מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- dacryocystoceleלחוצה10/11/2014
שלום
אני בת 31 בהריון שני שבוע 28.
כל הבדיקות יצאו תקינות עד עכשיו... חוץ מריבוי מי שפיר בשבועיים האחרונים - אבל ממש לא רציני... ונפילות סוכר.
באולטרסאונד ראו ציסטות צלולות 8 מ"מ ליד העיניים
נאמר לי ששק הדמעות סתום .
זה יכול להשתנות במהלך ההיריון?
האם זה קשור לריבוי מי שפיר?
הבנתי שבמקרה הכי גרוע מבצעים ניתוח קטן לאחר הלידה זה נכון?
אודה לתשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dacryocystocele - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/11/2014הממצא אנו קשור לריבוי מי השפיר. מדובר באמת בחסימה של צינוריות הדמעות, ולכן שק הדמעות נראה מורחב. לאחר הלידה, מבצעים רופאי העיניים שחרור החסימה באמצעים פשוטים. להערכתי, אין סיבה לדאגה. הממצא בד"כ מתגלה בשליש השלישי להריון, ואינו נעלם ספונטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה במוח וCMVמרינה06/11/2014
שלום רב,
בבדיקת אקו לב עובר בעקבות נקודה אקוגנית בלב, בוצע גם סקירה על המוח ונמצאה אסימטריה ללא הרחבה (בשבוע25) . חדר שמאלי 7 ממ, חדר ימני 2.5 ממ. לאחר שבועיים (שבוע 27)בוצע עוד סקירה למוח והמידות לא השתנו. יש לציין כי בתחילת הריון היה חשד להדבקה בcmv, לאחר יועץ עם מומחה למחלות זיהומיות ועם רופא להריון בסיכון הוסבר לנו כי ההדבקה הייתה כנראה לפני ההריון ולא הומלץ על מי שפיר. האם יכול להיות שהעובר בכל זאת נדבק בcmv, ובעקבות זה רואים אסימטריה במוח? על איזה בדיקות נוספות בעקבות הממצא אתה ממליץ? כדוגמת מי שפיר, mri למוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה במוח וCMV - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2014אסימטריה במוח הינה ממצא אנטומי ואינה בד"כ קשורה בזיהום ב CMV לו סימנים אחרים. אעפ"כ, מומלץ, לבצע סקירת מוח מלאה לתקינותו, ולעקוב שחדרי המוח נמצאים בטווח הנורמה - תחת 10 מ"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
מרינה07/11/2014תודה רבה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתדואגת06/11/2014
רופאים יקרים,בת 32 הריון שני, שקיפות 2.5 נצפתה עצם אף .בשיקלול עם סקר ביוכימי ראשון סיכון 1:5 לת.ד .סקירה ראשונה תקינה, תבחין משולש -סיכון 1:15 (כל המדדים בתחום התקין) במעבדה שיקללו את 2 הסקרים . אם לא היו משקללים יחד אז התבחין המשולש היה יוצא 1:600 בערך. מה דעתכם? האם המצב גרוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2014המספרים מדברים בעד עצמם, ויש צורך ביעוץ גנטי דחוף לבדיקה לשלילת תסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזון עובראני03/11/2014
שלום רב,
סקירה מאוחרת בשבוע 21 פלוס ארבע. הערכת משקל 497 גרם. באיזה אחוזון העובר? האם המשקל תקין? האם אחוזון נקבע בגיל הזה רק על סמך הערכת משקל או גם על פי גובה העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזון עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2014מדובר במשקל סביב אחוזון 50. לא משתמשים בגובה העובר, אלא באורך עצם הירך, כפרמטר לגדילה אורכית של העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ואסימטריות במוח העוברקובי30/10/2014
בתאריך ה 15.7 אשתי ביצעה בדיקת דם (סרולוגיה זיהומית) ל :
Hepatitis BsAg - שלילי
Hepatitis CAB - שלילי
Treponema SCR./TPHA - שלילי
RUBELLA AbIgG - חיובי
TOXOPLASMA IgG שלילי
TOXOPLASMA IgM שלילי
השבוע ביצענו סקירה מאוחרת והתברר שלעובר יש אסימטריות במוח (8.5 , 4.2)
א. האם בדיקות הדם הנ"ל מלאות או שחסרות בדיקות נוספות ?
ב. האם הממצאים תקינים?
ג. האם במהלך 3 החודשים שעברו, מבדיקת הדם ועד לאיבחון האיסימטריות יכולות תוצאות בדיקות הדם להשתנות ? האם יש צורך בבדיקה חוזרת ?
ד.האם יכול להיות איזה שהוא קשר בין בדיקות הדם לאסימטריות שנמצאה ? (להבנתי, האי סימטריות עלולה בין השאר להיגרם מזיהום ... (?) )
ה. האם בסקירה מוקדמת גם מתבנוננים על אי הסימטריות במוח ?
תודה על תשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ואסימטריות במוח העובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/10/2014אין קשר בין בדיקות הדם והאסימטריה בחדרי המוח. חסרה בדיקת דם ל CMV, שהינו וירוס היכול לפגוע בחדרי המוח. אם הבדיקה ל CMV תקינה, נשארתם עם האסימטריה שהינה בגדר הנורמה, ודורשת מעקב צמוד עד ללידה כל מס' שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות מדאיגות?מילי28/10/2014
שלום,
הריון בשבוע 18+ 4
ציסטרלה מגנה עד 7.3
מבנה אקוגני בחדר ימני
מעיים מעט אקוגניות
תודה רבה מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התוצאות מדאיגות? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר29/10/2014קיימים שני ממצאים, המחייבים ייעוץ גנטי לגבי דיקור מי שפיר: המעי האקוגני והמוקד בלב. ממליץ לפנות ליועץ גנטי להמשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקת אולטרסאונדשואלת27/10/2014
שלום. האם בבדיקת אולטרסאונד ניתן לדעת את גודל העובר בדיוק וגיל? תודה רבה וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בדיקת אולטרסאונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר27/10/2014בבדיקת אולטראסאונד ניתן לוודא את גיל ההריון ואת משקל העובר, אך קיים טווח טעות לפי גילאי ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל קצת דואגתשירן26/10/2014
שלום היום בצעתי הערכת משקל אני שבוע 34 +6 ומשקל העוברית שלי הוא 1.989 אני חוששת שתיוולד מתחת ל2.5 ? או הכלל שההיתפתחות שלה איטית מדיי , האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לה לגדול במשקל בזמן שנותר לה בפנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל קצת דואגת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר27/10/2014את לא יכולה לעזור לגדילת העובר. יש לעקוב אחר הגדילה ואחר זרימות הדם בכלידם עובריים ובשליה. אין לי ספק כי הרופא שלך מודע לכל אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר באחוזון נמוךמודאגת24/10/2014
שלום ד״ר. ביצעתי הערכת משקל בשבוע 31+4 והמדדים היו: Bpd 76.60 (תואם לשבוע 30+5) ofd 98.40 (תואם ל 30+6) hc 276.00 (תואם ל30+2) ac 270.10 (תואם ל31+1) fl 57.50 (תואם ל 30+1).
סיכום - גודל העובר מתאים לשבוע 30+4 הערכת משקל 1.600.
אציין שבסקירות ובשקיפות העובר תאם את גילו. מדוע יש כעת פער של שבוע? האם מדאיג? מבנה גופי קטן האם יכול להיות שזו הסיבה? כרגע אני בשבוע 35 והרופא המטפל טוען שאין צורך במעקב נוסף אך אני ממש מודאגת שההתפתחות איטית. מה המלצתך? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר באחוזון נמוך - תגובה
ד``ר רון ברדין24/10/2014שלום רב
הערכת משקל של 1600 גרם לשבוע זה בתחום התקין בהחלט. במושגי אחוזונים העובר באחוזון בין 25-30 .האטה בגדילת העובר היא כאשר הוא באחוזון קטן מ 10 ובעלת משמעות במיוחד אם קטן מאחוזון 3- עוברך רחוק מאחוזון נמוכים אלה. פער בטווחי מדידות מוכרים בשבועות אלה ולא כל פער מבטא בעייה בטח אם מהלך ההריון עד עתה תקין
בכל מיקרה ממליץ שתבצעי הערכת משקל בטווח שבין 2-3 שבועות מבדיקה אחרונה על מנת לראות מגמה כלומר פער מצטמצם , לא משתנה או עולה. כל זאת מומלץ בתאום עם רופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה שאינה רפואית חשוב להישאר רגועים
אסתר25/11/2014לי אמרו לאורך כל ההריון שעצם הירך קטנה בכעשרה ימים ושאין סיבה לדאגה(מקסימום הילד יהיה נמוך) בכל זאת דאגתי שלחתי הודעות בכל פורום אפשרי והוצאתי אלפי שקלים על בדיקות והיוועצות עם מומחים. בסופו דל דבר נולד ילד בריא ב"ה היום הוא כבר בן שלושה חודשים ובגובה ע"פ מדדי טיפת חלב הוא באחוזון 97!! הבטחתי לעצמי שארגיע נשים אחרות במצבי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדול לעובר- אני בלחץענת ביטון20/10/2014
שלום,
מה זה אומר אם עשיתי הערכת משקל בשבוע 30.6
וה-
bpd מתאים לשבוע 34.2
head cir מתאים לשבוע 34.0
ab.cir מתאים לשבוע 31.6
famur length מתאים לשבוע 32.5
באולטרסאונד הוגינלי הראשון- גיל ההריון היה 6.1 ורשום שהוא התאים לשבוע 5.6
בשקיפות, סקירה מוקדמת ומורחבת נאמר לי שהתינוק גדול בשבוע
מה זה אומר??????
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש גדול לעובר- אני בלחץ - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/10/2014העובדה שהעובר מעט יותר גדול עד שבועיים בהיקף הראש אינה קריטית, והינה ממצא מוכר ושכיח ביותר. הנתון, שכבר מוקדם יותר בהריון הראש היה גדול בשבוע, חשוב, שכן ככל שגיל ההריון עולה, ההפרש בגדילה יכול להיות גבוה יותר: עקב דיוק קטן יותר במדידה עם התקדמות ההריון, עקומות הגדילה נפתחות ונותנות ערכים גדולים יותר. רצוי מעקב גדילה כל שבועיים בתחילה, על מנת לבדוק שקצב הכגילה נשמר כראוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה בבטן מהבת שליענת17/10/2014
אני בהריון שלישי שבוע 20
הבת שלי תוך כדי משחק נתנה לי ביס קטן בבטן באזור של הרחם (מתחת לפופיק אבל ימינה יותר). לא כאב לי או משהו. מיד הזזתי אותה.
האם יכול להיגרם נזק לעובר?
לשלייה? קדמית.
לרחם?
או שהבטן והרחם מגינים היטב על ההריון
תודה אני מאוד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכה בבטן מהבת שלי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/10/2014שום דבר לא יכול לקרות, היי רגועה, והמשך הריון תקין!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור צוואר הרחםשירן16/10/2014
שלום,
בסקירת מערכות שנייה בשבוע 22- אורך צוואר הרחם 31 מ"מ. בסקירה ראשונה בשבוע 16- 41 מ"מ.
האם יש סיבה לדאגה לכניסה לשמירת הריון?
מה ניתן לעשות על מנת למנוע פתיחה נוספת?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר הרחם - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/10/2014מדידת צוואר הרחם יכולה להיות נתונה לשינויים. עד 25 מ"מ מתייחסים לאורך הצוואר כתקין, אך כמובן יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולעקוב אחר אורך הצוואר לעיתים תכופות מהמקובל. רק אם השינוי אמיתי (רצוי לחזור על המדידה) - יש מקום לטיפול ומנוחה כמקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפלוצלהשיר16/10/2014
בסקירת מערכות מוקדמת נמצא המום אמפלוצלה. יתר הדברים על פניו נראו תקינים. הומלץ על ייעוץ גנטי מי שפיר וציפ גנטי.
האם ייעוץ גנטי צריך לעשות לפני מי השפיר
במידה ומי שפיר תקין מה בודק הציפ הגנטי
מה ההשלכות על התינוק שיוולד לעתיד עם אמפלוצלה ממה הוא יכול לסבול והאם מומלץ להשאיר היריון עם ממצא כזה
האם אין מה למהר ולבצע הפלה ? אם הציפ הגנטי ומי השפיר יהיו תקינים אז אני אוכל להסיק שניתן להמשיך את ההיריון ? איזה מעקב עליי לבקש על מנת לדעת מה חומרת המצב מבחינת האיברים שיוצאים? אני יודעת שהוא אמר בסקירה שהכבד בסדר ודיבר רק על המעיים האם יכול להיות שעוד יצאו עוד איברים? הבנתי שיש שני סוגי ציפ גנטי איך אדע מה מביניהם הטוב ושמעבר לציפ גנטי יש בדיקה מיוחדת בהדסה שהעתן לבקש מתקדמת יותר. אני ממש זקוקה לעזרה קשה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פגיעה מאולטרסאונד ואגינלימודאגת13/10/2014
שלום, בשבוע 7+3 עברתי אולטרסאונד שליש ראשון. הבדיקה הייתה ואגינלית וכאבה מאוד (יש לציין שאני בעלת כוח סיבולת עצום) בערב הבדיקה התחיל דימום ולמחרת
בבדיקה נוספת הופיע דימום בדופן הרחם ממש מעל שק העובר. למרות כל זה העובר המשיך להתפתח והתחילו לי דימומים. בשבוע 8+3 הפסיק דופק העובר. האם בדיקת אולטרסאונד אגרסיבית (כזו שכואבת מאוד למרות שלא אמורה לכאוב) עלולה הייתה לגרום לנזק לעובר? או למהלכו התקין של ההריון?
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה מאולטרסאונד ואגינלי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/10/2014למיטב נסיוני, התשובה שלילית. גם בדיקה כואבת לאישה, אינה אמורה לגרום לנזק כה חמור כפי שאת מתארת. דימום הינו ממצא שכיח בהריון, כמו גם הפלה לצערנו, ולא קיים קשר ביניהם, אלא יתכן וההפלה קרתה באופן מקרי לאחר הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילושרון07/10/2014
בת 32 הריון 2 ביצעתי שקיפות עורפית בשבוע 12+4 יש עצם אף שקיפות- 2.5 קיבלתי היום את השיקלול עם בדיקת הדם יצא לי 1:5 . מה הסיכוי שהכל בסדר?? אני ממש בחרדה צירפתי את קובץ התוצאות. אני לא ממש רוצה לעשות בדיקה פולשנית אני פוחדת מהתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/10/2014התשובה חד משמעית: דיקור מי שפיר ! אין כל הנחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)