מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקית מתחת לעינייםמיקה21/01/2010
שלום,
מאז שאני קטנה יש לי שקיות מתחת לעיניים. הייתי רוצה לדעת האם ניתן לתקן את זה בניתוח, כלומר אפילו שזה לא נוצר בגלל גיל אלא נולדתי כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקית מתחת לעיניים
פרופ. אריה נמט24/01/2010מיקה שלום,
"שקית" מתחת לעינים יכולה להיות צבר של תאי שומן, תופעה הנגרמת לרוב מרפיון רקמות עוטפות שומן. עם זאת ישנם סיבות נוספות ליצירת אי סדירות, או חוסר רצף אחיד במרקם העור והרקמות שמתחתיו - תופעה הנראית דומה לשקיות שומן.
דוגמא לכך הוא מצב בו יש שקע גרמי עמוק בין עצמות הלחי העליונות לבין הרקמות הרכות של הארובה- תופעה זו נראית כ"שקית", אך היא מושפעת בעיקר מאפקט "הפרשי גבהים" ושינויי אור וצל כתוצאה מכך.
יש טיפולים שונים למצבים השונים. כאשר יש עודף תאי שומן, ניתן להסירם או לדללם, ואילו כאשר יש "מדרגה" מסיבה אחרת,ניתן ליישר אותה ע"י מתיחת העור והשריר או העברת שומן או חומרי מילוי אחרים לאישורים בהם ישנו שקע.
מומלץלהתיעץ עם מומחה לניתוחי עפעפיים- אוקולופלסטיקאי בנידון.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקטי21/01/2010
יש לי בזמן האחרון מין עיגול שצף לי מול עין שמאל.
אמנם יש לי פלוטרז כבר הרבה שנים
אבל פה מדובר בעיגול כזה מין כתם בעין שמאל עקשני במיקום מאוד מסויים .
מה זה יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Vitreous floaters
פרופ. אריה נמט24/01/2010קטי שלום,
מתיאורך נראה כי מדובר על תהליך של הפרדות הזגוגית. (=PVD). תהליך זה מתרחש כתוצאה מהתנזלות הגל שבתוך העין (הזגוגית), ושכיחותו כ 50% לאחר גיל 50, שכיחות העולה עם הגיל.
באופן עקרוני זהו תהליך לא מסוכן, אך יש צורך להבדק כשמבחינים בכך, ןלהמנע ממאמצים פיזיים,ובייחוד הרמת משאות כבדים למשך 3-4 שבועות- אז מסתיים בדרך כלל התהליך כולו.
הסיבה לבדיקה זו הינה האפשרות כי עם הפרדות הזגוגית מהרשתית, עלול להווצר קרע ברשתית- תופעה שיש לטפל בה במהירות (בדר"כ ע"י ליזר.)
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחליאור12/01/2010
שלום,
האם המראה המתקבל מניתוח לצניחת העפעפיים העליונים נראה טבעי כמו לפני הצניחה או משופץ וביזרי? ומה לגבי הצלקות האם הם נראות לכל תקופת החיים?
האם לניתוח זה יש גם אפקט בריאותי ולא רק בתחום הגדלת שדה הראייה?
האם תחושת העייפות והכבדות והנפיחות בעיניים כתוצאה מהצניחה עוברת אחרי ניתוח כזה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון12/01/2010ליאור שלום רב
המראה המתקבל מניתוח עפעפיים הינו טבעי ולא מוזר לחלוטין. חשוב הוא לתכנן את הניתוח בקפידה ולבצעו במדויק על מנת להקנות לפנים שיפור תפקודי ושיפור קוסמטי מבלי שיהיה מראה לא טבעי (תוכל לצפות בתמונות לפני ואחרי באתרי drbensimon)
הצלקות מתבצעות בקפל הטבעי של העפעף כך שאינן נראות.
לניתוח יש אפקט בריאותי בשיפור תחושת הכובד ונוחות העיניים בנוסף לשיפור בשדה הראיה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאלעד12/01/2010
בן 40 ויש לי עפעפיים עליונות ותחתונות נפוחות בסביבות 14 שנה. לשאלתי האים בקופת-חולים כללית יכול להיות מוכר על ההוצא הכספית כניתוח רפואי,והאים ישלכם הסדר עם פלטינום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון12/01/2010שלום רב,
הביטוחים המשלימים של קופת חולים (כללית מושלם) מכיר בהוצאות ניתוח בהתוויה רפואית בלבד. לגבי עפעפיים עליונים - אם ישנה הפרעה לשדה הראיה העליון (כפי שניתן לראות בבדיקה קלינית) הרי שהניתוח ממומן כמעט לחלוטין על ידי קופת החולים (חדר הניתוח ושכר מנתח).
עבור עפעפיים תחתונים, למעט חולשת העפעף, הניתוח כמעט תמיד קוסמטי.
במקרים רבים ניתן לשלב ניתוח קוסמטי ותפקודי כאשר חלק מהניתוח ממומן על ידי קופת החולים וחלק באופן פרטי או על ידי ביטוח רפואי פרטי אחר.
עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לראות האם אתה אכן מתאים לניתוח שכזה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
מרכז רפואי רמת אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור06/01/2010
האם גיל 35 הוא גיל מוקדם מדי לצניחה וניתוח עפעפיים עליונים? אם בכי ממושך גרם לזה האם זה אומר שהתהליך של הצניחה ימשיך כי השריר כבר נפגע, או רק ישאר כפי שהוא. בתור מישהי נאה וצעירה יש לי חשש מהניתוח שעלול להביא לאסימטריה ולפגיעה אסתטית או רפואית משנית. אשמח לתגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון09/01/2010שלום רב
גיל 35 אינו צעיר לניתוח עפעפיים תלוי במבנה העפעפיים / פנים עליונות
אין למעשה גיל לניתוח, מאחר שישנם מספר גורמים לעודף עור / צניחת עפעפיים ולעתים יש צורך בניתוח מוקדם.
סיכון לאסימטריה אינו תלוי בגיל אלא בטכניקה הניתוחית והוא קיים בכ 5% מהמקרים - בהם יהיה צורך בניתוח תיקון האסימטריה.
עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לראות האם את כלל מתאימה לניתוח.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרהקרן06/01/2010
שלום למומחים
אושרתי לביצוע ניתוח ע"י קופ"ח לעפעפיים עליונים . אני מעוניינת "על הדרך" לנתח גם את השקיות שמתחת לעפעפיים התחתונים ( באותו מועד ובאופן פרטי אני מניחה) דבר שהפריע לי שנים רבות . האם זה אומר שלא אוכל לבצע את הניתוחים האלה אצל אוקולופלסטיקאי בגלל השילוב בין שני הניתוחים?
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון06/01/2010קרן שלום רב
בהחלט מקובל לשלב בין ניתוח רפואי לניתוח קוסמטי והדבר יכול להעשות על ידי כל אוקולופלסטיקאי מומחה, שעבר השתלמות מתאימה (לרוב 2-3 שנים) במוסד מוכר בחו"ל (בארץ אין התמחות מוכרת באוקולופלסטיקה).
אם הניתוח לעפעפיים עליונים מאושר על ידי קופת החולים (למשך כללית מושלם) הם יכסו את עלות חדר הניתוח ושכר המנתח כאשר לך יש השתתפות עצמית מועטה (מספר מאוד שקלים).
לגבי ניתוח עפעפיים תחתונים יהיה עליך להוסיף את יתרת שכר המנתח וחדר הניתוח.
גם כאן קיימים מספר סוגי ניתוחים (ולא מדובר בניתוח אחד) למשך עיצוב שקיות שומן, מיקום מחדש שקיות שומן, הוצאת עור, חיזוק השריר התת עורי ומתיחת העפעף. במקרים מסויימים יש להוסיף חומר מילוי לטשטוש השקע מתחת לעיניים.
עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לבדוק את סוג הניתוח המתאים לך.
בברכה
כירורגיה פלסטית ואסתטית עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
מרכז רפואי רמת אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםאורן06/01/2010
ד"ר שלום !
עברתי ניתוח ליזר לפני כ-6 שנים מאז אני סובל מיובש בעיניים וכאבי ראש .
לעיתים רחוקות זולגות לי דמעות בודדות .(נראה לי שפגעו לי באיזה עצב).
האם יש טיפול שיכול להחזיר את הדמעות ?
שמעתי על הטיפות רסטזיס מה התכונות שלה והאם אפשר להשתמש ללא בדיקה .
ואם אתה יודע מחירה והיכן אפשר להשיגה .
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים
פרופ' גיא בן סימון06/01/2010יובש בעיניים שכיח לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים.
ברוב המקרים תחליפי דמעות ללא חומר משמר יעילים בהקלת הסמפטומים.
לעתים יש להתחיל את הטיפות בטיפות אנטי דלקתיות לפני תחליפי הדמעות, ובמקרים קשים יותר ניתן להשתמש ברסטזיס תרופה האמורה להגביר את הפרשת הדמעות הטבעית.
עלות התרופה בין 300 ל 700 ש"ח בהתאם לקופת החולים.
במקרים אחרים ניתן לשים פקקים בעפעפיים הגורמים להשארה של הדמעות הטבעיות בעין לזמן ממושך יותר.
בברכה
כירורגיה פלסטית ואסתטית עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
מרכז רפואי רמת אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריגיום ואבסטיןתומר03/01/2010
שלום,
הציעו לי להשתתף בניסוי בו אני אשתמש בטיפות אבסטין לטיפול בפטריגיום.
האם ידועות ההשפעות של אבסטין לטווח הארוך? האם זה בטוח או שפתאום אחרי 10 שנים אני יכול לחטוף מזה גלוקומה? או בקיצור: זה נשמע לכם בטוח להשתמש בטיפות אלו?
תודה מראש, תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרגיום ואבסטין
פרופ' גיא בן סימון03/01/2010שלום רב
אבסטין הינו חומר מעכב VEGF שהוא הורמון הגורם לשגשוג כלי דם. פטריגיום הינה רקמה צלקתית הנובעת משינוי ניווני בלחמית העין כתוצאה מחשיפה ממושכת לשמש - אך קיימת צלקת החודרת לקרנית העין.
להערכתי אין סכנה בשימוש באווסטין במתן טופיקלי (טיפות עיניים), ואף אנו הזרקנו בעבר את החומר לרקמת הפטריגיום.
כיום האווסטין נמצא בשימוש בהזרקה תוך עינית לזגוגית העין או ללשכה הקדמית במחלות עם שגשוג כלי דם פתולוגי.
לא ידוע מה ההשפעה לטווח ארוך במינון טופיקלי מאחר שזה לא נוסה בעבר.
עליך להיוועץ ברופא אשר המליץ בניסוי האם האווסטין בא כתוספת לניתוח? מאחר שיש להסיר את הפטריגיום למיטב הבנתי.
בברכה
כירורגיה פלסטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
מרכז רפואי רמת אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלזיוןמיכל01/01/2010
שלום,
יש לי כלזיון 3 חודשים בערך. רק לפני כשבועיים התחלתי טיפול של משחה וקומפרסים חמים. הכלזיון אצלי הוא יחסית קטן ולבן בלי נפיחות ואדומומיות. אם בתוך חודש הטיפול לא יעזור אזדקק לזריקת אסטרואידים.
יש לי מספר שאלות:
כמה פעמים ביום אני צריכה לעשות את הקומפרסים החמים ולכמה זמן? ועם מה? כיום אני עושה את הקופרסים פעמיים ביום למשך 10 דקות עם צמר גפן או נייר טואלט. האם זה בסדר?
עכשיו לגבי הזריקה.. איך זה בדיוק הולך? והאם נשארים שטפי דם אחרי הזריקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלזיון
פרופ. אריה נמט02/01/2010שלום רב,
רצוי לבצע את הקומפרסים עם שקיות תה בחום של 50-60 מעלות, או עם ביצה חמה מקולפת על האיזור.
מינון של פעמיים ביום ל 10 דקות הוא בסדר.
לגבי הזריקה - בדרך כלל נותנים אלחוש עם טיפות וג'ל לעין ומזריקים את החומר לעפעף. הפעולה אורכת כ 10 דקות, והזריקה מעט כואבת.
לעיתים נותרים שטפי דם למשך ימים ספורים באיזור הזרקיה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסצ בעיןטלי31/12/2009
בעלי לפני כתקופה של שנה סבל מאבסצ בעין והוא אושפז במחלקת עיניים ועשו לו זריקות בעין - אחרי כחמישה ימים זה עבר והיא שוחרר , היום הוא הלך לרופא עור והבעיה חזרה שוה הרופאנ שלחה אותו למיון ואמרו לו שיעשו לו זריקה בעין, שאלתי היא ממה זה נובע, ממה נגרם בכלל האבסצ ולמה זה חוזר שוב?? האם זה נכון שאם לא יקבל זריקה יוכל לאבד את הראייה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס
פרופ. אריה נמט02/01/2010טלי שלום,
משאלתך נשמע כי מדובר על אבצס בעור. (כנראה סביב העין). במקרים כאלה חשוב לדעת באיזה מקום מדובר, מה הרקע לכך? האם יש זיהום בדרכי הדמעות? בעור? היכן הזריקו ומה הזריקו?
לא ניתן לענות לשאלתך ללא התשובות לכל השאלות הללו.
אם אינך יודעת את התשובותלשאלות אלו, אני מניח שתוכלי לקבל תשובות לכך במחלקה בה מאושפז.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 2.8 עם ציסטה של אינקלוזיהשלומי29/12/2009
שלום,
לבני בן השנתיים וחצי יצאה לפני כשבועיים מעין גולה מתחת לעין בתוספת שטף דם. אחרי בדיקות שונות (US, דופלר) נשלחנו ל-MRI וזו השורה התחתונה של התוצאות:
ממצא הטרוגני שחלקו נראה כבעל רלקסציה מאורכת. התהליך אינו מואדר לאחר הזרקת גדוליניום לוריד לפיכך נראה שהוא מעין ציסטה מעט הטרוגנית. ככל הנראה ציסטה של אינקלוזיה.
יש לנו תור חוזר למומחה באיכילוב בשבוע הבא אבל למיטב הבנתי הוא ממליץ על ניתוח כדי להוציא את הציסטה.
מה דעתך? האם באמת חייבים ניתוח?
איך ניתן להשיג את שמות המנתחים המומחים בתחום כדי שנוכל להתייעץ וכן לבצע את הניתוח אצל אחד מהם אם נצטרך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בעפעף
פרופ. אריה נמט29/12/2009שלומי שלום,
התיאור ההדמיה נראה י מדובר על ציסטה שפירה. במידה והיא אינה גורמת לדלקות (מלוות חום, הפרשות, כאב ואודם), ניתן לרוב להמתין עוד כמה שנים עד להסרתה.
כמובן שיש צורך בהתרשמות קלינית (כלומר: בבדיקה) על מנת לשלול תהליך אחר.
מבחינת המומחים בתחום- רצוי לפנות לאוקולופלסטיקאי. כאלה יש בכל בית חולים גדול- בינהם עורכי הפורום הזה.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בולטת בעפעף עליוןאבי27/12/2009
תמונה מצורפת
נקודת החן אינה מפריעה אך אני שוקל להורידה מטעמים קוסמטיים
התחילה להופיע לפני כ-3 שנים וגדלה באיטיות
אני חושש שתגיע לסף העפעף
האם כדאי להורידה?
מה השיטה המומלצת ומה הסיכון?
האם תשאר צלקת ומה הסיכוי שתגדל נקודה חדשה יותר גדולה באותו מקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בולטת בעפעף עליון
פרופ. אריה נמט27/12/2009אבי שלום,
מהתמונה נראה כי מדובר על נבוס פיגמנטרי. (על אף שלא ניתן לקבוע זאת ללא בדיקה פתולוגית).
קרב לודאי שמדובר על תהליך שפיר, שניתן להסירו בפעולה פשוטה. הפעולה משאירה צלקת עדינה ביותר שאינה נראית לרוב.
אין סיבה לדחות את ההסרה. לרוב היא אינה חוזרת במידה ומוסרת בשלמות.
רצוי לפנות לאוקולופלסטיקאי לצורך הסרה טובה ומלאה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת נגע
דודו03/01/2015שלום , ברצוני לדעת האם אפשר להוריד את ה"גידול" הזה מהעין , ומה הסיכונים שיכולים להיות . האם זה יכול לפגוע בראייה שלי ?
זה מציק לי ולא מפסיק לגדול .
תודה ושבת שלום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהענת27/12/2009
עד איזה גבול של פזילה exo ניתן לעשות תרגילי עיניים ואחריו תמליץ על ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ. אריה נמט27/12/2009ענת שלום,
איני מומחה לניתוחי פזילה. רצוי להתיעץ על כך עם מומחה לפזילה.
עם זאת, ישנם מספר כללים חשובים:
במידה וקיימת אקזוטרופיה, הטיפול תלוי במספר גורמים, בינהם: גיל המטופל, התשבורת שלו (ה"מספר" של המשקפים), יכולת התיקון העצמית של הפזילה (האם מצליח לתקן בקלות את הפזילה),
באזיו תדירות ביום מתרחשת הפזילה, מהו שיעור הפזילה (צידת האקזוטרופיה) ועוד.
בחלק מן המקרים, תיקון ע"י משקפים ו//או תרגילי אורטופטיקה עשויים לעזור, ולעיתים הפתרון היחיד הינו ניתוח.
כאמור, מומלץ להתיעץ עם מומחים לפזילה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםציפי ברקוביץ27/12/2009
שלום,
יש לי בעיה של יובש וגירוד בעיניים.
הציעו לי לבצע השתלת פלגים מסיליקון לצינורית הדמעות .
מה זה בדיוק ? ומהם הסיכונים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים
פרופ. אריה נמט27/12/2009ציפי שלום,
במידה וקיים יובש וגירוד, רצוי לברר היטב כי אין המדובר בתהליך אלרגי בעינים, שהינו שכיח מאד בארצנו.
אם אכן נבדקת היטב ובוצעו בדיקות להערכת יובש (כגון: תבחין שירמר, tear break up time), והוכח כי את סובת מיובש בעיניים, מומלץ להשתמש תחילה בתחליפי דמעות לגווניהם. במידה והם לא הועילו ניתן להעזר בתכשירים מתקדמים כגון טיפות ציקלוספורין.
רק לאחר מיצוי הטיפול השמרני, ובמידה וטיפול זה אינו יעיל דיו, מומלץ לעבור לטיפול מתקדם יותר, כגון פלגים החוסמים את פתחי ניקוז הדמעות. פקקים אלו יוצרים מעין שסתום החוסם את ניקוז הדמעות, ובכל מעלה את כמות הדמעות בעין.
לרוב הטיפול יעיל ומוצלח. הסיכונים האפשריים העיקריים הינם: תחשת גוף זר בעין, צניחת הפלג לתוך מערכת הדמעות וחסימתה (ויצירת דלקת), נפילת הפלג.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים לאחר כוויה כימיתגילה26/12/2009
לפני כחצי שנה נפגעתי בעבודה מחדירת טיפת חומצה גופרתית לעין שמאל.היתה כוויה פגיעה בלחמית ובקרנית.כעבור שבועיים חזרתי לעבודה כי חשבתי שהחלמתי אולם אז נצרבו לי שתי העיניים. בגלל הרגישות בעיניים.
התפתח יובש מאוד חזק ואני לא יכולה לצאת מהבית ללא משקפי שחיה האוטמות ומגנות על העיניים מיובש של מזגן רוחות ואבק.אני סובלת מכאבים צריבות שרפות עיפות בעיניים אודם וורידים בולטים בעיניים.סינוור והילה.טיפות ויסקוטירס לא מקל על היובש הקשה.בדיקת BUT נמצא8 שניות בכל עין מבחן שירמר 8 ממ עין ימין ו16 ממ עין שמאל .בבדיקת טופוגרפיה אי סדירות בקרנית.כמו כו אובחן פינגווקולות בלחמית משתי הצדדים.SPK מפוזרים על אזורי הפינגווקולהבשתי העיניים.מה משמעות המימצאים??
ביטוח לאומי לא מוצא את הקשר בין הכוויה הכימית ליובש הקשה ולסבל שאני סובלת איך אוכל להוכיח זאת?אני לא בכושר עבודה ומאז כחצי שנה אני לא עובדת ואני אבודה. גם סובלת וגם התיאשתי ממצבי ..מה האיבחון ומה הטיפול שלא הציעו לי עד עתה???????.עזרה בבקשה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים
פרופ' גיא בן סימון26/12/2009גילה שלום רב
אכן את מתארת מצב קשה מאוד של יובש בעיניים עם הפרעה תפקודית ממשית.
משמעות הממצאים שמידת ייצור הדמעות אצלך מופחתת וכן יש שריטות עדינות - SPK על גבי קרנית העין (מה שגורם לכאב, סינוור, תחושת גוף זר).
טיפולים נוספים אותם ניתן לשקול כוללים טיפות RESTASIS, טיפות אנטי דלקתיות, פקקים למניעת ניקוז הדמעות - Punctal plugs המשאירים את הדמעות הטבעיות יותר בעין, שימוש במשקפי מגן, ג'לים מסככים. לעתים יש חולשה או שינוי מנח העפעפיים אשר ניתוח יכול לשפר את התלונות.
עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ אצל אוקולופלסטיקאי מומחה או מומחה לקרנית על מנת לבחון את הטיפולים המתאימים לך.
בברכה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)