פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום חזה
    נירה
    02/04/2010

שלום
    בתשובה לצילום חזה שעשיתי, בעקבות שיעול שיש לי כחצי שנה, הכל היה בסדר רק בנוסף הופיע משפט כזה: "שינויים תמטיים עדינים בבסיס שמאלי - לינגולה" האם אפשר לפרש לי מה זה אומר ומה אני צריכה לעשות הלאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/04/2010

תאור זה במכתב של רדיולוג אינו דבר ספציפי ומבחינת התייחסות חשוהים דברים רבים (מה התסמינים בתקופת ביצוע צילום חזה, ממצאים בבדיקה גופנית, איך נראה דבר בעיניי רופא המטפל, האם נעשתה השוואה מול צילומים קודמים - במידה ונעשו בעבר). קיים מגוון גדול של אפשרויות: בין בדיקה בגדר הנורמה לבין ממצאים בשלב ריפוי מדלקת ריאות.
    עם תוצאות הצילום יש לחזור לרופא המטפל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה

נירה
    02/04/2010

לא היתה לי דלקת ריאות בחיי, בכל אופן לא הובחנתי ע"י רופא המשפחה כסובלת מדלקת ריאות. נשלחתי לצילום בגלל שיעול שנמשך כחצי שנה. אודה לך שוב על התיחסותך לשאלה ששאלתי לאור הנתונים הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה/אלרגיה
    מור
    01/04/2010

ערב טוב,

הנני חיילת ואני סובלת כבר מחודש אוגוסט/ספטמבר על שיעול כבד וליחות שלא פוסקות, בעיקר בבקרים ובערבים. הרופא ביחידה שלי שלח אותי אלינספור רופאי א.א.ג והם לא הבינו מה אני רוצה, כי לא ראו כלום ושלחו אותי לבדיקת אולטראסונד בצוואר (גם שם לא ראו כלום) ושלחו אותי מרופא לרופא.
    בחודש אוקטובר מצב השיעול החריף ונתנו לי אנטיביטיקה (רופא היחידה טען שמתחילה לי דלקת ריאות). האנטיביוטיקה לא עזרה, והמשכתי לסבול.
    לפני 3 שבועות לערך (במצה ממש הדרדר), אמא שלי שמע איך אני משתעלת ואת כמות הליחות שאני מוציאה מהגוף שלי, ומתוך בהלה לקחה אותי לרופא א.א.ג פרטי.לאחר בדיקה, אמר שאין לי דבר בגרון, אבל חייבים לבדוק את הריאות!!.

חזרתי עם הצעתו לרופא היחידה, הוא הפנה אותי לרופא ריאות. הרופא ריאות שלח אותי למטכולין,רופא אלרגיה, צילום חזה וספירת דם. הצילום חזה יצא תקין, עשו לי בדיקת אלרגיה "טסטים" לאירואלרגים - אין לי אלרגיה לשום דבר ממה שנבדק. (למרות שכמעט היו בטוחים שזו אלרגיה - תמיד הייה לי קשיי נשימה ונזלת בחילופי עונות, דלקות עיניים בחילופי עונות,קושי בנשימה בסביבת אבק. אף פעם לא יחסתי לזה חשיבות - עכשיו אני לפני קצונה והתחלתי להתאמן בתדירות גבוהה מפעם, ופתאום התחילו לי קשיים בנשימה לאחר מאמץ. יש לציין שתמיד עסקתי בספורט-צלילה,שחייה).

היום עשיתי את בדיקת המטכולין. אני לא כ"כ מבינה את הגרפים, אבל מי שעשתה לי את הבדיקה אמרה לי שיש לי ירידה של 20% ככל שריכוז החומר עולה ועליי ללכת שוב לרופא ריאות. מה זה אומר? אילו מסקנות אפשר להסיק? בגלל שאני בצבא, סביר להניח שעד שאראה רופא מומחה לריאות ייקח קצת זמן. אני לפני קצונה וכל התהליך מעכב אותי מאוד.
    [עליי לציין שגם אבי חולה באסטמה, אבל אם זו אסטמה איך ייתכן שאני מגלה זאת רק עכשיו?.]
    אני אשמח אם תעזור לי לצאת מהבלבול ולהבין קצת יותר מה קורה איתי. איבדתי אמונה ברופאים הצבאיים ואני נוטת לסמוך עליהם קצת פחות.

תודה רבה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה/אלרגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/04/2010

תסמינים האלה יכולים להתאים לאסתמה, במידה ומבחן תגר מטאכולין חיובי (ירידה ב20% של FEV1 ) זה עושה אבחנה סבירה מאוד. אסתמה יכולה להתחיל בכל גיל- גם אחרי גיל 80 . חשיפה לטריגרים שונים יכולה "לעזור" למחלה לתת ביטוי הראשון שלה.
    יש לחזור לביקורת אצל רופא ריאות שהפנה לבירור זה והלמשיך לפי המלצותיו (גם מבחינת טיפול וגם לגבי מגבלות בשירות - אם יהיו). בצבא ישנם קצינים רבים עם אסתמה, זאת אומרת אסתמה כאבחנה אינו דבר פוסל מקצונה באופן אוטומטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ורפלוקס
    רועי
    01/04/2010

שלום,

סבתי בת 83. סובלת שנים רבת מרפלוקס קיבתי- וושטי על רקע של בקע סרעפתי גדול וגולש, שנותח בעבר אך חזר מלפני 6 שנים. מטופלת שנים ב- PPI (כעת נקסיום).
    בנוסף, בשנה האחרונה סובלת מקוצר נשימה, צפצופים מרובים. עברה בדיקת תפקודי ריאות שהראתה על הפרעה חסימתית הפיכה בדרגה בינונית-קשה. FEV1 היה באבחון ראשוני 41. בבדיקה אחרונה הוא עמד על 59.
    מטופלת בסרטייד 50/500, ספיריבה וכן באינהלציות שכוללות ארובנט, ונטולין (כ-2-3 ביום), מובקס ובודיקורט (פעם ביום), עם שיפור חלקי. עדיין יש צפצופים כשהיא מבצעת מאמצים קלים ביותר.
    בחודשיים האחרונים מס' אירועים של תחושת חנק/משהו שיושב בגרון.
    עברה בירור קרדיולוגי מקיף- ונשלל גורם לבבי.
    הוצע להסיף כעת זנידקס - עם מחשבה שהאירועים הללו משניים לרפלוקס. קראתי אזהרה לגבי מתן תרופה מסוג זה בחולים עם מחלות ריאה כרוניות (קיים סיכון מוגבר לדלקת ריאות.

לדעתך, במצב המתואר האם כדאי להוסיף את הכדור הנ"ל?
    האם הרפלוקס עצמו יכול להיות טריגר לצפופים הרבים שיש לה בכל תזוזה?
    האם יש לך הצעות נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ורפלוקס

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/04/2010

רפלוקס ושטי יכול לתת תסמינים דמויי אסתמה וגם להחמיר תסמינים של מחלה ריאתית חסימתית (אסתמה או COPD ). תרופות מכוונות לרפלוקס יכולות מאוד לעזור במקרים האלה. בכל אופן אין התווית נגד מתן זנטאק (זנידקס) או תרופות מאותה המשפחה לחולי אסתמה או מחלה ריאתית חסימתית כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוקסו לאישה מבוגרת
    ויקי
    01/04/2010

שלום,

לסבתי בת ה-84 יש חשש לדלקת ריאות.
    הרופאה שהגיעה הביתה רשמה "רוקסו".
    שמחתי מאוד כי הוא עזר לי במהירות כשהייתה לי דלקת ריאות.
    הרופאה בקופת חולים לא אישרה את המרשם בטענה שקיים מחקר המראה שרוקסו אינו יעיל בקשישים.
    האם נכון הדבר?
    אני זוכרת שאנטיביוטיקות אחרות לא עזרו לי עד שהתחלתי לקחת את רוקסו.
    הרופאה רשמה לה אוגמנטין.

אנא עזרו לי, אני מודאגת מאוד
    חג שמח
    ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    רוקסו לאישה מבוגרת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/04/2010

אפשר לטפל בדלקת ריאות גם ברוליד (רוקסו) וגם באוגמנטין (קיימות עוד מספר אפשרויות לטיפול אנטיביוטי ). בחירה היא לפי שיקול הרופא ע"ש פרטי מקרה ספציפי. בהתחשב לנושא של עמידות חיידקים לתרופות שונות , לא בהכרח טיפול באותה תרופה אנטיביוטית לדלקת ריאות בשני אנשים שונים תועיל באופן זהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיט
    מעיין לוי
    30/03/2010

אני בת 21 אני עובדת בגן ילדים. התחלתי להשתעל ולהוציא הרבה נזלת במשך שבוע לאחר שבוע הלכתי לרופא הוא בדק טען שאין לי כלום יכול להיות" מעבר עונות" הביא לי תרופהנ נגד אלרגיה, ובקשתי גם אנטיביוטקיה (הביא לי מוקסי פורטה 500) לקחתי 3-4 ימים ועדין הרגשתי רע באתי לרופאה אחרת שטענה שיש לי דלקת ריאות ושלחה לצילום.היא נתנה לי רוקס וזינט פורטה(סירופ) שעזרו לי אבל אחרי שבוע שנגמר הזינט הרגשתי זוועה. הלכתי לביקור רופא שם אמרו לי שיש לי ברונכיט הרופא נתן לי רוקס + סולבקס אני כבר 4 ימים עם התרופות ומקיאה וממשיכה להרגיש חולשה מה אני עושה? חוזרת לזינט ממשיכה עם רוקס?איך אני מטפלת בעצמי כדי לצאת מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיט

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/04/2010

ישנה חשיבות רבה לאבחנה מקוידת במקרה הזה. לפי תאור מדובר באבחנות שונות בניתנו ע"י רופאים שונים. במקרים של שיעול ממושך, בדרך כלל סיבות קשורות לדרכי אויר עליונות (אף, גרון או סינוסים וושט) או תחתונות (סימפונות וריאות) .
    קודם כל יש לפנות לרופא מטפל שיקבל פרטים מלאים על תחילת המחלה ועל מהלכה. תגובה לתרופות שונות אינה דבר אמין ואין לבנות על זה אבחנה. במידה ושיעול עדיין ממשיך : יש להגיע לבדיקה אצל רופא א.א.ג (בדיקה כולל סיב אופטי), לבצע צילום חזה (אם לש נעשה בשבועיים אחרונים) ולעשות תפקודי ריאות . לפי ממצאים בבדיקות האלה יכול להתברר מה האבחנה או יהיה צורך להמשיך בחיפוש סיבה לשיעול כרוני (להגיע לרופא ריאות).
    במידה ואין עדות ברורה לזיהום פעיל, אין טעם בקורסים חוזרים של טיפול אנטיביוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באר שבע
    ציפי
    29/03/2010

אימי ( בת 79 ) מאושפזת במחלקה פנימית עקב רמת CO2 גבוהה , מטופלת בעזרת מכשיר BIPAP ללא הועיל כבר 4 ימים , האם ישנן דרכים נוספות לטיפול בבעייה?
    תודה
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    באר שבע

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/04/2010

הנשמה הינה שיטת לטפל באיזון גזים דם במקרים בהם מדובר בהעדר יכולת תיקון בדרכים אחרות. במקרים בהם הנשמה לא פולשנית (כגון, בשיטת BIPAP ) אינה מצליחה לתקן פטולוגיה , ניתן לעבור להנשמה פולשנית (הנשמה דרך צינור בקנה). במקביל , במידה ואפשר , מתקנים סיבה שגרמה לאי איזון של גזים בדם (חמצן ותחמוצת דו-פחמן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת COPD ומקום עבודה
    גבי
    29/03/2010

שלום,

אני בן 60 עובד במפעל לייצור עיתונים. חולה במחלת COPD ומשתמש במשאף ספריבה בשימוש קבוע. במפעל הייצור שבו אני עובד מייצרים עיתונים. האם קיימת סכנה להחמרה המחלה כתוצאה
    מהשהות במפעל בזמן ייצור הנייר? אני אוהב את עבודתי אך מפחד מהחמרה במצב.

בברכה,
    גבי

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת COPD ומקום עבודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/04/2010

מחלת COPD היא מחלה כרונית נגרמת ע"י השפעת גז או אבק מזיק, במקום ראשון עשן סיגריות. חשיפה מקצועית לאבק מזיק הינה אחד הסיבות נוספות להתפתחות והחמרה של COPD . במקרה ספציפי יש להתיעץ עם רופא תעסוקתי בהקשר לתנאיים במקום העבודה . במידה ומקום עבודה הינו מאוורר היטב ואין חשיפה לאבק רב או חומרים נדיפים בריכוז גבוה : אז סבירות להחמרת COPD נמוכה מאוד. אם אחרת , רופא תעסוקתי בוחן כל מצב לגופו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה לאסטמה
    הדר
    29/03/2010

שלום, בת 24, לאחרונה התגלה קוצר נשימה שהוגדר קל.
    קיבלתי טיפול מניעתי - פליקסוטייד (דיסקוס, בצורת אבקה) 250 מק"ג, 2 שאיפות ביום, וסינגולר 10 מ"ג, כדור 1 ביום.
    אני נוטלת את התרופות כמעט שבועיים, אך אני חשה כי הכדור גורם לי לתופעות לוואי. רציתי לדעת האם אוכל בשבוע הקרוב (עד שאוכל לראות את מומחה הריאות אחרי החג) לקחת רק את הפליקסוטייד, ולוותר על הכדור? האם להפסיק את שניהם? מה עליי לעשות?
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופה לאסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/04/2010

במידה ואובחנה אסתמה , טיפול הינו הגיוני מאוד. במקרים בהם קיממות תופעות לוואי , שוקלים הפסקת תרופה מסוימת אחרי הערכה האם תופעות אלה קשורות לתרופה המדוברת. ממליץ להתיעץ עם רופא המשפחה (או רופא ריאות ) לגבי קשר בין תופעות (לוואי) לבין תרופות (סינגולייר ופליקסוטייד). בקרים בהם לא ניתן להגיע לרופא בזמן הקרוב, ניתן להפסיק סינגולייר למספר ימים ולעקוב אחרי התופעות (בדרך כלל תופעות לוואי נעלמות תוך שעות-ימים אחרי הפסקת תרופה, במקרה של סינגולייר בין 24 ל72 שעות בדרך כלל). אחרי זה בכל מקרה יש להגיע לרופא ולדווח על הממצאים ותוצאות של הפסקת התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לנשום
    ליאת
    28/03/2010

רציתי לשאול בזמן האחרון יש לי קןשי לקחת אויר ולפעמים אני צריכה לנשום יותר עמוק על מנת לנשום ממה זה?יש לציין שבעבר עשיתי את כל הבדיקות של הריאות והכל הכל היה תקין.אז ממה זה?לפעמים זה יחד עם שיהוקים

לקביעת תור
    סגירה
    קושי לנשום

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/04/2010

תחושת קשיי הנשימה לא תמיד מהווה מחלה או תפטולוגיה. מנגנון נשימה הינו מורכב ומתחיל במרכז נשימה במוח , ממנו פקודת הנשימה עוברת בעצבים לשרירי בית החזה. קיימים וארינאטים פיזיולוגיים כמו "נשימת ההנחה" בהם קיימת תחושת נשימה לא סדירה או קשיי הנשימה אך בדיקות אינן מראות על פטולוגיה כלשהיא.
    במידה ונעשה בירור מתאים , יש לפנות ליועץ ריאות בשאלה מה הסבר לתחושת קשיי הנשימה במקרה הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה קיצוני
    יעל
    28/03/2010

אני בת 50 עישנתי 25 שנה (לצערי) והפסקתי לפני חודשיים בערך לאחר שהרגשתי קשיי נשימה
    בעלייה במדרגות או פעולות כמו החלפת מצעים .

בCT בטני שנערך בסוף 2008 נראה ממצא : קשר לא סדיר ב LLL בקצה הסריקה, אבחנה מבדלת בין תהליך דלקתי שרידי לתהליך שאתי להמשך בירור ט"מ חזה.
    לצערי רופא המשפחה לא התייחס לנושא לא טיפל ולא אמר לי דבר בנושא.

בתחילת פברואר השנה שאפתי בטעות אקונומיקה וכלור בזמן נקיונות בחדר אמבטיה ולמחרת לאחר
    צביעת רהיטים מדוללים בטרפנטין התחלתי להרגיש קוצר נשימה קיצוני וגרד בגוף.

נשלחתי ל CT ריאות שנעשה ללא הזרקת יוד כיוון שהרגשתי לא טוב והממצאים הם:
    לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי, במיצא או בשערי הריאות
    כלי הדם הגדולים במיצר בטווח תקין במגבלות העדר הזרקת יוד.
    הלב תקין בגודלו ללא תפליט פריקקדיאלי
    לא הודמו תפליטים פלאוליים דו"צ
    פרנכימת הריאות ללא תסנין
    בריאה השמאלית LLL מודגם ממצא בעל גבולות בלתי סדירים בגודל 7X12 מ"מ. יתכן קשור ל AVM ? הודגם חלקית בבלבד בבדיקה הקודמת על כן לא ניתן להשוות במדויק.
    ישנו עיבוי של סדק רוחבי מימין באורך 1.8 ס"מ, הודגם ב CT קודם מדד כ1.6 ס"מ
    מעבר חזה בטן- אבנים בכיס המרה אדרנלים תקינים.

בקרתי אצל רופא ריאות שאמר לחזור על ה CT בעוד 3 חודשים עם הזרקת יוד.
    לא נתן לי שום טיפול - ההמצא הנחשד הוא pituitary microadenoma
    עשיתי תיפקודי ריאות בסיסים והתוצאה היא תקינה
    עשיתי גסטרוקופיה והיא תקינה לעט שנמצא חיידק הליקובקטור פרי
    עשיתי אקו לב לפני שבוע והוא נמצא תקין.

לפני שבוע יצאו לי פצעונים משני צידי בתי השחי ומעט על החזה - שלא עוברים גם לאחר מריחה של משחהאנטביוטית
    המצב שלי להיום ממש גרוע יש לי קשיי נשימה איומים אפילו סתם בישיבה או בחצי שכיבה .אחרי מאמץ גופני שמערב תנועת ידיים זה מתגבר אף יותר. תחושה כאילו אין לי אוויר. לפעמים תחושה של כאב בגב .
    רופא המשפחה מתעקש על בדיקת ארגומטריה ללב השבוע ואני לא יודעת אם זה נחוץ ואם אני מסוגלת לעמוד במאמץ כזה. אני בקושי נושמת בהתנהלות אלמנטרית.
    דווקא אחרי הליכה במישור אני חשה הקלה מסויימת

אני ממש נואשת וחסרת אונים אין לי מושג מה הבעיה. אשמח אם תוכל להדריך אותי מה עלי לעשות
    תודה ענקית מראש סליחה על האורך וחג שמח !!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה קיצוני

הוספת תגובה

• קוצר נשימה מתקדם

יונתן
    29/03/2010

לפי תאורך אולי מדובר ב copd ואמפיזמה כתוצאה ישירה מעישון

תביני העישון מגרה את המערכת הנשימה וגורם לדלקת כרונית בדרכי הנשימה כמו כן המפיזמה היא הגדלת נדיות הראיה וכניראה שאת לא מצליחה לספוג אויר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/04/2010

ממצא ריאתי הינו קטן ואינו יכול להסביר קשיי הנשימה , במיוחד בדרגה של קשיי הנשימה במנוחה. במקרים של תפקודי ריאות תקינים , לא מדובר במקור ריאתי לקשיי הנשימה. לכן המשך בירור הוא הגיוני כדי למצוא סיבה לקשיי הנשימה.
    במידה לא מוצאים פטולוגיה שמסבירה קשיי הנשימה , יש מקום לבצע תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה . אחרי זה רצוי להתיעץ עם רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית חנק/ משהו תקוע בסוף הושט
    רחל
    28/03/2010

שלום רב,
    מזה כחצי שנה אני סובלת מתחושת חנק/ משהו תקוע בגרון תחילה ובחודשים האחרונים בסוף הושט. התחושה היא שזו ליחה
    יש לצין כי התחלת הבעיה החלה בתחושה שמשהו תקוע בגרון וזה ירד עד לסוף הושט. התיאור הוא שיש מן בצקת בסוף הושט וגם יש לי קצת כאבים בחזה.
    עברתי בליעת בריום בהתחלה ולאחרונה בדיקת אונדוסקופיה ולא נמצא כלום.
    עברתי C.T חזה ואלו היו התוצאות :
    קשרית מסוידת קטנה באונה השמאלית העליונה. דיסטלית לקשרית איזור קטן של שקיפות יתר ובחלקו העליון ממצא מתפצל קטן שמתאים ל mucoid impaction
    הראיות נקיות
    אין עדות לנוזל פלוירלי או פריקדיאלי.
    ממצאים אלו מתאימים למלפורמציה קונבניטלית, יתכן על רקע אטרזיה ברונכיאלית, קרוב לודאי ללא משמעות קלינית.

השאלה: האם החלק של "קשרית מסוידת קטנה באונה השמאלית העליונה. דיסטלית לקשרית איזור קטן של שקיפות יתר ובחלקו העליון ממצא מתפצל קטן שמתאים ל mucoid impaction" יכול להתאים לתאור של הבעיה?
    אשמח לתגובתכם...
    תודה רחל

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/04/2010

תאור מתאים לפטולוגיה בדרכי אויר עליונות - גרון או ושט עליונהץ בCT - קשרית זעירה הינה רקמה בצפיפות שונה מאשר שער הריאה, קרוב לודאי צלקת ישנה. בכל מקרה קשרית אינה יכולה להיות סיבה לתלונות שתוארו כאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רחל
    06/04/2010

האם נראה כי יש צורך בבדיקה פולשנית של ברוכונסקופיה במקרה כזה?
    רחלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך רק עוד פרט גלי
    גלי
    25/03/2010

תודה על תשובתך האים אפילו שהצילום ריאות יצא תקין צריך המשך בירור? תודה וחג שמח לך.

הוספת תגובה

• גלי

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/03/2010

שלום,

כאמור, המלצתי על פנייה לרופא פנימי לברור הממצא של קלבינג.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סיטי
    אבי
    23/03/2010

בבדיקת סיטי שביצעתי התקבלה התשובה
    הודגמה קשרית ריאתית זעירה בקוטר 1מ"מ ב- rll
    פרנכימת הריאות שמורה
    העץ הברונכיאלי הראשי פתוח
    רציתי לדעת מה הכוונה?.
    האם יש חשד לגידול???
    אני בן 45 ומעולם לא היתי לי בעיה בריאות
    הפסקתי לעשן לפני 6 שנים
    איזה עוד בדיקות עליי לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סיטי

הוספת תגובה

• בדיקת סיטי

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/03/2010

שלום,

מדובר בממצא זעיר שיתכן מאד ואין לו משמעות אך בשל היסטוריה של עישון (ובמיוחד אם יש היסטוריה משפחתית של גידולים) יש לשקול ביקורת CT חזה בעוד שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלאבינג - מה זה אומר והאם זה תקין?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    23/03/2010

שלום רציתי לדעת בבקשה יש לי בן בן 24 ברקע סובל מאסמה היתה רגיעה בהתקפים השנה הזואות סובל מהרבה התקפים אפילו ניזקק להגיע למיון יום אחד ליפנות בוקר עים התקף חזק היה אצל רופא משפחה והרופא נתן צילם ריאות ובמקביל הרופא הביט במבנה הציפורנים בידיים ושאל אים יש מישהו עים מבנה דומה אבל אין נישלח לבירור רופא ריאות צויין במכתב שיש קלאבינג מה זה אומר? עליי לציין שצילום ריאות יצא תקין ששאלתי את הרופא משפחה מה זה אומר הוא אמר שיכולה להיות מחלת ריאות האים אים הצילום ריאות תקין צריך עדיין המשך בירור? ואילו בדיקות עליו לבצע? תודה גלי

הוספת תגובה

• קלאבינג

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/03/2010

שלום,
    קלבינג היא מילה באנגלית שפרושה שקצות האצבעות משנות את המבנה שלהן ונעשות מעובות כמו קצות מקל של תוף והציפורן נראית כזכוכית מקומרת של שעון כפי שהיה פעם. הסיבות לקלבינג הן שונות כולל קלבינג משפחתי תורשתי שאינו מבטא מחלה, מחלות כבד, לב, ריאות. לעיתים הקלבינג הוא לא אמיתי אלא רק התרשמות מוטעית של רופא. במקרה של בנך אם אין סיפור משפחתי אני ממליץ לפנות לרופא פנימי שיבדוק את האפשרויות הנ"ל כולל את רמת החימצון בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לי
    23/03/2010

יש לי נזלת אלרגית נמצאתי אלרגית לאבק רציתי לשאןל ערכתי בדיקות לאסתמה והכל יצא תקין ואין לי טסתמה האם כתוצאה מנשימת אבק או מהנזלת אלרגית שהאף חסום יכול להיות התקף וקוצר נשימה?או למי שאין אסתמה זה לא קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/03/2010

שלום,

אם את אלרגית בבדיקות של תבחיני עור ואת סובלת מנזלת אלרגית אזי יתכן כמובן קושי בנשימה דרך האף. לעומת זאת אם קוצר הנשימה לא קשור לנשימה דרך האף ובדיקת תפקודי ריאות פשוטה היא תקינה הרי שאין בכך בכדי לשלול אסתמה. במקרה כזה, של חשד קליני לאסתמה, יש לבצע מבחן תגר שבו שואפים חומר מגרה ובודקים את תגובת הריאות בתפקודי ריאה (למשל תגר מטאכולין). במידה והתגובה הינה פתולוגית ניתן לבסס את החשד לאסתמה ולטפל בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה