פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר שבין מריחואנה לניתוח לייזר
    גיא
    21/05/2010

ד"ר שלום רב,

לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר (עין אחת לאסיק, עין שנייה prk).
    בעוד כמה ימים אני נוסע לאמסטרדם, ורציתי לדעת האם אוכל לעשן שם מריחואנה מבחינת ההשפעה על תוצאות הניתוח? האם קיימת השפעה שכזו? אם כן, לאחר כמה זמן בערך אפשר לעשן?

אודה לתשובתכם,
    שיהיה סוף שבוע נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עישון וניתוח לייזר

פרופ' גיא בן סימון
    22/05/2010

למיטב ידיעתי אין קשר בין עישון לתוצאות ניתוח לייזר

אך מומלץ להיוועץ ברופא המנתח, מאחר שאיני מבצע ניתוחי לייזר להסרת משקפיים

בכל מקרה עישון אינו מומלץ גם אם לא עשית ניתוח :-)

בברכה

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעות
    לימור
    20/05/2010

ד"ר שלום
    האם כשהעין מלאה בדמעות ומסתכלים טלויזיה זה יכול לגרום להפרעה כמו התרגום שיכול להראות זז או קופץ אני לא רוצה להגיד כפול כי זה מפחיד אותי אני לא יודעת בדיוק איך לתאר אך בד"כ זה קורה בהתבוננות מול דברים בהירים כמו מחשב טלויזיה או פלאפון כשהעין מלאה דמעות
    אציין שבגלל נקודות שחורות הייתי כבר פעמים בבדיקת רופא לפני שבוע פעם אחרונה והכול בסדר.

לקביעת תור
    סגירה
    דמעות

הוספת תגובה

• ראיה מטושטשת

פרופ' גיא בן סימון
    22/05/2010

דמעת מרובה יכולה לגרום להפרעות בראיה בייחוד בקריאה, כאשר מתבוננים דרך אגם הדמעות

אם את מתארת ראיה כפולה מומלץ להבדק בהקדם על ידי רופא עיניים מאחר שלכך יכולות להיות מספר סיבות אשר דורשות ברור נוירולוגי מקיף כולל הדמיה. לא צריך לפחד מהתלונה, אך חייבים להבדק!

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטיפת דרכי דמעות
    יורם
    16/05/2010

שלום,

בתי בת שנה וחצי. בחודשים האחרונים החלו להופיע דמעות והפרשות.
    לאחר בירור עם רופא עיניים אובחו הממצאים הבאים:

ישר לפי hirshberg
    עוקב בכל עין, אין התנגדות לסגירת עין
    קונוורגנציה טובה
    תנועת עיניים מלאות
    COVEST TEST N: ORTHO
    RE-דמעת ++ הפקשות+ לחמית שקטה
    LE-ללא דמעת ללא הפרשות

הרופאה שלחה אותנו לשטיפת דרכי השמעות.

שאלתי:
    1. הבנתי כי ניתן לפתור את הסתימה בעזרת טיפול-עיסוי- האם כדאי ללכת לדרך זו ? או הבעיה תחלוף ללא טיפול ?
    2. מה מבוצע בדיוק בטיםול ואם קיימת סכנה לפגיעה בעין ?
    3. האם ההרדמה המלאה מסוכנת
    4. איפה מומלץ לבצע טיפול זה?
    5. הרפאה אמרה שלמרות ועין שמאל תקינה - יבצעו שטיפה גם בעין זו? מדוע ?
    אשמח לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שטיפת דרכי דמעות

הוספת תגובה

• שטיפת דרכי דמעות

פרופ' גיא בן סימון
    16/05/2010

שלום רב,

ראשית בדיקת העיניים למעט הדמעת תקינה,

יש להשלים בדיקה בהרחבת אישונים ( אם לא בוצעה).

לגבי הדמעת - אם הדמעת קבועה ואינה מופיעה לסירוגין, ואכן נמשכת מספר חודשים מומלץ לבצע שטיפת דרכי דמעות בעין הדומעת. בשנה הראשונה לחיים לרוב התופעה חולפת באופן עצמוני ובעזרת עיסוי של שק הדמעות (תוכלי לצפות באתר שלי כיצד מתבצע העיסוי).

תוכלי בהחלט לנסות עיסוי שק הדמעות למספר שבועות לראות אם יש שיפור, ואם אין מומלץ לבצע שטיפת דרכי דמעות.

אני נוהג לבצע שטיפת דמעות רק בעין הסמפטומטית אך יש הדוגלים לבצע שטיפה בשתי העיניים. ככלל הפעולה אינה מסוכנת ואין חשש ממשי לפגיעה בעין או בראיה.

הרדמה כללית בילד בריא מעל גיל שנה לרוב אינה כרוכה בסיכון מיוחד. ביצוע שטיפת דרכי דמעות הינה פעולה בטוחה ושגרתית, אם כי מובן כי כמו בכל פרוצדורה ובכל הרדמה יש % מסוים של סיכון , אך הוא אפסי באופן ממשי.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
    מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטיפת דרכי דמעות

יורם
    17/05/2010

ראשית תודה על המענה המהיר.

1. מה משך הניתוח ?
    2. האם הוא ברדמה מלאה כולל הנשמה מלאה או זה רק טשטוש.
    3. מה משך ההחלמה לאחר הניתוח?
    4. האם משתחררים הבייתה מיד לאחר הניתוח.
    5. מה סיכוי הצלחתו בגיל 1.5 שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטיפת דרכי דמעות

פרופ' גיא בן סימון
    17/05/2010

שלום רב

משך הניתוח נע בין 5 דקות ל 30 דקות תלוי האם יש חסימה למוצא צינורית הדמעות, מרבית המקרים אורכים כ 5 דקות.

הניתוח נעשה בהרדמה כללית עם מסכה (לא צינור הנשמה) בשל המשך הקצר ולאחריו יש להמתין כחצי שעה בהתאוששות וניתן ללכת הביתה.

סיכוי ההצלחה בגיל שנה כ 80-90% איני יודע במדויק בגיל שנה וחצי אך להערכתי הסיכוי גבוה, אם אכן הדמעת סימפטומטית עצתי לעבור את הניתוח - זהו למעשה אינו ניתוח ממשי אלא הרחבה של דרכי דמעות, ופתיחת חסימה אם קיימת.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלפרוספזם ?!.
    יונתן
    16/05/2010

שלום רב!
    כיום אני בן 22 ומזה חצי שנה שהעיניים שלי נעצמות מעצמן מבלי שיהיה לי שליטה על כך... לפני כחודש הובחנתי כסובל מבלפרוספזם ע"י פרופסור (מומחה) לפני כיומיים עשיתי את ההזרקות של הרעלן ואין עדיין השפעה חשוב לציין שאני ממש מודאג כי אני כבר לא עובד כחודשיים כמעט.. ואני לא יכול לשבת בבית מכיוון שאני צעיר ועליי לעבוד וללמוד...
    ברצוני לדעת האם יש עוד אנשים בקרב גילי אשר סובלים מזה?
    והאם ההשפעה תתחיל לעבוד בעקבות ההזרקות שעשיתי בזמן הקרוב?
    ואם לא האם כדאי לעלות את האופציה לניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    בלפרוספזם ?!.

הוספת תגובה

• בלפרוספזם

פרופ' גיא בן סימון
    16/05/2010

שלום רב,

זריקות רעלן הבוטולינום (בוטוקוס) הן טיפול הבחירה בבלפרוספזם, למעשה התרופה פותחה עבור מחלה זו.

יומיים הם זמן המתנה מועט לבדיקת התגובה, יש להמתין 3-5 ימים. אם אין שיפור, ניתן להעלות את מינון הזריקה ולהזריק לשרירים נוספים סביב העין והמצח.

ניתוח מבצעים רק כאשר אין תגובה לבוטוקס, ומובן שזהו לא השלב להחליט על ניתוח, אלא אם הזריקות לא יעזרו - נדיר.

אם תרצה אוכל לשלוח לך פרק בספרות המקצועית אותו כתבתי בנושא של בלפרוספזם.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
    מרכז רפואי רמת אביב אינשטיין 40 תל אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום :]

יונתן
    17/05/2010

רציתי לדעת האם מהניסיון שלך ישנם עוד אנשים בטווח גילאי כמו שלי שזה 22 אשר סובלים מאותה הבעיה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלפרוספזסם

פרופ' גיא בן סימון
    17/05/2010

שלום רב

לרוב הגילאים מבוגרים יותר - 50 + לאנשים הסובלים מעיניים יבשות.

מומלץ להבדק על ידי נוירולוג בדיקה כללית.

אשלח לך את הפרק בהקדם

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום :]

יונתן
    17/05/2010

אני רק יגיד שעשיתי כבר בדיקות וביצעתי כבר הזרקות ב3 ימים הראשונים הייתה הטבה קלה ופתאום עין אחת נעצמת לי לבדה עד הסוף או עד גובה חצי העין כמו "עין עצלה" דבר זה קורה עקב ההזרקות ?!?
    והאם יש משהו שיכול להקל על זה שאוכל לחזור לאורך חיים רגיל
    אודה לתשובה כי דבר זה מונע ממני לעבוד...
    תודה מראש
    יונתן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין עצומה

פרופ' גיא בן סימון
    17/05/2010

שלום רב

האם העין עצומה באופן קבוע או שעדיין יש ספזם?

לעתים לאחר הזרקות מקבלים צניחת עפעף החולפת לאחר 2-3 חודשים.

דר' בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום !!

יונתן
    17/05/2010

עדיין יש ספזם...בשתי העיניים אבל בעין ימין יש פחות ובעין שמאל היא עצומה כמעט לגמרי !
    והמייל שלי זה [email protected]
    זה ממש מוזר כי ב3 ימים הראשונים הרגשתי הקלה קלה בספסזם ופתאום חזר שוב ועין שמאל עצומה כאילו "עין עצלה" ..
    מה עליי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין עצומה

פרופ' גיא בן סימון
    17/05/2010

הייתי ממתין 7-10 ימים לאחר ההזרקה

ולאחר מכן אם אין שיפור פונה שוב לרופא המטפל

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק בלפרוספזם

פרופ' גיא בן סימון
    17/05/2010

יונתן שלום

אנא שלח לי את האימייל שלך על מנת שאעביר לך את הפרק שכתבתי בנושא

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עין
    משה
    15/05/2010

לפני כמה שנים נפגעתי בעין מזריקת אבן העין התכווצה לי ורציתי לדעת האם אפשר למלא את העין בזגוגית

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עין

הוספת תגובה

• אנופטלמוס

פרופ. אריה נמט
    16/05/2010

מזה שלום,

אתה מתאר מצב הקרוי "פטיזיס", שפירושו תמט של גלגל העין. מצב זה מתרחש בין השאר לאחר חבלות קשות לגלגל העין, ומתאפיין בהקטנת מפתח העין, ובמצב אסימטרי בין גלגלי העיניים.

יש בהחלט מספר פתרונות לכך: ניתוח להגדלת מפתח העין (אביסרציה), התקנת פרוטזה מתאימה ועוד.
    המומחים לכך הינם אוקולופלסטיקאים (כעורכי הפורום הזה).

בהצלחה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא פוגע בראיה?

אני
    01/11/2011

פעם הייתי אצל רופא עינים עם בעיה דומה וברגע שהוא הבין שאני רואה בעין הזאת גם כן, ולא רע בכלל , הוא אמר לי שאי אפשר להשתיל כי זה יפגע בראיה ואי אפשר לדעת כמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים תחתונות
    הילה
    15/05/2010

שלום,
    האם יש אפשרות לעבור ניתוח ל 'שקיות' תחת העיניים וגם מתיחת עפעף- בהרדמה חלקית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים תחתונות

הוספת תגובה

• הרדמה לניתוח עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    16/05/2010

הילה שלום,

עקרונית ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית (גם עפעפיים תחתונות.)
    ניתן בודאי לבצע את הניתוח תחת טשטוש בינוני- כלומר, עם תוספת של חומר הרדמה הניתן דרך הוריד ללא הרדמה מלאה. זו שיטה מקובלת ונוחה מאד (למנותח ולמנתח) לניתוחים מסוג זה. כמובן ניתנת גם הרדמה מקומית (בזריקות) בנוסף.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפתח עין צר
    אסמטריה
    11/05/2010

שלום
    הבן שלי בן 4 חודשים לפני כחודש התחילה לבלוט אצלו תופעה של מפתח עין ימין צר יותר מעין שמאל אפילו כאשר פותח שתי העיניים במלואן ההבדל נשאר.
    עם הזמן התופעה התחילה להיות יותר בולטת. לפי הבדיקות אצל רופא עיניים לא הבחין באיזה בעיה מבחינת ראייה, אפילו אמר שלא נראה שיש צניחת עפעפים (קלה) ואולי שזהו דבר מולד ואפשר לבדוק אם אפשר לעשות ניתוח קוסמטי. עד שנגיע לרופא מתמחה בתחום רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית. מהי התופעה הזאת האם אפשר לתקן ? האם משתפרת בלי ניתוח? איך אפשר לפתור את הבעיה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מפתח עין צר

הוספת תגובה

• צניחת עפעף או מפתח צר?

