מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות,תרגול בזמן מחזור! על איזה צד?טל26/02/2010
שלום, מאילו תרגילים כדאי להימנע בזמן מחזור?
במצב של שכיבה על הגב בזמן תרגול ובכלל, מאיזה צד של הגוף מומלץ להתרומם לישיבה?
כמוכן, על איזה צד מומלץ לשכב בתנוחה עוברית, בלי ליצור לחץ על הלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
פסי פייג28/02/2010בדרך כלל מומלץ לא לבצע תנוחות הפוכות בזמן מחזור. כמו כן פיתולים היוצרים לחץ וכיווצים בבטן גם אינם מומלצים.
מתרוממים לישיבה דרך צד ימין וגם בתנוחה עוברית שוכבים על צד ימין כדי לא ליצור לחץ על הלב.
הסיבה לשכיבה על צד ימין היא גם כדי לפתוח את האידה נאדי , שזה הערוץ האנרגטי בצד שמאל לשושומנה ושולטת בפעילות הפסיכו רוחנית באדם. במקרה כזה הנחיר השמאלי הופך אקטיבי ופתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית18/02/2010
שלום רב,
האם אתן עושות גם ביקראם יוגה? כמו כן, במה טובה יותר ביקראם יוגה מאשר יוגה רגילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
פסי פייג18/02/2010אין זרם אחד ביוגה טוב ממשנהו. הבחירה בזרם המתאים לכל אדם קשורה לחווייה הסובייקטיבית שלו וליכולות שלו. אני מציעה להתנסות במספר זרמים ושיטות המוצעות לכל אחד בעולם היוגה המגוון בישראל וכך לקבוע לך מהי בחירתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציהנטעלי10/02/2010
אני מתעניינת במדיטציה, נראה שזה משרה שלווה ורוגע על אנשים אבל אני לא ממש בטוחה איך מתחילים? תוכלו להמליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה למתחילים
ענת צחור10/02/2010ישנם מורים בארץ אשר מלמדים במסגרות שונות מדיטציה, רצוי שתפני לאחד מהם על מנת לקבל הדרכה והכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי10/02/2010
שלום,
אני בת 35 ורוצה להתחיל לעשות יוגה. האם אני יכולה לעשות לבד לפי הספר או שצריך חוג או מורה?
קניתי ספר של יוגה של אישה לפי יוגה "איינגר". האם מישהו שמעה, האם זה טוב?
ושאלה אחרונה: האם פעמיים בשבוע לעשות יוגה זה מספיק, כלומר זה יהיה יעיל?
ואם יש עוד המלצות או טיפים למתחילים אני אשמח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילה ביוגה
ענת צחור10/02/2010הספר שקנית מצויין.
כמובן שאפשר להתחיל להתנסות לבד, אך אל תתפלאי שבמשך הזמן תחושי שאת צריכה הדרכה עמוקה יותר ורק מורה יוכל להנחיל לך זאת.
תרגול פעמיים בשבוע אכן יעיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי יוגהגלי02/02/2010
שלום,
רציתי לברר איזה סוגי יוגה יש ולמי הם מתאימים? כלומר, אני בת 27, אני מאוד גמישה ומצד שני משתעממת בקלות. כך שהייתי רוצה למצוא סוג של יוגה שיתאים לי. על מה תוכלו להמליץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנסות
ענת צחור02/02/2010נסי במקומות שונים, כל מורה לא רק עם השיטה שלו אלא גם עם הדרך שלו שבה הוא מעביר את חווית היוגה, לכן נסי אצל מספר מורים עד שתמצאי את מבוקשך! דרך צלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןשלי02/02/2010
אני בחודש שישי ועושה יוגה קבוע כבר 6 שנים
לאחרונה נכנסתי לשמירת הריון "קלה" נקרא לזה
האם אני יכולה להמשיך ביוגה?
לא נראה לי שהשיעור קשה מדי וזה עושה לי ממש טוב...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה בהריון
ענת צחור02/02/2010כל פעילות גופנית בזמן ההריון צריכה להיעשות בצורה מבוקרת אצל מורה היודע /ת את מצבך ובהנחיתו או הנחייתה. אז פני למורה שלך ועדכני אותו או אותה במצבך ובקשי שינחו אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה ודמיון מודרךדניאל25/01/2010
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין מדיטציה לדמיון מודרך.
גם מבחינת שיטות התרגול וגם מבחינת התוצאה
בתודה,
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה ודמיון מודרך
פסי פייג25/01/2010שלום לך זהבה, אכן שאלתך חשובה והיא ממין העניין כיון שיש טעות בענין זה. דמיון מודרך היא פעילות מנטאלית מסוימת המכוונת ליצור סיטואציה חיובית בתודעה ולכוון אליה. יש לזה אפקט מצוין למי שמתחבר לסוג כזה של תרגול. אגב, צורה זו של דמיון מודרך החלה את דרכה במערב על יסודות תרגול יוגה עתיק מאד הנקרא יוגה נידרה, שנת היוגי. בתרגול זה יש הכוונה לדמיון מודרך דרך הרפיית הגוף, הנשימה והתודעה. סוג כזה של תרגול מכין מאד את התודעה למצב מדיטטבי.
מדיטציה היא מצב תודעתי בו מופסקות הפעילויות המנטאליות. זהו מצב שאנחנו יכולים להתכוון אליו אך לא ליצור אותו בעשיה אקטיבית. כאן החשיבה, הזיכרון, הדמיון וכל אלו - מופסקים. במצב מדיטטיבי משתרר שקט. בדממה הזו מתרחשת התבוננות פסיבית של הצופה, העד או המתבוננן.
אם כך שתי פעילויות אלו שונות בתכלית. דמיון מודרך הוא אקטיבי ומשלב פעילות מנטאלית, מדיטציה היא פסיבית ובה מושקטת הפעילות המחשבתית, מנטאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
דניאל25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול אם מישהו שמע על יוגה זןיוגה מאסטר7524/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יוגה מהמזרח משהו בסגנון וייטנמי?
יוגה מאסטר7524/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה זן
פסי פייג24/01/2010קרוב לודאי שזהו סגנון מודרני כלשהו. זן בדרך כלל מתייחס למדיטציה. מקור הזן אמנם בהודו אך התפתח ביפן ושם בא לידי ביטוי בדרך המיוחדת של המדיטציה המתורגלת עד היום במנזרים במזרח.
מבחינת יוגה אסאנה אין קשר לזן אלא בעקיפין. נראה לי שזה רק שם שניתן לסגנון מודרני.
בשנים האחרונות התפתחו סגנונות ותתי סגנונות הנקראים בשמות שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליוזיסשולי19/01/2010
האם איזשהו סוג של יוגה או תנוחה עלולה לפגוע לי בגב?
אסור לי למשל לעשות תנועות המזכירות גלגול ראש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודעות והבנת התרגול
ענת צחור19/01/2010מומלץ לתרגל בצורה מודעת ואם הבנה נכונה לכל תנועה, לכל פעולה על מנת לסייע ולהיטיב עם הגוף והנפש. כאשר מודעות והבנה נמצאים בכל מצב אין ממה לחשוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גמישותאנה13/01/2010
שלום,
הייתי בשיעור יוגה ראשון שלאחריו
נהיה לי כאב מאחורי הברך בגלל המתיחות.. (אני בכלל לא גמישה :( )
מה בעצם פשר הכאב? זה אומר שאחרי
כמה שיעורים של יוגה, בהם יכאב לי מאחורי הברך,
בסופו של דבר זה יעשה לי רגל יותר גמישה?
האם זה בסדר להמשיך ללכת לשיעור עם כאב זה?
בנוסף,
יש לי לפעמים כאב בפרקי כף היד ( הרבה מאוד שנים)
האם יוגה תחזק אותי או תחליש אותי בעניין הזה?
תודה רבה מראש
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להתייעץ במורה
ענת צחור13/01/2010כאשר אדם מחליט לתרגל אצל מורה הוא צריך לסמוך על המורה, לסמוך על המורה פירושו גם להתייעץ בו. לכן הדבר הנבון ביותר לעשות זה לדבר עם המורה שלך, להציג את עצמך, את הבעיה, ולבקש ממנו או ממנה תמיכה. קשה מאוד לתת יעוץ כפי שאת מבקשת בפורום, יש לראות ולהכיר את השואל או השואלת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבדנוחי11/01/2010
אני רוצה להתנסות במדיטציה
מניסיוני אני לא טובה בעבודה עם קבוצה
הציעו לי, בתור התחלה, לשבת מול קיר לבן כחמש דקות וכל יום להוסיף כמה דקות עד שאני ארגיש את זה...
ארגיש מה?
האם זה יכול לעבוד?
השקט הנפשי, שכה חסר לי ,מאוד חשוב לי ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה לבד
פסי פייג11/01/2010מי הציע לך ? מורה מיומן או מוסמך ?
מדיטציה כדאי ללמוד עם מורה. מורה שהתנסה בעצמו בחווית המדיטציה ויכול להוליך אותך בדרך ולתת לך הנחיות ברורות ומסודרות, לענות על שאלות שעולות, על לבטים והיסוסים.
כמו כל דבר אחר, על אחת כמה וכמה, כשהינך פוסעת על דרך הרוח ועוסקת בחקירת עצמך, חשוב שמישהו מיומן ילווה אותך בדרך.
מדיטציה היא שדה רחב ויש הרבה מאד טכניקות ממסורות שונות וזרמים שונים.
לשבת מול קיר זוהי טכניקה אחת מיני רבות ובדרך כלל מופיעה אצל מתרגלי זן. לא בהכרח מתאימה דרך זו לך או לאחרים.
נסי למצוא מורה או קבוצה. בהתחלה זה עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול
גבע09/03/2010אתה יכול להתחיל עם דיסקים לדמיון מודרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה07/01/2010
שלום רב,
אילו תנוחות יוגה מסוכנות ויכולות להזיק לאדם שלא מנוסה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגול יוגה העלול להיות מסוכן
פסי פייג07/01/2010את תנוחות היוגה כדאי ללמוד עם מורה שיכול לכוון אותך בהתאם לצרכים שלך ושל הגוף שלך.
חשוב לבצע את תנוחות היוגה לא מתוך אמביציה ומאמץ אלא מתוך התבוננות ושקט עד כמה שניתן.
אחטא לאמת אם אציין קבוצה מסוימת של תנוחות שהיא אולי מסוכנת יותר מאחרות. למיטב ידיעתי, כשאני חולפת על פני כל קבוצות היוגה, עדיף להתחיל בתנוחות עמידה המבססות את התרגול ומחזקות את הרגליים והגב.
התנוחות אינן מסוכנות כשהן מבוצעות בקשב ובקשר אל הגוף, הנשימה והתודעה וכל זה בהנחיה של מורה מוסמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה למתחיליםגל30/12/2009
שלום,
ברצוני להתחיל לעשות יוגה. האם יש סוג מסויים של תרגול יוגה שמתאים למתחילים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה למתחילים
פסי פייג31/12/2009התרגול, השיטה , הדרך והמורה הם חוויה סוביקטיבית של המתרגל ואף אחד לא יכול לדעת יותר טוב ממך מה נכון בשבילך. כדאי ללכת למספר מקומות ומרים ולהתנסות. תראה איך אתה מרגיש תוך כדי ואחרי השיעור. לאחר מכן יהיה לך יותר ברור מה הכיוון שלך. בכל שיטה ישנה הדרגתיות בלמידה כך שתוכל להתקדם בקצב המתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה לגב מעוךשלי29/12/2009
שלום
רציתי לדעת מהו ההבדל בין איינגר יוגה, שאני יודעת שמיועדת גם לטיפול בכאבי גב, לבין יוגה טיפולית, שמתוקף שמה מטפלת בזה גם כן.
בנוסף, האם אדם עם גב חלש יכול להגיע רק עד רמה מסויימת של יוגה הכוללת תרגילים זהירים ועדינים, או שייתכן שאדם כזה יצליח, כעבור תרגול ממושך כמובן, להגיע לרמות היוגה המאתגרות ביותר, וזאת מבלי לסכן אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הגב
ענת צחור02/01/2010כל מורה וגישתו הייחודית בטיפול גם בתוך השיטות עצמן.
לגבי שאלתך - האם ניתן יהיה לתרגל תנוחות מורכבות - אין לדעת, ימים יגידו. אך אין ספק כי התרגול לאורך זמן משיג תוצאות של גמישות והתחזקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה - תרגולענת28/12/2009
שלום , התנסיתי במדיטציה בעזרת הנחייה מאד ממוקדת - והצלחתי . הרגשתי את ההשפעה הטובה
ונהניתי. התנאים שונו , ואיני מצליחה להתרכז כבעבר. האם תוכלו להמליץ על קבוצת תרגול מדיטציה באזור השרון ? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצות ישיבה בשרון
ענת צחור29/12/2009שלום ענת
תבדקי באתר עמותת תובנה, יש להם רשימת קבוצות ישיבה בכל הארץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)