מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצע בעפעףמשה.ר27/03/2010
פצע קטן בעפעף תחתון מבפנים. מטופל שבוע בטיפות פנימיקסין ומשחה סינטומיצין 5 אחוז(מרופא המשפחה),הפצע קטן מעט אך לא נעלם, מה לעשות? תודה. רותי(בת 61 מטופלת ומאוזנת בכדורים ללחץ דם וסוכרת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בעפעף
פרופ' גיא בן סימון27/03/2010שלום רב
פצע בעפעף יכול להיות ביטוי לדלקות מסוגים שונים כמו שעורה, בלוטת חלב, דלקת זקיק השערה או לגידולים בעפעף - אך במקרה האחרון לרוב מדובר בפצע חיצוני מכוייב.
על פי תיאורך נראה כי מדובר בפצע דלקתי. אם הוא אינו חולף בטיפול שמרני לעתים ניתן לבצע הסרה כירורגית (בהרדמה מקומית) או הזרקת סטרואידים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקוס גאן+פטוזיסליטל21/03/2010
ד"ר שלום,
לבני בן השלושה חודשים יש MGWJ-מרקוס גאן עם פטוזיס בעין שמאל. העפעף מכסה שכליש ואף עד חצי מהאישון.
עד כה הוא תחת מעקב ראיה בקופ"ח ובשניידר.
שם נאמר שאין הפרעה לציר הראיה,אך תמיד אצל הרופאים הוא פוקח את עינו שלא כהרגלו..
לאחרונה נאמר כי יש לו חצי צלינדר בשתי העיניים,ושיש פטוזיס קל גם בעין ימין.
שאלותיי הן:
1. האם הצילינדר נגרם עקב ההפרעה בראיה? והאם הוא יכול לגדול?
2. האם פטוזיס יכול להחמיר?
3. האם רטיה על העין הטובה תוכל לשפר את הפטוזיס?
4. האם ישנה רגישות לאור במצבים כאלו? כי כך אני מתרשמת.
5. מאיזה רמה של פטוזיס מומלץ לנתח בגיל צעיר?
6. האם מאחר וזוהי תסמונת מרקוס גאן הניתוח הוא שונה מניתוח של פטוזיס רגיל?
תודה מראש,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקוס גאן
פרופ' גיא בן סימון21/03/2010שלום רב,
מרקוס גאן הינה תופעה של צניחת עפעפיים עם חיבור לא תקין בין עצבי הלעיסה (V) לעצב המרים את העפעף (III). כאשר מבצעים תנועות מציצה או הזזת הלסת יש הרמה של העפעף.
צילינדר לרוב אינו נגרם על ידי ההפרעה בראיה אלא הוא עלול לגרום להפרעה בראיה בייחוד אם שונה במידה מהותית בין שתי העיניים. לעתים צניחת עפעף ממושכת עלולה להשפיע על התפתחות צילינדר.
מידת הצניחה לרוב אינה מחמירה אך אם יש הפרעה לציר הראיה, גם אם אינה קבועה או מתפתחת עין עצלה יש התוויה לניתוח
רטיה על העין הטובה היא טיפול לעין עצלה אך לא אמורה להשפיע על צניחת העפעף.
רגישות לאור לא צריכה להיות חלק מהסינדרום ויש לחפש סיבה בבדיקת העיניים לכך, אם כי לא בהכרח תופיע סיבה. פזילות מסוגים שונים עלולות להיות מלוות מרגישות לאור.
התוייה לניתוח היא הפרעה לציר הראיה / התפתחות עין עצלה או הפרעה קוסמטית - במקרה האחרון את היא זו המחליטה על מועד הניתוח
ניתוח פטוזיס רגיל מתבצע במרקוס גאן, אך התופעה של הרמה ביתר של העפעף אינה נעלמת לאחר הניתוח. יש אפשרות לטפל גם בכך אך כאן הניתוח פחות מוצלח ומחייב עין פתוחה ושימוש בשריר הגבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה שומנית בעפעףמיכל19/03/2010
שלום,
לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח להסרת ציסטה שומנית. כעת אחרי שהתפרים והנפיחות ירדו אני רואה שהיא חזרה או שהיא לא הוסרה במלואה (עכשיו היא עוד קטנה אבל אני חוששת שהיא גדלה).
שאלותיי הן:
1. האם שוב אצטרך ניתוח? או שבגלל שזה עוד קטן יש דרך אחרת להוציא את זה?
2. במידה ואצטרך ניתוח, תוך כמה זמן אני אוכל לעשות? (כיוון שעשיתי ניתוח לפני שלושה שבועות וגם אולי צריך לחכות שהיא תגדל כדי לעשות שוב).
תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה שומנית בעפעף
פרופ. אריה נמט20/03/2010שלום רב,
כדי לענות על השאלה יש לבדוק האם אכן נותר חלק מהציסטה, או האם מדובר על ריפוי של הניתוח.
גם אם נותר חלק קטן, ניתן לעיתים לבצע צריבה נקודתית של השארית, בייחוד אם היא שומנית. במידה והבצקת אכן חלפה, ניתן לבצע את הפעולה הנדרשת 6-8 שבועות לאחר הפעולה הראשונה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרחבת העינייםלירז18/03/2010
שלום ,
יש לי עיינים גדולות , אבל הם לא ארוכות כאלה .
אני חייבת איזה שהו ניתוח שאני יכול להרחיב את העיניים .
אנא הודיעו לי אם יש דבר כזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להרחבת העיניים
פרופ. אריה נמט18/03/2010לירז שלום,
יש מבנים שונים של מפתח העיניים. לעיתים המפתח קטן או גדול, לעיתים ורטיקלית או הוריזונטלית.
ניתן עקרונית לבצע שינוי בכל אחד מאלו.
הכתובת היא מומחה לניתוחי פלסטיקה של העין.(אוקולופלסטיקאי)
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס אדום בעיןמלי13/03/2010
אני בן 20 כל חדש מופיע פס אדום בעין בחלק תחתון וגם פס אדום בעפעף
. העין מאד מתנפחת וכואבת. נותן הרופא עיניים טיפול באוגמנטין ומישחה אנטיביוטית וזה חולף
מכיוון שזה קורה כל כך הרבה פעמים אני רוצה פיתרון כיצד לפתור את הבעיה שגם לא תזיק חלילה בעתיד .
הבעיה החמירה בשנה האחרונה
לאיזה סוג של מומחה לפנות??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס אדום בעין ובעפעף
פרופ' גיא בן סימון13/03/2010שלום רב
יש מספר גורמים לדלקות עיניים חוזרות - כדוגמת מחלות אלרגיות, או מחלות דלקתיות של בלוטות העפעף.
מומלץ לפנות לרופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין (אוקלופלסטיקה), והטוב ביותר כאשר יש התקף דלקת חריף על מנת להקל על האבחון או האבחנה המבדלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מוגלתימיכל13/03/2010
פצע, מוגלתי בחלק הפנימי של העין.
הווה אומר: כאשר אני הופך את העפעפיים , בפנים כ4 מ"מ מהסף , אני רואה מעין פצעון מוגלתי , אשר מתפתח , ולמעשה הפצע גדל וגדל בתוך העין!
תופעות הלוואי שלי הם שעין אחת דומעת בצורה מאולצת,
צריבה
כאבים , התנפחות חיצונית ופנימית של האזור וכמובן קושי במצמוץ
אני כמובן אלך לרופא , אך עד אז כדי להירגע מעט
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצכ מוגלתי
לפי תאורך נראה כי מדובר בשעורה פנימית, שהינה דלקת סביב בלוטות המרכיב השומני של הדמעות.
ישנה חסימה להפרשה של אחת הבלוטות, הצטברות שומן, תגובה דלקתית נגדו וזיהום משני.
במרבית המקרים התופעה חולפת מעצמה, או על ידי ניתוח ניקוז (בהרדמה מקומית) או הזרקת סטרואידים לאיזור הפצע.
בכל מקרה מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים כללי, או רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין.
בתודה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים - אוקולופלסטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה- המשך
מיכל13/03/2010האם ישנה משחה או כדור שאוכל לבקש מרופא המשפחה שזמין ?
מקווה הצריבות שאני מרגיש תרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות בעין שבה העפעף יורד על העיןיזק13/03/2010
שלום
בעין אחת העפעף שוכב על העין--יותר מהעין השניה על כשליש מהמיפתח-- עקב תאונה שעברתי לפני כ- 30 שנה.זה לא הפריע לי עד כה. לאחרונה יש לי שם דמעות בעיקר כשני בחוץ או ברוח ופחות בבית.
מה דעתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעת
המצב אותו הנך מתאר נקרא eyelid imbrication והוא עלול לגרום לגירוי כרוני בעפעף, דלקת לחמית ודמעת
במקרים מסויימים (כאשר אין סיפור לתאונה) המצב יכול להיות קשור לאלסטיות יתר של העפעפיים - floppy eyelid syndrome אך סינדרום זה קשור ב sleep apnea.
יש ניתוח המאפשר לשפר את מנח העפעף העליון ביחס לתחתון, מה שבמרבית המקרים פותר את בעית הדלקת הכרונית ואת בעית הדמעת.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים - אוקולופלסטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר בן סימון- יבלות בעפעףמיכל12/03/2010
הופיעו לי בעור בעפעפיים, היכן שהריסים התחתונות לייתר דיוק , בשתי העיניים, יבלת בצורת עיגול . אני מרגישה שזה שורף. לא ידוע לי מה הגורם לכך.
שאלותיי הן:
1. האם אני צריכה ללכת לרופא עיניים או לעור?
2. איך מטפלים ביבלת בעפעף???
שבת שלום
בברכה,
מיכלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות בעפעפיים
יבלות בעפעפיים יכולות להיות ביטוי של מחלה וירלית (וורוקה) במקרים אלה הן עלולות לגרום לדלקות עיניים, מחלה דלקתית (שעורה כלואה) או גידולי עפעף (פפילומה, ציסטה, BCC ודומים להם)
במקרים אלה מוטב לפנות לרופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין (אוקולופלסטיקה) אשר יוכל לאבחן ולטפל בצורה הטובה ביותר.
בכל מקרה תוכלי גם לפנות לרופא עיניים כללי אם הדבר נוח לך. רופאי עור לרוב אינם מטפלים במחלות העפעפיים.
בתודה
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים - אוקולופלסטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גיא ,נפיחות מתחת לעין שמאלמיכל11/03/2010
שלום, אשמח להתייחסותך המהירה.
לפני כשבועיים הרגשתי וראיתי שמתחת לעין השמאלית נוצרה נפיחות והרגשתי כאב. עשיתי קומפרסים ביתיים, אך הנפיחות לא ירדה. היום שקמתי ראיתי שהאיזור כהות בעור מסביב לעין הזו.
תודה רבה ,
רוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מתחת לעין
פרופ' גיא בן סימון11/03/2010שלום רב
ישנם מספר גורמים לנפיחות מתחת לעין כמו דלקת עפעף, שעורה כלואה,
אם הנפיחות אינה חולפת תוך מספר ימים מומלץ לקבוע תור לבדיקה
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש שעות בין טיפות רסטזיסנטע09/03/2010
גיא שלום.
אני משתמשת בטיפות רסטזיס. בהוראות כתוב שיש להקפיד על הפרש של 12 שעות בין ההזלפות.
האם ניתן לצמצם את הזמן ל 9 -10 שעות ? האם הפרש הזמנים משמעותי להשפעה.
לפני השינה אני משתמשת בג'ל ג'נטיל. כמה זמן עלי להמתין בין הרסטזיס לג'נטיל ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש בטיפות
פרופ' גיא בן סימון11/03/2010נטע שלום רב
מובן שמומלץ לרווח את הטיפות לפי ההוראות על מנת להגדיל את משך הפעילות לפי מה שנבדק במחקרים הראשוניים על הטיפות
עם זאת אם הדבר אינו מתאפשר להערכתי אין הבדל משמעותי אם תשימי את הטיפות בהפרש של 9-10 שעות
את הג'ל בלילה אנא שימי לפחות 10 דקות לאחר ששמת את טיפת הרסטזיס השניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות רזיטס וג'ל גנטיל.נטע08/03/2010
גיא שלום.
אני משתמשת בטיפות רזיטס פעמיים ביום. רק לאחר חודש קראתי בהוראות כי יש לשמור על הפרש של 12 שעות בין שימוש לשימוש . האם שמירה על 12 שעות הכרחית ? האם מותר הפרש של 9 - 10 שעות ?
מה ההפרש זמנים שיש לשמור גם בין רזיטס לבין ג'ל ג'נטיל ?
תודה מראש
נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות רסטזיס
פרופ' גיא בן סימון08/03/2010שלום רב
מומלץ לשמור על הפרש של 12 שעות להגברת יעילות התרופה אך הפרש שונה ב 1-2 שעות קרוב לודאי שאינו משמעותי.
אם הינך משתמשת בטיפות תחליפי דמעות יש לקחתם לפני טיפות רסטזיס לפחות מספר דקות, כאשר את הרסטזיס יש ליטול ממש לפני השינה מאחר שזו תרופה אנטי דלקתית לעומת טיפות תחליף דמעות.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריגיום לאחר ניתוח לייזראסיה08/03/2010
יש לי פטריגיום בעין שמאל. הבעיה היא שלפני כ7 שנים עברתי ניתוח לייזר לתיקון ראיה.
אני מאוד מתלבטת אם לעשות את הניתוח מכיוון שלפי הבנתי היות והקרנית שלי דקה יותר הניתוח יכול להיות מסוכן יותר.
האם במצב שלי מומלץ לעשות את הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריגיום לאחר ניתוח לייזר
פרופ' גיא בן סימון08/03/2010שלום רב,
ניתוח הסרת פטריגיום מתבצע כאשר ישנה הפרעה בראיה בשל הסתרת ציר הראיה או אסטיגמטיזם מושרה על ידי הפטריגיום, או מטעמים קוסמטים (עין אדומה, הפטריגיום עצמו מפריע).
בניתוח מקלפים את הפטריגיום מרקמת הקרנית ומלובן העין ומשתילים לחמית בריאה באיזור מיטת הפטריגיום על מנת למנוע חזרה (בניתוח עם שתל לחמית שיעור החזרה נמוך ועומד על 3-5%)
במקרה שלך יש לנהוג במשנה זהירות במהלך קילוף הפטריגיום אך אין סיבה לא לבצע את הניתוח אם אכן הפטריגיום מפריע לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת חומרי מילוי לעפעפייםקרן06/03/2010
שלום,
יש לי עיניים שקועות עמוק, מוקפות בעיגולים שחורים מודגשים, גם בעפעפיים העליונות וגם בתחתונות.
ממש ישנה ירידה מודגשת מעל עצם הלחי עד לעין של שקע מודגש, ושקע עמוק מתחת לגבה בחלק הקרוב לאף.
האם ישנו טיפול כלשהו של הזרקת חומרי מילוי לעפעפיים העליוניים וההתחתונים על מנת להבליט אותם קצת יותר אל פני השטח של הפנים וכך קצת להעלים את הצל שנוצר מהשקע?
בתודה,
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת חומרי מילוי לעפעפיים
פרופ. אריה נמט06/03/2010קרן שבוע טוב,
בשנים האחרונות נצבר נסיון רב בהזרקת חומרי מילוי גם סביב העיניים במטרה למלא איזורי חסר.
החומרים אותן מזריקים הינם חומרים טבעיים, כלומר- כאלה אשר הגוף אינו מזהה אותם כחומרים זרים ואינו מפתח תגובה דלקתית מולם, ומצד שני, מפרק אותם בהדרגה.
החומרים המקובלים בשוק הינם חומצה היאלורונית וקולגן. יש חברות שונות המשווקות אותם, והם נספגים כעבור שנה עד שנתיים.
המילוי סביב העיניים יכול להתבצע בחלק הפנימי- תחתון- איזור בו נותר פעמים רבות מעין שקע הקרוי tear trough, ונובע ממספר גורמים: מדרגת העצם במקום, אפקט הצללה, ריבוי כלי דם והדקקות העור.
לעיתים קיים מבנה של עיניים שקועות, כפי שאת מתארת, ואז יש צורך למלא גם בשקע שמעל העין.
בברכה,
ד"ר אריה נמט
מומחה עיניים, ניתוחי עפעפיים, דרכי דמעות, ארובה וקטרקט. מנהל תחום אוקולופלסטיקה, בי"ח מאיר , מרפאה: מרכז אהרוני, ויצמן 83 כפר סבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופיע לי גוש קטן בעיןמאשה04/03/2010
אני סובלת כשבוע מכאבים באזור עין ימין .
היום בצהורים גיליתי שיש לי בעין ימין מין גוש מאוד קטן בצבע צהוב/לבן .
אינני יודעת מה זה .
אני חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שיש לי כאבים בעיניים.
אשמח לעזרה ויעוץ בעיניין.
בברכה ,
מאשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב הגוש נמצא בחלק התחתון של העפעף.
מאשה04/03/2010כיצד ניתן לפתור את הבעיה והאם יש צורך לגשת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בעפעף
פרופ. אריה נמט04/03/2010מאשה שלום,
יש אפשרויות שונות למשמעות הממצא.הסבירות הגבוהה ביותר היא שזו שעורה.
אני מציע לפנות לרופא עינים לצורך אבחנה מדויקת והחלטה על טיפול.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאל08/03/2010קודם כל תודה רבה..
דבר שני הרופא שמטפל בי אומר שזה כלום זה הגיוני??
ואיך לוקחים ביופסיה ממקום כזה??
בתודה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
דניאל08/03/2010זה היה מכוון לכותרת תוצאות סיטי מהתאריך 4.3.09
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סיטידניאל04/03/2010
שלום רב.
אני ביצעתי סיטי לפני כחודש בגלל שיש לי כל הזמן הפרשות בעין ולא יודעים מה הסיבה..
תוצאות הסיטי:
ללא עדות לממצא אינטרה קרניאלי חריג
רושם להסננה עדינה בשומן האקסטראקונלי המדיאלי בארובה השמאלית ויתכן עיבוי קל של הסקלרה באספקט הנזאלי של גלגל עין שמאל. כמו כן עיבוי אסימטרי קל של שריר הרקטוס המדיאלי השמאלי ביחס לימני, ללא עדות לקולקציה או הסננה סביבו. התעלה הנזולקרימלית משמאל נראית מאוררת למעט כמות קטנה של הפרשות באיזור הכניסה לתעלה.
המבנה הגרמי של הארובה נראה שמור, ללא עדות לארוזיה פוקלית. אין עדות לתהליך אינטרה אוקולרי חשוד.
אודה אם תסבירו לי מה זה אומר.
בתודה דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סיטי
פרופ. אריה נמט04/03/2010דניאל שלום,
תוצאות ההדמיה מעידות על ממצא כלשהו בחלק הפנימי של הארובה (ליד האף). כמו כן יש תגובה בחלק העוטף את העין השמאלית. לא ניתן לדעת מהו הממצא באופן חד מבלי נטילת דגימה (ביופסיה) ממנו.
הממצאים הללו חיבים לעבור פרשנות ע"י הרופא המטפל, במקביל למצאים הקליניים שמצא בבדיקתו. עליך אם כן לפנות אליו לצורך המשך בירור וטיפול.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)