פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לבצע דיקור Fish??? ד י ל מ ה
    ליאת
    30/09/2011

שלום רב, אני בשבוע 32. לא ביצעתי דיקור מי שפיר בשבועות המקובלים עקב בדיקות תקינות. בסקירה מאוחרת בשבוע 25 התגלה קפל עורף צוואר 7.3 ממ. מיד הופניתי לאקו לב שיצא תקין ויעוץ גנטי שע"פ הממצאים היועצת טענה שהיא לא מודאגת מההריון הזה ובכ"ז הרופא שלי שלח אותי לבדיקה ממוקדת שם נראה הקפל כאשר ראש התינוק מוטה אחורה וכך נוצר הקפל. עוד הגדלתי לעשות סקירה פרטית נוספת שהממצא יצא תקין בין 5-5.7 ממ. אגני כליות וחדרי מח ברוחב תקין...ועוד ייעוץ אצל ד"ר קטורזה בשיבא ששם הממצא יצא גם בטווח הנורמה 4-6 ממ. יש לי בדיוק שבוע להחליט אם לעשות דיקור מאוחר או שע"פ הממצאים אני יכולה לוותר על ה"תענוג"? אשמח לתגובה בהקדם. תודה מראש, המתלבטת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לבצע דיקור Fish??? ד י ל מ ה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    01/10/2011

מנסיוני, דיקור מי שפיר מאוחר אינו מעלה את הסיכון ללידה מוקדמת באופן משמעותי, ונדיר שלידה מוקדמת מתרחשת לאחר הדיקור. לכן, ההחלטה צריכה להיות מושתתת על צורך רפואי אמיתי,ומידת הלחץ בה את מצויה. בל נשכח, כי הבדיקה יקרה ביותא אם אינה ממומנת על ידי הביטוח הרפואי!
    ברור הוא, כי אם את מבצעת דיקור מי שפיר, עלייך לבצע את בדיקת ה FISH שכן היא תתן לך תשובה מהירה לגבי תסמונת דאון וכרומוזומי המין.
    כיון שכל בדיקותייך עד עתה תקינות, למעט אחת חריגה ובשבוע מתקדם יחסית - עלייך לשקול מה את רוצה. מבחינה רפואית, רוב הרופאים יסכימו כי ככל הנראה לא מדובר בבעיה אמיתית, אך אין 100% ברפואה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' מייזנר...לאחר הדילמה- שאלה

ליאת
    07/10/2011

שלום רב, החלטתי אכן לבצע את הדיקור+ פיש בשבוע 33. ואני כבר 48 שעות לאחר מכן. התוצאות יצאו תקינות ורווח לי עד מאוד! כעת אני בלחץ לגבי הסיכונים...אני אכן נחה אבל עוד כמה ימים יחלוף הסיכון הממשי לזיהום או לידה מוקדמת?? תודה מראש וגמר חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' מייזנר...לאחר הדילמה- שאלה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    07/10/2011

הסיכוי ללידה מוקדמת לאחר דיקור מי שפיר מאוחר קטן ביותר, אם בכלל. מנסיוני, אינני זוכר לאורך שנים רבות ומספר רב של דיקורים ולו מקרה אחד של לידה מוקדמת. לכן, רוב הסיכויים שהריונך יימשך כראוי עד ללידה במועד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב ואגני כליות מורחבים
    מורן
    30/09/2011

שלום רב,
    בת 26, הריון ראשון, נמצאת כיום בשבוע 23+6 להריון.
    בסקירת מערכות מוקדמת נמצא מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב שבעקבותיו הופנתי ליעוץ גנטי.
    תוצאות שקיפות עורפית+ בדיקת דם לש.עורפית וחלבון עוברי יצאו תקינות:
    שקיפות עורפית:0.7 מ"מ- 1:7526
    שקיפות עורפית - בדיקת דם: סיכון המשוקלל על פי גיל, הבדיקות הביכומיות והשקיפות עורפית- הינו נמוך מ-1:2000
    חלבון עוברי- 1:6470
    כמו כן בדיקות גנטיות יצאו אף הן תקינות.
    בשבוע 22+ 5 ביצעתי סקירת מערכות מורחבת, המוקד אקוגני עדיין נמצא ונמצאו הרחבה של אגני כליה: בכליה שמאלית אגן כליה ברוחב 3 מ"מ, ובכלייה ימנית-רוחב 4 מ"מ. הופנתי שוב להמשך יעוץ גנטי בעקבות הופעת 2 סימנים רכים.

רציתי לשאול מהי הנורמה של הרחבת אגני כליה לשבוע 22+5 שבו ביצעתי את הסקירה המורחבת?האם אכן מדובר בהרחבה? היות ועל פי מה שקראתי ונחשפתי למידע באינטרנט לא ברור האם אכן מדובר בהרחבה של הכליות.האם ההרחבה היא גבולית?

מה הסיכוי שיומלץ לי לבצע דיקור מי שפיר?
    והאם ביצוע מי שפיר מסוכן בשלב זה של ההריון?
    אני מאוד מוטרדת לגבי הממצאים,וכן לביצוע דיקור מי שפיר בשלב זה.
    אשמח ואודה לתשובתכם.

הוספת תגובה

• תיקון שקיפות עורפית- נמוך מ-1:20000

מורן
    30/09/2011

תיקון שקיפות עורפית- נמוך מ-1:20000

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב ואגני כליות מורחבים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    07/10/2011

רוחב אגן כליה תקין בשבוע 23 להריון הינו עד 5 מ"מ, ויש הטוענים גם עד 7 מ"מ. לכן הרחבת האגנים במקרה שלך אינה משמעותית לגבי תסמונת דאון. מוקד אקוגני בלבד, אינו אינדיקציה חד משמעית לדיקור מי שפיר. בגיל ההריון בו את נמצאת, לא הייתי מבצע דיקור בכל מקרה, מחשש ללידה מוקדמת ופגיעה אנושה בפג הצעיר עקב גילו. לכן, אם תחליטי לבצע דיקור מי שפיר - דחי אותו לפחות לשבוע 30 להריון, ובצעי גם בדיקת FISH לקבלת תשובה מהירה לגבי תסמונת דאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לעשות גרידה??
    אורלי
    27/09/2011

שלום רב,
    מחזור אחרון היה בתאריך 21.7, מה שאומר שאני כביכול צריכה להיות בשבוע ~9.
    בבדיקות US ראשונות נאמר כי כנראה היה ביוץ מאוחר עקב גודל העובר שמתאים לכשבועיים אחורה.
    היום הייתי אצל רופא הנשים, שאמר שאין דופק ושלח אותי \לעשות גרידה.
    מאידך - ה-CRL - גודל/אורך העובר גדל לכ89.
    לא היה לי דימום.
    מה לעשות?
    הרופא רוצה שאעשה גרידה ישר אחרי החג.
    לחכות? לעשות גרידה או ללכת לדעה נוספת?

תודה
    שנה טובה
    ובשורות טובות,

אורלי.

לקביעת תור
    סגירה
    האם לעשות גרידה??

הוספת תגובה

• האם לעשות גרידה?? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/09/2011

אורלי שלום
    בכל מיקרה טרם סיום ההריון תבקשי ביצוע בדיקת אולטרהסאונד נוספת . אני מניח שככה תהיי שלמה יותר עם עצמך . לגבי טכניקת סיום הההריון , גרידה? רצוי שתשאלי במקום בו יבוצע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד לאורך העובר תקין?
    קים
    27/09/2011

שלום
    ע"פ הווסת האחרונה שבוע 10 ע"פ בדיקת אולטרסאונד ביטני שבוע 9+6 גודל העובר 27 מ"מ מוזר בשבוע 8+2 ע"פ אולטרסאונד וגינלי 18 מ"מ

האם יש הבדל בין סוגי האולסטרסאונד המשפיעים על אורך העובר?
    קצת בלחץ הריון אחרון העובר בשבוע 10 לא התפתח

תודה ושנה טובה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד לאורך העובר תקין? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/09/2011

קים שלום
    שימוש במטמר בטני או וגינלי לא משפיע על גודל העובר . מה שמושפע זה היכולת להדגים את העובר . בשבועות אלה אמנם ניתן לראות בטנית אך לא תמיד ברור תלוי בעובי דופן בטן הנבדקת וסוג המכשיר. ייתכן בודקים שונים. ? הבדיקה הבאה אני מניח תאשר מה גיל ההריון הנכון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלע 12 חסרה
    אסף
    26/09/2011

שלום לכל המומחים
    אשתי ביצעה סקירה מורחבת בשבוע 24 והתברר כי לעובר/ית חסרה צלע 12 בצד אחד. שאר הממצאים תקינים, כמו כן עשינו את כל הבדיקות והסקירות האפשריות והכל יצא תקין כולל דיקור מי שפיר. יש לציין כי זהו הריונה השלישי והקודמים היו תקינים .
    אשמח לתשובתכם המקצועית מהי התופעה ועד כמה אם בכלל עלינו להיות מודאגים , מהם הסיבוכים העשויים להתלוות לתופעה הן כעובר והן בחייה. אנחנו לא שקטים ודיי מודאגים...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צלע 12 חסרה

הוספת תגובה

• צלע 12 חסרה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/09/2011

שלום אסף
    התופעה של מספר צלעות שונה מ 12 בין אם חסרה אחת או עודפת ועד וריאציות שונות מוכר. בשורה התחתונה כאשר חוסר צלע מימצא יחיד מקובל להתייחס כסוג של הנורמה! . המשמעות משתנה כאשר חוסר הצלע הוא חלק ממימצאים נוספים לא תקינים . מאחר וציינת שסקירות תקינות הרי שלא נחשב מימצא בעייתי. אוסיף ואציין שאין בדיקה זו מהווה חלק רוטיני בסקירת המערכות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובתכם הדחופה
    הילה
    25/09/2011

שלום רב,
    אני בסוף שבוע שישי ועשיתי US. נצפה הד עוברי אך גם נצפה איזור היפואקוגני היכול להתאים לאזור דימום במימדים 9X18.
    מיקום האזור- מימין לשק.זה מאד מלחיץ אותי. ממה זה יכל היה להיגרם? מה המשמעות שלך כך והאם יש משהו שאני צריכה לעשות.
    אודה מאד לתשובתכם הדחופה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    אודה לתשובתכם הדחופה

הוספת תגובה

• אודה לתשובתכם הדחופה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/09/2011

הילה שלום רב
    דימום סביב השק הינו תופעה מוכרת ולה סיבות שונות את רובן איננו יודעים לומר בבירור. מהגודל שציינת לעיל לא ניראה שהמימצא גדול במיוחד. אין קסמים לגבי מה לעשות. מעקב להתפתחות ההריון רגיל כולל הערכה באולטרהסאונד יתן תשובה למהלך. לרוב ההמטומה נספגת . בכל מיקרה אם יופיע דימום אני מציע שתפני להערכת רופא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CF - מעי אקוגני
    מיכל
    25/09/2011

שלום,

בסקירה הראשונה שלי (שבוע 15) מצאו ממצא של מעי אקוגני ומכיוון שזה יכול להצביע על תסמונת דאון ועל סיסטיק פיברוסיס עשינו בדיקת מי שפיר. באולטראסאונד שלפני השפיר (שבוע 19), הרופא (פרופסור באחד מבתי החולים הגדולים במרכז) אמר שנראה שאין כבר את המעי אקוגני. כמובן שזה לא מנע ממנו להמשיך עם המי שפיר בכל זאת.

לאחר הבדיקה, הפרופסור המליץ שנעשה בדיקות גנטיות מורחבות לבעלי על מנת לשלול אפשרות של CF. זאת מכיוון שכאשר עשו לי את הבדיקות הגנטיות אז בדקו רק את המוטציות הרגילות ולא את הנדירות. אני אשכנזיה ובעלי חצי מזרחי חצי אשכנזי. כששאלנו למה לעשות אם המעי כבר לא אקוגני אז הוא אמר שזו מחלה הפכפכה ולמה לא. ושרק בסקירה השנייה נדע לבטח אם זה עדיין אקוגני או לא. וגם הוא לא מומחה אז הוא לא יכול לומר ב100 אחוז שזה נעלם.

ידוע לי שמעי אקוגני זה סממן שיכול להעלם לקראת שבוע 20-21 ואז החששות לCF נעלמים גם כן. בנוסף ידוע לי שזה יכול להגרם במקרה שהעובר בלע דם עם המי שפיר.

יש לי שתי שאלות:

1. המעי לא יחזור להיות אקוגני לאחר המי שפיר כתוצאה מהבדיקה? אם העובר בלע דם?

2. האם באמת יש סיבה לעשות לבעלי את הבדיקות הגנטיות המורחבות או שעדיף לבדוק רק אותי למוטציות הCF הנדירות?

אנחנו פשוט מרגישים ששולחים אותנו לבדיקות סתם ולמטרות כסת"ח ולא נותנים לנו את האינפומציה המלאה. למשל - אם המעי כבר לא אקוגני ושאר הבדיקות טובות - למה להמשיך עם המי שפיר?

לקביעת תור
    סגירה
    CF - מעי אקוגני

הוספת תגובה

• CF - מעי אקוגני - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/09/2011

מיכל שלום
    איבחון מעי אקוגני נתון להתרשמות סובייקטיבית של הרופא למרות שיש הגדרות למה הוא מעי לבן מידי ומהו מעי לבן בתחום הנורמה. למעשה התשובות לשאלותייך בעיקר הגנטיות כולל הצורך בדיקור מי שפיר ראוי שיינתנו במסגרת המתאימה כלומר ייעוץ גנטי ורצוי שתבצעי כזה בהקדם. לשאלתך אם מהדיקור עצמו המעי יחזור להיות אקוגני לא אמור( אלא רק במיקרה שהיה דימום בדיקור והעובר בלע וכו וכו... כעקרון התשובה לא!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל הריון ובטא
    רונה
    25/09/2011

שלום, לא הייתה לי ווסת אחרונה. רציתי לדעת, קיימנו יחסים ב21.8 וב29.8 (הפרש של 8 ימים).ב10.9 הבטא הייתה 670 וב13.9 הבטא הייתה 2000 ונצפה שק הריון 4 מ"מ. שאלתי- האם יכול להיות שהביוץ היה ב29.9? האם יכול להיות ששבועיים אחרי ביוץ הבטא תהיה סביב ה1500 ושיראו בסונר של בית חולים שק הריון? כי לפי מה שקראתי הבטא ב"יום האיחור" (שבועיים לאחר ביוץ) היא סביב ה100-150 לא?
    כמובן שאעשה סונר חוזר וכו' וכו' אבל תיאורטית, מנסיונכם העשיר, בהנחה שמדובר בעובר יחיד ובהריון תקין.

לקביעת תור
    סגירה
    גיל הריון ובטא

הוספת תגובה

• הכוונה ל29.8

רונה
    25/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל הריון ובטא - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/09/2011

שני שלום
    בטא 1500 מתאים לשבוע 5. לנסות להעריך את עיתוי הביוץ לא פרקטי. אני מניח שבבדיקת האולטרהסאונד הבאה גיל ההריון יתבהר לך יותר כך גם תקינותו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות פוריות?
    אילנה
    23/09/2011

שלום רב
    אני בת 37.6. הריון ראשון ספונטני לפני 4 שנים תודה לאל עבר בשלום .

כעת היה הריון שני ספונטני אולם.. ...ב 7.7 ביוץ מובהק וקיום יחסים
    ב 19.7 בדיקת דם להריון תשובת הבטא נמוכה -hcg -קטן מ 3.
    ב 30.7 חשבתי שקבלתי מחזור אך מתברר כי בבדיקה של הרופא ב 30.8 נראה עובר בן 8.3 שבועות ושק הריון נוסף ריק(היתה הפלה מסתבר ).
    בהמשך ב 7.8 בבדיקת אולטרסאונד ראה הרופא ביצית שנמצאת בשחלה וכי עתיד להיות ביוץ בימים הקרובים ואני בעצם הייתי בהריון בשבוע 4.

ב18.9 החל דימום והתברר כי אין דופק לעובר,וכי אבדתי גם את העובר השני,

האם רמת הבטא הנמוכה שנמצאה בבדיקת הדם מעידה על בעיה הורמונלית המחייבת טיפולי פריון? אדגיש כי בכל חודש יולי ערכתי גם בדיקות שתן לגילוי הריון אולם הן יצאו שליליות (למרות שהיה לי שני עוברים ואח"כ אחד).
    רק כשהעובר השני שגם נפל בסוף היה בן 7 שבועות בדיקת השתן להריון זיהתה הריון.

האם זה מעיד משהו על רמות ההורמונים שלי? יכול להיות שהן השתבשו כי אני "מבוגרת? מעולם לא היו לי בעיות ונקלטתי מהר פעמיים.

מה הסיבה לתשובות כאלו?
    מאד מבולבלת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות פוריות?

הוספת תגובה

• בעיות פוריות? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/09/2011

דנה שלום
    מאוסף הנתונים לעיל למרות רצונך להבין בדיוק כל שלב בתהליך ואני מבין ,לא ניתן ברפואה להגיע לעיתים לרמת רזולוציה של הגדרות שחור לבן. בינהם הטווח גדול. אני מציע שתפני לרופא המטפל שלך בנושא . לא כאן בפורום האולטרהסאונד נוכל להתייחס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הריון שבוע 5+5
    שרון רזיאל
    22/09/2011

האם שק בגודל 5 ממ - יכול להיות תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    שק הריון שבוע 5+5

הוספת תגובה

• שק הריון שבוע 5+5 - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/09/2011

תקין שרון!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד מעקב גדילה
    הריונית
    22/09/2011

שלום אני בשבוע 30 יש לי סכרת הריונית שהתגלתה לפני כשבועיים. עד היום נאמר לי כי העובר די גדול לגיל ההריון היקף בטן תמיד היה גדול בשבועיים מגיל ההריון היקף ראש גדול בשבוע מגיל ההריון . לפני יומיים עשיתי אולטרסאונד מעקב גדילה ונאמר לי שהיקף בטן תואם בדיוק את גיל ההריון היקף ראש גדול בשבועיים מגיל ההריון זאת אומרת שהיקף בטן בסדר והיקף ראש גדל ....רצוי לציין שאני שומרת על איזון מבחינת סוכרים שומרת על תזונה . האם יש קשר? בעבר בממוצע העובר היה מעלה מידי יום 25 גרם...האם שינוי בתזונה משפיעה על העובר?? ולגבי היקף ראש האם צריך בירורים נוספים ?

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד מעקב גדילה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד מעקב גדילה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    28/09/2011

שלום רב
    יתכן וההבדלים בין תוצאות הבדיקות נובעים מבודקים שונים? לרוב לא אופייני שיש שינויים חדים כאלה בפרק זמן של שבועיים. עם זאת יש מקום לחזור על הבדיקה שבועיים מבדיקה אחרונה . המטרה היא לראות האם גדילת פערים/ היצטמצמותם , האם גדילה אחידה ובהתאם הנחיות/בירורים ובדיקות נוספות אם צריך...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון?
    ריטה
    22/09/2011

שלום לכם.
    מחזור אחרון 12 ליולי (אני שנה וחצי אחרי לידה, המחזור חזר לי לפני כחצי שנה, לא סדיר אבל לא בהפרשים גדולים 28/30/32 יום).
    בדיקת הריון ביתית ב17 לאוגוסט הראתה חיובי
    אולטראסאונד ב15 לספטמבר הראה שק הריון ללא עובר (לא נאמר לי גודל השק) אך הרופא אמר שזה מתאים לכשבוע 5
    אולטראסאונד ב22 לספטמבר, היום, עדיין מראה שק ללא עובר. כיום גודל השק 26 מ"מ והרופא אומר שזה מתאים לכשבוע 6
    אין לי דימומים ואני לגמרי מרגישה בהריון. זמנו אותי לאולטראסאונד נוסף בשבוע הבא.
    האם יש בכלל סיכוי של ביוץ/ קליטה מאוחרת? מה הסיכוי של ההריון הזה? יש לציין שאני גרה ונבדקת בחו"ל (ולא ממש מבינה את השפה שוטף) לכן אשמח לקבל חוו"ד נוספת...

לקביעת תור
    סגירה
    הריון?

הוספת תגובה

• הריון? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    28/09/2011

ריטה שלום
    שק הריון ללא קוטב עוברי בשבוע 6 איננו תקין אלא אם גיל הריון צעיר יותר מהגיל ע,פ וסת אחרונה.לכן.... ליתר ביטחון חיזרי על הבדיקה שבוע הבא ובהתאם קבלת החלטות.....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סקר ביוכימי - טרימסטר ראשון
    מירב
    21/09/2011

שלום,

זהו הריוני הראשון אז אני קצת קלולס וצריכה עזרה...
    קבעתי תור לבדיקת שקיפות עורפית, אבל לפי מה שאמרו לי - צריך לעשות גם בדיקת דם משלימה - בדיקת הסקר הביוכימי.
    מה שלא ברור לי זה מי אמור להפנות אותי לבדיקה ואיפה אני מבצעת אותה?
    (אני בקופת חולים מכבי)

אשמח לתשובה,
    תודה,
    מירב

הוספת תגובה

• בדיקת סקר ביוכימי - טרימסטר ראשון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    22/09/2011

מירב שלום
    הפנייה אמורה להגיע מהרופא המטפל שלך ואת אמורה לבצעה במעבדה של הקופה. עלייך להביא לבדיקת הדם את בדיקת שקיפות עורפית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל באולטרה סאונד
    לאון
    21/09/2011

שלום רב,
    אישתי בהריון ראשון (עובר ממין נקבה) שבוע 32+2
    עשינו הערכת משקל העובר דרך US ויצאה 1,600 ולפני 6 ימים ההערכה היתה 1,500.
    יש לי 2 שאלות:
    1. האם משקל 1,600 תקין לשבוע זה?
    2. האם הגדילה תוך 6 ימים ב-100 גרם הינה תקינה?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל באולטרה סאונד

הוספת תגובה

• הערכת משקל באולטרה סאונד - תגובה

ד``ר רון ברדין
    22/09/2011

לאון שלום רב
    הערכת משקל של 1600גרם בשבוע 32 היא תקינה. תואם אחוזון 25 לגיל הריון . לא שופטים גדילה תקינה או איטית בטווח של 6 ימים. יש להתרחק לפחות שבועיים בין 2 בדיקות של הערכת גדילה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטרסאונד ראשון
    דנה
    20/09/2011

תוצאות אולטרסאונד ראשון מראות על הריון תקין, מתאים לשבוע 6.
    בנוסף לעובר נצפה לפני שק ההריון ממצא נוסף בגודל 22 מ"מ, והומלץ לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים. רופא האולטרסאונד הסביר שהממצא יכול להיות עובר נוסף שלא התפתח או לחלופין כריש דם. הוא אמר שאין סיבה לדאגה והממצא אמור להיספג. האם אני יכולה להיות שקטה? האם יש עוד תרחישים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוטרסאונד ראשון

הוספת תגובה

• אוטרסאונד ראשון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    22/09/2011

דנה שלום רב
    בהחלט קשה לתת פיענוח למימצאים כשלא ראוים אותם . מאחר ואת בשלב מוקדם מאוד בהריון אני מציע שתתאזרי בסבלנות לעוד כ 10-14 יום ואז הערכה נוספת . דברים אמורים להתבהר אז
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה