פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי מי שפיר קל
    עדי
    23/04/2013

שלום,
    בת 29 סובלת מיתר לחץ דם כרגע ללא טיפול רפואי, הריון 2 ילד בריא בבית , בשבוע 30 אובחן ריבוי מי שפיר afi 24 בוצעה העמסת סוכר מלאה -תקין, סקירת מערכות מכוונת -תקינה (סקירות קודמות היו תקינות גם כן ), אקו לב עובר - תקין, תבחין משולב -תקין 1:2000, בוצע ייעוץ גנטי הוסבר על דיקור מי שפיר אך לא בוצע , כרגע שבוע 32+4 רמת afi ירדה ל22, האם ריבוי קל כממצא יחיד הוא סיבה מספקת לדיקור בשבוע כזה ? מה הסיכונים מלבד לידה מוקדמת ? עד כמה יש לחשוש מהריבוי לנוכח הממצאים ?
    תודה רבה על העזרה!
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר קל

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר קל - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/04/2013

עדי שלום רב
    א. תודה על המידע המלא הנילווה לשאלה
    ב. AFI 22-24 סמ בהחלט גבולי לא שירד בין בדיקות אלא טווח סטייה ביניהם
    ג. בנוחכות 2 סקירות אנטומיות תקינות אקו לב עובר תקין ובהיעדר ריבוי משמעותי של מי שפיר סבירות לבעייה הוא קטן !! אך יש להביא בחשבון את מגבלת האולטרהסאונד להדמייה של אותם איברים הבעייה בהם קשורה בריבוי - חיך שסוע , ושט בהתפחות לא תקינה . שוב סבירות נמוכה
    ד. לגבי שלילת סיבה כרומוזולמלית רק דיקור הוא המענה ולכן תאלצי לקבל ההחלטה . איננו נוהגים להנחות אם לבצע או לווא דיקור. אין ספק שמיקרה זה לא חד משמעי. צריך לזכור שסיכוי לסיבוך ולידה מוקדמת מהדיקור נמוכים ביותר
    בהצלחה בקבלת ההחלטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת-אין תנועות
    לילך
    17/04/2013

שלום ד"ר,

אני בסוף שבוע 27 (27+5) לא מרגישה תנועות.בעלת שיליה קדמית שהיתה בהתחלה נמוכה ועכשיו גבוהה לטענת הרופא.אבל עדיין קדמית.

התחלתי להרגיש תנועות מעטות בשבוע 25 וגם לא באופן סדיר ורק פה ושם.

ה ייתי לפחות שבע פעמים במיון מאז וכל הזמן ברוך השם הכל תקין.

ערכתי אולטראסאונד וגם מוניטור.
    היום היתה זו פעם ראשונה שהרופא אמר לי שהוא לא רואה תנועות באולטראסאונד ובסוף אמר אה יש משהו..תעשי מוניטור.
    ואז הרופא שלי אמר לי שיש מומים גנטיים שגורמים להאטת תנועות או מיעוטן שאין ביכולתם לראות ולצפות אך אין סכנה לעובר והמוניטור תקין.

אני מאוד מודאגת,רציתי לדעת האם ישנה דרך לדעת האם קצב התנועות של העובר תקין?
    האם התינוק שלי בריא או בעל מום בגפיים כמו שאמר לי הרופא שיתכן וקורה?
    כיוון שאיני מרגישה אותו זה רק מגביר את חששותי שמא הוא צודק?

ממרום נסיונכם היתכן שעדיין איני מרגישה את התינוק שלי,מתי אם כן אני צפויה להרגישו

אודה לתשובתכם ואם יש דרך לדעת מה מצב העובר והאם הוא מתנועע כיאה..אודה שתספרו לי עליה.

יום טוב ובעזרת השם שהכל יהיה טוב!
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת-אין תנועות

הוספת תגובה

• מודאגת-אין תנועות - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    20/04/2013

קורה לפעמים, שנשים חשות פחות בתנועות העובר, והסיבה לא ברורה, שכן באולטראסאונד נצפות תנועות תקינות. גם נשים שמנות, חוות ירידת מה בתנועות העובר. שלילת מומי גפיים יכולה להערך כמובן, בבדיקות אולטראסאונד חוזרות, כמו גם הערכת תנועות העובר בבדיקות אולטראסאונד חוזרות , על מנת להרגיעך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה היעיל!

לילך
    20/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות ושקיפות עורפית
    שירה
    17/04/2013

שלום, אני בת 30, הריון ראשון בשבוע 15, עשיתי לפני מספר ימים סקירת מערכות מוקדמת התוצאות לדברי הרופא מדאיגות ומעלות חשד גבוה לבעיה כרומוזומלית. קפל עור צווארי 6 מ"מ ועצמות ארוכות קצרות ומתאימות לשבוע 13.5(גובהי 1.60 ובעלי בערך 1.70) הרופא המליץ על הפסקת הריון. מה דעתך? במחקרים שונים שקראתי באינטרנט נכתב שקפל עור צווארי תקין עד 6 מ"מ.. אני מבולבלת ולא יודעת האם לחכות למי שפיר או להפסיק את ההיריון כרגע לנוכח תוצאות הבדיקה...אודה לך אם תענה לי במהרה ותכוון אותי מה לעשות.

הוספת תגובה

• תוספת לגבי השקיפות העורפית...

שירה
    17/04/2013

תוצאות שקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 12.5 היו 5.2 מ"מ.. הרופא לא ראה עצם אף.. ואילו בסקירת המערכות נצפתה עצם אף בגודל 3.6 מ"מ. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת אחרונה- תוצאות סקירת מערכות

ש
    18/04/2013

מתנצלת על השאלה בהמשכים אך חשוב לי שתקבל תמונה מלאה לגבי המצב:
    bpd 29.65
    ofd 37.49
    hc 111.45
    ac 92.77
    femur 13.38
    (ממוצע גל ההיריון 14 ו 4 ימים- כאשר הייתי בשבוע 15 בדיוק)

humerus 13.3
    ulna 11.3
    tibia 10.9

בסקירה האנטומית הודגמו כל האברים הפנימיים. פנים בית חזה מע' עיכול ושתן תקינים
    נמצאו ציסטות צוואריות דו צדדיות 5.4 ו 7.6 וקפל עורפי 6 - הרופא המליץ על הפסקת הריון בעקבות הממצאים. מה דעתך ? האם לחכות למי שפיר או לבצע הפסקת הריון מידית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי? עזרו לי להחליט..

ש
    20/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות ושקיפות עורפית - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/04/2013

שלום רב ש .
    אין ספק שזהו ערך של עורף מעובה מאוד ובשילוב עם גפיים קצרות בהחלט סיכון מוגבר לבעייה כרומוזומלית.כמו כן סיכון מוגבר למום לבבי אני מציע שלפני קבלת החלטה כזו תבצעי גם ייעוץ גנטי בהקדם לקבלת מידע נוסף ובהתאם תקבלי החלטה . איננו נוהגים להמליץ או לשלול את שאלת הפסקת ההריון אך כאמור מימצאים אלה בהחלט מדאיגים!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר
    הילה
    15/04/2013

לום,

שמי הילה ואני בת 26 שבוע 31 נכנסת ל32 ביום רביעי ... ב22/3 נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד בגלל שהעוברה היתה עם ממצאים של ראש קטן ובטן גדולה .. ושם נמצא ציסטה צלולה בצד ימין של השחלה 1.9*1.7 ומשמאת 2.7*3.4 שגם הוא צלול (נכון לאותו היום) .. למחורת קבעתי בדיקה אצל פרופסור הרמן אריה ושם נמצא שבציסטה שמאל יש " הדים אקוגניים המתאימים לדימום וזה מחשיד מאוד לתסביב, לא נראה נוזל חופשי בבטן, זרימת דם בMCA תקינה ללא עדות לאנמיה עוברית" ב24/3 הייתי אצל הפרופסור שוב... ולא היה שינוי.. אחרי שבועיים נקבע תור להריון בסיכון - יום אשפוז... ושם הציסטות נעלמו כלא היו!! לא ניתן כמובן לדעת מה היה בשבועיים מה יש בשחלות ומה קרה שם ... את זה נדע רק שהיא תצא בעזרת ה'... נשלחנו לבדיקה גנטית.. ושם היא אמרה לנו שיש 2 מחלות עם סיכויים נמוכים ואין המלצה על מי שפיר... היא בדקה שום וחזרה אלינו (ד"ר מיכל פיינגולד צדוק) ואמרה שהיא מצאה בספרות קשר בין הציסטה לבין בעיה בכרומוזומים... והיא ממליצההה על מי שפיר ובדיקת דם עוברי בשלב זה של ההריון ..." קיימים דיווחים על trisomy 12 mosaicis. tetraploidy mosaicism ושינויים בכרומוזומים אחרים ולכן היא המליצה על בדיקת מי שפיר. חוץ מזה נשלחתי לMRI בבטן העובר וסקירה מכוונת לשלד (mccune albright syndrome מצב שבו קיימת מוזאיקה סומטית )

