מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספים בהריוןשלי21/05/2013
שלום,
מלבד חומצה פולית,
רציתי לדעת מתי יש לקחת ברזל?
ומתי אם בכלל כדאי לקחת אומגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים בהריון - תגובה
ד``ר רון ברדין21/05/2013לי
מאחר ופורום זה עוסק בתחום האולטרהסאונד נכון יהיה שתפני השאלות לפורום שעוסק בשאלות שהעלית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשלי20/05/2013
שלום,
מועד שקיפות הוא 10-14 כאשר יש המלצה לעשות בין שבוע 12-13
זה טווח של שבוע שקוצר מחודש.
אני מוזמנת בשבוע 12+5 ימים, אבל אז הסבירו לי שזה נקרא שאני 5 ימים בשבוע 13כי סיימתי את שבוע 12.
ובפרוש אמרו לי אחרי שבוע 13 לא עושים.
אז המועד אחרי שבוע 13 ומחוץ לטווח זמן הבדיקה?
כל רופא/ מזכירה שלו אומרת משהו אחר, כך שאני לא יודעת אם להשאיר או להזיז המועד הבדיקה המלחיצה הזאת.
בבקשה מענה מהיר ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר רון ברדין21/05/2013לי שלום
אז......נעשה סדר במינוחים
זומנת לשבוע 12 +5 מצויין. זה שבוע הריון שלך . נכון שמשמעו שסיימת 12 שבועות ואת ביום ה 5 של השבוע ה 13 אבל כשמדברים בשבועות הריון הכוונה 12 +5 ולכן קבעו לך בסדר גמור. דוגמא אחרת אם היו קובעים לך לשבוע 11+6 שזה בסדר גם הכוונה שסיימת 11 שבועות מאלים ואת ביום השישי של השבוע ה 12 אבל במינוחי הריון את 11+6. מקווה שכעת את מבינה יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US ראשון שבוע 6+3 - מודאגת...רונה16/05/2013
שלום,
היום עשיתי US ואלה היו התוצאות:
(הריון ראשון, גיל הריון 6.4, עובר אחד)
מבנה שק - תקין
רקמה עוברית - נצפתה
דופק עוברי - הודגם
CRL 3.1 מ"מ
מתאים לשבוע 5.6 תחום הנורמה 6.0-5.1
ללא ממצא טפולתי
סיכום:
נצפה שק חלמון
נמצא מעט נוזל מאחורי השק
זומנתי לUS נוסף בעוד 10 ימים.
האם משהו לא תקין? האם העובר קטן מידי? מה המשמעות של מתאים לשבוע 5.6 (קטן מהשבוע שלי) אבל בתוך ערכי הנורמה??
ומה זה אומר שיש מעט נוזל מאחורי השק???
אני מודאגת...אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
רונה16/05/2013ה US שקבעו לי הוא "אגן קטן" מה זה אומר?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS ראשון שבוע 6+3 - מודאגת... - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/05/2013התשובה בסה"כ תקינה לפי דיווחך. כנראה שעקב העובדה שיש הפרש קל בגיל ההריון, הרופא רוצה למדוד שוב את העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvטל11/05/2013
הי אני בשבוע 19 להריון תאומים. אין לי נןגדנים לסי אמ וי ואני ממש ממש חרדה מהוירוס הזה (עברתי הריונות קשים שנגמרו מסיבות אילן או אחרןת ) ואני ככ רוצה לשמור על ההריון הזה. יש לי בבית ילד בן שנה ושמונה חוד שיהיה בריא ואני ממש נוקטת בהיגיינה פיסית ומחשבתית יותר מהנורמלי כלומר מתנהלת מאוד לא רגיל וסביר לנושא מהפחד חלילה להדבקות. אני ממש רוחצת ידיים עשרים פעם ביום ומנסה לחשוב על כל צעד ושעל שעושה. רציתי לברר איתכם משהו שמטריד אותי בנושא. יש לי בכיור המטבח פיה שממנה מוציאה סבון כלים. ומדי פעם שמתרוקן ממלאת אותה. לילד יש מברשת ייעודיץ שאיתה מנקים אכ ורק את הבקבוקים ומוצצים שלו אבל מנקים עם סבון כלים רגיל שנמצא כאמור בכיור. לעיתים יכל להיות שהמברשת עצמה כששמים עליה סבון מהפיה נןגע בפיה ויתכן כי על המברשת שאריות רוק מבקבוק כאמור. לאחר מכו שטפתי כליםכלי אוכל שלנו עם סקוצ אחר כמובן אבל מאותה פית סבון אבל אחצתי את הכלים עם סבון ומים כמובן כי אני יודעת שמה שאמרו לי לשטופ דברים תמיד במים וסבון, האם חךילה אפשר להידבק ככה? בגלל שמברשת הילד נגעה בפית הסבון? או שמא עצם שטיפת הכלים שלהו עם סבון ומים מחטאת את סה? אני בחרדות שיא ויודעת שרק עוד חודש אוכל לבצע שוב בדיקה.תוד ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/05/2013כיון שצורת ההדבקה ב CMV יכולה להיות שונה, אינני יכול להמליץ על אמצעי התגוננות יותר מקסימלים מאילו שנקטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך פרופ בבקשה
טל15/05/2013אזזה אומר שמה שאני נוקטת הוא מקסימום הזהירות בנושא זה?תודה אני פשוט ממש חרדה מהוירוס הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך פרופ בבקשה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/05/2013אינני יכול להשיב לך בביטחון. הפורום הזה הוא פורום אולטראסאונד בהריון. לגבי CMV ןאמצעי זהירות - יש לפנות לרופאים המתעסקים בתחום של סיבוכי הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת חדרי מוחטל10/05/2013
שלום רב,
שבוע 21 ביצעתי בדיקה אולטראסאונד למעקב אחר התפתחות העובר. בבדיקה הרופא מצא כי יש הרחבה בחדרים שלא הייתה בסקירה המוקדמת.חדר אחד 9.7 וחדר שני 8.5 הרופא ציין כי ההרחבה היא גבולית וצריך מעקב..שאר הבדיקה הייתה תקינה ולא מצאו ממצאים חריגים נוספים.בדיקות חלבון העוברי והסקר הראשון היו תקינות
מאז הבדיקה אני ממש בלחץ ומתלבטת האם לעשות בגלל הממצא הזה דיקור מי שפיר..לא תכננתי לבצע בעקבות הסיכון שקיים
כמו כן קראתי שישנה בדיקת דם שאפשר לעשות במקום הדיקור..האם מומלץ?
אשמח לתגובתכם בהקדם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים??אשמח לתגובה
טל13/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת חדרי מוח - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/05/2013מדובר באסימטריה בגדר הנורמה של חדרי המח הצדדיים. בהנחה ששאר הסקירה תקינה (כולל אקו-לב עובר), יש מקום לביצוע דיקור מי שפיר שכן זו בד"כ המלצת היועצים הגנטים, ושקילת בדיקת הצ'יפ הגנטי. בהנחה שהתוצאות תקינות - נדרש מעקב US כל מס' שב', ואם אין עדות לשינוי בממדי החדרים - רוב הסיכויים שמדובר בילד בריא לגמרי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US ראשון- עובר גדול מדי?מיכל09/05/2013
יש לי מחזורים מאוד מאוד סדירים (כל 28 יום).
לפי וסת אחרונה אני ב 5w6d.
היום נצפה ב US עובר עם דופק, CRL= 0.75cm, מתאים ל 6w5d.
ממצאים אילו מתאימים לשתי בדיקות בטא שהיו גבוהות בשבוע הקודם.
הרופא הזמין ל US חוזר בעוד 3 שבועות, ואם העובר עדיין יהיה גדול בשבוע, יתקן את תאריך הוסת.
1. מאחר ועקבתי אחר הביוץ (בדיקה ביתית+חום השחר) וזיהיתי ביוץ ביום 12, מה המשמעות של עובר הגדול בשבוע? האם עובר גדול בשבוע יכול להעיד על בעיה כלשהי?
2. במידה ובעוד 3 שבועות, לא ישמר הפער של שבוע, האם זה אומר שבתקופה זו, העובר לא מתפתח בקצב תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US ראשון- עובר גדול מדי? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/05/2013כיון שיש לך וסת סדירה כל 28 יום, והיוץ היה ביום ה 12, הרי ברור שהעובר יהיה מעט יותר גדול, שכן הביוץ היה מוקדם יותר. ההפרש יכול להיות בין מספר ימים, והאולטראסאונד לא תמיד מדויק "על היום" - זה יכול להסביר את ההפרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל12/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור אולטראסאונדדנה08/05/2013
שלום, אני בשבוע 21. הריון ראשון RH שלילי ובעלי חיובי. אתמול בצעתי בדיקת אקו לב עובר במהלך הבדיקה הרופא לחץ לי על הבטן בצורה חזקה ומכאיבה. היום יש לי כאבים ומרגישה כמו מכה שקיבלתי באזור, ללא המטומה משמעותית א כי ייתכן שינוי צבע קל באזור. השאלות שלי -1. האם זה יכל לגרום נזק לעובר בהתחשב בעובדה שזה די כואב לי יום אחרי. 2- האם בדיקה כזו יכולה לגרום להמטומה תת עורית שתצריך ביצוע חיסון אנטי די ואם כן תוך כמה זמן. צריך לקבל את החיסון? לציין כי בשבוע 11 עקב תאונת דרכים קלה קילבתי חיסון פעם אחת.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור אולטראסאונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/05/2013בהחלט יתכן כי תווצר המטומה קלה עקב לחץ על הבטן. יש לוודא נוכחותה באולטראסאונד. אם אין עדות להמטומה - השאלה של מתן אנטי D ניתנת לשיקול הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי כדאי לעשות סקירה מאוחרתמיה08/05/2013
שלום,
אני שבוע 18,
שקיפות עורפית תקינה (2.1)
סקירה מוקדמת תקינה למעט מוקד אקוגני בחדר שמאל
אחרי בדיקת מי שפיר וטרם קבלת התשובות.
קבעתי תור לסקורה מאוחרת לשבוע 23 + 5
האם זה מאוחר מידי?
האם כדאי להקדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי כדאי לעשות סקירה מאוחרת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/05/2013מועד התור מתאים בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוף במקרה אישי...שירה07/05/2013
היי, רציתי לשתף אתכם במקרה האישי שלי.. אני בת 30 שבוע 18, העליתי בעבר שאלות לפורום בעקבות תוצאות מאוד לא טובות בשקיפות ובסקירה המוקדמת (סיכוי של 1:10 לתסמונת דאון) שלושה רופאים המליצו לי על הפסקת הריון מידית. אחד טען שהוא לא רואה איך מהעובר הזה מתפתח תינוק נורמלי השני אפילו לא הסכים לתת לי הפניה לחלבון עוברי כי טען שאין טעם, אני צעירה ולא הייתה לי בעיה להיכנס להריון אז כדאי לי לעשות הפלה ולנסות שוב...השלישי אמר שהעובר כנראה מונגולואיד..כמעט ושמעתי לעצתם אך בסוף החלטתי לעשות בדיקת מי שפיר ופיש ..
היום הגיעו התוצאות של הפיש והן תקינות!!
אין לי מילים לתאר את כמות המתח החרדה והעצב שחוויתי בשבועות האחרונים ואת השמחה הענקית על כך ששמעתי לאינטואיציה שלי ולא לעצת הרופאים
רציתי לספר את המקרה שלי כדי שנשים שנמצאות במצבי לא יאבדו תקווה ולא יוותרו על מי השפיר ויזכרו שבדיקות הסקר הן סטטיסטיות בלבד
באותה הזדמנות רציתי להודות לרופאים בפורום שיעצו לי וענו לי במהירות!
הריון קל לכולן!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגש ומשמח מאד שיהיה
שי07/05/2013לך המשך הריון תקין והרבה בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה באורך איבריםשיר03/05/2013
בשבוע 33+2 התקבלו התוצאות הבאות:
AC- 33+2
HC 35+2
FL 32+1
BPD 35+6
BPP 8/8
האם הפער בין הFL והBPD ביחס לשבוע ההריון הוא בעייתי?
האם יש לעשות בדיקות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגה באורך איברים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/05/2013אין שום בהיה עם מדדים אלו. הפרש של שבוע באורך הפמור אינו משמעותי, ונכלל בטווח טעות המדידה. ה BPD הוא רק קוטר אחד של הראש לצורך חישוב היקפו (HC). לכן, אם ההיקף תקין, אין שום סיבה לחשוד בבעיה ב BPD.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעשות אולטראסאונד?שרה02/05/2013
הרופאה שלחה אותי לאולטראסאונד לבירור הריון (לבדוק ללמה אני לא נכנסת להיריון)
עכשיו התברר לי שאני בשבוע ה5-6 ב"ה האם לעשות את האולטרסאונד הזה?
או שלא כדאי עדיין ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעשות אולטראסאונד? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/05/2013ברגע שאת הרה, אין טעם בבירור לגבי סיבה רחמית לאי פריון. במהלך בדיקות האולטראסאונד בהריון, רצוי לבדוק את מבנה הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות הפלה או משהו אחרשירה01/05/2013
לאחר הפלה עברתי אולטרסאונד למעקב חלל הרחם.
במכתב הסיכום של הרופא נכתב:
"... בחלל הד קו אמצעי לא סדיר 26 מ"מ באספקט פונדלי החזר אקוגני לא רגולרי 26X12X17 מ"מ בתוכו זרימה מהקיר הפונדלי - שאריות?..."
במכתב ממכון האולטרסאונד, אחרי התהייה לגבי שאריות ציינו שייתכן שמדובר במשהו אחר, שנכתב בראשי תיבות לועזיות (שלוש אותיות). לצערי אין בידי את המסמך הזה ואיני יודעת מה היו אותן ראשי תיבות. הייתי שמחה אם אתם יכולים לשער מהם אותם ראשי תיבות.
בע"פ הוסבר לי ע"י רופא אחד שמדובר בכלי דם של חיבור בין עורק ווריד- שזהו מצב נדיר והוא מסופק אם אכן מדובר בזה. רופא אחר הסביר לי את ההשלכות: שאם אכן מדובר בכלי דם זה, יש סיכון לפציעה בביצוע גרידה, ולכן אם הדבר הזה לא יצא מעצמו עוד כמה זמן- יערכו לי צילום תחת הרדמה כדי לברר מה זה הדבר הזה, ותוך כדי ינקו את הרחם.
אשמח אם יש לכם מושג להגיד לי עפ"י הנ"ל מה היו אותן ראשי תיבות? מה הפרוש שלהן? (נראה לי שהאות V היתה חלק מאותן ראשי תיבות-לא בטוחה).
והאם יש לכך השלכות לגבי כניסה נוספת להריון/ סיבוכים אחרים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות הפלה או משהו אחר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/05/2013השערות אינן במקומן לגבי תוצאות בדיקה רפואית. יש לברר במכון את הכתוב בטופס!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותמורן26/04/2013
מה נהוג לבדוק בשקיפות עורפית מלבד עובי העורף?
האם בודקים המצאות עצם האף?
האם בודקים אורך גפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות - תגובה
ד``ר רון ברדין27/04/2013מורן
בנוסף למדידת השקיפות אכן בודקים שיש עצם אף וכן בשבוע זה 12 , ניתן
" להתרשם " מהעובר כלומר זו איננה סקירת מערכות אך ישנם מומים שניתן לאתר בשבוע זה באיברים שונים וקצרה היריעה מלפרטם כאן
שוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד שקיפות עורפיתמורן26/04/2013
שלום,
האם זה בסדר לבצע שקיפות עורפית ביום 11+6 או שזה מוקדם מדיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר רון ברדין27/04/2013מורן שלום
עיתוי מתאים . רצוי סביב ה 12 שבועות כפי שקבעת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטיק היגרומה בשקיפות עורפיתהריונית23/04/2013
שלום,
עשיתי היום בדיקת שקיפות עורפית. זהו הריון ראשון.
גיל ההריון (4) 12 שבועות
התקבלה תוצאה של 5.9 מ"מ עובי השקיפות העורפית.
הרופא שביצע את האולסראסונד אמר מיד שזה לא בסדר ומדובר בציסטיקהירטומה. הוא אמר שהוא בהחלט ממליץ הפסקת הריון כי הערך גבוה יותר משמעותית מהערכים התקינם שצריכים להיות שהם בין 1 ל-2 מ"מ.
בסיכום הבדיקה רשם: תמונה מחשידה לציסטיטקהיגרומה, מופנית לרופא נשים מטפל לשקילת סיום היון לאחר יעוץ גנטי.
יצאתי מהבדיקה בהחלטה חד משמעית שכנראה ואין ברירה ועלי להפסיק את ההריון וקבעתי תור למחר לרופאת נשים שלי.
האם זה כה חד משמעי כפי שרופא האולטאסאונד אמר?
מודאגת :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצורפת תמונה של הבדיקה
הריונית23/04/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורפת תמונה של הבדיקה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/05/2013התמונה בהחלט נראית פתולוגית. פני לרופא המטפל להמשך ייעוץ לגבי המשך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)