מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח כלזיון - פעם שלישית :(מודאגת21/09/2009
שנה טובה ד"ר - מקווה שיש לך תשובה מרגיעה...
היתה לי "בועת זיהום" בעפעפ התחתון ועברתי 3 פעמים חיתוך של הבועה (כל פעם בגודל שונה)
הפעם הראשונה היתה הבועה הגדולה ביותר אח"כ "הופיעו" שכנים יותר קטנים... לצערי
עברתי לפני כחודש את ה"חיתוך" האחרון בעפעפ העפעפ נראה פחות נפוח אבל עדיין לא לחלוטין כמו העין הבריאה
כאשר אני מעבירה את היד וממששת את העפעפ אני מרגישה שהוא לא "חלק" יש הרגשה שקיים שם עוד נוזל/בועה???
בקיצור - סיפור ללא סופ ????
יש לך עיצה טובה? האם יש דרך להפתר ממצב זה? האם צריך "לפתוח" את העפעפ חיצנית ולא פנימית כדי שהנוזל יעלם כליל? האם יכולה להשאר צלקת?
אשמח לדעת מה הפתרונות ומה ההשלכות - אם יש.
תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלזיון פעם שלישית
פרופ' גיא בן סימון21/09/2009שלום רב,
כלזיון פעם שלישית בייחוד אם מדובר באותו מקום מחייב ביופסיה של הנגע ושליחה לבדיקה היסטופתולוגית.
במידה שמדובר אכן בשעורות חוזרות גם אם באיזורים סמוכים באותו עפעף ניתן לשקול הזרקת קנלוג שהוא סטרואיד הגורם להעלמות הכלזיון בכ 70-80% מהמקרים. ניתן לבצע זריקה חוזרת. הדבר יעיל במיוחד כאשר אין "בועת" כלזיון לניקוז אלא אודם וחוסר אחידות ברקמת העפעף.
בברכת חתימה טובה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בוטוקס עוזר לטיקים?yn197719/09/2009
שלום
יש לי טיקים מזה שנים, והשבוע הייתי אצל רופא מומחה באיכילוב שהציע לי זריקות בוטוקס כדי להרגיע את הטיקים. אמר שזה משפיע ל 3-4 חודשים.
מישהו שמע על זה? זה עוזר? מסוכן?
אודה לתשובתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס לטיקים
פרופ' גיא בן סימון20/09/2009שלום רב,
טיקים הינן תנועות בלתי רצוניות של שרירי ההבעה, אותו שריר הניתן הגורם לנו לחייך, לסגור את העיניים, לבצע הבעות בפנים.
בוטוקס במינונים נמוכים משמש לשיתוק זמני של קמטים דינמיים, ולכן בהחלט יכול לעזור בטיקים אך במינון הדרוש. מומלץ להתחיל ממינון נמוך על מנת לאמוד את השיפור, ורק לאחר להעלות במינון אם נדרש.
בברכה,
דר' בן סימון גיא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפיים היכן?רונית16/09/2009
שלום כולם,
אני עוד רק בתיחלת בירורי לגבי הרמת עפעפיים, אבל עיקר ההתלבטות לי היא איך אני אדע איפה לעשות? מעולם לא עשיתי אף ניתוח פלסטי וכל הליך שהיה למשל כירורגי הופנתי דרך הקופת חולים שלי כך שלא נאלצתי לבחור יותר מידי. ראיתי שבקופה שלי גם עושים ניתוחי הרמה אבל אני לא מכירה אנשים שעברו את הניתוח הזה בכלל בשביל לדעת אם זה טוב שם. קבעתי פגישת ייעוץ בכללית אסתטיקה ואצל רופא פרטי ברמת השרון, אבל אם אני לא אדע אילו שאלות לשאול אותם לפני כדי להחליט זה יהיה סתמי לא. אז מה כדאי לוודא לפני? קראתי פה שצריך לבדוק תעודות. מה עוד? האם יכול להיות מבצ שאני לא היה מתאימה לניתוח כזה? או שכולם יכולים?
המון תודה למי שיענה (בעיקר מצפה מהד"ר, אבל המלצות יתקבלו בברכה מכולם)
שנה טובה,
אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפיים היכן?
פרופ. אריה נמט16/09/2009אתי שלום,
לפני שאת עומדת לברר על ניתוח העפעפים, אני מציע לך לברר בינך לבין עצמך מה מפריע לך ומדוע את רוצה לעשות את הניתוח.
האם את מעונינת בניתוח העפעפים העליונים? התחתונים? שניהם? לאיזה תוצאה את מצפה מהניתוח? האם הניתוח כלול בסל השירותים של הקופה?
מהם הסיבוכים האפשריים, ומה משך ההחלמה?
ואידך זיל גמור...
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לברר
תמר20/09/2009כדאי שתבררי היטב לגבי המנתח. דברי עם מנותחות.
אני מדברת מניסיון אישי, למרות הבירורים שביצעתי והמלצות שקיבלתי הניתוח שנעשה לי והתיקון שלאחריו מאוד לא מוצלחים.
חשוב לדבר עם אנשים שביצעו את הניתוח אצל הרופא, לברר מה הניסיון שלו ולא לפחד לחקור את הרופא ולשאול אותו שאלות עד שתהיי שבעת רצון.
בהצלתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח עפעפיים
מי-טל חלפון29/12/2009היי,
אשמח אם תצרי עמי קשר באשר לחווית ניתוח העפעפיים שעברת.
מי-טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת בניתוח הרמת עפעפיים
איריס18/02/2010שלום רב,
אשמח לקבל המלצה על 2 - 3 רופאים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי עכירויות שמאד מאד מפריעות ליפרופ. אריה נמט13/09/2009
אני בת 61 עברתי לפני חודש וחצי קטרקט . סבלתי מאד אחרי הנתוח מכאבים , הופיע אובאיטיס. טופל והיום העין"שקטה". אני ממשיכה להרגיש תופעות של לחץ לפעמים בכל העין, יש לי עכירויות שמאד מאד מפריעות לי. הדמעות בעין זאת פחות מהעין הבריאה..
ואחרון, יש צניחת עפעף של מילימטר מ(לדברי הרופאה). אני חושבת שהצניחה לפעמים גדולה יותר ומורגשת יותר חיצונית והן על ידי.
האם ידוע לכם על תופעות אלו מוכרות ומה ניתן לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטוזיס לאחר קטרקט
פרופ. אריה נמט14/09/2009תמרה שלום רב,
לאחר ניתוח ירוד עשויה להיות אי נוחות. במקרים בהם יש תגובת יתר, כפי שאת מתארת, אי הנוחות עשויה להמשך זמן רב. יש צורך במעקב צמוד של רופא, רצוי המנתח. לגבי העכירויות- לרוב הן ממוקמות בזגוגית- הג'ל שממלא את תוכן העין, ואז רצוי שלא להסירן. בכל מקרה יש גם אפשרויות נוספות. רק בדיקה יסודית יכולה לתת מענה לגבי הסיבה לכך ואפשרויות הטיפול.
צניחת עפעף עשויה להיות קשורה לרפיון השריר, ולעיתים באה לידי ביטוי לאחר ניתוח ירוד בשל סיבות שונות: הרחבת העפעפיים בזמן הניתוח, טיפול ממושך עם טיפות, גירוי בעקבות הניתוח.
במידה והתופעה מפריעה לך- רפואית או אסטטית, מומלץ על בדיקת אופט עינים מומחה לאוקולופלסטיקה לצורך הערכה והצעות טיפוליות. לרוב הפתרון הוא ניתוחי.
בברכת שנה טובה,
ד"ר אריה נמט
מומחה עיניים, ניתוחי עפעפיים, דרכי דמעות, ארובה וקטרקט מנהל תחום אוקולופלסטיקה, בי"ח מאיר ,
מרפאה: בקעת בית נטופה 25, כפר סבא
לבירורים 052-8386855* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמרה14/09/2009תודה על התשובה. נקווה לטוב... שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפייםפאולה עובדיה11/09/2009
שלום רב,
אני בת 64. עפעפיים שלי נפולות ובכוונתי לעבור ניתוח קוסמטי של ההעפעפיים העליונים.
השאלה שלי היא: איזה בדיקות רופאת העיניים המומחית בפלסטיקה של עיניים אמורה לעשות לי לפני הניתוח?
עברתי אצלה בדיקת עיניים רגילה יחד עם הרחבת האישונים והרופאה אמרה לי שיש לי יובש בעיניים וקיבלתי טיפות לרטיבות. זה הכל.
קראתי שחייבים לעשות משטח דמעות. האם זה נכון?
איזה בדיקות נוספות אני חייבת לעבור לפני הניתוח?
האם צריך לבדוק את שק הדמעות ואיך עושים זאת אם צריך.
תודה רבה
פאולה עובדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון11/09/2009שלום רב,
ראשית עלייך לברר אם הרופאה שלך היא אכן מומחית בפלסטיקה של העין - כלומר עברה לימודים במוסד מוכר בחו"ל (בארץ אין התמחות מוכרת באוקולופלסטיקה) - בת שנה עד שלוש שנים.
הבדיקות הנהוגות בנוסף לבדיקת עיניים מלאה כוללות - תפקוד העפעפיים, מנח העין בעת סגירה, היפוך העפעף לבחון דלקות כרוניות, זמן שבירת דמעות, איכות הדמעות, מידת הפרשת הדמעות המימית, נוכחות של דלקת בשפת העפעפיים (הגורמת להפרעה באיכות הדמעות). בנוסף יש לבצע בדיקה מלאה בהרחבת אישונים, תנועות גלגלי עיניים, נוכחות של הפרעות נוירולוגיות אחרות (אם קיים).
אני נוהג גם לבצע הערכה של תפקוד השריר עם וללא טיפות מקצרות שריר, על מנת שאוכל לתכנן את הניתוח באופן מדוייק - ולקבוע את סוג הניתוח. ישנם מספר סוגים של ניתוח להרמת עפעפיים - ויש להתאים את הניתוח לכל חולה בנפרד.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
יחידת אוקולופלסטיקה, מחלקת עיניים, בית חולים תל השומר
מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת עפעפיים
פאולה עובדיה13/09/2009לד"ר בן סימון
תודה רבה על תשובתך המהירה. הרופאה התמחתה בלונדון אבל אני לא יודעת כמה זמן. אני אשאל אותה גם לגבי שאר הבדיקות. היא רופאה ותיקה בדרום וקיבלתי הרבה המלצות.
שנה טובה
פאולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון20/09/2009בהצלחה!
דר' בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר, יובש ומשיכת אורשואל10/09/2009
שלום,
לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להסרת משקפיים
אינטרא לאסיק.
הכל היה נהדר והראייה פיקס. אלא שבשנה האחרונה
החל יובש קיצוני בעיניים (ניסיתי טיפות, טיפות סמיכות, ג'לים ומישכה - ללא הועיל).
הותקנו לי פלאגים זמניים וחל שיפור גדול. האם ללכת על קבועים? האם יש סיכונים לסיבוכים?
בנוסף, בשבועות האחרונים אני חווה משיכת אור ובאופן די מוזר רק שאני ברכב (מבעד לזכוכית)
כלומר, כשאני מציץ מחלון פתוח אל מקור האור הכל כשורה. ניסיתי כמה רכבים והתופעה חוזרת על עצמה.
מה זה יכול להיות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר יובש ומשיכת אור
פרופ' גיא בן סימון10/09/2009שלום רב,
לגבי שאלתך הראשונה אם פלגים עוזרים לך, בשלב זה הייתי ממליץ על פלגים זמניים למספר חודשים, ולבחון את המצב לאחר שיפלו או יוצאו. ישנם סיבוכים לפלגים קבועים כמו מיגרציה שלהם לתעלת הניקוז ולכן ניתן לדחות את השמתם. מובן שיש לעקוב אחר מבחני הדמעות כמו זמן שבירה, מבחן שירמר, מצב הקרנית, איכות הדמעות, ומצב העפעפיים.
אני סבור שתלונתך השניה נובעת מדיפרקציה משמשת המכונית בשילוב עם האברציות האופטיות בקרנית לאחר הניתוח. המומחים הטובים לכך הם הרופאים המבצעים ניתוחי רפרקציה לכן להערכתי תוכל לקבל תשובה יותר מדעית ומדוייקת מהם.
בברכה,
כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף נפולדפנה08/09/2009
בעקבות ניתוח צוארי (פריצת דיסק) שהתקייםלפני חודשיים חלה נפילה בעפעף והאישון הצטמצם.
המנתח טוען שזו תופעה זמנית (שכן לא פגע בעצב) ותעבור.
האם במקרה ולא יחול שינוי יש אפשרות לטפל בכך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף נפול
פרופ' גיא בן סימון08/09/2009שלום רב,
צניחת עפעף לאחר ניתוח צוואי קורית מחבלה לעצבוב הסימפטטי של העפעף, והיא נקראת הורנר - התסמונת כוללת צניחת עפעף ואישון צר (מיוזיס), במקרים של הורנר מולד יש גם העדר זעה באותו צד.
האם התופעה לא חלפה (או לא במגמת שיפור) אפשר בניתוח פשוט יחסית לבצע הרמת עפעף כך שיהיה שווה לעין השניה. לא ניתן לטפל באישון הצר.
אשמח לראותך לצורך בדיקת מנח העפעף וקביעת הצורך בניתוח.
בברכה,
יחידת אוקולופלסטיקה, מחלקת עיניים, בית חולים תל השומר
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרמת עפעפיים??טלי08/09/2009
בת 54. יש לי צניחת עפעפיים עליונות.
רופא עניים הפנה אותי למרפאת פלסטיקה-עיניים.
מכיוון שלאימי יש גלוקומה אני במעקב הרופא . ויש לי לחץ בין 12-16 משתנה.
מקבלת טיפות אלקול אזופט.
בגלל צניחת העפעפיים אני מרגישה ורואה קו שחור עליון החוסם את שדה הראיה.
בבדיקה האחרונה בשדה הראיה ראו שבשדה הראיה העליון יש הרעה משמעותית.
אם דרך קופת חולים יאשרו לי ניתוח להרמת העפעף,
האם אוכל לשלב באופן פרטי גם ניתוח לעפעפיים תחתונות???
האם מקובל או רצוי לשלב את הניתוח לעפעפיים התחתונות והעליונות?
תודה ,רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרמת עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון08/09/2009רון שלום רב,
אם אכן צניחת העפעפיים העליונים גורמת להפרעה בשדה הראיה העליון ישנה התוויה רפואית לבצע את הניתוח, והוא יכול להעשות דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים (כמו כללית מושלם) - באופן כזה גם תוכל לבחור את המנתח אשר עובד בהסדר עם כללית מושלם.
בהחלט מקובל לבצע ניתוח משולב קוסמטי (עפעפיים תחתונים) ורפואי (עפעפיים עליונים) - הדבר עדיף על ביצוע שני ניתוחים בתאריכים נפרדים, ושני משכי החלמה (-:
בבית חולים ציבורי תוכל לבצע רק ניתוחי רפואי (צניחה ממשית של עפעפיים עליונים) אך לא ניתוח קוסמטי, מאחר שניתוחים קוסמטים אינם מבוצעים בבית החולים. הדרך היחידה שלך לשלב בין הניתוחים היא לבצע דרך ביטוחים משלימים של קופת חולים, בהם מידת ההשתתפות העצמית שלך מועטה (לחלק של העפעפיים העליונים).
אשמח לבדקך ולתת חוות דעת לגבי הניתוח וכן אופציות הניתוח בעפעפיים תחתונים (אני עובד גם עם כללית מושלם).
בברכה,
יחידת אוקולופלסטיקה, מחלקת עיניים, תל השומר
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הבדל בין ניתוח רפואי לקוסמטי?
טלי17/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדרת ניתוח רפואי
פרופ. אריה נמט17/09/2009רון שלום רב,
רון שלום רב,
ניתוח עפעפיים מוגדר כרפואי כאשר צניחת העפעפיים העליונים גורמת להפרעה בשדה הראיה העליון. רוב קופות החולים וחברות הביטוח מעריכים את שדה הראיה באמצעות בדיקה ממוחשבת של שדה ראיה הנעשית במכונים שונים או בתי החולים.
לאחרונה יש צורך גם בבדיקה הנעשית ע"י רופא מטעם חברת הביטוח או קופת החולים (מכבי או מאוחדת) והם מאשרים כי הניתוח הינו רפואי וממומן על ידי אותו גורם.
בברכת שנה טובה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כלזיוןאורין08/09/2009
עברתי ניתוח כלזיון לפני 5 ימים.השעורה הייתה מאוד גדולה ובקצה התחתון של העפעף.יש שיפור מועט אבל המקום עדיין נפוח.דאגתי היא שהניתוח לא עזר.מה ניתן לעשות כדי להוריד את הנפיחות?האם זה תקין?אני עושה קומפרסים עם קרח בינתיים..האם להמשיך בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כלזיון
פרופ' גיא בן סימון08/09/2009שלום רב
נפיחות 5 ימים לאחר הניתוח אינה תופעה נדירה, והיא נובעת לרוב מדמם תת עורי בעת ההזרקה או חיתוך השעורה. לרוב קומפרסים קרים אינם יעילים אלא ב 48 שעות שלאחר הפרוצדורה.
יש להתאזר בסבלנות לפחות כשבוע ימים, ואז לבחון מחדש האם יש שארית כלזיון. במקרים כאלה ניתן להזריק סטרואידים לעפעף או לבצע חיתוך חוזר. עם זאת נפיחות בשלב הזה אינה מעידה על שארית כלזיון, וקרוב לודאי שכאשר הנפיחות תחלוף יהיה שיפור משמעותי במידת השעורה
בברכה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר + מרכז רפואי רמת אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים נפוחות בעקבות עצימתן בחוזקהא' מהצפון07/09/2009
שלום רב,
לפני 6 שנים (בהיותי בת 24) עברתי ניתוח לייזר בעיניים להורדת משקפיים.
בשנים האחרונות שמתי לב שכאשר אני יושנת אני מכווצת את השרירים סביב העיניים חזק, באופן לא רצוני ועוצמת את העיניים ממש חזק.
אני קמה עם עיניים נפוחות מאוד וכואבות.
רופא המשפחה פטר אותי בלא כלום ורופאי העיניים חושבים שמדובר ביובש. אכן יש תחושה של יובש, אבל אני לא חושבת שמדובר רק בכך.
רשמו לי טיפות עיניים ומכשיר סיכה שמנוני שלא מרגישים לי נוחים , גם דמעות מלאכותיות לא משאירות תחושה טובה, אלא צורבת משהו.
בקיצור, אני קצת נואשת...
אשמח לתשובתכם.
א' :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים נפוחות
פרופ' גיא בן סימון07/09/2009שלום רב,
באיזו מידה מופיעה הנפיחות? האם ממש מדובר בבצקת עפעפיים? האם מלווה אודם או כאב?
אם תוכלי לשלוח תמונה של העפעפיים בעת הנפיחות זה מאוד יעזור.
בנוסף האם בכל פעם שאת עוצמת את העיניים בחוזקה התופעה קורית?
בתודה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרמת עפעפיים.יוסי05/09/2009
שלום .
ברצוני לעשות ניתוח להרמת עפעפיים .
ברור לי שקופ'ח לא מכירה בניתוח זה והעלויות באופן פרטי לא מבוטלות.
ההתלבטות שלי : שפגשתי 2 נשים וגבר שעשו את הניתוח.
הניתוח החזיק מעמד בין 3-5 שנים בלבד.
השאלה לי האם זו תופעה גורפת?.......
האם אפשר להאריך את הרמת העפעפיים לתקופה ארוכה יותר?
האם אתם ממליצים על מירפאה בדרום שמבצעת את הניתוח?
תודה.
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להרמת עפעפיים.
פרופ. אריה נמט05/09/2009יוסי,
ניתוח להרמת עפעפיים מחזיק מעמד בדר"כ זמן ממושך יותר, 10 שנים ואף יותר, כאשר הניתוח מבוצע בצורה נכונה, ומוסרת כמות מקסימלית מותרת של ברקמות העודפות
. לאחר תקופה זו
בשל תהליכים טבעים של הזדקנות העור והרקמות שסביב העור נעשה רפוי יותר ולעיתים יש הזקוקים בניתוח חוזר.
אין דרך נוספת להארכת משך יעילות הניתוח.
איני מכיר מרפאה בדרום, אך אני מניח שתוכל לברר דרך מאגרי המידע באינטרנט.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה רצינית וחשובה בשביליטל03/09/2009
אני בן 17 ורציתי לדעת אם יש דרך להורדת המספר בעדשה ללא הסרת משקפיים מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מספר
פרופ. אריה נמט04/09/2009טל שלום,
יש מספר טכניקות הטוענות ליכולת להוריד מספר. תוכל לנסות לבדוק את שיטת בייטס.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמת שומןli sa03/09/2009
האם צריכת DHAכ תוסף מזון יכולה לשפר את מצבו בעין שעברה טראומה ונספגה נבמידה מסויימת? תודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקמת שומן ותוסף מזון
פרופ. אריה נמט03/09/2009שלום רב,
לא נעשו מחקרים מבוקרים בנושא של צריכת תוספי מזון במצב אותו את מתארת, ולכן כל השערה בנידון לא תהיה מבוססת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות פרטניותli sa03/09/2009
איך מוסיפים שומן לרקמה בעין? איך נבדקים לפני זה? איפה עושים את זה?
איך מתקנים טווח תנועה של גלגל העין כשזה מסובך לפחות בגלל שעברו הרבה שנים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
פרופ. אריה נמט03/09/2009שלום רב,
ניתן לקחת שתל שומני עצמוני משיפולי הבטן ולהשתיל במידת הצורך באיזור העפעף או הארובה.
ההחלטה על ביצוע הפעולה והפעולה עצמה נעשים ע"י מומחה לאוקולופלסטיקה.
לגבי טווחי תנועה- תלוי במה מדובר. האם בעין טבעית או לאחר ניתוחי פזילה או לאחר ניתוח לשחזור הארובה?
בכל אחד מהמקרים הדבר תלוי במצב השרירים. לעיתים ניתן טווח תנועות גם לאחר שנים רבות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעצם זאת תגובה לכאן
li sa ל.25/01/2010הלכתי וביררתי וניסיתי. אין לי פזילה אבל אם אני מסתכלת שמאלה בעין שמאל שאז הראיה היא לא דו עינית ,זה נראה כמו פזילה למטה ואולי קצת מאוד החוצה בגלל שהשומן שם נספג ביחד עם הדימום. אני תמיד חוששת מלהראות פגועה מאוד במח ככה ומשתדלת לא להסתכל לשם. אחרי שהייתי אצל נוירואופתלמולוג הייתי אצל רופא שמתמחה בניתוחי ארובה לבדיקה-יעוץ. מה שהוא אמר לי זה בערך שהשתלת שומן עושים רק אם העין לא רואה, כי השומן יכול ללחוץ על עצב הראיה ולפגוע בראיה במידה שאי אפשר לחזות מראש ואפילו לגרום לעיוורון. הוא אמר גם שלוקח כמה חודשים אחרי הניתוח עד שהוא מתרפא ועד שהשומן שוקע והעין מקבלת מראה רגיל. לא אכפת לי לחכות כמה חודשים אבל אני ממש לא רוצה לפגוע בראיה. מה שמעצבן אותי זה 1)שאני רוצה לברר מה כן אפשר לעשות למרות הכל 2) שהמון שנים ה20% נכות שיש לי בעין מזה נחשבו לנכות מוחית וכך נחשבתי לפגועת מח פי 3 יותר . בביטוח לאומי אני ככה וזה כבר לא משנה אבל הייתי יכולה להשיג שיקומים הרבה יותר טובים ורלוונטיים פעם והיו פוגעים לי בבטחון העצמי הרבה פחות. 3)במחשבה בדיעבד אני רוצה לשאול אם אין שום דרך, מתי שיש דימום בעין, למנוע את ספיגת השומן וממתי הדרך הזאת קייימת, אם היא קיימת. 4)כמו כן ,הכל בהנחה שאם יש דרך לתקן את הפזילה שהיא מדומה (אבל עובדה שלא כולם מודעים לכך והראיה לכך היא הרופאה הנוירולוגית שרופא המשפחה שלח אותי אליה שחשבה שיש לי פרופטוזיס, ואין לי),היא לא תפגע בעפעף.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה חזורת לילד בן 5.5שיר28/08/2009
בוקר אור. בני בן 5.5 שנים. ברקע יש לו אלרגיה אביבית וכן הוא מנוזל לעיתים תכופות. בחודשים האחרונים היו לו 3 ארועים חוזרים של שעורה במקומות שונים בעין. יש לציין שבפעם הראשונה רופאת העניים פספסה זאת ואבחנה זאת כאלרגיה ורק רופא אחר "עלה" על כך. לפני מספר ימין הופיעה שעורה נוספת בעפעף תחתון כוללת נפיחות ואודם. הוחל טיפול ע"י רופא עניים ע"י סינטומיצין וכן אוגמנטין PO. בנוסף לפני שהעגנו לרופא החלנו בקומפרסים של פדים עם תה פושר על העניים. לטענת הרופא הקומפרסים רק מחמירים את המצב והציע לעשות קומפרסים עם ביצה קשה.
דבר נוסף שהוא ציין 2 דברים. בתחילה, זה שיש לו נזלת וכילד בן 5 הוא לא הכי הגייני בעולם (לא משנה כמה אנו משתדלים הוא עדיין מורח את הנזלת עם הידיים ולפעמים מגרד בעין. לא יעזור כמה מדברים איתו מסבירים לו ומנסים למנוע זאת) לא גורם לדלקות החוזרות. הדבר השני הוא שלרוב הדלקות החוזרות עשויות לבוא בעקבות שינוי בכלכלה: עודף של חלבונים ופחממות בכלכלה.
לי זה לא ממש נשמע הגיוני. ולא מצאתי בשום מקום מידע שמחזק את דבריו. האם דברים אלו נכונים? איך אנו יכולים למנוע את הופעת הדלקות החוזרות? האם זה יכול להיות קשור לאלרגיה שלו?
אודה על תשובתך ויום טוב.
שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה חוזרת
פרופ' גיא בן סימון28/08/2009שלום רב,
שעורה חוזרת היא ממצא שכיח למדי בגיל הילדות וגיל הבגרות המוקדמת. לרוב היא משנית לדלקת עפעפיים כרונית, עם חסימה של בלוטות ניקוז ההפרשה השומנית (חלק ממרכיב הדמעות), וזיהום משני.
הטיפול העיל ביותר הוא עיסוי וניקוי העפעפיים עם פדים או צמר גפן ותה פושר (ביצה קשה עלולה להיות חמה מדי למגע עם איזור העין), או אף שטיפה עם מים ושמפו תינוקות על מנת למנוע צריבה בעיניים.
במקרים בהם יש זיהום מקומי ניתן להשתמש במשחות סטרואידליות כדוגמת מקסיטרול או טיפות מסוגים שונים, אך החיטוי המקומי הוא היעיל ביותר.
כאשר השעורה נמשכת זמן רב (מספר חודשים) ניתן לבצע ניקוז כירורגי שלה בחדר ניתוח (פתיחה, ניקוי המוגלה וניקוי הקופסית). איני מכיר קשר בין שינוי בדיאטה לשעורות כרוניות בעפעף.
דלקות עיניים אלרגיות או זיהומיות בהחלט יכולות לבוא ממגע עם חומרים חיצונים ומחוסר חיטוי הידיים, אך הטיפול לכך הוא מניעה במידת האפשר.
עצתי לך לנסות את הטיפול השמרני במידה שלא יעזור לקבוע פגישת ייעוץ.
בברכה,
מרכז רפואי רמת אביב + יחידת אוקולופלסטיקה מחלקת עיניים תל השומר
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)