מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מולסקוםמילי16/08/2011
שלום רב, אני בהריון שבוע 34+ הריון תקין תודה לאל.
לאחותי יש יבלות מסוג מולסקום קונטגיוזיום, התחיל לה לפני חצי שנה במפשעות ועכשיו יש לה גם ידיים רגליים.
לי יש אקנה מתחילת ההריון על הפנים בגב ומעל בית החזה ויש כמה נגעים בודדים שאחרי שאמרו לה שיש לה את זה ישר מהחרדות פוחדת שזה זה, אין לי שום גירוד במפשעה או באברי המין. האם זה חס וחלילה מסוכן?כי אומרים שנגיד הרפס באיבר המין מסוכן או משהוט?אם לא מגרד לי ולא כלום זה יכול להיות שם?ואם יש את זה מה עושים כנגד זה?כי לא שמעתי על זה עד שאמרו לאחותי וממש בחרדות..
אנא עזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולסקום - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2011השאלה אינה לפורום הנכון. אנוחנו פורום אולטראסאונד בלבד. לבעייתך, פני לפורום הריונות בסיכון גבוה, או לרופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתrinat16/08/2011
שלום
עובי שקיפות עורפית 1.4 מ"מ
MOM 1.04
lr 0.25
אשמח לקבל הסבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2011עובי עורף של 1.4 מ"מ באולטראסאונד נחשב לתקין לגמרי.הטבלאות לגבי MOM (multiple of the Median) שהינן חישוב סטטיסטי אינם בידי אך יתכן והן בידי הגנטיקאים. בכל מקרה, מה שחשוב הוא הסיכון, ואם הוא קטן משמעותית מהצפוי לפי גיל ההריון, זה מה שקובע. אינני יודע מה זה Ir.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים של עוברהריונית16/08/2011
אני בשבוע 24 נשלחתי לעשות אולטרסאונד ממדים לעובר היות שבסקירה נאמר לי שהעובר גדול קצת לגיל ההריון בסקירה הכל תאם את גיל ההריון מלבד אולמוס טיביה ואולנה שהיו גדולים מגיל ההריון בשבועים ...היום לאחר שבועים עשיתי אולטרסאונד ונאמר לי שהעובר באחוזון 75 ואכן קצת גדול מגיל ההריון בשבוע וקצת ..... האם זה מראה על מףום מגויים ? או שסתם זה עובר גדול ? טרם עשיתי העמסת סוכר...ובסקירות מערכות ושקיפות יצאו תקינות ללא חשש למומים משקל העובר בשבעו 22 +4 ימים היה 540
אני קצת חוששת היות והרופא המטפל נמצא בחופש עד סוף שבוע הבא ואיני יודעת איך להתיחס לממצאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדים של עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2011מותר לעובר להיות גדול ובריא. לא בטוח אם ישחק כדורסל, אך נראה לי שאין לך מה לחשוש. רצוי כמובן, לבצע מעקב גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI מוח לעוברמורן16/08/2011
שלום אני שבוע 39
הריון ראשון כל סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר(עקב שני סימנים רכים) היתה תקינה.כמו כן כל בדיקות הווירוסים והזיהומים יצאו שליליות.
עד שבוע 33+4 כל מימדי האובר(ראש,בטן ,ירך וכ"ו) היו תואמים את שבוע הריון אתמקד במימדי הראש כי לאחר שבוע זה התחילה סטייה הדרגתית במימדיהם
שבוע 33.4
BPD-82.2-תואם לשבוע 33
H.C-291-תואם לשבוע 32
בשבוע 37+2 התחילה סטטיה בהיקף וגודל הראש של כ-3 שבועות:
BPD-85-מתאים לשבוע 34+2
HC-307 -מתאים לשבוע 34+1
כיום שבוע 39 ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה הייתה סטטיה של 4 שבועות בהיקף הראש וגודל הראש מגיל ההריון כמו כן הערכים כמעט ולא השתנו מהבדיקה הקודמת:
BPD-85,2-מתאים לשבוע 34+3
HC-309-מתאים לשבוע 34+3
בעקבות ממצאים הללו (של 2-3 סטיות תקן ) עלה חשד למיקרוצפליה ולכן נשלחתי ל-MRI מוח שתשובותייו היו:
רוחב החדרים הלטרים:- במישור הקורנולי דרך האטריה בתחום הנורמה.מודגם קאוום ספטום פלוצידום ציסטי.
הסולקציה בתחום הנורמה לגיל ההריון 38-39 שבועות.
מבנה קו האמצע- קורפוס קאלוזום בגדר הנורמה.הודגם קאוום ספטום פלוצידום-ציסטי קטן ובמיקום תקין.
החומר האפור והלבן הודגמו במיקום אנטומי תקין.
הדיפוזיה תקינה
מבנה מוח העובר בגדר הנורמה לגיל הכרונולוגי.
1.האם הבדיקות MRI שביצעתי תקינות לחלוטין או שישנם סטיות כלשהם?
2.האם לאור התוצאות של בדיקת MRI ניתן לשלול מיקרוצפליה ???
3 נסיונך ולפי שכלול כלל התוצאות האם תוצאות כאלו מצביעות לרוב על בעיה כלשהיא באובר?האם לפי שכלול כלל התוצאות לפי דעתך העובר יהיה בריא?
2.למה לפי דעתך נעצרה פתאום גדילת הראש של העובר? יש לציין כי לי ולבעלי היקפ ראש של לפחות 55 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI מוח לעובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2011ככל הנראה זהו ה MRI למקרה שכתבתי קודם בתשובה מוקדמת יותר. ה MRI תקין, ויתכן ובאמת המדידה הקשה היא המפריעה. בכל מקרה, MRI תקים מעודד, ורצוי לפנות עם כל הנתונים לנוירולוג ילדים על מנת להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 33 האם תקין ?מוטרדת15/08/2011
BPD =8.29 מתאים לשבוע 33+2=57.9%
HC= 29.71 מתאים לשבוע 32+6=15.1%
נתון זה מתייחס להיקף הראש? זה אומר שהיקף שלו קטן ?
AC=28.31 מתאים לשבוע 32+2 =35.1%
FL=6.26 מתאים לשבוע 32+3=26.3%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 33 האם תקין ? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2011בשבוע 33 היקף ראש של 297, הינו בין אחוזון 10 ל 50. הערך נחשב לתקין, אם כי קטן יותר מהצפוי, ורצוי מעקב והתיעצות עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן ב2-3 סטיות תקןאריאלה15/08/2011
שלום רב,הנני נמצאת בשבוע 39 להריוני ובביצוע אולטראסאונד שגרתי ערכי הראש היו קטנים מהרגיל (כאשר עד השבוע 34 שבה ביצעתי אולטראסאונד אחרון הכל היה תקין)
להלן ממדי הראש בשבוע 39:
BPD;85 -מתאים לשבוע 34+2
HC-315-המתאים לשבוע 35.2
הרופא שבדק אותי אמר שתשובות הללו סבירות כלומר 2 -3סטיות תקן שמבחינתו זה בסדר ואין מה לדאוג.
כמו כן הוא בדק את גודל העונה הקדמית ורשם כי היא באחוזון 25
כאשר מידותיה היו 3.4.6.6
השאלה שלי היא
1.האם לאור המימדים של הראש וכן גודל העונה הקדמית עדיין יכול להיות מצב של מיקרוצפליה?
2.מה אומרת התשובה לגבי העונה הקדמית האם היא תקינה? האם זה יכול להעיד יחד עם שאר מימדי הראש כי אין מיקרוצפליה?
3.מה זה אומר 2-3 סטיות תקן האם זה עדיין נחשב לתקין? מתי זה לא נחשב תקין?
4.אלו היקף ראש אצל ההורים נחשבים להיקפים קטנים שיכולים לגרום לעובר גם להיות עם היקף קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן ב2-3 סטיות תקן - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2011בגיל הריון כשלך, אין הרבה משמעות לבירור מוקדם. בגיל הריון כזה, ראש העובר בד"כ נמוך באגן, ומדידתו קשה ונוטה לטעויות, בייחוד למדידות קטנות מהצפוי. הגדרת המיקרוצפליה המקובלת כיום היא ראש קטן מ 3 סטיות תקן בהנחה שגיל ההריון ידוע בבירור. בין 2-3 סטיות תקן, אלו מדידות הנחשבות עדיין בתחום הסטיה המקובלת, ברב המקומות. לעיתים, אנו מפנים נשים עם ממצאים כאלו לבדיקת MRI, אך נראה לי כי בגיל הריון כה מתקדם, הלידה יתכן ותקדים את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שמטריד אותידנה15/08/2011
בשבוע 6+6 בגלל דימום קל (שהפסיק יום אחרי) נצפה עובר ודופק -צעבר לזה הרופא במיון לא נידב עוד מידע
יומיים אחרי היה לי תור לרופא בקהילה (שבוע 7+1) הוא שאל אותי מתי קיבלתי בפעם האחרונה מחזור ועשה לי שוב אולטרסאונד וגינאלי
ראינו את הדופק - וכל מה שהוא אמר זה - הנה את רואה אותו וזהו....
לא מדד את הדופק (מבחינה כמותית) לא מדד את אורך העובר, ולא חישב את גיל ההריון לפי האולטראסאונד רק כשיצאתי מהחדר שלו שאלתי אותו אם המחזור מתאים לגיל שהוא ראה באולטרסאונד והוא אמר שכן
אח"כ הזמין אותי לבדיקה בשבוע 9 וחצי בערך- "שמנסיון שלהם, זה עדיף"
זה הגיוני??? שלא מודדים את האורך ומחשבים את גיל ההריון לפי האולטרסאונד למרות שכבר הייתי וכבר נצפה דופק ????
אני קצת בלחץ מהעובדה שאמרו לי לחזור בשבוע 9 וחצי רק האם זו הבדיקה שאמורה להיות בשבוע 7 - הסתכלות מהירה של הרופא במסך והתשובה שהכל בסדר?
לא אמורים לבדוק את מהירות הדופק ולמדוד את האורך ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שמטריד אותי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2011אינני מבין את תשובת הרופא. בעיקרון, אם קיים עובר ויש דופק, אמורים להעריך את גיל ההריון לפי מדידת העובר. אין לי מושג מדוע שבוע 9 עדיף מבחינתו. יתכן ורופא אחר עדיף מבחינתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנח העובר וגודל החדרים הלטראלייםלילך14/08/2011
בבדיקה במצב עכוז התגלתה אסימטריה בחדרי המוח 3 מ"מ , 6 מ"מ
מעקב אחרי שבועיים 4.5 מ"מ, 9 מ"מ עובר במצב ראש.
האם השינוי במנח העובר יכול לשנות את המדידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנח העובר וגודל החדרים הלטראליים - תגובה
ד``ר רון ברדין15/08/2011שלום לילך
לא אמור לשנות מנח העובר . י אחת משתי אפשרויות- שינוי בטווח הזה של שבועיים או טעות במדידה ..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שהייתה טעות במדידה
לילך15/08/2011אותו רופא, אותו מכשיר...
מה משמעות של שינוי כזה בטווח של שבועיים?
האם סיכוי גבוה שזה מעיד על מגמה כלשהיא?
אני בשבוע מוקדם (30) וקצת מודאגת מההרחבה המהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת US - היעדר דופק עובריאלון14/08/2011
אבקש לברר את המשמעויות של תוצאות הבדיקה אותה ביצענו היום, תוך דגש על נושא היעדר דופק:
ו.א. לדברי אישה 19.6.2011, גיל הריון 8+0
מספר שקי הריון 1
שק הריון 1
מספר עוברים בשק 1
שק הריון תוך רחמי הודגם
גודל שק הריון 19*12 מ"מ = ממוצע 15.5 מ"מ מתאים לשבוע 5+5
מבנה שק הריון גבולות סדירים
נצפה אזור היפואקוגני היכול להתאים לאיזור דימום במימדים 17 * 9
מיקום האזור מעל השק
שק חלמון הודגם
הד עוברי הודגם
שחלה ימנית - נצפתה ב.מ.פ
שחלה שמאלית - נצפתה, בתוכה ממצא היכול להתאים לגופיף צהוב במימדים 20*20 מ"מ
דופק - לא
CRL: 3.3 מ"מ מתאים לשבוע 6+0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת US - היעדר דופק עוברי - תגובה
ד``ר רון ברדין15/08/2011אלון שלום
אם גיל ההריון מדוייק ואכן 8 שבועות הרי שדופק אמור היה להיות. העובר תאם 6 שבועות שזה גיל הריון בו מתחילים לראות דופק ולא ניצפה בבדיקה.פערים בין גיל הריון למדידה נובעים או מגיל הריון צעיר יותר בפועל או שהריון לא תקין. מצויין גם חשד לדימום כך שייתכן מהלך לא תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד ראשוניתסופי14/08/2011
שלום,
אני בשבוע 5 + 6 ימים. היום הייתי לראשונה בבדיקת אולטרסאונד.
הרופא אמר כי רואה רק שק הריון בלי עובר, אבל הוא אמר שעוד אי אפשר לדעת אם זה מרמז על בעיה וביקש שאחזור אליו עוד שבועיים וחצי.
אני יצאתי מודאגת שכן היו ימיים בהם סבלתי מכאבי גב תחתון מוזרים וכואבים מאוד ולאחריהם פסקו כל סימני ההריון (כאבי ראש, עייפות, בחילות) חלפו כלא היו.
האם יש בדברים אלו כדי להצביע על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרסאונד ראשונית - תגובה
ד``ר רון ברדין15/08/2011סופי שלום
גיל הריון של 6 שבועות + 5 ימים אמורים לראות עובר עם דופק! אלא אם גיל ההריון בפועל צעיר יותר מאשר זה המחושב לפי וסת אחרונה שלך. לכן אני מניח אמר לך הרופא המטפל לחזור להערכה נוספת .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע רגע
סופי15/08/2011אני רשמתי שאני בשבוע 5 ושישה ימים, אתה התייחסת להפך- לשבוע 6
האם זה משנה את תשובתך? או שגם בשבוע 5 + 6 ימים אמורים לראות דופק ועובר?
אודה על התייחסות נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםדניאל13/08/2011
שלום רב ,
אני בשבוע 13 , הריון תאומים (לא זהים) מהפריה בצורת ICSI בעיקבות בעיות זרע (וריקוצלה) אצל בעלי.
בדיקת שקיפות עורפית יצאה תקינה ואני ממש מתלבטת האם לגשת לבצע בדיקת
מי שפיר.
קראתי שבשטית ICSI יכולים להיווצר יותר בעיות כרומוזומאליות ויותר מומים.
האם מומלץ יותר למי שעבר הפריה בצורה זו לעשות מי שפיר?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים - תגובה
ד``ר רון ברדין14/08/2011דניאל שלום רב
אכן שאלות במקום וראוי שתבצעי ייעוץ גנטי מכוון לשאלת דיקור מי השפיר בנתונים אלה. רצוי שתבצעי הייעוץ אחרי ביצוע סקירות המערכות מוקדמת כך יהיו בידייך נתונים נוספים שיכולים לסייע בקבלת ההחלטות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לשבוע 6 וחמישה ימיםshai11/08/2011
האם בטא של 2240 לשבוע כזה מראה על הריון לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא לשבוע 6 וחמישה ימים - תגובה
ד``ר רון ברדין14/08/2011שי שלום רב
ערך זה נמוך לשבוע 6+ חמישה ימים . ייתכן וההריון צעיר יותר? בצעי בדיקת דם נוספת ובדיקת אולטרהסאונד שכן בשבוע זה אמורים לראות עובר עם דופק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לפרופסור רייזנרמורן11/08/2011
שלום אני שבוע 38+5 הריון ראשון כל סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר(עקב שני סימנים רכים) היתה תקינה.כמו כן כל בדיקות הווירוסים והזיהומים יצאו שליליות.
עד שבוע 33+4 כל מימדי האובר היו תואמים את שבוע ההריון:
BPD-82.2-תואם לשבוע 33
H.C-291-תואם לשבוע 32
בשבוע 37+2 התחילה סטטיה בהיקף וגודל הראש של כ-3 שבועות:
BPD-85-מתאים לשבוע 34+2
HC-307 -מתאים לשבוע 34+1
כמו כן הופנתי לבדיקת(בשבוע 37+2) מוח מכוונת שתוצאותיה היו:
צורת גולגולת :תקין
חדרי מוח ליטרלים:6 מ"מ
כורואיד פלקסוס:תקין
קו האמצע וה-CAVUM S.P -נצפה
כיום ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה הייתה סטטיה של 4 שבועות בהיקף הראש וגודל הראש מגיל ההריון כמו כן הערכים כמעט ולא השתנו מהבדיקה הקודמת:
BPD-85,2-מתאים לשבוע 34+3
HC-309-מתאים לשבוע 34+3
1.השאלה שלי האם לפי נסיונך ולפי שכלול כלל התוצאות האם תוצאות כאלו מצביעות לרוב על בעיה כלשהיא באובר?האם לפי שכלול כלל התוצאות לפי דעתך העובר יהיה בריא?
2.למה לפי דעתך נעצרה פתאום גדילת הראש של העובר?
3.מה לפי דעתך עלי לעשות בשלב הזה של ההריון?
4.האם התוצאות הלללו יכולות עדיין להשתפר עד ללידה?
5.ממה יכול לנבוע סטייה כזאת במימדי הראש האם סטטיה זו היא שכיחה בגיל ההריון הנ":ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לפרופסור רייזנר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2011את נמצאת כבר בשלהי ההריון, כך שקשה ביותר כבר לברר דברים. הסיבות לראש קטן מרובות, וצריך לבחון אותן בהתייחס אל נתונייך את, או של בעלך - האם גם לכם ראש קטן? על הרופא המטפל לרכז את נתוני בדיקותייך ולשקול להפנותך לבי"ח או לייעוץ גנטי דחוף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונדמיכל10/08/2011
שלום,
אני שבוע 20. עשיתי השבוע אולטראסאונד שד, כי הרגשתי גוש חשוד.
אני לא רגועה מהתוצאה ובשבוע 21 או 22 אעשה עוד אולטראסאונד שד (זה לפי החלטתי ולא בהוראת הרופא).
בשבוע 23 אני מוזמנת לסקירת מערכות שניה, אשר תימשך כשעתיים וחצי (כך נוהג הרופא).
האם ריבוי בדיקות האולטראסאונד כפי שתארתי יכול לגרום לנזק לעובר?
האם כדאי לוותר על בדיקת האולטראסאונד שד השניה בשבוע 22 שבכוונתי לעשות או לדחות אותה כדי למנוע פגיעה בעובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד - תגובה
ד``ר רון ברדין14/08/2011שלום מיכל
לא נימצא עדיין שבדיקת אולטרהסאונד מזיקה לעובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ברדיןרונה09/08/2011
הי, השבת לי ששק ההריון 4"מ מתאים ל4+4 או 5, השאלה היא - מינימום 4 +4 ומקסימום 5 או שגם ניתן לראות לפני 4+4 כזה גודל? קראתי שאם נמצא ברחם שק 2-3 מ"מ אז עברו 18 ימים מההפרייה (שזה 4+4), ושאם נראה שק, מוסיפים לגודל השק 30- וזה מספר הימים שעברו מווסת אחרונה, כלומר 34(4מ"מ+30) ואז זה אומר שבוע 4+6 (ארבע פלוס שש) זה חישוב נכון? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ברדין - תגובה
ד``ר רון ברדין14/08/2011שני שלום
מסובך מדי.....שבוע ההריון שציינתי לקוח מטבלאות המשוות גודל שק הריון ושבוע ההריון. המדדיה מוגבלת בדיוקה כך שהבדל בין 4+4 ל 4+5 ל 5 שבועות חסר משמעות
בבדיקה הבאה שלך אני מניח שתתבהר התמונה ותדעי בודאות רבה יותר את שבוע ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)