מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איפה כדאי לעשות בדיקת סיסי שלייהנ27/02/2013
שלום,
אני בת 36, החלטתי לעבור בדיקת סיסי שליה בגלל בעיה כרומוזומלית אצל בעלי. ההריון היה ספונטני, לכן הפעם לא עשינו PGD. אשמח לשמוע גם מרופאים וגם ממי שעבר את הבדיקה באיזה בית חולים אתם ממליצים לעשות את הבדיקה. אשמח גם לשמות רופאים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה כדאי לעשות בדיקת סיסי שלייה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013מומלצת בדיקה בבית חולים ציבורי גדול עם מעבדה גנטית טובה. אני משוכנע שאת מכירה את כולם: איכילוב, תה"ש וכמובן - בילינסון (בכל זאת יש לי גאוות יחידה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית מוגברת ובדיקות נוספות חוץ מסיסי שליהפרופ` ישראל מייזנר26/02/2013
שלום, אני בת 29 ועשרה חודשים, הריון שני הראשון ב"ה היה תקין ולידה תקינה.
בבדיקת שקיפות עורפית התקבלה תוצאה 3.3 מ"מ וסבירות לפי גיל ואורך עובר (59) 1:27 והרופא המליץ באופן דחף לבצע סיסי שליה לשלול תסמונת דאון ותסמונת טרנר היות וכנראה מדובר בעובר ממין נקבה. עשיתי בדיקה סיסי שליה וממתינה לתוצאה, רציתי לדעת במידה והבדיקה תהיה תקינה איזה בדיקה נוספת כדאי לעשות (מה חוץ מהתסמונות הללו יכול להיות לא תקין) על מנת לשלול דברים נוספים, עד מתי ניתן לבצע הפסקת הריון אם הבדיקות לא תקינות.
אודה על חוות דעתכם... אני קצת לחוצה וחרדה מאוד לחשוב על הרעיון של הפסקת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית מוגברת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013במידה ותשובת הכרומוזומים תהיה תקינה - עלייך לבצע אקו-לב עובר כי שקיפות מוגברת כרוכה בשכיחות מוגברת של מומי לב בעובר. כמו כן, סקירת המערכות חייבת להיות מבוצעת בדקדקנות מרובה. נקווה שכל הבדיקות תהיינה תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובר-לחוצה!טל26/02/2013
לעיל תוצאות דופק ראשונה -האם זה בסדר?או דופק איטי?
שבוע 6 פלוס 4
fetus heart beat rhythmical 92 min
uterus channel length 34 mm
yols cas diameter 5mm
crl size 3 m (correspondance 6 weeks* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עובר-לחוצה! - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013בשבוע ההריון בו את נמצאת, ייתכן עדיין דופק איטי. רצוי לחזור על הבדיקה ואני משוכנע שלאחר מספר ימים הדופק יעלה לערכים של מעל 150
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר וחשש מלידה מוקדמתיעל26/02/2013
שלום
אני בשבוע 33+6. הריון ראשון. אתמול בבדיקה שגרתית אצל הרופא שלי התלוננתי על כאבי גב תחתון, ובבדיקה ידנית הוא אמר שיש מחיקה של 60-70 אחוז והצוואר סגור. הפנה אותי למיון למוניטור שם נראו שני צירים לא סדירים, ובאולטרסאונד נמדד אורך צוואר 27 (אמרו שהצוואר מכופף אז מדדו גם בקו ישר וגם בשני חלקים ויצא במדידה הכי קצרה 27). נכתב גם שגובה החלק המקדים Spהוא 2-. במוניטור חוזר לאחר שעתיים+ עירוי לא נצפו צירים ולא היה שינוי בצוואר ושוחררתי הביתה.
1. איך יכול להיות שבבדיקה ידנית הורגשה מחיקה של 60-70 אחוז (במיון אמרו שמרגישים את המחיקה אליה התייחס הרופא שלי) אך בעצם למיטב הבנתי הצוואר באורך תקין? איך בכלל אפשר לדבר על מחיקה באופן כללי מבלי שיודעים מה נקודת ההתחלה של אורך הצוואר? למשל במקרה שלי הצוואר מלכתחילה די קצר- בשבוע 24 נמדד 28 ממ, בשבוע 29 נמדד 32 ממ, וכאמור כעת 27 ממ.
2. מה הסיכוי ללידה מוקדמת בנתונים אלה מול הסיכוי להצליח להחזיק עד שבוע 37? אני ממשיכה להרגיש מיחושים שונים בעיקר בגב התחתון..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך צוואר וחשש מלידה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013הערכת המחיקה היא סוביקטיבית, בניגוד למדידת הצואר שהינה ערך אבסולוטי. העובדה שלמרות הצירים לא התקצר הצוואר בצורה משמעותית, לערכים שתחת 25 מ"מ, נותנת תקווה שהצוואר ישאר בגודלו הנוכחי עד ללידה, או לפחות למספר שבועות נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור מייזנר הנכבד מודאגתרחלי21/02/2013
רופאים יקרים שלום יש ל דבר שמאוד מטריד אותי עשיתי סקירת מערכות בשבוע 15.6 ימים הסקירה יצאה תקינה בכל החלקים
בחלק של מערכת העצבים / המח הרופא ראתה ורשמה את וורמיס חדרי מח מבנה גולגולת כרויד פלקסוס ע"ש ולשכה אחורית ריקמת מח מה שכן היא לא ציינה את קו האמצע דבר שדי מדיר שינה מעיני האם לא אמורים לראות את קו האמצע בשבוע זה יש לציין שהרופא הייתה מרוצה מהסקירה מה שכן היא אמרה לעשות סקירה בשבוע 22 על מנת לראות אם איני טועה את קורפוס קולוסום אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור מייזנר הנכבד מודאגת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013אין לי ספק כי בפירוט אנטומי כה רב, נצפה קו אמצע תקין! זהו לא פרמטר המופיע בדו"ח הבדיקה, אך אני משוכנע שתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם ליד שק הריוןרבקה20/02/2013
אני בשבוע 8+3 על פי האולטרסאונד (על פי וסת אחרון אמור להיות 9+1). עשיתי בדיקת אולטרסאונד וזוהה הריון תוך רחמי וזוהה דופק.
ליד שק ההריון הודגם איזור דימום כ- 10*6 מ"מ.
מה בדיוק זה אומר ? האם ההריון תקין ? האם צריך לשכב כל הזמן ?
תודה רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם ליד שק הריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/02/2013ההריון תקין, ככל הנראה, והממצא חסר משמעות וייספג עם הזמן. זהו נסיוננו עם ממצאים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה ?
רבקה22/02/2013האם עלי לשכב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש ובטן גדולים וריבוי מי שפירקרן אורן20/02/2013
שלום רב,
אני בלחץ גדול לאחר אולטראסאונד מיילדותי, שבוע 28+3 ממצאים: ריבוי קל של מי שפיר AFI 24 מעבר לכך סטיות משמעותיות בהיקף ראש ובטן:
79.5 ס"מ - BPD מתאים לשבוע 31+6
292.1 ס"מ - HEAD CIR מתאים לשבוע 32+1
259.4 ס"מ - AB CIR מתאים לשבוע 30+1
51.6 ס"מ FEMUR LENGTH מתאים לשבוע 27+4
גיל הריון אולטראסאונד 32+1
הע' משקל 1423 גר' - מתאים לשבוע 29+2
אחוזון 85
נשלחתי לבצע העמסת סוכר 100 (50 - יצא תקין)
וכן סקירה מורחבת.
יש לציין הריון קודם - לידה מוקדמת בשבוע 26+4 עקב הפרדות שליה
פוחדת מהאפשרות של מומים או בעיה גנטית..
מקווה לתשובה מהירה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש ובטן גדולים וריבוי מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/02/2013אינני יודע מי ביצע את הערכת הגדילה של העובר, אך עקב השונות בין גודל הפרמטרים השונים שנמדדו, הייתי חוזר על הבדיקה בידיים מוסמכות. אם הממצאים דומים, יש מקום לייעוץ גנטי. לעיתים הדיסקרפנס בגדילה גדול ולא תמיד יש בעיה אמיתית. לכן, הייעוץ הגנטי המלווה באולטראסאונד מוסמך, יכול להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר בשבוע 20-21מיה20/02/2013
שלום, שמעתי שהסיבה שבגללה לא מומלץ דיקור מי שפיר לאחר שבוע 20 היא הגברת הסיכוי להפלה/לידה מקודמת. האם זה נכון?
אני אמורה להיות בחו"ל בשבוע ה-17-18, ומתלבטת אם לעשות את הדיקור מייד כשאחזור (אם זה באמת מפחית את הסיכוי להפלה) או שאין בעיה לדחות בשבוע-שבועיים? האם עדיף כמה שיותר מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר בשבוע 20-21 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/02/2013לפי הנחיות משרד הבריאות החדשות, ניתן לבצע מי שפיר עד שבוע 22+6 להריון.
אין סיכון יתר להפלה בשבוע 20-21, ולא רצוי לחכות יותר מידי על מנת שאם יש הפלה, שלא יוולד עובר שעוד יחיה ויהיה פג פגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי הריון באולטראסאונדמיכל20/02/2013
שלום,
מתי הכי מוקדם ניתן לזהות הריון באולטראסאונד?
יום ראשון לוסת אחרונה היה ב16.1, אני מקבלת וסת כל 35-40 יום.
קיימתי יחסים ב9.2 (עם קונדום אך עדיין יש חשש להריון).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי הריון באולטראסאונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/02/2013מזהים הריון ב US מהשבוע ה 5 לו. מבחינתך, סביב ה2-4 במרץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, רק מה זה אומר לגבי הפלה?
מיכל21/02/2013במידה ואני בהריון אני מעוניינת להפיל בכדורים. הבנתי שאפשר לעשות זאת עד שבוע 7. אם אחכה עד התאריכים שציינת עדיין אוכל לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרה נצפה רק בסקירה מוקדמתאספסף20/02/2013
שלום,
אתמול ביצענו סקירה מאוחרת ולא נצפה כיס המרה. כל הסממנים האחרים היו תקינים לחלוטין, והרופא הפנה אותנו להמשך בירור גנטי.
בסקירה הראשונה שביצענו אצל רופא אחר כן נצפה כיס המרה. האם ניתן להסתפק בכך או שעדיין מומלץ לנו להמשיך בהליך הייעוץ הגנטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה נצפה רק בסקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/02/2013קשה לענות על השאלה. הייתי משתדל לקבל חוות דעת נוספת ממקור מוסמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי לא תקין- לפרופ' מייזנרטל18/02/2013
שלום,
אני בת 30, הריון שני לאחר הריון קודם ולידה תקינים.
תאריך מחזור אחרון: 12/10/12
בבדיקה הכוללת, שכללה את החלבון העוברי שעשיתי בשבוע 16+5 (ע"פ us- 17+1) התקבלו הערכים הבאים:
AFP 106 IU/ml 2.62 MoM
hCG 33 IU/ml 1.20 MoM
uE3 0.79 ng/ml 0.71
הסיכון לת.דאון לפי הגיל והבדיקות: 1:20000
הסיכון לת.דאון לפי גיל בלבד: 1:960
לפי מה שנאמר לי בתוצאות, התוצאה של AFP אינה תקינה והיא חורגת מהנורמה של המעבדה שהיא: עד 2MoM .
בשתי הבדיקות שעשיתי, שקיפות וסקירה ראשונה, התוצאות היו תקינות.
לאור הועבדה הזו עשיתי שוב בדיקת חלבון עוברי בקופ"ח בשבוע 18+2 (אתמול) וממתינה לתוצאות.
האם התוצאה שתתקבל (בתקווה שתיהיה תקינה..)תיהיה רלוונטית מבחינת הזמן?
כי לפי מה שהבנתי אני די מוגבלת בזמנים.
להמתין לסקירה המאוחרת (מכוונת) שתיהיה רק בשבוע 22-24 עלול להיות מאוחר מידי, או שניתן ללבצע דיקור גם אחרי שבוע 20?
אם חלבון עוברי מצביע על מומים במע' עצבים, האם העובדה שהסקירה הראשונה יצאה תקינה מעידה כי מע' העצבים, המעי ואותם איברים היכולים להיפגע כאשר החלבון העוברי גבוה, הם תקינים, ואני בחרדה לחינם?
אני חייבת לדעת מה צריך להיות הצעד הבא שלי, אשמח לחו"ד. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי לא תקין- לפרופ' מייזנר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/02/2013החלבון העוברי מעט גבוה מהנורמה לגיל ההריון. יש מקום, למרות שעברת סקירה מוקדמת, לבצע סקירה מורחבת ע"י מומחה לזיהוי תקינות של מע' העצבים,דופן בטן העובר והכליות, על מנת לשלול מומים במערכות אלו כסיבה לרמת החלבון המוגברת.
בנוסף, לדעתי, רצוי לבצע דיקור מי שפיר, בו נמדד גם החלבון העוברי באופן ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- חלבון עוברי גבוה
טל19/02/2013תודה על התשובה המהירה.
עכשיו אני נמצאת במצב די לחוץמבחינזמנים.
כי לפי מה שמקובל , סיקרה מכוונת עושים בשבועות 22-24, וי שפיר עד שבוע 20..
יוצא שאני חייבת עכשיו להחליט אם אני ניגשת למי שפיר או לא, נכון?
או שישנה אפשרות לבצע מי שפיר גם אחרי שבוע 20..?
בבקשה, דחוף לי, אני בלחץ....
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקסתרופיה-מיכל18/02/2013
שלום,
רציתי לדעת מהם הסימנים לאקסתרופיה אצל עובר באולטראסאונד?
והאם ייעוץ גנטי+דיקור מי שפיר יכול להפריך חשד למום זה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקסתרופיה- - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/02/2013הסימנים כוללים פגם בדופן הבטן הקדמית התחתונה, עם מוצא עליון יותר של חבל הטבור. בדופן הבטן התחתונה, יכול היראות גוש שהינו שלפוחית השתן הפתוחה. בעוברים זכרים, גם מיקום הפין יכול להיות מעט שונה. בכל מקרה, לא רואים שלפוחית שתן תקינה במיקומה האנטומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' מייזנר,
מיכל20/02/2013האם ניתן להפריך מום זה בבדיקת מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשש להריון?ילד שלנו15/02/2013
שלום רב
היום סקירה של הריון צעיר לאחר הפריית מבחנה רביעית. לפי תאריך ההחזרה (שבועיים לפני) אני בגיל הריון 6.2
נמצאו שני שקי הריון: שק אחד : מספר עוברים:1 , גודל שק: 9/14 מתאים לשבוע 5.1, הודגם שק חלבון, הד עוברי. דופק הודגם C.R.L N מתאים לשבוע 6.1
נצפה איזור היפואקוגני שיכול להתאים לאיזור דימום 6x12 משמאל לשק
שק שני: גודל 4/7 = ממוצע 5 (מתאים שבוע 5.0) גבולות סדירים, יש שק חלמון לא נצפה עובר
שחלה ימנית:ממצא גופיף צהוב בגודל 41X73 ממ ומספר ציסטיים בפנים.
שחלה שמאל: ממצא גופיף צהוב 57X68 ממ ומספר ציסטים בפנים.
אני די מודאגת. האם השק השני יספג ולא יפריע לעובר הראשון? האם איזור הדימום מטריד ויכול להוות אינדיקציה להפלה?
האם הציסטות בשחלות יפריעו להריון?
אשמח לדעתך המקצועית..תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש חשש להריון? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/02/2013לגבי השק עם העובר בו דופק והמטומה - ההמטומות הללו בד"כ נספגות מאליהן ואינן סיבה לדאגה ברוב במכריע של המקרים. העובר ממשיך להתפתח אח"כ כראוי. עניין ההפלה אינו רלבנטי כאן.
בשק השני לא ברור אם יופיע עובר או לא. בהנחה שלא, השק יתמוסס מאליו, ולא יהווה בעיה לשק הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירמיה13/02/2013
שלום,
אני בהריון בשבוע 12. נכנסתי להריון כשהייתי בת 34 בדיוק.
בדיקת שקיפות עורפית תקינה (סיכוי לתסמונת דאון 1/3200).
למרות זאת, אני שוקלת לבצע בדיקת מי שפיר בגלל החשש ממומים.
אני מוטרדת מהסיכון להפלה בעקבות הבדיקה ומהיכולת שלי להצליח לנוח היטב ולהיות רגועה. יש לי כמה שאלות בנושא:
- יש לי ילדה בת שנתיים שנולדה לאחר הריון ולידה תקינים, אם כי הלידה התרחשה שבועיים וחצי לפני התאריך המשוער בירידת מים ולידה מהירה. האם עובדה זאת מציבה אותי בסיכון גבוה יותר להפלה כתוצאה מבדיקת מי שפיר?
- איך משפיעים התעטשויות ושיעולים בימים שאחרי הבדיקה - האם הם יכולים להגביר את הסיכון להפלה? (יש לי אלרגיה ונראה שעכשיו בהריון אני יותר רגישה עד כדי כך שלפעמים יש לי התעטשויות שממש גורמות לשרירי הבטן להיתפס לכ- 20 שניות כואבות)
- כמו כן, עד כמה בעייתי להידבק במחלות ויראליות (שהבת מביאה איתה מהגן) אחרי הבדיקה מבחינת החשש מזיהום וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/02/2013אין לך מה לחשוש משיעול או עיטוש. בזמן הבדיקה עצמה הם בד"כ לא מופיעים...הבדיקה עצמה מהירה (20-30 שניות), צואינה כואבת בד"כ. מנסיוני, אין בעיות עם שיעול או עיטוש.
לגבי מחלות וירליות מהגן - אין קשר בינן לדיקור מי שהפיר. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה16/02/2013תודה על התשובה. הבדיקה עצמה לא ממש מטרידה אותי. אני שואלת לגבי היומיים שאחרי, שבהם הבנתי שצריך להיות במנוחה. עד כמה זה בעייתי להיות חולה / להשתעל / להתעטש, מבחינת הגברת הסיכוי להפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/02/2013כל מה שאת מזכירה, לא צריך לגרום להגדלת הסיכוי להפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us וגינלי בהריון מתקדם.אושר10/02/2013
שלום,
אני בשבוע 27.
לפני כשנה עברתי ניתוח לפרוסקופי להסרת ציסטה מהשחלה הימנית.
בעקבות כאבי בטן חזקים אני שוקלת לחזור לרופא המנתח לבדוק האם הציסטה חזרה (הרופא המבצע את מעקב ההריון לא הצליח לראות ב us בטני מאחר והרחם הסתירה את השחלות).
שאלתי היא האם ישנה מניעה לבצע us וגינלי בשלב זה של ההריון ? האם יכול להזיק לעובר או לי?
כלל, עד מתי בטוח לבצע us וגינלי בהריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר us וגינלי בהריון מתקדם. - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2013אין שום מניעה בביצוע הבדיקה הוגינלית. הבעיה היא שבשבוע הריון כזה, השחלות כבר גבוהות, וקשה יהיה לראותן, אם בכלל, דרך הנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ... ושאלה נוספת
שלי10/02/2013פרופסור מייזנר, בהמשך לשאלתי ...
אני מבינה שייתכן ולא ניתן יהיה לראות את השחלות באמצעות מתמר us וגינלי בשלב זה של ההריון (שבוע 26),
אם יש דרך אחרת לוודא שהציסטה בשחלה לא חזרה? אני סובלת מאוד מכאבי בטן עליונה, כל ערב הכאבים חוזרים .... כאילו משהו קורע אותי מבפנים ...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ... ושאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/02/2013הדרך היחידה היא לבדוק באולטראסאונד בטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)