מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיצור צוואר - מגמה או תהליך טבעי ותקיןאנונימית01/06/2016
שלום רב,
הריון בשבוע 24, בשבוע 13 הושם תפר צווארי לאחר שבהריון הקודם היה קיצור משמעותי ביותר בשל אי ספיקה צווארית. בשבוע 22 בסקירה המאוחרת הצוואר עוד היה ארוך מאוד (בערך 45 מ"מ). בבדיקה אתמול, אורך הצוואר 30 מ"מ. אני יודעת שגם 30 מ"מ נחשב לתקין אך אני שואלת האם נראה שיש פה מגמה של התקצרות (ירידה די גדולה בשבועיים) או שמא זה משהו טבעי שקורה כשממשיך הריון גם לנשים במצב רגיל עם צוואר רחם תקין...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר - מגמה או תהליך טבעי ותקין - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2016קיצור כזה של הצוואר אינו תהליך רגיל בהריון. למרות שאורך הצוואר תקין, הייתי מתייעץ עם הרופא המטפל באשר לטיפול תומך ומנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר וציפ גנטידנה31/05/2016
שלום,
לפני כשנה הייתי בהריון היה לי דופק אך עם שק חלמון מוגדל, בשבוע 8 הפסיק הדופק ועשיתי גרידה.
כעת אני בהריון אחרי ivf איקסי יש דופק והיה לי שק חלמון מוגדל.
נכון לאתמול שבוע 11 עדיין יש דופק. אני מתכוונת לעשות מי שפיר וציפ גנטי, בלי קשר לתוצאות של שקיפות עורפית.
השאלה שלי, האם בעקבות השק חלמון שיש לי מוגדל עלי לבקש שיבדקו משהו נוסף במהלך הדיקור של מי השפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר וציפ גנטי - תגובה
ד``ר רון ברדין31/05/2016היי דנה
לא ניראה על פניו שיש מעבר לציפ ולקריוטיפ ( מי שפיר " הרגיל" ) משהוא נוסף שעלייך לבקש. שק חלמון גדול זה אם קוטרו מעל 5 ממ. תוצאות הבדיקה מכסות טווח מאוד רחב של הפרעות כרומוזומליות לסוגיהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת לדעת מה זה העיגול השחור ברחם מתחת לשק ההריון?סיון31/05/2016
הרופא בכלל לא התייחס אליו ומרב שהייתי עסוקה בעניין השק לא שאלתי..התור הבא בעוד שבוע ואני מוטרדת .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה ..........
סיון31/05/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה .......... - תגובה
ד``ר רון ברדין31/05/2016היי סימן
אם התכוונת לעיגול מימין בתמונה,מחוץ לרחם יכול להיות כלי דם בחתך רוחב. המיגבלה של תמונה כזו היא היותה תמונה ולא סירטו ן כך שלא ניתן לתת תשובה חד משמעית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
סיון31/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה הירף ראש גדול בשבוע 25שושי25/05/2016
שלום עליכם
רקע: בסקירה המוקדמת היקף ראש של עובר גדול בשבוע וקצת לגי.ל ההריון.
בסקירה מורחבת היקף ראש גדול בשבועיים ויומיים מגיל ההריון.
היום עשיתי אולטרסאונד היקף הראש הפעם גדול ב4 שבועות ו3 ימים... (אני שבוע 25+1 וההיקף מתאים לשבוע 29+4...
הרופא טוען שאני טועה בחישוב ואני מסבירה לו שאין סיכוי שאני טועה אז הוא הגיב תחזרי עוד חודש למעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה הירף ראש גדול בשבוע 25 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/05/2016קשה להתייחס לממצאים ללא בדיקה של העובר, שכן הגדילה של העובר מראה על גדילת יתר. הייתי מבקש מהרופא המטפל הפנייה לבדיקת מומחים בבית חולים שלישוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש גדול - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/05/2016היקף ראש גדול יכול לנבוע מסיבות שונות: רקע משפחתי, טעות בגיל ההריון, או סתם עובר גדול. לכן, הייתי חוזר על גדילת העובר לאחר שבועיים ע"מ לוודא כי הגדילה שומרת על הפרש השבועות. אם הגדילה נשמרת, ולא גדלה מעבר לצפוי, זהו עוברך, ויש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הסיבות להפרש בגודל, או כפי שהמלצתי, להפנותך למרכז שלישוני להערכה. כיון שבעייתך שכיחה ביותר, רוב הסיכויים שהעובר תקין לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת סקירת מערכות מורחבת - נאמר שהוא קטן בשבועליטל22/05/2016
שלום רב!
הנני בשבוע 22+6 והיום בצעתי סקירת מערכות מורחבת שנאמר לי בה שהעובר קטן בשבוע מהשבוע שלו... רציתי לדעת האם זה תקין או שזה מצביע על בעיה כלשהי?
מצ״ב תוצאת הסקירה
אודה לתשובתך המהירה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת סקירת מערכות מורחבת - נאמר שהוא קטן בשבוע - תגובה
ד``ר רון ברדין22/05/2016מיטל שלום רב
פער של כשבוע בהחלט לא סיבה לדאגה! הרופא הבודק הגדיל לעשות והמליץ שתבצעי מעקב גדילה עוד 3 שבועות שזה מצויין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. שאלה נוספת...
ליטל23/05/2016שלום רב!
תודה רבה על התגובה..
אך שכחתי לציין שההריון הינו מטיפולי הפרייה (עוברים מוקפאים) השבוע אמור להיות מדוייק לא? במרה כזה, זה גם בסדר שישנה סטייה של שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. שאלה נוספת... - תגובה
ד``ר רון ברדין23/05/2016הי מיטל
לא נורא בכלל ! ו... מתוכננת לך ביקורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BPD קטן, HC תקין - האם יש סיבה לדאגה?רינה14/05/2016
שלום
אני נמצאת בשבוע 30 להריון. נמצאת במעקב גדילה של העובר במסגרת בית חולים עקב פער של שבוע במדדים שהתגלה בסקירה השניה. ביצעתי מספר בדיקות עד עכשיו, כאשר העובר סוכם כAGA, זרימות תקינות ושוחררתי למעקב בקהילה. מה שמדאיג אותי זה BPD שנמדד נמוך, אך לא שובר את האחוזונים בבדיקות עוקבות.
להלן תוצאות של הבדיקה האחרונה:
גיל ההריון 29+6
BPD 70.5 (מתאים ל28.2)
HC 271.7 (מתאים ל29.5)
AC 251.1 (מתאים ל 29.2)
FL 56.9 ( מתאים ל29.6)
האם אכן אין סיבה לדאגה או מומלץ לבקש בדיקות נוספות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPD קטן, HC תקין - האם יש סיבה לדאגה? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/05/2016המדדים הנם תקינים, שכן כאמנם קוטר ה BPD קטן יותר, אך הקוטר השני, ה OFD גדול יותר, ולכן, ההיקף תקין, ואיני רואה בכך כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילה עובר שבוע 27+4 BPD קטן לגיל ההריוןדנה03/05/2016
שלום רב,
היום הייתי במעקב גדילת עובר (נקבה) שבוע 27+4 ואלו הממצאים:
מצג עכוז
מנח אורכי
הודגמו תנועות וכמות מי השפיר תקינה
BPD 60 מ״מ מתאים לשבוע 24+4
OFD 89.3
HC 240.2 מתאים לשבוע 26+1
AC 237 מתאים לשבוע 27+5
Femur 49.8 מתאים לשבוע 26+4
טכנאית האולטרסאונד אמרה שהמרחק בין שתי הרכות מעט קטן אולם זה נצפה לעיתים כאשר העובר מצוי במנח עכוז.
אציין כי שתי הסקירות הראשונות היו תקינות..האם יש צורך לדאוג ? האם הממצאים חריגים מאוד ?
תודה רבה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילה עובר שבוע 27+4 BPD קטן לגיל ההריון - תגובה
ד``ר רון ברדין03/05/2016היי דנה
א. צדקה הטכנאית שכשעוברים במצג עכוז קוטר זה קטן יותר כך גם במקרי מיעוט מי שפיר
ב. במקרה זה יש פער של 3 שבועות .אמנם היקף ראש תואם כמו גם היקף בטן ואורך ירך בפערים לא משמעותיים מהשבוע אך אני מציע שתבצעי הערכה נוספת מכוונת סביב 10-14 יום מבדיקתך זו שלעיל בתאום עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש בים בדיקת שקיפות עורפית לבדיקת הדםאודיה02/05/2016
תודה על התשובה הקודמת. שאלה נוספת- האם זה בסדר לעשות את השקיפות עורפית בשבוע 12+5 ואת בדיקת הדם המתלווה ב13+2? והאם עלולה להיות לי בעיה מבחינת גודל העובר כפי שנמסר בהודעה הקודמת (נמדד 12 ב-11+3)? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש בים בדיקת שקיפות עורפית לבדיקת הדם - תגובה
ד``ר רון ברדין03/05/2016אודיה שלום רב
כעקרון מומלץ לבצע את בדיקת הדם בצמוד לשקיפות. דיוקה של בדיקת הדם עולה ככל שהיא מוקדמת יותר. אם תוכלי בצעי אותה מוקדם יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם שרירני וסיכון גבוה יותר בבדיקת מי שפירמתחילה (:02/05/2016
אני בת 36, בהריון ראשון. שבוע 10+5. מאוד הייתי רוצה לבצע בדיקת מי שפיר עם צ׳יפ גנטי. בכל בדיקה שעברתי ואצל מס׳ גינקולוגים, צוין בפניי כי הרחם שרירני מאוד (אין שרירנים שמעוותים את החלל אך שרירני דופן/פונים לחלל הבטן).
כמו כן, קל יותר לראות את העובר במתמר חיצוני ולא וגינלי.
רציתי לדעת האם נשמע שבמצבי הסיכון בביצוע בדיקת מי שפיר גבוה יותר.
מצ״ב תמונה מאולטרסאונד דופק, שבוע 8.
רוב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם שרירני וסיכון גבוה יותר בבדיקת מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר02/05/2016אינני חושב שצריכה להיות בעיה בהתקיים שני תנאים: הרופא שמבצע את הבדיקה מבין היטב באולטראסאונד, כך שיוכל לזהות דרך הבטן את השרירנים, ושהינו בעל ניסיון בדיקורי מי שפיר. בעיקרון, אינני חושב שעלולה להיות להיות בעיה כלשהי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת עובר תחילת הריון- מעט גדולאודיה02/05/2016
שלום רב. שבוע 11+3. היום נסעתי לבדיקה במוקד הקופה בשל כאבי בטן תחתונה חזקים. גודל העובר תואם שבוע 12+0 לאחר שכמעט כל הזמן היה מדויק לחלוטין. האם יש לזה משמעות מדאיגה כלשהי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת עובר תחילת הריון- מעט גדול - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר02/05/2016אין לכך כל משמעות. יתכן והביוץ היה מעט מוקדם במספר ימים או שהעובר נמדד כשהוא לא בכיפוף קל כמקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי ביצוע דיקור מי שפירמלכה20/04/2016
שלום,
אני מתלבטת לגבי ביצוע דיקור מי שפיר.
אשמח לדעת את דעתכם.
אלו הן תוצאות בדיקת סקר משולב לתסמונת דאון :
תסמונת דאון:
סיכון סטטיסטי לפי הגיל (29): 1:970
סיכון מחושב לפי הגיל (29): 1:9200
טריזומיה 18:
סיכון מחושב לפי הגיל (29): 1:10000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי ביצוע דיקור מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/04/2016ההתייעצות אינה לגבי תשובת הבדיקה שהיא תקינה השאלה הדולה אם את רוצה לבדוק את כל הכרומוזומים,ולא רק תסמונת דאון, או לבדוק גם את הצ'יפ הגנטי שכנראה חשוב לא פחות מהכרומוזומים עצמם. אישית, אני חסיד של דיקור מי שפיר, לאותן נשים הרוצות שקט נפשי לגבי תסמונות נדירות הניתנות לזיהוי רק בדיקור מי שפיר. כל אחת\, צריכה לחשוב לעצמה מה היא רוצה. הסטטיסטיקה שלסיכון לצ'יפ לא תקין אצל נשים צעירות בגילך מדברת על בין 1:100 ל 1:150. חומר למחשבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערחות מאוחרת שבוע 20 +6ויקי16/04/2016
שלום. ביום חמישי עשיתי סקירת מערכות מאוחרת בשבוע 20 +6 (לפי ההחזרה).
התינוק שוקל 350 גרם ונאמר לי שזה משקל נמוך וכי יש לעקוב אחרי הגדילה בעוד כ 3 שבועות. הוא גם נמצא ממש נמוך. ברופא התאמץ למצוא את הראש. מצג ראש.
גם צוואר הרחם שלי יצא מקוצר במעט 30 מ"מ. הרופא המליץ על מעקב.
אשמח לדעתכם המושכלת קודם כל לגבי משקל העובר. ושנית לגבי צוואר הרחם.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערחות מאוחרת שבוע 20 +6 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/04/2016אני מסכים עם הרופא, כי בתנאי בדיקה שאינם אופטימליים, יש לחזור על הבדיקה לאחר כשבועיים. ייתכן, ואז הראש יהיה פחות נמוך והמדידות תהיינה קלות יותר. בכל מקרה, את אורך הצוואר יש לבצע שוב דרך הנרתיק כמובן. אורך צוואר מע 25 מ"מ נחשב לתקין, ולכן, אין מקום להילחץ אלא לחזור על הבדיקה בתנאים הטובים ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על הצענה שאלה נוספת
ויקי16/04/2016ברשותך, מה משקל תקין בגיל 21 שבועות עבור עובר?
תןדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על הצענה שאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/04/2016סביב 350-380 גר'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזי העובר שלי אכן שקל 350
ויקי16/04/2016אז מדוע הרופא אומר שהוא קצת קטן במשקל?
אני גם קראתי באנטרנט שזה המשקל התקין (350).
בכל מקרה כמובן אעשה עוד כשבועיים עוד סקירה הפעם מורחבת.
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מלא בקורפוס קולוסום והרחבת חדריםגלית09/04/2016
עברתי לפני 3 שבועות הפסקת הריון וזאת עקב חוסר בקורפוס קולוסום והרחבת חדרים. רציתי לדעת האם יש אנשים שחיים ללא קורפוס קולוסום ומנהלים חיים בריאים ותקינים? והאם יכול להיות שלי או לבעלי גם יש מחסור בקורפוס קולסום וכתוצאה מכך לא הופיע האיבר בעובר?? אני ובעלי שני אנשים בריאים ברוך ה' פיזית ושכלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מלא בקורפוס קולוסום והרחבת חדרים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/04/2016למיטב ידיעתי, ייתכן מצב נדיר בו קיימים פרטים עם חסר של ה CC והם תקינים. הסיכוי לכך קטן ביותר, ולדעת רוב החוקרים המודעים למום זה, הפסקת הריון היא האופציה המועדפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח מורחבים בסקירה מוקדמתלילו05/04/2016
פרופ'מייזנר/ דר ברדין שלום,
לפני כמה ימים, בסקירה ה-1 (שבוע 16), נמצא שלעוברית שלנו חדרי מוח לטרליים דו"צ ברוחב 9 מ"מ, עם צניחה של הכורואיד פלקסוס (על פי הרופא נחשב לונטיקולומגליה בשבוע זה). חדר שלישי מורחב (לא צויין כמה), הודגם מוחון, כולל חדר רביעי וציסטרנה מגנה עם נוז. דפנות החדרים הלטרליים סדירות, והרושם כי קיים קורפוס קולוסום. הצרבלום תקין. בנוסף, ציר הלב בנטייה קלה שמאלה (60 מעלות) ללא ממצא חריג נוסף, והתנועתיות בגפיים תקינה אך לא היה ניתן לשלול קיום פולידקטיליה ברגליים.
בעיקרון ההמלצה הייתה להפסקת הריון, אך נאמר שסיכויים קטנים מאוד (5%) שהחדרים יצטמצמו ולכן סוכם שנגיע לביקורת בעוד שבועיים +דיקור מי שפיר וCMA, כל זאת בהנחה שלא ימצאו מומים נוספים, שכן אז נאמר שככל הנראה מדובר בתסמונת ואין טעם להמשיך בהריון.
הסתכלתי באתרים של רופאים שונים וראיתי שצויין שם שמשבוע 15 עד סוף ההריון רוחב החדרים בממצוע 7.6 מ"מ, והנורמה עד 10. בנוסף, צויין שהסיכויים לצמצום החדרים גבוה יותר מכפי שנאמר לנו.
לאור הדברים לעיל, אשמח לשמוע את חוות דעתכם בעניין, וגם להבין מהי המשמעות של חדר שלישי מורחב, ומה הסיכויים שיתנרמל.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מוח מורחבים בסקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר05/04/2016נכון הוא שהרחבת חדרי מוח בשלב מוקדם של ההריון עלולה להיות בעייתית, אך כולנו,צפינו במקרים שרוחב החדרים חזר לנורמה. החדר השלישי בשלב של סקירה מוקדמת, אינו אמור להיות מורחב כלל. לכן, יתכן וזהו סימן לא טוב להמשך התפתחות הרחבת חדרי המוח. לא הייתי רץ כעת להפסקת הריון, אלא חוזר על הבדיקה לאחר שבועיים-שלושה ורק אז שוקל את הבאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה!!
לילו05/04/2016כמה שאלות נוספות..
מה הסיכויים שהרחבה של חדר שלישי תצטמצם ובאילו מצבים?
יש לנו תור לבדיקה נוספת בשני הבא, הפרש של 10 ימים מהבדיקה הקודמת , אהיה בשבוע 17+5. האם להערכתך זהו מספיק זמן על מנת לדעת לאן הולכים הדברים?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה על השאלה בתגובה האחרונה
לילו07/04/2016אולי לא היה ברור ששאלתי שאלה בגוף ההודעה.
אשמח להתייחסותך...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 34+6 - אשמח לחוות דעתאביטל28/03/2016
אני יודעת שהטעויות הנפוצות הן שמעריכים גבוה ויוצא נמוך יותר. האם קורה שגם להפך?
עשיתי הערכת משקל ב-34+6 והעובר שוקל 2375.
עד כה כל בדיקה הוא היה מעל הממוצע. בהערכת משקל שבוע 28 בדיוק היה 1257 אחוזון 61
ועכשיו הוא אחוזון 33.
האם קצב הגדילה בסדר?
אגב, הראש באחוזון 72 מתאים לשבוע 37+1 זה בסדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 34+6 - אשמח לחוות דעת - תגובה
ד``ר רון ברדין28/03/2016אביטל שלום
אכן את צודקת לגבי טווחי טעות /סטיות במדידות בעיקר בשבועות מתקדמים. במיוחד אם בודקים שונים במכשירים שונים ויתכן שזה המקרה אצלך. ניראה שיש גדילה של העובר למרות שלא על אותו אחוזון . לגבי הראש טווחי הסטייה בו הגדולים ביותר . בהיעדר היקף הראש עצמו אינני יכול להתייחס למשמעות הפער. בחלק לא קטן מהמקרים ראש אחד ההורים מסביר את מה שנימדד בעובר בין אם ראש קטן או גדול
ישנם פרמטרים נוספים לא רק המשקל כגון כמות מי השפיר, תנועות המעידים על התנהגות העובר ברחם
בשלב זה אני ממליץ שתבצעי הערכת גדילה נוספת בעוד כ 3 שבעות מבדיקה האחרונה ולגבי הראש הייתי בודק את טבלאות היקפי הראש להערכה של משמעות הפער בתאום עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)