פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עין נפוחה לאחר ניתוח להרמת עפעפיים
    אור סגל
    24/12/2009

שלום שמי אור, אמי עברה היום ניתוח להרמת עפעפיים עליונות (פטוזיס) בשתי העיניים.
    עין ימין נפוחה מאוד לעומת עין שמאל.
    עברו כ8 שעות מאז הניתוח.

מה לעשות? האם להמשיך עם הקומפרסים? האם לקחת אותה לרופא?

בבקשה אם יש מישהו שעבר את הניתוח \ רופא אנא עזרו לי
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עין נפוחה לאחר ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    26/12/2009

שלום רב,

נפיחות הינה תופעה שכיחה מאוד לאחר ניתוח עפעפיים והיא נמשכת כשבוע - שבועיים לאחר הניתוח, כאשר עיקר הנפיחות מופיע בימים הראשונים והיא פוחתת באופן הדרגתי..

ב 2-3 יממות שלאחר הניתוח מומלץ לבצע קומפרסים קרים (עם אפונה קפואה בשקית) על גבי פד לח למשך מספר דקות כל שעה. הקומפרסים מקטינים מאוד את מידת הנפיחות. בנוסף ניתן להשתמש במשחות שונות המאיצות את הריפוי. יש רופאים הנותנים סטרואידים בכדורים אך זוהי תרופה שניתן לקחת רק בהוראת רופא ולאחר בירור המצב הרפואי.

עצתי לך להשתמש בקומפרסים הקרים ולהמתין, אם תראי כי הנפיחות אינה משתפרת מומלץ לפנות לבדיקה של הרופא המנתח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
    יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
    מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להרמת עפעפיים
    בעל
    24/12/2009

אני מעוניינת לעבור ניתוח להרמת עפעפיים והרמת גבה. רופאת עיניים שלי ראתה שזה מצדיק, גם בדיקת שדה ראייה התשובה היתה גבולית. יש לי בטוח פניקס. נציג הבטוח בדק אותי וראה שאני כשירה/מתאימה לניתוח. יש צניחת עפעף וצניחה של הגבה בצד שמאל, הימין טיפה יש צניחה. הרופא מטעם הבטוח אמר לי שמאשר ניתוח עבור שמאל. שאלותי: בעין ימין יש לי טיפה צניחה, אם הוא מאשר לי רק על עין שמאל, האם נראה לך שרק מנתחים את העין הצנוחה ועוזבים את השנייה??? ב. אם צריכים ניתוח להרמת עפעפיים זה כולל הרמת גבות שהבטוח מכסה או רק עפעפיים והרמת גבות זה על חשבון הפציינט ואם כן מדוע זה לא כלול בבטוח וכמה עולה לפציינט להרים את הגבות???גבות??? תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להרמת עפעפיים

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים / גבות

פרופ' גיא בן סימון
    26/12/2009

ליאת שלום רב,

לרוב הביטוחים הרפואיים מכסים ניתוח הרמת גבות דו צדי גם אם עפעף אחד נראה צנוח יותר מהשני, מאחר שבמקרים רבים הבעיה היא דו צדית (ויש דרך לבחון זאת בבדיקה במרפאה).

צניחת גבות - מלווה כמעט כל מקרה של צניחת עפעפיים או עודף עור עפעפיים, וזאת במידות שונות. אם הצניחה מהותית או מפריעה אסתטית מומלץ לשלב ניתוח להרמת גבות - כאשר אני מבצע את הניתוח בגישה האנדוסקופית (חתכים נסתרים מאחורי קו השער, ושימוש באנדוסקופ לביצוע הניתוח).

למיטב ידיעתי הביטוחים הפרטיים אינם מאשרים ניתוח זה אלא אם הוא תוצאה של חבלה או מחלה שיתוקית (כמו שיתוק עצב הפנים). ישנם ביטוחים מיוחדים לניתוחים קוסמטים אך עלייך לשאול את סוכן הביטוח שלך.

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לבחון את מידת צניחת העפעפיים / גבות במקרה שלך ולראות איזה סוג ניתוח מתאים לך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DSAEK היכן מטפלים ואיך מגיעים לזה?
    אורון
    22/12/2009

לאחרונה לאחר שהתעניינתי בנסיון להחזיר את הראיה לעין כתוצאה מקרנית עכורה, הומלץ לי על הטיפול הנ"ל.
    העכירות נוצרה כתוצאה מדלקת בגיל 16 (היום בן 39)
    מה הסיכוי להתאמה שלי לטיפול?
    כיצד אוכל לקבל אותו?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• השתלת אנדותל

פרופ' גיא בן סימון
    22/12/2009

DSAEK הינו ניתוח להשתלת הרקמה האחורית של הקרנית תאי האנדותל, והוא משמש החלפת קרנית מלאה (PKP).

הניתוח מבוצע במקרים בהם יש מחלה של האנדותל או כתוצאה מפגיעה באנדותל (ניתוח, זיהום, חבלה).

על מנת לראות האם אתה מתאים לניתוח מסוג זה יש להבדק על ידי רופא עיניים מומחה למחלות קרנית. תוכל גם לפנות לכל בית חולים עם מרפאת קרנית אשר מבצע ניתוחים אלה.

ניתוחים אלה מבוצעים באופן ודאי במחלקת העיניים בית חולים תל השומר, אך אני כמעט משוכנע כי כל בית חולים גדול מבצע את הניתוחים הללו אך עליך לשאול במחלקת העיניים שם.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורון
    23/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות אדומות על האישון
    מיכל
    22/12/2009

שלום ד"ר,

היום בבוקר כאבה לי העין והבחנתי בשתי נקודות אדומות באישון (צבע עניים כחול).
    ממה נקודות אלו עלולות לנבוע?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות אדומות על האישון

הוספת תגובה

• נקודות אדומות על האישון

פרופ' גיא בן סימון
    22/12/2009

מיכל שלום רב,

אני מניח כי את מתכוונת לנקודות אדומות על לובן העין, שכאן האישון הינו החלק המרכזי השחור בצבע העין.

אם כן לרוב הן נובעות מדימום תת לחמיתי או הרחבה מקומית של כלי דם,

חשוב לדעת האם את מרכיבה עדשות מגע, והאם הנקודות מלוות בכאבים וירידה או שינוי בראיה.

בכל מקרה אם הנקודות לא חולפות או מלוות בכאב / שינוי בראיה, מומלץ לפנות לבדיקה על ידי רופא עיניים. בייחוד אם את מרכיבה עדשות מגע.

בברכה,

מחלקת עיניים בית חולים תל השומר + מרכז רפואי רמת אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים עליונים נפוחים
    שלי
    22/12/2009

דר' שלום רב.

שמעתי שמשחה שמקלה על נפיחות הטחורים יכולה גם להועיל, מבחינה אסתטית, לעפעפיים עליונים נפוחים .....
    האם זה נכון??
    לפני כשנה הייתה לי דלקת בעיניים+נפיחות+נפילה של העפעפיים. ומאז נשארו העפעפיים נפוחים כל הזמן. לצערי כמובן. אך האם יכול להיות שזה אכן קורה? כלומר שאכן בעקבות הדלקת השתנו להם העפעפיים ככה לנצח? ולמה???

תודה על תשובתך. יום נעים :)
    אשמח לכל פיסת מידע...

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים עליונים נפוחים

הוספת תגובה

• עפעפיים נפוחים

פרופ' גיא בן סימון
    22/12/2009

שלי שלום רב,

אם המרכיבים של המשחה מכילים חומר סטרואידלי יתכן מאוד שהמשחה תקל על נפיחות בעפעפיים.

עם זאת מומלץ לא להשתמש במשחה אשר נועדה לאיזור מסוים בגוף על גבי העפעפיים מאחר שחלק מהמשחה יכול לחדור לעין ולהיות טוקסי לקרנית / לחמית (לגרום לדלקת כימית).

מוטב לבחון את מרכיבי המשחה, ולהבדק שוב על ידי אוקולופלסטיקאי על מנת לראות כיצד ניתן להתאים לך טיפול שיעזור.

אם העפעפיים עדיין נפוחים במידה שונה מאשר בגילאים צעירים יותר, לעתים יש לשקול ניתוח עפעפיים. תלוי בגיל ומבנה העפעפיים.

בברכה,

מחלקת עיניים בית חולים תל השומר + מרכז רפואי רמת אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניים מלוכסנות
    יהלי
    22/12/2009

שלום רב ד"ר בן סימון, ,קראתי על טיפול שנקרא קנטופקסיה בו תופרים את הגיד שמחזיק את העפעפיים מעט גבוה ממקומו הרגיל על צד ארובת העין. האם ניתן באמצעות ניתוח זה לתת לעיניים מראה חתולי ומלוכסן במעט? האם ישנן צלקות ואם כן אז איפה ,כמה זמן לערך מחזיקה התוצאה והאם העלות דומה לניתוח עפעפיים סטנדרטי?
    לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עניים מלוכסנות

הוספת תגובה

• עיניים מלוכסנות

פרופ' גיא בן סימון
    22/12/2009

לימור שלום רב

קנטופקסיה הוא אכן ניתוח לחיזוק הגיד הצידי של העפעף התחתון, והוא מתבצע מטעמים קוסמטים או במקרים של מחלות ניווניות של העפעפיים התחתונים (חולשה של העפעף התחתון או אקטרופיון).

מקובל לחבר את הגיד למיקומו הטבעי בקיר הצידי של ארובת העין לבליטה הנקראת Whitnall's tubercle שהיא נמצאת באופן טבעי 1-2 ממ' גבוה יותר מהזוית הפנימית של העין. מראה של עין תקין הוא שהזוית החיצונית גבוהה מהזוית הפנימית ב 1-2 ממ'.

הדבר מקנה לעין מראה מעט חתולי, אך לא מבצעים זאת באופן מוגזם על מנת שלא יהיה מראה לא טבעי לעין.

החתך מתבצע באיזור הזוית החיצונית (חתך עור באורך 5-10 ממ') כאשר אני נוטה להסתיר את החתך בקמט טבעי (קמטי הבעה) כך שהצלקת אינה מורגשת לאחר מכן.

מובן שלא כל מקרה מתאים לניתוח קנטופקסיה תלוי במבנה העין, העפעף והפנים המרכזיות.

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לראות אם את מתאימה לניתוח מסוג זה.
    בברכה,

מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40, תל אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מוזר בעיניים...
    דודו
    18/12/2009

שלום .. רציתי לדעת מה הבעיה בעיניים שלי בתמונה ??
    בתמונה הן ניראות כאילו הן לא זהות .. לא באותו קו גובה או לא באותו גודל .. אין לי מושג.
    הייתי שמח אם הייתם יכולים לעזור לי ולהגיד לי מה פשר האי זהות בין העיניים ומה הבעיה לכך ?
    וכמובן איך ניתן לפתור את זה .. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    משהו מוזר בעיניים...

הוספת תגובה

• אין..משהו מוזר בעיניים...

פרופ. אריה נמט
    19/12/2009

גל שלום,

ראשית, כמעט לאף אחד אין עיניים זהות לחלוטין. נדיר שהסימטריה בין העינים מושלמת. כשאנו בוחנים את העינים, אנו מסתכלים על מבנה הארובה (המבנה הגרמי של שבו נמצאות העינים), הגבות, העפעפיים העליונים, העפעפיים התחתונים, מנח הריסים, מפתח העפעפיים, מבנה העינים הפנימי, ועוד..

כמעט בכל אחד מהפרמטרים יכול להיות הבדל. גם אם ההבדל קטן, אנו עשויים לחוש בו. (לא תמיד קל למצוא איפה בדיוק נמצא ההבדל).

לשאלתך- שלחת תמונה עם רזולוציה נמוכה וקשה לבחון אותה כראוי. במבט כללי, איני מוצא "בעיה" כלשהי המצריכה התייחסות או טיפול. עושה רושם כי ישנה סימטריה טובה בין העינים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמטוטים לאחר ניתוח עפעפיים תחתונים
    גל
    15/12/2009

לפני כשבוע עברתי ניתוח עפעפיים תחתונים. הניתוח התבצע מחוץ לעין בקו הריסים. לאחר הוצאת התפרים נוכחתי לראות שיש קמטים במקום השקיות שהיו. האם מוקדם לדעת אם ישארו קמטוטים בעתיד? כמה זמן החלמה נדרש כדי לראות תוצאה סופית? ואם נשארים קמטוטים איזה טיפול ניתן לעשות? אודה לתשובתכם.

הוספת תגובה

• קמטוטים לאחר ניתוח עפעפיים תחתונים

פרופ. אריה נמט
    16/12/2009

גל שלום,

קמטוטים לאחר ניתוח עשויים לחלוף במידה ויש שארית של בצקת או נפיחות.
    רצוי להמתין לפחות 8 שבועות לאחר חלוף הבצקת כדי לראות במה מדובר.
    במידה ונותרו קמטוטים ניתן להחליקם באחת הדרכים הבאות:
    1. ניתוח להסרת עודף עור שיותר את הקמטוטים.
    2. פילינג. לא תמיד פילנג מתאים. במקרה של עודף עור משמעותי, זה לא מספק.
    3. לייזר CO2 ודומיו. לא תמיד מתאים. במקרה של עודף עור משמעותי, זה לא מספק.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטוזיס מולד בבת חודשיים
    גל
    07/12/2009

שלום,
    לביתי בת החודשיים יש פטוזיס מולד בעין שמאל. בזמן שהעפעף צונח הוא מכסה כשליש מהעין וכשליש מהאישון, אך חלק קטן מן הזמן העין פתוחה כמעט במלואה. יש שיפור קטן מאז הלידה בפתיחה של העין. בנוסף, באותה עין יש תופעה של "מרקוס גאן", המתבטא בתנועות של העפעף בזמן הזזת הלסת המתבטא כיום בזמן יניקה.

מספר שאלות:
    1. מהו הזמן הנכון להתחלת טיפול בפטוזיס?
    2. האם קיים טיפול בפטוזיס חוץ מניתוח, ואם כן מהו?
    3. באיזה גיל מומלץ לעשות ניתוח?
    4. האם יש קשר בין הפטוזיס ל"מרקוס גאן"?
    5. האם יש טיפול ל"מרקוס גאן"?

תודה מראש,

גל

לקביעת תור
    סגירה
    פטוזיס מולד בבת חודשיים

הוספת תגובה

• פטוזיס מולד

פרופ' גיא בן סימון
    08/12/2009

שלום רב,

הזמן הנכון להתחלת הטיפול בפטוזיס תלוי במידת ההפרעה לציר הראיה. אם הפטוזיס מכסה את האישון חלק מהיממה עלולה להתפתח עין עצלה. יש להבדק תחילה על ידי רופא עיניים מומחה לרפואת עיניים בילדים על מנת להעריך את חדות הראיה. במידה שחדות הראיה שמורה, יש צורך לבצע מעקב סדיר של בדיקת עיניים.

אם חדות הראיה בעין זו ירודה ביחס לעין הבריאה יש לטפל על מנת למנוע עין עצלה והטיפול נעשה על ידי סגירות העין הטובה או טיפות מטשטשות בעין הטובה (אטרופין).

אם לעומת זאת הפטוזיס מכסה כמעט תמיד את האישון יש לבצע ניתוח תיקון בהקדם. ההחלטה בעיקרה תעשה על ידי רופא עיניים ילדים (הניתוח יבוצע על ידי רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה).

חשוב להבין ניתוח התיקון לא משנה את תופעת ה Marcus gunn ואם העפעף עולה בתנועות יניקה / מציצה הוא ימשיך לעשות זאת גם לאחר ניתוח תיקון פטוזיס. הקשר בין התופעות הוא עצבוב משותף לשרירי הלעיסה / בליעה ולעפעף.

יש אפשרות לטפל בניתוח גם בתופעת המרקוס גאן במידה שגורמת להפרעה קוסמטית (וזאת על ידי ניתוק שריר העפעף). אך לצורך כך יש להעריך מה יותר מפריע הפטוזיס הוא המרקוס גאן.

קביעת הגיל לניתוח תלוי בנוכחות או העדר עין עצלה ובמידה ההפרעה (משך ההפרעה וכמות הסרת האישון) לציר הראיה.

אשמח לבדוק את ילדתך על מנת לחוות דעה לגבי ניתוח הפטוזיס

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על הנושא

איל
    23/12/2009

שלום ,
    לי יש פטוזיס ומרקוס גאן מלידה ובן 26

הייתי בעבר אצל רופאי עיניים ולא קיבלתי המלצה של ממש של ניתוח
    אני לא שוקל לעשות ניתוח
    אבל מעניין אותי לדעת מה אחוז מבוגרים שכן עושים את הניתוח בארץ ? ואיפה
    אשמח לקבל חוות דעת
    יישר כוח

מי שמעוניין למצוא חומר ועוד אנשים שחולקים יש קבוצה על זה ב Yahoo groups ואפילו בפייסבוק
    ;-)
    בתודה
    אייל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטוזיס עם מרקוס גאן

פרופ' גיא בן סימון
    26/12/2009

איל שלום רב

ההחלטה על ביצוע הניתוח היא שלך בלבד, ואם התופעה אינה מפריעה לך תפקודית או קוסמטית אין אינדיקציה לבצע את הניתוח.

קשה לאמר מה אחוז המבוגרים העושים את הניתוח, מאחר שמידת הפטוזיס שונה בכל מקרה וגם תופעת ה marcus gunn שונה ממטופל למטופל. ישנם עם הפרעה ממשית לתפקוד העוברים ניתוח, ויש כאלה עם מידה קלה של הפרעה שאינם זקוקים או אינם מעונינים בניתוח.

כל מטופל גם רואה אחרת את מחלתו לכן השיקול העיקרי הוא שלו.

מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה שזהו תחום התמחותו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות שחורות
    אשרת
    07/12/2009

כבר כמה שנים אני רואה "לכלוכים" שחורים, סד"כ אני שמה לב שלזה כשאני מביטה על משהו לבן כמו קיר.
    זה לא מפריע לחיי היום-יום, אלא שלאחרונה התחלתי לקרוא הרבה על העניין ואני כבר לא בטוחה אם זה משהו שחשוב לטפל בו או להתעלם ממנו.
    לםני כחמש שנים עברתי ניתוח לייזר, אני לא יודעת אם יש קשר ואני לא מצליחה לזכור אם זה היה כך עוד קודם.
    האם יש טיפול?
    האם צריך לטפל?

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות שחורות

הוספת תגובה

• נקודות שחורות

פרופ' גיא בן סימון
    08/12/2009

שלום רב

על פי רוב ראית נקודות שחורות בשדה הראיה, הזזות עם תנועת גלגלי העין נגרמת מעכירויות בזגוגית העין (הג'ל הממלא את תוכן גלגל העין). לרוב התופעה אינה מסוכנת, אך יש להבדק על ידי רופא עיניים לאשש את האבחנה.

התופעה נקראת Vitreous floaters.

הנקודות משנות את אופיין אך לא נעלמות, ואנו מבצעים העלמות מדעת שלהן אך תמיד הן תהינה קיימות.

בברכה

כירורגיה פלסטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילוי שקעים מתחת לעיניים
    אן
    29/11/2009

שלום לפני כימעת שבוע עברתי ניתוח למילוי שקעים מתחת לעניים עם חומצה הילאורונית.. ישר אחרי זה המקום יתנפח וניהיו שטפי דם עכשיו לאט לאט השטפי דם מתחילים להעלם.. אבל דבר אחד מדאיג אותי.. קראתי שיכול לקרות מצב שהעור במקום המוזרק יכול לשנות את צבעו להתכהות או להתבהר תלוי לפי צמיגות החומר..
    במקום השקעים יש לי עכשיו פס לאורכם ןהוא ממש בולט זה נירא כאילו הרופא הזריק לי יותר מידי חומר. במקום השקע יש עכשיו בליטה והבליטה הזאות בצבע כחול, זה נירא כמו וריד ביד בולט וכחלחל כזה.. אני דואגת שהצבע הכחול הזה זאות ההתכהות של העור, למה השטפי הדם כימעת נעלמו ונישאר רק הצבע הכחול הזה והבליטה מה הסיכוי שזה ישאר לי כך? הבליטה והצבע הזה זאות תופעה נורמלית וזה יעלם לי עוד כמה ימים או שיכול ליהיות הרופא באמת החדיר לי יותר מידי חומר וזאות התוצאה? ואם חס וחלילה זאות התוצאה יש אפשרות להעלים את הבליטה והצבע הכחול הזה? כי בנתיים זה נירא כאילו עדיין יש לי שקעיים ואפילו הרבה יותר כהים ובולטים תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    מילוי שקעים מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• מילוי שקעים מתחת לעינים

פרופ. אריה נמט
    30/11/2009

אן שלום,

מילוי שקעים מבוצע ברקמה עמוקה , ולא שטחית בעור, ולכן צבע העור אינו אמור להשתנות. באיזור יש כלי דם רבים, ולעיתים כלי דם עשוי לדמם וליצור שטף דם.
    לא ברור מתיאורך מהו אותומ"צבע כחול. ייתכן וזה אכן חלק מהעור הכהה, או כלי דם בולטים. לרוב סימנים אלו הולכים ונעלימם עם הזמן. הטוב ביותר הוא לפנות לרופא שטיפל בך ולשאול את השאלות האלו. הוא בודאי ידע למה יש לצפות ומה כדאי לעשות.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שנולד עם גוש בשר על הקרנית
    אבי
    27/11/2009

נולדו לי תאומים לפני חודש אחד הילדים נולד עם גוש בשר על העין השמאלית על הקרנית
    ובעין ימין יש לו 3 גושי בשר סביב האישון אבל הוא יראה בעין זו
    מי שמקיר תופעה זו מוזמן לשלוח לי מייל אודה לעזרתכם

אבי

הוספת תגובה

• נגעים על הקרנית

פרופ' גיא בן סימון
    27/11/2009

אבי שלום רב,

לפי תאורך נראה כי מדובר ב limbal dermoid שהינו שארית עוברית שפירה באיזור המעבר בין לובן העין לקרנית. מאוד יעזור אם תשלח תמונה.

חשוב לבצע בדיקת עיניים רגילה, כולל חדות ראיה במידת האפשר, תשבורת העין ובדיקה בהרחבת אישונים על מנת לראות כיצד הראיה בעין.

בנוסף חשוב לקחת לבדיקת רופא ילדים על מנת לראות האם אין תסמינים נוספים האופייניים למחלה.

במקרים מסוימים יש לבצע הסרה כירורגית של הנגעים הללו אך רק לאחר החלטה שהם אכן עלולים להפריע לציר הראיה או לצורך בדיקה היסטופתולוגית.

שוב מאוד יעזור אם תוכל לשלוח תמונה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט
    יוסי
    25/11/2009

שלום
    אמי בת 73 עברה ניתוח להסרת הירוד לפני מספר ימים, לדברי הרופא הניתוח הסתבך מכוון שהעדשה החולה זזה והתפרקה. אי לכך הניתוח ערך יותר משעה ונעשו תפרים. נכון להיום הראיה בעין זו אבדה כליל . לדברי הרופא צריך להמתין ולקוות. נתן טיפות אנטיביוטיקה וסטרואידים לטפטוף 8 פעמים ביום.
    האם הראיה תחזור לקדמותה ומתי?
    אציין שלפני הניתוח הראיה הייתה תקינה למעט הטשטוש בגלל הקטרקט.

תודה
    יוסי 

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קטרקט

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט

פרופ' גיא בן סימון
    26/11/2009

יוסי שלום רב

ישנם מספר סיבוכים תוך ניתוחיים העלולים להופיע בעת ניתוח הסרת הירוד - קטרקרט.

לפי תאורך קרוב לודאי חלקיקים מעדשת העין צנחו פנימה לגלגל העין במהלך הניתוח. הדבר עלול להיות מלווה בכאבים, בצקת בקרנית העין וטשטוש ראיה.

עתה הדבר תלוי במידת החלקיקים שנפלו פנימה, וכאן עליך להיוועץ ברופא המנתח.

לעתים יש צורך בניתוח נוסף הדורש ניקוי העין מהחלקיקים - ניתוח הנקרא ויטרקטומיה ומבוצע על ידי מומחה לרשתית. במקרים אחרים אין צורך בניתוח כזה.

דבר נוסף שיש לדעת האם הושתלה לבסוף עדשה תוך עינית או לא. אם לא הושתלה מובן שחדות הראיה תהיה תקינה, ויש לבצע השתלה משנית במועד מאוחר יותר.

במרבית המקרים - ושוב תלוי בניתוח שבוצע, הבצקת בקרנית חולפת והראיה חוזרת אך רק לאחר שכל מרכיבי העין מחלימים.

ניתוח הסרת הירוד לרוב הינו ניתוח מוצלח ועם תוצאות טובות אך כמו בכל ניתוח הוא עלול להיות מלווה בסיבוכים תוך ניתוחיים וסיבוכים מאוחרים. עליך להבין כי סיבוך הוא תופעה נורמלית בכל ניתוח, וחשוב להתאזר בסבלנות ולדעת כיצד ניתן לטפל בסיבוך על מנת להחזיר את הראיה למיטב.

כל ניתוח עלול להיות מלווה בסיבוכים וזה לצערנו הרב חלק מעבודתנו, סיבוכים קורים לכולנו וגם למנתחים הטובים ביותר בתחום.

אני מאחל לאמך החלמה מהירה ושוב הדרך הטובה ביותר היא להיוועץ ברופא המנתח אשר אני בטוח יעזור לך בכך

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתוח קטרקט
    תות
    25/11/2009

עברתי נתוח לפני 3 שבועות ואני סובלת מגירוד מה עושים.

לקביעת תור
    סגירה
    נתוח קטרקט

הוספת תגובה

• גרד לאחר ניתוח קטרקט

פרופ' גיא בן סימון
    25/11/2009

שלום רב

גרד או עקצוץ בעין הינה תופעה שכיחה לאחר ניתוח

אם אין כאבים מיוחדים או ירידה בראיה תוכלי להשתמש בטיפות מקומיות להרגעת הגרד (כמו תחליפי דמעות). אם לעומת זו התופעה מלווה בסימפטומים אחרים מומלץ לפנות לרופא המנתח לבדיקה.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט
    דקלה
    24/11/2009

לסבי היה קטרקט בשתי העיניים והוא עבר ניתוח לפני כשנתיים.

האם זו מחלה תורשתית?

ישנם דברים שעלי להיזהר מהם או בדיקות שעלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט

הוספת תגובה

• קטרקט

פרופ' גיא בן סימון
    24/11/2009

שלום רב

קטרקט אינה מחלה תורשתית בגיל המבוגר, ורובנו סובלים מעכירות כלשהיא בעדשה החל מגיל 40-50. אין משמעות הדבר כי כולנו נזדקק לניתוח הסרת הירוד (קטרקט) ורק חלק מהאנשים מגיעים בסוף לניתוח.

הסיבות לניתוח כוללות ירידה בראיה שאינה מתוקנת על ידי משקפיים או עדשות, או סנוור. בכל מקרה מומלץ לבצע בדיקת רופא עיניים אחת לשנה החל מגיל 40 וזאת לשלול מחלות שתלויות בגיל כמו ירוד, גלאוקומה או ניוון מרכז הרשתית.

קטקרקט מולד הינו תורשתי בחלק מהמקרים אך זוהי מחלה נדירה

כיום אין דרך יעילה למנוע קטרקט כולל לקיחת ויטמינים. אך הניתוח ברוב המקרים הוא בטוח ומאוד יעיל.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה שלאחרי הניתוח

נעמי
    10/12/2009

עברתי ניתוח קטרקט לפני 5 ימים. לא היו כאבים בכלל. אלא שאני עדיין לא מצליחה לקרא בעין המנותחת. הביקורת שלי רק בעוד שבועיים. יש לציין שאני קצרת רואי -6 והעדשה שהשתילו לי הורידה לי את המספר ל-3 השאלה שלי האם אפשר לנתח גם את העין השניה למרות שהקטרקט שם רק בהתחלה? כדי שלא יהיה הפרש גדול ככ בין העיניים.
    ושאלה שניה למה עדיין קשה לי לקרא בעין המנותחת?
    תודה על תשובתך דוקטור
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח ירוד

פרופ' גיא בן סימון
    11/12/2009

שלום רב

אם הושתלה בעינך עדשה מכוונת ל 3- משמע שאת צריכה לקרוא ממרחק של 33 סמ' בבהירות.

עליך להבין כי לוקח זמן עד אשר מגיעים לרפרקציה הרצויה ולרוב מומלץ להמתין כחודש לאחר הניתוח, להחלמה מלאה.

לאחר מכן ניתן לבצע רפרקציה ולראות את התשבורת האמיתית של העין. לעתים יש שינויים קלים בין הרפרקציה האמיתית שמקבלים למה שכוון ושינויים אלה יכולים להשפיע על מרחק הקריאה. על פי רוב לא ניתן לצפות שינויים אלה מראש ורמת הדיוק היום בניתוחים היא 0.5 דיופטר.

לאחר החלמה של העין בהחלט ניתן לבצע ניתוח בעין השניה גם אם אין בה קטרקט על מנת להשוות את הרפרקציה בין שתי העיניים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה