מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעולדיאנה10/03/2010
שלום! אני חליתי בשפעת לפני כשכבוע והיה לי שיעול יבש עם ליחה ירוקה מגעילה מדי פעם.
לשמחתי היום אני כבר מרגישה טוב ושיעול נהיה קל יותר, ליחה יוצאת עם פחות מאמץ. גם הקול שלי חזר להיות נורמלי.
רך דבר אחר קצת מפחיד אותי, כשאני משתעלת אז יוצא לי צליל מוזר שמזכיר קצת שריקה, או שכאילו משהו בגרון שלי מרטט. יש לי גם כאבים באיזור של גרון כי התאמצתי חזק כאשר השתעלתי.
האם זה סתם משהו שלא צריך לשים לב לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול
ד''ר שבתאי ורסנו11/03/2010שלום,
ככל הנראה עברת ברונכיטיס זהומית. השיעול עלול להמשך עוד תקוםפה. לא הייתי מתרגש במידה והנטייה היא לשיפור. תני לזמן צ'אנס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT ריאותליאת09/03/2010
שלום רב
לאחר אירוע של קוצר נשימה והתעלפות פוניתי למיון. בשל ערכי D-DIMER גבוהים הוחלט לערוך לי CT ריאות, אשר לא מצא עדות לתסחיפים ריאתיים אולם, האבחנה היתה : "פרנכימת הראות ללא תסנין או תהליך מוקדי. הודגם NODULAR PATTERN דיפוזי דו"צ - כתוצאה מעישון ? מחלה אינטרסטיציאלית??". אודה על הסבר האבחנה והמלצה היכן להמשיך מכאן מבחינת בירורים ו/או טיפולים אפשריים. תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות CT ריאות
עלייך לפנות עם הצילומים לבדיקת רופא ריאות. התאור של הצילום הוא גרפי בלבד והאבחנה המבדלת גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדנה09/03/2010
שמי דנה ואני בת 17 כבר כמה שנים שיש לי קושי בנשימה. נבדקתי אצל רופאת אף אוזן וגרון ולא נמצאה שום בעייה אסמטית . הנשימות שלי חזקות{לפי מה שאומרים קרובים} והתחושה היא שאני לא מצליחה למלא את עצמי מספיק באוויר ושתהליך הנשימה לא נוח וממצה אני עוסקת בספורט ובעבר גם ניגנתי בכלי נשיפה ורוב הזמן אני מנסה לנווט את הנשימה לסוג הפעילות בקושי רב.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דנה
את צריכה לפנות לרופא ריאות שגם יבצע תפקודי ריאות ובדיקות נוספות בכדי למצוא את הסיבה לתחושתך. רופא א.א.ג הוא לא הכתובת במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשאיפה, בצד שמאלמ09/03/2010
אני חולת אסטמה כרונית בת 33, מטופלת באינהלציות יומיומיות (ליליות ליתר דיוק) של בריקלין במינון נמוך מאוד.
לאחרונה יש לי תופעה שמלחיצה אותי, אני מרגישה חוסר יכולת לשאוף אוויר פנימה לעיתים, מלווה בכאב בצד שמאל. התופעה חולפת לאחר שחרור של אוויר (גיהוק) אבל לאחרונה זה קורה לי כמעט כל יום .
הדבר לא קשור לתחושה של התקף. אבל לא נעים כלל.
במה מדובר? והאם זה צריך להדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בשאיפה, בצד שמאל
ד''ר שבתאי ורסנו09/03/2010שלום,
תחושת הקושי במילוי אויר עלולה לנבוע גם מלחץ נפשי למשל. לעומת זאת הכאבים בשאיפה עמוקה לא מתאימים למצב כזה ויכולים לנבוע על רקע כאב שרירים, דלקת קרום הריאה, חזה-אויר (פינצ'ור הריאה) ועוד.
מומלץ להבדק על ידי רופא שישקול גם הצורך בצילום חזה ותפקוד ריאה להערכת תלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת ריאותשיר07/03/2010
שלום
בני בן שנה ושבעה חודשים חולה בדלקת ריאות
הוא קיבל טיפול אנטיביוטי של מוקסיפן 250 לשבוע ואנהלציות של ונטולין בודיקורט ומי מלח.
האנטיביוטיקה באמת עבדה פלאים ויש ראינו שיפור
אבל כיומיים לאחר שהתחלנו לעשות אנהלציות עם הבודיקורט הילד נהייה מאוד חסר מנוחה, עם התקפי זעם רבים (4-3 פעמים ביום)
שזה מאוד לא אופייני לו בד"כ.
כבר עשינו לו בעבר אנהלציות בגלל ליחה מרובה, וברונכיט שהוא סבל ממנה אבל ללא בודיקורט.
כשפנינו לרופאה וביקשתי להחליף את הבודיקורט (ממה שהצלחתי להבין זה סטרואידים, אמנם במינון נמוך.. אבל עדיין) שראיתי שאלו יכולות להיות תופעות לוואי שלו.
היא לא הסכימה וטענה שהוא ממש צריך את זה אבל החליפה את הונטולין בסולבקס
רציתי להתייעץ לגבי סוג הטיפול הזה , האם הוא נראה אכן מתאים לילד ואין אופציה אחרת במקום הבודיקורט?
או שאולי אני באמת סתם לא רגועה?
ושאלה נוספת, האם אין פתרונות אחרים במקום אנהלציות ? אני מפחדת שהגוף שלו יתרגל לטיפול הזה והגוף שלו לא ידע להלחם בכך ותמיד יצטרך את זה
תודה רבה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/03/2010החלטה טיפולית היא בידי רופא ילדים שמטפל בילד, במידה וקיים חשד לתופעות לוואי יש להתיעץ עם רופא ריאות ילדים (לגבי הרכב הטיפולי נכון לעכשיו) . ילדים קטנים אינם מסוגלים להשתמש במשאפים, לכן אינהלציה זה דרך האופטימלית ביותר לטיפול מקומי . תופעות לוואי של סטרואידים סיסטמיים (כדורים או זריקות) הינן משמעותיות הרבה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
שיר07/03/2010האם אין מה לחשוש לגבי טיפול ממושך בחומרים האלו ?
לפני כחודש גם עברנו כמה ימים עם ונטולין ומי מלח ואפשר לאמר שבחורף האחרון היו כ 5 פעמים שהיינו צריכים לעשות לו אנהלציות..
האם אין מה לחשוש משימוש ממושך בחומרים האלו?
האם יש סיבה לקחת אותו לאבחון של אסטמה חס וחלילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמצן בדםאמא05/03/2010
אחרי בירורים אין ספור מסתבר שבני בן 17 עם פיגור ואפילפסיה והיפוטוניה מסתובב לו עם סיטורציה
שיורדת ועולה לסרוגין יש שעות שהוא עם סיטורציה 91-93 ואף יותר טוב ויש שעות עם סיטורציה
83-87 ללא שינוי בהתנהלותו והתנהגותו. מה עושים ? אולי תאיר את עינינו ! הרופאה אומרת שכנראה זהו מצבו הבסיסי וכך זה היה מאז ומתמיד ואם מתנהג רגיל אז עזבי אותו.
בדיקת גזים עורקיים תקינה ! היש לך עצה בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/03/2010יש לבצע הערכה ריאתית (תפקודי ריאות במידה ויש שיתוף פעולה מספיק) ויעוץ רופא ריאות. יש לבחון מקור לירידה בחמצון (במקרים האלה בדרך כלל סיבה היא אינה מחלה ריאתית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אמא07/03/2010אם זו לא בעיה ראתית מה לדעתך הגורם לעליות לסרוגין בסיטורציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/03/2010במקרים האלה הרבה פעמים מקור לירידה במחצון היא סיבה נאורולוגית (עצבית) או שרירית , אז קיימת הפרעה באיוורור ואז חמצון יורד וCO2 עולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באסתמה בגיל 94רחל04/03/2010
אבא שלי בן 94 , מקבל טיפול נגד אסתמה כבר 20 שנה. (תיאוטרים, פרדניזון 5 מ"ג ושני גלגלים??, זה מה שהוא אומר. ). לאחרונה לקה בלימפומה ומקבל מבטרה ו-chop. מצבו הורע בהרבה והוא בקושי נושם. הוא מרגיש גוש בגרון. הרופא בבית האבות אמר לו שאין מה לעשות בגילו. שמה שהוא צריך זה השתלת ריאות ואת זה הוא לא יקבל. הוא מאד מדוכא ממצבו ומהשיחה עם הרופא. האם אפשר לעזור לו? למי כדאי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/03/2010לצורך הערכה לגבי טיפול במחלתו הריאתית יש להגיע לביקור אצל רופא ריאות . לפני זה יש לבצע תפקודי ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדניעדינה הייקרין03/03/2010
ברשותך עוד שאלה אני משתעלת בערך שלושה חודשים עים הפסקות של שבוע או שבועיים כל פעם וזה שוב חוזר מתחיל עים גירוי מדגדג בגרון ובמיוחד בשינה אני חולת c o p d עים אימפיזמה
הייתי אצל אף אוזן גרון עשיתי צילום סינוסיטיס עשיתי משטח גרון עשיתי צילום לריאת שמראה רק על מחלתי עשיתי גסטרוסקופיה אין לי ריפלוקס ובכל זאת השיעול ממשיך להתריד
מפסיק פתאום לשבוע שבועיים ושוב מתחיל אני משתמשת למחלתי בסימביקורט וספריבה
האים אתה יכול להציע לי מה עוד לעשות כדי שהשיעול יפסיק זה מתסכל אותי מאד
בתודה מראש עדינה הייקרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/03/2010טיפול בשיעול הוא מצליח כשמצליחים למצוא ולטפל בגורם ישיר לשיעול (לפעמים מספר גורמים בו זמנית) . ממליץ להגיע לרופא ריאות ליעוץ לצורך הערכה וטיפול בגורם הריאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום של הריאותעדינה הייקרין03/03/2010
שלום רב אני חוזרת לישראל בקייץ מחול אני חולת ריאות יש לי צילום של הריאות
מדצמבר 2009 ויש לי צילום c t מיוני 2009 כשהייתי בבית חולים אני חולה במחלת
c o p d שאלתי האים כידי להביא את הצילומים איתי לארץ או שהם ישנים
לא הייתי רוצה לעשות יותר מידי צילומי רטגן כי ב2009 היו לי הרבה צילומים אים זה שיניים
סינוסיטיס והריאות אודה לכם לתשובה עדינה הייקרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדינה
יונתן04/03/2010כמה זמן את חולת copd מה תפקודי הראות שלך
העים את הית מעשנת בעברך עים כן אז כמה
ומה את מרגישה באופן כליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/03/2010חומר רדיולוגי הוא מספיק עדכני. מומלץ לבצע בדיקת תפקודי ריאות לפני ביקור אצל רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 36נננ03/03/2010
בבדיקות דם שערכתי עקב ליחה דמית שנמשכת מזה זמן מה,נמצא כי הפריטין 6 וpt% 100
האם זה מעיד על בעיה מסוימת?מה הטפול הנדרש כעת.
יש לציין כי יתר ערכי pt-inr 0.93 pt sec 10.1 aptt 24.5/
אני מודאגת מאד מתוצאות הבדיקות.
יש לציין כי עשיתי צלום חזה לפני שבועיים ובו נרשם כי הגברה של ציור ריאתי בבסיס ריאה שמאלית ונפוח יתר קל של הראות.
מה עלי לעשות?למה עלי לצפות?
אני לא מעשנת לא משתעלת ללא קוצר נשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/03/2010מקור להפרשות דמיות יכול להיות בדרכי אויר עליונות או תחתונות. יש להגיע לבדיקת א.א.ג כולל בדיקה עם סיב אופטי. במידה ובמקור לדם אינו בדרכי אויר עליונות , יש לפנות לרופא ריאות לצורך המשך בירור של כיח דמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כרוני ואסטמהאייל02/03/2010
שלום רב,
בילדותי סבלתי מקוצר נשימה, אשר לא אובחן כאסטמה.
לפני שהתגייסתי, עברתי בדיקת נשימה במאמץ ללא כל ממצא חריג.
לפני מספר שנים התחלתי לסבול משיעול כרוני , נזלת כרונית וגירוי בגרון. אחרי בדיקות שונות, הועלתה האפשרות שמדובר באסטמה ונשלחתי לבדיקת מטכולין. בבדיקה התגלתה רגישות בינונית.
לא עברתי בדיקת מאמץ מחודשת, אך בתפקודי ריאה (לא במאמץ) אני עומד על 60% עם שיפור ניכר לאחר טיפול במשאף.
כיום, כאשר אני מקבל טיפול קבוע במשאפים, תפקודי ריאה שלי תקינים (לא במאמץ, לא נערכה בדיקה במאמץ).
איך מסתדרים הדברים האלה? אני חושש שאולי אני מקבל תרופות מיותרות. האם זה אפשרי שבעבר לא הייתה ירידה בתפקודי ריאה במאמץ וכיום קיימת גם ללא מאמץ?
האם יש בדיקה שתאפשר לי לדעת בוודאות האם אני סובל מאסטמה או לא?
יש לציין שעדיין קיים אצלי קושי לנשום, אשר מתגבר בימים בהם אני לא ישן טוב.
אגב, הייתכן ובעיות שינה קשורות לאסטמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/03/2010אסתמה הינה מחלה רב גורמית ועדיין לא ידוע על יש בסיס גנטי או לא . אבחנת אסתמה נעשת על בסיס שילוב של סיפור החולה, בדיקה גופנית ובדיקות עזר (כגון, תפקודי ריאות, מבחני תגר- מאמץ או מטאכולין). אף בדיקה בודדת אינה מספיקה לאבחנה של אסתמה. בסך הכל סיפור שהוצג כאן מתאים לאסתמה . אסתמה יכולה להשתנות בתסמינים שלה לאורך השנים. טיפול הקבוע מיועד למנוע תסמינים ולשפר תפקודי ריאות. תסמיני אסתמה ליליים (שיעול או קשיי הנשימה) יכולים לגרום להפרעות שינה אך לא להפך.
לגבי המלצות לטיפול קבוע במקרה פרטני זה - ממליץ להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני משתעל יבש חזק מאודיצחק02/03/2010
ועים ליחה ירוקה שלבסוף לאחר הרבה מאמץ היא יוצאת אבל אני כבר בשיעול יבש שלא ניגמר,כשני משתעל עשיתי 2007 ניתוח הרניה בצלקת הניתוחית ואני רואה שגם שם פתאום הבטן כל פעם שאני משתעל אני מרגיש כאילו בני מעי יוצאים החוצה ,אני בקש תנו עיצה כיצד ובאיזו תרופת סבתא כדאי לי להישתמש,לפני כשנה+לקיתי בדלקת ראות והייתי בחדר מיון שם קיבלתי שתי בררות או להיתאשפז או לקנות אנטיביוטיקה חזקה מאוד שגם העלימה לי לגמרי את השיעול האים דלקת ראות הינה מחלה חוזרת או ,שהיא חד -פעמית כמו אדמת ואו חזרת למשל
ד``ר דניאל סטרובין02/03/2010במקרה של שיעול כרוני (שנמשך חודשים רבים) , לא סביר שמדובר בדלקת ריאות זיהומית. לשיעול כרוני קיימות סיבות רבות וחשוב לדעת מה סיבה/סיבות כטיפול הוא בסיבה ולא טיפול סימפטומטי לשיעול עצמו. ממליץ לפנות לרופא המטפל לצורך החלטה על המשך בירור . בשלב הראשון יש לבדוק סיבות הנפוצות לשיעול ממקורות של דרכי אויר עליונות וכן דרכי אויר תחתונות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל ואסטמהיונתן01/03/2010
שלום עים עודף משקל הוא טריגר לאסטמה
ד``ר דניאל סטרובין02/03/2010עודף משקל אינה סיבה לאסתמה ולא טריגר להחמרות של אסתמה אך חולי אסתמה עם עודף משקל סובלים יותר מקשיי הנשימה מאשר חולי אסתמה ללא עודף משקל (לאור השפעת עודף משקל על יכולת נשימתית פיזיולוגית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף גבישי מלח האם יעיל לחולי COPDטוני01/03/2010
שלום,
אני חולה במחלת COPD ומשתמש בתרופות. קראתי באינטרנט על מוצר שהוא משאף גבישי מלח
המוצר אכן יעיל לחולי COPD?
בברכה,
טוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/03/2010מדובר בתרופה שלא נחקרה באופן מסודר, לכן לא ניתן לדבר על יעילות באופן כללי וגם למחלות ספציפיות (כגון, COPD ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום טוני
יונתן01/03/2010שאלה
כמה זמן אתה חולה ב copd עים היתה מעשן הוא מעשן לשעבר
מה תפקודי הריאה שלך
ברצוני לדעת כי אני עושה מחקר בנושה אסתמה ו copd* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חולה כ8 שנים והייתי מעשן בעבר
טוני27/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהיניב27/02/2010
שלום לפני כשלושה שבועות הרחתי ונשפתי במהלך כל הלילה ריח בלתי ניסבל ודוחה שאין לי מושג מה הוא ושקמתי הרגשתי קשיי נשימה שממשיכים עד היום וזה מאוד מפריע לי בלי שום קשר עברתי לפני חצי שנה צילום חזה ובדיקות אלרגיה שיצאו תקינות האם יכול להיות אסתמה
אני מרגיש כאילו בצד ימין של הריאה קשה לי לנשום ממה זה יכול לנבוע תודה ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/02/2010תחושת קשיי הנשיהמ בדרך כלל אינה קשורה לפטולוגיה איזורית באחד הריאות , תחושות מקומיות לרוב שייכות לפטולוגיה של דופן בית החזה.
כדי לקבל רושם ראשוני , יש לפנות לרופא המטפל (רופא משפחה) לצורך בדיקה גופנית וקבלת פרטים המלאים מאפיינים תלונותיך. לפי התרשמות הראשונית יוחלט מה הבדיקות העזר שדרושות (צילום חזה חדש, תפקודי ריאות , בדיקות אחרות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יניב04/03/2010תודה רבה על התשובה הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר לי לנשום ואמר שהריאות נקיות ויכול להיות נתפס שריר ונתן לי נורפן אבל אני מרגיש הפרעה ממש מורגשת בנשימה מעולם לא הרגשתי את זה ואני בטוח שזה לא צירוף מקרים זה שהרחתי ריח ולמחרת התחיל לי הקושי נשימתי
ממה זה יכול להיות? אולי אלרגיה לחומר? אולי זיהום? תודה רבה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/03/2010קיימות מספר אפרשויות שיכולות להסביר תופעה הזאת. מומלץ לבצע תפקודי ריאות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)