מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפית לא תקינהרוית14/11/2012
שלום רב
שקיפות עורפית בשבוע 12+6 יצאה 6. הופנינו לייעוץ גנטי וכן למי שפיר. שאלתי הינה האם ישנן מחלות אשר הסיכון להן גבר בעקבות תוצאת השקיפות העורפית - אשר לא ניתן לשלול אותן בבדיקת מי השפיר? אם כן, מדוע להמתין לבדיקת מי השפיר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית לא תקינה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012קיימות תסמונות רבות הקשורות בעורף מעובה, כולל מומי לב. לכן בנוסף למי השפיר יש גם לבצע סקירת מערכות ואקו לב עובר. ניתן להצע סיסי שיליה מוקדם אך בכל מקרה יש לחכות לבדיקות האולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני שקי הריון אחד ריקרומי14/11/2012
בוקר טוב.
על פי הערכת ווסת אחרונה אני בשבוע 6 פלוס 4.
באולטראסאונד נצפו שני שקי הריון. באחד נצפה קוטב עוברי, אך עדיין ללא דופק והשק השני נצפה ריק.
הרופאה אמרה שזה כנראה עוד מוקדם מדיי כדי לראות דופק והזמינה אותי לאולטראסאונד חוזר בעוד שלושה שבועות.
האם יש סיכוי שלמרות שהשק השני נצפה ריק, שאכן מדובר בהריון של תאומים ושפשוט היה מוקדם מדיי בכדי לראות את הקוטב העוברי בשק השני? או שאם בשלב זה השק נצפה ריק, אז בוודאות מדובר בהריון בודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שקי הריון אחד ריק - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012יתכן ומדובר בתאומים שאחד לא מתפתח. הסיכוי שבשק השני יהיה עובר תקין קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר אגן- ממצא בחצוצרהשירי13/11/2012
שלום פרופ',
אני נמצאת כעת בטיפולי פוריות, לאחר הזרעה ראשונה (שבוע אחרי). בעקבות ממצא לא ברור בצד ימין נשלחתי לבצע דופלר אגן.
להלן התוצאות, אשמח להבהרה, אני לא ממש מבנה למה הכוונה בכל המבנים הציסטיים האלו...
שחלה ימנית הודגמה, בגודל 29*39 ממצא 1 בתוכו נצפה מבנה ציסטי עכור עם נוזל בהדיות של קרישי דם בגודל 23*23 היכו ללהתאים ל: ציסטה המורגית, גופיף צהוב
טפולה ימנית-ממצא טפולתי, היפו אקוגני, מבנה אקוגני היכו ללהתאים למימצא של נוזל בחצצורה, ממצא הטרגוני בחלקו עם נוזל עכור בחלקו צלול בגודל 43-26
שחלה שמאלית הודגמה בגודל 28*34 ממצא 1 בתוכה נצפה מבנה ציסטי עכור,הטרוגני בגודל 15*20 היכול להתאים לגופיף צהוב.
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר אגן- ממצא בחצוצרה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012קשה להשיב על השאלה ללא בדיקה של הממצאים באופן ידני, אך נראה לי שמדובר בבעיה חצוצרתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברישולה בן שלום13/11/2012
שלום ,
עשיתי בדיקת חלבון עוברי והתוצאה הינה 1:270
חשוב לציין כי שקיפות עורפית וסקירה ראשונה היו תקינות
האם יהיה עלי לעבור מי שפיר ?
אני בת 29
אודה לתגובתכם
אני נורא לחוצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012יש לבצע דיקור מי שפיר לאור סיכון יתר לתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור עצמות ארוכותיעל13/11/2012
שלום רב,
בת 39 הריון חמישי, יש לציין סקירות תקינות, העמסה 100 תקינה, תבחין מרובע בתחום הנורמה. בבדיקה מכוונת שביצעתי כולל אקו לב תקין עקב ריבוי מי שפיר , האם יש הצדקה לדיקור כעת מי שפיר ,שכעת כבר יש כמות תקינה נמצא קיצור עצמות ארוכות:
שבוע הריון 31.1 ירך 52.3 , שוק 47.9, זרוע 47.7, אמה 45.1 יש לציין כי לאורך כל הסקירות היה קיצור קל במדדי עצם הירך שאר הדברים תקין. .BPD .8.1 HC 30.3 AC 25.9 FL 5.2 EFW1 1.471* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור עצמות ארוכות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012לאניתן להשיב על הממצאים ללא בחינה של כל הבדיקות ובדיקה של העובר אישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאדאלמה13/11/2012
היי שבוע 34+2
סכרת הריון מאוזנת בדיאטה
היום היתי במעקב הריוו בסיכון . העובר הוערך ע״י אולטראסאונד כ2334 גרם, ואז הרופאה מיששה לי את הבטן ואמרה שהוא קטן יותר. היא גם בדקה לי כל מיני זרימות וכתבה בסיכום sd Rua 4.2 . היא לא הסבירה לי הרבה ורק אמרה לחזור בשבוע הבא. אני מאד לחוצה שמשהו לא תקין. המוניטור היה תקין אגב והפרופיל הפיזי 8/8. אשמח להסבר מה כל זה אומר. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/11/2012הרופאה חושדת בהפרעה בגדילת העובר. יש לבדוק את העובר לגדיחה ולבצע בדיקות דופלר להערכת זרימות דם תקינות בעובר וברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורקסם09/11/2012
ד"ר מייזנר ערב טוב,
ברצוני להתייעץ איתך לגבי תוצאות חלבון עוברי בבקשה.
אני בת 30 וחצי. שבוע 19.
התוצאות הן:
חלבון עוברי AFT 0.9
גונדוטרופין שלייתי HCG 3.23
אסטריול UE3 1.28
הסיכון בשילוב גיל ובדיקות: 1:310 .
הסיכון לפי גיל בלבד: 1:840
סיכון משוקלל ע"פ גיל ובדיקות: 1:387
חשוב לי לציין שתוצאות של שקיפות עורפית וסקירת מערכות מודמת תקינות.
מה המלצתך לגבי התוצאות?
תודה רבה וערב טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2012הגבול ממנו משרד הבריאות ממליץ על דיקור מי שפיר הינו 1:380. לפי התוצאה שלך, לא הייתי מהסס ומבצע דיקור מי שםפיר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשרי08/11/2012
שלום,
בהריון ראשון לאחר Ivf.
שקיפות עורפית ראשונה התבצעה בשבוע 10+5 ויצאה 3.5 מ"מ.
הרופא אמר שיכול להיות שהבדיקה נעשתה מוקדם מדי ולכן כדאי לחזור על הבדיקה.
בשבוע 11+1 נעשתה בדיקה אצל רופא אחר על מנת לקבל חוות דעת שניה והתוצאה יצאה 2.5 מ"מ וסיכוי סטטיסטי 1:75.
חזרה לרופא הראשון, נעשתה בדיקה נוספת בשבוע 11+6 והבדיקה המחמירה ביותר יצאה 2 מ"מ.
בין הבדיקות ובעקבות הלחץ נקבע תור לסיסי שליה.
אני ממש בדילמה, כבר לא יודעת לאיזו בדיקה להתייחס והאם יש טעם לבצע בדיקת סיסי שליה.
יתר הנתונים בבדיקות יצאו תקינות.
מה מומלץ לעשות? האם שווה בכל זאת לעבור את הבדיקה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2012בנתונים אלו, מחמץת הספק, הייתי מחמיר ומבצע בדיקה פולשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרת מערכותבת 2707/11/2012
לאחר בדיקת שקיפות 2.8שהסכון 1:450. ,אתמול בבדיקת סקרת מערכות התברר עצם היריך וזרוע פחות מגיל העובר 14שבועות ו5ימים שאני בשבוע 15,בבקשה עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרת מערכות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2012אם ההפרש בגודל העצמות הינו יומיים פחות מגיל ההריון - הדבר אינו חריג בסקירה המוקדמת. בשקיפות של 2.8 הייתי פונה לייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' מייזנר שלום רביעל07/11/2012
האם ניתן לראות את בלוטת התריס ותקינותה בסקירות?
אם היתה פגיעה כתוצאה מחשיפה ליוד רדיואקטיבי בהריון ,
האם ניתן יהיה לראות את זה בסקירה מוקדמת או מאוחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' מייזנר שלום רב - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2012ניתו לצפות בבולטת התריס, בסקירה מאוחרת יותר טוב מבמוקדמת. במידהוהבלוטה לא מתפקדת - ניתן לצפות בגדילה שלה, וחשוב לכן לבדוק אותה באולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנר- תסמונת דאוןלחוצה06/11/2012
הייתי אצלך בסקירה מאוחרת, חזרתי בהמשך למעקב היקף ראש- אז ראית שהעוברית מוציאה לשון ונשארת כך זמן קצר. ציינת לזה יכול לאפיין דאון- וכמובן שמאז אני לא רגועה.
אני בשבוע 26- 2 הסקירות שעשיתי היו מורחבות ותקינות
סיכון לדאון לפי-
שקיפות עורפית בלבד- 3200
סקר ראשון- 1:2100
שקיפות + תבחין משולש- 1:2900
כיום אני בת 28 ו-10 חודשים.
כפי שציינתי אני מאוד מוטרדת- מה המלצתך?
מה ניתן לעשות לבדוק נושא זה...?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' מייזנר- תסמונת דאון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2012כפי שאמרתי לך בבדיקה, רוב הסיכויים שהעובר תקין. עבור הסיכוי הקטן של בעיה, פני לייעוץ גנטי על מנת לקבל את הביטוי של הגנטיקה וחשיבות, אם בכלל, לדיקור מי שפיר מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת איסוף שתן כפולה כליה ימניתמיכל05/11/2012
שלום רב
אני בשבוע 23+3 להיריון וביצעתי סקירת מערכות מורחבת. בסקירה ציין הרופא כי יש חשד למערכת איסוף שתן כפולה בכליה הימנית של העובר. האם ממצא זה מדאיג ולאן עליי לפנות בהמשך? האם צריך סקירה ספציפית לכליות?
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת איסוף שתן כפולה כליה ימנית - תגובה
ד``ר רון ברדין06/11/2012שלום מיכל
מערכת מאספת כפולה נימנית על השכיחים שבמימצאים הכלייתיים. בדר"כ לא מתבטא בכל הפרעה בתפקוד הכלייה ועד שיפור יכולות ההדמיה באולטרהסאונד לרוב היה מתגלה אקראי אחרי הלידה אם בכלל. המעקב באולטרהסאונד הוא לודא שאין הרחבה של אגני כלייה בחיים העובריים ואחרי הלידה בדיקה לאישור האבחנה. חשוב להיפגש עם נפרולוג ילדים עוד במהלך ההריון לשמוע על אופן המעקב אחרי הלידה, הבירור ובמידת הצורך טיפלל. הייעוץ הוא תלוי המימצאים בבדיקות האולטרהסאונד בהריון. אצלנו בבלינסון ישנה מסגרת לייעוץ כזה ואת מוזמנת לפנות בתאום עם הרופא נשים מטפל שלך . כמו כן יש מקום לשקול ייעוץ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה של חלבון עובריgalitz03/11/2012
הי,
בת 35.5 הריון ראשון. בדיקת חלבון עוברי בוצעה בשבוע 16+6.
היום קיבלתי את התוצאות של החלבון העוברי:
AFP 0.62
HCG 1.54
ESTRIOL 0.67
תסמונת דאון
סיכון לפי גיל 1:350
סיכון לפי גיל בשילוב הבדיקה 1:130
בכל מקרה אני עושה מי שפיר ללא קשר לתוצאות.
מה שאני לא מצליחה להבין זה ששקיפות עורפית לפי אולטרסאונד יצאה תקינה 1.3 מ"מ, סקר ביוכימי לשקיפות עורפית יצא תקין 1:1100
מדוע בבדיקה זו כל הקלפים נטרפו מחדש והסיכון עלה.
סקירת מערכות מוקדמת יצאה תקינה
בשקיפות עורפית נמצאה עצם אף
האם יש לייחס חשיבות מיוחדת לבדיקת החלבון העוברי ? חוץ ממנה הכל תקין..
גם פה הערכים הם בנורמה אך 2 מהם נמוכים (אך עדיין בתוך הנורמה).
ממה הערכים יכולים להיות נמוכים?
ביחס לבדיקות האחרות שיצאו תקינות עד כמה יש חשיבות לבדיקה זו כאשר חוץ ממנה הכל תקין..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי - תגובה
ד``ר רון ברדין06/11/2012גלית שלום רב
אכן מבלבל כשמתקבלות 2 הערכות/תוצאות . בנוכחות סקירה תקינה , שקיפות תקינה והערכים האבסולוטיים התקינים סביר להניח שהכל תקין. אלה 2 מערכות שונות של חישוב ועל רקע זה הבדלי התוצאות. מאחר ואת מתכוננת לבצע דיקור מי שפיר אין בכך לשנות בקבלת ההחלטה שלך. לרוב מומלץ ייעוץ גנטי מכוון לשאלת הדיקור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית מוגברתשרי02/11/2012
שלום,
אני בהריון לאחר טיפול ivf ראשון שנקלט בהצלחה.
עשיתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 10+5 והתוצאה יצאה שקיפות של 3.5 מ״מ.
מלבד זאת, העובר בגודל תקין ולא נראה פגם כלשהו.
האם יכול להיות שכיוון שהבדיקה בוצעה לפני שבוע 11 התוצאה פחות מהימנה?
האם יש סיכוי שהתוצאה תשתפר אם אבצע את הבדיקה שוב בשבוע מתקדם יותר?
אשמח לדעת מה משמעות התוצאה והאם כדאי כבר לבצע את בדיקת הדם החדשה שמחליפה את בדיקת סיסי שליה ומי שפיר. כרגע עשיתי בדיקת סקר ביוכימי ואני מחכה לתוצאות.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית מוגברת - תגובה
ד``ר רון ברדין06/11/2012שרי שלום
אכן עיתוי בדיקת השקיפות גבולית מאוד. טווח הביצוע הוא בין 11 ל 13 +4 כשלרוב מבוצע סביב 12 +שבועות אז גם אפשרת לבצע הערכה אנטומית ראשונית של העובר
בנתונים אלה שאלותייך בהחלט רלוונטיות ואני מציע שתבצעי בהקדם ייעוץ גנטי להחליט על הצואך בבירור הכרומוזולמלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בין גודל הראש לבטן בעוברחנה כי טוב01/11/2012
בתחילת שבוע 30 הפער בין גודל הבטן לגודל הראש הוא בערך חמישה שבועות, נאמר לי כי אם הבטן לא תגדל מספיק יהיה צורך לבצע זרוז.ממה מושפע גודל הבטן והאם יש מה לעשות כדי לגרום לה לגדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בין גודל הראש לבטן בעובר - תגובה
ד``ר רון ברדין06/11/2012חנה שלום רב
פער של 5 שבועות משמעותי וחסרים נתונים כגון מה לגבי אורך הירך , האם הפער מתגלה לראשונה כאן . כמו כן יש מדדים שמטרתם להעריך את תפקוד השלייה בחיפוש סיבה להיאטה בגדילה. אני מציע שתשתפי את הרופא המטפל שלך במידע ייתכן ויש נתונים נוספים בתשובה שקיבלת שיש בהם לתת חלק מהתשובות . כמו כן לתכנן בהנחיית רופא מטפל הערכת גדילה נוספת תוך 10-14 יום. מוקדם לדון על עיתוי יילוד בהיעדר נתונים מלאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)