מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- על הריוןזהבית19/04/2015
שלום לך קבלתי תשובה שאני בהריון
ועשית אוטרסאון ואמר לי הרופא נשים שיש לי חלבון או הד עוברי
מזה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין19/04/2015זהבית
זה אומר שכניראה את סביב שבוע 5
תחזרי על בדיקת האולטרהסאונד עוד כ 2-3 שבועות אז כבר צריך לראות דופק כשההריון תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהבית
זהבית20/04/2015הרופא אמר לי לחזור עוד 10 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהבית - תגובה
ד``ר רון ברדין21/04/2015מצויין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתיערה19/04/2015
ביצעתי שקיפות עורפית בשבוע 11+0. כל המדדים היו תקינים ובשילוב עם הגיל נתנו חיזוי של 1:3600 לתסמונת דאון. יחד עם זאת לא הודגמה עצם האף.
1. האם ייתכן ששהשקיפות נעשתה בשלב מוקדם מידי?
2. במידה ומדובר כן בהריון תקין, מתי צפויים לראות את עצם האף (מתי מומףץ לחזור על הבדיקה?)
(יש לציין שהבדיקה נעשתה ע"י רופא מיומן ומקצועי).
3. האם ממצא זה בעל שכיחות גבוהה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר רון ברדין19/04/2015יערה שלום
בכ 2 % מהעוברים הבריאים לא מדגימים את עצם האף ובכ 65-70 אחוזו מעוברים עם תסמונת דאון לא מודגמת העצם. ייתכן ושבוע צעיר אם כי שבוע 11 הוא הגיל המינימלי להתחיל ולראות את העצם. ככלל ככל שגיל מתקרב ל 13 שבועות + מספר המיקרים בהם לא מדגימים את עצם האף יורד! הערכת הסיכון לדאון הוא מכלול של פרמטרים החל בשקיפות ובסקר הביוכימי טרימסטר ראשון ,דרך סקירת מערכות מוקדמת וחלבון עוברי בהמשך . על פי הסיכון ושקיפות תקינה סיכון נמוך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת חדרי המוחחגית15/04/2015
שלום,
אני בהריון השבוע 24 בקליפורניה.
20 בשבוע בוצע סקירה ונמדד חדרי מוח ברוחב של 9.5 מ"מ ו- 9.8 (לא נצפה ממצאים אחרים).
הוזמן למעקב כ -4 שבועות אחרי (היום) ומדידה הראה 5 ו -4.8 מ"מ (ללא ממצאים אחרים).
אני שמחה כמובן שאין התרחבות של חדרים, אך שאל הוא אם זה הגיוני ירידה שכזו? האם צריכה לעקוב שוב אחרי זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת חדרי המוח - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/04/2015סביר להניח שמישהו לא מדד כפי שמקובל, אחרת לא ברורים אמנם הממצאים. יש מקום לבדיקת רופא מומחה למוח העובר על מנת לוודא שאין הרחבה אמיתית של חדרי המוח הצדדיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון אופטימלי לבדיקת שקיפות עורפיתמיכל12/04/2015
שלום,
בעקבות מידע מבלבל שקראתי ברשת לגבי מועד ביצוע בדיקת השקיפות העורפית, אשמח להתייעץ איתך.
הבנתי שהמועד האופטימלי לביצוע הבדיקה הינו החל משבוע 12 מלא. עם זאת, קראתי שהמועד האופטימלי לביצוע בדיקת הסקר הביוכימי הנלווית לשקיפות הוא בכלל בשבוע 10-11. קראתי גם שבארה"ב בכלל מפרידים את הבדיקות, עושים בדיקת סקר ביוכימי בשבוע 10 ושקיפות בשבוע 12... עם זאת, בארץ מחייבים לעשות את הבדיקות בצמוד זו לזו, ואת בדיקת הדם לאחר השקיפות. מה ניתן לעשות במצב זה? מכיוון שאת השקיפות מומלץ החל משבוע 12 ואת בדיקת הדם בשבוע 10-11, וצריך לבצען בסמוך, מתי הכי מומלץ לקבוע מועד לשקיפות?
