מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפית-סיכון?רעות02/12/2012
שלום רב,
אני בת 33, הריון שני עד כה תקין.
ביצעתי שקיפות בשבוע 10+5, הרופא טען כי העובר מקדים בשבוע-והשבוע האמיתי שלי הוא 11+5 ולכן ניתן לבצע את הבדיקה.
התוצאות כדלקמן:
11.9 מ"מ -שקיפות עורפית
48 מ"מ-CRL
סיכון בסיסי בלידה : 1:547
סיכון משוקלל : 1:712
אני מאוד מוטרדת מהסטטסיסטיקה של הסיכון המשוקלל
מה אתה מציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית-סיכון? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/12/2012לא יתכן שהשקיפות 11.9 מ"מ. ככל הנראה התכוונת ל 1.9 מ"מ. בסה"כ, גם אם אינה מזהירה תוצאת הבדיקה תקינה על י הקריטריונים של משרד הבריאות. בגילך ועם תוצאה כזו, מותר לך גם לשקול ביצוע דיקור מי שפיר ולקבל תשובה חד משמעית שתתן לך רגיעה בנושא עד הלידה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר בשבוע 22רוני02/12/2012
מהם החסרונות בביצוע בדיקת מי שפיר בשבוע 22 לעומת ביצועה בשבועות 17-18?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר בשבוע 22 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/12/2012הפרופורציות בין גודל העובר וכמות מי השפיר טובה יותר, ככל שגיל ההריון צעיר יותר ( ידע אישי ). כמו כן, יש יתרון בקבלת תשובה מוקדמת ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק שבוע 7נינה30/11/2012
שלום רב,
היום עברתי את בדיקת האולטרסאונד הראשונה לגילוי הריון. הכל יצא תקין ורשום שגודל העובר הוא 8.2 ממ ושזה מתאים לשבוע 6.5
אולם הדופק הוא 114. הרופא שביצע את האולטרסאונד שלח אותי למעקב לעוד שבועיים אבל לא פרט את הסיבה. האם הדופק נמוך, גבולי או נורמלי? אני משתגעת מלקרוא את כל המאמרים באינטרנט ואני גם לא מבינה אם הכל תקין למה נשלחתי לאולטרסאונד חוזר בעוד כשבועיים...
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק שבוע 7 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/12/2012הדופק יכול להיות תקין לחלוטין לגיל הריון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלקונותשוש29/11/2012
היי אני בשבוע 13 להריון בבדיקת אולטרסאונט נאמר לי שהשילייה מלאה בלקונות , ובמראה לא אחיד , אני ממש לא יודעת מזה אומר ואני ממש ממש מודאגת ומפחדת ממה שזה עשוי לעשות לי לעובר .
אשמח לדעת עוד פרטים ומה זה עלול לעשות בהמשך ההריון .
ואם זה יכול ליגוע בהיתפתחות העובר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלקונות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/12/2012לקונות פירושן אגמי דם. זה יכול להיות ממצא תקין בשיליה. קשה לי לכתוב עוד ללא צפיה בממצא עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר אף פחוסדנה26/11/2012
שלום דוקטור, אני בת 20 בהריון ראשון, שקיפות עורפית לא עשיתי, חלבון עוברי תקין 1:4970 בסקירת מערכות מאוחרת נצפה גשר אף פחוס עם בצקת קלה, חוץ מזה הכל היה תקין! הופננו לאקו לב ולעשות שוב אולטרסאונד פנים, בתור ממצא יחיד עד כמה זה מדאיג? האם גם בעובר בריא יתכן גשר אף פחוס? תודה רבה מראש על תשובתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר אף פחוס - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/12/2012הערכה של גשר האף כפחוס, הינה הערכה סוביקטיבית של הרופא הבודק. הסיבה לכך יכולה להיות מגוונת, ויתכן ויש מקום לפנות לייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת עורפית? עזרהli25/11/2012
שלום,
בבדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12+1 (עובר תואם ל13+1) - תוצאה תקינה - עובי 2.16 מ"מ.
תוצאות בדיקת תבחין מרובע עם האינהיבין - סיכוי של 1:5200.
סקירת מערכות מוקדמת אצל ד"ר שפירא בשבוע 15+1 (עובר תואם 16+2) - תקינה כולל אקו לב לעובר.
במעקב הריון השבוע, בשבוע 17+5 (עובר תואם ל18+6) בצקת עורפית 4.9 מ"מ. בבדיקה נוספת עד 5.1 מ"מ.
האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות? מי שפיר? האם זה נחשב לבצקת עורפית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי: 29,הריון ראשון
li25/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת לאחר גרידהגילי24/11/2012
שבוע טוב,
1. ב29.10.12 עברתי גרידה בשבוע שמיני בגלל שק הריון ללא עובר.
2. בשבועיים שלאחר הגרידה היו מעט דימומים והפרשות.
3. ב14.11.12 (כשבועיים ויומיים אחרי הגרידה) בבדיקת אולטראסאונד אצל הרופא הוא ראה שאריות דם ברחם והורה לא לעשות כלום. לדבריו זה ייצא בווסת הבאה.
4. לשאלתי אם הוא רואה שהיה ביוץ אמר כי רירית הרחם עדיין דקה וצפוי ביוץ ביומיים הקרובים.
5. כעת ביום שישי 23.11.12 -כשבוע ויומיים אחרי הביקור אצלו התחילה לי הווסת, חזקה וברורה.
שאלותיי הן:
1. האם העובדה שהרירית היתה דקה מדיי ובכל זאת הווסת הגיעה מעיד כי הרירית נפגעה בגרידה?
2. האם ייתכן רירית דקה במחזור הראשון ובפעם הבאה יהיה מחזור תקין עם ביוץ ורירית עבה?
3. האם יש מצב לווסת לאחר גרידה ללא ביוץ?
4. האם אני צריכה להמתין לעוד ווסת או שאחרי הווסת הזו אוכל לנסות שוב להרות?
5. האם אני צריכה להיבדק ע"י רופא שוב לאחר הווסת הנוכחית לבדוק ששאריות הדם יצאו או שניתן להרות ללא בדיקה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת לאחר גרידה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/11/2012הרבה שאלות. בעיקרון גם אם הרירית דקה יתכן ביוץ קודם לכן. רירית הרחם אינה אמורה להפגע בגרידה. אין כל מניעה מביוץ ורירית עבה לאחר מכן. בעיקרון ניתן להרות לאחר חודש, אך רצוי לחכות לעוד מחזור וסת אחד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בשבוע 4????ענבל22/11/2012
בוקר טוב!
וסת אחרונה בתאריך 1.10.12 מחזורים של 30-32 יום.
היום עשיתי אולטרסאונד אצל רופאת הנשים והיא הראתה לי דופק ואמרה שהוא ממש קטן 1.1 מ"מ ומתאים לחודש ראשון. שאלתי מה זה חודש ראשון אז היא ענתה 4 שבועות.
היא לא נראתה מודאגת ואמרה לבוא עוד חודש שוב לבדיקה.
רק אחרי שיצאתי ממנה הבנתי שזה מדאיג ולא ממש הגיוני. גם שרואים דופק בשבוע כזה מוקדם וגם שאני בשבוע כל כך מוקדם כי את ההריון גיליתי כבר בבדיקה ביתית ב-31.10 שזה כביכול 6 ימים אחרי הביוץ שהיא טוענת שהיה (25.10)
יש סיכוי להריון תקין?? יש מצב שהמכשיר לא מדד נכון? מה לעשות? אני ממש מודאגת
תודה רבה!!
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בשבוע 4???? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר24/11/2012הבעיה במקרה הזה היא לקבוע מתי היה הביוץ. ככל הנראה לא נקבל תשובה מוסמכת לפני בדיקת אולטראסאונד נוספת בהפרש שבוע מהבדיקה הקודמת, ואז יהי קל יותר לקבוע את גיל ההריון. בדיקת US מוקדמת מידי יכולה להטעות לעיתים בקביעת גיל ההריון במספר ימים, ולכן מומלץ לחזור עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל ליד שק הריוןמלי21/11/2012
שלום
אני בשבוע 9+2 להריון שישי
בבדיקת אולטראסאונד לפני שבועיים ( שבוע 7) נמצא שק הריון תוך רחמי ועובר עם דופק .הרופא אמר כי קיים נוזל סביב שק ההריון וביקש מעקב. העובר התאים לשבוע 6.
אתמול הלכתי למעקב, ובאמת העובר גדל בשבועיים, אבל עדיין נצפה נוזל ליד שק הריון.
האם יש סיבה לדאגה?
והאם יכול להיות קשר לחולשה קיצונית וכאבי בטן המלווים אותי מאז תחילת ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל ליד שק הריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/11/2012אינני יודע לאיזה נוזל הכוונה, ולהערכתי מדובר בתהליך נורמלי של התפתחות ההריון. יש לעקוב באולטראסאונד ולוודא העלמות הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הערכת משקלתמר 141219/11/2012
אני בשבוע 32 עשיתי היום הערכת משקל. התוצאה היא 1.625. הרופא אמר לי שהעובר במצב עכוז וגודל הבטן שלו בשבוע 29. האם זה נורמלי??? אני ממש מוטרדת זה היריון ראשון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על הערכת משקל - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012על פניו נראה שהעובר קטן מהצפוי. פני לרופא המטפל להמשך בירור ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהעדי19/11/2012
שלום,
אני בשבוע 12+5,
אתמול הייתי בבדיקת שקיפות עורפית, בה אמר לי הרופא שחבל הטבור מתוח.
מה זה אומר? מה המשמעות?
האם העובר מקבל אספקת דם וחמצן כנדרש?
מה עליי לעשות? האם יש להתחיל מעקב אולטרסאונד צמוד?
אני ממש לחוצה אשמח לתשובה מהירה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012לא שמעתי מימי על תשובה כזאת. פני לבדיקה נוספת אצל רופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע דיקור מי שפיררוני19/11/2012
שלום ,
אני בת 33,בהריון שלישי,שבוע 14+2. מתגוררת בחו"ל במדינת עולם שלישי (שליחות), נמצאת כרגע בארץ.מאוד מתלבטת האם לבצע דיקור מי שפיר.
ההריון החל בדימומים אדומים החל מהשבוע ה-5 ועד לשבוע 8 ולפי בדיקת ה-US נראה כי היה שטף דם בסמוך לשק. (הרופאה המקומית שם, אמרה כי הדימומים נובעים ככל הנראה מבעיה כרומוזומלית) הגעתי לארץ לביצוע שקיפות עורפית.
עובי שקיפות עורפית 1.7
תוצאות השקיפות+ בדיקות דם:
PAPP-A 3.32 mIU/Mml 10.9 MOM
free B hCG 35.46 mIU/ml 0.95 MOM
NT 1.70 mm 1.43 MOM
לפי גיל בלבד: 1:590
לפי גיל ובדיקות: 1:2900
הרופא שלי בארץ - נמנה עם התומכים בבדיקת מי השפיר ללא קשר לתוצאות השקיפות.
אשמח לשמוע דעתך. אני בלחץ זמנים אם לדחות את הטיסה חזרה ולהישאר בארץ ולבצע את הדיקור.
תודה מראש,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע דיקור מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012אני חסיד גדול של מי שפיר ולכן אני ממליץ על ביצועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע מי שפיר בשבוע 22
רוני28/11/2012תודה.
אני מתוכננת להגיע לארץ בשבוע 22 לצורך ביצוע סקירת מערכות מאוחרת.
מהם החסרונות בביצוע בדיקת מי שפיר בשבוע 22 לעומת ביצועה בשבועות 17-18?
בברכה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי הריון תאומיםח17/11/2012
שלום, גילתי השבוע בבדיקת שיקפות עורפית (שבוע 12) שיש לי תאומים זהים, האם יש הסבר הגיוני לכך שרופא הנשים שלי לא איתר תאומים בבדיקת האולטסאונד הראשונה שביצע למבדיקת דופק בשבוע 9?
האם כדאי להמשיך את המעקב ההריון אצלו?
אודה תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי הריון תאומים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012אינני רוצה להגיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה??????
ח20/11/2012חשוב לי מאוד לשמוע דעה של אדם מקצועי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה?????? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/11/2012סה לא אתי לדסקס קולגות ולא נהוג לבקר או להלל. ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם 2 עובריםמקווה לטוב15/11/2012
שלום רב,
אישתי מחר נכנסת לשבוע השישי ובבדיקת האולטרא סאונד היום ראו ששק הריון אחד תקין ומתאים לגילו ואילו השק ההריון השני נראה לפי שבוע ה-4 ושלושה ימים וספק עם יש חלמון ולא רואים עוד דופק.
האם לדעתך יש סיכוי שהעובר השני ישרוד ויתפתח או שזה עניין של זמן שהוא יפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם 2 עוברים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012להערכתי השק השני יפסיק להתפתח ויתמוסס. השק השני יתפתח כראוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות ומי שפיראביבה15/11/2012
בשקיפות העורפית הנתונים שהתקבלו (לדעת הרופא) היו מצויינים והסיכון הוא 1:1000. בסקר יצא סיכון של 1:110. אני בת 33.
שתי שאלות:
1. האם זה בסדר להמתין עם מי השפיר עד אחרי הסקירה המוקדמת והתבחין המרובע?
2. איך יכולה להיות סטייה כל כך גדולה בין הנתון בשקיפות לנתון בסקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות ומי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012הסטיה היא עקב העובדה שהבדיקות סטטיסטיות.
דיקור מי שפיר מתבצע רק משבוע 16, ולכן יש להמתין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)