מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנושא מיקרודנומהרעות17/04/2010
עלי לעבור עוד חודש CT ריאות כיוון שב- CT קודם נמצא ממצא החשוד למיקרודנומה בריאת שמאל
כיוון שלא היה ברור אם הממצא הוא אכן מיקרודנומה או AVM התבקשתי לעשות שוב CT.
אני חולת פסוריאזיס ואמורה לנסוע לים המלח בשבוע הקרוב למשך שבועיים של חשיפה
לשמש במשך 5 שעות כל יום בעירום. שאלתי היא האם חשיפה לשמש יכולה לגרום למיקרודנומה בריאה? והאם (חס וחלילה ) שאכן הממצא יתברר כנכון האם חשיפה לשמש אסורה עלי?
האם כיסוי חלקי יעזור?
תודה ענקית מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקרודנומה
ד''ר שבתאי ורסנו19/04/2010שלום,
איני רואה קשר בין הדברים. חשיפה לשמש מאידך עלולה להזיק לעורך (ולהיטיב מאידך עם הפסוריאזיס}.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ורסנו מליון תודות על התשובה
רעות19/04/2010אכן צדקת טיפול בפסוריאזיס בשמש מזכיר לי רולטה רוסית כל פעם מחדש.
מאחלת לך ולכל עם ישראל חג עצמאות שמח ורק בריאות.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות?נטלי17/04/2010
אני בת 52 גובה 1.55 ומשקל 71 ביצעתי בדיקות כלליות ואמרו לי שיש לי בעיות בריאות. הערכים הרשומים הם: FEV/FVC 82
FEV-1-1.95
רציתי לדעת מה זה אומר ועל איזו בעיה זה יכול להעיד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה המשמעות?
יתכן והכוונה שלהם הייתה כי נפחי הריאות שלך נמוכים מהצפוי (בשל משקל יתר או סיבה אחרת), אף כי בבדיקה שדיווחת חסרים פרמטרים של נפחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש בלילהאורחת16/04/2010
שלום רב,
לפני כשבוע סבלתי מדלקת בגרון (אנגינה) שחלפה אחרי מס' ימים לאחר מתן אנטיביוטיקה. המחלה לא הייתה מלווה בצינון וליחה אלא רק בחולשה וחום נמוך.
מאז יש לי שיעול יבש וטורדני שמופיע בעיקר בשעות הערב.
אשמח לדעת תחילה למה השיעול מופיע בעיקר בערב? האם בגלל שהגוף עייף?
שנית, לאחר כמה זמן השיעול כבר לא סימפטום פשוט של מחלה וצריך לגשת לרופא להיבדק? וכיצד ניתן להקל על השיעול?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלילה
קרוב לודאי שעברת מחלה וירלית של דרכי הנשימה. שיעול במקרה כזה יכול להמשך 6 שבועות תוך הפחתה הדרגתית. באנשים עם רקע אלרגי/אסתמטי השיעול עלול להמשך זמן רב יותר. שיעול מתגבר בלילות בשל שינוי בבקרה העצבית וההורמונלית של הסימפונות בהתאם לשעות היממה.
במידה והשיעול נמשך למעלה מחודש ללא סימני הטבה הדרגתית יש לבררו אצל רופא מקצועי. להקלת השיעול כעת ניתן להשתמש בכל סירופ לשיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול עם ליחה כ5חודשיםנעמי15/04/2010
דר שלום.לפני ע5 חודשים קיבלתי חיסון נגד ש.חזירים.וש.רגילה באותו היום מאז אני חולה עם צינון שיעול עם ליחה.הרופא שלח אותי לצילום חזה והתגלה הסננה RLL בריאה הימינית .קיבלתי זינט אך זה לא עזר.אחרי חודש עשיתי שוב צילום חזה והתגלה הממצא הצללה אינטרסטיציאלית בבסיס ריאה ימינית. הרופא שלח אותי לCT חזה וצואר.מאחר והיה אצל הרופא תור ארוך היה קשה לשאול אותו מדוע גם CT צואר.אני בת 48 לפני 7 שנים חליתי בסרטן בלוטת התריס אני במעקב והכל בסדר האם יש קשר והאם יש סיבה לדאגה הציין שבאותו היום עברתי גם טסט לגלות אלרגיה והכל היה תקין הרופא התרשם שיכול להיות שאני סובלת מאלרגיה ושלח אותי לבדיקת דם.השמח לתשובתך המהירה.
שיעול עם ליחה כ5חודשים
איני רואה קשר בין הממצא בצילום חזה לבין החיסונים מכוון שהחיסון איננו גורם למחלה (אינו מכיל וירוס חי). לגבי הממצאים בתצלום יתכן והם בשיפור על פי מה שתארת. במידה והשיעול והליחה נמשכים כבר 4 חודשים ללא פתרון כדאי להתייעץ עם רופא ריאות לאחר ביצוע CT חזה שהוזמן עבורך. אני מניח שהרופא הזמין גם CT צוואר כביקורת למחלת בלוטת התריס שעברת בזמנו.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישרית בריאה
נעמי24/05/2010לאחרונה עשיתי בדיקת סי טי ויש מימיצא שנקרא קישרית קטנה 3.5 מ.מ בrul בקע היאטלית קטנה. ללא ממצא אחר בצוואר ובריאות.אציין שבעבר חליתי בסרטן בלוטת התריס לפני כ7 שנים ואני במעקב אוניקולוגי והכל בסדר אך ממצא זה מדאיג אותי שחס וחלילה לא מתפתח לי סרטן בריאה הרופא אמר לי לעשות סי טי כל חצי שנה מעקב ולא נכל שנה בגלל סרטן בלוטת התריס שחליתי בעבר אבקש את דעתך בנידון בתודה מראש נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!זהר15/04/2010
שלום, אני מועמדת לקורס טייס, ובבדיקות הרפואיות בירפ"א גילו כי FEV1 וFVC נמוכים, יש לציין שהייתי חולה בשתי הבדיקות וכמו כן אינני עוסקת בספורט וריצות. עקב תוצאות הבדיקות, שלחו אותי לבדיקה באיכלוב, בדיקת תגר סמפונות ממושך, מכולין, מעולם לא הייתה לי אסטמה ואין במשפחתי עבר אסמטי. רציתי לדעת מה זאת הבדיקה הזאת? איך עושים אותה? ואיך מגלים אם אני אסמטית או לא? האם הבדיקה בודקת עוד דברים? ואם יש משהו שעלי לעשות כדי לשפר את סיכויי לעבור את הבדיקה בהצלחה?
תודה רבה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/04/2010שלום,
תגר מטאכולין היא בדיקה שבה נותנים לשאוף את החומר מטאכולין בריכוזים עולים ובודקים את תגובת הסימפונות באמצעות תפקודי ריאה. המטרה לגלות תגובתיות יתר של הסימפונות המאפיינת אסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה אבל..
זהר15/04/2010יש משהו שניתן לעשות כדי לעבור את הבדיקה בשלום?... יש משהו שעוזר?
אשמח לתגובה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול עם חירחור, נזלת וליחהאיגור14/04/2010
שלום רב.
אני בן 18 וחצי. בתחילת השנה הצטננתי בצורה בינונית ואחרי פחות משבוע המחלה עברה, אבל מאז היה לי עודף ליחה לבנה צמיגה שכאשר מצטברת בגרון היא גורמת לגירוי ושיעול. הייתי אצל רופא והוא לא מצא שום בעיה ונתן לי מרשם לRECOD (קודאין). הכדורים לא הביאו לשינוי במצב. הלכתי לרופא פעם שניה והתוצאה זהה. ביקרתי גם אצל רופא אא"ג, שטען ש"עודף ליחה זהו גם סוג של הצטננות" ושזה יעבור גם אם לאחר 3 חודשים.
לפני כשבוע התחילה נזלת ושיעול (ואיטוש לעיתים) עם ליחה שמעורבת עם ליחה ירוקה צמיגה. בימים האחרונים החלו להישמע חירחורים בזמן שיעול מה שגורם לגירוי ושיעול חזק אף יותר עד שמפסיק הגירוי או לפעמים גם מצליחה לצאת כמות קטנה יחסית של ליחה ירוקה.
ביקרתי אצל רופא המשפחה מיד בתחילת המחלה. הוא טען שאין שום דבר מיוחד חוץ מאדמומיות, ושאין קשר בין עודף הליחה שהיה לי לזה משום שזהו וירוס חדש. אך הפעם הביא לי הפניות לצילום חזה, משטח גרון ויעוץ עם רופא ריאות מומחה (קבעתי תור לרופא מומחה אך הקרוב ביותר בעוד יותר מחודש).
תוצאות צילום החזה תקינות, משטח הגרון שלילי [כלומר אין זיהום חיידקי], ומכאן בפגישה הבאה עם רופא המשפחה הוא הסיק שזהו בטוח וירוס ושזה יעבור והביא לי מרשם לכדורים מכייחים שאיני זוכר את השם שלהם, אך גם הם לא הועילו. יש לציין שאני שותה תה קמומיל כפעמיים ביום. כעט התחלתי טיפול בתרסיס מי ים (סינומארין) וטבליות שמפחיתות את צמיגות הליחה ומכייחות (סירן 200 מ"ג), שניהם ללא מרשם מחוסר ברירה... איני יודע מה לעשות וכבר התייאשתי מכל הליחה והנזלת הזאת...
אגב, לא ידוע לי על אלרגיה כלשהי.
האם יש מי שיושיעני?
בתודה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול עם חירחור, נזלת וליחה
ד''ר שבתאי ורסנו15/04/2010שלום,
התלונות מחשידות לנזלת הזולגת לאחור אל חלל הלוע ואולי גם סינוסיטיס כרונית. יש לברר גם אפשרות לרקע אלרגי. פנה לרופא א.א.ג ובמידה ולא יפתור את בעייתך פנה לרופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדניEyal14/04/2010
שלום רב,
שמי אייל, בן 30
אני סובל כבר כמעט שנתיים וחצי משיעול שלא מפסיק.
אני לא מסוגל לנשום באופן חלק. יש לי תמיד צפצוף מטריד בגרון שמפריע לי גם בשינה
ביקרתי אצל רופא משפחה. הופניתי למומחה לריאות אך כל הבדיקות היו תקינות
כמו כן הופניתי לרופא א.א.ג אך גם במקרה זה הכל היה תקין.
בנוסף רופא המשפחה נתן לי שני משאפים. אחד ונטולין השני קורטיזונים - בודיקורט
אך ללא שינוי
אני יכול לומר שזה התחיל מאז שהתחלתי לעבוד לפני שנתיים וחצי במקום עבודתי הנוכחי
אני עובד עבודה משרדית.
אבקש את הייעוץ שלכם
תודה רבה
אייל
שיעול טורדני
ד''ר שבתאי ורסנו14/04/2010שלום,
לשיעול כרוני תתכנה סיבות רבות שאין אפשרות באינטרנט לבררן.
אם הברור עד כה נכשל במציאת סיבה וטיפול יעיל רצוי שתפנה למומחה להערכה נוספת/חוות דעת שנייה עם העתקי כל הבדיקות והצילומים שנעשו עד היום. יתכן והברור לא היה מלא ויש מה למצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מתמשךאורלי אמיר14/04/2010
אני בת 24 וחצי לפני כ חודש ימים התחלתי להשתעל עם ליחה באותו היום התחלתי ללמוד בכרמיאל ואני מאזור הקריות ומאז אני לא מפסיקה להשתעל עד רמת חנק ואז זה משתחרר. הייתי אצל הרופאה והיא נתנה לי אנטביוטיקה כולל סטרואידים ונגד אלרגיה וכלום לא עוזר הייתי בבית חולם ושם עשו לי צילום ריאות וסינוסים וראו כי הכל נקי ואין שום דבר ועדיין אני ממשיכה להשתעל עד רמת חנק עד שהליחה יוצאת.
הפסקתי לעשן לפני חודשיים לערך והייתי מעשנת כ 3 שנים בסביבות ה 4 סיגריות ליום בשנה האחרונה.
האם יש קשר ביןם ההפסקת עישון לבין השיעול ומה עוד ניתן לעשות כי אני ממש מושבת כל ריח גורם לי להשתעל כל מקום סגור גורם לי להשתעל.
אשמח מאוד אם תכוונו אותי לאיזה שהוא פתרון כי זה נהפך להיות בלתי נסבל
אני קניתי תרופה אלטרנטיבית נגד שיעול היא עזרה בכך שכמות השיעול ירדה אבל השיעול הוא יותר קשה
המשך לילה טוב אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול מתמשך
לשיעול מתמשך יש סיבות רבות. במצבך הסיבות השדשכיחות הן אסתמה, נזלת הזולגת ללוע ועליית חומצה קיבתית.
מומלץ שתפני להערכה לרופא ריאות מקצועי. יתכן ומדובר באחת מסיבות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית נשימהor13/04/2010
אני בת 19, ומגיל 16התחילה אצלי תופעה שבה אני נושמת נשימה רגילה אבל אני מרגישה שלא נכנס לי מספיק אוויר לריאות. לפעמים אני צריכה לקחת כמה נשימות כדי להרגיש שוב בסדר, ולפעמים פיהוק ממלא את שאר האוויר.
בגיל 16 כשהלכתי לרופאה היא אמרה שיש לי חסימה בריאה הימנית ונתנה לי משאף לשלושה ימים וזהו.
מאז זה חוזר מידיי פעם, בעיקר במצבי לחץ, עצבים, ומאמץ גופני.
השבוע הייתי במקרה אצל הרופאה שלי בצבא והיא אמרה לי שלפני חצי שנה, כשעשיתי בדיקת מנטו (אני מורה חיילת וזאת בדיקה שאנחנו עוברות פעמיים בקורס) גילו אצלי משהו בריאות, ושלחה אותי לבדיקת רנטגן ובדיקות דם...
בינתיים אני מנסה לברר כל מה שאני יכולה כי אני מאוד פוחדת שיש לי משהו שהחמיר עם השנים. תמיד הרופאים אמרו לי שאין לי כלום...
יש לתופעה שמתרחשת לי שם או שזה באמת שום דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשימה
התלונות שלך מחשידות לקוצר נשימה על רקע נפשי-מתח. מאידך תלונות אלו יכולות במקביל להתרחש גם באסתמה. מומלץ להתייעץ עם רופא ריאות, לבצע תפקודי ריאה ובמידה והם תקינים לחזור עליהם עם מבחן תגר מטאכולין המיועד לברר אסתמה סמוייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרויקציה אורטוגונלית של כלי דםללא שם12/04/2010
שלום רב
בדצמבר האחרון עשיתי צילום חזה בעקבות התקררות ולקיחת אנטיביוטיקה
ובפענוח היה רשום: מספר מוקדים סמיכים קטנים בבסיס ריאה ימנית על רקע הגברה של ציור ריאתי
ולב אינו מוגדל.
אתמול (אחרי 3.5 חודשים) עשיתי צילום חזה נוסף ובפענוח היה כתוב שבהשוואה לצילום הקודם - אין שינוי
ובנוסף היה כתוב: המוקדם בצילום הקודם מתאימים לפרויקציה אורטוגונלית של כלי דם.
בלי ממצא פעיל בריאות.
יש לציין גם, שעד היום אני סובלת, בעיקר בשעות הבוקר, מליחה "שקופה"
אני מרגישה שזה כמו נזלת ש"הולכת" אחורה
רופא אף אוזן גרון אמר שמבחינתו הכל נקי - ואם אני רוצה אני יכולה לקחת כדור נגד אלרגיה שייבש את הליחה. אני לא כ"כ בעד הרעיון של לקחת סתם כדורים.
הרופא אף אמר לי, שכמו שיש אנשים שסובלים מכאבי ראש, יש אנשים שסובלים מליחה.
דרך אגב, בשנים האחרונות אני סובלת הרבה מהתקררויות שמסתיימות בליחה כבדה ואנטיביוטיקה
(מספר פעמים בשנה)
רציתי לדעת מה המשמעות של הפענוח הנוכחי והאם יש בו סכנה כלשהי?
ומה אפשר לעשות בנדון?
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים ששכחתי
ללא שם12/04/2010שכחתי להוסיף שאני לא מעשנת ואף פעם לא עישנתי
שתמיד יש לי תחושה שהנזלת אצלי הולכת אחורנית
ושאבחוני ההתקררויות שלי אצל רופא המשפחה מסתכמות בדר"כ בברונכיטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרויקציה אורטוגונלית
כוונת המפענח הייתה כי מדובר במצא שנבע מטכניקת הצילום ולא ממצא פתולוגי.
מאידך תלונותייך הנשינות דורשות ברור . בקשי הפנייה לרופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מנטויוליה12/04/2010
שלום רב,
במידה ובדיקת מנטו ראשונה שלילית והשנייה חיובית,
והאדם קיבל בילדותו חיסון נגד שחפת,
האם הוא צריך לקבל טיפול מונע (כאשר צילום ריאות תקין)?
איך בעצם ניתן לדעת האם האדם נשא או שהבדיקה יצאה חיובית עקב החיסון?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנטו
ד''ר שבתאי ורסנו13/04/2010שלום,
במידה ועברו עשרות שנים מאז החיסון והתבחין חיובי אז סביר שאין קשר לחיסון. פרוש התוצאה תלוי תלוי גם בגודל התגובה והסיבה לביצוע הבדיקה (ממצא חשוד בצילום למשל). בכל מקרה מנטו חיובי אינו מעיד בהכרח על מחלה אלא על הכרות של הגוף עם אנטיגנים של חיידקי השחפת (שחפת לטנטיתׂ/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה- סכנה באסטמה.מ10/04/2010
אני שאלתי לגבי התמכרות לאינהלציות.
אם מדוב רק בהתקפים שאינם קשים- מעולם לא אושפזתי, אני רק מתקשה בנשימה ו"מצפצפת"
הנשימה אפילו אינה קצרה.
האם יכול להיות הרס כלשהו לריאות / לסימפונות אם יש אסטמה ממושכת ללא טיפול?
ובנוסף, אני צריכה לעשות צילום של בית החזה בהקשר אחר,
האם יהיה מהצילום מידע לגבי בעיה בריאות ??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל-מ ממישהו במצב דומה
אסמתי11/04/2010גם אני כל חיי אלרגי לאבק עליות וירידות ומעולם לא לקחתי תכשירים מרחבי סימפונות וכו'.
ותמיד היו לי ציפצופים בלילה (ובעיקר לפנות בוקר) אף מנוזל וקושי בלקיחת אויר לעומק הראות.
לפני שנה בגיל 42 הלכתי לראשונה לרופא ראות בכיר מומחה בתחומו עקב קושי נשימתי ממושך .
והוא אמר לי לאחר בדיקה שתפקודי הראות 53% ואני חייב מרחיבי סימפונות (סטרוידים בשאיפה), אמרתי לא שאני לא מוכן בשום פנים - עובדה אני חי כך 40 שנה, לדבריו אני מצוטט " תגיע עוד חודש , חודשים שנה או שנתים עם תפקודי ראות של 34% וזה כבר בלתי הפיך-תעשה מה שאתה רוצה" 53% זה ניתן לטיפול או יותר נכון רק להקלה (אין טיפול-רק מפזרים את העשן , המדורה ממשיכה )
לכן אני ממליץ לך להיבדק אצל רופא ראות ולבדוק מה תפקודי הראות שלך
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא של אסטמה סמויה בבדיקת תפקודי ריאהד``ר שבתאי ורסנו10/04/2010
שלום, במסגרת מיונים לקורס טיס בצבא נשלחתי לעשות בדיקות תפקודי ריאה ואלה מצאו שאני כביכול איני כשיר.
אני עושה ספורט באופן רציף ומקצועי כבר למעלה מ10 שנים(כדורגל,קפוארה,כושר קרבי וכו'),לא היה לי התקף אסטמה מעולם,לא טופלתי במשאף או משהו כזה מעולם ובכל זאת אמרו לי שיש לי אסטמה סמויה.
התוצאות(שצריכות להיות מעל 80%) נעו בין 79 - 62 בכל מיני בדיקות שונות,בחלקם הייתי מצונן ומעט חולה ובחלקם הרגשתי טוב. אני לא מרגיש שם קושי בנשימה בפעילות ספורטיבית וקצת קשה לי להשלים עם המונח הזה.
מה אפשר לעשות ואיך אפשר לדעת בוודאות שזה באמת אסטמה ולא איזה אלרגיה או משהו אחר?
יש דרך לשפר את זה ולהתגבר? הרי אני עושה ספורט שנים ולא מרגיש כלום,עד אותה בדיקה לא ידעתי בכלל על העניין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה סמויה
ד''ר שבתאי ורסנו12/04/2010שלום,
לא ברור איזה בדיקות בדיוק בצעת. ככלל אין מבצעים בדיקות לגילוי אסתמה סמוייה בתחום של 6-8 שבועות לאחר זהום דרכי הנשימה אחרת מתקבלות תוצאות מדומות. לחילופין יתכן ןההצטננות שלך היא בעצם נזלת אלרגית ואז התוצאות שהתגלו רומזות על תגובתיות יתר של הסימפונות לגירויים ששתתכן בנוכחות נזלת אלרגית עם או ללא אסתמה. עלייך להבדק על ידי רופא ריאות ובמידה של ספק לפנות לחוות דעת שנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון של אסטמה סמויהד``ר שבתאי ורסנו10/04/2010
שלום, במסגרת מיונים לקורס טיס בצבא נשלחתי לעשות בדיקות תפקודי ריאה ואלה מצאו שאני כביכול איני כשיר.
אני עושה ספורט באופן רציף ומקצועי כבר למעלה מ10 שנים(כדורגל,קפוארה,כושר קרבי וכו'),לא היה לי התקף אסטמה מעולם,לא טופלתי במשאף או משהו כזה מעולם ובכל זאת אמרו לי שיש לי אסטמה סמויה.
התוצאות(שצריכות להיות מעל 80%) נעו בין 79 - 62 בכל מיני בדיקות שונות,בחלקם הייתי מצונן ומעט חולה ובחלקם הרגשתי טוב. אני לא מרגיש שם קושי בנשימה בפעילות ספורטיבית וקצת קשה לי להשלים עם המונח הזה.
מה אפשר לעשות ואיך אפשר לדעת בוודאות שזה באמת אסטמה ולא איזה אלרגיה או משהו אחר?
יש דרך לשפר את זה ולהתגבר? הרי אני עושה ספורט שנים ולא מרגיש כלום,עד אותה בדיקה לא ידעתי בכלל על העניין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה סמויה
לא ברור מפנייתך איזה בדיקות בדיוק בצעת. באופן כללי ביצוע בדיקות לגילוי אסתמה סמוייה אסור לו שייעשה בטווח שח 6-8 שבועות מתקופת צינון/מחלה אחרת עלולים לקבל תוצאות שגויות. לחילופין יתכן ו"ההצטננות" שלך היא בעצם נזלת אלרגית ואז הבדיקות מדגימות תגובתיות יתר של הסימפונות שעלולה להתלוות לנזלת אלרגית עם אסתמה או אף ללא אסתמה. עלייך לעבור הערכה עלי די רופא ריאות מקצועי ובמידת הצורך לבקש חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן תגר עם מטכליןד10/04/2010
שלום רב,
לפני מס 'שבועות עברתי בדיקת תגר בבי"ח איכילוב וניתן לי לשאוף מטכלין עד כמות של 1.3 מ"ל.
תוצאות הFEV 1 לאחר שאיפה זו הציגו ירידה של 32 %.
הבדיקה הראשונית הראתה FEV1/FVC 86% ולאחר הבדיקה האחרונה (ושאיפת וונטולין) עליה של 80 % (FEV1/FVC)
בילדות היתה לי אסטמה וכיום אני סובל מקשיי נשימה, בנוסף יש לי אלריגה לאבק (18/20) וככה"נ גם לפריחה.
האם זה אומר שיש לי אסטמה? האם היא חזרה? מה חומרתה? ואיך זה עלול להשפיע על הפרופיל הרפואי שלי?
אציין כי בתשובת יועץ שקיבלתי נרשם כי "ספירומטריה תקינה, ישנה ירידה משמעותית של 32% בFEV1 לאחר תגר כביטוי לרגישות יתר... מה שתומך בהבחנה של הישנות האסטמה."
אשמח לתגובתך, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטכלין
תגובה לשאיפת מטאכולין במקרה שלךך מדגימה כי קיימת תגובתיות יתר של הסימפונות לגרויים. זהו מאפיין של אסתמה אך קביעת מחלה דורשת גם קליניקה (סימפטומים) מתאימים. אם אתה קצר נשימה לעיתים, לאחר מאמץ וכו' או משתעל בעקבות גרויים שונים אזי סביר כי אתה אסתמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)