מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטרקט posterior polarלירון22/10/2009
שלום,
אני בת 41 ואובחן אצלי קטרקט מתקדם מסוג posterior polar בשתי העיניים. ברור לי שההחלטה אם לנתח תלויה בשאלה עד כמה זה מפריע לי, אבל אשמח לשמוע את דעתך העקרונית - לאור הסיבוכים האפשריים. ושאלה נוספת - נאמר לי שלאחר הניתוח לא אוכל לקרוא ללא משקפיים. האם זה מחוייב המציאות, והאם זה נובע מסוג הקטרקט ( כי ידוע לי שמנותחים אחרים קוראים בל משקפיים).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט posterior polar
פרופ. אריה נמט24/10/2009שלום רב,
הקטרקט שאותו את מתארת עשוי להיות מולד או נרכש. מבחינת ההפרעה לראיה הוא יכול להפריע מאוד, לסנוור, להקשות בקריאה וכולי. אולם לעיתים אין הוא מפריע כמעט בראיה. הדבר תלוי בסמיכות לירוד ובמיקומו. לפיכך, קשה לדעת רק על סמך שם הקטרקט מה רמת ההפרעה מבלי לבודקך.
לגבי היכולת לקרא לאחר הניתוח - לאחר השתלת עדשה מלאכותית תוך עינית אין יכולת לשנות את מוקד הראייה לכן, ניתן לכוון מראש ראייה טובה מקרוב או מרחוק. ניתן עקרונית לכוון את אחת העיניים לקרוב ושנייה לרחוק ובכך להסתגל למצב ללא משקפיים לאחר הניתוח. במקרים אחרים יש צורך במשקפיים לאחר ניתוח.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי דמעות חסומותשלי21/10/2009
בשבוע הבא הבת שלי בת שנה וחצי אמורה לעבור ניתוח עקב דרכי דמעות חסומות בשתי העיניים נתבקשתי להגיע איתה יום לפני לאישפוז. לכן יש לי מספר שאלות של אמא לחוצה במקצת
1 אם טוענים שזהו ניתוח פשוט למה מאשפזים אותה יום לפני ומדוע נאמר לי שהשיחרור שלה אחרי מותנה בהסכמת הרופאים?
2. מדוע תצטרך עירוי מהערב לפני ואיך מונעים ממנה להוציא אותו או כל ניסיון להוריד
3.כיצד מבוצעת ההרדמה המלאה למה לצפות לפני ואחרי ואיך מכינים תינוקת בת שנה וחצי לקראת הניתוח
אודה לתשובות במהרה
אמא בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לניתוח של תינוקת
פרופ. אריה נמט24/10/2009שלום,
לא ברור לי משאלתך היכן אמור להתבצע הניתוח. במקומות בהם אני עובד לא מקובל להזמין את המנותחים, כולל תינוקות, יום לפני הניתוח.
לגבי הכנה לניתוח יש להקפיד על צום 6 שעות ללא אכילה או שתיה.
לגבי העירוי יש התקן מיוחד לעירוי לתינוקות המקבע את העירוי ליד ומונע הסרה של העירוי.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרמת עפעפיים- דחוףבעל20/10/2009
בת 55 . מרכיבה משקפיים למקרוב. לאחרונה מרגישה מעט מאד טפטוש בראייה. נהיה לי צניחת עפעף שמאל ומעוניינת לעבור ניתוח להרמת עפעפיים. רופאת עיניים שלחה אותי לבדיקת שדה ראייה ואודה על התייחסותך לתשובה: (עברת עם ובלי הרמת עףעף).
ח: צמצום נזלי היקפי,
עין ימין:
איכות הבדיקה: אמינות טובה.
פענוח: צמצום היקפי עליון
עין שמאל:
פענוח: צמצום נזלי היקפי, SUP. SIEDEL, SCOTOMA
שתי עינים:
פענוח: צמצום היקפי עליון
ללא הבדל משמעותי בין 2 הבדיקות.
מה פירוש אמינות טובה?! ומה הפענוח בשתי העינים אומרות לך? אגב, ברצוני לעבור ניתוח להרמת עפעפיים וכן רצון לליזר להסרת משקפיים. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף..
בעל20/10/2009בבדיקת רופאת עינים, ראתה רק שיש לי יובש, ולהמשיך כל הזמן לטףטף תחליף דמעות. השאר בבדיקה שלה היה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח הרמת עפעפיים
פרופ. אריה נמט20/10/2009יפעת שלום,
אמינות טובה משמעה שהיית מרוכזת היטב והגבת טוב בלחיצה כשראית את נקודות האור.
יש צורך לבדוק את שדה הראיה ע"י רופא עיניים כדי לבדוק את משמעותן. השדה אינו תקין, ואינו מתאים דווקא לצניחת עפעף. יש סימנים אחרים שעשויים להעיד על בעיה אחרת. עליך לפנות לרופאה השולחת לצורך כך.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
בעל20/10/2009תודה מקרב לב על התגובה המהירה, אך הייתי שמחה אם היית מציין לפי התשובה שקיבלתי לאיזה בעייה נראה לך שיש לי בשדה הראייה? האם יש משהו רציני ואולי זה מסביר את הטשטוש הקל שאני לאחרונה מרגישה בראייה?!. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ. אריה נמט20/10/2009יפעת שלום,
הנתונים שמסרת הינם חלקיים מאד. לא ניתן, ואסור מבחינה מקצועית לת משמעות לבדיקה זו מבלי לדעת מספר נתונים נוספים הקשורים לבדיקתך, כגון מצב עצב הראיה והלחץ בעין. רק הרופא המטפל שיודע את מכלול הנתונים יכול להסביר לך במה מדובר.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת יובש בעינייםגילה19/10/2009
אתמול נעשתה לי בדיקתTEAR BREAKE UP TIME ליובש בעיניים.לאחר כ4 שעות לערך הרגשתי גירויי בעיניים.נבדקתי אצל רופא עיניים שאיבחן SPK מה זה אומר.?קיבלתי טיפול במשחת סינטומיצין לשבועיים.האם ישנה אפשרות שהותקפתי מהחומר הצובע את הלחמית ?האם נגרם לי נזק ומהו?אציין שרק לפי שבוע לערך הפסקתי טיפול בFLM אחרי חודש וחצי של טיפול עקב דלקת בלחמית ובעפעפיים.עתה מטופלת באופטילסט לחודש.אולי בגלל רגישות העיניים הותקפתי?או אולי לא נעשתה אבחנה ברורה מצד הרופא שעדיין במצב של דלקת ובכל זאת נעשתה הבדיקה?
קראתי שצריך לאלחש את העיניים ורק אחר כך לבצע צבע?
מודאגת ממצבי כי אני אחרי כוויה כימית בעיניים מטיפת חומצה גופרתית לפני כשלושה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TEAR BREAK UP TIME
פרופ. אריה נמט19/10/2009בדיקתTEAR BREAK UP TIME מעריכה את יובש העינים. בדיקה זו לאו דוקא מבוצעת לאחר אילחוש.
יש גם בדיקות נוספות ליובש, כמו תבחין שירמר בו מונח בשק הלחמית מקלון הנייר סופג את הדמעות ומודד את כמות הדמעות המיוצרת בשק הלחמית.
אין כאן מוערבות של חומר מזיק, אין הפרשה של חומר לעין, ולא ידוע לי על נזק הקשור לכך.
ה SPK הינה צביעה נקודתית של הקרנית הנגרמת פעמים רבות מיובש. זו תופעה חולפת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פזילהנסיכה19/10/2009
מה הטיפול הנכון לפזילה משתנה לילדה בת 3???????
הילדה עברה ניתוח בגיל 8 חודשים שהפזילה השתפרה מאוד נשארה לה פזילה קטנטונת ורציתי לדעת מה ניתן לעשות.
הפרופסור שהיא מטופלת אצלו אומר שהיא לא צריכה משקפיים, ולתת לזמן לעשות את שלו.
אני לא מוכנה לתת לזמן לעשות את שלו ולתת לילדה לסבול.
מה עושים????????????????????????
נסיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ. אריה נמט19/10/2009שלום לך,
יש מרכיבים רבים הקובעים את הטיפול בפזילה בילדים. בין הגורמים- סוג הפזילה, מצב הרפרקציה (ה"מספר" של העינים), גיל הילד ועוד.
אין דרך לתת לך תשובה מבלי לדעת את הנתונים.
אם ברצונך לקבל דעה נוספת, המלצתי לקבל חוו"ד מקצועית נוספת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף אחד נמוך יותר מהשניeyeguy1518/10/2009
התחלתי לקרוא קצת על הנושא והבנתי שהבעיה היא צניחת עפעף אך מעולם לא עשיתי ניתוח בעיניים או הזרקתי שום חומר כלשהו לעיניים .
לפני כחודש שמתי לב שעפעף אחד צונח יותר מהשני ולאחר כמה ימים זה נעלם ,היום בבוקר זה הופיע שוב וזה לא נעלם .לאחר כמה שעות שזה הופיע היו לי כאבים לא קבועים [באים והולכים] מאחורי העין הצונחת .
אולי אחד מהגורמים הבאים יכול היה לגרום לבעיה :
-שיפשפתי הרבה העין שבא העפעף הצונח .
-אין לי סדרי שינה קבועים או שעות שינה רבות בימים האחרונים ,רוב היום אני עייף או יישן .
אם תוכל להגיד לי גם לאיזה סוג רופא לפנות זה יוכל לעזור לי מאוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף אחד נמוך יותר מהשני
פרופ. אריה נמט18/10/2009שלום,
לעיתים מצב של עפעף צנוח הוא זמני. תופעה זו עשויה לנבוע מנפיחות של העפעף על רקע דלקת (למשל דלקת אלרגית או דלקת עפעפיים), או מאסה (למשל שעורה). חשוב מאד לשים לב מתי התופעה מתרחשת והאם היא חולפת בשעות מסוימות.
מאידך, ישנם מצבים בהם צניחת עפעף אינה קבועה, אך מהווה סימן למחלה נוירולוגית (כגון מיאסטניה גראביס). מצב זה מתאפיין בצניחת עפעף ההולכת ומחמירה עם שעות היום או לאחר מאמץ.
רופא עינים אמור לאבחן את המצב. מומחה אוקולופלסטיקאי (פלסטיקה של העין) או נוירואופטלמולוג מטפלים באופן ספציפי בבעיות מסוג זה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אפשר לא למחוק את התגובה שלי...P'15/10/2009
ש לי שאלהקצת מוזרה,אבל מקווה שאקבל עליה תשובה.
אז ככה,רציתי לדעת האם אפשר להשתיל עדשות צבעוניות לתוך העיניים?
אני יודעת שזה אפשרי,בחו"ל מבצעים את זה.
למרות שלא עושים את זה בארץ,ובכלל...בטח לא ביצעת ניתוח כזה אף פעם.
האם תוכל לנתח אותי ולעשות את זה?
אני יכולה להזמין עדשות צבעוניות בהזמנה מותאמת.אז העדשות צריכות להכיל חומר כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשות צבעוניות
פרופ. אריה נמט18/10/2009שלום לך,
ישנן עדשות מגע צבעוניות אותן ניתן להרכיב כמו עדשות מגע רפרקטיביות רגילות.
לגבי שינוי גוון הקשתית- ישנם מצבים בהם יש חסר מולד או נרכש בחלק או בכל הקשתית, ואז ניתן להזמין מחברות המתעסקות בכך שתל הכולל קשתית.
לא ידוע לי על דבר מסוג זה אותו את מתארת. לא סביר שמישהו עושה דבר כזה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כיף!נתת לי תקווה!
@19/10/2009נכון שאף אחד לא עושה את זה.
אבל אם אני רוצה לעשות את זה מאוד,ומוכנה לשלם כמה שצריך.
תוכל לנתח אותי?בבקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבט האם לעבור היתוח לתיקון פזילהמאור08/10/2009
בס"ד
שלום
שמי מאור ואני בן 17
כשהייתי בן 10 בערך רופא עניים איבחן אצלי פזילה שהיא באמת פזילה שקשה לפספס כל עין פונה לכיוון אחר והציע לי לעבור ניתוח לתיקון הפזילה.
אך דחיתי את הצעתו מהפחד להיתעוור או מסיבוכים שחששתי שיפויעו לאחר הניתוח.
השאלות שלי הן:
א. האם יש סיכון להיתעוור מניתוח תיקון פזילה?
ב. האם קיים סיכון שבמידה ולא אבצע את הניתוח אאבד את יכולת הראייה שלי?
תודה,חג שמח!
מאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פזילה
פרופ. אריה נמט08/10/2009מאור שלום,
ניתוח פזילה מבוצע על השרירים שעוטפים את העין ולא בתוך העין. לפיכך, הסיכוי לפגוע ממש בראיה הינו קטן מאד. עם זאת, באופן נדיר מאד, מצב של דימום או זיהום, עלול לפגוע בעין ובראיה.
הסיבוכים השכיחים יותר לאחר ניתוח פזילה הם: אודם, כפל ראיה, שארית פזילה או פזילה לצד השני ורגישות בעין.
אם לא תבצע את הניתוח, אין סכנה לאבד את יכולת הראיה בעין זו. סכנה כזו קיימת רק בגיל צעיר מאד (עד גיל 9), אז ישנה התפתחות מוחית של הראיה.
מועדים לשמחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נראה לי שדלגו על השאלה שלי-צניחת עפתמרה07/10/2009
עפעף לאחר נתוח קטרקט מתאריך 7.11 . אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטוזיס לאחר קטרקט
פרופ. אריה נמט08/10/2009תמרה שלום רב,
יש תשובה לענין בתאריך 14.9.
צניחת עפעף לאחר ניתוח ירוד עשויה להיות קשורה לרפיון השריר, ולעיתים באה לידי ביטוי לאחר ניתוח ירוד בשל סיבות שונות: הרחבת העפעפיים בזמן הניתוח, טיפול ממושך עם טיפות, גירוי העין בעקבות הניתוח.
במידה והתופעה לא חולפת לאחר 3 חודשים, והתופעה מפריעה לך- רפואית או אסטטית, מומלץ על בדיקת מומחה לאוקולופלסטיקה לצורך הערכה והצעות טיפוליות. לרוב הפתרון הוא ניתוחי.
מועדים לשמחה,
ד"ר אריה נמט
מומחה עיניים, ניתוחי עפעפיים, דרכי דמעות, ארובה וקטרקט מנהל תחום אוקולופלסטיקה, בי"ח מאיר ,
מרפאה: בקעת בית נטופה 25, כפר סבא
לבירורים 052-8386855* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפתח עין צרדודו06/10/2009
ד"ר גיא בן סימון שלום,
לפני כחודש וחצי סיימתי טיפולי הקרנה (IMRT) באזור האף (סינוסים) לאחר ניתוח להסרת גידול קטן בסינוס.
כצפוי, העור בפנים האדים וחלה נשירת שיער הפנים בחלק שהיה בטווח ההקרנה.
עין ימין, כחלק מהיותה בטווח ההקרנה, ספגה אף היא מההקרנה. כתוצאה מכך, נשרו לי הריסים התחתונים, העפעף האדים, התייבש וצנח מעט מטה והריסים העליונים (מה שנותר) ממש התקשו. בסה"כ מפתח העין נעשה קטן יותר וזה די בולט בפנים (ומציק).
בבדיקות שבצעתי אצל מס' רופאי עניים נמצא כי העין בריאה, אין פגיעה בקרנית, רשתית, או עצב הראיה. נאמר לי שהכל עניין של זמן והרקמות באזור פשוט עברו טראומה.
שאלתי, האם אני צריך לבצע בדיקות אחרות מאלו שבצעתי עד היום (ראיה בלבד) והאם יש צורך בהתערבות חיצונית ע"מ לסדר את העפעף/מפתח או האם יש משחות היכולות לעזור.
תודה על הסבלנות לתכתובת הארוכה. דרך אגב, אנחנו שכנים, אני מרחוב אינשטיין 34....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפתח עין צר
פרופ' גיא בן סימון07/10/2009דודו שלום רב,
ראשית אני מקווה כי החלמתה מהמחלה בסינוסים.
הקרנה אכן יכול לגרום שינויים הצטלקותיים בעור העפעפיים והפנים, אך יש להמתין מספר חודשים עד להתערבות כירורגית במידת הצורך.
השינויים הפיכים באופן חלקי לכן יתכן כי מפתח העפעף ישתנה. לגבי צמיחת הריסים איני בטוח אם ישובו לגדול לאחר הטיפול.
ישנן משחות מתאימות לריכוך והזנה של העור, אך עליך להוועץ עם רופא עור לצורך כך (חשוב שהמשחות לא יבואו במגע עם העיניים).
אם לעומת זאת השינוי קבוע בעפעפיים תוכל לקבוע פגישת ייעוץ על מנת להחליט האם יש מקום לטפל.
בברכת חג שמח
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך טרי במצח - כיצד להימנע מצלקת?ערן גיל05/10/2009
שלום,
לפני כ 5 ימים נחתכתי במצח כתוצאה מנפילה, החתך לא היה עמוק או גדול מידי והדביקו לי אותו בקופת החולים, האם ניתן להימנע מצלקת באמצעות שימוש בקרם/משחה מסויימת?אם לא, כיצד לטפל בזה כדי למזער נזקים ככל הניתן (הבנתי שככל שמקדימים לטפל ככה התוצאות טובות יותר)
כרגע החתך נראה די דק..
שמעתי שמומלץ להשתמש בכדורי ויטמין E או טיפות על האיזור הפגוע
כמו כן שמעתי על משחות:
Kelo-cote
mederma
Arnica
אני לא יודע מה הטיפול המומלץ ואם בגלל זה משנה והאם מותר לשלב בין המשחות (האם כדאי (אין מה להפסיד) או האם זה עשוי להזיק?)
אודה לכם מאוד על עזרתכם, צרפתי תמונה של הצלקת.
תודה,
ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מנפילה
שני13/08/2012שלום ...
נפלתי לפני 5 חודשים על הפרצוף וקיבלתי מכה באף , ורציתי לדעת האם תשאר לי צלקת ממש מכוערת כי הפצע במרכז הפנים ( בין העיניים) .ועוד דבר כי לכסות את הפצע אני משתמשת בצלליות בגון העור שלי וכך אני מכסה את הפצע כי הפצע שחור מסביב וורוד מבפנים ואני מתביישת להסתובב עם הפצע חשוף ורציתי לדעת עם זה פוגע בפצע והאם זה מעכב את תהליך הריפוי של הפצע והאם ישאר לי צלקת בעקבות כך ... ואני רוצה להעלים את הצלקת או לפחות לטשטש אותה ואני חוששת שקלו קוט לא יעזור כי עבר זמן רב . אשמח מאוד לשמוע את תגובתך בהקדם
נ.ב
עדיין לא הלכתי לרופא מאז הנפילה . האם יש צרוך ללכת לאחר שעברו 5 חודשים ?
ולמה לוקח הרבה זמן לפצע להתכסות? זאת אומרת לכסות את העור הורוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתך טרי במצח
פרופ. אריה נמט06/10/2009ערן שלום רב,
באופן עקרוני צריך לזכור כי משך ההחלמה מתחכים מסוג זה הוא איטי ומדורג. התוצאה הסופית מתקבלת רק לאחר חודשים רבים ולאחר השלמת השלבים השונים של הריפוי.
בשלבים הראשונים האיזור מכוסה בגלד שהינו תוצר של תאי דלקת, כדוריות דם וטסיות. יש לתת לגלד ליפול באופן טבעי. במקביל רצוי להשתמש במשחה אניטביוטית כדוגמת סינטומיצין 3% או פוסידין. לאחר כשבוע- כלומר, מחר, רצוי להתחיל בשימוש עם משחה אניטיביוטית בשילוב עם סטרואידים. יש מגוון משחות מסוג זה, למשל: מקסיטרול.
לאחר שהפצע נסגר (כלומר: הגלד נפל, וישנה סגירה מעל קו החתך. (מתרחש לאחר כשבועיים לאחר
החבלה), ניתן להשתמש במגוון משחות או כדורים, חלקם טבעיים.
יש מספר מחקרים לגבי היעילות של כל אחד מהם. מנסיוני, Arnica יעילה וכן Kelo-cote שהינו למעשה ציפוי של סיליקון מעל החתך. יש הממליצים על כדורי ויטמין E. כפי שציינתי יש מגוון תכשירים טבעיים אך עליהם לא בוצעו מחקרים קלינים.
חשוב לא להיחשף לשמש לאחר הפציעה ובמהלך ריפוי פצע, למשך כשנה. הקרניים האולטרה-סגוליות של השמש מעכבות ריפוי פצע וגורמות לשינויים בצבע העור (היפרפיגמנטציות).
בנוסף אני ממליץ ביקור אצל רופא פלסטיקאי או אוקולופלסטיקאי כחודש לאחר החבלה. יש מקרים המצריכים הסרה כיררגית של קו הצלקת.
בברכת מועדים לשמחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשי ריסיםyoni03/10/2009
לאחרונה אני מגלה על גופי המון קשקשיםוגירודים בגוף הייתי שלוש פעמים אצל רופא עור והוא אמר שזה כלום.
הנקודות הלבנות התפשטו גם על הריסים והגבות ולעיתים יש לי הפרשות מהעין וגירודים, עכשיו היא כבר נעשתה אדומה ונפוחה קצת.
אנילא יודע כתוצאה ממה זה נוצר ומה זה הקשקשים האלה חשוב לציין בזאת כי הכל התחיל מאז שעברתי לדירה חדשה, אז אולי יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשי ריסים
פרופ' גיא בן סימון03/10/2009שלום רב,
בהחלט יתכן כי מדובר בתופעה אלרגית לחומר כלשהוא בסביבת איזור מגוריך החדש.
לעתים ניתן לקחת ביופסיה על מנת להגיע לאבחנה סופית.
לגבי איזור העפעפיים יש משחות שונות היכולות להקל על הסמפטומים (אודם, נפיחות וגרד) אך יש לבדוק את העיניים והעפעפיים בטרם החלטה על סוג הטיפול.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
יחידת אוקולופלסטיקה, מחלקת עיניים תל השומר
מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ptosisyael02/10/2009
הבן שלי בן 4 עבר ניתוח לתיקון פטוזיס מולד בעין ימין בהצלחה לפני 15 ימים.
אבל האם אפשרי שזה גרם לפטוזיס בעין שמול או שרק נידמא לי?
כי אני חושבת שיש לא נתייה לסגור את העין השמלי יותר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ptosis
פרופ' גיא בן סימון02/10/2009יעל שלום רב
בהחלט יתכן אם היה מדובר בצניחת עפעפיים דו צדית אך לא סימטרית שתיקון עפעף אחד יגרום לצניחה חלקית בעפעף השני, דבר אשר לא תמיד ניתן לצפות אותו לפני הניתוח, בייחוד בילדים.
במקרים רבים האסימטריה חולפת או פוחתת במידה משמעותי בחודשים הראשוני שלאחר הניתוח, לכן עצתי לך להמתין 2-3 חודשים לאחר הניתוח.
בברכה,
דר' בן סימון גיא מומחה עיניים
יחידת אוקולופלסטיקה מרכז רפואי שיבא תל השומר
מרכז רפואית רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב, טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהptosis
yael02/10/2009תודה רבה אל תשובה מאירה ומדוייקת.
אני אחקה 3 חודשים בתקווה שזה יסתדר.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קוסמטי להסרת נקודת חן בעפעףברי01/10/2009
שלום רב
יש לי נקודת חן גדולה ובולטת בעפעף התחתון ממש על הריסים ומפריע לי גם אסתטית וגם פרקטית.
האם ביצוע הסרה של כזו נקודה ישאיר צלקת והאם ניתן להתגבר על המחסור בשיער הריסים שיווצר לאחר שהנקודה תוסר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קוסמטי להסרת נקודת חן בעפעף
פרופ' גיא בן סימון01/10/2009ברי שלום רב,
בהחלט ניתן להסיר נקודת חן משפת העפעף מטעמים קוסמטים או פונקציונלים, מומלץ לשלוח את הרקמה גם לבדיקה הסטופתולוגית.
לגבי צלקת וחוסר ריסים - הדבר תלוי במיקום המדוייק של הנקודה ובשטחה, כל ניתוח משאיר צלקת אך ניתן לבצע חתכים באופן כזה שהצלקת תהיה מינימלית. ישנה גם דרך כירורגית להמנע מחוסר ריסים בעפעף התחתון לאחר הניתוח (שהוא כמובן יהיה בולט ומפריע מבחינה קוסמטית).
במקרים מסוימים, כאשר הנגע בבדיקה היסטופתולוגית שפיר- ניתן לבצע כריתה חלקית (או כמעט מלאה) על מנת לא ליצור הפרעה קוסמטית.
עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לאמוד את הנגע והאופציות הניתוחיות הקיימות.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
יחידת אוקולופלסטיקה מחלקת עיניים, מרכז רפואי שיבא תל השומר
מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי29/09/2009
האם נקודות שחורות בעיניים מגיל צעיר מגדיל את הסיכויים לבעיות רשתית? או שהם באמת לא מזיקים כמו שאומרים?
אין צורך לחשוש?
אני בן 15 מספר -2
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות
פרופ' גיא בן סימון30/09/2009לרוב נקודות שחורות בעיניים נובעות משינויים בג'ל (החלל הזגוגיתי) הממלא את העין.
בהעדר מחלת רקע כמו קוצר ראיה גבוה (מעל 6-) או מחלות תורשתיות של העין / רשתית, אין סכנה ממשית לבעיות רשתית.
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)