פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אולטראסאונד לא תקינה
    שירלי
    09/08/2011

שלום רב,אני בשבוע 38.5 ועד שבוע 37 כל המדדים באולטראסאונד היו תועמים את גיל ההריון.
    בשבוע 37 פתאום הופיע סטייה של מימדי הראש(bpd,head cir) ב בשלוש שבועות ויומיים כלומר מימדי הראש תואמים לשבוע 34
    ועכשיו כאשר אני בשבוע 38+5הסטטיה של מימדי ראש העובר (היקף וBPD ) של כמעט 4 שבועות לעומת גיל ההריון(38+5).
    הרופא שלח אותי לבדיקה מכוונת למוח שביצעתי אותה בשבוע 37+2 (BPD-85
    HC-306 שתשובותיה היו:
    צורת הגולגולת :תקין
    חדרי מוח ליטרלים 6 מ"מ
    כורואיד פלקסוס: תקין
    קו האמצע וה-CAVUM S.P :נצפה

כמו כן נרשם:עקב מנח הגולגולת באגן וגיל ההריון לא ניתן להתרשם ממצאים נוספים.

1.ממה נובעת הסטטיה של כל כך הרבה שבועות לעומת גיל ההריון?והאם לאור הסטיות הללו לא יכולה להיות בעיה כלשהיא אצל העובר?
    2.האם לאור הממצאים בבדיקה מכוונת למוח ניתן להיות רגועים שהכל תקין?
    3.האם ישנם עוד בדיקות שעלי לבצע כדי לוודא שלא יהיו שום בעיות לעובר?
    4.האם עד יציאת העובר הערכים של מימדי הראש עדיין יכולים להשתנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת אולטראסאונד לא תקינה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    14/08/2011

שירלי שלום
    ההערה בסוף המתייחסת להיות הבדיקה תת אופטימלית כך שייתכן מאוד שיש בה להשפיע על המדידה. בכל מיקרה במצב זה יש לבדוק האם שאר המדדים תואמים את שבוע ההריון שכן אם לא וגם בהם קיים פער גדול הרי שהבעייה לא קשורה בראש.
    יש לבדוק את בדיקותייך הקודמות - האם גם בהם היה פער כשלהו רק במדדי הראש
    ייתכן וגם לך או לבן זוגך ראש קטן מה שמסביר לא פעם היקף ראש חריג -גדול /קטן בעובר. יש לבדוק מהם סטיות התקן של היקף הראש ובהתאם לדון
    לגבי הבדיקה המכוונת שביצעת - אין ספק שמוגבלת בשבוע מתקדם זה. על פניו מהנתונים שציינת ללא כל מימצא חריג אם כי לא ניתן לענות באופן מוחלט לשאלה של " הכל בסדר" .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לא תקינה

אריאלה
    14/08/2011

ד"ר שלום,
    ראשית ברצוני לציין כי שאר ממדי גוף האובר תואמים לשבוע ההריון.
    כמו כן ברצוני להוסיף כי עד שבוע הריון 34 בערך הכל היה תקין ומשבוע זה נפתח פער של שבוע וחצי כאשר בשבוע 37+2 כבר היה פער של שלוש שבועות וכעת שבוע 38+5
    פאר של 4 שבועות-הרופא אומר כי מדובר על סטיית תקן בין 2-3 ושכרגע זה לא מצביע על בעיה משמעותית ועל מיקרוצפליה.

האם לפי דעתך תוצאות
    BPD-85
    HC-310
    יחד עם מימדי בדיקה מכוונת שצינתי לפני כן יכולים להצביע על מיקרוצפליה?

לפי הנסיון שלך האם אוברים עם מימדים כאלו נולדים בריאים בד"כ?

אילו מימדים של ראש אצל ההורים יכולים לגרום לראש קטן באובר(אני ואישתי היקף ראש 55 ס"מ)-האם זה נחשב קטן?

הרופא בבדיקתו בדק גם את העונה הקדמית וכתב כי היא באחוזון 25 מה זה אומר?האם גודל העונה תקיןל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות מאוחרת
    מירב
    09/08/2011

רופאים נכבדים.
    שלום רב, אני בהריון שני שבוע 25
    בשבוע 22 ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת ממצאים:1)וריד טבורי הפוך-ז"א במקום שהוריד הימני נשאר הוריד השמאלי נשאר (או להפך)
    2) מס' צלעות לא זהה צד אחד 12 ובצד השני 11
    כל שאר הממצאים מצויינים, סקר ביוכימי משוקלל עם חבון עוברי+שקיפות עורפית 1:20000
    הרופא שלי אמר שאין שום הצדקה לעשות מי שפיר (גם ככה בשבועות אלו לא עושים ומחכים עד שבוע 32) אני לא מעוניינת לעשות בשבוע 32....

מה דעתכם לגבי האבחנה הרפואית?

לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות מאוחרת

הוספת תגובה

• סקירת מערכות מאוחרת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    14/08/2011

מירב שלום
    ראשית לגבי הוריד הטבורי נשאר בטעות הימני . השילוב של שני המימצאים מצריך ייעוץ גנטי שמטרתו לבחון האם קיימות תסמונות בהן יש את שני המימצאים ובהתאם לדון עימך על הצורך בדיקור מי שפיר .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף לגבי סקירה מאוחרת
    רותם
    09/08/2011

שלום רב,

הנני בת 38 נמצאת בהיריון בשבוע 26+2. אחרי טיפולי ivf וארבע הפלות חוזרות שסיבתם לא ידועה.
    בעברי היריון שסיימו אותו בשבוע 27 עקב מומים.
    מהסיבה הזאת עברתי עכשיו סקירה מוקדמת שהיתה תקינה + סקירה מורחבת מכווונת לאיבריו שהיו בעלי מומים מההיריון בעבר.
    קיבלתי אישור מהרופא המחוזי לעבור גם סקירת מערכות מאוחרת בגלל הבעיות שהיו בעבר אבל כשחייגתי לקבוע תור הופא אמר שעושים סקירה מאוחרת רק עד שבוע 25 מבחינה חוקית כ בשבוע 26 העובר כבר גדול ואם הוא יעשה לי את הבדיקה הוא תוקע לעצמו גול עצמי אם הוא יפספס משהו בבדיקה.
    האם שבוע אחד יותר מאוחר הוא כזה קריטי או שהרופא פשוט רוצה להוציא את עצמו נקי כמו שלי נראה?
    כי אני חושבת שאם אני לא יעשה את הבדיקה הזאת לא יראו בכלל ואם היו עושים את הבדיקה לפחות היו רואים את מרבית האיברים אם לא את כל האיברים.
    האם יש מקום דרך הכללית כי שם יש לי את האישור שכן יהיו מוכנים לבצע את הבדיקה הזאת?
    כבר לא יודעת מה לעשות.
    מבקשת את התייחסותכם בהקדם ההאפשרי ב ת ו ד ה מ ר א ש.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף לגבי סקירה מאוחרת

הוספת תגובה

• דחוף לגבי סקירה מאוחרת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    09/08/2011

שלום שלי
    כעקרון סקירת מערכות מאוחרת מבצעים בין השבועות 22-23 . ניתן לחרוג למעלה למטה. נכון הוא שככל שההריון מתקדם יכולת תמרון העובר פחות טובה ובשלבים מתקדמים אף לא רואים באופן מספק. זה גם תלוי בעובי דופן בטן הנבדקת ותנוחת העובר. הפעולה שעלייך לעשות היא לפנות לרופא הנשים שלך לבקש הסיוע וההכוונה דרכו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד
    אנונימית
    09/08/2011

היום הלכנו לשקיפות עורפית והתוצאה היתה מצויינת לרופא היה זמן והחל לעבור על המוח ולפתע אמר כי אינו רואה צורת פרפר (קו אמצע לבן) מלמעלה אלה רק מהצד.

ואז שאל היכן אנו עושים סקירה אמרנו לו שאנו מתכננים לעשות אצלו והוא אמר שיעקוב אחריי זה.

כמובן שמאוד נילחצנו ויצאנו מאוד מפוחדים מהבדיקה.

שאלתי האים אפשר בבדיקת השקיפות לעלות על מימצא של המוח (שבועה 12+2)?

האים ללכת לרופא נוסף כבר עכשיו ולא להמתין לסקירה?

אציין שהתחלנו בבדיקה ביטנית אבל הרחם שלי אחורי אז נעלצנו לעבור לואגינאלי

מה שמדיוק יותר וזה מגביר את החשש.

.אנו בפחד איום אף על פי שתוצאות השקיפות היו תקינות לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד - תגובה

ד``ר רון ברדין
    09/08/2011

שלום רב
    קשה להתייחס למימצא בלי שרואים אותועל על פנים לשאלתך כן ניתן לראות מומים במח כבר בשלב זה. לגבי מה לעשות ואם ללכת לרופא אחר.להחלטתכם . אינני רואה סיבה למה לא לבצע קודם את הסקירה ואז לקבל החלטות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר שבוע 26+6
    דנית
    08/08/2011

שלום רב לד"ר העונה. הריון ראשון בד"ר בריאה שבוע נוכחי 26+6.
    היום ביצעתי US ונמצא ריבוי מי שפיר AFI260MM לאחר שבסדיקה מורחבת נמצא AFI22 . חשוב לציין שעברתי דיקור מי שפיר בגלל HCG גבוה 3.47 וברוך השם הכל בסדר ובכל הסקירות הכל היה תקין . גם העמסת סוכר של 100 גרם יצא תקין .
    הרופא המליץ לבצע אקו לב עובר וסיקרה מכוונת. האמת שאני מאוד מאווד מודאגת וזה לא מרפה ממני לכן הגעתי למצב זה שאני רושמת פה ומחכה לתשובה. למה תופעה זו מופיעה והאם זה מסכן אותי ואת העובר ?? האם התופעה היא שכיחה ומוכרת?? מקוה ומאמינה שהכל יהיה בסדר אבל למה זה קורה???? עוד דבר שמאוד מפריע לי שבגלל שאין תורים לרופא המבצע את הסקירה מכוונת במרפאה אני צריכה לפנות באופן פרטי ולשלם שוב פי שתיים זה לא פייר. הרי זה לא מרצוני. אשמח אם תענו לי בהקדם שאוכל טיפה להיות רגועה כמו לפני כמה ימים.תודה מראש דנית.

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר שבוע 26+6

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר שבוע 26+6 - תגובה

ד``ר רון ברדין
    09/08/2011

דנית שלום
    ריבוי מי שפיר גבולי-קל. בנוכחות סקירות מערכות תקינות , דיקור מי שפיר תקין העמת גלוקוז 100 גרם תקין ואקו שתבצעי בהנחה שתקין לרוב מימצא לא משמעותי. ישנם מומים שקשה איבחונם באולטרהסאוד וקשורים במערכת העיכול כגון בעיות בהתפתחות הושט אך הם נדירים מאוד וצפוי ריבוי משמעותי של מי שפיר ומומים אחרים שניתן לראותם באולטרהסאונד אך מהמתואר לעיל על ידך הכל תקין . בנוחות הבדיקות התקינות עד עתה הייתי מוריד ממפלס החרדות. בצעי מעקב מכוון לריבוי מי שפיר ובהתאם ההמלצות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התיחסותך

דנית
    10/08/2011

תודה רבה לך על התיחסותך המהירה. בצעתי סקירה מכוונת ואקו לב עובר וברוך השם הכל תקין וכמו שתארת זה מצב מוכר ואין תשובה למה זה קורה. מה שכן העובר קצת גדול יותר שבוע 27 שוקל 1117 גרם :-))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ייתכן?
    רונה
    07/08/2011

שלום, יש לי שאלה: המחזור שלי אינו סדיר. נמצא שק הריון 4 מ"מ מה שאומר שעברו 5 שבועות מווסת אחרונה (שלא הייתה לי ) נכון? לפי חישוב גס של הביוץ- אכן היו יחסים כ3 שבועות לפני הופעת שק ההריון. שאלתי- האם ייתכן שזהו שק הריון שהוא תוצאה של יחסים מלפני 14-15 ימים? כלומר שבוע 4? 4+1 מקסימום?

לקביעת תור
    סגירה
    איך ייתכן?

הוספת תגובה

• איך ייתכן? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    09/08/2011

שני שלום רב
    גודל שק ההריון תואם שבוע 4+4 עד 5 שבועות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסימטריה בחדרים לטלרים
    אמא מודאגת
    07/08/2011

שלום
    עשיתי היום סקירת מערכות ואני בשבוע 24 עם בן זכר.
    נאמר לי כי נצפתה אסימטריה בחדרים לטלרים 9.5 ו-7 מ"מ
    ובנוסף לכך גם הבלטה של הקרן הפרונטלית בצד המורחב.
    קראתי בפורומים כי על האסימטריה לא צריך להיות כל-כך בלחץ אלא להיות במעקב, אבל מה לגבי ההבלטה?
    אני די לחוצה האמת משניי הממצאים
    אודה לכם אם תוכלו קצת להסביר מה הסיכונים ובאמת כמה זה שכיח
    תודה רבה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אסימטריה בחדרים לטלרים

הוספת תגובה

• הוספת נתונים לשלאלה הקודמת

אמא מודאגת
    07/08/2011

רציתי רק להוסיף
    גיל הריון 24 שבועות
    BPD - מ"מ 62.91 (מתאים ל- 25 ש' ו- 3 ימים)
    OFD - מ"מ 80.52
    HC - מ"מ 224.4 (24 ש' ו-3 ימים)
    AC - מ"מ 191.96 (23 ש' ו- 6 ימים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת נתונים לשלאלה הקודמת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    09/08/2011

שלום לאמא המודאגת
    חדרי המח מערכת סגורה של נוזלים . ישנם הגדרות לרוחב חדרי המח . עד 10 ממ מוגדר כתקין . בנתונים שהבאת אם כן אין הרחבה של החדרים. עם זאת ישנו רוחב מעליו רצוי לבצע מעקב ולראות שאין החמרה. הפער בין שני החדרים לא משמעותי. חשוב אם כן שתבצעי ביקורת ואני מניח שהרופא הבודק כתב לך כך בסיכום הבדיקה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזור איפואקוגני וגופיף צהוב בהריון
    גילה
    06/08/2011

אני בת שלושים בהריון חמישי עם שלושה ילדים ( הריון ראשון נפל) בשבוע 9 באולטרסאונד נצפא אזור איפואקוגני עם דימום לא צלול בגודל 28 *20וכן נראה דופק ו
    בשחלה שמאלית נראה גופיף צהוב בגודל 22*20 שאולותי האם מנוחה יכולה לסייע להריון זה האם העובר בסכנה אילו בדיקות כדאי לי לערוך עוד?
    האם מותר לי לצום בתשעה באב עם הריון זה .תודה מראש

הוספת תגובה

• איזור איפואקוגני וגופיף צהוב בהריון - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    07/08/2011

רוב הסיכויים שהאיזור הייפואקוגני הינו חלק משיליה תקינה, אם כי לא ניתן לשלול שמדובר בשטף דם שגם הוא בד"כ נספג. הגופיף הצהוב הינו ממצא תקין לאחר הביוץ. אם אינך מדממת, מנוחה אינה נדרשת, אלא אורח חיים רגיל. מותר לצום בשבוע כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס ונוגדנים
    מילי
    06/08/2011

הי, אני בשבוע 32+5.הריון תקין תודה לאל(מי שפיר תקין 3 סקירות תקינות) - לאחר הפסקת הריון בשבוע מאוחר ולכן ההריון יקר מאוד ומלווה בהמון חרדה.
    היות ואין לי נוגדנים לסי אמ וי, מרמת החרדה הגבוהה אני מבצעת את הבדיקה כל איזה שלושה שבועות בממוצע.
    תודה לאל הכל תקין.
    לפני כשבוע וחצי החל לי צינון, שורף בגרון והיות והייתי בבריכה קרה הוא החמיר וגלש לשיעול. ללא חום באף אחד מהזמנים הללו.הצינון עבר אחרי כמה ימים, השיעול עדיין ממשיך. כשבוע לאחר תחילת הצינון ביצעתי את הבדיקה שבוע 32+2 ותודה לאל תודה לאל יצא הכל תקין.
    שלשום , בעוד השיעול הזה נמשך, אך כאמור אין צינון או כאב גרון כבר שבוע+
    , התחילו לכאוב לי השרירים בכתפיים עורף ולעיתים רגליים. אני ממש בחרדות הרי רק ביצעתי את הבדיקה לפני חמישה ימים וכעבור יומיים ממנה החלו כאבי השרירים האלו והשיעול שטרם נפסק אך רופאת המשפחה אמרה שיקח עוד זמן לשיעול הליחתי לעבור.

בכל אופן אני שוב ממש ממש חרדה, האם הבדיקה שעשיתי כעבור שבוע לא מהמינה דיה?כי אני יודעת שאומרים לחכות שבועיים אבל שבועיים ממה??כי מצד שני אומרים שברגע שאדם חולה אפשר לגלות בבדיקת דם אם חלילה וחס זה וירוס מסוג זה ..
    אז מה הנכון?האם שוב עליי לעשותו?כי אתם אומרי שבשלב זה זה זניח אבל מה זה אומר זניח?ומה זה אומר כי אני אוכלת סרט שיש לי את זה...למרות שמיניסיונכם אם יש את הסימנים הההאלו חייב היה להיות גם חום???כי לא היה כאמור..מה לעשות?האם באמת נכון שזה לא מהימן הבדיקה שעשיתי?ואם חלילה פתאום יכול להיות שינוי בבדיקה חס ושלום חס וחלילה מה שמפחדת ממש,אזי מתי זה אומר שהיתה הדבקה?כדי לדעת מה הסיכון?הרי עשיתי פעם אחרונה בשבוע 32+2 ופני כן ב29+6 ויצא תוד הלאל תקין.
    אנא עזרו לי בבקשה מכם
    תודה
    + הוספת

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס ונוגדנים

הוספת תגובה

• וירוס ונוגדנים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    07/08/2011

נראה לי כי הכנסת את עצמך לחרדה מיותרת. גם אם יש חס וחלילה הדבקה מאוחרת - משמעותה פחותה והסיכון לעובר קטן יחסית לעומת עובר בשליש ראשון להריון. אין מקום לחרדה כאשר כל הבדיקות עד עתה היו תקינות, כך שגם אם חס וחלילה נדבקת - הסיכון לעובר מינורי אם בכלל. על פניו, אין ברירה, ומהיותך כה חרדתית - בדקי שוב את הנוגדנים ואת ה avidity, ואז תהיי רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר לטרלי
    נועה
    05/08/2011

שלום אני שבוע 23
    ביצעתי את כל הבדיקות שצריך וכולן יצאו תקינות
    בסקירה המורחבת הכל היה תקין
    אך נשלחתי לסקירה מכוונת כי חדר לטרלי שמאל היה 9 מ"מ
    מה זה אומר האם יש סיכון ?

לקביעת תור
    סגירה
    חדר לטרלי

הוספת תגובה

• חדר לטרלי - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    06/08/2011

החדרים הצדדיים במוח (לטרלים) נמדדים בקוטרם עד 10 מ"מ. ערך של 9 מ"מ נחשב לתקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק עוברי, העדרו ואיך ממשיכים?
    תמר
    04/08/2011

ת.ו. אחרונה 12.06
    השתמשמנו בערכת ביוץ, אני די סגורה על המועד - מה גם שבדיקת הריון ביתי גילתה הריון יומיים לפני תאריך המחזור הבא.
    בדיקת US בשבוע 6 + חמישה ימים לא הראתה דופק.
    בבדיקת US היום, שבוע 7 + ארבעה ימים טכנאית האולטראסאונד אמרה תחילה שהיא רואה דופק ראשוני, ולאחר מכן שהדופק לא ברור. היא אמרה לי לבוא שוב ביום שני (אהיה שבוע 8 + יום)
    בשתי הפעמים נאמר לי שאולי הביוץ היה מאוחר יותר. כאמור - אני סקפטית.

אשמח להסבר
    1. מה זה דופק לא ברור? מה זה דופק ראשוני?
    2. אם גם ביום שני לא יהיה דופק 'נורמלי', מה ההליך שמחכה לי?

תודה רבה

הוספת תגובה

• דופק עוברי, העדרו ואיך ממשיכים? - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    06/08/2011

אני מסכים כי אין דבר כזה דופק לא ברור: או שיש או שאין. ערכות הביוץ ילולות לעיתים להטעות במס' ימים, ולכן חכי לבדיקת האולטראסאונד הבאה, ונקווה שהדופק יהיה תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקף ראש גדול החורג משתי סטיות תקן
    יפית
    03/08/2011

שלום,
    הופניתי לבדיקה מכוונת ע"י רופא במכון, אולם לא מצאתי מכון שמוכן לקבל אותי בימים הקרובים. אני בשבוע 37+ EFW=3550 עם הקף ראש גדול החורג משתי סטיות תקן - הפערים גדלו מבדיקה קודמת. בנוסף י.ל.ד. האם קריטי להתעקש ולהגיע למכון? לאן מומלץ לפנות?

הוספת תגובה

• הקף ראש גדול החורג משתי סטיות תקן - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    06/08/2011

בכל קופה הקשורה לביטוח הבריאותי, יש מרפאה ראשית עם רופא אחראי שיוכל להפנותך בהתאם לסידורי הקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הריון קטן ביחס לעובר
    מיצי
    03/08/2011

שלום
    האני בשבוע חמישי+3, היום ביצעתי U.S ,נצפה שק הריון בתוכו עובר בגודל המתאים לשבוע ההריון ,ויש דופק לעובר. נאמר לי ששק ההריון קטן מידי ביחס לעובר, הופניתי לבדיקה U.S נוספת בעוד שבוע.
    האם יש סיכוי ששק ההריון יגדל או שאין מה לדאוג לגבי גודל שק ההריון, מה שחשוב זה שהעובר יגדל.
    אני מבולבלת,יש סיכוי להריון תקין
    אנא חזרו אלי מהר

לקביעת תור
    סגירה
    שק הריון קטן ביחס לעובר

הוספת תגובה

• שק הריון קטן ביחס לעובר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    04/08/2011

מיצי שלום
    ביצוע בדיקות אולטרהסאונד בשבועות כל כך גבוליים גורר סימני שאלה לא פעם מיותרים . הדגמת דופק היא בשבוע 6+ ואצלך ציינת שניצפה ב 5 +3 ?? זה ממש לא קטן. המתיני אם כן בסבלנות לפחות שבועיים שלשה לבדיקה הבאה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש שמיני ונוגדנים
    שירלי
    03/08/2011

שלום רב,
    אני בשבוע 32+.
    ביצעתי בדיקת סי אמ וי אתמול שוב אבל עדיין אין תוצאות ואני מתה מפחד כל פעם שעושה היות ואין לי נוגדנים. הייתי מקוררת השבוע ללא חום רק שיעול וצינון.
    בנוסף עשיתי ספירת דן שיצאה תקינה לגמרי ולימפוציטים יצאו תקינים 26.4, והבנתי שאם חלילה יש זיהום פעיל הלימפוציטים עולים??אזי זה יכול להרגיע אותי קצת עד התוצאות?
    אני ממש מוטרדץ, רציתי לשאול אין לי נוגדנים, ואני כל הזמן עושה את זה פעם אחרונה שביצעתי הוא ב29+6 ויצא תודה לאל תקין.
    רציתי לברר ראיתי שאתם רושמים שאם נדבקים בשבוע זה משמעות פחותה, מה זה אומר?אם יש משמעות מה היה אומרת?מניסיונכם?ויש כאלו שאומרים שכלל לא רלוונטי כלל, רציתי לדעת אם חלילה וחס מה המשמעות מה זה אומר פחות?זה הריון יקר ממש אחרי הפסקת הריון מאוחרת בגלל מי שפיר לא תקין..בבקשה עזרה...עד לאשר אני אהיה רגועה..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חודש שמיני ונוגדנים

הוספת תגובה

• חודש שמיני ונוגדנים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    06/08/2011

אינני יכול להרגיעך מהבחינה הנפשית, עד לקבלת התשובה, אך דעי לך, שככל שההדבקה, אם בכלל, מאוחרת יותר בהריון, הסיכון לפגיעה עוברית קטן ביותר. אני מקווה, שזה יעזור לך להתמודד עם הפחד עד קבלת התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיסי שליה
    אופק
    03/08/2011

שלופ פרופ' מייזנר,

שאלה בבקשה, האם אתה מבצע בדיקה זו ?
    האם בדיקה זו אמינה כמו מי שפיר ? מבקשת דעתך הכנה.
    בנוסף באם אינך מבצע בדיקה זו, אודה להמלצתך על רופא מומחה לבדיקה.

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    סיסי שליה

הוספת תגובה

• סיסי שליה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    06/08/2011

אני מבצע בדיקה זו במסגרת בית החולים בילינסון. הבדיקה אמינה כמו מי השפיר, אך דורשת מיומנות.
    איננו נוהגים מסיבות אתיות להמליץ על רופאים בפורום. תודה לך עבור ההתענינות, והתייעצי עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה