מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ראשון, שבוע 28, לחץ בבטן.גילי29/03/2013
שלום רב. מצטערת על אורך השאלה ...
אני בת 38, בהריון ראשון שלי, שבוע 28.
בימים האחרונים אני מרגישה יותר ויותר לחץ באיזור הבטן. זה קורה בזמן עמידה/פעילות/התאמצות כלשהי, שאמורה להיות פעילות שגרתית ...פשוט מאוד מתעייפת ... וזה גורם לי לרצות לשבת כל הזמן ... כשיושבת/שוכבת אין כמעט את הלחץ הזה, שהוא סוג של כאב, אבל לא ברור, לא משהו חד או פתאומי ...לאורך כל ההריון זה קיים, מעין אי-נוחות, כאילו הבטן תיכף תתפוצץ (במיוחד אחרי ארוחה) ... אך יותר קשה לי עכשיו ... פשוט רוצה לשבת ...
אתמול הלכתי לרופא מיון במרכז בריאות האישה קופ"ח כללית, הרופא המטפל שלי לא היה.
בסיכום הביקור הרופא כתב:
"מצב כללי טוב, סימנים תקינים ללא חלבון בסטיק.
בטן רכה, רחם רך בטונוס תקין.
PV - אינה מאיימת בלידה.
US - מצג ראש, שלייה קדמית, כמות מים תקינה, BPP 8/8 . אורך תעלת צוואר 32 מ"מ ללא פאנלינג או קיצור בלחץ פונדאלי.
ניטור עוברי תקין, ראקטיבי ווריאבילי, ללא צירים ב- TOCO."
האם יש בדיקה נוספת שכדאי שאעשה??? אני בלחץ ... לא יכולה להיות פעילה כרגיל, וגם מפחדת לזוז ... הרופא לא המליץ לי על מנוחה ... אבל אני כבר יומיים לא עושה כלום ...
תודה רבההה!!! ויום נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובעצם ... האם יש בדיקת U.S נוספת
גילי29/03/2013שעליי לבצע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית מוגברתדריה27/03/2013
שלום רב
אני בשבוע 14 שקיפות עורפית 4 מ"מ FISH תקין
מחכה לתוצאות קריוטיפ
כבר עברתי שתי הפלות השנה.
מה מומלץ לעשות?
נקבע לי תור לאולטרסאונד לשבוע 25 ונקווה שאז כבר יהיו תוצאות הבדיקות בשלמותן.
האם מומלצות עוד בדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית מוגברת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/03/2013שקיפות עורפית מוגברת, עלולה להיות כרוכה במומי לב, ולכן אקו-לב עובר הכרחי! בנוסף, אני מאמין שבצעת ייעוץ גנטי (אם לא - אל תחכי) ולפיו ודאי הומלץ לך על בדיקות נוספות. כמובן, שסקירה מאוחרת צריכה להיות מפורטת ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שניהשני26/03/2013
שלום רב,
הציעו לנו דרך קופת חולים לעשות סקירה שנייה.
מה ההבדל בין הסקירה השנייה המבוצעת דרך רופאים בקופת חולים לסקירה המבוצעת באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שניה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/03/2013זו מסוג השאלות עליהן צריך להשיב הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשיליה תוך כדי דיקורקרן אור24/03/2013
שלום רב,
אני בשבוע 33 - ביצעתי היום דיקור מי שפיר לאור ממצאים קודמים (ריבוי קל של מי שפיר, נקודה אקוגנית בלב, וראש עובר הגדול בשבועיים מגיל ההריון). מטרת הדיקור היתה גם בדיקת תוצאות מהירה QFPCA.
הדיקור נעשה דרך השיליה (שיליה קדמית) - מי השפיר היו אדומים.
לאחר שהעברנו את התוצאות בעצמנו למעבדה הגנטית, אמרו לנו שם שהתוצאות עלולות להיות לא תקינות מאחר וגם דם האם מעורבב.
1. האם העובדה שדם שלי זלג למי השפיר, אין בכך סכנה לעובר או לי?
2. האם באמת תוצאות ה QFPCR לא תהינה בעלות ערך?
לאור שבוע ההריון המתקדם מבקשת תשובות מהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשיליה תוך כדי דיקור - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/03/2013לעיתים, לאור דיקור שיליה או חבל טבור בגיל הריון מתקדם, מתקבל נוזל דמי. בד"כ אין למעבדה כל בעיה באיבחון, למרות הדימום. אגב, דימום מהשיליה אינו דם אמהי אלא עוברי. חכי לתשובת המעבדה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בשקיפות עורפיתנטלי13/03/2013
שלום רב,
ביצעתי בשבוע 12.0 שקיפות עורפית והרופא ציין כי רואים בולבולון וכי הוא בטוח שהעובר הוא ממין זכר.
בצילומים ניתן לראות ממש בבירור אנטנה בזווית 90 מעלות כלפי מעלה.
האם יש סיכוי שהרופא טעה? שמעתי מהרבה בנות שמין העובר בשבוע 12 אינו וודאי..
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות בשקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/03/2013בבדיקת השקיפות העורפית רואים לעיתים בבירור את מין העובר. מקובל לומר שרמת האיבחון של המין בשלב זה, באופן כללי, היא כ 80%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשרון11/03/2013
שלום,
רציתי לשאול האם יש המלצה מתי לעשות את השקיפות העורפית ואת הסקר הביוכימי.
אני יודעת שהטווח הוא בין שבוע 11 לשבוע 13 +6 ימים אך רציתי לדעת אם בתוך הטווח יש המלצה ספציפית לקיום הבדיקה בשלב מסויים.
כמו כן רציתי לשאול האם הרופאים בהסדר עם הקופה (מכבי) שעל חלקם קראתי ביקורות נהדרות ומבצעים את הבדיקות נותנים את אותה רמת שירות כמו רופאים פרטיים בתשלום מלא.
אני חושבת שהרופא שלי נהדר ולא הייתי רוצה לבצע בדיקות אצל רופא אחר אך רציתי לדעת האם יש יתרון ברופא פרטי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2013הזמן המועדף לשקיפות עורפית הוא 12 שב' הריון. אינני מתכוון להתייחס לרופאים וטיב בדיקתם. ני סומך עלייך שתדעי לבחור את הרופא מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שרון14/03/2013קבעתי שקיפות עורפית לשבוע 12 + 4.
אני אמורה לעשות את הסקר הביוכימי אחרי הבדיקה. על ההפניה לסקר כתוב שממולץ לבצעו בשבוע 11.
האם כדאי לעשות את הסקר לפני הבדיקה או שבשבוע 12+5 זה טוב באותה מידה?
האם הסקירה המוקדמת שמבוצעת אצל רופאים שעובדים עם הקופה היא מקיפה או שיש צורך לבצע בפרטי?
כמה זמן אמורה סקירת מערכות מוקדמת מקיפה לקחת?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן בהתאם לגיל ההריוןנעמה11/03/2013
שלום רב,
אתמול עשיתי בדיקת אולטרסאוונד ראשוני, ותאריך המחזור שלי 16/1/2013 כך שאני צריכה להיות בשבוע 7+5, מהבדיקה עולה שהעובר אינו מתאים לגיל ההריון ואני בשבוע 6+5.
יש לציין שהתחלתי לשים לב למחזור, כחודשיים לפני שנקלטתי והוא היה סדיר.
האם יש לסיבה לדאגה (זהו דבר נדיר)?
מה הסיבות שיכולות להיות לכך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
נעמה11/03/2013הבדיקה הייתה תקינה: נראה דופק, ושק ההריון בתוך הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר קטן בהתאם לגיל ההריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2013לפי המשך ההודעה אני מסיק שההריון תקין - בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!!!!!!!רונית08/03/2013
החזירו לי שני עוברים בתאריך 7.2.13
לפני שבוע בתאריך 29.2.13 וגם כמה ימים אחרי כן היו לי דימומים מאוד קטנים, רופא עשה לי אולטרסאונד בתאריך 29.2.13 וראה שני עוברים אחד עם שק חלמון ואחד ללא שק חלמון.
היום עשיתי אולטרסאונד שני.
שק הריון 1
שק הריון תוך רחמי הודגם
גודל שק הריון 9X9 ממוצע 9 מ"מ מתאים לשבוע 5
מבנה שק הריון: גבולו סדירים
שק חלמון לא הודגם
הד עוברי עדיין לא הודגם
סיכום הבדיקה: נצפה שק הריון עם מעט הדים בתוכו, ייתכן שק חלמון קטנטן, לא הודגם החזר עוברי.
האם לאור הממצאים אתה חושב שההריון תקין?
עד איזה שבוע או עד מתי אפשר שאמשיך תמיכה של הורמונים ואם ימצא שההריון לא תקיןהוא יפול לאחר הפסקת הורמונים וללא ציטוטק(אני מאוד מפחדת מציטוטק).
מודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!!!!!!!!! - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2013גיל ההריון ביום בדיקתך האחרון היה 6 וחצי שב'. בגיל הריון כזה, צריך לראות כבר עובר עם דופק, מה שלא נצפה בבדיקתך. קיים סיכוי שההריון לא תקין ויש לעקוב. איני יכול לענות על השאלה השניה שכן לא ניתן לדעת מה הפסקת התמיכה ההורמונלית עושה לשק ההריון הנתמך,מבחינת הפסקת התפתחות ומתי קרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי דופקטל07/03/2013
שלום דוקטור לפני שבוע ויומיים שזה היה שבוע 6 עשינו בדיקת דופק לפונדקאית והיה דופק 92 פעימות לדקה והיום עלה ל142 פעימות לדקה והיום לעיל תוצאות ורואה שכתבו מתאים לשבוע 6+ חמש ימים זה לא היה אמור יותר לגדול כי עבר שבוע ויומיים?
crl size 5.5 m (correspondance 6.5 weeks
fetus heart beat rhythmical 142 min
chorion is mainly localised to the left wall of uterus with thidcness 5.5 m
uterus channel length 32 mm
yols cas diameter 4.5mm
לעיל תוצאות לפני שבוע ויומיים
fetus heart beat rhythmical 92 min
uterus channel length 34 mm
yols cas diameter 5mm
crl size 3 m (correspondance 6 weeks* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי דופק - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2013אני מבין שה US נערך בחו"ל. הדופק שעלה ל 142, צריך להישאר ברמה כזו ואף יותר. ירידה של הדופק, אינה סימן טוב. העובדה שהעובר לא גדל גם היא סימן פרוגנוסטי גרוע. נקוה לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובראפי07/03/2013
שלום, אני בהריון בשבוע 19+4 ועדיין לא מרגישה תנועות עובר או בועות כלשהן.
האם עלי לפנות לבדיקה אצל הרופא הנשים או להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/03/2013בגיל ההריון שלך, עדיין יש מספר ניכר של נשים שאינן חשות עדיין בתנועות העובר, והדבר יכול להיות תקין. דופן בטן עבה ושיליה קדמית, יכולים להיות גורמים תורמים. אם את כה מודאגת, גשי לרופא רק לצפות בדופק. צריך אולי עוד מעט סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us - שבוע 29שלי05/03/2013
שלום,
אני בשבוע 29+5. היום הייתי בבדיקת מעקב גדילה.הרופא העריך את משקל התינוק וביצע us - סקירה זריזה של האיברים.
הוא לא הצליח לראות את פני העובר כי העובר הסתיר את פניו בידיו.
האם כדאי לבצע us נוסף לפני בדיקת המעקב הבאה שתהיה רק בעוד חודש, כדי לראות את פני העובר?
אגב, ביצעתי את שתי הסקירות והנדרשות והן היו תקינות.
משום מה אני חוששת ... האם בכלל יש שינויים בפני העובר שיכולים להתרחש בשלב זה של ההריון ואם כן, עושים משהו בשלב כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר us - שבוע 29 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013הקושי עליו את מדברת מוכר. קשה להאמין ששינויים מהותיים יחולו בפני העובר, למעט דברים נדירים ביותר. כיון שאת מודאגת, רצוי לנסות ולחזור על הבדיקה שהרי העוברים זזים מידי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחביםאנה28/02/2013
פרופסור שלום,
אני בת 40 , הריון קודם הפסקת הריון חודש שישי עקב מום בלב.
בסקירה המוקדמת שערכתי בשבוע 15 נמצא אגני כליה מורחבים 2 מ"מ ו-3 מ"מ.
כל שאר הסקירה תקינה.
שקיפות עורפית עובי הנוזל בצוואר 1.8 מ"מ לדברי הרופא תקין.
אני עושה מי שפיר עוד שבועיים.
בכל זאת לחוצה ומוטרדת מאוד.האם זה סימן לתסמונת דאון? סימן למה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליה מורחבים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013אגני כליות במידות שנקבת בגיל הריון של 15 שבועות, נחשבים לממצא תקין. רצוי לעקוב בסקירה המאוחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר - שירות גרוע של מדיקל סנטרמיכל28/02/2013
שלום לכולן\ם -
ברצוני להתריע מפני שירות נוראי של מדיקל סנטר בהרצליה- לאחר בדיקת מי שפיר פרטית אצלהם בעלות גבוהה מאוד:
אני כבר למעלה מ 5 שבועות לאחר הבדיקה, לא קיבלתי תוצאות בדואר.
כאשר ביקשתי שישלחו שוב בדואר \ בפקס - אמרו שיחזרו אלי ונעלמו.
כאשר שוב ביקשתי לשלוח לי את התוצאות, קיבלתי יחס צונן של תחכי עד שתקבלי.
בפעם השלישית - עשתה לי טובה הפקידה שווידאה שהכתובת שלי מעודכנת במידה והטופס נשלח לכתובת לא נכונה.
בקיצור, מאכזב ביותר לאור העובדה שמדובר בבדיקה קריטית!
הייתי נמנעת מלעשות שם בדיקה בעלות פרטית. כנראה שבדיקה בקופ"ח כבר הייתה מתקבלת בצורה מהירה יותר ובפחות כסף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - שירות גרוע של מדיקל סנטר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013שלחי להם את המכתב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש העובר גדול בכ-3.5 שבועותחן28/02/2013
שלום רב, אשמח לתשובת הרופאים.
סיימתי אתמול שבוע 34, עשיתי לפני מספר ימים הערכת משקל ויצא שמדדי ראש העובר גדולים בכ- 3 שבועות וחצי מגיל ההריון שאר המדדים מתאימים.
הרופא הפנה אותי לבדיקת us מכוונת למח העובר.
אבל התור שנקבע לי הוא רק לעוד כשבועיים- שאסיים שבוע 36
האם זה מאוחר מדי וכדאי לנסות להקדים בשבוע - (באופן פרטי? כי אין תורים פנויים)
ואז הבדיקה תהיה בשבוע 35
אם אפשר לקבל מידע מה בודקים /מחפשים בסקירה?
האם עלולים להמליץ על הפלה בשלב כזה בהריון?
אודה לכל תשובה.
בברכה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש העובר גדול בכ-3.5 שבועות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013ראש עובר גדול הינו ממצא מוכר בבדיקות אולטראסאונד בשלהי ההריון. בד"כ ממצא כזה, אינו מלווה בפתולוגיה, בהנחה שסקירות המערכות היו תקינות, ובהערכות המשקל בהן נבדק גם המוח - לא נמצא ממצא חריג. לעיתים, ראש גדול הינו תכונה משפחתית, או אפילו עדתית (אצל פרטים ממוצא לובי למשל). סקירת מח מכוונת הינה להרגעתו של הרופא באותה המידה שהיא מיועדת להרגעתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
חן06/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 37+1מודאגת28/02/2013
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 37+1, היום ביצעתי הערכת משקל.
התוצאות
Bpd 9.06 36w4d
Hc 32.1 36w1d
Ac 32.3 36w1d
Fl 7.18 36w5d
Efw 2928 aua 36w2d
כלומר הערכת משקל בממוצע בפיגור של 6 ימים.
לעומת זאת, בשבוע 31+0 עשיתי גם כן הערכה והתוצאה היתה
Bpd 7.91 31w5d
Hc 28.9 31w5d
Ac 26.0 30w1d
Fl 6.14 31w6d
Efw 1673 aua 31w2d
כלומר הערכת משקל מתקדמת ביומיים.
האם התוצאה של היום תקינה ?
האם זה תקין שהיתה היפוך מגמה מהתקדמות בימים לפיגור ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 37+1 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/03/2013הפרש של שבוע במדידות בשלהי ההריון הינו בגדר הסביר, ואינני רואה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)