מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר בין מחלת ריאה וחולשה בידייםאבי10/02/2025
שלום דוקטור, אובנתי בסיליקוזיס, הפרעה רסטריקטיבית קשה עם סימנים של אובסטרוקציה, היפוקסמיה, מועמד להשתלה, משתמש בחמצן בשעות הלילה. לאחרונה במהלך מספר חודשים, כוח השרירים שלי ירד בזרועותיי ואינני יכול להחזיק אפילו מחבת ריקה.
האם תיאורטית יש קשר בין האבחנות שציינתי לעיל ובין חולשת שרירים בזרועות. ואם כן, מה הדרך לשלול מחלות אחרות, כלומר איזה בדיקות קיימות לבדיקת קשר משוער זה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיליקוזיס וחולשת ידיים
ד''ר שבתאי ורסנו13/02/2025שלום,
סיליקוזיס היא מחלה עם פוטנציאל השפעה סיסטמית/על כל הגוף כולל אפשרות לחולשה כללית. יחד עם זאת יש גם מחלות האטואימוניות שמתלוות לה כגון סקלרודרמה, ופולימיוזיטיס שיכולות להסביר את התופעה. מומלץ להתייעץ עם רופא הריאות המטפל וראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות רנטגן שלא ברור לי וקצת מפחיד אותישמעון10/02/2025
שלום וברכה לאחר כ חודש של שיעול עם חרחורים עשיתי צילום חזה ולא הבנתי משהו שם שקצת הלחיץ אותי שקראתי פירוש (לא מומלץ) ולשאלה יצא בפיענוח חזה רנטגן ככה "על רקע שינוים אינטרסטיציאליים כרוניים לא הודגם תסנין, תפליט או גודש ראתי. צל הלב בגודל רגיל. האם יש משמעות?" אשמח לתשובה קצת (הרבה) חרדתי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות רנטגן
ד''ר שבתאי ורסנו13/02/2025שלום,
מדובר בצילום חזה פשוט שעל פי המפענח יש בו שינויים אינטרסטיציאליים כרוניים (כלומר, שינויים במבנה רקמת הריאה).
ממצאים כאלו בצילום חזה רגיל אינם בהכרח מדויקים אבל
זה מצריך בדיקה אצל רופא ריאות שיראיין/יבדוק וישקול ביצוע תפקודי ריאות מלאים וCT חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"ל עם פיברוזיס ריאות ברקעאבי30/01/2025
שלום דוקטור, האם עם FEV1 40 ודיפוזיה 32 עקב פברוזיס ריאות, מותר לטוס לחול במשך 4 שעות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה לחול
ד''ר שבתאי ורסנו01/02/2025שלום,
זה לא שאלה של מותר אלא מהםן הסיכונים.
ממליץ להתייעץ עם רופא הריאות האישי שלך. הפגיעה בכושר הדיפוזיה היא חמורה. עולה שאלה של צורך בחמצן לטיסה ולחו"ל, צורך במכתב באנגלית המפרט מחלתך, במידה ותצטרך לפנות שם לעזרה רפואית, וכיו"ב. הנטייה שלי היא לא למנוע תוכניות אבל לחדד סיכונים ולהיות מוכן במקרה של החמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מתמשך וקוצר נשימה במאמץדבי27/01/2025
מזה מספר חודשים משתעלת ללא הפסקה, מלווה בקוצר נשימה במאמץ. ביצעתי תפקודי ריאות-מצ"ב תוצאות (יש לציין שאני מאובחנת בסקלרודרמה עם נוגדים לאנטיצנטרומר) - האם יש הסבר לשיעול וקוצר נשימה ומה עלי לעשות ?
Lung Volumes Pred Act %act/Pred
VC 2.78 2.79 100%
IC 1.97 1.91 97%
ERV 0.82 0.88 107%
RV 1.82 1.7 93%
TLC 4.77 4.49 94%
RV%TLC 38.68 37.88
FRCpl 2.64 2.58 98%
sG tot 1.04 0.89 86%
FVC 2.69 2.79 104%
FEV1 2.27 2.04 90%
FEV1%F 84.39 73.08
MMEF 2.95 1.39 47%
PEF 5.95 6.68 112%
MEF50 3.63 1.94 53%
MEF25 1.34 0.45 33%
PIF 6.25
DLCO_SB 22.41 16.99 76%
KCO_SB 4.70 4.17 89%
VA_SB 4.62 4.08 88%
VIN_SB 2.78 2.67 96%
Hb 13.4
MVV 90.1
MIP Peak 56.92
MEP Peak 71.44* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול וקוצר נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו29/01/2025שלום,
אני מניח שאת במעקב רופא ריאות/ראומטולוג והכי נכון זה לשתף אותם.
תפקודי הריאה בתחום התקין אם כי כושר הדיפוזיה DLCO הינו ברף הנמוך של הנורמה= חשוב לבשוות התפקוד עם קודמיו. כוחות שרירי הנשימה MIP, MEP נראים לי קצת נמוכים אבל לכל מכון בדיקה יש את הנורמה שלו= צריך לברר % מהנורמה.
חשוב להדגיש כי סקלרודרמה היא מחלה סיסטמית ולכן קוצר נשימה יכול לנבוע לא רק בשל בעייה ריאתית, אלא מעוד סיבות כגון לב, שריר וכיו"ב. בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה זיהום אטיפי בריאות כנראה בתהליכי ספיגה?נוני22/01/2025
מה זה זיהום אטיפי בריאות כנראה בתהליכי ספיגה?
זהום אטיפי בריאות
ד''ר שבתאי ורסנו26/01/2025שלום,
הכוונה בד"כ היא לזהום/דלקת ראות הנגרמת ע"י חייידקים פחות שכיחים כמו מיקופלסמה, והסימפטומים בד"כ פחות סוערים. בספיגה הכוונה בדכ לממצא רנטגני שנעשה קטן יותר לעומת צילום קודם. במקרה שלך בכדי לדעת מה הכוונה עלייך לחזור לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה תהליך זיהומי אטיפינוני21/01/2025
מה זה זיהום אטיפי בריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ברונכיטיס כרונינתנאל לוי10/01/2025
היי
עשיתי ct חזה ומצאו ברונכיטיס כרוני . הייתי אצל רופאת ריאות . היא נתנה לי רלבר . אני מרגיש שיפור בנשימה . לפני זה היה שבעישון תחושת מחנק . עכשיו אני מרגיש טוב אבל מעשן כרגיל . אני מודאג שמה המשאף שהרופאה נתנה לי מרחיב את הדרכי נשימה עליונות . אבל בעצם בגלל שאני עוד לא הפסקתי לעשן . כל הנזק יכול להגיע לפתח ocpd . הרופאה אמרה שיש לי זמן ולהפסיק לעשן . מה דעתך דוקטור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיטיס כרונית
ד''ר שבתאי ורסנו13/01/2025שלום,
במקרים כאלו יש לבצע בדיקת תפקודי ריאות ולחזור לרופא המטפל, כולל רופא ריאותבמידתהצורך. הפסקת עישון/גמילה= מאתמול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 22 עם אצבעות קלבינגציונה06/01/2025
הבן של בן 22 השתחרר עכשיו מהצבא
יש לו אצבעות קלבינג
הוא בריא בדר"כ
כשהיה ילד קטן אובחן באסמה של העור אבל זה עבר לו עם השנים
לא יודעת לאיזה רופא לפנות ומה לעשות
לפנות לרופא ריאות
או לרופא עור וציפורניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלבינג של האצבעות
ד''ר שבתאי ורסנו06/01/2025שלום,
ראשית יש לוודא שאכן מדובר בקלבינג. לצורך זה אפשר להתחיל עם רופא ריאות. קלבינג אמיתי יכול להיות משפחתי או על רקע של מחלות שונות, לא רק ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאבא שלי COPD ואי ספיקת לבמלווינה שקטרוד31/12/2024
לאבא שלי COPD ואי ספיקת לב והוא ביום מדי פעם מתחבר למחולל חמצן מתי שסטורציה יורדת. בלילה הוא כל הזמן מחובר למחולל דרך משקפי חמצן מחוברים לאף ולאחרונה מתעורר בבוקר עם מלא דימום מהאף ממש זרם. למה זה קורה ומה אפשר לעשות ? האם חמצן מייבש עור באף?
COPD אי ספיקת לב ודימום אפי
ד''ר שבתאי ורסנו01/01/2025שלום,
הדימום בהחלט יכול להגרם מיבוש ריריות האף ע"י החמצן. מומלץ להוסיף למחולל מיכל מים/מכשיר מאייד דרכו יעבור החמצן, לבדוק מה הזרימה המינמלית של חמצן הדרושה לו, ושרופא א.א.ג יבדוק מצב האף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת תוצאות הבדיקה של צילום חזהשאדיה29/12/2024
שלום רב,
אבא הופנה לעשות צילום חזה לפני ניתוח גב
להלן התוצאות שהתקבלו:
צל הלב: תקין
המדיאסטינום: גודל תקין
הסינוסים הקוסטופרניים: תקינים
הסרעפת: תקינה
שדות הריאה: אין עדות לתסנין דלקתי או גודש ריאתי
חשד לממצא בריאה שמאלית
אוורור: אוורור תקין
נוזל פלאורלי: אין עדות לנוזל פלאורלי
חזה אוויר: אין עדות לחזה אוויר
שלד הגרמי של בית החזה: שינויים ניווניים בעמוד שדרה גבי
סקוליוזיס קמורה בעמוד שדרה גבי
מצב לאחר סטרנוטומיה
מומלץ צילום חזה צדדי שמאלי.
השאלה שלי הינה: מה הכוונה במושג ״ממצא״ האם זה בהכרח גידול? האם יש סיכוי לטעות בפענוח תוצאות הצילום? חשוב לציין בזמן ביצוע הצילום אבא היה עם נזלת וצינון וקצת משתעל עם דלקת בגרון.
אודה לעזרתך לקבל הסבר על התוצאה ואיך צריך להתייחס אליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו29/12/2024שלום,
המפענח למרבה הצער לא פרט את מאפייני הממצא. זה יכול להיות כל דבר. יש לבקש פרטים נוספים ולהבדק בהקדם עם הצילום ע"י רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן? -שאלה לד"רשואלת26/12/2024
שלום ד"ר
אני בת 35. לאחרונה הומלץ לי לשים פלסטר על הפה כשמתאפשר בשעות היום ולישון עם הפלסטר על הפה לאורך הלילה כדי לתרגל נשימה דרך האף במקום נשימה דרך הפה.
נאמר לי שנשימה זו מפחיתה חרדה,לחץ דם גבוה ודופק .
האם לדעתך זה בסדר לישון עם פלסטר על הפה במשך כל הלילה כדי לתרגל נשימה דרך האף או שיש בזה סכנה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מסוכן?
סוג הטיפול הזה לא מוכר לי. יש לשאול את הממליץ. בכל מקרה רצוי שניתן יהיה להסיר את הפלסטר בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת סיטיאסתי26/12/2024
שלום,
עשיתי בדיקת סיטי ובפיענוח רשום: שינויים ברונכיאקטטיים מתונים בבסיסי הריאות.
מה זה ? האם זאת מחלה שניתנת לריפוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סי טי
ברונכיאקטזיות הכוונה לסמפונות שהתרחבו. עלול להגרם מזיהומים חוזרים ולהוות סיבה לזהומים חוזרים. כדאי שרופא יראה את הצילומים בקונטקסט של מצבך הבריאותי/תלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת הנשימה בזמן האחרוןדימה24/12/2024
שלום וברכה ,יש לי שאלה בבקשה .אני בזמן אחרון מרגיש את הנשימה שלי לרוב בצד שמאל ,כאילו אני נושם ושם לב שאוויר נכנס לראיות שלי אף פעם לא הייתי מרגיש את זה הייתי נושם אוטומטית.
אין איזשהי בעיה פיזית במאמץ וכולי.מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת נשימה.
התלונה הזו לא מכוונת למשהו ספציפי. מוטב שתיגש לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לביקורת אצל רופא ריאותדוד22/12/2024
בהמשך להודעה שנכתבה אתמול, אצין את מדדי בדיקת הספירומטריה לאורך הזמן
בתאריך 10.10.22 המדדים היו
fev1 105%
fvc 94%
fev1/ fvc 87
ואילו הבדיקה האחרונה שנעשה בתאריך 17.12.24 המדדים היו
fev1 97%
fvc 88%
fev1/fvc 85
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך לביקורת
הנתונים בבדיקה הנוספת הינם מעט פחותים אך עדיין בטווח הנורמה. משתי נקודות זמן אי אפשר לדעת האם מדובר בנטייה לירידה, צריך להשוות עם כל הבדיקות שבוצעו עד היום (ובעתיד). בנוסף, וחשוב! לא ביצעת בדיקת דיפוזיה ריאתית, ובסוג המחלה שלך זה מאד חשוב. בדיקת כושר הדיפוזיה צריכה להכלל בכל בדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקורת אצל רופא ריאותדוד21/12/2024
שלום, לפני שנתיים וחצי אובחנתי עם מחלה שנקראת hp עקב חשיפה לציפורים שגידלתי, בהמלצתו התפטרתי מהם. בזמנו הרופא עשה לי את הכל הבדיקות כולל: בדיקות דם, ברונכוסכופיה וביופסיה, ct, תשאול וכו לבסוף הגיע להחלטה שיש לי hp. השבוע
הייתי בביקורת אצל הרופא שלטענתו הכל יציב ואין צורך בטיפול בשלב הזה ועליי להגיע שוב בעוד חצי שנה עם סיטי עדכני ובדיקת ספירומטריה. העניין שבדף הסיכום עד היום היה רשום הבחנה יכולה להיות hp בלבד, ועכשיו ראיתי שנכתב שיכול להיות hp או פתולוגיה פיברוטית כמו nsip פיברוטי או ipf, השאלה שלי האם יכול להיות ששנתיים אחרי ההבחנה פתאום זה יהיה ipf? הסיטי סטטי מהיום הראשון שעשיתי אותו מלפני שנתיים וחצי.
בנוסף נעשתה לי בדיקה של הליכה 6 דק 450מ' ויצא תקין בסיומה סיטורציהה 96
מה דעתך בנושא? האם זה יכול להיות ipf?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
HP ביקורת
ד''ר שבתאי ורסנו24/12/2024שלום,
האבחנה של HP מבוססת בארץ, בהעדר בדיקות סרולוגיות שגם הן לא לגמרי אבחנתיות, מבוססת על מראה ב CT +.- ברונכוסקופיה, והן לא תמיד חד משמעותיות. בנוסף HP יכול להפוך לפיברוטי דמוי UIP ואז המראה דומה למראה ב CT של IPF. הספירומטריה שלך תקינה אבל במקרה שלך יש לבצע תפקוד ריאות מלא כולל דיפוזיה ולהשוות לקודמיו. מעבר לכך אתה צריך להיות בקשר עם רופא הריאות שלך ולבקש ממנו הבהרות והסברים, זה טיב הקשר הרצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)