מלבד ממצאים אלו הכל תקין בחלבון העוברי , בשקיפות עורפית, ובסקירות.
    ולשאלותיי:
    1. האם זה מצריך את בדיקת מי השפיר בשבוע מתקדם זה ?
    2. מה הסיכוי שבאמת נפגע אחד הכרומוזומים?
    3. מה הסטטיסטיקה או המחקרים אומרים ?! שיש קשר ישיר בין הציסטות בשחלות לבין בעיית הכרומוזומים?
    אודה לעזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר

הוספת תגובה

• מי שפיר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    20/04/2013

המקרה אותו את מתארת, אינו מקרה לפורום כזה. יש לעבור על התמונות,לבדוק את העובר ורק אז להתייחס לשאלת הדיקור. הרי ברור שלא ניתן לשלול טיפול מוצע לך, ללא בדיקת הנתונים ולתמוך או לשלול טיפול מוצע רק על פי הצגת המקרה על ידך. באופן כללי, דיקור מי שפיר בשבוע כזה אינו מסוכן בד"כ, ואין סכנת הפלה בשבוע מתקדם כזה, והסיכון ללידה מוקדמת, מנסיוני, אפסי. השאלה אותה תצטרכי לשאול את עצמך, טרם הדיקור, היא מה תעשי בנוכחות תוצאה לא תקינה? האם נושא הפסקת הריון בשלב מאוחר בנוכחות תוצאה פתולוגית ביותר בכלל רלבנטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב גדילה מואץ?
    טלי
    12/04/2013

שלום רב,
    אני בת 47 ונמצאת בשבוע ה-14 של הריון טבעי.
    תאריך וסת אחרונה הוא 13/1/13, ומאז בכל אולטרסאונד נותנים לי תאריך מחושב מוקדם יותר. בשקיפות העורפית שעשיתי לפני שבוע וחצי ניתן לי תאריך מחושב 4/1/13.
    האם מדובר בקצב גדילה מואץ? האם יש מקום לחשש? האם עלי להיות במעקב תדיר בהמשך?
    תודה רבה, טלי.

לקביעת תור
    סגירה
    קצב גדילה מואץ?

הוספת תגובה

• קצב גדילה מואץ? - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    13/04/2013

מוקדם לדבר על גדילה מואצת. יתכן והביוץ היה מעט מוקדם, מה שעשוי לשנות את מועד ההתעברות. חכי בסבלנות לסקירות המערכות, בהן גיל ההריון יהיה מדויק יותר במדידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית עזרה בבקשה
    שי
    11/04/2013

היום ביצעתי את השקיפות העורפית
    אני בת 27
    ויצא 0.9
    האם זה תקין?

שכחתי לשאול והרופא לא בדק אם נצפה גשר אף.
    האם יש צורך לחזור על הבדיקה? לאחר הבדיקה שמתי לב שזה מאד חשוב לבדוק.

אשמח לעצה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית עזרה בבקשה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    11/04/2013

תשובה של 0.9 היא מצוינת. בדיקת עצם האף אינה מספיק מדוייקת, ורגישותה לגילוח תסמונת דאון היא רק 73%. לא הייתי חוזר על הבדיקה רק עקב זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

שי
    11/04/2013

אני בת 27
    והרופא לא אמר לי את הסטטיסטיקה אז אין לי מושג.

אשמח לעזרתך המקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    20/04/2013

ניתן לחשב את הסיכון באמצעות תכנה בה מכניסים את גילך ואת אורך העובר יחד עם עובי העורף. פני לרופא, על מנת שיבצע זאת עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאה לא תקינה במי שפיר
    יעל
    11/04/2013

שלום פרופ׳ מייזנר

שמי יעל ואני חיה בניו יורק, אני בשבוע 22, הריון ראשון ובבדיקת מי שפיר ( שהחלטתי לבצע מרצוני כלומר לא הייתה שום סיבה לכך) תא אחד מתוך 19 שגדלו הכיל עותק נוסף של כרומוזום 9. הרופא שלי וכן ראש המעבדה שבה התבצעה הבדיקה אמרו לי שזו כנראה טעות מעבדתית כלומר בתהליך הגדילה של התאים סביר שחלוקה של אחד לא הייתה תקינה וסיכוי גבוה שאין מופע כסה קיים בעובר עצמו שכן זה הופיע רק בתא אחד.
    בהתייעצות עם יועץ גנטי הומלץ לי לעשות MRI ו אקו על מנת לשלול פגמים באיברים אלו שכן טריזומיה 9 מתבטאת במומים בלב, במוח ובכליות.
    אכן ביצעתי את הבדיקות הללו והרופאה שסיכמה אותם הסבירה לי שהכל נראה תקין והעובר יחסית גדול מה שמאד מעודד לחשוב שהכל אכן תקין והתוצאה שקיבלתי היא למעשה pseudomoisecim . היא המליצה לי להמשיך במעקב אולטראסאונד כדי לראות שההתפתחות תקינה.
    רציתי לשאול לדעתך בנושא, האם יש מקום לדאגה ( מעבר לדאגה הרגילה בהריון) והאם יש בדיקה נוספת שעליי לעבור על מנת להבטיח את בריאותו של העובר?

תודה רבה,
    אני יכולה לשלוח במייל סיכום הפגישה אם זה יוכל לעזור

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאה לא תקינה במי שפיר

הוספת תגובה

• שיליה נמוכה שבוע 34
    חן
    09/04/2013

הריון תקין לאורך כל שבועותיו.

היום ביצעתי אולטראסאונד להערכת משקל שגרתית (שבוע 33+4 והממצאים הם- אורך צוואר 31 ממ עם משפך.
    שיליה קדמית נמוכה מרוחקת כ-18 מ"מ מהפה הפנימי.
    אם השיליה תישאר במקומה הנוכחי בהמשך ההריון (18 מ"מ) יצטרכו לנתח אותי?
    האם מנתחים במרחק שכזה?
    אני מאד חוששת מקיסרי ומאד רוצה לידה רגילה.
    האם יש סיכוי שהשילייה תעלה ותתרחק מצוואר הרחם?

לקביעת תור
    סגירה
    שיליה נמוכה שבוע 34

הוספת תגובה

• שיליה נמוכה שבוע 34 - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    10/04/2013

הסירי חשש מלבך. רב הסיכויים שהלידה תהיה רגילה. ככל שההריון מתקדם השיליה זזה מהצוואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור מייזנר

חן
    10/04/2013

תודה על התגובה המהירה.
    האם גם בשבוע מתקדם כמו שלי השיליה תזוז (שבוע 34)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום שיליה

פרופ' מייזנר
    11/04/2013

בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון שבוע 33

א
    04/05/2016

אני נמצאת כרגע בשבוע 33 ויש לי שיליה נמוכה במרחק של 22 מ"מ כרגע יש לי דחיפות מרובה לשתן ולחצים ממש בבטן התחתונה. יש לי גם רטיבות בתחתונית האם זה יכול להיות חלילה ירידת מים ?? כי זה לא הפרשה רגילה זה פשוט רטוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון שבוע 33

א
    04/05/2016

והאם צריך ללכת לבית חולים להיבדק ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון שבוע 33 - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    05/05/2016

חשד לירידת מים, צריך תמיד להיבדק בבית החולים, שכן קשה לומר לגבי ההפרשות אם הן ירידת מים או לאו, ללא בדיקה מכוונת.
    לגבי השליה, אם היא הייתה 22 מ"מ רחוקה מתעלת הצוואר, בלידה, ככל הנראה וללא נדר, לא תהווה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד ראשון שבוע 4 וחמישה ימים
    מיכל
    05/04/2013

הריון ראשון לאחר טיפולים.
    הוחזרו 3 עוברים.
    בגלל כאבי בטן עשיתי אולטרסאונד בשבוע 4 ( + 5 ימים)
    ראו שק הריון קטן מאוד.
    האם יתכן ובבדיקה הבאה אראה שק הריון נוסף שהשתרש?
    או שמה שרואים בשלב זה הוא סופי?
    היתכן שבבדיקה הבאה אראה שנקלט עובר נוסף?
    תודה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד ראשון שבוע 4 וחמישה ימים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    10/04/2013

הבדיקה שבצעת נערכה בשלב מוקדם מאד. בהחלט ייתכן שיראה עוד שק הריוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילייה לא תקינה
    דן
    04/04/2013

אני בשבוע 6+6. אתמול נצפה עובר ודופק אך הרופא רשם: רושם שהאיזור הדצידואלי היפראקוגני ועבה מהרגיל עם וסקולריזציה ערה והפנה להערכה נוספת. מה משמעות הממצא? האם מסוכן לעובר או לי?

לקביעת תור
    סגירה
    שילייה לא תקינה

הוספת תגובה

• שילייה לא תקינה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    10/04/2013

קשה לענות ללא צפיה בממצא. אם נצפה דופק עוברי זהו סימן טוב להמשך הריון תקין. רצוי לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילייה לא תקינה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    10/04/2013

קשה לענות ללא צפיה בממצא. אם נצפה דופק עוברי זהו סימן טוב להמשך הריון תקין. רצוי לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיעוט מי שפיר
    יעל
    04/04/2013

שלום רב

אני נמצאת בשבוע 39+5. אתמול בבדיקה שגרתית אצל הרופא הוא זיהה שיש מיעוט מי שפיר (לא ציין כמות) וכן שהשלייה בדרגה 3 ויש הסתיידויות. הוא הפנה אותי למיון ואמר שאם הממצאים יהיו זהים יעשו לי זרוז. במיון נעשה מוניטור שהיה תקין לחלוטין ובאולטרסאונד נצפו תנועות והרופאה אמרה שכמות המים תקינה ושחררה אותי. אמרה שלא מתייחסת לבשלות השליה ושאין לכך משמעות רבה בשלב זה. במכתב הסיכום ראיתי שנכתב כמות מים תקינה AFI-8, וכמות נוזל כיס מקסימלי 5. ממה שאני יודעת 8 זה קצת נמוך...
    מה הטווח התקין בשבוע בו אני נמצאת? במדידות קודמות, לפני חודש ויותר, כמויות המים שנמדדו אצלי נעו בין 12 ל 15- האם זו ירידה דרסטית בהתחשב בגיל ההריוi?
    הבנתי שיש לא מעט טעויות במדידת כמות המים ואני חוששת ממצב בו כמות המים למעשה אף נמוכה ממה שנמדד במיון. אני אמורה לחזור לביקורת בעוד 3 ימים, בשבוע 40. האם במידה ואכן יש מיעוט מים יכול להיגרם נזק בזמן זה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט מי שפיר

הוספת תגובה

• מיעוט מי שפיר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    10/04/2013

לא הצלחתי לקרוא את סוף מכתבך. בכל מקרה לא נראית לי כל בעיה במספרים שציינת. יש לקחת בחשבון את העובדה, שבשלהי ההריון כמות המים פוחתת משמעותית לקראת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית
    מיה
    03/04/2013

שלום,
    עשיתי לפני שבוע את בדיקת השקיפות העורפית ואת הסקר הביוכימי. טרם קיבלתי את התשובות של הבדיקת דם.
    גילי 27 ו 10 חודשים.
    גיל ההריון 12 + 5
    תוצאות השקיפות 2.2 מ"מ
    אורך העובר (נקבה) ראש עקוז 71.5 מ"מ
    משקל 70 ג (האם זה הגיוני? זה הרבה מעבר לטבלה)
    תוצאות של השקיפות הן 1:3500.
    נצפה גשר אף

האם זה הגיוני שהעוברית שוקלת כל כך הרבה? והיא גם קצת יותר ארוכה מהטבלאות?
    חשבתי שעובי של 2.2 מ"מ לא נחשב טוב, האם התוצאות של השקיפות נחשבות טובות?
    אני שוקלת לעשות את בדיקת הצ'יפ הגנטי. האם לאור התוצאות בינתיים הבדיקה שווה את הסיכון?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    11/04/2013

לא קיבלתי את כל השאלה, כך שאינני יכול לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Cmv
    טל
    31/03/2013

הי אני בשבוע 13 תאומים תןדה לאל. אין לי נודנים לסי אמ וי והייתי מאוד מצוננת שיעול ליחה ללא חום למשכ שבוע ב17/3. הצינון די עבר השיעול עוד לא ויש לי מעין עייפות שרירים כלונר שמרימה ידיים אונעולה במדרגות, בא והולך ידיים שכמות ורגליים. עשיתי את בדיקת הנוגדנים גם ב7-3 ויצא שלילי תודה לאל תקין לפני הצינון עוד ולאחר מכן ב24/3 ויצא תקין תןדה לאל. האם יכולה להסיק שהעייפות שרירים לא מזה ? הרי אומרים קמרגע חשיפה חלילה רק אחרי חודש ניתן לראת בדם וכן אז גם מופיעים התסמינים אם עש, אז אם עשיתי ב24/3 זה מכסה?ללא חום כמובן.מה לעשות אני חרדה ולא יכולה לחכות עד הבדעקות כח הזמן.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    Cmv

הוספת תגובה

• Cmv - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    01/04/2013

אם הנוגדנים שבדקת הינם שליליים בבדיקות עוקבות - הרי שנשללה מחלת ה CMV. יש סיבות אחרות לכאבי שרירים, אותן ניתן לגלות בבדיקות אחרות, או שסתם מדובר בזיהום ויראלי פשוט כמו שפעת, בו כאבי שרירים הם חלק מתסמיני המחלה. אם אינל שקטה, פני לרופא המטפל והוא ודאי ישלח אותך לבדיקה נוספת. כיון שהתשובה אורכת זמן מה, גם סבלנות היא חלק מן המשחק. אין בדיקות אחרות מהירות יותר ל CMV, לפי סיפורך, גם אין אינדיקציה לדיקור מי שפיר ל CMV בהעדר נוגדנים מסוג IgM בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשכ לתשובתך בבקשה פרופ מייזנר

טל
    01/04/2013

אני באמת רוצה להרגע ואניניודעת שזה יכול להיות מעוד וירוסים אולם לשפעת מחוסנת וכן לebv יש נוגדנים לכן כל דבר משייכת חלילה לזה. בכל אופן רקשאלה עקרונית על המנגנון כשיש כבר תסמינים ( ואני כאמור עשיתי את הבדיקה האחרונה כשבוע לאחר תחילת הצינון ושעדיין היו לי עייפות שרירים כי עד עכשיו עוד יש) אזזה מהימן מספחק?אם כן ממשירגיע אותי.. או שמא מרגע שיש סימנים יש לחכות עוד זמן( כי לפי מה שקראתי חס וחלילה בהדבקה הסימנים מופיעים אחרי חודש ואז אפשר לראןץ בדם), אז השאלה אם הבדיקה שעשיתי מהימנה לצינון הזה?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשכ לתשובתך בבקשה פרופ מייזנר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    01/04/2013

לפי תיאורך, אם היה זיהום חריף ב CMV, כבר היו צריכים להיות נוגדנים בבדיקת הדם, מסוג IgM. אם אילו שליליים, משמע שאין זיהום חריף בוירוס ה CMV.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועתיות העובר בבדיקת שקיפות עורפית
    חנה
    30/03/2013

שלום,

שלום,
    אני בת 29, הריון ראשון ועשיתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12+3. הבדיקה הייתה תקינה- שקיפות 1.18 מ"מ והודגם גשר אף.

דבר אחד שמטריד אותי הוא שבמהלך הבדיקה העובר כמעט ולא זז בניגוד לסיפורים ששמעתי מהריוניות אחרות. העובר פתח וסגר את כף ידו מספר פעמים ואף ראינו אותו מתמתח, אבל הוא ממש לא קיפץ, התהפך וזז כמו בסיפורים. הרופאה אף ניסתה להזיז אותו מעט כדי שהתנוחה למדידה תהיה מושלמת ונאלצה "להציק" לו כמה פעמים עם המתמר כדי שיזוז מעט.

האם זה תקין? אני מוטרדת מאוד מכך שאולי העובר סובל מהיפוטוניה או משהו בסגנון.

האם בשבוע זה אחנו מצפים לתנועתיות רבה? יכול להיות שהוא ישן (יש להם מחזורי שינה ועירות בשבוע 12)?

תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• תנועתיות העובר בבדיקת שקיפות עורפית - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    01/04/2013

חנה חג שמח,
    העוברים נוטים לישון 90% מהזמן. לכן, אם העובר לא זז במהלך מספר דקות של בדיקה, כולל נסיונות הערה - אין בכך להצביע על אי תקינות שלו או על היפוטוניה. שם המשחק הוא סבלנות, ועוד תראי היטב בסקירה המוקדמת כיצד הוא זז וקופץ ועושה כל מה שתרצי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המרגיעה!

חנה
    01/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• U.S וגינאלי
    גילי
    29/03/2013

שלום רב.

מה זה בדיקת על קול וגינאלי לאורך צוואר הרחם?

האם זה אותו אולטר' וגינלי שעושים בתחילת ההריון, לפני שאפשר לבצע אולטר' בטני? או שזו בדיקה אחרת?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    U.S וגינאלי

הוספת תגובה

• U.S וגינאלי - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/03/2013

מדובר בבדיקת אולטראסאונד דרך הנרתיק, בה מזהים את צוואר הרחם ומודדים במילימטרים את אורכו. הבדיקה ניתנת לביצוע בהריון ולא בהריון - אם בהריון, בכל שלב שלו.
    חג -שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה