מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גילוי תסמונת דאון באולטרהסאונדמיכל09/02/2013
מלבד מי שפיר,
האם ניתן לגלות באולטרהסאונד תסמונת דאון אצל העובר בוודאות?
(לפי מבנה גולגולת, גוף או סימנים פיזיים אחרים)
ואם כן באיזה שלב של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או רק כשהוא נולד יודעים בוודאות?
מיכל10/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוי תסמונת דאון באולטרהסאונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2013התשובה היא לא. רק בדיקה גנטית נותנת תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הפגמים האפשריים במקרה של לידה?פרופ` ישראל מייזנר07/02/2013
שלום !
אני בשבוע ה-23 להריון השלישי (יש לי בבית שתי בנות) הפעם עם בן.
עברתי שקיפות עורפית, חלבון עוברי וסקירת מערכות ראשונה.
כל הבדיקות היו תקינות.
כמו בשני ההריונות הקודמים גם הפעם ביצעתי דיקור מי שפיר (בשבוע 21), לפני הדיקור בוצע US שבו התגלה הרחבה דו צדדית של חדרי המוח הצדדים.
לאחר שבוע זומנתי לסקירה מכוונת שבה נקבע שההרחבה היא בצד ימין 11.7 מ"מ ובצד שמאל 12.2 מ"מ.
חדר רביעי בחתך אקסיאלי מודגמת תעלה צרה ודקה המחברת בין החדר הרביעי לפוסה האחורית. צרבלום נמדד בתחום התחתון של הנורמאל.
בנוסף ציסטרנה מגנה נמדד מורחבת 11-12 מ"מ.
קורפוס קלוסום 21-22 מ"מ
נשלחו בדיקות דם לצ'יפ גנטי (אחרי שתתקבל תשובה לגבי המי שפיר) ובדיקות למחלות גנטיות שונות.
אני אמורה לעבור MRI בערך בשבוע 28 (עוד 5-6 שבועות).
אשמח לשמוע את דעתך בנושא, ומה הסיכוי ללידת ילד בריא במקרים כאלה?
מה הפגמים האפשריים במקרה של לידה?
מה בדיוק יעזור ה-MRI ? האם יש טיפול שיכול לעזור להגיד את הסיכוי לילד בריא?
תודה מראש
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת חדרי מוח - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2013לא רציני לתת חוות דעת במקרה כזה באינטרנט, ללא הסתכלות על הממצאים עצמם.
כל שאוכל לומר הוא כי הרחבה דו צדדית של החדרים הצדדיים, פחות טובה מחד צדדית, ולכן ה MRI חשוב לזיהוי הפרעות בתזוזת גושי תאים במוח - לשלול הפרעות מיגרציה. אם ההרחבה פרוגרסיבית - זהו סימן פרוגנוסטי גרוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגניאורנה06/02/2013
אני בת 28 הריון ראשון בסקירה המוקדמת נראה מוקד אקוגני בחדר שמאל. הרופא בדק היטב ועל פניו הכל נראה טוב מאוד. בבדיקת חלבון עוברי שהגיעה אחרי הסקירה היה ערך של afp 2.12 מעט גבוה הנורמה 2.0 אני בלחץ אטומי וחוששת מאוד. יש סיבה מוצדקת וברורה להלחץ ?
תודה על תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/02/2013יש סיבה טובה להירגע!
המוקד האקוגני כממצא בודד אינו נחשב יותר לממצא פתולוגי והינו חולף לאחר הלידה. קיים בספרות דיווח על קשר בין המוקד האקוגני לתסמונת דאון, אך נדרש סימן נוסף מחשיד כדי לקבל אישור מיועץ גנטי לגבי דיקור מי שפיר.
ערך חלבון עוברי של 2.12 נחשב לתקין בכל העולם (רמת ה AFP תקינה עד 2.5), אך משום מה, הוחלט על ידי הגנטיקאים בארץ לקחת מרווח ביטחון נוסף של גבול עליון להורמון ברמה של 2.0. צריך לבצע סקירת מערכות מכוונת למע' העצבים, דופן הבטן וכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' מייזנר היקר ישר כח !!!!!
אורנה07/02/2013אני מודה לך מקרב לב על תגובתך המהירה והמרגיעה !!! מי שלוקח על עצמו פורום ויודע שמאחרי השורות והשאלות ישנם אנשים חרדים וחוששים שמחכים למענה מהיר ואתה עושה את "עבודתך" נאמנה פה !!! חייבת לציין שכתבתי בעוד כמה פורומים וימים עברו ואף תשובה עדיין לא קבלתי. בפורום זה יש מישהו שחושב עלינו . ושוב המון תודות על המענה והתייחסותך הרצינית ! יום נפלא ורק בריאות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתמיטל06/02/2013
באיזה שבוע ממולץ לעשות בדיקת שקיפות , האם תקין צמוד לשבוע 13 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/02/2013הזמן המומלץ הוא בשבועות 12-13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומים שלא התגלו באולטרסונדאמא05/02/2013
עשיתי סקירת מערכות דרך הקופה שבוע 22. בסקירה הכל נמצא תקין. בפועל בחדר לידה קיבלנו "הפתעה" מאוד לא נעימה. כף רגל קטנה מעוותת חסר אצבעות, חוסר פיבולה, גפה קצרה ב5 ס"מ.
האם היה ניתן לזהות זאת בסקירה? האם היה ניתן לעשות טיפול תוך רחמי (ההשערה שזה נוצר מקריש דם שהסתבך ברגל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומים שלא התגלו באולטרסונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/02/2013ניתן לזהות מומי שלד בסקירת מערכות, אך תלוי מתי קרה האירוע שגרם לפגם בגפה. אין לצערי טיפול תוך רחמי לבעיה כזו כמו קריש דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בסקירה מוקדמתמיכל01/02/2013
שלום רב,
בסקירה מוקדמת נמצאו אצל אחת מהתאומות ציסטות בCPC במוח, ובנוסף מוקד אקוגני בלב.
אני מבינה שכל ממצא בנפרד הוא זניח, אך מה המשמעות של קיום שני ממצאים?
(האם שניהם יכולם להעיד על אותה בעיה?)
תוצאות שקיפות עורפית 1:3600 אצל שתיהן.
האם נכון שכף יד פתוחה ופרושה באולטרהסאונד שוללת תסמונת אדוארד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בסקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/02/2013נכון הוא, ששני הממצאים לחוד חסרי משמעות, האחד (מוקד אקוגני) תואר עם תסמונת דאון, והשני עם טריזומיה 18 - תסמונת בה מומים רבים שהיו מתגלים בסקירה. כיון שדיקור מי שפיר, יכול לענות על שתי בעיות אלו, הייתי פונה לייעוץ גנטי בנימה חיובית לביצוע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן קטןיעל01/02/2013
שלום רב
אני בת 31, הריון ראשון, שבוע 30+5. בשבוע 13 היה דימום חד פעמי ולאחריו נצפתה המטומה שעד הסקירה השנייה נספגה ונעלמה לחלוטין. בדיקות דם וסקירה ראשונה ושנייה תקינות.
בשבוע 28+5 עשיתי הערכת משקל שהייתה תקינה. המדדים היו:
BPD:
73 ממ, מתאים לשבוע 29.2
HC:
267 ממ, מתאים לשבוע 29.1
AC:
240 ממ, מתאים לשבוע 28.2
FL:
65 ממ, מתאים לשבוע 29.2
הערכת משקל: 1283
אתמול, בשבוע 30+5, בביקורת אצל רופא מעקב ההריון שלי נמדד:
BPD:
77 ממ, מתאים לשבוע 30+6
AC:
251 ממ, מתאים לשבוע 29+2
לפי שני מדדים אלה נעשתה הערכת משקל של 1459.
הרופא אמר שבטן העוברית קצת קטנה אך שזה לא מדאיג במיוחד, והפנה אותי למעקב גדילה בעוד שבועיים-שלושה. אני מאוד מודאגת מכך שהבטן, שמראש הייתה קטנה במספר ימים, הגדילה את הפער בשבוע נוסף, ושלפי הערכות המשקל, בשבועיים שעברו בין הבדיקות העוברית גדלה בפחות מ- 200 גרם.. אציין גם שבטן ההריון שלי נראית קטנה יחסית לשבוע (כמות מי שפיר תקינה בכל הבדיקות עד עתה).
האם לדעתך מסתמנת התחלה של האטה בגדילה? או בעיה אחרת? איזה מעקב נדרש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף בטן קטן - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/02/2013הערכת משקל העובר, נגזרת מהיקף הבטן. מדידת היקף הבטן אינה קלה במקרים מסוימים התלויים בתנוחת העובר, גודל האישה וכד', ונסיון הבודק חשוב ביותר. אם הרופא שלח אותך לבדיקה חוזרת, יתכן ואינו כה בטוח בבדיקתו, ואין הדבר חייב לרמז על בעיה כלשהי. פני לבדיקה מיומנת בידיים "טובות", ואז חזרי לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ללא דופקדפי31/01/2013
שלום,
אתמול הייתי באולטרסאונד לאחר שבאולטרסאונד קודם לא נצפה עובר.
הוסת האחרונה היתה בתאריך 23/11/12 הביוץ היה ביום 23 למחזור (בדקתי עם סטיק של ביוצית) לפי הוסת האחרונה אני בשבוע 9 (5) לפי הביוץ שבוע 6 ואתמול באולטרסאונד נצפה:אורך עובר 4 מ"מ, מתאין ל 6 שבועות + 3 יום HADLOCK
שק חלמון - הודגם
דופק: לא הודגם
הודגמו שחלות בגודל תקין
סיכום: התמונה מתאימה לMISSED ABORTION
רציתי לדעת האם יש סיכוי שיהיה דופק בעובד שבוע שבועיים מאחר וגם הביוץ וגודל העובד מראים על שבוע 6.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר ללא דופק - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/02/2013צר לי כי תגובתי מאוחרת, אך ההודעה שלך השתרבבה בין הודעות מאוחרות, ואני מתנצל.
בכל מקרה, לעיתים לא נצפה דופק גם בשבוע 6, ובהעדר דימום, רצוי לחזור על ה US לאחר מספר ימים. על אחת כמה וכמה זה נכון, כאשר גיל ההריןו שגוי וההריון קטן מהצפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה בחדר מוח לטרלי שמאלידאגות29/01/2013
שלום,
אני בת 28 אמא לילד בן שנתיים בריא , נמצאת בהריון שני לאחר החזרת עובר מוקפא שבוע 30+3 שקיפות תקינה חלבון תקין סקירה מוקדמת תקינה ובדיקות גנטיות תקינות , נמצא בסקירה המאוחרת אסמטריה בחדרי המוח של העובר (ממין זכר) שמאלי 8.5, ימני 5.4 בביקורת לאחר חודש נמצא : שמאלי 12 ימני 3 .
הופנתי לסדרת בדיקות וייעוץ גנטי עשיתי בדיקת TORCH ברוך השם יצאה תקינה אתמול בצעתי דיקור מי שפיר לפי המלצת היועץ הגנטי תוצאות רק עוד 3 שבועות MRI עוד שבועיים US עשיתי ביום שישי שעבר אצל הרופא שלי נמצא חדר שמאלי 12 חדר ימני 7 . הוזמנתי לביקורת עוד חודש השאלה היא :
1. האם ביקורת עוד חודש זה בסדר כי אמרו שצריך ביקורת כל שבועיים לגבי חדרי מוח וכך קראתי בהרבה מקומות "מעקב כל שבועיים"
2. מה הסיכוי שזה ישאר 12 והאם יש אפשרות שזה ייקטן ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דווקא לא עניתם לי !!!!!!!!!!!!
דאגות05/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוואר הרחם בשבוע 23 להריוןמירב28/01/2013
ד"ר שלום רב,
שמי מירב בת 36 הריון 3 שבוע 23. בהריון ה 2 בשבוע 28 הייתה לי התקצרות צוואר הרחם ל 16 מ"מ ומחיקה של 50% שהובילה לשבוע אשפוז בבית חולים,טיפול פרזולט ומנוחה מוחלטת בשכיבה עד ללידה. הלידה הייתה תקינה בשבוע 38 .בהריון הנוכחי, בבדיקה שביצעתי השבוע (שבוע 23) נמצא כי אורך צוואר הרחם הינו 25 מ"מ. בפניה לרופא המטפל המלצה רק על טיפול תרופתי פרוגסטרון (וגינלי) ולא ניתן המלצה למנוחה.
שאלותיי הן :
1.האם במצב של צוואר רחם באורך 25 מ"מ בשבוע 23 לא נדרש מנוחה ? אם כן, איזה מנוחה ?
2.האם נדרש מעקב וטיפול תרופתי מעבר להמלצת הרופא המטפל ?
למען האמת, אני מאוד מאוד מודאגת בעקבות מה שהיה לי בהריון ה 2.
אשמח לתשובתכם בהקדם.
תודה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקצרות צוואר הרחם בשבוע 23 להריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2013ככל הנראה יש לך צוארים קצרים בהריון, והטיפול בפרוגסטרון יכול לעזור. גבול אורך תואר תקין נחשד ל 25 מ"מ - כנמדד אצלך. יש מקום להפנותך לייעוץומעקב במרפאת אם-עובר בבית החולים הקרוב למקום מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתרינה27/01/2013
שלום
אני בשבוע 13+6, היום ביצעתי סקירה מוקדמת, נאמר לי ע"י הרופא שהכל תקין.
אני מודאגת מראש העובר, הוא יצא קטן יחסית לשאר המדדים. יש לציין שאני שלילית לCMV (פעם אחרונה בדקתי בשבוע 8 ואני אמורה לבצע את הבדיקה שוב בעוד כמה ימים), ואני חוששת האם יש סיכוי שנדבקתי בתקופה האחרונה.
להלן המדדים:
BPD - 22mm מתאים ל 13.5 שבועות אחוזון28
HC -83 mm מתאים ל13.5 שבועות אחוזות 14
AC -77 mm מתאים ל14.1 שבועות אחוזון 67
עצם ירך 13 ממ מתאים ל14 שבועות אחוזון 51
הערכת משקל 89 גר.
האם יש לי סיבה לדאוג או הבדיקה באמת תקינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2013גיל ההריון תואם פחות או יותר למדדי הבדיקה שבצעת, והיקף הראש מתאים מעט פחות מגיל ההריון, כך שאיני רואה בעית גדילה . אינני יכול לומר אם הבדיקה תקינה שכן לא נכחתי בה. רצוי לחזור על מדדי הבדיקות עוד כשבועיים לאימותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות מין האובר בשבוע ה-13גיל25/01/2013
שלום רב,
אישתי ביצעה היום בדיקת שקיפות עורפית (שבוע 13 )\
שאלתי את מבצע הבדיקה את מין האובר והוא אמר לי שזה נקבה.
מה אמינות שניתן לדעת את מין האובר בשבוע זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות מין האובר בשבוע ה-13 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר26/01/2013מידת האמינות היא 80% לערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון קטןשאנל24/01/2013
שלום אני בהריון שבוע 9 ,עשיתי אולטראסונד ראשון בשבוע7 והרופא ראה דופק ועובר בגודל המתאים אבל הוא אמר ששק הריון הוא קטן וקיבלתי נרות פרוגסטרון לתמיכה,בשבוע 9 עשיתי עוד אולטראסונד העובר גדל כמו שצריך אבל השק עדיין קטן ואמר לי לחכות לשקיפות עורפית.יכול להיות שההריון לא תקין?האם השק יגדל?אני ממש במתח לא יכולה לחכות לשקיפות עורפית.יש לציין שאני אחרי שתי הפלות הראשונה בגלל מומים והשני הפלה טבעית,אני ובן זוגי עשינו בדיקות גנטיות וקריוטיפ והכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון קטן - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר26/01/2013אין לי כל אפשרות לומר לך אם ההריון תקין, מבלי לראות את הממצא בעצמי. כל רופא יאמר את אותו הדבר. מעבר לנוכחות הדופק יש למדוד את העובר לגדילה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה על חבל הטבוראלה23/01/2013
ערב טוב
אני בת 36, הריון ראשון, שבוע 16.
בסקירת מערכות ראשונה התגלה בחבל הטבור במרחק 7-8 ס"מ מהשרשת הטבור לשיליה, ממצא ציסטי בגודל 3*5 מ"מ.
מרחק בין פיתולי כלי הדם 1.25 ס"מ .
רציתי להבין מה המשמעות של המימצא, הסיכון והמשך הטיפול מלבד מעקב קצב גדילה.
אציין כי בדיקת מי שפיר נקבעה לעוד שבועיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה על חבל הטבור - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר26/01/2013בד"כ הממצא חסר משמעות. נתקלתי גם בדעה שהממצא מופיע בשכיחות יתר במקרים של בעיות כרומוזומליות, ולכן יש מקום לייעוץ גנטי לשקילת דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה cpc במח העובריואב2820/01/2013
שלום רב
האם ציסטה במח העובר שהופיעה בחודש חמישי מעידה על בעיה מדאיגה? נאמר לי על ידי הרופא כי אין מקום לדאגה אך אני עדיין לחוצה מכך.
עוד נאמר כי שאר הבדיקה תקינה והעובר נראה בסדר גמור ומתאים בגודלו לגיל ההריון.
האם יש מקום לדאגה?
כיצד הייתם ממליצים לפעול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה cpc במח העובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/01/2013ה cpc הינו ממצא מוכר שנעלם ספונטנית. הוא קשור בתסמונת גנטית הקרויה טריזומיה 18 שמומיה רבים ומתגלים בסקירות המערכות. בחסרונם-הממצא חסר משמעות בד"כ. יש מקום למעקב אולטראסאונד בלבד ואם תרצי תוכלי לפנות לייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)