ואם עושים את השקיפות נניח בשבוע 12 וכמה ימים, האם בדיקת הדם שתיעשה לאחר מכן (נאמר בשבוע 12+6) היא כבר פחות אמינה?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון אופטימלי לבדיקת שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר רון ברדין12/04/2015יעל שלום
רואים שעשית שיעורי בית!
לידיעתך בהחלט לא חובה לבצע השקיפות טרם בדיקת הדם ( לפחות בקופ״ח מכבי - לא ידוע לי לגבי האחרות). עיתוי אופטימלי לביצוע שקיפות אכן 12-13 . אמנם דיוק הסקר הביוכימי מעט גבוה יותר לכיוון 11 שבועות אך אמינות הבדיקה בסמיכות לשקיפות גם אם 12-13 שבועות לא נפגעת !!
כעקרון על פי ההנחיות ניתן לבצע הבדיקות בטווח 11-13+6
את יכולה לבצע גם ייעוץ גנטי בעניין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ARSA+מוקד אקוגני בחדר שמאלרונה08/04/2015
שלום,
בסקירה מוקדמת שנערכה בשבוע 14+2 נמצאו ARSA+מוקד אקוגני בחדר שמאל.
אני מתכננת לבצע דיקור מי שפיר בשבוע 17 על מנת לשלול תסמונת דאון.
האם הסבירות לתסמונת דאון גבוהה עקב שני הממצאים הנ"ל?
האם הממצאים הנ"ל בהנחה כי בדיקת מי השפיר תקינה הינם בעייתים?
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ARSA+מוקד אקוגני בחדר שמאל - תגובה
ד``ר רון ברדין08/04/2015מימי שלום
שילוב שני הסימנים אכן מעלה את הסיכון אך מאחר ואת תבצעי דיקור מי שפיר הסוגיה תקבל מענה מלא. ככלל מוקד אקוגני בוהק בחדר שמאל הוא סמן ״חלש״ לא מבטא מומן בלב . יופיע גם בסקירה השנייה לעיתים נעלם בהמשך לעיתים לא אך לא משמעותי
Arsa מבטא מהלל שונה של עורק הקרוי תת בריחי. שהוא יותר משמעותי בהעלאת הסיכון יחד עם זאת אם שאר הסקירה תקינה ושקיפות וסקר ביוכי תקינים אלה נתונים מגנים בכל זאת לא במקום דיקור. כמו כן מי לת לבצע אקו לב עובר עקב סיכוי מעט גבוה יותר למומי לב . אם סקירת הלב תקינה וסקירה 2 של הלב תקינה סיכון לא גבוה . רצוי שתבצעי ייעוץ גנטי בנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור מי שפיר
מימי08/04/2015האם יש חשיבות למתי עושים את הדיקור?
שמעתי שיש פחות סיכון להפלות ככל שהשבוע מתקדם יותר, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין08/04/2015מעבר ל 17 שבועות לא ידוע סיכון מוגבר להפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחבים ולולאות מעי מורחבמודאגת02/04/2015
שלום רב,
אני בשבוע 38, לפני שבועיים בבדיקת אולטרסאונד נמצא אגני כליה מעט מורחבים (ימני 7.3 שמאלי 5.8). לאחר שבוע ביצעתי שוב אולטרסאונד הממצאים הראו אגן כליה ימין 5.1 ושמאלי : ב.מ.פ. - נאמר לי כי מדובר בהרחבה קלה וכי אין מה לדאוג. היום (לאחר שבוע נוסף ביצעתי שוב אולטרסאונד : בבדיקה זו נמצאו אגני כליה מעט מורחבים: ימין 6.4 ושמאלי 5.1 בנוסף נצפו לולאות מעי בעובי מקסימלי של 17.4 מ"מ. יש לציין כי הסקירות הראשונה והמורחבת שביצעתי היו תקינות והסיבה שנשלחתי כל שבוע לאולטרסאונד הינה בגלל מעקב של הרופאה עקב הריון ivf ולידה ראשונה שהיתה קיסרי, מעבר לכך ההריון תקין.
לשאלתי: מה המשמעות של ממצאים אלו? האם יש ביניהם קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליה מורחבים ולולאות מעי מורחב - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר03/04/2015ככל הנראה אין קשר בין הממצאים. לולאת המעי מורחבת אמנם בגבול הנורמה העליון, אך רואים לעיתים הרחבה כזו טרם הלידה.
אגני הכליות בתחום המספרים שנקבת הינם בגדר הנורמה. לאחר הלידה, העובר משתין מספר פעמים, ואז בבדיקת כליותיו, בד"כ לא נמצא כל ממצא חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד היפראקוגני בחדר שמאל-מה זה?לינדה5931/03/2015
מסקירה שנייה התגלה אצל העובר מוקד היפראקוגני בחדר השמאלי - מה המשמעות ? האם יכול להיעלם ומתי ? האקו לב עוברי תקין , אבל הרופא בכל זאת ממליץ על דיקור מי שפיר למרות שאני כבר כמעט בשבוע 25. עקב חששות אחרי שעברתי הפלות אני מתבלבטת אם לעשות מי שפיר (אני בת 42, בהריון בסיכון גבוה מתורמת ביצית, ואין לי עדיין ילדים ביולוגיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד היפראקוגני בחדר שמאל-מה זה? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/03/2015הממצא מציין עיבוי של מיתר המחובר מקיר הלב אל המסתם המיטרלי בלב. הממצא חסר משמעות קלינית, ובד"כ לא נצפה לאחר הלידה. בעבר ניסו לקשר בינו לבין סיכון יתר לתסמונת דאון - קישור שלפי הספרות שככל הנראה אינו נכון. המוקד האקוגני עדיין נחשב בין הגנטיקאים כממצא רך, שדרוש אחד נוסף לו, על מנת להמליץ על דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל העוברטל30/03/2015
ערב טוב, לפי החישוב שלי אני עכשיו בשבוע 10. אתמול בבדיקת אולטרסאונד הרופאה ראתה עובר עם דופק שתואם לשבוע 6+4. האם זה תקין? האם זה יכול להעיד על עובר לא בריא? קצת מלחיץ אותי הפער בשבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל העובר - תגובה
ד``ר רון ברדין31/03/2015טל שלום
כעקרון אי התאמה בשליש ראשון נובעת מגיל הריון מוטעה על פי וסת אחרונה כלומר או שביוץ מאוחר או מוקדם משחושבים. במקרה שלך פער גדול ובסבירות מובילה שזה לא על רקע בעיה אלא בגלל גיל הריון צעיר יותר- במידה והווסתות לא סדירים אצלך זה יכול להסביר את הפער מעבר לכך אם המהלך עד עתה תיקן לא ניתן להסיק מסקנות
ואין מנוס מלהמתין לבדיקה הבאה ולראות. הנתון שיש דופק כבר מעודד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלרחל30/03/2015
שלום רב ד"ר,
היום עשיתי הערכת משקל לעובר זכר, שבוע 32+6, ההערכה היתה 1889 גרם. המדדים השונים הם סביב שבוע 31.5 ל33.6. הערכת המשקל לפי מה שכתוב הינה מתאימה לשבוע 31+5. כל שאר הפרמטרים (תנועות, כמות מי שפיר וכו' תקינות).
בכל שאר הבדיקות (סקירות אצל מייזנר) שעשיתי העובר היה מעט גדול מבחינת המדדים ועכשיו יש "חזרה לנורמה" (רק שלא תהיה נסיגה...) לגבי המשקל הוא תמיד היה בנורמה ועכשיו שבוע פחות. בשבוע 28+0 היה 1287 גרם.
מה דעתך? אני בחורה קטנה וקומפקטית (1.59). בן זוגי רחב ויחסית גבוה (1.82).
היום העובר באחוזון 32 שזה מוזר כי בן זוגי מאוד רחב. אני מפחדת גם ספציפית מאי ספיקה שלייתית (יש לי ורידים ברגלים, כל המשפחה של אבי עשו ניתוחי ורידים אבל לא אובחנו כחולים בטרומבוציליה).
יש לי תור לרופאה שלי בתחילת שבוע הבא. האם עליי להיות במעקב? האם לדעתך הרופאה צריכה לתת לי בדיקת דופלר? האם אוכל לעשות (אפילו על חשבוני) בדיקות של קרישיות יתר? יש לי חברה שבחודש התשיעי קרה לה הגרוע מכל ואני מאוד חוששת.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד``ר רון ברדין31/03/2015דנה שלום רב
פער של שבוע ויום לא נחשב כבעל משמעות. אחוזון 32 מצויין . לא כל העוברים באחוזון 50 ואלה שמעל ומתחת לא משוייכים מיד ל"בעייתיים". מה שחשוב הוא לראות שאין " שבירת" קצב גדילה וזאת או על פי בדיקה קודמת בהשוואה לנוכחית או בבדיקה הבאה. מהנתונים שהצגת אינני רואה סיבה לחרדה. אל לך להלביש מיקרה של מישהוא אחר עלייך ...
תהיי עירנית לתנועות עובר ובדרך כלל מומלצת הערכת משקל חוזרת לפחות שבועיים מבדיקה קודמת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 880 גרם בשבוע 27.4נועה25/03/2015
שלום ד"ר,
בעקבות הערכתמשקל היום (שבווע 27.4 - מצורפות התוצאות בקובץ תמונה), הופניתי היום ע"י הרופא המטפל לסקירה מכוונת - עוברית קטנה הערכת משקל ועצמות ארוכות.
אם לוקחים בחשבון סטייה של 10%-15% - האם יש סיבה לדאוג?
יש לציין כי בבדיקות השקיפות העורפית, הסקירות ודיקור מי השפיר התוצאות היו תקינות...
תודה מראש,
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 880 גרם בשבוע 27.4 - תגובה
ד``ר רון ברדין27/03/2015נועה שלום
גם אם בודקים את הערכת המשקל בשבוע 28 עדיין 889 גרם נימצא בתחום התקין לשבוע בטח אם בודקים בהשוואה לגיל 27. מאחר והיקף הראש ואורך הירך תואם שבוע דומה - סביב 25 - לא הייתי קורה לכך עצמות קצרות בטח כשאין את כל העצמות מפורטות. בשלב זה כאשר ברקע כפי שכתבת סקירות תקינות ודיקור מי שפיר תקינים אני ממליץ שתבצעי הערכת משקל חוזרת כשבועיים מבדיקה אחרונה ( זו שצירפת) ואז ניתן להתייחס בהשוואה לבחון את המגמה- האם פער נישמר , האם גדל, האם " מתיישר " לשבוע ובהתאם המלצה על המשך בירור אם צריך בכלל. כמו כן כדאי להשוות להערכת הגדילה מסקירה מאוחרת האם כבר אז היה פער?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד אחרי דיקורחגית23/03/2015
האם מותר לבצע בדיקת אולטרסאונד ביטנית 3 ימים אחרי הדיקור מי שפיר כדי לראות שהכל בסדר או שעלול להגרם נזק כתוצאה מסמיכות קרובה כזו בין האולטרסאונד לבין הדיקור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד אחרי דיקור - תגובה
ד``ר רון ברדין24/03/2015חגית שלום
אין שום בעייה!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב על ציסטה ע"ש בלייקבהריון21/03/2015
שלום,
בהמשך לשאלות ולמידע מטה, נשמח מאוד לדעת:
1. מה הסיכוי שאכן תהיה לרופאים תשובה חד משמעית בנוגע לממצא בסוף שבוע 22?
2. איך ייתכן שיש סיכוי שהרופאים לא יצליחו להגיע לאבחנה (חיובית או שלילית) במהלך ההיריון? אם אנו מבינים נכון, או שהמוח מתפתח כראוי, או שלא. מה אנחנו מפספסים..?
בני 30, שקיפות עורפית מוגברת 3.7 מ"מ. בוצע ייעוץ גנטי וסיסי שילייה - קריוטיפ תקין. צ'יפ גנטי - תקין.
שבוע 15+4 - סקירה מוקדמת. להלן הממצאים (ציטוט):
"בגומה האחורית הודגם ממצא ציסטי באבחנה מבדלת ציסטה סב-ארכנואידלית, Blake's pouch cyst, אין אפשרות היום לנבא התפתחות תקינה או לא תקינה של הצרבלום - לפיכך נדרש מעקב אחר ממצא"
"לסיכום - למעט הממצא הציסטי בגומה האחורית הסקירה תקינה".
גודל הציסטה הסב-ארכנואידלית בשבוע 15 (גודל הציסטה לא נרשם בסיכום אלא אנו רואים אותו בתמונת האולטרסאונד):
1. D 0.68cm
2. D 0.89cm
שבוע 18+4 - סקירה מכוונת - להלן הממצאים (ציטוט):
"גם בבדיקה היום מדגימים חיבור רחב בין ציסטרנה מגנה לחדר רביעי עם פיסוק רחב בין אונות הצרבלום והרמת הורמיס כלפי מעלה כאשר יתר האנטומיה המוחית תקינה לשבוע ההיריון"
"הוסבר שקיימת אבחנה מבדלת בין ממצא ציסטי נוזלי באזור הקרוי ציסטה ע"ש בלייק לאפשרות של קיום פתולוגיה של המוחון עצמו. אין ביכולת בדיקות הדמיה להבדיל בשתי הפתולוגיות בשבועות האלו. הוסבר שהציסטה ע"ש בלייק בד"כ כרוכה בתחזית התפתחותית מעולה. לעומת זאת פגיעה או מום במוחון עלול להיות קשור בהפרעות בהתפתחות ואף בפיגור. ע"פ ניסיוננו ברוב הגדול של המקרים מתברר שמדובר בציטסה על שם בלייק וברוב המקרים אם כי לא בכולם ניתן להגיע לקביעת האבחנה במהלך ההריון".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב על ציסטה ע"ש בלייק - תגובה
ד``ר רון ברדין22/03/2015שלום רב
לגבי תשובה חד משמעית בהריון וברפואה בכלל קיימים מצבים שאינם בגדר שחור /לבן כמו גם ממצאים אחרים כמו מצב זה שבנקודת זמן מסוימת לא ניתן להגדיר אבחנה סופית למורת רוחכם. אני מניח שעם התקדמות ההיריון במידה וורמיס תואם גיל הריון ובמראה תקין רק מוסט יכוון יותר לבלייק פאוץ. לצערי לא ניתן לדון ולפרט במלל ללא ההדמייה או להקדים את המאוחר ולכן תשובה ודאית לא ניתנת ב 22 שבועות. בבוא העת ייתכן ויעלה על הפרק MRI ואני מניח שתינתן תשובה יותר חד משמעית כמו גם אחרי ביקורת נוספת שתבצעי שתקדם אני מניח את האבחנה
שוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב על ציסטה ע"ש בלייקזוג בהיריון18/03/2015
שלום רב,
היריון ראשון, IVF +ICSI, בני 30, בריאים בד"כ.
שקיפות עורפית מוגברת 3.7 מ"מ. בוצע ייעוץ גנטי וסיסי שילייה - קריוטיפ תקין. צ'יפ גנטי - תקין.
שבוע 15+4 - סקירה מוקדמת. להלן הממצאים (ציטוט):
"בגומה האחורית הודגם ממצא ציסטי באבחנה מבדלת ציסטה סב-ארכנואידלית, Blake's pouch cyst, אין אפשרות היום לנבא התפתחות תקינה או לא תקינה של הצרבלום - לפיכך נדרש מעקב אחר ממצא"
"לסיכום - למעט הממצא הציסטי בגומה האחורית הסקירה תקינה".
גודל הציסטה הסב-ארכנואידלית בשבוע 15 (גודל הציסטה לא נרשם בסיכום אלא אנו רואים אותו בתמונת האולטרסאונד):
1. D 0.68cm
2. D 0.89cm
שבוע 18+4 - סקירה מכוונת - להלן הממצאים (ציטוט):
"גם בבדיקה היום מדגימים חיבור רחב בין ציסטרנה מגנה לחדר רביעי עם פיסוק רחב בין אונות הצרבלום והרמת הורמיס כלפי מעלה כאשר יתר האנטומיה המוחית תקינה לשבוע ההיריון"
"הוסבר שקיימת אבחנה מבדלת בין ממצא ציסטי נוזלי באזור הקרוי ציסטה ע"ש בלייק לאפשרות של קיום פתולוגיה של המוחון עצמו. אין ביכולת בדיקות הדמיה להבדיל בשתי הפתולוגיות בשבועות האלו. הוסבר שהציסטה ע"ש בלייק בד"כ כרוכה בתחזית התפתחותית מעולה. לעומת זאת פגיעה או מום במוחון עלול להיות קשור בהפרעות בהתפתחות ואף בפיגור. ע"פ ניסיוננו ברוב הגדול של המקרים מתברר שמדובר בציטסה על שם בלייק וברוב המקרים אם כי לא בכולם ניתן להגיע לקביעת האבחנה במהלך ההריון".
ברור לנו שאין תשובה חד משמעית, בטח שלא מעל דפי הפורום.
אבל נשמח לדעת מה הסיכויים וההשלכות של הממצא לאור הסקירה המכוונת בשבוע 18+4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב על ציסטה ע"ש בלייק - תגובה
ד``ר רון ברדין19/03/2015שלום רב
מקריאת התשובה והפיענוח למימצאים שקיבלתם ניראה שניתנה בהחלט תשובה מפורטת לא ניתן להתייחס ללא יכולת לראות המימצא. אכן לא ניתן לנבא בשלב זה המהלך הצפוי . במידה ומדובר בציסטה ע"ש בלייק הסיכוי למהלך תקין הוא בהחלט גדול . אין מנוס ממעקב בטח בשלב מוקדם זה של ההריון . תבצע סקירה שנייה וביקורת נוספת לפחות לאחריה ואז ניראה שניתן יהיה לתת יעוץ בסבירות גבוה לכיוון זה או אחר. חשיבות תהייה לייעוץ הנוירולוגי בהמשך וגם לשקול את בדיקת ה MRI מכוון למח סביב שבוע 30
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- USא.15/03/2015
ערב טוב,
בת 47 שנים. לאחר מחזור ווסתי, הפסקה של שבוע ולאחריו הפרשות לא סדירות במשך שבועיםי:
אסטרדיול 414
FSH <0.8
LH קטן 0.17
א. בבדיקת הריון ביתי: הקו של C הודגש, הקו של ה T מוחלש מאוד.
בבדיקת US:
PS פות, נרתיק צוור - תקינים.
TVS - רחם קידמי , בחלל הרחם שק 12 מ"מ, בשחלה שמאלית ציסטה צלולה 27*39, בשחלה ימנית ציסטה צלולה 20*22 מ"מ . ללא נוזל בדוגלאס.
אקטרופיון צווארי נלקח פאפ.
אני בהריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/03/2015אי אפשר לדעת, שכן הפרשות דמיות יכולות להיגרם גם ע"י ציסטה שחלתית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשון- בלחץיעלי10/03/2015
ערב טוב,
אני בשבוע 7+1 ביצעתי היום אולטרסאונד ראשון נצפה שק הריון ושק חלמון לא נצפה עובר וכמובן לא דופק... הרופאה אמרה שיכול להיות שנכנסתי להריון מאוחר יותר ואמרה שאחזור עוד 3 שבועות. זה נראה לי הרבה זמן..ומה הסיכוי שאכן יתפתח עובר? אין לי דימומים ומרגישה כמו בתחילת הריון בחילות וכו...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד ראשון- בלחץ - תגובה
ד``ר רון ברדין10/03/2015יעלי שלום
שק הריון עם שק חלמון ללא קוטב עוברי עדיין יכול להתאים לשבוע 5+ שלשה ימים לערך. בשבוע 6+ כבר יש קוטב עוברי עם דופק . מכאן שהייתי ממתין טווח כשבועיים בו אמור להופיע קוטב עוברי עם דופק במידה והתפתחות הריון תקינה.
זו בהחלט הנחה סבירה שההריון צעיר ולכן לא הודגם קוטב עוברי במיוחד כשאת מציינת שמרגישה בהריון( בחילות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)