מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת רנטגן בתחילת הריוןגלית23/08/2011
עשיתי בדיקת רנטגן כאשר היה לי איחור קל במחזור, לאחר שבוע גיליתי שאני בהריון , עשו לי צילום ראש , ליתר ביטחון כיסו לי עם חצית מיוחדת את איזור הבטן , האם יש לי מה לחשוש ? האם קיים סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רנטגן בתחילת הריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/08/2011אין מה לחשוש. הסיכוי לקרינה הינו מזערי ואינו במינון העלול לפגוע בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהשירן23/08/2011
היי יש לי הריון שליישיה לאחר PGD שבוע 23 היום עברתי סקירה מאוחרת תוצאות :
עובר ראשון מתוך שלישייה עובר ממוקם בצד שמאל , עובר מונוכוריוני ביאמניוטי עם תאום שני - בעובר זה נצפה SINGLE UMBILICAL ARTERY + ריבוי קל של מי שפיר עומק כיס בודד 8.5 סמ' בשק זה.
לעוברים השני והשלישי אין בעיה והכל רשום תקין ...
יש לי שאלה בשקיפות עורפית בסקירה מוקדמת ואקו לב הראו לפני שהכל תקין בשלושתן האם יש לי סיבה לדאגה ?
ואיך ייתכן שיש ריבוי מי שפיר בשק של התאום הזהה ולשני אין הרי הם באותו שק.
אני אחרי שנים של הפריות בבקשה תגידו לי שאין סיבה לרוץ לייעוץ גנטי או למי שפיר.
התקשרתי לרופא שלי והוא אמר שרק במידה והיה בשני התאומים את הבעיה אז באמת זה לא טוב האם זה נכון?
מעבר לכך העובר שוקל 475 גרם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/08/20111. ברגע שיש תאומים ביאמניוטים, לכל אחד מהם שק שפיר משלו, ואז יתכן ויש ריבוי בשק אחד ובשני לא. כמו כן, יש מצב של מעבר דם בשיליה מעובר לעובר המתבטא גם בריבוי ומיעוט מים בכל אחד מהשקים. המצב קרוי TTTS ויש לשלול אותו באולטראסאונד.
2. חשוב מאד לוודא, כי בעובר עם העורק הטבורי הבודד אין מומים מולדים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתהילה23/08/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12+ 3 ימים
השקיפות יצאה תקינה אך נאמר לי שהתינוק קטן מידי
cRL - 51 מ"מ, ולפיכך הגיל של ההריון מתאים ל 11+ 6 ימים.
האם זה תקין ?? ההפרש של הימים.. והאם אני צריכה לאכול יותר כדי שהעובר יגדל??\
אשמח לתשובה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011הילה שלום
פער של 4 ימים לא משנה ולא דורש תיקון של גיל ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלאלין22/08/2011
שלום !
אני בשבוע 37+4 עשיתי הערכת משקל , לפי הבדיקה יש פער של שבועיים מגיל ההריון.
BPD 87.3 מתאים לשבוע 35+2
HC 322.4 מתאים לשבוע 36+2
AC 328 מתאים לשבוע 36+4
AFI - 105
משקל - 2800 , הרופא אמר שהיא מעט קטנה לגיל ההריון, האם יש מקום לדאגה.
יש לציין עיכוב בגדילה גם בהערכת משקל של שבוע שעבר , ביומטריה מתאימה ל- 35+3 ןמשקל - 2514 .
הודה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011אלין שלום
זה איננו פער משמעותי . היקף הראש והיקף הבטן בטווח שבוע עד 9 ימים ולגבי אורך ירך לא ציינת. משקל העובר 2800 תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירketi22/08/2011
גיל 26.שבוע 32 .יש לי ילד בן 4.
הריון הנוכחי התקיים עם התקן שהוצא בשבוע 5-6.
חלבון עוברי תקין למעט ערך נמוך של HCG שיצא 0.18.
עובר זכר.בסקירה ראשונה התגלתה ציסטה כבדית פשוטה היתה 3 מ"מ והיום 6-7 מ"מ.אין גדילה משמעותית.
בסקירה מורחבת היה CPS שנעלם כשעשיתי US חוזר בשבוע 28.
לאחר שני יעוצים גנטיים בשני הומלץ על מי שפיר מאוחר.
התור נדחה מ 23 ל 28.8 עקב מחסור בצלסטון.
העובר גדול באחוזון 80 לידה קודמת 4700 ק"ג . כנרה יבצע קיסרי סביבות שבוע 37.
חוששת שתוצאות לא יגיעו עד אז.
מה החששות של ורפאים? רק טרימוזומה 18? מה הסיכוי למחלה זו באחוזים במקרה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011קטי שלום
מעבר להסבר שקיבלת מהגנטיקאים אותו אין בפני אינני רואה מקום להסבר חדשים. לגבי קבלת התשובה את יכולה לבצע את בדיקת ה FISH אותה אני מניח הציעו לך והתשובה תוך כיומיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין שבוע 8דנה22/08/2011
שלום רב, אודה מאד לעזרתכם.
אני בתחילת שבוע 8. מסוף שבוע שישי עלה חשד להריון לא תקין בשל העדר דופק שלווה בדימום.
אתמול נמצא סופית כי העובר אינו מתפתח.
הרופאה במוקד המליצה על כדורים או גרידה עם העדפה לכדורים. ראשית, מה דעתכם מתאים בשלב זה.
שנית, האם ניתן בשלב זה לחכות מספר ימים כדי לראות האם תתרחש הפלה טבעית או שאני "מפספסת את האופציה" לכדורים בשלב זה
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין שבוע 8 - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011דנה שלום. מצטער על המהלך הלא תקין של ההריון. בפורום זה אנו מתייחסים לתחום האולטרהסאונד ולכן אני מציע שתפני בשאלה לפורום הגינקולוגי שבפורטל זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמירב22/08/2011
האם אובר בשבוע 40 בעלי קוטר ראש 88 ס"מ
והיקף ראש 318 נחשב כמיקרוצפלי??
האם כל עובר המאובחן במיקרוצפליה יהיה לו בעיות קליניות בעתיד או שישנם כאלה שזה בכלל לא משפיע עליהם?
מה אחוז הילדים שנולדים עם מיקרוצפליה ועדיין בריאים לחלוטין וללא בעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011מירב שלום
מיקרוצפליה בשבוע 40 הוא היקף ראש של 299 ממ שהם מינוס 3 סטיות תקין ואם מחמירים אז מתחת ל314 ממ שהם מינוס 2 סטיות תקן. עוברך לא בתחום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה אני מודאגאלמוני22/08/2011
אישתי בשבוע 35 עשינו מעקב אגני כליה היום. וראינו שהתוצאה 7.8 בשתי הכליות. האם אנחנו אמורים להיות מודאגים? כל שאר הבדיקות תקינות כולל אקו לב עובר. בדיקה גנטית משולבת יצאה 1:17000 .
אשמח לייעוץ ...תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליה אני מודאג - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011שלום רב
רוחב אגן זה גבולי מאוד. 7ממ הם גבול עליון מ 31 שבועות כך שמעט מעל הנורמה. מעל 10 ממ מתחיל להיות בעייתי בדרכ. אם לא תבצעו בדיקת אולטרהסאונד מכוונת לכליות עד הלידה מומלץ שאחרי הלידה ( לא מייד ולא באישפוז) יבצעו ליילוד אולטרהסאונד כליות. בסך הכל לא ניראה כסיבה לדאגה מרוחב גבולי זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות USהדסי21/08/2011
אני קצת בלחץ, קיבלתי את תוצאות ה US ולפי מה שנראה התינוק גדול לשבוע 32. אני אשמח לדעת מה ההשלכות לכך? האם יש סיבה לדאגה? חשוב לציין שעשיתי בדיקת סוכר 100 והבדיקה יצאה תקינה.
להלן תוצאות הUS :
BPD- 87 מתאים לשבוע 35.4
HEAD CIR- 315 מתאים לשבוע 35.3
AB CIR 296 מ"מ , מתאים לשבוע 33.5
יחס HC/AC 1.06
FEMUR 61 מ"מ מתאים לשבוע 32.0
גיל הריון US 34.2
הערכת משקל 2142
טונוס + כמות מי שפיר-,EHI
אני אשמח לתשובה ...
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות US - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011הדסי שלום רב
היקף הראש גדול בכשלשה שבועות בהשוואה לגיל נהריון על פי וסת אחרונה אך בתחום התקין לשבוע. ייתכן ולך או לבן זוגך היקף ראש גדול ? בשלב זה מומלץ שתבצעי הערכת משקל נוספת עוד כ 3 שבועות על מנת לראות האם מגמת ממשיכה האם פער מצטמצם ולהשוואת לבדיקות קודמות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקבל העובר- שבוע 33לי21/08/2011
ביצעתי היום הערכת משקל שבוע 32+3 והערכים הם:
BPD 77
HC 27
AC 261
FERUM 69
משקל 1627
הבדיקה הקודמת נערכה ב 27+3 והתוצאות היו:
BPD 64
HC 242
AC 224
FERUM 50
משקל 980
נאמר לי שהעובר קטן יחסית לגיל ההריון, האם ההתפתחות הינה תקינה??
כיצד ניתן להשפיע על קצב הגדילה של העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
לי21/08/2011HC 277 ולא 27 בבדיקה האחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקבל העובר- שבוע 33 - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011שלום לי
משקל עובר של 1627 גרם לשבוע 32 +3 זה הוא תקין בהחלט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוח הקטןגלית21/08/2011
שלום רב,
אני בשבוע 15.6, לאחר סקירה מוקדמת, נאמר לי שהכול תקין, אבל מבדיקת התשובות עולה שגודל ה cerebellar הוא 14.2 ומתאים לשבוע 15.1 , מה יכולה להיות המשמעות של זה? והאם זה מצריך מעקב?,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוח הקטן - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011גלית שלום רב
עברת סקירת מערכות שסוכמה תקינה כך גם אני מבין תיאור המח הקטן כתקין. למדידה טווחי טעות וסטייה. את יכולה בבדיקה /סקירה הבאה לבקש מהבודק להתייחס במדידה לגודל הצרבלום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש עובר גדוליעל21/08/2011
שלום רב,
אני בשבוע 37+6 להריון. בשבוע 36+3 ביצעתי מעקב גדילת עובר. להלן התוצאות:
אינדקס מי שפיר - 120 מ"מ
BPD - 94 מ"מ מתאים לשבוע 38+2
HC - 348 מתאים לשבוע 40+3
AC - 336 מתאים לשבוע 38
Femur - 71 מתאים לשבוע 36+3
הערכת משקל ע"פ HEADLOCK 1 - 3163
יHEADLOCK2 - 3227
לפני כחודש, בשבוע 29+6 תוצאות ה- HC היו 285, התאמה לשבוע 31+4 - היינו פער של כעשרה ימים. ואחרי חודש הפער של גודל הראש הפך להיות של ארבעה שבועות.
הרופאה שלחה אותי לבדיקת העמסת סוכר 100 (על אף שלפני חודשיים בצעתי את הבדיקה הפשוטה יותר והכל היה תקין). כמו כן, כמות מי השפיר תקינה.
האם תוצאה כזו היא חריגה מאד? על מה זה יכול להעיד מלבד סכרת? אשמח לקבל תשובה בהקדם , אני קצת בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש עובר גדול - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011יעל שלום רב
היקף הראש אכן גדול לשבוע הריון אך בתחום 2 סטיות תקן לשבוע 36 כלומר בגבולות התקין. ייתכן ואת או בן זוגך עם ראש גדול יחסית? כמו כן עם כל המגבלה בשבוע זה . התייעצי עם רופא הנשים שלך לגבי ביצוע בדיקה מכוונת לראש להערכה חוזרת של ההיקף ומבנה הראש
סכרת לא ניראית לי קשורה להיקף הראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל ראש
יעל23/08/2011תודה על המענה.
בינתיים קיבלתי את תוצאות בדיקת הסוכר ואכן אין סכרת הריון תודה לאל.
לגבי גודל ראש שלי ושל האבא - אני גבוהה יחסית - 178 והאבא - 180. שאלתי חברות והן אומרות שיש לי ראש גדול (קצת קשה לי לאמוד את עצמי) בהתאמה לגובה.
בכל מקרה - אשוחח גם עם הרופאה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירדנה19/08/2011
האם שרירנים בהריון (שמידי פעם גורמים לכאב ), מעלים את הסיכון להפלה כתוצאה מבדיקת מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011רות שלום
לא ידוע על כך ששרירנים מעלים הסיכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףמיכל17/08/2011
בתאריך 25.7.11 החזירו לי שני עוברים בני שלושה ימים.
13 ימים לאחר החזרה בטא 991, למחרת בטא1631 יומיים אח"כ בטא 3741. ביום ראשון 14.8.11 עשו לי אולטרסאונד ונראה שק הריון אחד עם חלמון או חלבון. הרופא בדק את החצוצרות ואמר שהכל תקין. הרופא אמר שכנראה העובר נוסף נספג,למחרת עשיתי שוב בטא והיא הייתה 20653. אתמול עשיתי שוב אולטרסאונד וראו שק היון עם חבון או חלמון.
אילו העובר היה נספג לא היו הכפלות. האם זו בטא של תאומים? האם עדיין יש אפשרות לשק הריון נוסף?
האם נראה לכן תקין לשבוע זה מה שראו באולטרסאונד.
האם יכול להיות שזה הריון מולרי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףף - תגובה
ד``ר רון ברדין23/08/2011מיכל שלום
לא מעט מהשאלות לא מאפשרות התייחסות משמעותית ללא יכולת לראות המימצאים ללא הבדיקה. . ייתכן וניספג עובר אחד. אני מניח שבדיקת האולטרהסאונד הבאה ורצוי שתבצעי אותה בסביבות 7-8 שבועות תתן תשובה ברורה. על פניו מהנתונים לא ניראה כ הריון מולרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותהריונית אחת..16/08/2011
שלום!
בסקירת מערכות מוקדמת נצפו אצל העובר מעיים אקןגניים ומוקד אקוגני בלב. הרופא שערך לי את הבדיקה הרגיע אותי כי אין חשיבות למעי אקוגני בשלב הזה(הייתי בשבוע 16) וכי יש לחכות לסקירה המאוחרת ולא לדאוג..ואכן,בשבוע 24 בסקירה המאוחרת נעלמו 2 הממצאים! הסקירה יצאה תקינה לחלוטין.
בנוסף,סקר שליש ראשון הניב תוצאה יפה של 1:20000
חלבון עןברי 1:10000
cmv תקין
וכן בדיקות גנטיות תקינות
שאלתי: האם לאור העובדות הנ"ל ולאור היעלמות הממצאים אכן אפשר להגיד כי הסיכון להפרעה כרומוזומית נמוך או נעלם? מה המשמעות של היעלמות הממצאים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2011אי אפשר לשלול בודאות כי הסיכון לבעיה כרומוזומלית נעלם לחלוטין, גם אם כנראה קטן מהנחשד. פני לייעוץ גנטי, להם נתונים לגבי ממצאים כשלך, שהינם עדכניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)