פרופ. אריה נמט
    11/05/2010

שלום רב,

צניחת עפעף המופיעה בזמן הלידה הינה מולדת, ונובעת לרוב מפגם בתפקוד השריר האחראי על הרמת העפעף העליון – שריר הלבטור. לעיתים הצניחה קלה ולעיתים חמורה עד לחוסר פתיחה מלא של העפעף.
    מקרים אלו דורשים התייחסות מיוחדת, כיוון שחוסר חשיפה לראיה בשלושת החודשים הראשונים תגרום לעין עצלה. לכן, במידה והעפעף מכסה את האישון ואת ציר הראיה, יש לנתח את העפעף אף בגיל שבועות ספורים. מקרים אחרים הדורשים תיקון פטוזיס בגיל צעיר הם כאשר צניחת העפעף גורמת להפרעה ברפרקציה או אסטיגמטיזם (אי סדירות של קמירות הקרנית הגורמת לטשטוש ראיה) של העין , כלומר גורמת לשוני ב"מספר" בין העיניים, או שהדבר גורם למנח ראש לא תקין בשל הנסיון של התינוק לראות בעין עם העפעף הצנוח.

במקרים אחרים של צניחת עפעף מולדת, מטרת התינוק היא לשוות גובה ומראה שווה בין העיניים, ואז מומלץ לדחות את הניתוח לקראת גיל בית הספר- גיל 4 או 5 שנים.

סוגי הניתוח
    ברוב המקרים הטיפול בצניחת עפעף הינו ניתוחי.
    ישנן מספר טכניקות לביצוע הניתוח. ההחלטה על השיטה תלויה בסיבה לצניחת העפעף, לחומרת הצניחה, ולרמת תפקוד השריר מעלה העפעף. לרוב מבוצע ניתוח בו מחברים את השריר לרקמה קשיחה של העפעף(טרסוס) ואז העפעף חוזר לגובה תקין. במהלך הניתוח משווה המנתח את שתי העיניים לקבלת תוצאת סימטרית.
    במקרים של פעילות ירודה של השריר המעלה, או במקרה של צניחה חמורה, יש לבצע קיצור ממשי של שריר הלבטור (האחראי על הרמת העפעף) , דבר הגורם להרמת העפעף.

במידה ושריר הלבטור חלש במיוחד, ניתן להשתיל שתל-מתלה המחבר את העפעף העליון לגבה וכך העפעף מורם על ידי הפעלת שרירי המצח.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת תור

אסמטריה
    12/05/2010

שלום
    נסיתי להתקשר למספר הרשום אמרו לי אין רופא בשם אריה ?
    איך אפשר להגיע לבדיקה אצלך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפתח עין

אסמטריה
    13/05/2010

לא רק העפעף העליון גם העפעף התחתון מכסה חלק קטן מאישון לעומת העין השניה ? ובכך מפתח העין נראה יותר צר מעין שמאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בראיה
    פיג'י
    10/05/2010

שלום רב,
    מגיל צעיר אני סובלת מקוצר ראיה גבוה מאד למעלה מ-40 שנה (כיום מספרים: 16-18) ללא בעיות נלוות.
    לפני 3 שנים עברתי ניתוח להרמת עפעפיים (עליונים ותחתונים) באישור ובמימון (חלקי) של הקופה.
    את הניתוח ביצע רופא פלסטיקאי - (ללא התמחות באוקופלסטיקה)
    מיד לאחר הניתוח הופיעה "ראייה כפולה" שלא חלפה עד היום.
    ה"ראיה הכפולה" אינה יציבה, חומרתה משתנה במהלך היום (בבדיקות אופטימיטרסטים/ואורטופטיסטים נמצאו ערכים: בצהרים-9 פריזמות, בערב-15 פריזמות...) -
    מן הראוי לציין שבמהלך השנים שחלפו מהניתוח עברתי בדיקות רבות מאד על מנת לשלול ממצאים פתולוגים - ולא נמצא מה גרם לכפל הראיה. בנוסף-מסוכן מדי לנתח / לתקן את הפזילה. (האבחנה: חולשת שריר ימני אלכסוני עליון...)
    נכון להיום: איכות ראייתי ירדה פלאים, אני רואה "כפול" בחומרה משתנה, אינני נוהגת בשעות הערב
    ואף גורם מקצועי אינו מוכן לקחת את האחריות ולהתקין לי משקפיים.
    מה עושים????
    האם מנסיונכם קיימת אפשרות של פגיעה בראיה לאחר ניתוח הרמת עפעפיים?
    אשמח לעצה!!
    תודה רבה.
    .

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בראיה

הוספת תגובה

• כפל ראיה לאחר ניתוח עפעיים

פרופ. אריה נמט
    10/05/2010

שלום רב,

יש מספר אפשרויות להסבר לכפל הראיה. אני מבין כי הכפל הוא רק כששתי העינים פקוחות (ולא בכל עין בנפרד.)
    אם אכן האירוע התרחש בסמוך ולאחר הניתוח וישנה חולשה של האלכסוני העליון, ייתכן כי הוא נפגע במהלך הניתוח, אף שזו פגיעה מאד לא שכיחה בניתוח מסוג זה שעברת. אם אכן זו האבחנה איני משוכנע שלא כדאי לשקול ניתוח פזילה לתיקונו ע"י מומחה פזילה.

במידה ואין המלצה לבצע ניתוח מסוג זה, איני מאמין שאין אופטומטריסט ראוי שלא יתן תיקון פריזמתי. אני משוכנע שהגעת לאנשי מקצוע טובים בתחום. אם את צריכה המלצות, אשמח לתת.

לגבי השוני ברמת כפל הראיה בין שעות היום השונות- הדבר מצריך בירור נוירולוגי לשלילת מחלה מסוג מיאסטניה גראביס. (שעשויה להתבטא בעינים בלבד).

מקווה שעזרתי במעט.
    בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי ניתוח לפני שנתיים
    אתי
    09/05/2010

דר' נמט שלום רב,
    לפני שנתיים בדיוק - בגיל 42 עברתי ניתוח להרמת עפעפיים וזאת עקב נפילה רצינית של העפעף.
    מצב היה חמור עד כדי כך שקופת חולים אישרה לי לעשות את הניתוח כניתוח רפואי ולא קוסמטי.
    התוצה היתה מדהימה, אך לאט לאט אני רואה שהמצב לא כמו אחרי הניתוח. אומנם הוא לא חזר לקדמותו, אך יש נסיגה.
    האם הגיוני שתוך שנתיים תהיה "הדרדרות"?? ומה ניתן לעשות?
    אודה לתשובתך,
    בברכה חג שבועות שמח.
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    עברתי ניתוח לפני שנתיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפים

פרופ. אריה נמט
    09/05/2010

אתי שלום רב,

בהחלט יתכן כי ישנה חזרה חלקית של צניחת העפעף. הדבר נובע בעיקר מכך שהגבה נמתחת כלפי מטה, נעשית רפויה יותר ו"נותנת" ליותר עור של העפעפייים לצנוח.
    תופעה זו מתרחשת אצל חלק מהמטופלות, ואינה קשורה לתוצאות הניתוח. קשה למנוע את התופעה.
    במידה ומתרחשת באופן משמעותי, ניתן לחזק את הגבה או (במידה ואין צניחת גבה), להסיר את עודף עור העפעף.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי לאחר ניתוח

אתי
    21/05/2010

שלום דר' נמט
    מתשובתך אני מבינה שעלי לעבור ניתוח נוסף? להורדת עור עודף? או אני טועה?
    מה זה הרמת גבה ובמה זה כרוך?
    בברכת שבת שלום, אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר
    דפנה
    08/05/2010

שלום,
    אני עתידה לעבור ניתוח לייזר באסותא. שיטת ASA
    רציתי לשאול-
    1. מהי החוות דעת על אסותא? ד"ר מרמור מנתח אותי.
    2. האם כדאי לעשות כל עין בנפרד עם הפרש זמן או לגמור את שניהם בבת אחת?
    אדה לכם אם תהיה תגובה בהקדם.
    תודה רבה,
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• ניתוח ליזר

פרופ. אריה נמט
    08/05/2010

דפנה שלום,

רמת המכשור באסותא מצוינת.
    לגבי כל עין בנפרד, או ביחד- הדבר תלוי במספר פרמטרים-וצריך לדעת את כל הנתונים לקבלת החלטה.
    רצוי לקבל את התמונה המלאה מהמנתח.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין שקועה?
    אסמטריה
    05/05/2010

שלום
    לבן שלי בן 3.5 חודשים עין ימין שקועה יותר ומפתח העין קטן יותר לכן היא נראית קטנה יותר מעין שמאל ההבדל מורגש לפי בדיקת עיניים אין בעיות ראיה . האם התופעה הזאת נעלמת/ משתפרת במהלך ההתפתחות או יותר מחמירה?? אני בתהליך של בדיקות עד שתגיע תשובה רוצה חוות דעת מקצועית שתעזור לי להבין מהי התופעה הזאת ואיך אפשר לתקן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עין שקועה?

הוספת תגובה

• עין שקועה

פרופ' גיא בן סימון
    05/05/2010

שלום רב

עין שקועה ומפתח עפעפיים שונה מלידה יכול להצביע על מספר תופעות במבנה הארובה, גודל העין ומנח העפעף.

החשוב ביותר הוא לערוך בדיקת עיניים מלאה רגילה כולל רפרקציה ציקלופלגית כאשר המועדף לבדיקה הוא רופא עיניים מומחה עם התמחות על ברפואת עיניים ילדים ופזילה - ניתן להבדק בכל אחת ממחלקות העיניים הגדולות בארץ או על ידי רופא עצמאי בתחום.

בהמשך יש להעריך את מנח העפעף, מידת בלט העין ומבנה הפנים, וכאן מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים מומחה עם התמחות על בניתוח ארובה ופלסטיקה של העין - עפעפיים, ודרכי דמעות.

סדר הבדיקה אינו חשוב אך יש להבדק על ידי שני המומחים.

באם בדיקת העין תקינה ניתן לבצע ניתוחים לשינוי מנח העפעף או לשינוי מנח העין. באם בדיקת העיניים אינה תקינה (עין קטנה מהרגיל, עין עצלה) לעתים ניתן לאמן את העין לראיה טובה יותר, ובמקרים אחרים יהיה צורך בניתוחים קוסמטים בלבד או ברור לגורם לתופעה.

יתכן מאוד כי העין הנראית שקועה היא תקינה לחלוטין, אך חובה להבדק על ידי הרופאים הללו.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת תור

אסמטריה
    05/05/2010

שלום ד"ר גיא
    תודהעל התשובה המקצועית האמת אני צריכה לפנות ישר לכתובת הנכונה
    אפשר לקבוע תור אצלך לצורך בדיקות שאמרת , אם לא אפשר להעביר לי מספרי טלפונים לצורך קביעת תור אצל הרופאים שאמרת?
    תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת תור

פרופ' גיא בן סימון
    06/05/2010

בהחלט

מספר הטלפון של מזכירתי הינו 050-2971663

תוכלי גם לקבוע תור אצל כל מומחה אחר לאוקולופלסטיקה (פשוט על ידי חיפוש שמו באינטרנט)

בתודה

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בענין ניתוח עפעפיים
    isha
    04/05/2010

שלום רב.
    גם אצלי חלה צניחה רצינית של העפעפיים העליונים. אומנם הם אינם גורמים להסתרה של שדה ראייה, אבל הם מכבידים על עיני עד כדי כך, שאני חשה שקשה לי להחזיק את העיניים פקוחות הרבה זמן, מה שגורם לי לתחושה של עייפות בעיניים וצורך לעצום אותן. חשוב לי להדגיש שהעייפות היא במפורש בעיניים ולא עייפות כללית.
    לציין, אני בת 57 ומצבי הבריאותי טוב בהחלט.

בשיחה עם רופאת העיניים שלי, היא אמרה שרק במקרים מסויימים מאושר ניתוח להרמת העפעפיים על ידי הקופה ( ביטוח משלים ).
    לא יודעת אם זה המקום לקבל תשובה על כך, אבל היתה לי הרגשה שהיא מתחמקת מלהעביר את הענין הלאה בגלל לחצים של הקופה.
    רציתי לשאול האומנם? האם במקרים של תלונה כמו שלי אין מקום לבדוק את נחיצותו של ניתוח כזה?

בברכה ותודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בענין ניתוח עפעפיים

הוספת תגובה

• שלום רב

פרופ' גיא בן סימון
    04/05/2010

בהחלט ניתן לבדוק האם את זכאית לניתוח דרך הביטוחים המשלימים של הקופה

לכל ביטוח כללים ברורים ומדויקים להגדרת צניחה רפואית, ולכן עצתי לך להבדק במרפאת אוקולופלסטיקה (רופא עיניים עם התמחות על בפלסטיקה של העיניים) על מנת לאמוד את מידת הצניחה והצורך הרפואי בניתוח

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בארובת העין - BLOWOUT
    אסי
    03/05/2010

שלום,

עשיתי MRI ונמצא שיש לי שבר בארובת העין BLOWOUT בגין כפל ראיה מזה שנה וקצת

היתה לי פגיעה קשה בראש בשנת 2000 אבל רק משנת 2007 בערך המצב החמיר

CT שביצעתי בשנת 2008 לא מצא שוב פיעונח ושהכל תקין ו MRI שביצעתי השבוע מצא את השבר

אני סובל מכפל ראיה, מרכיב משקפיים עם פריזמות וצילנדר

מה עושים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בארובת העין - BLOWOUT

הוספת תגובה

• שבר בארובת העין

פרופ' גיא בן סימון
    04/05/2010

שלום רב

שבר בארובת העין עלול לגרום לכפל ראיה במספר מנגנונים

1. בשלב החריף בשל בצקת לעצב ולשרירים החוץ עיניים - לרוב כפל הראיה כאן חולף תוך מספר שבועות
    2. כליאה של שריר חוץ עיני באיזור השבר - כפל ראיה קשה המחייב ניתוח דחוף - מיעוט המקרים, יותר בילדים

כפל ראיה מאוחר לרוב נובע מחבלה לשריר ולעתים ניתוח לתיקון השבר עשוי לשפר את מידת כפל הראיה. אם כי לאחר זמן כה רב לא ניתן לצפות מראש את מידת השיפור.

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ אצל רופא עיניים מומחה לאוקופלסטיקה לבדיקת עיניים וארובה מלאים, אנא הבא עמך את בדיקות ההדמיה שבצעת

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים בלייזר
    מנש
    02/05/2010

מאיזה גיל בטוח ואפשר לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת משקפיים בלייזר

פרופ' גיא בן סימון
    04/05/2010

שלום רב

ישנם שני סוגי ניתוח הסרת משקפיים בלייזר - LASIK ו PRK

לרוב מומלץ ניתוח בגילאים בהם התשבורת יציבה - כלומר גיל 20 לערך וכאשר בדיקת העיניים תקינה

יש מקרים מסוימים בהם מבצעים את הטיפול בילדים צעירים יותר

ניתן לעבור בדיקת התאמה לטיפול (לרוב ללא תשלום) בכל אחד מהמכונים המבצעים את ניתוח הלייזר

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטוזיס
    אסמטריה
    02/05/2010

סליחה התכוונתי פטוזיס??

לקביעת תור
    סגירה
    פטוזיס

הוספת תגובה

• פטוזיס

פרופ' גיא בן סימון
    04/05/2010

שלום רב

ישנם מספר רב של גורמים לצניחת עפעפיים בהתאם לגיל ולאופן הופעת הצניחה

1. צניחה מולדת
    2. צניחה נרכשת בעקבות חבלה, עדשות מגע, טיפות עיניים, מחלקות אלרגיות של הלחמית או העפעף
    3. מחלות נוירולוגיות או חיבור / עצב שריר
    4. החלשות גיד העפעף (נרכש לרוב בגיל המבוגר)
    5. לאחר ניתוחי עיניים
    6. תהליכים דלקתיים או תהליך תופס מקום בארובת העיניים

חשוב לאמוד תמונות קודמות וכן לראות האם יש תסמינים נלווים. חובה להבדק על ידי רופא עיניים אוקולופלסטיקאי על מנת לאמוד את הסיבה ולראות האם יש מקום לניתוח תיקון

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה