פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופטוזיס??
    אסמטריה
    02/05/2010

מהי תופעה של עין עין אחת גדולה מהשניה ובולטת קצת מהשניה האם נקרא לזה פרופטוזיס
    - איך מטפלים בתופעה הזאת?
    - האם התופעה נעלמת או משתפרת בהמהלך ההתפתחות? בלי טיפול
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרופטוזיס??

הוספת תגובה

• בלט עין

פרופ' גיא בן סימון
    04/05/2010

שלום רב

בלט עין - או פרופטוזיס יכול להגרם ממספר סיבות

1- מבנה תקין של עין / ארובת העין
    2 - קוצר ראיה גבוה
    3 - מחלת בלוטת התריס המערבת את ארובת העיניים
    4 - מחלות דלקתיות של הארובה
    5 - תהליך תופס מקום בארובה
    6 - עין שקועה בצד הנגדי

יש לראות האם התהליך חדש או קיים זה מכבר, בכל מקרה מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים מומחה באוקולופלסטיקה על מנת לאמוד את סיבת בלט העין

בברכה,

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפתח עין מולד
    אסמטריה
    30/04/2010

שלום
    בתקופה האחרונה שמתי לב שלבן שלי(3חודשים) עין שמאלית יותר גדולה, לפי בדיקת רופא העיניים
    ראיה בסדר העיניים מגיבות לאור והאישונים שווים, ולכן הוא קבע כי התופעה מפתח עין קל מולד
    והציע לנו לחקות אם ההבדל בין שתי העיניים גדל אז לחזור לבדיקות.
    אני לא שקיטה ומאז כל יום מסתכלת בעיניים של הבן לפעמים רואה ששתי העיניים שוות במיוחד כאשר נחשף לשמש . ולרוב רואה שיש הבדל משמעותי , גם נראה לי שהאישון בעין שמאל יותר רחב מעין ימין. למרות שהרופא אמר ששתיהם שווים. רוצה יותר מידע על התופעה מה יכול להיות? יש טיפול האם הבעיה תהיה יותר חמורה במהלך ההתפתחות?? האם יש עין פחות מתפתחת? רוצה גם לקבוע תור לצורך בדיקה? ששכחתי להגיד כי הצד הדומננטי אצל הילד צד שמאל הוא מעדיף לישון והראש לצד שמאל גם בהנקה מעדיף צד שמאל האם זה קשור?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מפתח עין מולד

הוספת תגובה

• מפתח עין מולד

פרופ. אריה נמט
    01/05/2010

רימה שלום וברכה,

ראשית יש לזכור כי מבנה הפנים בכלל, והעיניים (כולל הארובות והעפעפיים) בפרט, אינם זהים בשני הצדדים ברוב האנשים. בדיקה מדוקדקת תגלה אצל רובינו אסימטריה.
    מפתח עין אסימטרי מולד הינו ממצא שכיח, וחשוב להבחין אותו ממצבים דומים של צניחת עפעף. במקרה של מפתח אסימטרי, אין הבדל במפתח העין במצבים שונים (של חשיפה לשמש או תנאים אחרים).
    חשוב לציין כי שוני בגודל האישונים הינו ממצא שדורש בירור מעמיק יותר, אך ממצא זה נדיר יותר. (הכוונה להבדל משמעותי בגודל האישונים- מעל 1 מ"מ).

חשוב אם כן לבצע בדיקה. עם זאת, יש לזכור כי בדיקה בגיל זה אינה פשוטה ורצוי לבצע אותה ע"י רופא עיניים מומחה לידים. אין קשר לצד הדומיננטי של השינה ולצד ההנקה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא אסתטיקה של ארובות העינים
    אסי
    30/04/2010

שלום רב!

אני אנסה להגדיר את מה שמפריע לי באזור העיניים,
    ארובות העיניים שלי יש מרחק יחסית גדול בין אזור העפעף העליון עד הגבה,
    יש אנשים שהגבות שלהם הם ביחס קרוב לעין - אין הרבה בשר בין העפעף העליון לגבה, או שהעיניים לא שקועות מדי.
    אצלי העיניים שקועות ביחס למצח, וזה יוצר ארובה יחסית ארוכה עד שמגיעה למצח, וזה יוצר מראה לא הכי מחמיא, כמו גם סוג של כפל לא מחמיא שנוצר באזור העפעף העליון כאשר העין פקוחה,
    אני מצרף תמונה כדי שיהיה יותר ברור, התמונה התחתונה אלו העיניים שלי, והתמונה העליונה זה המחשה של מה שהייתי רוצה להגיע אליו לפי ההסבר הנ"ל.

רציתי לשמוע האם זה אפשרי, ומהם האפשרויות ? כאשר הייתי מעדיף להשתמש באפשרויות הקלות יותר אם ישנן, כגון מילויים בהזרקות, וכדו'.. (מתחת לעיניים כבר עשיתי מילוי)

תודה רבה.

הוספת תגובה

• שכחתי לצרף תמונה, עכשיו מצורפת..

אסי
    30/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים וגבות

פרופ. אריה נמט
    01/05/2010

אסי שלום,

לפי התמונה שצירפת יש לך מבנה של גבות שהן צנוחות יחסית. זהו מבנה נפוץ בקרב גברים, והוא לאו דווקא לא מחמיא. זה ענין של טעם.

בכל זאת, אם אתה מוצא כי הדבר מפריע לך, יש אפשרות להסיר את עודף העור של העפעף העליון. לחילופין, ניתן להוסיף נפח לעפעפיים העליונות עם חומרי מילוי, אך איני משוכנע כי הדבר מומלץ במקרה שלך.

כמובן שיש צורך בבדיקה מקיפה בה ניתן לבחון את המבנה שלך גם מהצד, כולל עומק הארובה ורמת עודף העור של העפעפיים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בעפעף העין
    רעות
    27/04/2010

ערב טוב,
    אני בת 32, 4 חד' אחרי לידה, בריאה.
    יש לי כנראה ציסטה בעפעף העין.
    כבר שבועיים לערך אני קמה עם עין נפוחה וקצת כואבת, הנפיחות יורדת לאחר שעה קלה והכאב הקל נשאר. שמתי לב שיש לי שם גוש קטנטן ומכיוון שאני יודעת שלגוף שלי יש נטייה לייצר ציסטות שומניות ושפירות (יש לי בחניכיים וברגל, היה לי בצוואר) אני מניחה שזה זה.
    קבעתי תור לרופאת משפחה אבל עד אז אשמח לדעת מה אופציות הטיפול שעומדות בפני.
    תודה מראש,
    רעות.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בעפעף העין

הוספת תגובה

• רעות

פרופ. אריה נמט
    27/04/2010

רעות שלום,

מתיאורך נראה כי מדובר על סוג של שעורה. אם כך, אזי אין קשר לציסטות האחרות בגוף.
    ההמלצה לעת עתה היא לבצע קומפרסים פושרים עם שקיות תה פעמיים ביום (10 דקות בכל פעם).

בהצלחה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתיחת דרכי דמעות
    סיגל
    27/04/2010

שלום דר
    שלום בני בן שנתיים צריך לעבור ניתוח פתיחת דרכי דמעות ובלון קטטר אודה לך אם תגיד לי מה מומלץ יותר בלון קטטר או צינורית סילקון לפי אחוזי ההצלחה שלך

לקביעת תור
    סגירה
    פתיחת דרכי דמעות

הוספת תגובה

• פתיחת דרכי דמעות

פרופ. אריה נמט
    27/04/2010

סיגל שלום,

לפי הנסיון שלי צינורית סיליקון עובדת מצוין. אני מכיר אל הבלון קטטר, אך יש לי פחות נסיון איתו. לפי מחקרים שנעשו נראה כי אחוז ההצלחה דומה בשתי הטכניקות.
    במידה והרופא המטפל ממליץ לך על השיטה העדיפה עליו, אני מציע שתסמכי על דעתו.

בברכה ובהצלחה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

סיגל
    01/05/2010

שלום דר הבן שלי עבר את הניתוח ביום שישי ויש לו יותר דמעות זה הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעת יתר לאחר הניתוח

פרופ. אריה נמט
    01/05/2010

סיגל שלום,

בשלבים הראשונים לאחר השתלת הצינורית עשויה להיות דמעת יתר. זאת בעקבות בצקת אפשרית של ריריות האף בעקבות הניתוח, וכן העובדה כי יש צינורית חדשה התופסת את רוב הקוטר של דרכי הדמעות.

כעבור ימים אחדים, הבצקת חולפת, והדמעות מוצאות מעבר סביב צינורית הסיליקון.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלון קטטר

סיגל
    01/05/2010

תודה רבה שענית לי הבן שלי עבר פתיחת דרכי דמעות ובלון קטטר בלי צינורית סילקון זה אותו הדבר מבחינת דמעת יתר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלון קטטר

פרופ. אריה נמט
    01/05/2010

אכן כן. הבצקת קיימת בכל מקרה של ניתוח.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

סיגל
    01/05/2010

תודה רבה על התשובה המהירה שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לאחר ניתוח

סיגל
    05/05/2010

שלום דר הבן שלי מקבל טיפול לאחר ניתוח דקסאפרין 2 טיפות 3 פעמים ביום למשך שבוע ואוטריוין טיפה אחת 2פעמים ביום למשך שבוע ואנטביוטיקה 3 פעמים ביום 3.5סיסי למשך 5 ימים זה טיפול רגיל שנותנים לכולם אחרי הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטוזיס מולד
    ענת
    21/04/2010

שלום דוקטור, אני בת 33 , יש לי פטוזיס בעין שמאל מלידה, בנעוריי עברתי 2 ניתוחים שלא צלחו.
    נכון לעכשיו מציעים לי ניתוח של השתלת חוט כדי שהעין תהייה פתוחה אבל החסרון הוא שהעין תהייה פתחוה כל הזמן ולכן אני לא רוצה לעשות ניתוח מסוג זה,
    שאלתי היא האם יש עוד אפשריות חוץ מניתוח עם החוט.
    חשוב לי לציין שמבחינת ראיה אין לי בעיה ואני רואה מצוין. הבעיה היא יותר חיצונית כי זה הדבר הראשון שרואים אצלי.

לקביעת תור
    סגירה
    פטוזיס מולד

הוספת תגובה

• תיקון פטוזיס

פרופ' גיא בן סימון
    22/04/2010

שלום רב

ישנם מספר סוגי ניתוחים לתיקון צניחת עפעף מלידה, בהתאם למידת התפקוד של שריר העפעף ולמראה העפעף (קפל עפעף, תנועתיות במבט כלפי מטה, מנח הגבה).

אני מניח שהניתוחים הראשונים כללו קיצור שריר העפעף אשר במקרים רבים הוא טיפול הבחירה כאשר תפקוד שריר העפעף שמור באופן יחסי.

אם עתה אין תפקוד לשריר (מידת התנועתיות שלו פחותה מ 4 ממ'), העפעף עדיין צנוח, ואת משתמשת בשריר הגבה לפתחו - יש סיכוי טוב להצלחת הניתוח.

עליך להבין כי התוצאה לעולם לא תהיה מושלמת וכן לעולם מראה העין לא יהיה דומה לעין השניה, אך עשוי להופיע שיפור נכר במראה כך שצניחת העפעף תהיה פחות נכרת.

אכן לאחר ניתוח כזה העין פתוחה ויש צורך להשתמש בטיפות עיניים מסככות.

ישנם ניתוחים דומים כמו קיצור מקסימלי של שריר העפעף, חיבור העפעף לגיד, או העברת שריר המצח לעפעף אך כולם פועלים על אותו עקרון ומבחינת תוצאה דומים לניתוח המוצע לך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אריה נמט לא הבנתי דבר מה....
    קרן
    16/04/2010

את מה שרשמת בסוגריים שקרוב לוודאי אגיע בעתיד לנתוח עיניים להסרת העדשה לא ברור לי למה? אפשר הסבר קצר? תודה.

הוספת תגובה

• הסבר נוסף..

פרופ. אריה נמט
    17/04/2010

קרן שלום,

מרבית האנשים זקוקים (לרוב לאחר גיל 60) לניתוח ירוד (קטרקט). ניתוח זה נעשה לצורך החלפת העדשה הטבעית (שהתעכרה עם הגיל) בעדשה מלאכותית.
    במהלך ניתוח זה ניתן לקבוע את מצב התשבורת של העין מחדש. במילים פשוטות יותר- ניתן לתקן את ה"מספר".
    לכן כדאי לשקול היטב את הרווח של תיקון רפרקציה מגיל 40 ומעלה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים בלייזר
    קרן
    15/04/2010

אני בת 55.מרכיבה עדשות מגע רכות מגיל 17 לקוצר ראייה במספר 7 שנשאר כזה מעל 20 שנה ועדיין. לקריאה אני מרכיבה משקפיים.אין לי שום בעיית עיניים ברוך השם. יש לי צילינדר בשתי העיניים.בקצור אין בעיות שאלתי האם יש משמעות לגיל? וידוע לי שאפשר לפתור יחד את שתי הבעיות לרחוק ולקרוב.שאלתי העיקרית היא מבחינת הגיל. והאם אפשר להמליץ לי על רופא שאתם מכירים כי השוק הזה מוצף בפירסומים וקשה להחליט למי לפנות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת משקפיים בלייזר

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים בלייזר

פרופ. אריה נמט
    15/04/2010

קרן שלום,

בוודאי יש משמעות לגיל. בגיל 55 אין יכולת לבצע אקומודציה (פוקוס של העדשה),ולכן אם תקבלי תיקון טוב לרחוק, עדין תזדקקי למשקפים לקרוב. במילים אחרות- לא תפטרי לחלוטין ממשקפים.
    יש לכך פתרונות שונים: האחד- לעשות תיקון של עין אחת לרחוק ואחת לקרוב.

פתרון אחר, אולי אף מומלץ יותר הוא לבצע ניתוח להסרת העדשה והשתלת עדשה במקומה (כמו בקטרקט) ואז ניתן לכוון לראיה טובה. (היתרון הוא שקרוב לודאי שבכל מקרה תגיעי לניתוח זה ביום מן הימים.)

לגבי המכונים- יש רבים טובים, ביהנם: עיניים, אסותא, אמריקן לייזר ועוד.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פזילה ..
    ...
    12/04/2010

שלום , אני בת 15 וחצי , כשהייתי בת 5 עברתי ניתוח לסידור פזילה [קיצרו לי את השריר בעין או משהו כזה אני לא יודעת בוודאות] הכל עבר בשלום וממש הורידו לי את הפזילה ב90 אחוז. השאלה שלי היא האם הפזילה יכולה לחזור או להיראות יותר בולטת ? ועוד משהו , אני צריכה להרכיב משקפיים והרגשתי שאחרי שאני מרכיבה את המשקפיים ומורידה אותם הפזילה נהפכת ליותר בולטת .. האם זה יכול להיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פזילה ..

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח פזילה ..

פרופ. אריה נמט
    13/04/2010

שלום רב,

פזילה עשויה לחזור או להיות בולטת יותר. הדבר תלוי בסוג הפזילה. עם זאת, לעיתים ניתן לבצע תרגילים לשיפור של מיקוד העשויים להחזיר את התיקון ללא צורך בניתוח נוסף.
    לגבי שאלתך השניה- הרכבת משקפיים עשויה לשנות את המאמץ שאנו מבצעים בפעולת המיקוד ולכן - עשויה גם לשנות את שיעור הפזילה.
    לפיכך הורדה והרכבה לסירוגין עשויים ליצור מצב של אי יציבות בשיעור הפזילה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , איזה תרגילים אפשר לעשות ??

שרון
    17/04/2010

כדיי לשפר את הפזילה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לפזילה

פרופ. אריה נמט
    17/04/2010

שלום

לא בכל מקרה ניתן לתקן פזילה עם תרגילים.
    יש לפני כן לבצע הערכה אורטופטית (בדיקה ע"י מומחה/ית לאורטופטיקה- העוסקים בתחום המיקוד.) במידה ולפי הממצאים, יועילו תרגילים מסוג זה, נעשית הדרכת התרגילים ע"י האורטופטיסטית.
    יש אורטופטיסטיות רבות, בינהן: רפאלה סגל, מיכל גרין, ורדה לנדאו עוד.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

שרון
    18/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים
    משה
    12/04/2010

יש לי משקפיים מאז היסודי. המספר עולה ועולה בהדרגה עם הפסקות קלות. למרות זאת אני מאד מאד מפחדת מניתוחי עיניים עד לדרגה של סיוטים בלילה. היום אני בת 40 ובעלי מציע לממן לי במתנה ניתוח לכבוד יום הנישואים השלישי שלנו. למה עלי לשים לב לפני הניתוח? מתי כדאי לעשות? ממה כדאי להיזהר?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת משקפיים

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפים

פרופ. אריה נמט
    12/04/2010

שלום רב,

ישנם מספר תנאים חשובים לצורך ניתוח להסרת משקפים.
    האחד הוא יציבות של המספר למשך לפחות שנה. במידה וישנה עדיין אי יציבות של המספר,מומלץ להמתין עם הניתוח עד להתייצבות.
    בנוסף הניתוח אינו מומלץ למצבים בהם יש צילינדר גבוה, בעלי קרנית דקה (בהתאם לצורך הניתוחי), לאנשים עם מחלות עיניים או יובש בעיניים.

כל המכונים העוסקים בתחום אמורים לבצע את כל הבדיקות האלו, ולהמנע מניתוח למי שאינו מתאים לכך.
    כדאי בכל מקרה לזגור כי החל מגיל 45 יש צורך בעזרה של משקפיים לקריאה, (לכל האנשים עם מספר "0"), ועל כן יש לשקול היטב את הרווח מהתוח.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון ל... מחלת ה Graves
    ניר לבנה
    05/04/2010

מבקשת לדעת באים יש חידושים בנושא המחלה שבנדון, שמאוד מפריעה לי עקב בליטת העינים ועקב יובש תמידי בעינים

לקביעת תור
    סגירה
    פתרון ל... מחלת ה Graves

הוספת תגובה

• מחלת גרייבס

פרופ' גיא בן סימון
    05/04/2010

שלום רב,

ישנם מספר רב של טיפולי במחלה גרייבס תלוי במידת המעורבות בעיניים.

על פי רוב טיפול שמרני בתחליפי דמעות, או חומרים אנטי דלקתיים מספיקים במקרים קלים.

במידה שיש בלט עין נכר, אנו מבצעים ניתוח דקומפרסיה ארובתית על מנת להחזיר את העין למנח הטבעי, ניתוח המשפר את הכאבים בעין, ואת היובש. בנוסף במידה שהעפעפיים גבוהים מהרגיל, יש ניתוח להורדת העפעפיים למנח התקין.

טיפולי תרופתיים לשלב הדלקתי כולליים סטרואידים (כדורים או זריקות לארובה), אנאלוגים לסומטוסטטין, ובמקרים מסויימים הקרנות לארובה.

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לראות את סוג הטיפול המתאים לך.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
    מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב (מגדל הקניון, קניון רמת אביב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח לייזר ופטריגיום
    יעקב נג'אתי
    04/04/2010

לפורום שלום
    לפני כ- 4 שנים ביצעתי ניתוח לייזר לתיקון הראייה בשתי העיניים
    הניתוח עבר בהצלחה {כולל תיקון צילינדר בעין אחת}
    ... הדמעות בעיניים נעלמו כמעט כליל, ביום יום אני זקוק לטיפות תחליפי דמעות באופן קבוע.
    לפני כחצי שנה הרגשתי עצם זר בעין בצורת שומן בולט.
    קישרתי את זה לניתוח הליזר את הרופאים במכון הליזר אמרו שזה לא קשור אליהם והפנו אותי לרופא פלסטיקאי לאחר שאמרו לי שזה פטריגיום שנגרם מחשיפה גבוהה לשמש ..עקבעבודתי במקומות חשופים לשמש.
    בתאריך 23-3-2010 ביצעתי ניתוח להסרת פטריגיום כולל השתלת לחמית ..מראש הודעתי לרופא שביצעתי בעבר ניתוח לייזר וייתכן שה"מתלה" של הניתוח עדיין פתוח הוא בדק ואמר שאין סיבה לא לבצע את הניתוח מאחר ששכבת השומן עלתה על האישון בסך הכל מילימטר אחד ואין עניין להגיע אל המתלה.
    היום ..לאחר שבוע וחצי מניתוח הפטריגיום אני מבחין בירידה בחדות הראיה בעין המנותחת.
    א. האם הפטריגיום נגרם בנוסף לכך שהייתי חשוף לשמש זמן רב, גם עקב כך שאין דמעות סדירות לעיניים?
    ב. האם תופעת ירידת חדות הראייה לאחר ניתוח פטריגיום היא נורמלית ותסתדר עם הזמן באופן טבעי? ואם כן ,תוך כמה זמן?
    ג. האם ייתכן שהרופא אכן פגע בראייה שלי?
    ד. האם אפשר להחזיר את הדמעות לעיניים ולהפסיק את תופעת היובש?

מודה לכם מאד
    יעקב
    4-4-2010

הוספת תגובה

• ניתוח פטריגיום לאחר ניתוח לייזר

פרופ' גיא בן סימון
    04/04/2010

שלום רב

פטריגיום אכן נגרם כתוצאה מחשיפה ממושכת לשמש

ירידה קלה בחדות ראיה יכולה להיות לאחר הניתוח בשל דלקת מקומית, בצקת באיזור שתל הלחמית ושינויים באסטיגמטיזים בקרנית (פטריגיום עצמו גורם לאסטיגמציה ATR כאשר ניתוח עשוי לשנות אסטיגמציה זו). אם כי לרוב השינויים קטנים ואינם משמעותיים וחוזרים 1-2 חודשים לאחר הניתוח. שבוע וחצי לאחר הניתוח עדיין מועד קרוב מדי לניתוח.

הסיכון שהיתה פגיעה בראיה הוא מאוד נמוך, ביחוד אם הרופא המנתח בדק אותך לאחר מכן.

אין כל מניעה להשתמש בתחליפי דמעות עדיף ללא חומר משמר

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
    מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטיפת דרכי דמעות
    יובל
    04/04/2010

בני בן השנתיים עבר הליך של שטיפת (פתיחת ) דרכי דמעות,והתהליך לא צלח הוא ממשיך לדמוע בשתי העיניים
    המשך התהליך כפי שהוסבר לנו הוא ניתוח השתלת צינוריות, האם יש תהליך ביניים שיכול למנוע צורך בניתוח הנ"ל ( שמענו על הליך לפתיחה עם בלון, האם זה יעיל? ומה אחוזי ההצלחה? והאם התהליך מומלץ, לאחר ששטיפה לא צלחה? )
    בתודה מראש
    יובל

לקביעת תור
    סגירה
    שטיפת דרכי דמעות

הוספת תגובה

• שטיפת דרכי דמעות

פרופ' גיא בן סימון
    04/04/2010

שלום רב

שטיפת דרכי דמעות ניתן לבצע מספר פעמים (עד 3) אם הילד ממשיך לדמוע. השלב הבא נתון לשיקול המנתח, אם שטיפה עוברת בקלות אין צורך לשים צינורית סיליקון, אך אם יש חסימה חלקית מומלץ לשים צינורית סיליקון או בלון להרחבת ההצרות.

מניסיוני צינורית סיליקון עדיפה על בלון, אך ניתן במקרים רבים ההורים בוחרים לאחר הסבר על שתי הפעולות.

ישנם מקרים בהם יש צורך בהרחבת הפתח דרך האף (infracture of inferior trubinate) בייחודת כאשר הקונכיה התחתונה באף מכסה על פתח ניקוז הדמעות.

ניתוח מעקף דרכי דמעות מלא (DCR) אינו שכיח בילדים, והוא מבוצע רק כאשר יש דלקת כרונית של שק הדמעות עם הפרשת מוגלה, וכאשר ניסיונות שטיפה / סיליקון לא צלחו.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
    מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות באישון
    אורית
    01/04/2010

יש לי מאז ומתמיד כארבע נקודות קטנות וכהותבאישון. תמיד התייחסתי אליהם כמעין נקודות חן שיש על העור, רק באישון. אין לי שום בעיה של ראיה. בזמן האחרון שמתי לב שנוספו לי עוד נקודות. האם הדבר נורמלי? האם זה סימן למחלה כל שהיא? עליי לציין שעיני בצבע חום.

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות באישון

הוספת תגובה

• נגעים באישון

פרופ. אריה נמט
    02/04/2010

אורית שלום,

את כנראה מתכוונת לנגעים בקשתית העין (ולא באישון). האישון אינו איבר אלא חור הנמצא במרכז הקשתית.

לגופו של ענין, כל עוד מדובר על נגעים בעלי גוון אחיד ושנבדקו ע"י רופא עיניים, ניתן לעקוב אחריהן. מאידך, אם חל שינוי בגודל, בגוון, בצורה או במספר הנקודות, יש לעבור בדיקה ע"י רופא עיניים לצורך שלילת אפשרות כי מדובר על ממצא הדורש בירור נוסף.

ייתכן כי אין משמעות לממצא זה, אך לעיתים עשויה להיות משמעות מקומית (בעין) או מערכתית (בגוף) לממצא זה, ולכן יש לפנות לרופא עיניים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת שימוש בטיפות רזיטיס
    נטע
    29/03/2010

השתמשתי חודשיים בטיפות רזיטיס בהמלצתך. חלה הקלה מסויימת. הפסקתי את השימוש בהם ומזה יומיים אני משתמשת בטיפות ג'נטיל.
    אני חשה כאבי עיניים חדים חזקים ויובש מטריד בעיניים.
    האם אתה ממליץ לחזור לרזיטיס? האם הכאב נובע מהפסקת השימוש ברזיטיס ?
    האם יש זמן מומלץ לשימוש ברזיטיס ?

הוספת תגובה

• טיפות רסטזיס

פרופ. אריה נמט
    30/03/2010

נטע שלום,

כמובן שאין תחליף לבדיקה במרפאה, והתשובה אינה מחליפה את בדיקת העיניים.
    סביר כי היובש נובע מהפסקת הטיפול ברסטזיס.
    פעמים רבות יש צורך להתמיד בשימוש בטיפות אלה למשך תקופה ארוכה, ובמצבים מסוימים אף לכל החיים. (במידה ומדובר על דלקת אלרגית, לרוב רק לתקופה קצובה).

לגבי ההמלצות לטיפול- רק לאחר בדיקה במרפאה.

בברכת מועדים לשמחה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה