מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגן כליהנועה20/09/2011
שלום, אני בשבוע 18 הריון תאומים. בUS שנעשה היום בקופ"ח אצל טכנאית היא ראתה באחד העוברים אגן כליה שמאלי של 4.5 מ"מ. כמות מי שפיר תקינה. בסקירה מוקדמת שעשיתי שבועיים קודם אצל מומחה בהדסה לא נצפתה בעיה כלשהי. יש לציין שאיכות הבדיקה אצל הטכנאית הייתה ירודה מכיוון שאני שמנה. האם יש סיבה לדאוג??? מה זה בכלל אומר???
תודה, ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה - תגובה
ד``ר רון ברדין22/09/2011נועה שלום רב
בנתונים הנ"ל לא הייתי ממהר להסיק מסקנות ודאגות. אם אכן הרחבה היא גבולית ובכל מיקרה מוזר שכן סקירה לפני שבועיים תקינה. בסקירה המאוחרת ב 22 שבועות תהייה התייסות גם לאגני הכליות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןאורחת19/09/2011
שלום,
וסת אחרונה 11.8, ביוץ התקיים ב- 28.8 (ביום ה-18 של המחזור, לאחר טיפול באיקקלומין), כרגע אמורה להיות שבוע 5+4. בטא מאתמול- 3286. בבדיקת אולטראסאונד שנערכה היום נראה "שק הריון תוך רחמי בגודל 8*5 מ"מ".
טרם נצפה שק חלמון והד עוברי.
האם זה תואם לגיל ההריון ותקין? לא קטן מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את שאלתי
אורחת22/09/2011כנראה שנדחקה מטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק הריון - תגובה
ד''ר ראובן שרוני22/09/2011שלום אורחת,
יכול להיות תקין
יש לחזור על אולטרה סאונד כעבור שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליחה לסקירה מכוונתמאיה19/09/2011
שלום רב,
עשיתי סקירת מערכות מאוחרת מורחבת (שב"ן), ראוי לציין שכל הבדיקות אשר קדמו לסקירה הנ"ל היו תקינות (בדיקת שקיפות עורפית, בדיקת תבחין משולש, סקירת מערכות מוקדמת וחלבון עוברי).
בסקירה הנ"ל אובחנו הממצאים הבאים (שבוע 25):
מיעוט יחסי של מי שפיר 86 מ"מ
גומה אחורית : תחום עליון של הנורמל, נמדדה עד 10 מ"מ, סימטרית
עיבוי עורפי 7.3 מ"מ.
הרופאה שעשתה לי את הסקירה הייתה מאוד היסטרית וטענה שהממצאים מאוד מדאיגים ושלחה אותי לאלפי בדיקות ואף סקירה מכוונת.
האם באמת יש כ"כ ממה להילחץ?
אנא עזרו לי, אני אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליחה לסקירה מכוונת - תגובה
ד''ר ראובן שרוני22/09/2011שלום מאיה,
שילוב הממצאים מעלה את הצורך בבדיקות נוספות
כל ממצא בפני עצמו אינו הבעיה
נדע יותר עם הוודע תוצאות הבדיקות הנוספות ועם חלוף הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא מעודדות של חלבון עובריהדר19/09/2011
שלום רב,
אני בת 37.9 בשבוע 18.4 להריון.
בחלבון העוברי קיבלתי תוצאה סטטיסטית לא טובה של 1/50
מעבר לכך כל הערכים של בדיקת הדם בטווח הנורמה
A.F.P 0.89
HCG 2.40
ESTRODIOL 0.62
חוץ מזה שקיפות עורפית בשבוע 12.6 , CRL= 67.9 ו-NT 1.32
הודגמה עצם אף.
בדיקות הדם של השקיפות גם הן בטווח הנורמה ותוצאה סטטיסטית משוקללת של שקיפות + בדיקות דם 1/3400
papa-a 1.73 MOM
free bhcg 1.33 MOM
nt 1.05 MOM
בנוסף סקירה מוקדמת תקינה ללא שום ממצא חריג.
יש לי בבקשה 3 שאלות:
1. אם הכל תקין מדוע התוצאה הסטטיסטית יוצאת כל כך לא תקינה?
2. האם יש נוסחא שאוכל להכניס אליה את כל הערכים ולקבל סטטיסטיקה מעודדת יותר? היכן מוצאים את הנוסחא?
3. האם לדעתך יש לי מה לדאוג לאור כל הבדיקות?
אני לא רוצה לסכן את ההריון בבדיקת מי שפיר מסיבת גילי והחודשים הקשים שעברתי בתחילת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות לא מעודדות של חלבון עוברי - תגובה
ד''ר ראובן שרוני22/09/2011שלום הדר,
1. הערכים אמנם בתחום הנורמה אך מדובר על תחום והימצאות בחלק העליון או התחתון של הנורמה לגבי המדדים השונים גרמה לסיכון המשוקלל לעלות
2. יש אפשרות לבצע בדיקת אשר תשלב את כל המרכיבים של בדיקות הדם מהשליש הראשון והשני. האם לא הוצעה לך אפשרות כזו? נסי אצך המעבדה אשר בצעה עבורך את הסקר של השליש הראשון (בדיקות הדם אשר בוצעו במקביל לבדיקה של השקיפות)
3. במצב הנוכחי נהוג לפעול לפי הסיכון החמור יותר מה גם שלפי גילך בלבד (שזה מדד מאד כללי) יש אינדיקציה לדיקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד סקירה ראשונהליאת19/09/2011
שלום,
סקירה ראשונה נקבעה לי לשבוע 16+3. האם לא מאוחר מדי? (קראתי שסקירה ראשונה כדאי לבצע בין שבועות 14 עד 16).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד סקירה ראשונה - תגובה
ד``ר רון ברדין19/09/2011שלום ג'
מספר ימים אחרי שבוע 16 עדיין בתחום המקובל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת ואסימטריה של חדרי מוח הלטרליםיאיר16/09/2011
שלום רב,
אשתי בשבוע 24 להריונה ובצעה סקירה מורחבת טרימסטר שני.
הבדיקה יצא תקינה למעט ממצא של חדרי המוח הלטרלים.
צד אחד יצא 9.5 מ"מ וצד שני יצא 7.3 מ"מ הרופא הפנה לבדיקה מכוונת לאנטומיה מוחית בשבוע 28.
מה זה אומר? האם ממצא זה בעייתי? האם זה מעיד על בעיה התפחותית? פיגור כלשהו? הרופא לא ממש נתן תשובות ברורות ולכן היינו שמחים קצת לבאר את הערפל.
תודה רבה ושבת שלום,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת ואסימטריה של חדרי מוח הלטרלים - תגובה
ד``ר רון ברדין18/09/2011אילן שלום רב
מקובל להגדיר את רוחב חדרי המח כתקין עד 10 ממ . על פי הנתונים שציינת רוחב החדרים בתחום הנורמה. לגבי האסימטריה מימצא לא נדיר ולא מדאיג כל עוד הערכים בתחום התקין. אם סקירת המערכות תקינה וסקירת המח תקינה ללא כל מימצאים אחרים לא נותר אלא לבצע ביקורת ומעקב מכוון ונכון עשה הרופא הבודק שהמליץ שתבצעו הערכה נוספת ומכוונת למח. לא רואה מקום לחרדות בשלב זה. הבדיקה הבאה, המכוונת, תכתיב להערכתי את המשך המעקב והצורך בבדיקות נוספות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מין העוברדניאלה15/09/2011
שלום רב,
אני בחרדה מאז בעייה שהייתה בזיהוי מין העובר שלי.
בשבוע 13+4 מומחית באולטראסאונד קבעה שמדובר בבת.
ב15+2 בסקירה הפרופסור המטפל קבע חד משמעית לאחר בדיקה חוזרת שמדובר בבן.
מאז אני בלחץ שאין בעייה במינו של העובר.
צירפתי תמונת אולטרסאונד הכי עדכנית על מינו של העובר.
אני רואה בן. אשמח אם תאשרו את מין העובר עד כמה שניתן מהתמונה כך שאולי אוכל לישון קצת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מין העובר - תגובה
ד``ר רון ברדין18/09/2011דניאלה שלום
דיוק בקביעת מין העובר גדול יותר ומתאים יותא להיעשות בסקירת המערכות. במידה וביצעת הסקירה על ידי רופא מנוסה ומיומן סביר להניח שאבחנתו נכונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורק טבורי יחידאור15/09/2011
בסקירה המוקדמת שנערכה לי נמצא עורק טבורי יחיד, והרופא המבצע אמר שהוא ראה רק 2 כלי דם ולא 3. מה משמעות הדבר מבחינת העובר? אילו בדיקות כדאי לי לבצע?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורק טבורי יחיד - תגובה
ד``ר רון ברדין18/09/2011אור שלום
בחבל הטבור יש לרוב 3 כלי דם. שני עורקים ווריד. לעיתים חסר אחד העורקים. מימצא זה איננו מהווה הוריה לדיקור מי שפיר כאשר הוא מימצא יחיד ללא מימצאים חריגים נוספים . מומלץ במצבים אלה לבצע אקו לב עובר ומעקבי גדילה בתכיפות מעט יותר גדולה מהרגיל. כמו כן אני מציע שתבצעי ייעוץ גנטי בו יבוצע שיקלול של נתון זה עם שאר הבדיקות שביצעת ( שקיפות עורפית וסקר ביוכימי טרימסטר 1 , סקירת מערכות מוקדמת ובדיקת חלבון עוברי )ובהתאם יינתן לך ייעוץ לגבי האם לבצע דיקור מי שפיר. אין משמעויות נוספות לעובר גם לא לאחרי הלידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מכוונת למוחחוה14/09/2011
אני בשבוע 26+3. בשל שפה שסועה אצלי הומלץ לי על ידי יועצת גנטית לעשות אולטראסאונד בדיקה מכוונת למח העובר בשבוע 26-28. בשל הלחץ של החגים הצלחתי לקבל תור רק כאשר אהיה בשבוע 28+7 (כלומר בתחילת שבוע 29?).
האם זה קריטי?
תודה,
חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מכוונת למוח - תגובה
ד``ר רון ברדין18/09/2011חוה שלום רב
דחייה זו בעיתוי הבדיקה איננה קריטית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות ותבחין מרובעב14/09/2011
תבחין מרובע הבדיקה הכוללת:
pappa-a 1.28 mlu/ml 0.41 mom
afp 42.2 iu/ ml 0.94 mom
hcg 47 iu/ml 1.79 mom
ue3 0.88 ng/ml 0.75 mom
inhibin-a 443 pg/ml 2.62 mom
nt 1 mm 0.79 mom
לפי גיל ובדיקות 1:1300
לפי גיל 1:1000
בבדיקת האולטרסאונד של השקיפות יצא סיכון משוקלל 1:6127 עובי שקיפות 1.0 מ"מ.
השאלה שלי היא, מה מנבא בצורה יותר טובה ומעמיקה?
האם לאור התוצאות הנ"ל אני יכולה להיות רגועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות ותבחין מרובע - תגובה
ד``ר רון ברדין18/09/2011שלום רב
כעקרון השילוב של שקיפות עורפית עם סקר ביוכימי טרימסטר ראשון ועדות לעצם האף מדוייקים מבדיקת חלבון עוברי של טרימסטר שני. יחד עם זאת לא מתעלמים מבדיקה זו ומאחר וביצעת תבחין מרובע מעלה את דיוק התוצאה . שתי התשובות תקינות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת חוששת.......שרית14/09/2011
שלום אני בת 32 שבוע 27.3 באולטרסאונד מ עקב גדילה נאמר לי שהעובר מאד גדול לגיל ההריון. רצוי לציין שכבר מהסקירת מערכות מורחבת הוא היה גדול בשבועיים וחצי מגיל ההריון. להלן התוצאות:
BPD מתאים לשבוע 29.6 (74 מ"מ)
HEAD CIR מתאים לשבוע 29.1 (268 מ"מ)
AB.CIR מתאים לשבוע 29.0 \(248 מ"מ)
HC/AC יחס 1.08
גיל הריון 29.1
משקל 1300 גרם
אציין שיש לי סכרת גבולית תוצאות העמסת סוכר של 100 אחת מהן יצאה גבולית ומאז אני שומרת על דיאטה ואני מאוזנת מבחינת הסוכר.
שאלתי היא כזאת. האם הממצאים תקינים?
האם עובר גדול מעיד על מום מסויים?
אם אשמור על איזון מבחינת סוכרים זה יאט את קצב הגדילה שלו?
אודה לתשובה אני י מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת חוששת....... - תגובה
ד``ר רון ברדין18/09/2011שרית שלום
כל עוד העובר לא מגדיל פערים אלא עולה במשקל בהתאמה תוך עקביות בפער שבועיים לא אמור לבטא בעייה כאשר סקירות תקינות , אין ריבוי מי שפיר או מימצא חריג אחר.לגבי מאזן הסוכר בצעי זאת בין אם במסגרת רופא מטפל או במרפאה ייעודית לכך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היגרומה ציסטיתענבר ג.13/09/2011
שלום,
בבדיקת שקיפות עורפית נמצאה היגרומה ציסטית. מה זה בדיוק אומר? האם יש טעם בהמשך בירור בעזרת סיסי שלייה או שכדאי להפסיק את ההריון בשלב מוקדם ככל האפשר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגרומה ציסטית - תגובה
ד``ר רון ברדין18/09/2011ענבר שלום
היגרומה ציסטית הניצפת בעורף העובר היא ביטוי לציסטות שמקורן במערכת הלימפתית של העובר ובבדיקת האולטרהסאונד ניראת כשקיפות עורפית מעובה שלרוב לא מוגבלת רק לעורף אלא גם בצקת בהיקף העובר.יש קשר למומים כרומוזומליים בשכיחות גבוהה!! ממליץ שתבצעי ייעוץ גנטי בעניין ובהתאם תחליטי על עתיד ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתאריק12/09/2011
שלום לרופאים הנכבדים!
אשתי נמצאת ב"ה בשבוע ה15 להיריון.
תאריך וסת אחרונה: 26.5.11
בשקיפות עורפית שנערכה בשבוע 11.2 יצא CRL:44.3 וNT:2.2 מ"מ, נצפתה עצם אף אשתי בת 28.
סיכון לפי שקיפות עורפית יצא 1:151. הרופא המליץ על ייעוץ גנטי
בשילוב עם הבדיקת דם (הסקר הביוכימי )יצא 1:820
בבדיקת הדם יצא PAPP-A 2.75 MLU/ML 2.23 MOM ,
FREE B hCG 36.37 MLU/ML 1.5 MOM
NT 2.2MM
בסקירת מערכות שנערכה ב7.9.11 בגיל היריון 14+5 יצאו התוצאות הבאות:
22מ"מ :BPD
היקף ראש: 100ממ
היקף בטן:87 מ"מ
עצם הירך: 17 מ"מ
גיל היריון לפי מדידות 14.65 משקל 109
באונות המוח מספר מוקדים אקוגנים. ממצא ציסטי 5 מ"מ ( CPC)
מומלץ מעקב מבנה המוח בסקירה השנייה
מה עושים לפי תוצאות הבדיקות האלו?
בתודה מראש,
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת - תגובה
ד``ר רון ברדין12/09/2011אריק שלום
לא ניתן להבין מהתיאור ומהמלל מה הכוונה ל" מוקדים אקוגניים " במח . לגבי ה CPC שאיננו מבטא מום מוחי ולגבי שיקלול הסיכון עם סקירת המערכות אני מציע שתבצעו ייעוץ גנטי ויידעו רופא הנשים המטפל שלכם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתבע"ה ינואר 1212/09/2011
שלום,
אני בשבו 22.3 וטרם ביצעתי את סקירת המערכות המאוחרת
נקבע לי תור לעוד יומיים, הבנתי מאתרי האינטרנט שיש לבצע את הביקה בשבועות 18-22.
האין זה מאוחר מידי לבצע את הבדיקה בשבוע 22.5? האם יש השלכה של זה על תוצאות הבדיקה?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מאוחרת - תגובה
ד``ר רון ברדין12/09/2011שלום רב
סקירה בשבוע 22+5 בהחלט לא מאוחרת מדי . זה בדיוק הזמן המתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק חלמון 7 מ"מטלי12/09/2011
שלום רב,
הינני בתחילת הריון רביעי. שלושת ההריונות והלידות היו תקינים ב"ה.
אני בת 37, בריאה בד"כ.
וסת אחרונה 20.7.11.
עפ"י וסת אחרונה אני בשבוע 7 וחמישה ימים, וביצעתי היום US ראשון.
הממצאים כדלקמן: CRL=3 מ"מ, מתאים ל 5 שבועות ושישה ימים. שק חלמון הודגם 7 מ"מ, וכן נצפה דופק.
כמו כן בשחלה ימנית ממצא ציסטי צלול 36*45 מ"מ.
טכנאית האולטרסאונד אמרה שמדובר בשק חלמון גדול וזה עלול להצביע על סיכוי גדול להפלה ו/או מומים בעובר, ועל כן יש לחזור על האולטרסאונד בעוד כעשרה ימים עד שבועיים.
אני בלחץ מהתשובה הלא ברורה, ואני אשמח להבין האם בכלל יש סיכוי להריון הזה, או למצל עוד את חלון ההזדמנויות שלי ולעשות מיד הפלה כימית, שהיא הפשוטה ביותר?
ומה לגבי הציסטה? מה אני אמורה לעשות עם זה עכשיו?
אודה לתשובתך המהירה.
בברכה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק חלמון 7 מ"מ - תגובה
ד``ר רון ברדין12/09/2011טלי שלום
שק חלמון מעל 5 ממ נחשב מוגדל. יכול ללכת עם מהלך לא תקין להריון אך מוקדם לקביעה ונכון המליצה הטכנאית שתחזרי על הבדיקה. לגבי הציסטה בשחלה בנתונים המינימליים לעיל ניראה שהיא פשוטה צלולה וגורלה צפוי להיות שתספג. עם זאת יש לבחון האם זה היה המהלך בהמשך ובתיאום עם רופא נשים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)