מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תפקודי ריאה ברקע hp פיברוטי קלדוד04/08/2025
שלום לאחרונה עברתי בדיקת תפקוד ריאות מלאה כחלק ממעקב אחר HP (דלקת ריאות רגישות יתר) שאני סובל ממנה. חלק מהפרמטרים השתפרו במקצת - לדוגמה, DLCO גדל מ-68 ל-72 - אבל TLC ירד מ-92 ל-84. הספירומטריה נשארה ללא שינוי ב- (fvc) 94%. שמתי לב שבבדיקה הקודמת היה אויר כלוא ואילו פה הוא פחת משמעותי, למשל rv ירד בחצי שנה מ105 ל78
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה HP
ד''ר שבתאי ורסנו04/08/2025שלום,
יש לעקוב אחר תפקודי יראה תקופתיים ולראות את המגמה Trend. שתי נקודות זמן עם שינויים קלים, אינן מספקות. הערכים שלך בתחום התקין חוץ מ DLCO שהינו נמוך במידה קלה (ערך תקין תחתון= 76%).
בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בממד לילדה עם בעיות נשימה חוזרותלירון02/08/2025
אנחנו עוברים לבניין חדש יחסית, קומה 5 מתוך 8,
אנחנו מתלבטים אם לתת לבתי בת השנתיים ו4 חודשים לישון בממד כיוון שהיא סובלת מסטרידו חוזר והתקפי שיעול בעיקר בחורף אך לא רק. מטופלת במעקב אצל רופא ריאות ובהתקפים לוקחת משאפים כחול ונטולין וכתום פלקסיטול.
האם יש סכנה אם תשן בממד ועדיף באופן חד משמעי שתשן בחדר רגיל? או שאין בעיה כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילדה במ"מד.
ד''ר שבתאי ורסנו03/08/2025שלום,
הפורום הזה רק למחלות ריאה במבוגרים. פנו בבקשה לפורום ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות עם אסטמהמיכל30/07/2025
שלום דר,
בת 40 , לאחרונה אובחנתי עם דופק גבוה ולחץ דם גבוה שכרגע בהליכי בירור.
ברקע אסתמה שמאוזנת עם סימביקורט על בסיס יומי .
רציתי לדעת מה נחשב פחות מסוכן לאסתמה- האם דרלין או קרדילוק?
והאם ניתן לקחת את שתי התרופות הנ"ל במקביל לסימביקורט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרדילוק
ד''ר שבתאי ורסנו02/08/2025שלום,
קרדילוק היא תרופה שיותר סלקטיבית ללב מאשר דרלין. אם הקרדילוק נחוץ, אז יש להשתמש בו כמובן, במקביל לטיפול באסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה חומה ודם בליחה אחרי הפסקת עישוןמשה מיכאל30/07/2025
היי, אני בן 34, עישנתי 17 שנה סיגריות באופן דיי כבד וגם קנאביס באופן דיי כבד.
הפסקתי לעשן לפני כ4 חודשים, אפילו טיפה יותר ומאז אני מרגיש זוועה, תאמת.
יש לי כל הזמן ליחה, בבוקר זה גם ליחה חןמה וצהובה, ואחת לכמה ימים/שבועות יוצא לי שליכטה של דם עם הרוק.
עשיתי אין ספור בדיקות, בדיקת תפקודי ריאות יצא תקין, רנטגן חזה יצא תקין, סיטי חזה לא הראה שום דבר סרטני או דלקתי. כן מצאו 3 קשריות קטנות מתחת ל8 ממ, מה שמצריך מעקב עוד חודשיים לעשות שוב סיטי.
בכל מקרה זה לא מפסיק וזה ממשיך באותו דפוס.
יש לי גם מחיצה עקומה באף ממש עד הסוף, אני מחכה לניתוח לתיקון המחיצה, כי הצד הימני כמעט תמיד סתום לי.
אני גם מכחכח בגרון באופן די כרוני.
לרוב הדם הזה יוצא מכחכוח בגרון או ממשיכה באף והפעם זה היה משיעול ויצא גם קצת יותר מבדרך כלל, שוב לא כמות גדולה אבל פשוט טיפה יותר.
אני חיי בחרדה מתמדת מאז שזה קרה פעם ראשונה.
כשעישנתי זה מעולם לא קרה ופצאום אחרי שהפסקתי זה התחיל לקרות, גם העניין עם הליחה החומה הזאת, ממש גוש חום כזה שיוצא לי כמעט כל בוקר.
אם כל הבדיקות שעשיתי הראו שהכל תקין, אז יכול להיות להיות שהכל תקין וזה נטו ניקוי של הריאות או משהו?
כמה זמן כל התהליך הזה לוקח גם? כי בהצחלה הבנתי שזה עד 3 חודשים ואני כבר עברתי כת הגבול הזה אז לא מבין עד מתי ארגיש זוועה ככה.
מלווים לזה גם תסמינים של טעם רע בפה וכאבי ראש על בסיס דיי קבוע.
אני מתמודד עם אובדן כרגע, אבא שלי נפטר לפני 7 חודשים, ומאז אני גם עם התקפי חרדות, קשיי נשימה בזמן ההתקפים, עלייה בקצב הלב, וביחד עם זה כל מה שאני חווה פיזית אני נמצא כל הזמן בחרדות קיומיות ולא מצליח להשתחרר מהם.
כרגע מחפש גם מטפל נפשי, אבל זה עדיין לא מסביר את הדם שיוצא לי מדיי פעם.
ושוב אגיד עשיתי בדיקות לריאות ולא יצא כלום, וכבר פעמיים עשיתי בדיקת סיב אופטי באף וגם לא ראו איזה משהו שיכול לגרום לזה, אז אני אובד עצות וממשיך להיות בחרדות על החיים שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה חומה ודם
ד``ר שבתאי ורסנו02/08/2025שלום,
עקרונית, לאחר הפסקת עישון כרוני ישנה תגובה פרדוכסלית של ייצור יתר של ליחה, כי רקמת הסמפונות מתחדשת. זה דועך בהמשך. לגבי מקור הדימום- לפי התאור זה מכוון יותר לדרכי נשימה עליונים (אף/סינוסים/לוע/חניכיים) ולא לריאות. על פי מה שציינת עברת בדיקות מקיפות ששללו סיבה נראית לעין, וזה אמור להרגיע אותך כי לא מדובר בסיבה מסכנת. שקול עם הרופא שלך טיפול אנטיביוטי למקרה של זהום כסיבה לדלקת ודימום, והמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ליחה/רוק עם דם
ד''ר שבתאי ורסנו02/08/2025שלום,
התמשכות שעול וליחה לא מפתיעה בתקופה שלאחר הפסקה של עישון ממושך. אפילו יש תגובה פרדוכסאלית של התעצמות הליחה בתחילה, בגלל התחדשות ציפוי הסימפונות. התאור של הדימום מכוון יותר למקור מדרכי נשימה עליונים (אף/סינוסים/לוע/חניכיים). בצעת בדיקות מקיפות ששללו סיבה נראית לעין וזה אמור להרגיע אותך. השקול טיפול אנטיביוטי לדרכי נשימה עליונים יחד עם הרופא שלך, במחשבה שמדובר בזיהום/דלקת עם תוצאה של דימום, והמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטלקויות בריאות קולונוסקופיה וירטואליתזוקי29/07/2025
בת 65.תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת,לחץ דם נוטלת תרופות ,סובלת מרפלוקס כרגע בלי תרופות .מקפידה על תזונה מתאימה.
אין שעול ,מעולם לא היו לי דלקות ריאות, אין תלונות ,לא מעשנת .
בצעתי
.קולונוסקופיה וירטואלית. לגבי המעי הגס זה תקין ,אבל יצא הממצא הזה :
מעבר חזה בטן מודגמים שינויים צלקתיים באונות התחתונות משני הצדדים ,ממצאים אשר לא נראו בבדיקת הקולונוסקופיה הקודמת ב2020.
נשלחתי על ידי רופא משפחה לרופא ריאות עם הסיטי עדיין לא הייתי
מה דעתך מה משמעות הממצא?
האם זה ממצא מדאיג משמעותי,מסכן חיים ?
האם רופא ריאות לפי הסיטי של הקולונוסרופי וירטואלית יכול לאבחן את הממצא?
האם מה שיצא בקולונוסקופיה וירטואלית מספיק אמין ואכן יש לי הממצא הזה בריאות או יותר גרוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצטלקויות
ד''ר שבתאי ורסנו29/07/2025שלום,
יהיה צורך בהשלמת CT חזה בחתכים דקים ובתפקודי ריאות מלאים, במידה ורופא הריאות יתרשם ממצא משמעותי ב CT בטן/מעבר חזה שביצעת. "הצטלקויות" זו לא אבחנה ספציפית ולא ברור מה משמעותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום חזה go mkkho kt crurhoאדמונית24/07/2025
בצילום חזה צללים ללא גבול חד בודדים עד כ- 1.2 ס"מ דו צדדי טיבם אינו ברור האם זה גרורות?
יש לציין שיש חשד לסרטן לבלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו28/07/2025שלום,
רק מהתיאור הזה לא ניתן לקבוע במה מדובר. בשל הרקע מומלץ CT חזה כהמשך הברור ומשם להתקדם בברור על פי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית 5מ״מ בריאה ימין וכאבי גבנטלי בבאי23/07/2025
יש לי קשרית 5 מ״מ בחלק העליון בריאה שמאל ויש לי קשרית 3 מ״מ בצד ימין בחלק התחתון של הריאה ועוד גוש של 6 מ״מ בכליה את כל זה ראו בכלל ב CT שעשיתי כי יש לי כאבי גב בדיוק באזורים שראו גושים.. האם יש סיבה לדאגה? כי הרופא אומר שלא ושנעשה מעקב עוד חצי שנה
אשמח לעוד חוות דעת
תודה רבה
קשריות בריאה
קשרית של 5 ממ' הגישה היא מעקב הדמייתי וזאת בהתאם לגורמי סיכון (עישון, סיפור משפחתי, חשיפות וכו'). לגבי הממצא הכלייתי אני מניח שהמליצו בשלב ראשון להמשיך לבדיקת אולטרא-סאונד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמחות באסטמה לא מאוזנתיורי21/07/2025
שלום, יש לאשתי אסטמה מאוד קשה שקשה לייצב ולוקחת טונות שח סטוראידים כבר יותר מחצי שנה. חשבתי לקחת אותה למרפאת אסטמה קשה.בכנות איזו ידועה כטובה יותר, בבלינסון, שיבא או הדסה עין כרם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה קשה
ברוב בתי החולים מטפלים באסתמה קשה. בחר את מה שנוח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות - האם קורונה? מה לעשות?מתעניין21/07/2025
שלום, שואל לגבי אישה בת 71, שכבר כמה ימים עם חולשה, היה גם חום לא גבוה, שיעול חזק, ונזלת. נשלחה על ידי הרופא לבצע בדיקת רנטגן, וכל התוצאות היו תקינות, למעט - "ציור ריאתי אינטרסטיציאלי מעט מוגבר בבסיש של ריאה שמאל".
אין עדות לתסנין ולתפליט פלוירלי.
האם זה מעיד על דלקת ריאות? האם יש צורך באנטיביוטיקה?
תודה.
דלקת ריאות?
התאור הזה שבצילום הוא לא תיאור קלאסי של דלקת ריאות טיפוסית. יחד עם זאת זה לא לגמרי שולל. הגישה הטיפולית צריכה להיעשות במקרה זה על פי הרושם הקליני של הרופא. בדיקת קורונה מאבחנים בבדיקת מטוש או בבדיקת דם ספציפית ולא בצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בסרעפת לאחר מעקפיםאני19/05/2025
בן זוגי בן 53 עבר ניתוח 4 מעקפים לפני 4 חודשים.
במהלך האישפוז לא נאמר לו כי נפגעה הסרעפת והיא ממוקמת כרגע גבוה.
רק ביום האחרון נשלח לאולטרסאונד לסרעפת.
מאז עבר תפקודי ריאה כיוון שרשמו לו במכתב השחרור כי סובל מ ocpd חמור , דבר אשר מעולם לא דובר וגם לא היו תסמינים.
תפקודי הריאה פחותים משמעותית ( 50 אחוז )
האם הפגיעה בסרעפת היא הסיבה לתפקודי הריאה הנמוכים?
הסיטורציה שלו מאז הנמתוח נהוכה לעבר במקום 98 עומדת על 93
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פגיעה בסרעפת
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2025שלום,
התאור מעלה חשד לשיתוק של הסרעפת. תפקודי הריאה יכולים להיות מושפעים מכך, אבל לא באבחנת COPOD. ממליץ לפנות לרופא ריאות לשם הערכה ומעקב ושקילת עזרה. הסרעפת עשויה להתאושש ספונטנית בטווח של שנה -שנה וחצי מהניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתגר מטכולין חיובי הבנה תוצאהאאא417/05/2025
קיבלתי תוצאה של אתגר מטכולין אשמח להבין מה זה אומר אובחנתי לפני כמה שנים עם אסתמה אבל זאת פעם רטשונה של אתגר מטכולין אשמח להבנה האם מדובר אסתמה קלה?
Pd20 8.54 )du( pd20 mg 0.0171
Pc20 mg/ml 0.887. Pc mg 0.089
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מטכולין חיובי אסתמה עזרהאא417/05/2025
קיבלתי תוצאה של אתגר מטכולין אשמח להבין מה זה אומר אובחנתי לפני כמה שנים עם אסתמה אבל זאת פעם רטשונה של אתגר מטכולין אשמח להבנה
Pd20 8.54 )du( pd20 mg 0.0171
Pc20 mg/ml 0.887. Pc mg 0.089
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה ומטאכולין
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2025ראה תשובה מהיום באותו נושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטכולין אסתמה הבנהאני416/05/2025
שלום רב דר
אובחנתי בעבר עם אסתמה של מאמץ
בבדיקה מטכולין שבוצעה רשום pc 20 1 מג תגובתיות יתר
אשמח לדעת מה זה אומר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטאכולין ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2025שלום,
התוצאה מעידהעל תגובתיות-יתר בינונית גבוהה של הסמפונות. זה יכול לתמוך באסתמה עם יש סימפטומים מתאימים ואין להם הסבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטורציה נמוכה בזמן הלילהאבי05/04/2025
שלום דוקטור, בחודשיים האחרונים, לעתים קרובות אני מתעורר בלילה, ואם אני מצליח מייד למדוד את סטורציה, היא תמיד 81%, משום מה לא 82 או, למשל, 83, פלוס סיוטים ברגעים אלה. דקה לאחר מכן כשאני קם, סטורציה כבר מעל 90%. האם יש קשר לסיליקוזיס? תודה רבה
סטורציה בלילה
ד''ר שבתאי ורסנו06/04/2025שלום,
ראשית אתה צריך לוודא שאתה מודד סטורציה במכשיר אמין, במיוחד אם זה בזמן שאתה ישן (שעון חכם לא מספיק אמין). עקרונית בלילה בעת שינה עמוקה תתכן ירידה מסויימת בסטורציה גם אצל בריאים (שנשארת בתחום הנורמה) ויותר מכך במחלת ריאות. הירידה היא לעומת הסטורציה בערות. אם היא נמוכה יחסית בערות אז בלילה היא עלולה לרדת מתחת לנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבאמיס- ספריי נגד אלרגיה המשךדניאל04/04/2025
שלום דר"ר
בהמשך לשאלתי אשמח לשאלה האם הספריי "אבאמיס "נגד אלרגיה יכול לגרום לתופעת לוואי של עייפות?
אני משתמש בו שנים עם הפסקות של יומיים שלושה כל 3-4 שבועות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבאמיס
ד''ר שבתאי ורסנו04/04/2025לא ידוע לי. אם אתה עומד להחליף סוג התרסיס, יתכן ויתברר האם יש קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)