פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמנים רכים- בדיקת סקירה מאוחרת
    מירב
    30/08/2011

שלום רב

אני בת 28 הריון ראשון לאחר IVF בעקבות בעיית פוריות אצל בעלי
    ברוך השם: שקיפות עורפית תקינה, חלבון עוברי תקין, סקירה מוקדמת תקינה נצפה מוקד אקוגני בלב ונאמר לנו שזה חסר משמעות

היום שבוע 22 ביצעתי סקירה מורחבת, מאחר ואני מתגוררת בארה"ב רשמתי את המונחים שנאמרו לי ואני קצת בלחץ.
    כל הבדיקה היתה תקינה אבל מעבר למוקד האקוגני בלב נצפו גם אגן כליות מורחב מעט בצד אחד ( כ 4 מ"מ) ו-CPC, הרופאה ציינה בפני שאין לי מה לחשוש כי כל שאר הבדיקות תקינות וכי לאחר שיקלול כל הסמנים הללו עדיין הסיכוי לבעיה גנטית הוא נמוך
    חשבון עוברי היה 1:20000 ולאחרכל הממצאים הללו אמרה שהסיכוי לבעיה גנטית היא 1:10000

אני ממש בלחץ? לא מבינה האם אני צריכה לשקול דיקור מי שפיר? (משהו שהייתי מעדיפה להימנע ממנו אם לא צריך) או שמה עליי לקחת בח-ן כי כל שאר הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין

מבקשת התיחסותכם
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סמנים רכים- בדיקת סקירה מאוחרת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/08/2011

מירב שלום
    אין ספק שהסימנים הרכים שציינת מוקד אקוגני ו CPC נימנים על אלה בעלי המשמעות הנמוכה ביותר . לגבי אגני הכלייה הרי שערך זה שציינת תקין לשבוע ההריון. בעקבות הייעוץ גנטי שמשקלל את כל הנתונים כפי שביצעת ועל פי הנתונים לעיל ניראה סיכון נמוך לתסמונת דאון. נוכח סיכון זה תצטרכי לשים על כף המאזניים את הייתרונות והסיכונים בדיקור
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר
    נירית
    30/08/2011

שלום,הנני בהריון ראשון שבוע 41

ומשבוע 36 בערך פתאום ממידי הראש של העובר לא היו תואמים לגיל ההריון בשבוע 37 קטנים ב שלוש שבועות בשבוע 40מ קטנים ב-4 שבועות כאשר מימדי הראש היום -שבוע 41הם:

BPD-88 מ"מ

HC-317 מ"מ

האם מימדים הללו העובר נחשב למיקרוצפלי??

כמה סטיות תקן הממידים הללו מראים?

האם לפי המימדים ההלו ובהתחשב כי שאר מימדי גוף העובר תקינים הינך צופה לבעיה כלשהיא בעובר בעתיד?

האם כל תינוק המאובחן כמיקרוצפלי יהיו לו בעיות בעתיד או שישנם כאלה שאין להם ביטוי קליני בכלל

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר

הוספת תגובה

• דחוף ביותר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/08/2011

נירית שלום
    מדידות היקף הראש בשבוע זה נתונים לטווחי טעות של עד 3 שבועות. בכלל העכת משקל העובר יכולה לטעות ב 10-15 אחוז בשבוע זה. להתייחס למיקרוצפליה בנתונים אלה שבחלק מהטבלאות אין מדדים בשבוע זה הוא בעייתי ולא מדוייק.
    בהצלחה בלידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל
    יולי
    30/08/2011

שלום רב, אני בשבוע 37, לפני כ-3 וחצי שבועות ביצעתי הארכת משקל אצל טכנאית והתינוקת שקלה 2400, אתמול ביצעתי הערכת משקל נוספת אצל הגנקולוג שלי והמשקל 2637, האם תקין? גם הטכנאית וגם הרופא אמרו שיש לה רגליים ארוכות, האם תקין? בעקרון אני גבוהה (1.80}וגם בעלי גבויה.
    האם יש אפשרות שנעשתה טעות בקביעת גיל ההריון עוד בתחילת ההריון? מכיוון שלפי אולטרסאונד הייתה וסת אחרונה ב 16.12.10 (בפועל היה 14.12.10) ואח"כ היתה וסת ב 9.1.11, דימום חזק כמו וסת, אבל כשניגשתי לרופא בגלל סיבה אחרת אז באולטרסאונד היה עובר בן 6.5 שבועות, זאת אומרת שווסת אחרונה זה 14.12.10,נכון? וזה גם מה שיצא בשקיפות...
    האם יכולה להיות טעות בגיל העובר של 24 ימים בשליש הראשון?

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל

הוספת תגובה

• הערכת משקל - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/08/2011

שלום רב
    מתוך האמור לעיל אתייחס לכן שהערכת משקל של 2637 בתחום התקין לשבוע 37.לגבי השאר רגליים ארוכות וכו לא ניתן ללמוד ממדידה זו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה מאוד- שק הריון ללא עובר
    שירה
    30/08/2011

שלום,

וסת אחרונה ב18.7 ב18.8 בטא הראתה 364, ב 23.08 ביצעתי אולטרסאונד בה הראה שק הריון בגודל 4 מ"מ
    היום 30.08 ביצעתי בדיקת אולטרסאונד נוספת בה הראה שק הריון בגודל 10.6 מ"מ
    ללא עובר.

הרופא אמר שניתן לזה עוד צ'אנס ובעוד שבוע נעשה שוב בדיקה.

היה לי מאוד קשה להילקט לכן אני מאוד בלחץ וכאובה על בשורות אלו.

האם יש סיכוי שבעוד שבוע נוכל לראות עובר?ואם נוכל לראות עובר, האם זה יוכל להיות הריון תקין?

במידה ולא יראו עובר ועדיין יהיה שק הריון איך הוא יוצא מגופי?

בבקשה עזרה ייעוץ בבקשהה!

הוספת תגובה

• לחוצה מאוד- שק הריון ללא עובר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/08/2011

שירה
    ברפואה במיוחד במיקרים אלה הנטייה היא לא לקבל החלטות נימהרות בטח אם לא מסכנות חיים וכן אם התרשם הרופא הבודק שיש מקום להמתין אזי מקובל בהחלט . לכן גם לא יהיה נכון לדון כעת איך לרוקן את שק ההריון מחלל הרחם....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי מח לטרלים
    רוני
    29/08/2011

שלום, בסקירה בשבוע ה24.2 שהתצעה היום נמצאו חדרים לטרלים 9.2 ו 7.2 מה עלינו לעשות בהתחשב בעובדה שאחותה של אשתי סובלת מפיגור מולד? ונכות מולדת ביד ורגל שמאל גם כן .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חדרי מח לטרלים

הוספת תגובה

• חדרי מח לטרלים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/08/2011

רוני שלום
    ערכים אלה של רוחב חדרי המח הם תקינים ובתחום הנורמה. האסימטריה בתחום הנורמה איננה מימצא חריג . מומלץ לבצע ביקורת עוד כ 3 שבועות לראות שאין דינמיקה ברוחב החדרים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות - דחוף
    ט.א
    29/08/2011

שלום רב,
    הנני נמצאת בשבוע 29, במהלך בדיקה שערכתי התברר כי יש לי בעיה של מוח פתוח בעובר. בלשכה האחורית יש קוטר פוס 12.8 מ"מ, מבנה חדרי מוח תקין, CC נצפה לאורכו, מוחון וורמיקס תקינים.
    אשמח להבין יותר לעומק את משמעות הבדיקות והסיכון לעובר.
    אודה לתשובתכם בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות - דחוף

הוספת תגובה

• סקירת מערכות - דחוף - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/08/2011

שלום רב
    לא ניתן להבין מהכתוב מה המימצא. ראשית רצוי שתשאלי את מבצע הבדיקה לפירוש המימצא . בנוסף בתיאום עם רופא מטפל מומלץ שתבצעי בדיקה מכוונת למח להבהרת המימצאים אם אינם ברורים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי פיספסתם אותי? דחוף!!!
    מל
    28/08/2011

רופאים יקרים,
    הרגשתי קצת מוטרדת היום בבדיקה
    וסת אחרונה: 4/7/11
    זריקת אוביטרל: 21/7/11
    לדעתי הביוץ התרחש ב22-23/711
    בדיקת אולטראסאונד בתאריך 23/8/11 נצפה שק היריון ללא קוטב עוברי.
    עשיתי בדיקת בטא יום אחרי והתוצאה: 18000
    1- האם יתכן שההיריון לא תקין???
    הרופא המליץ לבוא לביקורת עוד שבוע.
    2- האם יתכן בבטא כזאת לא לראות עובר?
    3- מה הסבירות שההיריון בכל זאת יתפתח ויהיה תקין?
    בברכה,
    מל

לקביעת תור
    סגירה
    אולי פיספסתם אותי? דחוף!!!

הוספת תגובה

• אולי פיספסתם אותי? דחוף!!! - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/08/2011

שלום מל
    שק הריון ברחם מודגם בערכי בטא של 1000-1500 כך שבערך הנקוב לעיל 18000 מצפים לראות גם קוטב עוברי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום רב-מוטרדת
    SS
    27/08/2011

שלום ,אני בשבוע ה5 +3 להריוני-אחרי נסיונות להרות של כמעט שנה.
    ההריון שלי התחיל בדימום ותחושות של ווסת למשך כ8 שעות,בדיוק שבועיים אחרי הביוץ. לכן,חשבתי שאני בווסת וממש לא בהריון,,,
    בדקת דם ובדיקות הריון בייתיות הראו שאני כן בהריון.

הדימום פסק,
    אך ב3 ימים האחרונים חזרו הפרשות דמיות קלות. אך, מאתמול בערב התחיל דימום רב יותר-שוב,עם כל התחושות של ווסת.

אני ממש מודאגת!! אני חוששת שמע מתרחשת הפלה.
    האם ניתן כבר לבצע אולטרסאונד ולבדוק תקינות ההריון?? מבחינת הופעת שק ההריון,דופק ומיקומו ברחם??
    הרופאה שלי המליצה לי לעשות אולטרסאונד 1 רק בסוף השבוע ה6. אבל זה היה לפני הדימומים.
    האם עלי לגשת למומחה בשלב זה? או שטכנאית אולטרסאונד בקופה בשלה הראשוני מספיק?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דימום רב-מוטרדת

הוספת תגובה

• דימום רב-מוטרדת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    30/08/2011

שלום רב
    כאשר יש דימום בטח אם משמעותי מומלץ לפנות לבדיקת רופא בין אם מיון או מסגרת אחרת. חלק מהבדיקה יכלול בדיקת אולטרהסאונד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מייזנר- תודה- רק לוודא הבנה
    רונה
    25/08/2011

תודה רבה על תשובתך, גם אנחנו אוהדי הפועל כך שמה שבטוח זה שהתינוק לא יקבל לברית בגדים צהובים:)
    בכל מקרה, לא הייתה לי ווסת אחרונה ולכן ה"סרט".אם אשה מבייצת ביום ה7 למחזור אז השק יראה בשבוע 4, שזה עדיין יוצא בערך 3 שבועות מהביוץ נכון? לא ייתכן לראות שק כ14-15 ימים מהביוץ אם כן. האם הבנתי נכון??? תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• לד"ר מייזנר- תודה- רק לוודא הבנה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/08/2011

הבנת נכון, ונתראה בדרבי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Cerebellar בגודל 22 ס"מ בשבוע 23.3
    אמא מודאגת
    25/08/2011

זו פעם שלישית שאני מפרסמת את השאלה ואתם לא עונים.
    אני ממש מודאגת ורופאת הנשים שלי בחופשה אין לי עם מי להתייעץ.
    בבקשה תענו לי!!!
    אני בת 39 ושוקלת כ117 ק"ג, בסקירת מערכות מורחבת נמדד Cerebellar בגודל 22 ס"מ שמתאים לשבוע 20.5. הסקירה נעשתה כאשר אני הייתי בשבוע 23.3. בסוף הסקירה נאמר לי לחזור להשלמת סקירה משום שלא הצליחו לבדוק את הפנים של העובר מכיוון שאני שמנה, השלייה קדמית והעובר היה במצג עכוז (אגב, בדיקת מי שפיר יצאה תקינה).
    נאמר לי שמה שנבדק נראה בסדר.
    אח"כ כשעברתי על התוצאות ראיתי את החריגה הזו ורציתי לדעת האם זו תוצאה חריגה שעלי לבדוקה מול הרופאה
    ניסיתי לבדוק כל מני מאמרים באינטרנט וראיתי שמעלים קשר בין צרבלום קטן ובין בעיות של שיווי משקל, דיסלקציה ואוטיזם ואני ממש ממש מודאגת מכיוון שאני אמא חד הורית ואין לי שום יכולת להתמודד לבד עם בעיות כאלה
    אשמח מאוד לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    Cerebellar בגודל 22 ס"מ בשבוע 23.3

הוספת תגובה

• Cerebellar בגודל 22 ס"מ בשבוע 23.3 - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/08/2011

למדידת הצרבלום חשיבות רבה, כאשר הוא קטן מהצפוי. במקרה שלך, קיים הפרש של כ 2-3 שב' בקוטרו לעומת הצפוי בגיל ההריון הנתון. הדבר הנכון לעשותו, בהנחה כמובן שהסקירה בוצעה כיאות על ידי מומחה הבקיא במבנה המוח, הוא לעקב אחר גדילת הצרבלום בבדיקה חוזרת לאחר 2-3 שב'. אם הצרבלום גדל באותו היחס, זהו ממצא מעודד, כי אז יתכן והוא תקין בגבול הנורמה התחתון לפי סטיית התקן (עד שבועיים לערך). אם נהיה קטן עוד יותר - זה אומר דרשני לבירור מקיף, כולל MRI למוח העובר.
    כיון שקיימות מספר עקומות לגדילתו של הצרבלום, לפעמים התוצאות מבלבלות, ולכן צריך לשמור על אחידות העקומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת-כלב קפץ עלי בחוזקה ושרט אותי
    הילה
    25/08/2011

רציתי להוסיף שהכלב הוא כלב ביתי

2 השריטות הן לא עמוקות רק אדמומיות סביב השריטה

האם אני צריכה להיבדק??

אולטראסאונד???

או שמא טטנוס- עשיתי טטנוס שהתגייסתי- בערך בגיל 18.5 ועכשיו אני בת 27.5

אשמח לתשובה
    הילה

הוספת תגובה

• תוספת-כלב קפץ עלי בחוזקה ושרט אותי - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/08/2011

בכל מקרה רצוי להבדק במיון, ויתכן ותצטרכי לקבל זריקת טטנוס, גם הכלב ביתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב קפץ עלי בחוזקה על הבטן
    הילה
    24/08/2011

שלום,

אני נמצאת בשבוע 15 להריון כלב קפץ עלי בחוזקה על הבטן

האם זה מסוכן???\

האם הרחם מוגן מספיק"??
    האם ללכת להיבדק???

אשמח לתשובה

הילה

הוספת תגובה

• כלב קפץ עלי בחוזקה על הבטן - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/08/2011

במקרה כזה, איננו הכתובת, ועלייך לפנות או לרופא המטפל או למיון יולדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מיקרוצפלי
    נירית
    24/08/2011

שלום,הנני בהריון ראשון שבוע 41

ומשבוע 36 בערך פתאום ממידי הראש של העובר לא היו תואמים לגיל ההריון בשבוע 37 קטנים ב שלוש שבועות בשבוע 40מ קטנים ב-4 שבועות כאשר מימדי הראש היום -שבוע 41הם:

BPD-88 מ"מ

HC-317 מ"מ

האם מימדים הללו העובר נחשב למיקרוצפלי??

כמה סטיות תקן הממידים הללו מראים?

האם לפי המימדים ההלו ובהתחשב כי שאר מימדי גוף העובר תקינים הינך צופה לבעיה כלשהיא בעובר בעתיד?

האם כל תינוק המאובחן כמיקרוצפלי יהיו לו בעיות בעתיד או שישנם כאלה שאין להם ביטוי קליני בכלל

לקביעת תור
    סגירה
    האם מיקרוצפלי

הוספת תגובה

• האם מיקרוצפלי - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/08/2011

איבחון של מיקרוצפליה קשה ביותר בשלהי ההריון. האיבחון נשען על בדיקת אולטראסאונד,למדידת הראש, בדיקה שהינה קשה ביותר כאשר ראש העובר נמוך באגן, ומדידתו עלולה להיות בלתי מהימנה, במקרים רבים. לכן, מדידות הראש, יתכן והינן גדולות מהנמדד. לצורך איבחון של מיקרוצפליה דושות בדיקות אולטראסאונד על ידי מומחים בתחום, ויעוץ תואם. לצורך אבחנה של המצב, מקובל הוא שהיקף הראש צריך להיות תחת 3 סטיות תקן לגיל ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

נירית
    25/08/2011

שלום פרופסור,
    ראשית ברצוני לשאול האם לפנתוני הראש שנמדדו בשבוע 41
    BPD-88
    HC-317

כמה סטיות תקן זה נחשב?

האם העובר נחשב מיקרוצפלי?

האם לפי שכלול כלל הנתונים -כפי שציינתי קודם אתה צופה איזשהיא בעיה בעובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל הריון מדוייק! תודה
    רונה
    24/08/2011

הי, קודם כל, שניכם, הרופאים שעונים באופן הכי מפורט, מכבד, מסור ותומך מכל הפורומים שנכנסתי אליהם- תודה על כך, זה לא מובן מאליו ב כ ל ל . כמובן שעושה חשק לבוא אליכם לסקירות... אז ככה, יש לי כמה שאלות, אנסה להיות הכי ברורה שאפשר:
    1. האם ניתן לאבחן "מבנה היפואקוגני המתאים לשק הריון" כ4-5 מ"מ כ15 ימים ממועד היחסים? בטא הייתה 1950- קיימתי יחסים 15 ימים לפני ו21 ימים לפני האבחון.

2. פרופ. מייזנר השיב לי בעבר שהמינימום לראות שק הריון הוא 3 שבועות מהביוץ. אך בגלישה באתרים כתוב גם שבועיים! לכן אני לחוצה. מה המינימום לראות שק בגודל זה ובבטא כזו?? בסונר של בית חולים, לא איכותי מידי כמו אצלכם במרפאה.האם ייתכן 15 ימים? שבוע 4+1?

3. עבר זמן מאז, וביצעתי 5 בדיקות US. לא הייתה ווסת אחרונה. ראשונה בשבוע שש (CRL 4.5 מ"מ+דופק) שהניבה תאריך ו.א 10 לאפריל, 2 בשבועות 8-11 שהניבו ו.א 7 לאפריל, שקיפות שתאמה וסקירה שתאמה גם לגיל ההריון שבין ה7 ל9 לאפריל. שאלתי: האם מנסיונכם קרה שכ"כ הרבה בדיקות טועות בשבוע ואם כן, אז שק ההריון נגלה בשבוע 4+1 ושק הריון+ שק חלמון בשבוע מדוייק של 5+0. בבקשה עזרו לי!!!!!תודה רבה רבה וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    גיל הריון מדוייק! תודה

הוספת תגובה

• גיל הריון מדוייק! תודה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/08/2011

1. קודם כל תודה על המחמאות.
    2. בשום תנאי, לא ניתן לקבל גיל הריון ממש מדויק "על היום" שכן הביוץ יכול להשתנות במצבים שונים.
    3. מה שכתבתי כי שק הריון נצפה לאחר 3 שבועות מהביוץ אמור לגבי וסתות סדירות כל 28 שנים. אם הביוץ היה מוקדם יותר, שק ההריון יראה מוקדם יותר. אצל אישה המבייצת ביום ה 7 מהוסת, השק יראה בשבוע 4 להריון.
    4. מדידות US מוקדמות עלולות להטעות שכן טעות מדידה של 1 מ"מ יכולה לגרום לטעות בגיל ההריון של מספר ימים. לכן הטעויות אצלך של עד מס' ימים אינן רלבנטיות. בנוכחות דופק תקין, יתפתח בע"ה ילד בריא אוהד הפועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל עובר
    מיכל
    23/08/2011

שבוע 25 משקל עובר 940 נאמר לי שהעובר מאד גדול לגיל ההריון היקף בטן מתאים לשבוע 27 אולנה טיביה והומרוס גדולים בשבוע וחצי מגיל ההריון . בדיקת סכרת יצאה תקינה. האם זה תקין שהעובר גדול ? זה מביע על מום מסויים ????????
    או שסתם עובר גדול ?
    אציין שבסקירה מורחבת העובר היה קצת גדול היקף בטן תאמה את גיל ההריון מלבד טיביה הומרוס ואולנה שהיו גדולים בשבועיים מה שגדל מאז זה היקף בטן והמשקל לפני החישוב שלי העובר מעלה בכל יום 25 גרם מידי יום . לפני מיטב ידיעתי בשבועות אלו הוא אמור לעלות רק 10 . האם הממצאים נראים תקינים או שמא אני אמורה לעבור בדיקות נוספות ?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל עובר

הוספת תגובה

• משקל עובר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    25/08/2011

נראהמ לי כי מדובר בעובר גדול, ומותר לחלק מהעוברים להיות גדולים מהצפוי לגיל ההריון, ועדיין זה נורמלי. המעקב חשוב, ובעיקר מה קורה בשלהי ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה