פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת שעלת
    מורן
    02/05/2010

שלום

ביצעתי בדיקת דם לשעלת ואלה התוצאות

BORD.PERTUSSIS IgG
    Positive

BORD.PERTUSSIS IgM
    NEGATIVE

BORD.PERTUSSIS IgA
    Positive

אפשר לדעת מה זה אומר?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת שעלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2010

מדובר בבדיקות דם סרולוגיות (נוגדנים) לחיידק שגורם לשעלת . לפי הנתונים אין עדות למחלה פעילה כרגע . תלוי בקליניקה לפעמים חוזרים לבדיקה פעם נוספת , דבר זה תלוי בפרטי המחלה והחלטת רופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקואידוזיס - 30% חסר (דינפיציט)
    ד``ר שבתאי ורסנו
    02/05/2010

שאלה נוספת דוקטור
    כתוצאה מסרקואידוזיס לפי תיפקודי ריאות הרופא אמר לי שיש לי 30% חסר (דינפיציט)
    1) מה הכוונה ,ואם אפשר לחיות חיים טובים עם חסר שכזה כלומר לבעיות בנשימה
    2)אם הסרקואידוזיס חזר פעם שניה יש סיכוי שהמחלה תעבור לגמרי
    3)מה המושג ב -סיטי תמונה מופשטת אינטיציראלית קשה.

לפי ניסיונך איך החיים של חולי סרקואידוזיס מבחינת תיפקוד
    תודה דוקטור מראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2010

במקרים שסרקואידוזיס פעילה חוזרת פעם נוספת אחרי טיפול , בחלק גדול מהחולים נזקקים לתת טיפול תרופתי קבוע לצורך שליטה על המחלה. ממצאים רנטגניים בריאות (תהליך דלקתי בתוך רקמת הריאה) ומגבלה בתפקודי ריאות הינם ביטוים אופייניים של סרקואידוזיס בריאות . בנוסף לפגיעה ריאתית סרקואידוזיס יכולה לפגוע במערכות נוספות בגוף (עיניים, עור, לב וכו") . איכות החיים תלוייה בתמונה כוללת של מחלת סרקואידוזיס במקרה פרטני ולא רק בפגיעה באיבר ספציפי. תופעות לוואי של תרופות הניתנות לטיפול בסרקואידוזיס הינם יכולות להשפיע על איכות החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שמרית
    05/05/2010

דוקטור תודה על התשובה

רציתי לשאול מבחינתך - 30% חסר קבוע בריאות על פי הרופא ריאות

מיבחינת דרגת החומרה שקשורה לריאות , באיזה דרגה או שלב אני נימצא

וכן אם אחרי מיספר שנים שאני נימצא על אותו החסר יש סיכוי בכלל לשיפור

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

חשוב לדעת על איזה פאראמטר בתפקודי ריאות מדובר ומה תוצאות של שאר המדדים (לדוגמה, מה דיפוזיה). מבחינת סיווג של סרקואידוזיס לא מדברים על דרגות על שלב במעורבות ריאתית - מ1 עד 4 אך חולה ספציפי לא חייב לעבור שלבים. מחלה יכול לחלוף גם אחרי מספר שנים במצב פעיל אך סבירות לכך נמוכה בהרבה לעומת אלה שיש מעט תסמינים או בכלל לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שמרית
    05/05/2010

תודה דוקטור
    המדדים בתיפקודי ריאה

dlco=61%ref
    dlco/va=88%ref
    va=69%ref
    =================
    tlc meas
    rv=80%ref
    vc=72%ref
    ===================
    fvc=73%ref
    fev1=73%r meas
    ==================
    fef 25%=117%ref
    fef 50%=84%ref
    fef 75%=52%ref
    pef=102%ref
    fef 25-75%=70
    ==============
    אני מקווה שעכשיו יהיה קצת יותר קל להגיד לי איזה שלב אני נימצא

ותודהרבה מראש דוקטור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה

שמרית
    05/05/2010

סליחה לא רשמתי תוצאה tlc=67%ref

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

קיימת הפחתת נפחי הריאה בדרגה בינונית ביחד עם ירידה בכושר הדיפוזיה (בדרך כלל ירידה היא במקביל במקרים של מחלה בתוך רקמת הריאה). ממצאים האלה מתאימים לפגיעה לא קשה בתפקודי ריאות בשל סרקואידוזיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש
    מני
    02/05/2010

שלום דוקטור
    שנים יש לי סרקואידוזיס ריאות עכשיו אני בטיפול שמרני אחרי שהסרקואידוזיס חזר
    בפעם השנייה חודשיים אחרי הפסקה טוטלית של הכדורים אימורן ופרדינזון.
    עכשיו אני לוקח שוב את הטיפול

אני לוקח גם תרופה נרקוטית בוטרנס בגלל (((כאבי תופת )))
    רציתי לדעת עם ידוע לך על בעיה שיכולה לגרום תרופות נרקוטיות (כול שהיא)
    לסרקואידוזיס ריאות שיש לי.
    אני קראתי בתופעות לוואי של התרופה הנרקוטית
    שהיא יכולה לגרום בצקת ריאות

דוקטור מה דעתך יש מה לדאוג אני מאוד חושש
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חשש

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2010

לא ידוע על קשרי גומלין בין תרופה ממשפחת אופיאטים לסרקואידוזיס. אחד התופעות לוואי הנדירות של אופיאטים הינה בצקת ריאות אך דבר אינו קשור באופן ישיר למחלה ריאתית כרונית כולל סרקואידוזיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נכון שתחולת החיים .....
    אסמתי
    02/05/2010

של חולי אסתמה קטנה בהרבה מתוחלת חיים של אדם ממוצע
    אבקש לא לברוח בתשובה דיפלומטית

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2010

מבחינה סטטיסטית אין הבדל משמעותי בתוחלת החיים של חולי אסתמה לעומת אנשים ללא אסתמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטי ריאות
    דנה
    01/05/2010

שלום ד"ר

אני בן 65 בד"כ בריא, בחודש האחרון אושפזתי בעקבות דלקת ריאות (פנומוניה) חום 40 מעלות ורמת חמצן נמוכה. שוחחרתי לביתי ואני משתמש בחמצן .

עשיתי בדיקת CT בבית חולים ונרשם קשרית ריאתית חשודה בפסגת הריאה השמאלית, יש לבצע סיטי נוסף בעוד חודשיים. אני עשינתי כ 40 שנה עד לפני 5 שנים.

מה זה אומר ? האם הקשרית נובעת בגלל הדלקת או מסבה אחרת? במידה והיא הייתה קיימת כל השנים האם גדלה בזמן דלקת ריאות? לא עשיתי סיטי בעבר.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיטי ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2010

קשרית הינו ביטוי רדיולוגי ויכול להיות ממצא מאוד ישן וגם קשור לתהליך דלקתי חדש (בעקבות דלקת ריאות). בדרך כלל קשריות קטנות לא ניתנות לזיהוי ע"י צילום חזה רגיל, רק ע"י CT . מעקב רדיולוגי הינו דבר רוטיני כדי לשלול קשרית כחלק ממחלה פעילה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

אתי
    04/05/2010

האם גודל של 10 מ"מ זה משמעותי ? כתבו בצורת כוכב מה זה אומר ? יש לי סיטי נוסף בעוד כחודש.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ואלרגיה.
    בר
    01/05/2010

שלום רב.
    אני חייל עם פרופיל 45 הסובל מאסטמה ומ10 סוגים שונים של אלרגנים כגון: קרדיות אבק הבית, עובשים, נוצות, דגניים, עשבים, לענה, כותלית יהודה, עץ זית, ברוש וחתולים. האלרגנים נמצאו לאחד בדיקת טסטים.
    הומלץ לי ע"י רופא אלרגיה להתחיל חיסונים רק כאשר האסטמה תהיה מאוזנת.
    עוד הומלץ לי ע"י רופא מומחה ריאות מטעם הצבא לשנות את מיקום השירות שלי בעקבות חשיפה לטריגרים אלרגיים! הומלץ לי עוד על לינת בית 7 לילות בשבוע למשך 45 ימים.
    המצב רק הולך ומחמיר בזמן שאני ישן בבסיס וגם חדר היפואלרגני לא עוזר.
    אני חסר אונים ובהחלט זקוק להמלצה כדי לדעת מה לעשות עם הנושא.
    בתודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ואלרגיה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2010

חוץ מהשפעת תנאיי סביבה שזה דבר חשוב אצל חולי אסתמה, ישנה חשיבות רבה לטיפול תרופתי לצורך איזון אסתמה. הנני בטוח שרופא ריאות המליץ על טיפול תרופתי לאסתמה. במידה וטיפול זה אינו יעיל מספיק, יש לחזור לרופא ריאות כדי להמשיך בטיפול תרופתי (במקביל עם התאמת התנאיים במסגרת שירות הצבאי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות מעקב
    יהודית
    01/05/2010

שלום רב
    הנני בסוף שנות הששים שלי , נוטלת תרופות ללחץ דם, טפול מונע לכולסטרול, תת=פעילות בלוטת התריס והשאר הכל תקין. עקב עצב במשפחה לקחתי מאד ללב וזה התבטא בכל מיני מיחושים בגוף. פניתי לרופאת המשפחה והיא המליצה שנעשה את כל הבדיקות הנדרשות ע"מ לשלול משהו יותר רציני. בין יתר הבדיקות שכולן היו תקינות בוצע גם צלום חזה והאבחנה היתה- עיבוי פריברונכיאלי,פריהילארי ובבסיסי הריאות כביטוי למחלה ריאתית כרונית קרוב לודאי. עלי לציין שאינני מרגישה שום הפרעה ריאתית, אבל במשך שנים עישנתי עד ל-7-8 סיגריות ליום. גם לפני כשנה וחצי ברוטינה בוצע צלום ריאות ואז לפי האבחנה הכתובה היתה תקינה. ניגשתי לרופאת המשפחה עם שני הדיסקים ולדעתי שני הדיסקים הן מלפני שנה וחצי והן מעכשיו די זהים. בכל זאת הממצא הכתוב היה שונה לכן הפנתה אותי למומחה ריאתי. הוא בדק ,התרשם ובכל זאת המליץ על c.t.ובדיקת תפקודי ריאות. בבדיקה לפי תאור ההפניה מציין הרופא כדלקמן - פיצפוצים עדינים או PLEURAL FRICTION.RUS. אני מעונינת לקבל חוות דעת מומחי הפורום ובמקביל מובן שאבצע את הבדיקות הנדרשות. על כל פנים לאור הממצאים שתיארתי יש מקום לדאגה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות מעקב

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2010

ממצאים שתוארו בצילום יכולים להיות בשל נזקי עישון או שינוים ריאתיים כרוניים אחרים ויכולים להיות גם ביטוי של מחלה ריאתית כרונית. בגלל העדר תסמינים נשימתיים , סבירות של מחלה ריאתית כרונית נמוכה.
    במידה ויועץ ריאות התרשם מצילומים ובדיקה גופנית, יש להשלים בירור לפי המלצתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות ממצאים בצילום ריאות
    רשל
    30/04/2010

שלום ד"ר,
    אמי בת 62 - כבר כמה זמן שהיא מכחכחת ללא הרף עם צורך להוציא ליחה שלא יוצאת, מלווה בצרידות קשה וקושי לדבר. יש לציין, כי בלילה בשינה, התופעה לא קיימת.
    בצילום חזה מהיום: שינויים אינטרסטיציאליים, יותר בRLL. רלקסציה קלה של כיפת הסרעפת מימין וניפוח יתר.
    ברקע: סובלת מברונכיט ומאסטמה מינורית "ברונכיאל אסטמה", ומטופלת במשאף סימביקורט. בגלל צרידויות חוזרות ונשנות, נשלחה לא.א.ג שמצא שסובלת מריפלוקס ומטופלת באומפרדקס – אבחנה: לרינקס תקין למעט נפיחות אחורית. בצקת בקומיסורה האחורית.
    שאלותיי:
    על מה הכחכוך הבלתי פוסק יכול להצביע לאור התוצאות של צילום הראות וכל המידע המצב
    ולאיזה רופא מומחה יש לפנות עמ"נ לטפל בבעיה

תודה על תשובתך

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/04/2010

תאור התלונות מתאים יותר לגירוי בדרכי אורי עליונות . לפי ממצאים בבדיקת א.א.ג ישנו חשד לרפלוקס ושטי. לא בכל מקרה טיפול להורדת חומציות בקיבה (אומפראדקס או אחר) מספיק להפסיק רפלוקס וכתוצאה מזה גירוי של הלוע. במידה ותסמינים אינם מפסיקים תחת אומפראדקס- יש מקום להתיעץ עם רופא גסטרואנטרולוג . לגבי ממצאים בצילום יש לפנות לרופא המטפל כדי להעריך צורך בבדיקות נוספות בכיוון ריאתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ריאות
    עדי
    30/04/2010

שלום

אני בן 19 מעשן כבד כבר 5 שנים מזה כחודשיים בערך אני מרגיש כאבים בצלעות וסובל מהרבה ליחה, עשיתי צילום רנטגן חזה שייצא תקין ו CT ריאות ללא חומר ניגוד ולהלן תוצאת הCT:

איוורור תקין של הריאות.
    נתיבי האוויר הגדולים פתוחים.
    המיצר תקין האדרנלים במבנה תקין
    אין ממצא גרמי חריג

האם להסתמך ולהסתפק בבדיקות אלה שמראות שהכל בסדר למרות הכאבים ? אנא לתת לי תשובה כי אני מאוד מודאג

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/04/2010

בדרך כלל בגיל הצעיר כאבים חזה הינם קשורים למקור בדופן בית החזה (שרירים, צלעות, עצבים בין צלעיים) ולא קשורים לריאות. בדיקות צילום חזה וCT חזה שוללת סיבה ריאתית או אחרת בתוך בית החזה לכאבים האלה. יש לחזור לרופא המטפל שיחליט על המשך בירור (טיפול ) בכאבים האלה. במידה ולא נעשתה התיעצות עם אורטופד/כירורג לגבי אפשרות של שייכות כאבים האלה לדופן בית החזה - מומלץ לעשות זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה בשערי הריאות.
    אביגיל כהן
    29/04/2010

שלום,

בעקבות נפילה על בית החזה הופנתי לצילום רנטגן, בצילום נתגלה שיש לי הרחבה ניכרת של שערי הריאות והרחבה של מיצר העליון מימין.
    הומלץ על ידי הרופאה בירור על ידי בדיקת סי טי.
    לפני כחמש שנים בשנת 2005 עשיתי צילום רנטגן בריאות והן היו תקינות. לכן הם עשו את ההשוואה ושלחו אותי לעשות בדיקת סי טי בתאריך 1.5.2010.
    השאלה שלי היא : מהו הרחבה של שער הריאות? ממה זה נובע ומהן ההשלכות של כך?

תודה רבה , מקווה לקבלת תשובה בהקדם האפשרי. והאם יש מקום לדאגה?

אביגיל כהן.

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבה בשערי הריאות.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/04/2010

הרחבת מיצר יכולה להיות מסיבות רבות: הרחבת של כלי דם בשערע הריאות, בלוטות לימפה מוגדלות במיצר או כל מבנה אחר הנמצא במיצר (מקום בין שתי הריאות). דבר זה לא בהכרח קשור לנפילה. CT חזה היא בדיקת הבחירה במידה וצילום חזה מעלה חשד לפטולוגיה במיצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני כחודשיים
    חומימי
    29/04/2010

שלום רב.

אני בת 37 ומעשנת קצת פחות מקופסהבערך 20 שנה.
    לפני כחודשיים הרגשתי רע מאוד , כמו שפעת , ומאז השיעול פשוט לא עובר לי.
    מדובר בשיעול ליחתי במשך כל היום.
    לפני כחודשיים הרופא רשם לי מוקסיפן במשך 10 ימים כי שמע צפצופים בדרכי השימה.
    לאחר שסיימתי את האנטיביוטיקה והרגשתי לא השתפרה חזרתי אליו .
    הוא לא שמע שום דבר ולכן רשם לי מוקוליט להקלת הלחה. חל שיפור מזערי אבל לא מספיק.
    לפני כשבוע התחלתי לקחת כדורי רוקסו.
    צילום רנטגן של הריאות הראה שהכל תקין, ולכן בנוסף לכדורי הרוקסו הוא רשם לי גם כדורים לאלרגיה ואני אמורה לחזור אליו ביום ראשון לביקורת. כנראה להתחיל בדיקות של תפקודי ריאה.
    הצילו!!!
    אני פשוט מיואשת. בנוסף ממש שורף לי כל בית החזה והגב, יש לי לפעמים לחץ בחזה וגם נתפס לי הצד השמאלי.

שאלתי היא - האם בגילי קיים חשש למחלת ריאה חסימתית?
    האם מחלה זו אמורה להשתקף בצילום רנטגן ריאות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול כרוני כחודשיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/04/2010

לשיעול ממושך קיימות סיבות רבות שבחלקן יכולות לחלוף ושחלקן יכולים להיות ביטוי למחלה כרונית . בשלב הראשון של שיעול ממושך יש מקום לבצע בדיקת א.א.ג (לבחון גורמים לשיעול בדרכי אויר עליונות ) ולעשות תפקודי ריאות . המשך בירור/טיפול לפי ממצאים בבדיקות הנ"ל . צילום חזה אינה בדיקה אבחנתית לברונכיטיס כרונית או מחלה סימפונית אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאיct נפחת
    מיכל
    28/04/2010

שלום רב,
    בני בן ה3 עבר ct לאחר דלקות ראה חוזרות,שיעול קבוע וממצא קבוע בצילון חזה של כליאת אויר בריאה הימנית. ממצאי הסיטי הם: RMLCongrnital Lobar Emphysema of מה משמעות הממצאים? ומה הטיפול הנדרש ורמת הסיכון. בעבר בני עבר ברוכוסקופיה עם ממצאים תקינים.
    תודה מראש
    אמא חרדה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאיct נפחת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/04/2010

מדובר בפגם מלידה, לפעמים דבר גורם לשיעול או זיהומים חוזרים בדרכי אויר . בשל חשיבות של פרטים שונים כן מבחינה רדיולוגית וכם קליני , ממליץ לפנות ליעוץ רופא ריאות ילדים לגבי החלטה על טיפול בעניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ילד בן 10 חודשים עם אותה בעיה

שרון שקד
    03/05/2011

מה עשיתם עם זה בסוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טיפול באנהלציה במלח ברכוז 7%
    יוסי
    28/04/2010

האם טיפול באנהלציה במלח ברכוז 7% יחול לעזור בתסמיני שעול ואלרגיה באסמה
    אם זה יכול לעזור או (האם זה מזיק לעשות אנהלציה ברכוז 7%)

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/04/2010

מדובר בתמיסה די מרוכזת, לכן יכולה לגרום להחמרה בשיעול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה קשה
    רחל
    27/04/2010

שמי רחל בת 44 סובלת מאסטמה קשה מאוד עד כדי אישפוזים בטיפול נמרץ נשימתי במקרים מסוימים הנשמה .תפקודי ריאה חסימה ורסטריקציה קשה .התרשמות של רופא ריאות אסטמה ואמפיזמה קשה עם מצבים מסכני חיים[היסטאצוטוזיס].מטופלת בפורדילכפול 3 פרדניזון 7.5 מג ליום תאוטרים כפול 2 וסרטיד500 תפקוד ריאה אחרון 49 ,נודע לי מחברה שיש זריקה שלא נמצאת בסל כיצד ניתן להשיגה

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה קשה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/04/2010

במקרים של אסתמה קשה בדרך כלל מקבלים טיפול של שילוב מספר תרופות. במידה שאסתמה עדיין לא מאוזנת ניתן לשקול תוספת תרופות כגון סינגולייר (כדורים), מרחיבי סימפונות אנטי-כולינרגיים- כמו אטרובנט או ספיריבה, או תרופה נגד IGE (קסולייר)- לפי התוויות המקובלות. על רופא המטפל (רופא ריאות) להחליט בהתאם לפרטים ספציפיים של המקרה הפרטני על טיפול תרופתי מירבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה סמויה
    יאיר
    27/04/2010

שלום,
    לפני כשנה אובחנה אצלי אסטמה סמויה וקיבלתי טיפול תרופתי בסימבקורט למשך שבועיים כיום אני מרגיש קוצר נשימה באמצע הלילה שאינו מאפשר לי להמשיך ולישון ועליי לקחת ונטולין.
    ברצוני לדעת האם ייתכן וזו האסטמה הסמויה אותה אבחנו אצלי (אינני מתאמץ באופן מיוחד) או שמה מדובר באלרגיה למשהו אחר? כ"כ אני מצונן לעיתים קרובות.
    שאלה נוספת, האם ישנו טיפול בכדורים ולא במשאף למקרים כאלה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה סמויה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    27/04/2010

תסמינים של קשיי הנשימה יכולים להיות ביטוי של אסתמה בכל דרגה שהיא. מומלץ לפנות לרופא המטפל או יועץ ריאות לצורך החלטה על טיפול במצב הקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה