מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה שומנית בעפעףמיכל28/02/2010
קודם כל אודה לך מאוד על התגובה המהירה, בהמשך לשאלתי:
"לפי תאורך נראה כי מדובר בנגע שפיר בעפעף. אין לדעת במדויק את טיב הנגע מאחר שציסטה שומנית יכולה להיות בלוטת חלב, בלוטת זעה, ועוד מספר רב של אבחנות. רק לאחר קבלת תשובה היסטופתולוגית נוכל לדעת בודאות את טיב הנגע."
לפי הבנתי, הרופא לא שלח את הציסטה השומנית שהוא הסיר לבדיקה, כלומר אין אבחנה היסטופתולוגית. האם זה אומר משהו? אפשר לדעת איזו ציסטה זאת?
פשוט מאוד מעניין אותי לדעת מה יותר חמור ציסטה שומנית או כלזיון, ומה נוטה יותר לחזור?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה שומנית
פרופ' גיא בן סימון28/02/2010במקרים בהם הציסטה נראית שפירה, לעתים לא שולחים את הנגע לבדיקה היסטופתולוגית.
אם היא הוסרה בשלמות הסיכון לחזרה הוא נמוך. זה המקרה גם לגבי כלזיון בו ניתוח יעיל בכ 95%.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה שומנית בעפעףמיכל26/02/2010
שלום,
לפני שלושה ימים עברתי ניתוח בעפעף התחתון. תחילה חשבו שיש לי כלזיון, ובמהלך הניתוח הרופא גילה שזו ציסטה שומנית. הרופא הסירה מבחוץ ותפר את המקום.
יש לי מספר שאלות:
1. מה יותר חמור ציסטה שומנית או כלזיון?
2.מה נוטה יותר לחזור?
3.האם הניתוח יותיר לי צלקת?
4. אם כן, כדאי לי להשתמש במשחה להעלמת צלקות (קלו-קוט), ומתי יהיה ניתן להתחיל להשתמש בה?
5. הרופא השתמש בתפרים נמסים, כמה זמן אמור לקחת להם להינמס?
6.מתי אוכל לחזור להתאפר?
סליחה על ריבוי השאלות, אשמח אם תשיב:)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה שומנית
פרופ' גיא בן סימון27/02/2010שלום רב,
לפי תאורך נראה כי מדובר בנגע שפיר בעפעף. אין לדעת במדויק את טיב הנגע מאחר שציסטה שומנית יכולה להיות בלוטת חלב, בלוטת זעה, ועוד מספר רב של אבחנות. רק לאחר קבלת תשובה היסטופתולוגית נוכל לדעת בודאות את טיב הנגע.
חתך בחלק החיצונית בעפעף (עור) עלול להשאיר צלקת אם כי במרבית המקרים קשה להבחין בה, אם החתך נעשה בחלקו הפנימי של העפעף הרי שהצלקת פנימית ולא ניתן לראותה.
ישנם מספר רב של סוגי תפרים נמסים חלקם נמס תוך מספר ימים ואחרים תוך מספר שבועות, תלוי בסוג התפר. מומלץ לחזור להתאפר לאחר ריפוי ראשוני, על פי רוב 2-3 שבועות לאחר הסרת הנגע.
משחה להסרת צלקות לא מומלצת בשלב כה מוקדם, וחשוב לדעת כי משחה המתאימה לאיזורים אחרים בגוף לא בהכרח בטוחה לשימוש באיזור העפעפיים, ישנן משחות סטרואידליות / אנטיביוטיות העוזרות לתהליך הריפוי בשלב מוקדם, תוכל להוועץ ברופא המנתח לגבי טיפול אפשרי.
אשמח לענות על שאלות נוספות בנושא אם תתעוררנה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות restasisנטע20/02/2010
גיא שלום.
התחלתי להשתמש בטיפות restasis בהמלצתך.
הטיפות לא צורבות כלל....האם זה תקין ? אפשרי ?
עלי לציין שרכשתי את הטיפות המקוריות המיוצרות בארהב.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות רסטזיס
פרופ' גיא בן סימון21/02/2010נטע שלום
בהחלט יתכן כי הטיפות לא יצרבו כלל - אין הדבר מעיד כלל על הצלחת הטיפול.
בכל מקרה מומלץ לטפל כ 3 חודשים (אך לפחות חודש) לאמוד שיפור עם הטיפות.
בברכה,
דר' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PUNCTAL PLUGSתמי17/02/2010
שלום
עקב מבנה עין בולט -בשינה העפעף שלי נפתח, ובנוסף הקרנית בעין אחת נשרטה לפני כשנתיים (ממשהו חיצוני) אני סובלת מהתייבשות העין בלילה וכתוצאה מכאבים עזים ביותר בעין שחולפים כעבור כשעה.
