מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום פרופ' מייזנררחל14/01/2015
פרופ' מייזנר היקר שלום,
שבוע הבא אנחנו נפגשים לסקירה שניה.
אני מאוד שומרת על ההריון היקר ולפני מספר ימים קרה משהו שמדאיג אותי. ישבתי בבית קפה, בן זוגי הגיע קודם ובחר מקום מאוד חם. למעשה ישבתי 10 ס"מ על כל הצד של הקמין (בפנים אש) שדלק על פול והפיץ משהו כמו 47-48 מעלות מהצד (מדדתי אצל הוריי שגם להם יש:)). לבשתי מעיל ששימש כמבודד ולכן לא הרגשתי שכל כך חם אבל אני חוששת שגם אם הטמפטרטורה בגב שלי ובמעיל היתה 42-43 מעלות הרחם והבטן התחממו (אני בחורה יחסית קומפקטית). ישבתי ככה שעה ורבע!! ורק אחר כך התחלתי להרגיש לא טוב וישר עברנו מקום. אציין שכשחזרתי הביתה מדדתי חום והיה תקין 36.2 מעלות.
אני חוששת שמי השפיר התחממו (אני שבוע 22) כתוצאה מהחום שהוקרן מהגב וכתוצאה מכך ייגרם נזק לעובר. אני מרגישה תנועות עובר (בעיקר בלילה - ביום זה יותר דגדוגים, יש לי גם שיליה קידמית שמסככת תנועות). אני בעיקר חוששת מנזקים לסופט טישיו בפרט המוח שמשהו לא יתפתח בגלל החום.
מה אתה אומר? להזכיר לך על זה בסקירה שתבדוק משהו יותר טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
רחל14/01/2015ישבתי במרחק 10 ס"מ מהצד של הקמין. מקווה שזה יותר מובן עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פרופ' מייזנר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2015דנה שבת שלום, למיטב ידיעתי, לא אמור להיגרם נזק לעובר מחימום של תנור, אך אנסה לבדוק זאת יותר לעומק. בכל מקרה, הזכירי לי את המקרה ואתייחס אליו בסקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתעדי08/01/2015
הריון תאומים.
בשבוע 13+2 עשיתי סקירה מוקדמת ושקיפות אצל פרופסור מומחה לאולטרסאונד בתל השומר.
נאמר לי המין של העוברים.
מין העוברים אומת באולטרסאונד נוסף כעבור יומיים.
האם בשבוע זה זה וודאי?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/01/2015אני מאמין שהבדיקה אמינה בשבוע כזה. בהנחה שאני יודע במי מדובר, לנ"ל ניסיון רב בבדיקת סקירת מערכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת USיעל05/01/2015
בשבוע 7 עם דימום קל ביצעתי US.
נצפה שק הריון בקוטר 15 מ"מ, בתוכו הודגם שק חלמון בקוטר 6.5.
בסמוך לו הודגם ממצא ציסטי נוסף בקוטר 5 מ"מ (הטכנאית כתבה עם סימן שאלה שק חלמון נוסף?)
לא הודגמה רקמה עוברית.
נצפו שחלות ב.מ.פ
נקראנו לבצע בשבוע הבא בדיקה נוספת.
חוששים מכיוון שמועד הביוץ היה מוקדם (בדיקת ביוץ) וגם ערכי הבטא (שהצביעו על שבוע 6 בשבוע שעבר) לא מסמנים טובות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת US - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/01/2015האם יתכן ויש טעות בגיל ההריון? בשבוע 7 צריך כבר לראות עובר עם דופק! לכן יש לחכות שבוע ולבדוק היטב. נקווה שהבדיקה הבאה תראה עובר עם דופק, ושיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי ההריון לא תקין
יעל11/01/2015עשיתי היום בדיקה נוספת והרופאה הפנתה אותי למיון נשים.
כעת מתבטלת בין טיפול תרופתי לבין גרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי ההריון לא תקין - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/01/2015צר לי. בהצלחה בפעם הבאה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעל14/01/2015לאחר קבלת ציטוטק בפעם השנייה, חזרתי הביתה ושני כדורים יצאו בניגוב עם קצת דימום.
כמעט ואין דימום וללא כאבים, חוששת שהרופא לא הכניס אותם כמו שצריך והטיפול מיותר.
בשיחה טלפונית איתו הוא אמר שאין מה לעשות אלא לחזור בעוד שבועיים, אם לא התרוקן לעשות גרידה.
יש מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2015אני מניח שלרופא יש ניסיון עם התרופה, אחרת לא היה אומר את שאמר. לצערי אינני יכול להוסיף מעבר לכך, שכן אין זה תחום התמחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתאלה04/01/2015
שלום
לפני כמה ימים ביצעתי א. סאונד וההערכה היתה 53 מ"מ גודל CRL לכל עובר בהריון תאומים.
כתוב מתאים ל "שבוע 12". למרות שלפי תאריך הוסת הייתי בשבוע 11+1.
את השקיפות אני מבצעת למעשה *שבו*ע אחרי הבדיקה הזו - והבנתי שהשקיפות רלוונטית רק אם מבצעים אותה עד CRL 84.
האם יש סיכוי שהCRL יעבור את ה-84 במהלך שבוע וכדאי לי לנסות ללכת היום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/01/2015לא ברור לי מדוע לא הוצעה השקיפות במעמד הערכת עוברים לשבוע 12. בהחלט יתכן מצב ובו השקיפות לא תתבצע אם ה CRL גדול מהנדרש (כפי שציינת). רצוי לכן, לשקול הקדמה במספר ימים של הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת מאספת כפולה ואגני כליה מורחבידנה02/01/2015
שלום,
אני בשבוע 15 הסקירה מוקדמת נצפו כליה ימנית באורך 13 ממ עם רושם של מערכת מאספת כפולה אגן כליה 2.3 ממ.
כליה שמאלית באורך 12 ממ עם אגן כליה ברוחב 2.9 ממ
שקיפות עורפית 1:5000 סקר ביוכימי 1:10000
העובר ממין זכר
רציתי לדעת מה משמעות של מערכת מאספת כפולה האם היא עוד יכולה להתאחד?
ולגבי הרחבת אגני הכליה - הבנתי שקיים קשר בין ההרחבה לסיכון לתסמונת דאון
האם מדובר גם בהרחבה במימדים אלו -ראיתי מאמרים על הרחבה של 5ממ ומעלה.
במידה וכן יש סיכוי האם בדיקת nefty נותנת תשובה אמינה או שיש לשקול מי שפיר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת מאספת כפולה ואגני כליה מורחבי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/01/2015הרחבת אגני כליות שכיחה יחסית יותר בעוברים עם תסמונת דאון, לכן בירור לתסמונת חשוב. בדיקת ה NIPT נותנת מענה לגבי תסמונת דאון, אך היא בדיקת סקר ולא בדיקה דיאגנוסטית!
מע' מאספת כפולה הינה ממצא מוכר, ובד"כ ללא משמעות מיוחדת. רצוי מעקב בעלשמע לשלילת הרחבת המע' המאספת, ולבדיקה שאין בשלפוחית הרחבה הקרויה אורטרוצלה, הממוקמת באיזור כניסת השופכן לדופן השלפוחית (השופכן הינו הצינור המחבר מהכליה לשלפוחית). אורטרוצלה שכיח יותר במצבי מע' מאספת כפןלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ללא דופקאולה01/01/2015
שלום רב
בשבוע 7 גילה הרופא שלי שלעובר שאני נושאת אין דופק.
לבן זוגי יש בן מנישואיו הראשונים וגם לי יש בן מנישואי הראשונים.
האם יכול להיות שהשילוב ביננו יכול לגרום לבעיה כזו?
אני מאוד פוחדת שזה שוב יקרה לי מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר ללא דופק - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/01/2015מדובר כל הנראה בתאונה של הטבע, ואין כל קשר לעובדה שלשניכם בנים מנישואין קודמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ריק שאלה לפרופסור מייזנרדנה22/12/2014
שלום.ווסת אחרונה 2.11 מחזור לא סדיר אולטראסאונד בשבוע 7+0 נצפה שק הריון ריק.בקוטר ממוצע של 13 ממ מומלץ להמתין ואם כן עד מתי?הרופא אומר שמתאים לשבוע חמש וחצי..אני בת 40 וההריון טבעי.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון ריק שאלה לפרופסור מייזנר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/12/2014לפי התמונה, מדובר בשק הריוני של כ5.5 שב' ויש לי רושם שאני רואה גם שק חלמון. ככל הנראה, הביוץ היה מאוחר ודופק יופיע לאחר מס' ימים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!עודדת אותי מאוד
דנה23/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקשילת22/12/2014
שלום רב
אני בשבוע 6+ 5 ימים וסת אחרונה ב 4.11 הביוץ שלי היה ביום ה 20. ביצעתי אולטרסאונד בו נצפה שק הריון ועובר אך לא נצפה דופק.
יממה לאחר האולטרסאונד ביצעתי בדיקת בטא והתוצאה 15,847. (5 ימים לפני, עמדה הבטא על 6000, האם העליה בבטא מצביעה על תקינות ההריון בשלב הזה?
.
0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/12/2014בהחלט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 28אני16/12/2014
היי,
הערכת משקל היום, שבוע 28 פלוס שלוש. העובר ( זכר ) שוקל 1290.
האם משקל זה לא גבוה מדי? איזה אחוזון? לאיזה משקל הוא צפוי להגיע בלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 28 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/12/2014העובר באחוזון 71 לגיל ההריון (לפי עקומות גדילה מקובלות של דולברג) - מעט גדול, אך בגדר הנורמה. לא ניתן לחזות משקלי לידה מהמשקל העכשווי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטר דופק אחרי החזרת עובריםJANIS1012/12/2014
היי
וסת ב 7.11
שאיבה ב 20.11
החזרה ב 23.11
הרופא מבקש שאגיע לבדיקת אולט דופק 4 שבועות מההחזרה.
זה בסדר או מוקדם מדי?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטר דופק אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/12/2014זה בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור מייזנראלה11/12/2014
שלום
ביצעתי א. סאונד בעקבות הפרשות של כתמים חומים חזקים כמה ימים עם כאבי בטן חזקים (שבוע 8, הריון תאומים).
רציתי לדעת:
1. לא היה כתוב דבר על השילייה, ומאחר ואני חוששת מהיפרדות שילייה כגורם סיכוןן - האם כשכתוב "מבנה שק - תקין", אפשר להניח שהכוונה גם לשילייה או שצריך בדיקה שתבדוק בדיוק את זה?
2. בשלב מסויים שאלתי את הרופא אם יש דופק כמובן ואם הוא מהיר, הוא אמר לי שהוא לא עושה דופלר בשלב כזה (לא שרציתי מדידה, רק לדעת אם הקצב מהיר בגדול). בסוף הבדיקה הוא אמר לי "הנה רק בשביל שתהיי רגועה" והראה לי תקריב של העוברים כביכול לראות דופק. בסיכום ראיתי שמעבר לכל המדדים מופיעים גם גרפים וסעיף שנקרא:
DOPLER MEASUREMENTS
RIGHT OVARIAN 179BPM
M1 - 167
M2-179
זה אומר שבוצע דופלר?
והאם לא עדיף להימנע מזה בשלב כזה (הבנתי שעושים רק משבוע 11 למדידת זרימת דם ברחם ורק לזמן קצר כי המכשיר מחמם מדי).
תודה רבה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור מייזנר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/12/20141. בשבוע בו את נמצאת, אין הפרדות שיליה, לכן אין לך ממה לחשוש בנושא זה.
2. אין צורך לבצע דופלר בשבוע זה, אם נצפה דופק תקין בעוברים.
3. יתכן והמספרים עם האות M, הינם קצבי הלב של העוברים בטכניקה של M mode, בה יכול להבדק גם קצב הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מח לטראלי מימיןבתחן10/12/2014
ערב טוב בסקירת מערכות שנייה שבוע 23 נמצא חדרי המח של העובר חד2 מח לטראלי מימין 0.97 ס"מ וחדר שמאלי 0.66 ס"מ
אני נורא דואגת אשמח לקבל תשובה אים תקין תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מח לטראלי מימין - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/12/2014בהנחה שסקירת המוח הייתה תקינה, המספרים מבטאים את רוחב החדרים הצדדיים במוח. עד 10 מ"מ, המספר נחשב לתקין, ולכן אין מה להבהל. יש מקום למעקב אחר החדרים פעם ב2-3 שב', לבצע אקו לב עובר, סקירה מדוקדקת וייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר לאיתור מומים בהריון שליש1 ו2שרון09/12/2014
שלום בבקשה רוצה לדעת אם אני בסיכון הסיכון הסטטיסטי לפי גילי בלב 1:820. ולפי שילוב הסטטיסטי של השליש הראשון והשני 1:530. NT- 2.3mm PAPP-a 1892.7mU. HCGb 25.4. AFP 27.3. HCG u/ml18.0. Estriol 1.3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר לאיתור מומים בהריון שליש1 ו2 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/12/2014סיכון מוגדר לפי משרד הריאות בערך של 1:380. לכן בדיקתך נחשבת בטווח התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 12+4, בן או בת?מרינה09/12/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 12+4, בן או בת? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/12/2014אין שום דרך לנבא. מהתמונה מין העובר יכול להיות אחד מן השניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך עצם הירךאסתר07/12/2014
שלום,
בת 30, הריון ראשון, כל הבדיקות תקינות (לא עשיתי מי שפיר), שקיפות וחלבון עוברי בתוצאות משוקללות - תוצאה של 1:10,000 לתסמונת דאון ולטריזומיה 18.
עשיתי סקירה מאוחרת, שבוע 22+1 עצם הירך שנמדדה מעט קצרה - אחוזון 14.5% - FL 3.56 ס"מ. הפרש של 6 ימים משבוע ההריון לפי וסת אחרון (מתאים לשבוע 21 + 2).
ממה שהרופא אמר, יש רק לעקוב ועד אחוזון 3% זה לא מטריד.
בהתאם, יחס היקף ראש-עצם ירך יצא מעט גבוה - BPD הוא 5.45 ס"מ (מתאים לשבוע 22+4), והיחס ביניהם יצא 1.53.
יוצא שההפרש בין אורך עצם הירך לגודל הראשון הוא שבוע+3 ימים.
אציין שבסקירה המוקדמת גם היה הפרש של 6 ימים בדיוק באורך עצם הירך בין שבוע ההריון לפי וסת אחרון לבין אורך העצם (בשבוע 16+5 היה 1.95 ס"מ), ואז היקף הראש היה 3.4 ס"מ (יחס היקף ראש-עצם ירך בסקירה הראשונה: 1.74).
האם יש סיבה לדאגה? כיצד יש להמשיך לעקוב ומתי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך עצם הירך - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה הופיעה ללא תוכן
אסתר10/12/2014פרופ' מייזנר, תגובתך הופיעה ללא תוכן למעט החתימה.
אודה להתייחסות פעם נוספת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)