מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופניתאיל09/12/2008
האם לפי התפיסה היוגית היוגה צריכה או יכולה להיות הפעילות הגופנית היחידה של היוגי או שעל מנת לקבל בריאות מיטבית או את שאר מרכיבי הכושר הגופני צריך לשלב את היוגה עם פעילות אירובית אחרת כגון ריצה, הליכה, שחיה וכו' ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ופעילות אירובית
פסי פייג10/12/2008מבחינת תפיסת היוגה אין צורך בפעילות גופנית נוספת. על כל יעיד כושרם של יוגים המתרגלים ברמה יומיומית. מבחינת תפיסת הרפואה יש צורך לשלב את שני סוגי הפעילות, אירובית ואנאירובית.
היוגה היא תחום רחב וגמיש ולכן אין בה תפיסות דוגמטיות . היוגה מאפשרת לכל אדם לנהוג לפי המזג שלו. אין בפעילות האירובית משום סתירה ליוגה, יחד עם זה המתרגל היוגי זוכה להניע את גופו מתוך כח פנימי ומודע שאינו קשור רק לעבודת השרירים. זו פעילות שונה לחלוטין וקשה מאד להסבירה עד שאינך חווה את החווייה היוגית.
אם אתה מרגיש צורך לעסוק בפעילות נוספת, אין עם זה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפה מהפהשחר09/12/2008
למה בסוגי מדיטציות של דמיון מודרך מדגישים נשימה מהאף והוצאת אוויר מהפה (אתם הרי אומרים שגם הוצאת האוויר צריכה להיות מהאף)? האם כאשר נושמים דרך הפה לא מכניסים אוויר רב יותר( אנרגיה רבה יותר) ואפשר להשקיט את מוח ולהגיע למצבי הרפיה של הגוף בזמן יותר קצר והתחושות הגופניות יותר חזקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה מהאף
ענת צחור09/12/2008האף הוא איבר דרכו אנו נושמים, הפה הוא איבר בעזרתו אנו לועסים ומדברים.
לגבי נשימה מהפה, כאשר האף סתום נושמים מהפה ולא נושמים מהאף.
הנשימה הנכונה מתבצעת דרך פתחי הנחיריים שם מתבצע סינון האוויר על ידי מערכת שערות וריר. בנחיריים גם מתבצע לחלוח של האוויר ומתקיים מפגש עם נוגדנים הנמצאים על פני הרירית. הנשימה דרך האף מחממת את האוויר הנכנס לריאות.
נשימה שקטה מתבצעת דרך האף ולא דרך הפה, ככל שגלי התודעה מושקטים מתעדנת הנשימה והופכת יותר ויותר לבלתי מורגשת!!.
אין לי מושג מדוע מלמדים אותך לנשום דרך הפה?! אולי כדאי לשאול את מי שמלמד ולקבל טיעון הגיוני ומושכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגול עצמי של יוגה ומדיטציהענת02/12/2008
אני עשיתי יוגה שיבננדה בעבר במשך שנתיים והיום זמני קצר להגיע למקום לתרגול והייתי מעדיפה לעשות את זה בבית. האם זה אפקטיבי לתרגל יוגה ומדיטציה בבית מול DVD או קלטת? האם אתן יכולות להמליץ על קלטת או DVD? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגול עצמי יוגה דרך אתר אמפיוגה
אמפיוגה14/12/2011שלום לך, אני ממליץ לך להכנס לאתר שלי אמפיוגה, יש באתר מערכי שיעור שונים למגוון רחב של אוכלוסיה,המטרה היא תרגול עצמי יוגה בקצב וברמה המתאימה לך,בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה שיבננדה
ענת צחור02/12/2008יכול להיות שדרך אתר יוגה שיבננדה תוכלי למצוא קלטות או DVD.
יש להם סניפים בארץ, צרי עימם קשר.
אפשר לקבל הדרכה כללית דרך קריאה, דרך שמיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור01/12/2008
מהי חשיבותה של יוגה לנשים בהריון? כיצד היא מועילה להן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לנשים בהיריון
ענת צחור02/12/2008היתרונות של תרגול בזמן הריון: הנעה של דם ואנרגיה להזנת האיברים. חיזוק והגמשה של מערכת שריר שלד למניעת בעיות גב ומפרקים ולתפקוד טוב יותר. תפקוד תקין של המערכת ההורמונלית.
השפעה מרגיעה ומאזנת על מערכת העצבים. השפעה על תנודות מצבי רוח. ועוד ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימותאסף25/11/2008
שלום רב, רציתי לדעת כאשר אני מבצע תרגילי הרפייה, באיזו צורה צריכות להתבצע הנשימות ? לשאוף מהאף ולנשוף מהפה והאף ? מהו הסדר בדיוק? האם יש חשיבות לאופן השאיפה והנשיפה של האוויר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפיה
פסי פייג25/11/2008בהרפיה היוגית אין צורך להיות בשליטה על הנשימה. הנשימה מתרחשת מאליה, שקטה, רכה, לא מאולצת. דרך האף בלבד.
הרפיה לא עושים. היא מתרחשת...
הרפיה אינה תרגיל אלא מצב תודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישותרועי23/11/2008
שלום אני בן 16 והייתי רוצה לעבוד אל הגמישות שלי כי אני לא גמיש במיוחד גם למה חשוב להיות גמיש בכלל בכול אופן אני לא יודע איך לעבוד אל הגמישות אם אוכל לקבל הוראות או הפניות כדי שאוכל לבצע תרגלי גמישות בצורה נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לבן ה-16
פסי פייג23/11/2008לעבוד על גמישות זה טוב. כדאי לעשות את זה עם מורה. מורה ליוגה יעזור לך לפתח גמישות וגם כוח. חשוב לפתח את שני הערוצים יחד. לעבוד לבד על גמישות לא כל כך מומלץ.חייבים הדרכה נכונה.
מבחינת התועלת שגמישות יכולה להקנות:
תנועתיות טובה של המפרקים
טונוס טוב של השרירים
מראה מעוצב ויפה
הרגשה כללית טובה
מצא לך מורה הנמצא קרוב למקום מגוריך ונסה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהניר20/11/2008
שלום רב, אני משתדל לעשות תרגילי יוגה ומתיחות 4 ימים - 5 ימים בשבוע בערך חצי שנה. לאחרונה אני שם לב שאני שלעיתים בגופי נוצרים "קליקים" (מה שלא היה לפני ביצוע המתיחות) כאשר אני מבצע תנועות מסויימות ביום יום. כמו התכופפות או ישיבה או כאשר אני מתכוון להרים משהו או לשכב וכו'. גם לעיתים במהלך ביצוע תרגילי המתיחות עצמם אני חש בקליקים. את תרגילי המתיחות והיוגה למדתי מאימוני אומנות לחימה שהייתי בה, כך שלא "המצאתי" משהו. האם תופעת הקליקים היא הגיונית וטובה? או שלא אמורה לקרות ? האם עלול להיווצר נזק מכך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניר
פסי פייג20/11/2008אם הבנתי נכון אתה מתאמן לבדך. אז קודם כל עצתי לך היא להתאמן עם מורה.
הקליקים שאתה מדבר עליהם הם כנראה הצטברות של אויר בין המפרקים ואין בכך שום סכנה. זאת תופעה ידועה. לא יכול להיווצר שום נזק מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי19/11/2008
אני מעוניינת להתמודד בבעיות של חוסר ריכוז, עייפות ובעיקר מצבי רוח שמשתנים ללא סיבה, בדרך שאינה קשורה לרפואה קונבנציונאלית. הבעיה שאין לי מושג מה יעזור, מאיפה להתחיל בכלל. אם יוגה, מדיטציה או דברים בסגנון, רייקי, דיקור, או תחומים אחרים של רפואה משלימה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה, מדיטציה...
ענת צחור19/11/2008יוגה , מדיטציה, דיקור, רייקי וכו' אכן מסייעים לבעיות שציינת.
אפשר גם לשלב. אין לי ספק שאם תתמידי באיזו דרך שתבחרי תוכלי להינות מהפירות!!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתהילה16/11/2008
האם ביוגה תהליך הנשימה מתבצעת אך ורק מהאף, או ששאיפה מהאף ונשיפה מהפה????? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ונשימה
פסי פייג16/11/2008תהליך הנשימה מתבצע רק מהאף. האף הוא איבר הנשימה ומבחינה אנטומית הוא בנויכך שיוכל לסנן אבק וזיהומים ויגן על המערכת הנשימתית שלנו מכניסה של מזהמים. בתורת היוגה מקפידים על נקיות מערות האף ויש תרגול הנקרא נטי, שבו מכניסים מים דרך האף ומוציאים דרך הפה. תרגול זה מנקה ומטהר ומונע מחלות כמו סינוסיטיס והצטננויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוגי בוקרdavid13/11/2008
האים ידוע לכם אצל מי אפשר לילמוד יוגה בבקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה בבוקר
פסי פייג14/11/2008בהרבה מאד מרכזי יוגה ואצל הרבה מורים.היכן אתה מתגורר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלקנה13/11/2008
שלום. אני מתעניין בתחומים הקשורים ליוגה, אומנויות לחימה וכדו'. אני מאוד מעוניין להכנס לתחום שעוסק בעבודה על הגוף-נפש, עבודה להרפיה,שליטה,ריכוז ומודעות. רציתי לשאול ברשותכם כמה שאלות: 1. על היחס בין יוגה לבין אומנויות לחימה כמו טאי-צ',קונג פו וכדו', בהקשר לכיוונים שרשמתי - מודעות,ריכוז, שליטה וכדו'. 2. לצערי, אבל זה מה יש, יש לי קושי גדול בלהכנס לתחום חדש, ישר לתוך מים עמוקים. בהקשר הזה - קושי גדול למשל להכנס לתוך אימון של אנשים שכבר מתאמנים בניהם מספר חודשים בטאי צ'י. האם האימון ביוגה מזמין ופשוט או שזה גם מסובך בהתחלה? 3. אני בחור דתי. מבחינה הלכתית מותר להתאמן ביוגה כאשר ההתיחסות היא לפעילות ולא לאמירת או חשיבת שמות של דברים שעלולים להיות על פי ההלכה היהודית - עבודה זרה. רציתי לשאול האם יש מקומות בהם לומדים בצורה כזו, ז"א עם דגש על הפעילות ולא על התכוונות לשמות ואלי(לי)ם מהמזרח. ואין בכוונתי לפגוע חלילה באף אחד מקוראי ההודעה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלקנה
פסי פייג13/11/2008העבודה ביוגה מאד מכוונת להשקטת גלי התודעה וממנה עולה ריכוז, מודעות ושליטה בחושים. על דרך היוגה אלה הדברים העיקריים אותם משיג היוגי באימונו.
כיום במערב וגם אצלנו בישראל, תוכל למצוא הרבה מאד מקומות השמים דגש בעיקר על הפעילות הגופנית ואינם מכניסים אלמנטים "אליליים". יחד עם זאת עליך לזכור שמקור היוגה הוא במזרח, כמו גם אומנויות הלחימה שהזכרת. היוגה הינה דרך חיים, פילוסופיה, אומנות ומדע לי. היא עוסקת בדיוק בדברים אותם אתה מציין במכתבך ואליהם אתה שואף. היוגה אינה עומדת בסתירה לשום דת כיוון שהיא אינה דת בעצמה והיא מתאימה את עצמה לצרכיו של המתרגל. בזה טמון יופיה וטמונה עוצמתה. היוגה לכן נשארה חיה ודינמית כיון שמעולם לא היתה מקובעת לדוגמות .
אתה תצטרף לכיתת מתחילים בהדרכתו של מורה מיומן שיוביל אותך בבטחה ובקצב המתאים לך במעלה מדרגות היוגה. למים העמוקים תוכל להיכנס כשאתה כבר יודע לשחות היטב. ומחייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלקנה16/11/2008תודה רבה על המענה המהיר! אבקש לשאול עוד כמה שאלות. 1. אם תוכלי להתייחס לשאלתי בדבר היחס בין אומנויות לחימה מהמזרח,לבין היוגה. 2. האם גם ביוגה מגיעים לרמת מודעות גבוהה לגוף. הנושא חשוב לי מכיוון שאני לומד פיזיותרפיה באוניברסיטה, ואני מרגיש שהמודעות לגוף היא נקודה מאוד חשובה ומאוד חסרה בלימודים. וכן האם לדעתך יוגה עשויה לעזור בעתיד בעבודה בפיזיותרפיה? 3. האם את מכירה קבוצות לימוד בתל אביב? והאם את מכירה לדתיים? (בנים בנות נפרד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלקנה
פסי פייג16/11/2008היוגה כדרך חיים מעודדת התבוננות בגוף, בנשימה ובתודעה. בתרגול יוגה עמוק הנעשה עם מורה מיומן תוכל להביא מודעות לכל איבר ואיבר בגוף, לכל תא בגוף , לעור לשרירים ולעצמות השלד. משם תוכל להתקדם למודעות אל ה"עצמי". הדרך ארוכה אך מתגמלת.
היוגה התפתחה במזרח מתוך מקום של חקירת החיים. היוגה אינה שייכת למסורת של אומנויות הלחימה אך כמותן משתמשת בתנועה, נשימה ומודעות לגוף.
מצא לך מורה טוב במקום מגוריך. אני אנסה לברר אם יש מורה המלמד כיתות שאינן מעורבות.
אם יש מישהו הקורא את תשובתי ומכיר כיתות רק לגברים אשמח אם תוכלו לעזור.
בהצלחה לך, אלקנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלקנה17/11/2008תודה רבה! אם באמת מישהו מכיר קבוצה נפרדת לגברים בתל אביב - אשמח לשמוע. או בעדיפות שניה בירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לינ.12/11/2008
אני כבר שיעור עשירי ביוגה (מתחילים) וכל שיעור יותר קשה לי ! אני מזיע המון והעיקר זה הברכיים ! הם כואבות לי בטירוף !!!! אחרי שיעור אני בקושי מסוגל ללכת ..... אני פוחד לנזק עתידי ובכלליות אני לא מרגיש שום דבר אחרי השיעור יכול להיות שלוקח יותר זמן ? כמה חודשים ? אני בינתיים רק סובל אפשר להגיד :( שלא לדבר שאני הבן אדם הכי לא גמיש שיש (שכולם יושבים ישיבה יפנית אני מזרחית ...פשוט לא מסוגל לשבת ככה מעל 20 שניות ולפעמים שליש מהשיעור מתנהל בישיבה הזו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגי צעיר
פסי פייג12/11/2008זה לא פשוט כש הגוף נוקשה וגרמי ויש כל מיני פרמטרים שמקשים עוד יותר. לאט לאט, עם הזמן וההתמדה דברים יתחילו לזוז.
מקווה שהמורה שלך מודע למצבך וכדאי שתשתף אותו/ה בתחושות שלך.
מקלחת חמימה לפני השיעור עשויה להועיל, תזונה יוגית הכוללת דגנים, קטניות ,פירות וירקות ובעיקר כמה שפחות מזון מהחי שיוצר תגובה חומצית בדם ומשפיע על נוקשות מפרקים.
כדאי לבצע את התנוחות כשאתה לא לחוץ ונושם בשקט.
זו קצת צידה לדרך ממני. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימהשרון09/11/2008
האם ביוגה תהליך הנשימה מתבצעת אך ורק מהאף, או ששאיפה מהאף ונשיפה מהפה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה יוגית
פסי פייג09/11/2008תהליך הנשימה מתבצע רק מהאף. האף הוא איבר הנשימה והשאיפה והנשיפה מתבצעות דרכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת05/11/2008
שלום רב, מאיזה גיל ילד יכול להתחיל לעשות יוגה? כמו כן, ידע לכם על מקום ליוגה לילדים באיזור ראשון לציון? תודהר בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לילדים
ענת צחור06/11/2008שלחי את ילדך לקבוצת גיל מתאימה לו. יוגה לילדים היא יותר בגדר פעילות גופנית מהנה ולכן אין בעיה בתנאי שהמדריך או המורה הם בעלי ניסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי02/11/2008
שלום רב, אני נמצאת בשמירת הריון, בשבוע הבא אני מבצעת הליך של תפירת צוואר הרחם. אני מרגישה מאוד מנוונת, האם יש אפשרות לעשות יוגה, זה לא מסכן את ההריון שנחשב להריון בסיכון גבוה [כתוצאה מהפלה בשבוע 17 כנראה אי ספיקה של צוואר הרחם]? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
פסי פייג02/11/2008לא מומלץ לך בשלב זה שום אימון יוגה.
את כן יכולה לבצע הרפיה ותרגול שנקרא יוגה נידרה . יש קלטות בארגון מורי היוגה למכירה. זוהי הנחיה להרפיה ודמיון מודרך מאד נעימים.
את גם יכולה לתרגל נשימה ארוכה ועמוקה בשאיפה ובנשיפה אבל לא מעבר לזה בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)