פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• COPD מתקדמת וטיפול באינטיביטיקות וסטרואידים
    רון
    17/11/2025

שלום רב יש לי מחלת COPD מתקדמת,לאחרונה חלה החמרה טופלתי באוגמנטין 10 ימים, ובפרדניזון 10 מג לחמישה ימים ועוד 5 מל לחמישה ימים נוספים,ביקור שוב אחרי הטיפול עדיין יש צפצופים גירוי בגרון צרידות ולפעמים קושי בנשימה, לכן קיבלתי ליטול 10 ימים אנטיביטיקיה מסוגTAVANIC 500 מל לעשרה ימים וכן שבוע פרדניזום 10 מל ולאחריו שבוע פרדניזון 5 מל, רציתי לשאול האם זה לא כמות סטרואידים גבוהה מידיי לתקופה כזו והאם האנטיביטוטיקה הזו היא לא מסוכנת מידיי במיחד שיש לי בעיה של קרע לברום ירך ופגם בסחוס בירך בעובי 5 ממץ בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• COPD וטיפול

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/11/2025

שלום,

השימוש בסטרואידים שלא בשאיפה (למשל פרדניזון) מקובל בהחרפה של COPD אבל לא מקובל כטיפול קבוע. ההחלטה על טיפול כזה צריכה לשלב תועלת צפויה לעומת תופעות לוואי והיא שמורה לרופא המטפל בשיחה והבהרות עם המטופל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HRCT חזה לבין CT חזה
    RUI
    17/11/2025

שלום רב ד"ר, ר ציתי בבקשה להבין מה ההבדל בין HRCT חזה לבין CT חזה מה ההבדלים, מה הסיכונים האם יש הבדל גדול בין רמות הקרינה,בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    HRCT חזה לבין CT חזה

הוספת תגובה

• CT לעומת HRCT

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/11/2025

שלום,

HRCT= HIGH RESULUTIONH CT. במילים אחרות= הצילומים מבוצעים בחתכים של כל 1 מ"מ לעומת CT רגיל של כל 3 מ"מ. הקרינה רבה יותר ב HRCT רגיל, ויותר כאשר משתמשים בחומר ניגוד. מאידך יש Low dose CT שבו החתכים דקים (HRCT) אבל משתמשים בפחות קרינה (למשל לזהוי ומעקב של נודולים ריאתיים). ההחלטה על סוג בדיקת ה CT שמורה לרופא הריאות ולרנטגנולוג המומחה, כנגזרת מסוג הבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בארדוטין לתקופה קבועה
    רון
    12/11/2025

שלום רב, מחלת COPD עם החמרה ואסתמה, קיבלתי טיפול לעשרה ימים של אוגמנטין ופרדניזון וארדוטין לשימוש קבוע, האם אפשר לקחת את כל השלושה יחד, ומה זה ארדוטין למה מיועד כי כתבו לי לשמוש קבוע, בתודה מראש.

הוספת תגובה

• ארדוטין

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/11/2025

שלום,
    ארדוטין היא תרופה מוקוליטית= מסייעת בפינוי ליחה מהסמפונות (במידה ויש ליחה). אין בעייה לקחתה עם תרופות אחרות. טיפול קבוע רק אם המחלה מאופינת בקביעות של יצירת ליחה/קושי בפליטתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיליקוזיס, דרמטומיוזיטיס ו-IBM
    אביב
    08/11/2025

שלום דוקטור, חולה סיליקוזיס משנת 1997, באותה השנה הפסקתי לעבוד עם 'אבן קיסר'. כ-10 שנים אחרונות סיליקוזיס יציבה, ללא החמרה נוספת. לפני כשנה אובחנתי באטרופיה קיצונית של חלק מהשרירים, כנראה עקב IBM, טרם סיימתי כל הבדיקות. קראתי מאמרים לגבי קשר בין סיליקוזיס ודרמטומיוזיטיס למשל, אך לא מצאתי מחקרים לגבי IBM. יש לי שתי שאלות לדוקטור הנכבד:
    1) האם יש, או קיים בסבירות גבוהה, קשר בין סיליקוזיס ל-IBM?
    2) האם סביר יותר שמדובר לא בסיבוך של סיליקוזיס, אלה במחלה שנגרמה עקב אבק סיליקה שנשאר בריאות תוך שנים רבות?
    תודה רבה, אביב

הוספת תגובה

• סיליקוזיס ומחלות מלוות

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/11/2025

שלום,

למיטב ידיעתי לא ידוע על קשר עם IBM. כן עם דרמטומיוזיטיס ומחלות האוטואימוניות נוספות. צריך לוודא מה המחלה שלך, ולהתייעץ עם ראומטולוג/אימונולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת COPD מתקדמת ואסתמה
    רון
    06/11/2025

שלום רב, יש לי COPD מתקדמת ואסתמה, לאחרונה החמרה במצב, קיבלתי למשך 1ם ימים טיפול אנטיביוטיקה ופרדניזון ,וארדוטין קבוע, רציתי להבין (בגלל שזה קבוע) מה זה ארדוטין ובמה תרומתו למחלה בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת COPD מתקדמת ואסתמה

הוספת תגובה

• COPD אסתמה-ארדוטין

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/11/2025

שלום,

ארדוטין הוא מכייח (מוקוליט) = מדלל את הליחה ומאפשר פליטת כיח יותר בקלות. זהו טיפול מלווה למחלות ש/מצטיינות ביצירת ליחה רבה שעלולה לחסום סימפונות. נרשם כאשר הרופא מתרשם שיש ליחה שקשה להוציאה. במרבית המקרים של אסתמה ו COPD זה לא טיפול קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מתאים לאסטמה
    נונו
    30/09/2025

מזה שנה סובלת משיעול יבש שהפך להיות עם ליחה אחרי הדבקה באנפלונזה b.מרגישה שאני טובעת בזמן שינה על הגב ותחושה של מחנק ומלא ליחה שנפסקים אחרי ונטולין. ספירומטריה פעמיים תקינה .בירור אלרגיה תקין למרות שיש איזופילים 600ונוגדנים 290.
    סי טי בגדר התקין הרופא ציין שיש עיבוי קל של דפנות הריאה עם שאריות של הפרשות.
    רופא הריאות ביקש להיות עם סמבוקרט עד 10 פעמים ביום.
    תגר למטכולין מצורף
    האם הערכים מתאימים לאסטמה?
    האם הערך ההתחלתי שלי הוא נקודת האפס ואזי הירידה מעבר ל 20%?

לקביעת תור
    סגירה
    האם מתאים לאסטמה

הוספת תגובה

• אסתמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/10/2025

תגר המטאכולין לא צורף?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על בדיקת דיפוזיה ועזרה בנושא
    יעל
    11/09/2025

היי דוקטור קוראים לי יעל אני בת 19 אני סובלת מהתקפי קוצר נשימה כבר שניים עם צפצופים , לאחרונה עשיתי בדיקת ריאות ובספירומטריה רואים שיש לי הגלה רסטרקטיבית , מכיון שרציתי ללכת לחדר כושר הייתי צריכה לעשות עוד פעם בדיקה אבל הפעם גם דיפוזיה , הייתי מעוניינת לדעת מה האבחנה של הדיפוזיה כי עד שיגע לי התור לרופא ריאות יקח זמן🙏
    הייתי שמחה אם הייתי רושם מה יכול להיות הגורם לקיצר נשימה שלי .
    בכללי הקוצר קורה גם במאמץ וגם במנוחה תלוי בתקופות מעבר יותר . עשיתי ct חזה ויצא תקין , ובדיקת אלרגיה יצאה תקינה .

הוספת תגובה

• דיפוזיה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/09/2025

שלום,
    צריך קודם כל לוודא שה"הפרעה הרסטריקטיבית" שלך היא לא בשל ביצוע לא אופטימאלי.
    בדיקת כושר הדיפוזיה (מעבר הגזים בריאה) נעשית במסגרת בדיקה תפקודי ריאות מלאים. עלייך להקפיד על שאיפה מקסימלית לפני נשיפה מקסימאלית כדי שהבדיקה תשקף את המציאות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיט לא נגמרת
    משה
    03/09/2025

בן 46 , לפני חודש התחילה ברונכית חריפה עם חום קל וליחה ממוקדת במיתרים , ששיעול וצרידות קשה עד אובדן קול. קיבלתי טיפולים שונים לכמה ימים - בעיקר אינהלציות . כיום לאחר חודש עגול נשארה מעט צרידות וליחה , ושיעול יבש - רופא אף אוזן נתן לי כדור של אנטי היסטמינים והמצב לא מתקדם. איך מסיימים את המחלה הנגררת הזו . האם יכול להיות סיבוך ריאתי וכדומה?

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיט לא נגמרת

הוספת תגובה

• ברונכיט שלא נגמרת

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/09/2025

שלום,

שיעול לאחר מחלה זיהומית למשל יכול להמשך גם 6-8 שבועות עד לדעיכה מלאה. במידה ואתה מטורד כדאי שרופא ריאות יבדוק ויקבל ממך מידע רפואי אישי/רקע רפואי וכו' כדי למצות את האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצללות בשתי הריאות
    יוסף
    01/09/2025

שלום רב, זקוק לפיענןח סיטי, הצללות מוקרנודולאריות צנטרילובולאריות מפוזרות על שתי הריאות, חשד לILD-RB

לקביעת תור
    סגירה
    הצללות בשתי הריאות

הוספת תגובה

• סיטי

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/09/2025

שלום,

עקרונית פענוח של הצילום קשור גם לקונטקסט הרפואי של האדם (למשל עישון, חשיפות אחרות, מחלות רקע וכו'). המפענח חושב שהשינויים בריאות שלך הם על רקע מחלה שהולכת עם עישון. מי שצריך לחוות דעה זה רופא הריאות שלך, על סמך הרקע שלך ובדיקות נוספות, ובהתאם יחליט על המשך טיפול/ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאף ונטולין מותר לאמפיזמה?
    אני
    31/08/2025

יש לי אמפיזנה קשה.
    משאף ונטולין מתאים לאמפיזמה?

הוספת תגובה

• ונטולין ואמפיזמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    31/08/2025

שלום,

מרחיבי סמפונות ניתנים למי שחולה במחלת ריאות חסימתית (על פי בדיקת תפקודי ריאות). אמפיזמה לא בהכרח משמעותה מחלה חסימתית, אם כי לרוב היא חלק מ- COPD ואז כן מטפלים במשאפים. המשאפים המומלצים ב COPD אינם ונטולין אלא מרחיבי סמפונות ארוכי טווח, לעיתים משולבים. פנה לרופא המטפל ובדוק אתו מה ואם נחוץ לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממציאים בבדיקת דם ובבדיקת ספירומטריה
    גבר, בן 20
    28/08/2025

בספירומטריה יצא לי ניפוח יתר ברמה של 2.82
    Fev1 יצא 85 לפני מרחיבי סימפונות ואחרי יצא 90
    בבדיקת דם מצאו חצמת נשימתית
    ברמה של 60co
    את הסדרית עשיתי אחרי שהרגשתי קוצר נשימה, עבדתי בעבודה עם עשן רב של קמח שרוף במטבח במשך 7 חודשים בצורה אינטנסיבית. הרופא טוען שזה אסתמה אבל מזה חודרניים לא מרגיש טוב. האם הנזק נגרם מעבודה? האם זו אסתמה או יכול להיות התחלה של copd?

הוספת תגובה

• ממצאים בבדיקות

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/08/2025

שלום,
    הערכים שציינת לא מאפשרים לחוות דעה (חלק חסר, חלק בערכים אבסלוטיים...).
    אסתמה צריך להוכיח כולל, בתגר מטאכולין ובדיקות עזר נוספות אם הספירומטריה תקינה. אם התלונות נמשכות אני מציע שתפנה לרופא ריאות מומחה שיעריך את מצבך לאשורו וייטפל במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לאסתמה ובדיקות מטכולין
    אמיר
    14/08/2025

שלום לך ד"ר,
    אמא שלי מרגישה מידי לילה כמעט כובד בנשימה והיא מגדירה זאת "הנשימה לא יוצאת".
    היא משתמשת במשאפים פוסטר 200/6 ו בוקר וערב וספיריבה בצהריים,
    רופא הריאות איבחן אותה עם אסתמה אבל היינו השבוע אצל רופא חדש שלא מתרשם שיש כאן אסתמה,
    הוא שולח אותה לבדיקת מטכולין וביקש להפסיק משאפים 72 שעות לפני הבדיקה,
    אמא עושה אhנהלציה לפעמים עם אירובנט וסודיום כלוריד,
    האם גם אותם צריך להפסיק לפני הבדיקה ואם כן,כמה זמן,
    איזה בדיקות היא צריכה לערוך חוץ ממטכולין כיוון שהיא סובלת כמעט מידי לילה,
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אסתמה ?

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/08/2025

שלום,
    מקובל להשאר רק עם ונטולין לפי צורך עד 6-8 שעות לפני הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דום נשימה בחומרה קשה
    רועי
    14/08/2025

שלום,
    שואל לגבי אמי בת 68, ללא רקע נשימתי, ללא עודף משקל (BMI 23.4)
    מזה מספר שנים סובלת מקושי בבליעה, מזון מוצק נתקע בגרון לעיתים מיד לאחר הבליעה קרובות, ובנוסף יובש בפה. בדיקת בליעה אנדוסקופית FEES לפני שנתיים היתה תקינה, וכך גם גסטרוסקופיה.
    בשל תלונות אלו נשלחה ע"י אאג לבדיקת שינה ביתית.
    בבדיקה נמצא דום נשימה בדרגה קשה עם צפיפות ארועים 30 לשעה. בשכיבה צפיפות הפסקות הנשימה 46
    נרשמו 162 ירידות ברמת ריווי החמצן מרמה בסיסית של 100 אחוז עד למינימום 52. רווי החמצן היה מתחת ל-90 ב-2 % מהבדיקה. הומלץ על CPAP. מצורף דוח הבדיקה
    רציתי לשאול
    - האם דבר זה אופייני שיש ירידה כה ניכרת עד 52% בסטורציה בדום נשימה חסימתי ? האם לא אמורים להיות מנגוני הגנה שיעירו את האדם בירידה מתונה יותר ולמנוע מצב כזה במצב של דום נשימה חסימתי בדרך כלל?
    - איך והאם הדום נשימה קשור אם בכלל להפרעה בבליעה? - - האם ייתכן קשר לחולשת שרירי בליעה/לוע שתגרום לשניהם גם יחד ?
    תודה רבה על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    דום נשימה בחומרה קשה

הוספת תגובה

• דום נשימה בשינה

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/08/2025

שלום,
    אכן ירידות קשות בריווי החמצן בעת דום נשימה, אבל אלו מממצאים שניתן לראות בבעיה שכזו. מנגנון ההגנה הוא ההתעוררות בעקבות החסימה וחזרה לנשימה אפקטיבית, וחוזר חלילה. האפקט מצטבר.
    לגבי הקשר לבליעה זהו לא הקשר נפוץ או הכרחי. מאידך יתכן והפרעת הבליעה משפיעה על דום הנשימה. מציע ליידע את א.א.ג ולהמשיך בברור בעיית הבליעה ומאידך לטפל בדום הנשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמט בבסיס הריאה
    ענת
    12/08/2025

בסיטי בטן ואגן -פרוטוקול אבנים בדרכי השתן(ללא חומר ניגוד)
    נכתב שיש מספר תמטים סובסגמנטריים בבסיס ריאה שמאלית.
    מה המשמעות?והאם צריך המשך בירור.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תמט בבסיס הריאה

הוספת תגובה

• תמטים סוב-סגמנטריים

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/08/2025

שלום,

תמט סוב-סגמנטרי הוא אזור קטן של ריאה ללא אוויר. הסיבה לתמט יכולה להיות לחץ חיצוני על רקמת הריאה או חסימת הסמפון, מסיבות שונות. רצוי שרופא ריאות יבחן את צילומי ה CT בהקשר לרקע הרפואי שלך ויחווה דעתו בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה תפקודי ריאות
    ליאת
    10/08/2025

היי ד"ר,

שמי ליאת בת 33

עשיתי בדיקה תפקודי ריאות

לא מעשנת ,שוקלת 75 גובה 1.60

Forced Vital capacity

FVC 63

FEV1 61

FEV1/FVC% 96

PEF -

FEF25-75% 52

MEF25% 49

MEF50% -

MEF75% -

FEV6 -

FEV1/FEV6% -

MIF/MEF50% -

FEV1/VCmax% 96

Body plethysmography

sRaw -

Raw -

sGaw -

Gaw -

FRC(Pleth) 52

TLC(Pleth) 66

RV(Pleth) 31

RV/TLC(Pleth) 47

ERV 77

DLCO

DLCO 68

DLCO corr 68

DLCO/VA 94

VA 72

TLC(DLCO) 74

יש לי בקרע אסתמה ילדות

רגישות House Dust Mi - 2+ Whl/Flr mm בית אבק קרדית

ושאלה נוספת יכול להיות בגלל שהייתי לפני שלושה שבועות לערך מונשמת יומיים יש לי את הנתונים האלו?, או שאין קשר ,

האם זה יעבור הקשיי נשימה

מה בדיוק זה אומר שיש לי?

יש לי רופא רק עוד 4 חודשיים

אתה ממליץ לי להמשיך במשאף שרשם לי הרופא symbicort turbuhaler 160 4.5

ובמכשיר אינהלציה budesonide 0.5 mg 2 מ"ל במזרק לשים על מספר 2

Sodium chloride 0.9% 1 במזרק לשים על מספר 1

Salbutec respiratory solution salbutamol 5 MG- 0.5 במזרק לשים על מספר 0.5

תודה מראש ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה תפקודי ריאות

הוספת תגובה

• בדיקת תפקוד ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/08/2025

שלום,

התוצאות לא מדגימות חסימה בדרכי הנשימה, כמו שרואים בהחמרת אסתמה. למעשה אין שום חסימה. לעומת זאת יש תמונה רסטריקטיבית (הקטנה שלך נפחי הריאות) משמעותית, יתכן וקשורה למה שעברת לאחרונה.
    לא אוכל לתת לך המלצות טיפוליות, עלייך להבדק בהקדם ע"י רופא המשפחה לבדיקה ואולי צילום, שישקול על פי מצבך מה נכון לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה