פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להרמת העפעפיים
    מירי
    18/11/2009

שלום,

אני בת 26 ומאז ומתמיד אני מרגישה שהעפעפיים שלי נפולות. הייתי רוצה לדעת האם ניתן בגילי לעשות ניתוח להרמת עפעפיים? מה הסיכונים שבו? והאם זו תופעה חוזרת, כלומר האם אחרי זמן מה אצטרך לחזור על הניתוח?

בתודה,

אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להרמת העפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח להרמת העפעפיים

פרופ. אריה נמט
    18/11/2009

אילנית שלום,

יש מספר מצבים הנותנים את התחושה אותה את מתארת: צניעת עפעפיים, צניחת גבות, פטוזיס. כל אחד מייצג מצב שונה.
    ניתן לטפל ניתוחית במצבים אלה.יש פעמים שאף בגיל צעיר. לרוב הניתוח יעיל לשנים רבות.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריאל
    15/11/2009

בזמן האחרון שמתי לב לירידה מוזרה בראייה שלי, כאשר בעין ימין אני לא רואה טוב למרחק, ובעין שמאל אני לא רואה טוב לקרוב! וליהפך, עין ימין רואה מצויין לקרוב ועין שמאל רואה מצויין למרחק.
    האם זה אפשרי, ואיך פותרים בעייה כזאת, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הבדל בראיה בין העינים

פרופ. אריה נמט
    16/11/2009

כרמית שלום,

את מתארת מצב הקרוי "אנאיזוקוניה", שמשמעותו- מספר שונה בין העינים. מצב זה עשוי להתגלות באופן פתאומי למרות שהוא קיים שנים רבות. במצב זה במידה ובעין אחת המספר קרוב ל"0", עין זו רואה מצוין לרחוק, ואם בעין השניה המספר בין מינוס 1 ל 3, היא רואה מצוין לקרוב.

כמובן שייתכן ומצב זה נוצר בזמן האחרון, ואינו מצב קבוע. לכן, רצוי לערוך בדיקת עינים מלאה ע"י רופא עינים על מנת לוודא שאכן הענין הינו רק פער במספר ולא בעיה אחרת.

במידה ואכן כל הענין הוא הבדל במספר, אין צורך להרכיב משקפים או לטפל. ניתן פשוט ליהנות מראיה טובה לקרוב בעין אחת ולרחוק בשניה. (מצב הקרוי "מונוויזן")

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיות בעיינים
    גל
    07/11/2009

שלום
    אני בת 18 ויש לי שקיות מתחת לעיניים (וטיפה שחור). זה לא יותר מדי רציני לכן אני לא רוצה לעשות ניתוח. השאלה שלי אם אפשר לעשות משהו מלבד ניתוח על מנת לשפר את המראה (אני לא מתכוונת לאיפור). אני לא מאמינה שזה מחוסר שינה משום שאני מקפידה לישון הרבה בלילה.
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיות בעיינים

הוספת תגובה

• שקיות בעיינים

פרופ. אריה נמט
    07/11/2009

שלום רב,

יש סיבות שונות לשקיות ול"שחור" מתחת לעיניים. לחלק מהמקרים ניתן לסייע.
    בשנים האחרונות נעשתה פופולרית ויעילה שיטה לא ניתוחית בה מזריקים חומרי מילוי לעפעף התחתון ובכך מעלימים חלק מאפקט הצל הנותר במעבר בין איזור הארובה למרכז הפנים. הטיפול יעיל לחלק מהמקרים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח עפעפיים
    דליה
    07/11/2009

שלום רב
    עברתי ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים לפני כחודש (ללא הרמת גבות). שאלותי:
    א) לא נשלחתי לשום בדיקת עיניים לפני הניתוח. זה מקובל?
    ב) מעל התפרים שבוצעו בעפעפיים העליונים, יש גבשושיות וקמטוטים קטנים, ה"יוצאים" מתוך התפרים. וזה גורם לכך שהשטח שבין העפעפיים העליונים, ובין הגבה (מעל תפר הניתוח), אינו חלק.
    גם קו התפר מעל העפעף העליון, האמור להיות מעוגל אופקי (כצורת העין), יש בו שבירת הקו המעוגל, בנקודה מסויימת, בצורת משולש שקודקודו לכיוון הגבות, בשני העיניים.
    הדבר מטריד אותי, מכיוון שלא נראה לי שזה תוצאה של נפיחות (עד שהיתה נפיחות, לא ראו את הקמטוטים, שיוצאים מהתפרים. כך גם שבירת הצורה המעוגלת של התפר, לצורת המשולש). והעיניים נראות מכוערות.
    מה הסיבה לכך?
    האם יש סיכוי שכשהתפרים יתרככו, התופעות הללו תעלמנה? או שיש לתקן את התפרים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים

פרופ. אריה נמט
    07/11/2009

דליה שלום,

מקובל לבצע בדיקת עיניים לפני ניתוח עפעפיים, כולל הערכת יובש העיניים.

באופן עקרוני קו התפר מקביל לצורה הטבעית של העינים, לא צורת משולש. אני מציע להתייעץ עם המנתח ולשאול אותו האם הוא מצפה לשינוי. לרוב התפרים מוסרים כעבור כשבוע לאחר הניתוח, ותצורת העפעף אינה אמורה להשתנות.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

מי-טל חלפון
    29/12/2009

דליה שלום,
    שמי מי-טל ואני שוקלת לעבור ניתוח להרמת עפעפיים.
    אשמח לקבל את כתובת המייל שלך לשם התייעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים עקב שיתוק בפנים
    דניאל
    04/11/2009

שלום
    ברצוני לדעת מאיזה גיל ניתן לבצע ניתוח הרמת עפעפיים?
    אני בת 37 והיה לי שיתוק בחצי פנים שעבר אבל יש לי צניחה של העפעף בעין אחת. החלשות של השריר.

אודה על תשובה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים עקב שיתוק בפנים

פרופ. אריה נמט
    04/11/2009

דניאל שלום,

רוב המקרים של שיתוק מחצית הפנים נובעת מחולשה של העצב השביעי,תופעה הקרויה לרוב bells palsy.
    שיתוק של העצב השביעי של הפנים גורם לרוב לקושי בסגירת העין ולרפיון העפעפיים, אך אינו גורם לצניחת העפעף העליון. לא סביר כי צניחת העפעף נובעת משיתוק של מחצית הפנים על רקע חולשת עצב 7.
    האם השיתוק היה מסוג אחר?
    בכל מקרה, כ 85% מהמקרים מסתדרים באופן מלא כעבור 4-8 שבועות.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילציה לריסים בעפעף
    איתן
    01/11/2009

שלום,

יש לי ריסים שצומחים לכיוון העין וגורמים לדלקת כרונית בעין.
    שמעתי שיש אפשרות לבצע אפילציה.
    האם יש בכך סיכון?
    האם יש דרכים אחרות לפיתרון הבעייה?
    היכן מבצעים אפילציה?

בתודה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה
    אפילציה לריסים בעפעף

הוספת תגובה

• אפילציה לריסים בעפעף

פרופ. אריה נמט
    01/11/2009

איתן שלום,

אפילציה משמעה- עקירת ריסים מהשורש. ניתן לבצע זאת במספר דרכים. הפשוטה ביותר היא משיכה ידנית ע"י פינצטה. הבעיה היא שלרוב הריסים חוזרות לצמוח.
    ישנן שיטות של אפילציה עם אלקטרודות להן יש יעילות יותר טובה- מבצעים צריבה של שורש הריסים.
    לרוב הפעולה מבוצעת ע"י אוקולופלסטיקאי במרפאה. (עם הרדמה מקומית)
    לעיתים אפילציה אינה מספיקה (למשל כשמדובר על כמות גדולה של ריסים, או מנח לא תקין של העפעף (אנטרופיון), ואז יש צורך בביצוע ניתוח לשינוי מנח העפעף. ניתוח זה מבוצע ע"י אוקולופלסטיקאי.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' אריה נמט
    @
    30/10/2009

היי!
    בעניין השתלת העדשות הצבעוניות,אמרתי שאגיע לייעוץ.

--יש לך עוד מרפאות,חוץ מבכפר-סבא?

ושוב,אני יודעת שהשתלת עדשות-זה אפשרי!!אבל אם אתה לא תנתח אותי,אין טעם שאגיע לייעוץ כל הדרך מהצפון,אם זה לא אפשרי.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    לדר' אריה נמט

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ. אריה נמט
    01/11/2009

שלום לך,

אם כך, אני מציע שתשתלחי אינפורמציה לגבי סוג העדשות הצבעוניות עליהן את מדברת.
    תוכלי לשלוח כל קישור רלוונטי לאימיל [email protected]

לפי זה אראה אם יש על מה לדבר.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• crowded optic discs
    שחר
    29/10/2009

שלום,

לשתי הבנות שלי יש רוחק ראייה משמעותי (מעל +5), ולשתיהן מבנה העין הוא עם"crowded optic discs". כרגע אני בהריון, רציתי לברר האם בבדיקת אולרה סאונד(סקירת מערכות מאוחרת) ניתן לזהות אם אותו מבנה קיים גם לעובר?
    שאלה נוספת, האם קיים איזהשהוא ניתוח שיוכל להוריד להן את המשקפיים בעתיד? (בדומה לניתוחי הליזר שקיימים לקצרי רואי), ואם ישנם כאלו ניתוחים, עד כמה הם יעלים?

תודה רבה, שחר.

לקביעת תור
    סגירה
    crowded optic discs

הוספת תגובה

• crowded optic discs

פרופ' גיא בן סימון
    31/10/2009

שלום רב

לא קיימת בדיקה היכולה לראות בעובר מבנה דיסקה צפוץ, זוהי אבחנה קלינית אותה ניתן לעשות בבוגר. ברוב המקרים מלווה עין קצרה מהנורמלי (עין עם רוחק ראיה) ולרוב אין משמעות קלינית.

ישנם תיקונים לרוחק ראיה אך יש להיוועץ על מידת ההתאמה עם מרכז מוביל לניתוחי רפרקציה על מנת לאמוד את סיכויי ההצלחה והסיבוכים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון ראייה אחרי ניתוח לייזר בעניים
    איתי
    28/10/2009

שלום.

בשנת 2000 עשיתי ניתוח לייזר (לדעתי זה היה לאסיק מהסוג הישן ביותר), זה החזיק מעמעד בערך 8 שנים ומאז יש הדרדרות באיכות הראייה בערך לרמה שלפני הניתוח דאז.
    שאלתי היא האם יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף לתיקון? האם יש מגבלה איזושהיא מאחר ומדובר בטכנולוגיה הישנה של הניתוחים?

תודה.

הוספת תגובה

• תיקון ראיה לאחר ניתוח לייזר

פרופ' גיא בן סימון
    28/10/2009

שלום רב,

בהחלט תתכן חזרה של הרפרקציה אשר לפני הניתוח תהליך הנקרא רגרסיה.

במקרים רבים ניתן לבצע ניתוח לייזר נוסף אך זה מצריך בדיקת התאמה (מדידה חוזרת של עובי קרנית, תשבורת, וכיו"ב). תוכלי לבצע זאת אצל הרופא המנתח הראשון או במכוני הלייזר השונים לתיקון ראיה.

מומלץ לשאול מה הוא הגבול התחתון לתיקון (כלומר עד כמה ניתן לדקק את הקרנית מבלי לגרום להחלשותה)

בברכה

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמטים וכהות מתחת לעיניים
    שירלי
    28/10/2009

שלום רב,
    אני בת 32 ורצית לשאול האם יש ניתוח או מתיחה כאשר יש קמטים מתחת לעיניים ועיגולים שחורים.
    האם יש טיפול כלשהוא שיוכל להועיל לי? כי זה מאוד מפריע לי והייתי רוצה לטפל בכך כמה שיותר מהר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קמטים וכהות מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• קמטים וכהות מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    28/10/2009

שירלי שלום רב,

ישנם מספר סוגי טיפולים או ניתוחים לעפעפיים תחתונים, תלוי במידת ההפרעה.

לרוב בגיל צעיר העיגולים השחורים נובעים מצניחה יחסית של הפנים, וכאן הטיפול המועדף יהיה חומר מילוי (טיפול מרפאתי ולא ניתוח). מטרת חומר המילוי היא לטשטש את המעבר בין העפעף התחתון ללחי. אני נוהג להשתמש בחומרים שאינם קבועים (נשארים בין שנה לשנה ומחצה) אשר להם אין תופעות לוואי אלרגיות (אודם או בצקת במקום ההזרקה) כדוגמת חומצה היאלורונית או קולגן.

כאשר יש בלט שומן נכר (לרוב בגיל מבוגר יותר) ניתן לבצע ניתוח בחתך פנימי (ללא צלקת חיצונית) לעצב את השומן (הסרה מבוקרת של שומן). במקרים אחרים בהם יש עודף עור עפעפיים תחתונים ניתן להוציא עור בצורה מבוקרת עם חיזוק השריר התת עורי (למנוע צניחה של העפעף התחתון). במקרים שיש פעילות יתר של השריר התת עורי ניתן להזריק בוטוקס במידה מבוקרת על מנת לטשטש את הקמטים.

בגילאים מבוגרים יותר (לרוב מעל 60) יש צורך בחיזוק הגיד הצדי של העפעף או קיצור העפעף.

כפי שהנך רואה ישנם טיפולים רבים המתאימים לעפעפיים תחתונים אך לפי תיאורך נראה כי לך מתאים טיפול של חומר מילוי (טיפול מרפאתי) אך עלייך לבוא להבדק לפני כן לאמוד את סוג הטיפול ומידת ההצלחה. יש להבין כי אם מדובר בכהות בלבד (ללא שקע) הטיפולים יעילים רק במידה חלקית.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
    מרכז רפואי רמת אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן החלמה
    אביבה
    27/10/2009

שלום רב,

אני בת 52 ומעוניינת בהרמת עפעפיים. האם יש בעיה לשים עדשות ראיה לאחר הניתוח? כמה זמן לוקח להחלים ממנו וכיצד מתפקדות העיניים בעת ההחלמה? בנוסף, האם עליי לבקש מהרופא אישור מחלה לעבודה?נותנים כזה דבר אחרי ניתוחים פלסטיים?
    ושאלה אחרונה למי שעבר/ה ניתוח כזה- האם ביטוח רפואי של כללית מעניק הטבה כלשהי בכללית אסתטיקה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    זמן החלמה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    28/10/2009

שלום רב,

בדרך כלל אין בעיה לשים עדשות מגע לאחר הניתוח, אך הדבר תלוי בסוג הניתוח.

אם מדובר בניתוח קוסמטי בלבד ללא קיצור שריר ניתן לחזור לעדשות מגע 1-2 שבועות לאחר הניתוח. אם מאידך קיים מרכיב של צניחת עפעפיים (פטוזיס) ויהיה צורך בתיקון שריר יש להמתין 2-4 שבועות לפני החזרה לעדשות מגע.

לאחר הניתוח ישנה נפיחות והמטומה סביב העין ובלחיים (גם בניתוח עפעפיים עליונים בלבד) כאשר רובה חולפת 1-2 שבועות לאחר הניתוח, ניתן להשתמש בקומפרסים קרים ב 48 שעות מיד לאחר הניתוח על מנת להקטין את מידת הנפיחות. גם 1-2 חודשים לאחר מכן יש מעט בצקת אך רובה כאמור חולפת בשבועיים הראשונים. בודאי שהנך זכאית לחופשת מחלה בת 1-2 שבועות כאשר הרופא המנתח יתן לך המלצה לכך.

לגבי כללית אסתטיקה - לא תוכלי לבחור את הרופא המנתח (אלא מתוך הרופאים העובדים שם) ולמיטב ידיעתי אין שם אוקולופלסטיקאים אלא רק פלסטיקאים כלליים - אך תצטרכי לבדוק זאת.

אם את חברת כללית מושלם ויש מרכיב רפואי לניתוח (צניחת עפעפיים עם הפרעה לשדה הראיה העליון) הרי שלפחות חלק מהניתוח יכול להיות ממומן על ידי כללית מושלם.

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ אצל אוקולפלסטיקאי מומחה על מנת להעריך את סוג הניתוח הדרוש (תיקון צניחה עם או ללא הרמת עפעפיים קוסמטי, שוב אלה שני ניתוחי נפרדים המבוצעים לרוב רק על ידי אוקולופלסטיקאי).

בכל מקרה אשמח לבדקך, ואני עובד גם עם כללית מושלם.

בברכה,

דר'ב ן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    יחידת אוקולופלסטיקה מחלקת עיניים תל השומר
    מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

רבקה
    31/10/2009

אבוא להבדק בקרוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח PRK
    דנה
    26/10/2009

שלום,
    מה התקופה שיש להמתין עד לראייה טובה לאחר הניתוח?
    אני כבר מספר שבועות לאחר הניתוח ועדיין רואה מטושטש, האם נורמלי ?
    ומה ניתן לעשות כדי לזרז את תהליך ההחלמה?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח PRK

הוספת תגובה

• ניתוח PRK

פרופ' גיא בן סימון
    28/10/2009

שלום רב,

להערכתי מספר שבועות לאחר הניתוח הראיה צריכה להתבהר אך מוטב כי תיוועצי במומחה לניתוחי רפרקציה. אנו עוסקים בעיקר באוקולופלסטיקה ושאלה כזו עדיפה להיות מופנית למומחה המבצע ניתוחים אלה.

בברכה

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' נמט - ייעוץ
    שרית
    25/10/2009

דר' נמט שלום,

האם אפשר לקבוע תור אילך דרך מאוחדת לייעוץ בנוגע לנתוח להרמת עפעפיים?

לקביעת תור
    סגירה
    דר' נמט - ייעוץ

הוספת תגובה

• דר' נמט - ייעוץ

פרופ. אריה נמט
    28/10/2009

שרית שלום,

ניתן לקבוע תור דרך טלפון 09-7680464 או 09-7687604.
    (ניתן להשאיר הודעה במזכירה האלקטרונית).

אם את מטופלת ע"י רופא עינים בסביבתך, אני ממליץ להגיע עם תןצאות בדיקת שדה ראיה מסוג 81 נקודות עם וללא הרמת עפעפיים. זה יקצר את התהליך.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בענין posterior polar קט
    לירון
    25/10/2009

תודה על תשובתך המפורטת! ושאלה נוספת ברשותך:
    הבנתי שבניתוח קטרקט מסוג זה יש סיכוי גבוה יחסית לסיבוכים. עד כמה הסיבוכים אכן שכיחים והאם יש טעם להמתין או להמנע מניתוח - לאור הסיבוכים, כל עוד ניתן להסתדר עם ראיה מטושטשת מעט? אני מבינה שללא בדיקה קשה לתת תשובה מדוייקת, אך אשמח לשמוע את דעתך על ניתוחים בסוג קטרקט זה.

הוספת תגובה

• בענין posterior polar CATARACT

פרופ. אריה נמט
    28/10/2009

לירון שלום,

איני סבור ששיעור הסיבוכים בסוג ירוד זה גבוהים מהרגיל, אלא אם יש נתונים נוספים אותם אינך מזכירה.
    בדרך כלל ניתן לכמת את סמיכות הירוד בדרגות של בין 1-4.
    אני נוהג להמליץ על ניתוח מסוג זה בדרגה 2-3 ומעלה. מקווה שהדבר יתן לך כלי נוסף בהחלטה לגבי הניתוח.

בהצלחה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה! נאמר לי רק שהירוד

לירון
    28/10/2009

מכסה כמעט את כל האישון הצר, לא נאמרה לי הסמיכות. אם הירוד מכסה כמעט את כל האישון הצר - זה מעיד על סמיכות, או על הצורך בניתוח?
    מתנצלת מראש על הנידנוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין השתלת עדשות...
    p'
    24/10/2009

ד"ר אריה שלום.

לא מזמן העלתי לכאן הודעה בעניין השתלת העדשות הצבעוניות.
    אני מבינה שניתוח כזה "מוזר" אף בן אדם נורמלי לא עושה.
    ולא ממש לוקחים אותי כאן ברצינות.(לא ענו לי)
    אבל אני כ"כ רצינית בעניין הזה,ואני מוכנה ללכת עם זה מאוד רחוק ולשלם כמה שצריך.
    אני מבקשת שלא תשלול את זה מיד,אוכל להגיע אלייך לפחות לייעוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעניין השתלת עדשות...

הוספת תגובה

• השתלת עדשות צבעוניות

פרופ. אריה נמט
    24/10/2009

שלום רב,
    אשמח לדון איתך באופן מפורט על האפשרויות הקיימות. תוכלי לקבוע תור במרפאה בטלפון: 09-7680464 (ניתן להשאיר הודעה).

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- P

שרית
    25/10/2009

אשמח אם תשתפי אותי במידע שצברת.
    גם אני הייתי מאוד מעוניינת לדעת מה אפשר לעשות בתחום...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרית:

p'
    25/10/2009

אשמח לשתף אותך ולעזור לך!
    השאירי לי את כתובת האימייל שלך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!אגיע בקרוב לייעוץ.שאלה אחר

p'
    25/10/2009

שאלה אחרונה*:
    רק תאמר לי בבקשה,אפשרי לעשות את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה