מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופלר בהריוןגילי05/06/2013
שלום רב
הופנתי לדופלר הריון בשל חשד לבטן קטנה של העובר
הנני בשבוע 31
תוצאות הבדיקה היו תקינות לגודל הבטן (61.5 מ"מ) והערכת משקל 1.7 ק"ג
לגבי דופלר הריון:
עורק הטבור (UM)
S/D: 1.9
עורק מוח מרכזי (MCA)
RI:0.71
האם התוצאה תקינה?
לפי האחוזון נראה כי עורק חבל הטבור מתחת ל-5 אחוז
אודה מאוד תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר בהריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/06/2013לגבי עורק הטבור - התשובה תקינה.
לגבי ה MCA - הערך למדידה הוא ביחידות של PI ולא של RI כפי שמסרת. אם תוכלי לשלוח את ערך ה PI אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
גילי08/06/2013תודה רבה על תשובתך פרופסור מייזנר
הסתכלתי שוב בתוצאות הבדיקה והערך רשום כ- RI ׁ(אין ערך PIׂׂ או אחר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/06/2013בבדיקה הבאה, ודאי כי נרשם ה PI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד לפני הלידהנעמי05/06/2013
שלום רציתי לדעת אם כשמגיעים לבית החולים ללדת עושים אולטרסאונד להערכת משקל?
בשבוע 32 עשיתי הערכת משקל והעובר היה גדול יחסית. רופא הנשים שלי לא נתן לי עוד הפניה(היום בשבוע 38) ואני קצת חוששת שהוא גדול מידי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד לפני הלידה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/06/2013מובן שבחשד לעובר גדול מבצעים הערכת משקל סונוגרפית טרם הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד וגינלייעל04/06/2013
מאיזה שבוע רואים עובר באולטרסאונד בטני?
פשוט הייתי אצל הרופאה והיא עשתה אולטרסאונד חפוז וטענה שהגודל מתאים לשבוע 5. מה שלגמרי לא מתאים לביוץ וכו' (אמור להיות 7-8) כך שלדבריה, ככל הנראה זה חדל להתפתח
והשאלה שלי,
האם בכלל אפשר לראות שק הריון + עובר בשבוע 5 באולטרסאונד בטני.
בעבר הבנתי שעד שבוא 7 לא ניתן לראות עובר דרך הבטן ולכן מבצעים וגינלי,
האם הבדיקה באופן זה לא מדויקת? האם יכול להיות שהיא טעתה?
(אני בלחץ..., אני מבצעת עכשיו בדיקות בטא כל יומיים לבדוק את הורמון ההריון, ובינתיים, מנסה לשאול...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד וגינלי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/06/2013ב US וגינלי רואים שק הריון בשבוע 5, ועובר בשבוע 6 לערך. ב US בטני, רואים באיחור של מספר ימים עד שבוע. מובן שהבדיקה הוגינלית טובה לאין ערוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BPD+HC גדול יחסית לגיל ההריוןגלית סי04/06/2013
שלום,
אני בשבוע 31+6. בסקירה נצפו BPD מתאים לשבוע 36, HC מתאים לשבוע 37. שאר בדיקות המוח היו תקינות (גודל חדרים וכו). AC מתאים לשבוע 32+3.
מה המשמעות של הנ"ל? האם הן מצביעות על בעיה ואם כן איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPD+HC גדול יחסית לגיל ההריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/06/2013הייתי פונה לבדיקה של מומחה באולטראסאונד. יש לאמת את הממצאים ולבדוק היטב את אנטומית המח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדולגלית03/06/2013
פרופ מייזנר שלום רב ,
אני בהריון ראשון ונמצאת בשבוע 30+5 עובר זכר, עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות כגון שקיפות עורפית ,סקירת מערכות מוקדמת , סקירת מערכות מאוחרת , כל הבדיקות היו תקינות . היום הלכתי לעשות בדיקה שגרתית למעקב הריון אצל רופאת הנשים שלי והיא אמרה שהיא רואה שהיקף הראש של העובר גדול ב2-3 שבועות דהיינו אני בשבוע 30+5 והיקף הראש מתאים לשבוע 33.3
להלן נתוני הבדיקה :-
אני נמצאת בשבוע 30.5 -
( BPD(33.3
(Femur(31.5
(HC (32
(AC (31.3
(EFW(18836
(BPS (8
הרופאה שלי הפנתה אותי לעשות בדיקת אולטרה סאונד אצל מומחה אך נקבע לי תור לעוד 20 יום ואני לא יכולה לחכות וחוששת מאוד
אנא עזרתך בפיענוח ממצאי הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש גדול - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/06/2013הרופאה שלך שאינה מומחית באולטראסאונד נקטה בצעדי ביטחון, וטוב שכך. הפרש של שבועיים במדידות, נחשב לתקין בהתחשב בסטיות התקן של המדידות. לכן, התאזרי בסבלנות לבדיקה המוסמכת, ולהערכתי, הכל יבוא על אשורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתשרון02/06/2013
היי,ביצעתי סקירה מאוחרת בשבוע 24+1 הכל היה תקין מלבד שהרופא רשם עובי עורף 6 מ"מ האם זה מדאיג?. שקיפות וסקירה ראשונה תקינות, חלבון עוברי 420 שבשיקלול עם גנטיקאי התוצאה הייתה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/06/2013עובי עורף כזה בד"כ תקין. לא ברור מדוע הרופא רשם זאת, והייתי שואל אותו - יתכן וראה משהו חריג? בכל מקרה, בסקירה מאוחרת, לא נמדד העורף כשגרה, ולא מוכרת לי טבלת ערכים נורמלים בשימוש במקום כלשהו לגבי עובי עורף בסקירה מאוחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לבדיקת אולטרה סאונד ראשוןאני01/06/2013
שלום ד"ר
אשמח לשמוע את חוו"ד.
אני בת 37, הריון ראשון. וסת אחרון ב 12.4.2013
בבדיקה ו.א. חושב לפי תאריך ה 19.4.2013 שנקבע לפי CRL
תאריך הבדיקה: 30/5/2013
שיטה: וגינלי הריון צעיר
עובר 1
שק הריון תוך רחמי הודגם
גודל שק הריון 9X23 מ"מ ממוצע 16 מ"מ
שק חלמון: הודגם
הד עוברי: הודגם
שחלה ימנית ושמאלית: נצפתה ב.מ.פ
דופק: עדין לא נצפתה
CRL: מ"מ3.2
הדאגה שלי
1 שלא היה דופק. האם זה נחשב תקין יחסית לזמן שביצעתי את האולטרה סאונד?
2 שהחישוב של הוסת האחרון נקבע ליותר מאוחר למרות שאני יודעת בודאות שהמחזור היה ב 12 לאפריל ושהוא תמיד הגיע בין 28 או 30 יום ובדקתי ביוץ פעמים שהגיעו בימים 12+13
מקווה שאלו כל הפרטים המלאים כדי שתוכל לתת לי תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת לבדיקת אולטרה סאונד ראשון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/06/2013אני מניח שעד לתגובתי, כבר נצפה דופק בעובר. לפי התיקון לוסת, בתאריך ביצוע ה US, האפשרות לצפות בדופק הייתה גבולית. להערכתי מתאריך הבדיקה, תוך מספר ימים ייצפה דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קודםשלי27/05/2013
שלום,
נקבע לי תור לשקיפות עורפית לשבוע 12+5 רציתי לדעת האם כדאי לעשות קודם, בתחילת שבוע 12 את בדיקת התבחין המשולש ולהגיע איתו לרופא שעושה את השקיפות העורפית או שעדיף לעשותה בשלב מאוחר מהבדיקה (לקראת סוף שבוע 13/14)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קודם - תגובה
ד``ר רון ברדין28/05/2013שלום שני
ראשית אתקן אותך תבחין משולש לא מבצעים בשליש ראשון אלא בין שבוע 16-18
בשליש 1 סמוך לבדיקת שקיפות עורפית מבצעים את בדיקת סקר ביוכימי טרימסטר ראשון. תוצאת בדיקה זו ניתנת רק לאחר ביצוע שקיפות עורפית. זה בהחלט בסדר גמור לבצע את בדיקת הדם כבר בשבוע 12 ולפקסס למעבדה את תשובת השקיפות אותה תבצעי בשבוע 12 +5
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים והקאות שבוע 9שלי27/05/2013
שלום דר,
יצא לי לאכול בחוץ (מיץ פירות מדוכן ופסטה מוקרמת במסעדה) באותו יום בשבוע 9,בטרימיסטר ראשון,
אחרי כשעה לא חשתי בטוב והיו לי שילשולים והקאות והגעתי אחרי יממה כזו למיון עקב דמם בפי טבעת.
שבדקו את העובר ועשו בדיקות דם שהיו תקינות והיה דופק אז שלחו אותי הביתה.
איך אפשר לדעת אם נגרם נזק לעובר?
איזה בדיקות דם? או שמא רק במי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והקאות שבוע 9 - תגובה
ד``ר רון ברדין28/05/2013שני
לא אמור להגרם נזק לעובר משילשול או הקאה
אני מציע שאם ללא שיפור תפני לבדיקה על ידי רופא השנים המטפל שלך
אם חזרת לתפקוד רגיל וציינת שבמיון בוצעו בדיקות כולל דופק אז המשיכי מעקב רגיל אצל הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך FL בעייתיסוף27/05/2013
בשבוע 36+5 התקבלו התוצאות הבאות:
AC- 36+0
HC 37+6
FL 34+1
BPD 38+1
EFW 2820
האם אורך הFL הוא קצר באופן חריג ומצביע על בעיה?
האם הראש מול הFL בפער שיכול להצביע על בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
סוף28/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורך FL בעייתי - תגובה
ד``ר רון ברדין31/05/2013בהיעדר אורך הירך עצמו לא ניתן לתת לך תשובה מהימנה . אנא צרפי את מידות אורך הירך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתן ריקה בעוברטל25/05/2013
ערב טוב
הנני נמצאת בשבוע 24 לאחר ביצוע של שקיפות עורפית+סקירה מוקדמת עם תוצאות טובות.
בסקירה מורחבת כל הפרמטרים החשובים היו תקינים פרט לשלפוחית שתן ריקה במקצת אצל העובר.
הוזמנתי לבדיקה חוזרת בעוד כ3 שבועות
1. רציתי לדעת כמה זה קריטי לגבי העובר והאם זה מסוכן?
2. מה ההשלכות אם שוב יימצא שהשלפוחית ריקה?! ( נאמר לי כי ייתכן והתינוק נתן שתן לפני מתן הבדיקה ולכן היא ריקה )
* חשוב לציין כי ב2 הסקירות כן נמצאה שלפוחית ורק בסקירה המורחבת נאמר כי היא מעט ריקה
אודה לתשובתכם המהירה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית שתן ריקה בעובר - תגובה
ד``ר רון ברדין31/05/2013שלום טל
שלפוחית השתן בעובר מתמלאת ומתרוקנת לסירוגין . מאחר ובסקירה מוקדמת הודגמה תקינה בהחלט סביר שאין כל בעיה אלא שהשלפוחית היתה ריקה במהלך הבדיקה כולה. אני בהחלט מצדד בגישתו של הרופא הבודק שלמען הביטחון הזמין אותך לביקורת. אין מקום להיכנס כרגע למצבים בעייתיים בהם שלפוחית השתן לא מודגמת או לא מתמלא . את מוזמנת ליצור קשר אחרי הביקורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באולטרסאונדתומר23/05/2013
שלום לרופאים,
אנו בתהליך פונדקאות בהודו, הפונדקאית בת 28, ללא כל תלונה וללא דימום חיצוני.
בבדיקת אולטרסאונד בשבוע 8+5 נכתב כי יש דופק וההתפחות העובר תקינה, אולם צויין כי there is a large subchorionic collection with low-mid level internal echoes within it measuring 4.1*1.3 cm along the superior, right lateral aspect of gestational sac.
נכתב לנו כי לפונקאות אין כל דימום חיצוני.
עוד נכתב לנו כי בעוד שבוע ייערך אולטרסאונד נוסף.
האם הממצא מדאיג?
תודה על התשובה המקצועית כתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום באולטרסאונד - תגובה
ד``ר רון ברדין24/05/2013שלום דני
המימצא הנ"ל מבטא אירוע של דימום בשק ההריון . החלק החשוב הוא שהעובר עם דופק מתפתח תקין לשבוע ההריון. לגבי ההמטומה בשלב זה מעקב בלבד וביקורת מכוונת אליה הוזמנתם ניראה מהלך מתבקש אם כי בטווח שבוע ייתכן ועדיין לא תראה ספיגה של ההמטומה. לוקח לדימום זמן רב יותר להיספג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה- אודה לעצתךשי22/05/2013
קיבלתי את תוצאות בדיקת האינטגרטיד במעבדות זר.
להלן התוצאות
אשמח לדעת האם התוצאות תקינות? והאם יש לשקול לדעתך מי שפיר?
אני בת 27.
כמו כן מדוע לא נבדק טריזומיה 18? או שמא נבדק ואיני מזהה בבדיקות.
תודה רבה לך על עזרתך הסובלנית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומוסיפה שאני בשבוע 17+4 כעת, תודה
שי22/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה- אודה לעצתך - תגובה
ד``ר רון ברדין24/05/2013שלום רב
זהו סיכון נמוך ביותר. הסיכון בוא ממליצים דיקור עומד על 1:380 .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה- אודה לעצתך - תגובה
זהו סיכון נמוך ביותר. הסיכון בוא ממליצים דיקור עומד על 1:380 .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות ידיים קפוצותאורלי22/05/2013
רציתי להבין את המשמעות של "ידיים קפוצות רוב הזמן אבל נצפו גם פתוחות" כממצא בודד בסקירה, עד כה כל שאר הבדיקות תקינות, תבחין מרובע- סיכון לדאון 1:10000. מעבר לקשר לטריזומיה 18 (שהבנתי שקשור במומים נוספים מרובים) על מה עוד יכול להעיד הממצא ובאיזה שכיחות ממצא בודד שכזה קשור בהמשך בבעיה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות ידיים קפוצות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר24/05/2013לא כתבת באיזה שבוע הריון מדובר..
בכל מקרה, בסקירה הראשונה, העוברים פותחים תכופות את כפות הידיים וניתן לצפות באצבעות בקלות יחסית. בסקירה השניה, רב הזמן כפות הידיים קפוצות, ונפתחות לעיתים רחוקות. האם לכך התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים..
אורלי24/05/2013תודה על התשובה!
מדובר בסקירה ראשונה - היתה בשבוע 15, אז ראו רק יד אחת פתוחה, אבל למיטב הבנתי כן נספרו האצבעות בשתי הידיים, ובביקורת שהיתה עכשיו בשבוע 19+4 במשך כחצי שעה רוב הזמן הגדול הידיים היו סגורות ורק בסוף ראו את שתי הידיים פתוחות.
ושוב- האם יש משמעות לכך מעבר לאנטומיה ומבנה כפות הידיים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים.. - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/05/2013לפי תיאורך, למיטב הבנתי, לא אמורה להיות כל בעיה. ברגע שנפתחו כפות הידיים ונספרו האצבעות, הסיכוי לבעיה כלשהי בכפות הידיים קלוש ביותר. מותר לעובר להיות אוטונומי לגבי פתיחת כפות ידיו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אורלי26/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באלוטרסאונדשרית21/05/2013
שהייתי בבדיקה בשבוע ה12 כדי לשמוע את העובר וכדי לדעת שהכל תקין הבחורה שעשתה את הבדיקה הכאיבה לי המון
כלומר היא דחפה את הדבר שהיא מחזיקה לכיון הבטן האם זה אמור להיות ככה?
אני מאוד חוששת לעבור שוב בדיקת אולטרסאונד בעוד כמה שבועות ואין לי בברה כי אותה הבחורה עושה את זה כי רק היא מתמחה בעניין הזה למרות שהתלוננתי היא אמרה שאוטוטו היא מסיימת
השאלה שלי האם זה אמור להיות כואב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
שרית24/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באלוטרסאונד - תגובה
בדיקת אולטרהסאונד בין אם וגינלית או בטנית יכולה להיות מלווה באי נוחות/כאב . זא עניין מאוד אישי אבל לא מסכן .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)