נאלצת,בהמלצת רופא העיניים, לטפטף טיפות כל לילה ולישון עם כיסוי עיניים(אמור לעצור את התרוממות העפעף).
הרופא המליץ לעשות ניתוח PUNCTAL PLUGS שלדבריו יפתור את הבעיה
מה הסיכונים בניתוח כזה והאם אכן יכול לעזור לדעתך?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר punctal plugs
פרופ. אריה נמט17/02/2010תמי שלום,
את מתארת מצב של ארוזיות חוזרות בקרנית. הטיפול המקובל הוא אכן מתן ג'ל או משחה לעין לפני השינה. במקרה כמו שלך,בו ישנה פתיחה בלתי רצונית של העפעף במהלך השינה, רצוי לבדוק האם ישנו רפיון של העפעפיים, ואם אכן כך, ניתן לפתור זאת ע"י חיזוק הסגירה ומניעת פתיחה בלתי רצונית.
פלאגים לפונקטום נועדו למקרים של יובש ולא למצב אותו את מתארת.
ממליץ על התייעצות אצל מומחה לאוקולופלסטיקה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטוזיסליהי16/02/2010
שלום רב,
בני בן שנה וחצי עם פטוזיס מולד.יש השפעה מזערית על ראייה וצילינדר קטן ולכן הומלץ לנו על רטייה למשך שעתיים ביום. הוא מסיר אותה מאוד בקלות ,שמעתי שיש אביזר שמניחים על המרפק שמונע את כיפוף היד .מה שמו? איך אני משיגה אותו?
גם רציתי לשאול האם יש גיל מועדף לניתוח פטוזיס? גיל 5 או 10 או יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטוזיס
פרופ. אריה נמט16/02/2010ליהי שלום,
איני יודע מה השם המסחרי של האביזר. אנסה לבדוק ואחזיר תשובה.
באשר למועד הניתוח, אני מציע לך לקרוא תשובה מפורטת מאד שכתבתי בפורום זה בחלק של "שאלות נפוצות" תחת הכותרת: צניחת עפעף מולדת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לא מוצלחיהלי15/02/2010
שלום רב,
אמי עברה ניתוח לפני כחודש
עדיין נפוחות לה שתי העיניים( היא עברה ניתוח בעפעפיים תחתונות ועליונות)
הבעייה היא בעיין שמאל, העפעף נופל יותר מאשר לפני הניתוח וסוגר לה את העיין וכתוצאה מפריע
בראייה וכואב וצורב.
שאלתי היא, האם הניתוח לא מוצלח או שזה עניין של זמן
אני באופן אישי חושבת שנעשה לה נזק
מצפה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט15/02/2010יהלי שלום,
נפיחות ובצקת לאחר ניתוחי עפעפיים עליונות ותחתונות עשויות להמשך שבועות רבים, כאשר הדבר תלוי גם בסוג הניתוח שבוצע וגם באופן אינדיבידואולי במטופל.
לכן נפיחות בשלב זה אינה מעידה על חוסר הצלחה של הניתוח. לעיתים ניתן להחיש את קצה ההחלמה ע"י טיפול עם תרופות מסוימות או קומפרסים ומשחות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נולדתי עם עפעף סגורפרופ. אריה נמט11/02/2010
נולדתי עם עפעף סגור, עברתי מס' ניתוחים, אחרון הוצאה של עור עודף כדי לפתוח את העין.
אין סימטריה כלל בין העיניים, האם יש ניתוח ליצירת עפעף מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף סגור
פרופ. אריה נמט14/02/2010שלום רב,
במצבים בהם ישנו פטוזיס מולד, ישנו קושי להשיג סימטריה מלאה בין העינים.
האסימטריה עושיה לנבוע משוני בקו הכפל, שוני בגובה הבסיסי של העפעף, שוני בכמות השומן בעפעף, או בשוני ביכולת לסגור את העין.
לחלק מתופעות אלו יש פתרון, ולחלק אין.
כמובן יש צורך בהתייעצות עם אוקולופלסטיקאי באשר לאפשרויות הטיפול הקיימות.
באשר לשאלתך על יצירת עפעף חדש- יש יכולת להשיג שתל ולהוסיף רקמה לעפעף.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהגאי10/02/2010
אני בן 30 עלי לעשות ניתוח לתיקון פזילה אנא המליצו לי על המנתח הטוב ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
פרופ' גיא בן סימון10/02/2010שלום רב
ישנם מספר רב של מנתחי פזילה מצויינים בכל בית חולים גדול במרכז הארץ
עצתנו לך לפנות למרפאת ילדים ופזילה בכל אחד מבתי החולים הגדולים בארץ ואני משוכנע כי תקבל את הטיפול הטוב והמקצועי ביותר
מנתחי פזילה הם מומחים ברפואת עיניים לאחר התמחות על ברפואת עיניים ילדים וניתוחי פזילה, היה סמוך ובטוח כי הם בעלי ניסיון וידע בתחום
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס ותסנין בקרניתבת 2606/02/2010
אני בת 26 ,
לא סובלת ממחלות בעינים ,מרכיבה עדשות מגע דקות לרחוק יומיומית ולפעמיים משקפיים ....
מאיתמול חשתי מין גןף זר בעין שמאל עם דקירות , דמעות ... הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית...
במיון - אובחן אבצס עם תסנין במעגל קוטר 0.95מ"מ בקרנית, ארוכה אינטלרוקנית מעליו ....
תרופות :
ATROPIN 1ֵ פעמיים ביום
Vigamox כל שעה
Erythromycin 3 פעמיים ביום
וכמובן לחזור מחר להם ...
מה זה בכלל אבצס ותבנין בקרנית ? והאם זה הגינוני לשים טיפות כל שעה כולל בלילה ?
תודה והשבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס בקרנית
פרופ' גיא בן סימון07/02/2010שלום רב
אבצס בקרנית הוא לרוב זיהום חיידקי משני לעדשות מגע.
הטיפול הוא טיפות אנטיביוטיקה (ויגמוקס במקרה שלך) כל שעה על מנת שלא יתפשט לאיזור נרחב בקרנית או חמור מכך לתוך החלק הקדמי של העין.
כאשר מטפלים לרוב יש ריפוי מלא ללא נזק שארי לעין או לראיה. אם מאידך לא מטפלים עלול להווצר זיהום קשה עם נזק בלתי הפיך לעין ולראיה, ולכן בהחלט חייבים לקחת טיפות כל שעה אפילו בלילה כהמלצת הרופא המטפל.
אבצס בקרנית לרוב הינו משני לעדשות מגע, כך שחשוב מאוד להקפיד על היגיינה וחיטוי עדשות מגע בתמיסות המומלצות. מובן שאסור להרכיב את עדשות המגע בזמן זיהום פעיל, ורק לאחר בדיקת הרופא המטפל.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס בקרנית
רחל22/08/2011ניתנו לי שלוש סוגי טיפות כאשר אחד מהם צריך לקחת 2 ביום - טיפות להרחבת האישון . פעם ראשונה ב-8 ופעם שנייה ב-9 בערב לקחתי אותם בטעות האחד ב8 בבוקר והשנייה ב 3 בצהרים השאלה היא אם לטפטף פעם שלישית בלילה ?,עקב הבילבול שנוצר
אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל תשובה בהקדם האפשרי . :) התרופה הינה cyclopentolate* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס בקרנית,אשמח לתשובה
רחל22/08/2011ניתנו לי שלוש סוגי טיפות כאשר אחד מהם צריך לקחת 2 ביום - טיפות להרחבת האישון . פעם ראשונה ב-8 ופעם שנייה ב-9 בערב לקחתי אותם בטעות האחד ב8 בבוקר והשנייה ב 3 בצהרים השאלה היא אם לטפטף פעם שלישית בלילה ?,עקב הבילבול שנוצר
אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל תשובה בהקדם האפשרי . :) התרופה הינה cyclopentolate* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט משניגיל30/01/2010
אחי בחור מוגבל שעבר ניתוח קטרקט בשני העיניים.
כעת נתגלה קטרקט משני.
האם יש הכרח לנתח בהקדם או שאפשר לדחות.(קשה להבין ממנו לגבי מידת הראיה)?
באם דוחים זה יכול היות יותר מורכב לנתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט משני
פרופ. אריה נמט31/01/2010גיל שלום רב,
חשוב לדעתכי קטרקט משני שונה מהותית מקטרקט ראשוני. אין המדובר בעכירות של העדשה, אלא רק על צבר תאים שהצטברו על פני קופסית העדשה. לפיכך גם הטיפול שונה מהותית.
אין המדובר בניתוח, אלא בטיפול לייזר פשוט הנמשך 2-3 דקות. רמת הסיכון של הטיפול כיום היא מזערית, וכללת אפשרות לעליית לחץ תוך עיני (גם כשקורה- לרוב לפרק זמן קצר וחולף), ובאופן נדיר - קרע ברשתית.
לכן אני ממליץ לבצע ולא לדחות. בכל מקרה, אם דוחים, יש צורך בכמות אנרגיה גדולה יותר, אך לא ממש בפעולה מורכבת יותר.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון פטוזיסיוסי30/01/2010
עברתי תיקון פטוזיס , לפעמים נראה שהעין פתוחה אבל לפעמים זה צונח קצת בעייפות.
כמו השרירים בעפעף , יכול להיות שמקור הבעיה זה הפגיעה בגבה (יש בגבה שרירים המחזיקים את
העפעף מורם?) יכול להיות זו צלקת פנימית בגבה שדוחפת את העפעף בעייפות?
אם כן יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון פטוזיס
פרופ. אריה נמט30/01/2010יוסי שלום,
לא סביר שמדובר על צלקת או בעיה בגבה.
יש מספר סיבות אפשריות - ונראה כי רק בדיקה מקצועית תוכל למקם את מקור הבעיה.
הדבר עשוי לנבוע ממצב בסיסי של צניחת עור, מגירוי של הלחמיות עם עיבוי של העפעפים, או מצניחת השריר המתוקנת ע"י מאמץ יתר של הגבה (ומחמיר בזמן עייפות.)
אני מציע שתפנה למנתח או למומחה אחר בתחום האוקולופלסטיקה לקבלת חוות דעת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפיםאברויה גאולה28/01/2010
אני 4 ימים לאחר ניתוח עפעפים ויש לי המון הפרשות מהעין האם זה תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט28/01/2010שלום רב,
דמעת לאחר ניתוחי עפעפיים הינה נפוצה וקשורה לקושי הראשוני בסגירה מלאה של העינים, ולמשחות הניתנות סביב העיניים. הפרשות בצבע צהוב או ירוק אינן תקינות ודורשות בדיקה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לטפל בעיגולים שחורים מסביבכפיר27/01/2010
לעיניים?
בן 28 בדיקות דם תקינות.
מה זה יכול להיות חוץ מפיגמנציה ואם כן מהו הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים שחורים
פרופ. אריה נמט28/01/2010כפיר שלום,
תוכל לעיין בתשובתי לשאלה תחת "שאלות נפוצות" בנושא "כתמים שחורים",
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה המלצה והמלצה-לכפיר.
איב29/01/2010ד"ר רוברטו ליפשיץ מרעננה,טיפל בי בעיגולים השחורים שמסביב לעיניים ע"י מילוי .
והתוצאה מאוד טובה במידה ותרצה פרטים אשמח לעזור:
0506299144* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטונזיס + ניתוח ( הורדת פרופיל)איתי24/01/2010
שלום
יש לי פטונזיס מולד ולפניי כשנה עשיתי ניתוח להרמת עפעפיים
בקיץ יש לי בדיקת פרופיל לפנמ'צ חיפה..האם הפטונזיס עצמו או הניתוח יורידו לי פרופיל?
ואם כן אז לאיזה פרופיל
(הפטונזיס לא מפריע לי בראייה ואין לי משקפיים)
תודה רבה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פטוזיס
פרופ. אריה נמט24/01/2010איתי שלום,
אני מניח שכוונתךלפטוזיס (=צניחת עפעף) מולד.
למיטב ידיעתי הדבר אינו אמור להוריד פרופיל. (בודאי אם נותחת והוא תוקן)
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת דחוף.. ניתוח עיניים לפני חתונה!אני21/01/2010
שלום,
יש לי גוש שומן בעפעף, מעל העין.. הבנתי שגוש שומן שכזה, אם הוא קיים לאורך זמן (בערך כחודש) מומלץ לעשות ניתוח להסרתו מהצד הפנימי של העין.
רציתי לשאול לגבי הניתוח עצמו- איך הוא מתנהל? האם זה כואב?
לגבי זמן ההחלמה- כמה זמן לוקח למקום עצמו להתרפא?
לגבי תופעות לוואי האם לאחר הניתוח העין צפוייה להיות עם סימנים כחולים/אדמומיות? נפיחויות וכו'?
ההתלבטות שלי לגבי הניתוח הינה בגלל שעוד כשלושה שבועות אני מתחתנת.. ואני פוחדת שהניתוח יגרום לתופעה ההפוכה, במקום להסיר את הגוש יהיו לי סימנים בעין..
אשמח לקבל חוות דעת לגבי תופעות והלוואי וייעוץ האם כדאי בכלל לעשות ניתוח שכזה לפני החתונה.
אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שומן בעפעף
פרופ. אריה נמט24/01/2010שלום רב,
ראשית, שיהיה במזל טוב.
שנית, אם מדובר על "שעורה",כלומר, בלוטת חלב פנימית בעפעף הכלואה בו, הגישה המקובלת הינה בדר"כ דרך החלק הפנימי של העפעף. הפעולה זו מרדימים את המקום עם ג'למאלחש ועם זריקה נרדימה לעפעף, הופכים את העפעף ומנקזים את התוכן. לעיתים מומלץלהזרע=יק חומרים מונעי דלקת,סטרואידים, במידה ויש תהליך דלקתי נלווה.
ההחלמה נמשכת בין יום ל 3-4 ימים. ניתן לומר ש 3 שבועות ואף שבועיים הינו זמן "בטוח" מאד לפעולה מעין זו.
אז קדימה, ושיהיה בהצלחה,
ד"ראריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)