מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יוגהאור10/07/2010
האם תנוחות כגול אוטאנאסאנה או פראסאריטה פאדוטאנאסאנה ויפאריטה קאראני מותרות בתחילת הריון (כי הרי כול הדם מגיע לראש..., ).....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה רע שדם מגיע לראש?
ענת צחור11/07/2010כל התנוחות האלו מותרות ומומלצות, אין סיבה שדם לא יגיע לראש, להיפך.
תרגלי בשקט ובבטחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה ללא רגליים משולבותlir8604/07/2010
עקב תאונה איני יכול להביא את אחת הרגליים למה שנקרא 'ישיבה מזרחית'
האם ניתן לעשות זאת אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה למדיטציה
פסי פייג04/07/2010אפשר לשבת על כיסא.
חשוב שהגב יהיה זקוף וארוך.
זה לא מהותי לשבת בישיבה מזרחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
lir8604/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגים שונים של יוגהחני29/06/2010
ראיתי סוגים שיש סוגים שונים של יוגה ואני ממש לא יודעת במה לבחור. אני מחפשת משהו קצת מרגיעה ומחזק לגוף. אולי תוכלו להמליץ על סוג מסוים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה מחזקת ומרגיעה
ענת צחור29/06/2010הייתי ממליצה לך לנסות במקומות שונים אצל מורים שונים, קשה להמליץ על יוגה עבורך מבלי להכירך. באופן אישי הייתי ממליצה לך על שיטת איינגר, וזאת משום שזו השיטה בה אני מתרגלת ומלמדת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקל מדיטציהנועה24/06/2010
הייתי במדיטציה והם השתמשו במקל כזה גדול מבמבוק שעושה רעשים מרגיעים. רציתי לדעת עוד על פעולת המקל ואיפה אפשר לרכוש אותו, כמה הוא עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקל גשם אינדיאני
ענת צחור29/06/2010אפשר לרכוש מקל כזה באינטרנט: חפשי תחת מקל גשם אינדיאני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה משתמשים להפצת ניחוח במדיטציהlir8619/06/2010
טאי צ'י וכדומה?
אם מדובר בקטורת הרי שהיו כמה מאמרים בנושא שדיברו על השלכות בריאותיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניחוח במדיטציה
פסי פייג22/06/2010כדי להימנע מעשן מחניק אפשר להשתמש במבער ושמנים אתריים.
ישנם סוגים טובים של קטורת בעלי איכות גבוהה. אפשר להדליק לפני הישיבה כך שנשאר ניחוח נעים אבל ללא העשן המחניק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהנננ17/06/2010
אניאמא ל2 בנים ומרגישה לחוצה מאד מאד.
חשבתי לנסות להרשם לאיזה חוג/סדנא משהו שיעזור לי להיות שלווה יותר,אויל יוגה או מדיטציה כי שמעתי שאלו דברים מאד מרגיעים
השאלה במה בוחרים??איך יודעים למי לפנות באזור תא?
אני מנסה שיחות עם פסיכוולג לאחר שכבר ניסיתי בעבר קואוצינג ולא ממש עזר לי..
השאלה אם רק כדור הרגעה יפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נננ יקרה
פסי פייג17/06/2010אזרי אומץ וגשי להתנסות בשיעור יוגה באחד המרכזים הקרובים לביתך. אולי מקום שבו מלמדים במספר גישות.נ סי להתמיד לפחות שלושה חודשים. נסי מורים שונים במשך תקופה זו כיוון שישנן גישות שונות וסגנונות שונים. בצורה זו תוכלי למצוא את הגישה המתאימה לך ביותר.
יוגנ יכולה לתת לך מענה ללחץ ולחוסר השקט אבל השפעותיה מגיעות לאחר תרגול שנעשה בהתמדה ולאורך זמן. בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההיללי15/06/2010
שלום רב,
האם שמעתן על הספר "יוגה שאלות ותשובות" עם סלווראג'אן ייסודיאן. האם הוא מומלץ לדעתכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספר מומלץ
ענת צחור15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה לפני הריוןגילי15/06/2010
שמעתי שאסור לעשות יוגה במהלך הריון אם לא עשיתי לפני כן. כמה זמן מראש מומלץ להתחיל? אני מתכננת להיכנס להריון בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה והריון
ענת צחור15/06/2010ניתן לתרגל יוגה במהלך ההריון אצל מורה מוסמך/כת שיודעים כיצד לעבוד עם האשה ההרה במהלך כל חודשי ההריון.
כמובן שטוב להתחיל לפני הכניסה להיריון:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לענתשלי07/06/2010
שלום ענת,
האם את עדיין מלמדת בסטודיו לוטוס בתל אביב?
מתרגלת אשטנגה, מעוניינת להתנסות גם באיינגר. מחפשת מקום שיאפשר לי לתרגל את שתי השיטות, אך עם מורים מנוסים ורציניים. (יש לי נסיון לא טוב עם מורים צעירים ולא מספיק מקצועיים המלמדים בכמה מן המקומות בעיר שאינם מתמחים רק בשיטה אחת...)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי
ענת צחור09/06/2010שלי יקרה, את השיעורים שלי אני מעבירה אך ורק ביוגה סטודיו, ברחוב יוסף הנשיא 5 בתל אביב.
את מוזמנת :), להתראות, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה עם סוכרת?ליאורה06/06/2010
עד כמה יוגה מתאימה לחולי סוכרת ? אני מאוזנת בשנה וחצי אחרונות עם לנטוס ומתעניינת לגבי יוגה בזמן האחרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה וסוכרת
פסי פייג07/06/2010יש לי תלמידים המתרגלים יוגה והם עם סוכרת. אני רואה שהם קשובים לתזונה שלהם לפני ואחרי שיעור. כמובן שכל מקרה לגופו אך איני רואה סיבה לא לתרגל יוגה בבמצב זה. תרגול יוגה בשילוב תזונה הולמת למצבך נשמע לי מצוין. כדאי להתחיל בעדינות והקשבה לעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצות יוגה חינמיותמילי03/06/2010
שמעתי שיש ברחבי הארץ קבוצות יוגה שנפגשות על בסיס התנדבותי. ללא עלות. האם שמעתן על זה? איפה ניתן למצוא תא זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה חינם
פסי פייג07/06/2010לא שמעתי. למה חינם ? מה הרעיון מאחורי זה ? האם אין יוגה והוראתה שווה שישלמו עבורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפסיאור02/06/2010
אני מתרגלת עם מורה שלך בקבוצה רגילה במשך 4 חודשים פעם בשבוע. האם גם בשליש הראשון של ההריון אפשרי לתרגל? האם אין סיכון? (לציין שאני בת 34 וזה יהיה הריון ראשון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה והריון
פסי פייג03/06/2010אם את מתרגלת עם מורה שהיא בוגרת שלי, היא ודאי יודעת מה מותר ומה אסור לך בהריון. אם יש לך או לה שאלות וספקות בנוגע לתרגול , כדאי להתייעץ איתי ישירות ולא לקחת סיכונים. אני כמובן אענה על כל שאלה בשמחה ובאהבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהדנה26/05/2010
אני סובלת מבעיית שינה לאחרונה. אשמח לדעת האם לדעתכן מדיטציה לפני השינה יכולה לשפר את איכות השינה. אם כן מה מומלץ בדיוק לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה
פסי פייג26/05/2010מדיטציה מאוד עוזרת. ישנם מחקרים המראים כי פעילות מדיטטיבית מאזנת את הפעילות ההורמונלית של מערכת הבלוטות האנדוקרינית, בכלל זה בלוטת האיצטרובל שאחראית לפעילות 2 הורמונים בשם מלאטונין וסראטוני. שני אלו עוזרים בויסות מעגלי השינה , ההירדמות וההירגעות וחילופין העירות.
מדיטציה עוזרת גם בהשקטת גלי התודעה.
כדי ללמוד מדיטציה באופן מסודר כדאי להגיע למורה שינחה אותך במסגרת אישית או קבוצתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב23/05/2010
שלום רב,
אני סובלת מדיכאון וחרדה חברתית. האם יוגה יכולה לעזור וכמה שיעורי יוגה בערך צריך לקחת בשביל בעיה כמו שלי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ודיכאון
פסי פייג23/05/2010שלום לך מירב יקרה ! יוגה ותרגול יוגה מחזקים את גופו ורוחו של האדם כך שיהיה ביכולתו להתמודד עם מה שהחיים מזמנים לו, ביתר הצלחה.
יחד עם זאת התהליך אינו מהיר וקל ולכן עצתי לך לשלב את היוגה עם שיחות מקצועיות שיוכלו לתת לך את האפשרות להתבונן בתהליכים אותם את עוברת על מזרון היוגה ובחיים עצמם בליווי של אדם שמיומנותו בכך.
שילוב שני הדברים ודאי יקל עליך מאד . בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלון15/05/2010
מה המינון שצריך להיות ל? מה צריך לעשות כדי? האם זה נכון ש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלון
פסי פייג15/05/2010המינון: לפחות פעמיים בשבוע.
כדאי לללכת לשיעור נסיון אצל מספר מורים כדי לבחור את הסגנון, השיטה והמורה המדברים אל ליבך.
אם זה נכון, תחוש זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)