מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופ' ישראל מייזנרורד03/08/2011
שלום לך, לא מזמן הייתי אצלך בבדיקת מי שפיר . כמובן שמאוד מאוד חששתי..
כל שרציתי לומר לך זה פשוט תודה.
קודם שעם הנחמדות שלך הצלחת לפוגג במידה את רמת הלחץ וכמובן הכי חשוב המקצועיות.
אז שוב תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' ישראל מייזנר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/08/2011תודה רבה, ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמת - מועד מומלץליאור03/08/2011
הי,
האם ביצוע סקירה מוקדמת בשבוע 14+ 0 ימים כדאית?
אני יודעת שזה בטווח, אבל גבולי מאוד, האם יש עדיפות לביצוע הבדיקה בשבוע 15?
האם יש דברים שעלולים לא להתגלות בשבוע 14 לעומת שבוע 15?
וכשאומרים שבוע 14, האם הכוונה ל 14 שבועות + מספר ימים (שזה שבוע 15) או לשבוע 13+ מספר ימים (שזה שבוע 14 שטרם הסתיים)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת - מועד מומלץ - תגובה
ד``ר רון ברדין04/08/2011ליאור שלום
14 שבועות הכוונה למלאים . אין טוב או לא טוב לגבי סקירה בשבוע 14. ישנם רופאים המבצעים הסקירה בשבוע 14 ואף פחות מכך ואחרים בין 15-16 שבועות . תלוי בהרגלי הבדיקה של הרופא, מכשיר האולטרהסאונד איתו מבצעים הבדיקה , עובי דופן הבטן של הניבדקת ועוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פירוש הקודים שלאולטרסאונד עובריסיסי02/08/2011
אשמח לקבל מידע מה משמעות הקודים הבאים בבדיקת אוטרסאונד עוברי
bpd
femur
hc
ac
we - זה כנראה הערכת משקל
תודהרבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פירוש הקודים שלאולטרסאונד עוברי - תגובה
ד``ר רון ברדין04/08/2011סיסי שלום
אלה הם פרמטרים שונים אותם בודקים בהערכת מימדי העובר בינהם היקף הראש, היקף הבטן, אורך ירך ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימדי ראש קטנים ב-3 שבועותשירלי02/08/2011
שלום רב,
הנני בהריון ראשוןן שבוע 37.2
היום בבדה שגרתית התגלה כי מימדי הראש קטנים בכ-3 שבועות לעומת גיל ההריון.
להלן תשובות בדיקות אולטראסאונד:
85 מ"מ (מתאים לשבוע 34+1)-BPD
306 מ"מ (מתאים לשבוע 34+1)-HEAD CIR
325 מ"מ (מתאים לשבוע 36+2)-AB.CIR
יחס HC/AC 95
73.8 מ"מ (מתאים לשבוע 37+6 )
גיל ההריון US 35+5
הערכת משקל 2880
השאלה שליא היא האם הסטיה של שלוש שבועות בממדי הראש מבוטאת בד"כ בבעיה כלשהיא בעובר?יש לצי כי באולטראסאונד שביצעתי בשבוע 33+4 ממדי הראש הראו שבוע 32+3
האם זה שכיח כי ממדי הראש לא תואם לגיל ההריון האם זה מראה ברוב המקרים שקיימת בעיה כלשהיא?
האם שאר ערכי הבדיקה הכוללים את הבטן של העובר אורך העצמות וכ"ו תקין לגיל ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימדי ראש קטנים ב-3 שבועות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/08/2011ממדי ראש קטנים מהצפוי מחייבים בירור מסודר במסגרת מרפאת הריון בסיכון או במסגרת בית חולים. על הרופא המטפל, לודא כי ממצאי הבדיקה אומנם מצביעים על ראש קטן, ולהפנותך לביה"חל בהקדם לבירור. רוב הסיכויים שהראש קטן עקב קושי במדידתו בגיל הריון מלתתקדם, ולכן פניצ לבירור ללא חרדה מוגזמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימדי ראש קטנים
שירלי06/08/2011האם הממדי הראש המצויינים מעלה אכן קטנים?האם רוב התינוקות עם ממדים הללו יוצאים בריאים?האם זה שכיח מימדי ראש קטנים בגיל ההריון?
האם הממדים עדיין בתחום הנורמה?
האם שאר הממדים תקינים לשבוע ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בין גיל הריון לבין גיל USאביטל01/08/2011
היי,
אתמול עשיתי סקירה מכוונת (עקב חלבון עוברי מעט גבוה 2.23 כשהטווח הוא עד 2).
הבדיקה יצאה תקינה מבחינת איברים, אבל הפרמטרים הראו על גיל הריון 19.2 ,19.4 וחלק קטן הראה על 19.6
כשלבסוף גיל הריון לפי US רשום 19.2
וגיל הריון לפי תאריך ווסת אחרון: 20.3
השאלה היא האם זה שיש פער ביניהם זה תקין?
וגם כמה פער זה עדיין נחשב תקין?
אודה לתשובתך כי אני טיפה לחוצה.
תודה רבה:)
אביטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בין גיל הריון לבין גיל US - תגובה
ד``ר רון ברדין02/08/2011אביטל שלום
פער של 8 ימים כאשר כל שאר הבדיקה תקינה לא משמעותי מעבר לצורך לבצע ביקורת ומעקב גדילה על מנת לודא שהפער לא גדל. אני מניח שאת זה תבצעי בסקירת המערכות המאוחרת בשבוע 22-23
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- האם לבצע בדיקת מי שפירש.ש31/07/2011
שלום,
אני בת 26 בהריון בשבוע 21(+5) והאמת שמרוב בדיקות ולחץ, במקום להנות מההריון אני כל הזמן בפחדים. רציתי להתייעץ איתך לגבי דיקור מי שפיר כי גם היועצת גנטית שלי לא בטוחה אם אני צריכה לעשות או לא, אני אוסיף ואומר שיש לי פחד אדיר ממחטים ככה שבמידה ואצטרך כן לעשות את הדיקור אני מקווה שאוכל לשבת בנחת בבדיקה ולא לבכות ולזוז בהיסטריה. אז הנתונים שהפנו אותי ליועצת גנטית וגרמו לה להתלבט הם כאלו: בבדיקת תבחין משולש הראשונה שעשיתי התוצאות: AFP-3.15 HCG-2.51 UE3-0.83 לאחר התוצאות האלו הופנתי לבדיקה נוספת ולסקירה מאוחרת ומכוונת, בבדיקת התבחין המשולש השניה התוצאות היו: AFP-2.21 HCG-1.48 UE3-1.21 ותוצאות הבדיקה של הסקירה המכוונת היו-נצפו CPCדו צדדיים:מימין 2CPC בקוטר 6 ו-9 מ"מ. משמאל CPC נוסף בקוטר 5 מ"מ. בנוסף קיימת א-סימטריה בין החדרים כאשר הימיני ברוחב 9.8 מ"מ והשמאלי 7 מ"מ. סיכום הבדיקה הוא שלא נצפה ממצא המסביר ערך גבוה של חלבון עוברי. 2. לאור CPC א-סימטריה בחדרי המח ורושם לVSD מומלץ אקו לב עובר וסקירה מכוונת מח לעוד כ3-4 שבועות, באקו לב עובר הכל היה תקין. אני ממש ממש בלחץ מהכל וקשה לי לקבל החלטה לגבי דיקור מי שפיר. מה היית ממליץ לי. אני חייבת עזרה. מה סיכון בשבוע שאני נמצאת בו אני מניחה שאם אבצע את הבדיקה זה יקרה בשבוע 22...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- האם לבצע בדיקת מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2011דיקור מי שפיר יכול לספק אינפורמציה נוספת במקרה שלך, לאור הממצאים הסונוגרפים והביוכימיים. דיקור מי שפיר אמנם נשמע מפחיד, אך תוצאה תקינה של הבדיקה יכולה לחסוך ממך הרבה לילות נטולי שינה בהמשך ההריון. הפחד ממחטים ותזוזה אינו רק שלך, ובכל זאת מי שצריכה עוברת את הבדיקה. עלייך לשקול מה את רוצה ולבצע את הבדיקה עוד השבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד שבוע 10טל31/07/2011
רציתי לדעת האם בשבוע 10 להריון עושים אולטרסאונד פנימי או חיצוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד שבוע 10 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2011אפשר גם וגם, תלוי באישה - רצוי פנימי, ובייחוד בנשים שמנות עם דופן בטן עבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ממי שפיראופק31/07/2011
שמי איבון ואני בת 36.6.
יש לי שני ילדות אחת בת 3 ושהשניה בת 6.6.
בהריונות שלי איתם ביצעתי מי שפיר אצל ד"ר אריה ישעיה באסותא. (אגב רופא מקסים ומצחיק).
נכון להיום אני מאוד רוצה עוד ילד, אבל לצערי אני במצב של חרדות מאוד קשות.
אני מטופלת בפאקסט 20 מ"ג אצל פרופ' דבי וישנטוק פרס פסיכיאטרית.
בהריונות הקודמים שלי נטלתי פריזמה 40 מ"ג מתחילת השלישי הראשון בהשגחה של ד"ר ציפי דולב גם פסיכיאטרית.
הבעיה שלי היא כזו, אני מחפשת רופא שיהיה צמוד איתי לאורך כל הדרך במהלך ההריון.
יש לי חרדות עצומות שלא מניחות לי ואני כל הזמן חושבת ודואגת.
הבעיה התחילה כשבדיוק תכננתי להכנס להריון ושמעתי על אותה בחורה שעשתה מי שפיר במדיקל סנטר והסתבכה עם זיהום ומצבה היה קשה מאוד.
מאותו הרגע שקראתי את הכתבה, התחילו לי החרדות שגם אני אצטרך לבצע מי שפיר (בגלל הגיל, למרות שכבר ביצעתי בעבר אבל לא ידעתי
מה ההשלכות שיכולות להיות מבדיקה כזו).
אני מנסה בכל דרך למצוא פתרון (בדיקה אחרת) במקום מי שפיר.
קראתי באינטרנט שיש בדיקה שנקראת סיסי שלייה ומבצעים אותה בין השבוע ה – 10 ל – 13 בערך.
מסבירים מה הסיכונים של הבדיקה וכו'.
לצערי מרוב כל כך הרבה מאמרים על הבדיקה, אני רק מפחדת עוד יותר מפני שכל אחד אומר משהו אחר.
אני כבר מיואשת ומחפשת עזרה, אני מאוד משתוקקת לילד אבל לא מוכנה לבצע מי שפיר.
הפסיכיאטרית שלי נותנת לי כדורים להפגת החרדה, אבל לצערי זה לא מונע ממני את הרצון העז לילד. הפתרון של כדורים הוא פתרון כימי
והרגש שלי יותר חזק לצערי.
השאלה שלי אליך, האם בדיקת הסיסי שליה כל כך מפחידה ? יש כל מיני סברות שאומרים שהיא לא מדוייקת ולפעמים גם
אחרי שעושים אותה יכול להיות מצב שיהיה צורך לעשות בכל זאת מי שפיר מפני שבדיקת חלבון עוברי יכולה לצאת לא טובה.
או שיש אומרים שהבדיקה גורמת למומים בגפיים של העובר.
אני מאוד מבולבלת ונואשת. אני יודעת שאני קודם צריכה לטפל בעצמי בחרדות ורק לאחר מכן להכנס להריון.
הבנתי דרך הרבה פורומים שאתה רופא נחמד מאוד וחביב.
אני פשוט מחפשת רופא שיסביר לי בדיוק מה זו בדיקת סיסי שליה בכדי שאולי אוכל להרגע ולפסיק לחשוב כל כך הרבה מה לעשות.
אני רוצה לדעת שיש לי אפשרות לבדיקה אחרת חוץ ממי שפיר ושהיא אמינה בדיוק כמו מי שפיר.
אודה לעזרתך, ואני מתנצלת מראש על כך שאני פונה אליך בבעיה שלי שאולי נשמעת לך מוזרה.
אני מוכנה להגיע לפגישה פרטית רק בכדי שתוכל להרגיע אותי.
מיואשת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2011התגובה לבעייתך אינה יכולה להצטמצם במספר שורות כתובות באינטרנט. כאישה בחרדות תחת טיפול תרופתי, עלייך לפנות אישית לרופא נשים מוסמך לצורך יעוץ וטיפול תואם - קרי מעקב והסברים מפורטים על הבדיקות השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן קטנהאוקסנה31/07/2011
שלום,
אני מאוד מודאגת בגלל הבטן הקטנה. זהו הריון הראשון שלי ואני לוקחת תרופות נגד לחץ דם גבוה(פעמיים ביום 100 מל"ג-טרנדייט שיכולים לעצור את התפתחותו של עובר).
הנה תוצאות שלי בשבוע 33:
פרופיל ביו-פיסיקלי
מי שפיר:
כמות מי שפיר: תקינה
מדידות
BPD : לשבוע 86 מ"מ מתאים לשבוע 34w5d
HC: ס 311 מ"מ מתאיי לשבוע 34w3d
AC: לשבוע 289 מ"מ מתאים לשבוע 33w0d
FEMUR: 66 מ"מ מתאים לשבוע 34w0d
ממוצע גיל ההריון :34w2d
יחסי /משקלים:
1.08:HC/AC
4.38:AC/Femur
1.3:BPD/Femur
HC/BPD: 3.62
FL/HC: 0.21
משקל העובר HADLOCK1: 2220
HADLOCK4:2240
תוצאות בשבוע 29:
מי שפיר:
כמות מי שפיר: תקינה
מדידות
BPD : לשבוע 75 מ"מ מתאים לשבוע 29W5D
HC: ס 277מ"מ מתאיי לשבוע 30W5D
AC: לשבוע 272מ"מ מתאים לשבוע 31W0D
FEMUR: 58 מ"מ מתאים לשבוע 30W2D
ממוצע גיל ההריון :30W4D
יחסי /משקלים:
1.02:HC/AC
4.69:AC/Femur
1.29:BPD/Femur
HC/BPD: 3.69
FL/HC: 0.21
משקל העובר HADLOCK1: 1712
HADLOCK4:1660
אפשר לקבל פירוש של התוצאות? האם יש מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת פרטים לבטן קטנה
אוקסנה31/07/2011אני בת 32 וגובה שלי 1.71
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן קטנה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2011הבטן הקטנה הינה עניין סוביקטיבי. העובר שלך לא רק שאינו קטן מהצפוי אלא יותר גדול ואינני מוצא סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון התקררותשירלי31/07/2011
שלום רב, אני בשבוע 32(מחר). אין לי נוגדנים לסי אמ וי ופעם אחרונה שעשיתי את הבדיקה ותודה לאל תודה לאל יצא תקין היתה לפני שבועיים..
השבוע הייתי מצוננת מקוררת עם נזלת, כאב גרון קצת ושיעול..ללא חום..גם הייתי בבריכות עברתי מחום לקור אולי מה שמסביר..
בכל אופן, שאלתי היא אם עליי לעשות שוב את הבדיקה בעקבות זה כי כל פעם שצריכה לבצעה אני בחרדות כמה ימים עד הבדיקה ואחריה- עד התוצאות..והרופא אומר שבשלב זה כבר לא רלוונטי..בנוסף יצא לי הרפס שפתיים(מדי תקופות יש לי)..ואני יודעת זה נגיף ממשפחה דומה שלא נדע, אבל זה מרגיע שיש לי הרפס שפתיים כלומר שלא סביר שזה חס ושלום חס וחלילה סי אמ וי בגלל שיש וירוס אחר שפעיל כרגע או אין קשר??
אני ממש בלחץ..כי שיעול נגיד זה משהו שלא היה לי הרבה מאוד זמן..בשנים אחרונות..שיעול רטוב כזה..(מה הוא אומר אתם יודעים?)
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינון התקררות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2011רוב הסיכויים שמדובר אמנם בשפעת ולא בזיהום של CMV. כיון שאינך רגועה, אני לא הייתי פוסל ביצוע בדיקת דם ע"מ להיות שקטה. אגב, ניתן להדבק ב CMV גם מאוחר בהריון ויש לכך השלכות פחות חמורות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההשלכות אם חלילה וחס נדבקים בשבו
שירלי03/08/2011בשבוע זה?מה המשמעות מה זה פחות חמורות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההשלכות אם חלילה וחס נדבקים בשבו - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/08/2011פחות סיכון לפיגור שכלי, פחות פגיעה מוחית ופחות חרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסבירות?רונה30/07/2011
ערב טוב! מה הסבירות לראות שק הריון כ15 יום אחרי קיום היחסים? תיאורטית, האם ניתן? והופעת דופק בשבוע 5+3? מעניין אותי כי אני מנסה לברר אולי ההריון שלי קטן בשבוע. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסבירות? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2011אין אפשרות לראות שק הריוני לאחר 15 יום מיחסי מין. המינימום הוא 3 שבועות.
ניתן לראות קוטב עוברי בשבוע 5+3, אך לא דופק, אותו ניתן לראות לאחר מספר ימים מגיל הריון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי לידהיוליה30/07/2011
שלום, רציתי לדעת האם יש אפשרות לזהות באמצעות א.ס כתמי לידה מסוג יין-פורט (כתמים אדומים) המופיעים על הפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי לידה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/07/2011לא ניתן לאבחן כתמים אלו בעזרת אולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א סימטרייה בין חדרי המוחשירן30/07/2011
עובר ממין זכר. שבוע 28
חדר לטרלי שמאלי 6 מ"מ
ימני - 3 מ"מ
שאר מבנה המוח תקין. בדיקת מי שפיר בשבוע 18 תקינה.
שאלותיי הן:
1. מה זה יכול לגרום ?
2. האם זהו נזק התפתחותי שיכול להיגרם מחשיפה לחומרים כמו ג'ל אלכוהולי (אני מנקה ידיים לעיתים תכופות. לפעמים 10 פעמים ביום), אקונומיקה או תרופות מסוג SSRI ודומותיה?
3. אם זה לא היה בסקירה המוקדמת, האם הבעיה ההתפתחותית החלה בשלב מאוחר יותר בחיי העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א סימטרייה בין חדרי המוח - תגובה
ד``ר רון ברדין30/07/2011שירן שלום
הבדיקות תקינות. אסימטריה בתחום הנורמה תקינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה ימנית גבולי שבוע 22 + 6חגית29/07/2011
שלום
בצעתי סקירת מערכות מורחבת. אני בשבוע 22 + 6 ימים.
בסקירה הנוכחית נתגלה:
אגן כליה ימנית גבולי : 5.3 מ"מ ללא הרחבת גביעים. אורך הכליה 30 מ"מ. פרנכימה שמורה
אגן כליה שמאלית תקין 3.1 מ"מ אורך הכליה 30 מ"מ
בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15 + 2 ימים לא נמצא דבר
בדיקת מי שפיר בשבוע 16 הייתה תקינה
מה זה אומר ? הרופא המליץ על סקירת מערכות מכוונת בעוד 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה ימנית גבולי שבוע 22 + 6 - תגובה
ד``ר רון ברדין30/07/2011שלום חגית
אגן הכלייה הוא אותו איזור בכלייה בו השתן שנוצר בכלייה "ממתין" לפני שעובר לצינור השתן - השופכן - ומשם לשלפוחית השתן. יש הגדרות לרוחב על פי שבועות. בשבוע 22 נע בין 5-6. ממ לכן איננו מבטא כרגע כל בעייה. בסך הכל נקט הרופא הבודק בגישה בטוחה יותר והמליץ שתבצעי ביקורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטיית האולטרסאונדרונה29/07/2011
בשבוע 6 הסטייה היא? ובשבוע 7-10 יש פחות סטייה? נאמר לי שמדידה בשבוע 6 היא הכי מדוייקת אבל בשבוע 7-10 ישנה פחות סטייה, אז לא מובן לי ההבדלים!
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיית האולטרסאונד - תגובה
ד``ר רון ברדין30/07/2011שלום נעמה
ניראה שקיבלת מידע מבולבל. שבוע 6 איננו השבוע האופטמלי והמדוייק לקביעת גיל הריון .2-4 שבועות קדימה מדוייק יותר . אל תסתבכי עם הסטיות...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)