מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יוגהשמרית14/09/2010
האם אפשר לבצע יוגה גם באמצע היום, בעבודה מול המחשב או באוטובוס כדי להירגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לנסות :)
ענת צחור14/09/2010אפשר לנסות :), בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה טובהשמרית07/09/2010
האם יש מדיטציה שאפשר לעשות לפני השינה לשינה עמוקה יותר ללא הפרעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה טובה
פסי פייג07/09/2010כמעט כול סוג של מדיטציה שתתרגל באופן קבוע תביא אותך למקום שלו ושקט וזה יבוא לידי ביטוי בשינה שלך. בכול אופן ריכוז בנשימה ובעיקר להפוך את הנשיפה להיות יותר ארוכה וממושכת מהשאיפה - מאוד מרגיעה ומביאה לשינה עמוקה. נסה את זה. שנה טובה ורגועה לך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן ויוגהא30/08/2010
אני רוצה להתחיל לעשות יוגה ברצינות
אני חולת קרוהן ורוצה למצוא משהו שמתאים לי שלא יהיה עומס גדול מדי על אזור הבטן
דבר נוסף בגלל מחסור בכסף אין לי אפשרות להרשם ליוגה אבל אשמח לעשות בבית
יש איפה להוריד שיעורים אולי שיתאימו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי טוב ונכון לתרגל עם מורה
ענת צחור04/09/2010צריך לסרוק את האינטרנט, אולי תמצא שיעורים להורדה, הכי טוב ונכון לתרגל עם מורה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה וקרוהן
א27/09/2010תודה
עשיתי חיפוש באינטרנט ובנוסף לשיעורים שאני כבר עושה ראיתי שיש יוגה לתנועת מעים תקינה
האם עם קרוהן זה מומלץ או עדיף להמנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה ומדיטציה
ענת צחור28/09/2010תרגול של יוגה ומדיטציה באופן קבוע יעזור מאוד במצבך. שילוב של תנוחות יוגה, תרגולי נשימה ומדיטציה משפרים ומסייעים לפעילות גוף ונפש תקינה, רגועה ומאוזנת.
תרגל במתינות ובקשב, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרין29/08/2010
שלום רב,
מהי תנוחת חצי ירח ולמה היא טובה לנשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחת חצי ירח
פסי פייג29/08/2010תנוחת חצי ירח נכללת בקבוצת תנוחות העמידה. היא נעשית בעמידה והבאת המשקל על רגל אחת בעוד השניה מתרוממת באויר ומאפשרת את פתיחת האגן. התנוחה טובה לגברים ונשים כאחד. אני משערת ששמעת שהיא טובה לנשים בגלל הגמשת האגן...
בכול אופן אל תנסי לעשות אותה ללא הנחיה של מורה.
תוכלי לקרוא על התנוחה באתרים שונים ובעיקר באתר הבית של יוגה ז'ורנל. שם יש תמונות ותיאורים רבים של תנוחות יוגה.
התנוחה עצמה מחזקת את הרגליים והקרסוליים, מאזנת ומייצבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציבה נכונהנועה22/08/2010
שמעתי שיוגה עוזרת ללמוד יציבה נכונה. האם זה נכון? כולם מעירים לי שאני הולכת כפוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
פסי פייג22/08/2010יוגה מאוד עוזרת ללמוד יציבה נכונה. תרגול יוגה מחזק את השרירים סביב עמוד השדרה ומגמיש את המפרקים. תתמידי ותוכלי לחוש בשינוי תוך מספר חודשים. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת לקנות בולסטר יוגהגליה15/08/2010
שלום חברים, אני מחפשת לרכוש לעצמי יוגה בולסטר , האם מישהו מכם רוצה למכור יד שניה?
איפה אתם ממליצים לרכוש הכי בזול?
תודהמראש על עזרתכם.
עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה סטור
פסי פייג15/08/2010יוגה סטור חנות מומלצת עם מחירים הוגנים. כנסי לאתר שלהם ודברי עם יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימת יוגהאורטל11/08/2010
סיפרו לי שביוגה יש נשימות שמרגיעות . איפה אפשר ללמוד את זה בלי ללכת ליוגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגול נשימה
ענת צחור11/08/2010מצטערת, אך תרגולי נשימה יש ללמוד בעזרת מורה. רצוי שתרגולות נשימה יוגיות יתורגלו במקביל לתרגולי תנוחות יוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לומר שלום - אחלה של פורוםמיכאל06/08/2010
רציתי לומר שלום - אחלה של פורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
פסי פייג06/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סוג מדיטציה תתאים לי?אלכס31/07/2010
אהלן יש כל כך הרבה סוגים באינטרנט, וכל אחד מבטיח משהו אחר. אני אתאר את עצמי בתקווה שתוכלו להפנות אותי לסוג המתאים.
אני לפעמים לחוץ, לפעמים חרד. זה קורה בדרך כלל כשאני צריך לעשות משהו שמפחיד אותי. למשל: חבר הזמין אותי לפגוש אותו ואת כל החברים שלו, ברגע שאני יודע שאני הולך לקבוצה שאני לא מכיר בה אף אחד אני מתחיל להתרגש ולהלחץ, ולפעמים פשוט לא מגיע ומבטל את המפגש. לפעמים כשאני יודע מראש שעוד יום-יומיים אני צריך לבצע איזה משהו שקשה לי, יומיים לפני אני מתחיל לאכול סרטים, לחשוב על זה, לפעמים לחלום על זה, אני לא מצליח להעלים את המחשבה וזה פשוט נתקע לי בראש. גם חשוב לי מה הסביבה חושבת עלי, ובמקום להיות עצמי, אני מנסה להתאים את עצמי לסביבה. אין לי חברה, ואם אני רואה מישהי שמוצאת חן בעיני ברחוב אני מתחיל להריץ סרט בראש במקום לגשת ולהתחיל לדבר, לא מצליח להשתיק את המחשבות והסרטים בראש.
אוקיי יצא קצת ארוך ומסורבל..אבל אני מקווה שהבנתם את סוג הטיפוס שאני (: איזה מדיטציה תתאים לי?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציית התבוננות בתחושות
ענת צחור02/08/2010הייתי מציעה לך ללמוד מדיטציית התבוננות בתחושות ובמצבי תודעה.
מדיטציית ויפאסאנה תסייע לך.
ישנן קבוצות לימוד ברחבי הארץ, כנס לאתר תובנה ומצא לך קבוצה כזו. כמובן שעדיף לפגוש מורה שינחה אותך אישית בדרכך.
בהצלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה
כרמית07/12/2010יוגה ומדיטציה זה תמיד טוב אבל אתה מדבר על חרדה חברתית.
לשם כך נראה לי הכי טוב ללכת טיפול רגשי כלשהוא.
יוגה ומדיטציה כמלווים טיפול רגשי זה מעולה.
אולי טיפול פרטני ובהמשך קבוצתי.
פסיכולוג, מטפל באמנות או אפילו סדנא לרכישת מיומניוית חברתיות יכולים לעזור מאוד.
שוב יוגה ומדיטציה כבודם במקומם מונח אבל טיפול רגשי על ידי מטפל קצועי שתמצא איתו שפה משותפת יועילו לך במקרה זה אף יותר.
שוב, תרגל יוגה ו/או מדיטציה במקביל אם יתאפשר לך
בהצלחה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה - תגובה
פסי פייג07/12/2010גם אני שותפה לדעה שכדאי מאד לשלב טיפול מקצועי עם תרגול של יוגה ומדיטציה.
שילוב שני הדברים יביא לך תועלת מרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בזמן מחזוריעל29/07/2010
אני עושה יוגה פעם בשבוע אבל הבעיה שלי כשמגיע המחזור אצלי אני לא יכולה להפסיק את הכאבי ראש מה שממש מקשה עלי לתפקד כרגיל ואני גם נאלצת לוותר על יוגה לפעמים
ניסיתי ללכת ליוגה עם כאב הראש כדי שיעזור לי אבל זה לא ממש עזר
מה אפשר לעשות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה בזמן מחזור
פסי פייג29/07/2010מורים ליוגה שעברו הכשרה מסודרת יודעים היטב לכוון את התלמידות שלהן לתרגול בזמן מחזור.
אגב, כאבי ראש בזמן מחזור הם תופעה ידועה ולא יוצאת דופן. ישנם תרגולים ספציפיים למחזור וכדאי להכיר אותם.
לאחרונה יצא לאור ספר טוב מאוד שנקרא "יוגה של האישה " ובו הסברים טובים לתרגול יוגה סביב המחזור, לפני, בזמן ואחרי בתוספת תמונות וגם חומר תיאורטי. מומלץ בחום ! בהצלחה.
תרגול יוגה עקבי ונכון יפחית לך במשך הזמן את הסימפטומים הכרוכים בהופעת המחזור החודשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי22/07/2010
שלום רב,
כמה זמן לדעתכן צריך לתרגל יוגה כדי לטפל בבעיית תת פעילות של בלוטת התריס
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ובלוטת תריס
פסי פייג23/07/2010זה אינדיבידואלי וצריך כמובן שיהיה לך מעקב רפואי בנוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילה קבועהדבורית22/07/2010
הבנתי שבמדיטציה יש תהליך של בחירת מילה שחוזרים עליה כמה וכמה פעמים כדי להיכנס למדיטציה. אשמח לשמוע יותר על זה ומדוע זה הכרחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנטרה
פסי פייג23/07/2010ישנם סוגים שונים של מדיטציה. יש מדיטציה שבה משננים מנטרה, מילה שאמורה להשקיט את גלי התודעה. ישנם גם סוגים אחרים של מדיטציה בהם לא נעשה שימוש במנטרה אלא בטכניקות אחרות כמו למשל הקשבה לנשימה. יש להבדיל בין הטכניקה ובין המצב המדיטטיבי עצמו. זה לא הכרחי להשתמש במנטרה במדיטציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה בהריוןשני15/07/2010
שלום
תמיד רציתי ללמוד לעשות מדיטציה
הבעיה היא שאני גרה ברחובות ולא מצאתי כאן שום מכון שמעביר שיעורי מדיטציה
יש את דארמה שמתמקד בעיקר ביוגה. ניסיתי יוגה ולא אהבתי.
יש לי 2 שאלות:
1. האם אתן מכירות מקום שמלמד מדיטציה ברחובות?? (או הסביבה הקרובה)
2. האם יש בעיה להתחיל לעשות מדיטציה בזמן הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה מומלצת בזמן הריון
ענת צחור15/07/2010מומלץ, מולץ, למדוט וכמובן בזמן הריון.
נסי למצוא קבוצת ישיבה דרך הרשימות של קבוצות הישיבה שמפרסמת עמותת תובנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה לסוכרתנגה12/07/2010
האם יוגה מתאימה לכולם? מה לגבי חולי סוכרת הם צריכים אישור מיוחד?
לפני שנה עברתי לשימוש באינסולין ארוך וקצר (לנטוס ואפידרה) והתחלתי לראות שאני מאוזנת יותר, מתחילה לאכול יותר בריא בצורה שמתאימה לי, אין לי היפוים ומרגישה טוב באופן כללי
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי, אולי אפילו יש יוגה לסוכרתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר גם אפשר
ענת צחור12/07/2010יוגה ומדיטציה הם מזור לגוף ולנפש.
אם את מאוזנת כמובן שאין בעיה לתרגל.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה בזמן טיפולי פריוןג'ו11/07/2010
אני בת 43 והתחלתי טיפולי פריון (מזריקה הורמונים להזרעה) האם יש תנוחות שאינן מומלצות או שיכולות להזיק למהלך התקין של הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ופריון
פסי פייג11/07/2010אין שום מניעה לתרגל יוגה בזמן טיפולי פריון. אני מציעה לתרגל יוגה לא אינטנסיבית ולא תובענית. עדיף לדעתי לתרגל יוגה עדינה ורכה בזמן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)