פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קושי נשימתי
    ריקי
    09/04/2010

שלום לדר ' סטרובין .
    אני עובדת כבר 33 שנים כמורב אשר מתוכן השתמשתי בכתיבה על הלוח בגיר שהכיל סיליקה . רק לפני עשר שנים עברנו לכתוב במרקר.
    במשך שנים רבות יש לי תופעה של קושי נשימתי אשר גורם לי לתחושת מחנק והקול נעלם למספר דקות בעת הדיבור . נבדקתי בבית חולים על תיפקודי ריאה ונמצא שיש לי " הפרעה חסימתית עם מרכיב הפיך קלה " מה פירוש הדבר ? האם זאת יכולה להיות כתוצאה משמוש של 20 שנים בגיר ? האם עניין העלמות הקול יכול להחמיר עם הזמן ? האם ניתן לפנות לביטוח הלאומי ולדרוש הכרה כמחלת מקצוע ? אשמח לתשובותיך . ריקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי נשימתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי נשימתי

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/04/2010

שלום,
    שאיפת חלקיקי סיליקה לאורך זמן עלולה לגרום למחלת הסיליקוזיס שפוגעת ברקמת הריאה ולעיתים גם בסימפונות עם הפרעה חסימתית. לגבי המקרה הספציפי שלך צריך לבצע תפקוד ריאה מלא כולל כושר הדיפוזיה ולשקול גם CT חזה בחתכים דקים בכדי לנסות ולאבחן האם קיימות ראיות למחלת הסיליקוזיס. אין להקיש ישירות מהעובדה שהיית חשופה לבין אפשרות של מחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ....
    דניאל
    09/04/2010

שלום אני בן 17 ומעשן,כבר מספר ימים אני משתעל ויוצא לי ריח רע מהריאות,אני לא יודע מה לעשות,בתודה דניאל.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ....

הוספת תגובה

• שיעול

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/04/2010

שלום,

שיעול במעשנים וזהומים של דרכי נשימה הגורמים שיעול אופיניים במעשנים ובמשך הזמן גורמים נזק מצטבר ובלתי הפיך לדרכי הנשימה. נצל את ההזדמנות ןוהפסק לעשן. במידה והשעול מלווה ליחה מוגלתית (צהובה/ירוקה) ונמשך פנה לקבלת טיפול אנטיביוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CPOD
    עופר
    09/04/2010

עכשיו נודע לי שאני חולה ב CPOD עישנתי ביום בין 30 ל 40 סיגריות ליום למשך 32 שנים ואני בגיל 48

זרקתי מייד את הסיגריות
    עסקתי בספורט שחייה במשך 10 שנים חתירה וגב
    הלכתי לשחות ולא יכול להיות במים קשה לי מאוד
    מה אתה מייעץ לי

לקביעת תור
    סגירה
    CPOD

הוספת תגובה

• COPD

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/04/2010

שלום,

אין לי ושג באיזו חומרה מחלתך. עלייך לבצע תפקוד ריאות מלא, לקבל יעוץ לגבי טיפול תרופתי ההולם את חומרת מחלתך, להיות במעקב מקצועי תקופתי לאורך השנים וגם לברר לגבי הצטרפות לקבוצת שיקום חולי ריאה (שיקום גופני).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• copd

עופר
    11/04/2010

,,תודה על התשובה
    האם יש קשר בן המחלה לכאבי גב תחתון חזקים כולל הקרנה לברכיים

תודה

עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/04/2010

אין קשר אלא אם מטופלים בסטרואידים סיסטמיים לאורך זמן והכאב הוא תופעת לוואי של שברי חוליות/אוסטאופורוזיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תרופה טבעית
    דוד
    09/04/2010

שלום!
    אימי סובלת מ c.o.p.d אנו יודעים שאין תרופה למחלה אך שמענן על תרופה טבעית
    שנקראת cordyceps המקלה על הנשימה כך אומרים ומיוצרת בארה"ב
    קיבלנו הרבה חומר על כך בעיקר דרך האינטרנט האם ידוע לכם על תרופה זו משהו?
    או האם ידוע לכם איפה המקום הנכון לקבל תשובה מוסמכת על כך
    תודה דוד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תרופה טבעית

הוספת תגובה

• תרופה טבעית

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/04/2010

שלום,
    אין לי מושג על תרופה זו.
    לא ניתן לרפא COPD אך ניתן בלא מעט מקרים להקל ולהפחית החרפות על ידי טיפולים תרופתיים וגם בשיקום ריאתי גופני. עלייה להבדק על ידי רופא ריאות שיכוון את הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול טורדני
    meirav
    09/04/2010

אני בת 25 ומאז ומתמיד הייתה לי רגישות מסוימת בגרון. אחרי הצטננות קלה שבקלות מופיע (בדר"כ לאחר יום או יומיים) שיעול טורדני שלא עוזב. השיעול חזק עד כדי הרגשת חנק והקאה, ומלווה בתפליטים לבנים ורגישות רבה לריחות. ברגע שמצב זה מתחיל הוא מלווה אותי מס חודשים בדר"כ, כאשר אני לא יכולה לישון, לעבוד או ללמוד כיוון שבכל פעם שאני נכנסת לכיתה לא מאווררת אני משתעלת בחוזקה ונחנקת. משטח גרון בדר"כ יוצא תקין, תפקודי ריאה תקינים, ונראה שרק אנהלציה מטיבה עימי. לאחרונה רופא המשפחה שלי נתן לי מרשם לכדור נגד אלרגיה שעוזר במקצת, למרות שאני לא סובלת מאלרגיה, כך קבע אלרגולוג, ובכל זאת נראה שכל רופא שאני מטופלת על ידו אובד עצות. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול טורדני

הוספת תגובה

• שיעול טורדני

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/04/2010

שלום,

יתכן ומדובר בשיעול אסתמטי ו/או נזלת הזולגת לאחור אל הלוע.
    תפקודי ריאה תקינים לא שוללים אסתמה. תבחיני עור לאלרגנים נשאפים לא שוללים אלרגיה לאלרגנים פחות שכיחים. כדאי לבצע בדיקת דם לרמת TOTOAL IGE ולעבור הערכה על ידי רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לאינהלציות
    מ
    08/04/2010

אני סובלת מאסטמה שנים לסירוגין (גיל 34) עם אלרגיה לקרדית אבק
    המחלה מתבטאת בצפצופים וקשיי נשימה, בעיקר בלילה, (בעיקר בזמן שאיפה ולא נשיפה)

בשנתיים האחרונות אני חייבת כל לילה לעשות אינהלציה או שאני לא מסוגלת להירדם.
    באינהלציה אני שמה 2 סיסי מי מלח+טיפה או שתיים בריקלין.
    האם ייתכן שהתכרתי לאינהלציה ולכן אני לא מצליחה לישון? (בדומה להתכרות לטיפות אף)
    אני לא לוקחת איזשהו טיפול מונע.
    ההתקפים אינם קשים אך קשה לישון עם צפצופים ונשימה לקויה.
    אשמח לתשובתך,

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לאינהלציות

הוספת תגובה

• התמכרות

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/04/2010

שלום,
    לא מדובר בהתמכרות אלא באסתמה שאיננה מאוזנת ! זהו מצב שעלול להיות מסוכן. עלייך לעבור הערכה כולל תפקוד ריאות לקבל טיפול מונע קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה ריאתית כבר 18 שנים
    ד``ר שבתאי ורסנו
    08/04/2010

שלום רב,
    אבא שלי בן 66, סובל מאמפיזמה ריאתית כבר 18 שנים, כשהמחלה התגלתה הוא עבר ניתוח עקב כיווץ של הריאה, הפסיק לעשן מיידית ומאז הוא מתפקד כרגיל.
    לאחרונה חש קושי גדול בנשימה, מלווה בשיעול, מומחה ריאות נתן לו חמצן לשעות הלילה ושלוש פעמים אינהלציות עם טרבולין והוא הופנה לבדיקת תפקודי ריאות אך תור לפיענוח תוצאות הבדיקה נקבע לו רק לעוד חודשיים.
    האם תוכלו לעזור לי לפענח את תוצאות הבדיקה?
    האם יש צורך בטיפול נוסף מיידי?
    כיצד ניתן לשפר את איכות חייו? האם יש אפשרות לנתח אותו במצבו? האם יש טיפול ניסויי כיום למחלת האמפיזמה?
    בתודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אמפיזמה ריאתית כבר 18 שנים

הוספת תגובה

• אמפיזמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/04/2010

שלום,
    הפענוח רשום בתחתית הדף של הבדיקה מצד שמאל.
    נראה כי מדובר בעקר באמפיזמה אך לאור הירידה הקשה בדיפוזיה (מעבר החמצן דרך קרומי הבועיות) רצוי לבצע אקולב בשאלה של יתר לחץ דם ריאתי. בנוסף יש לשקול מתן משאף ספיריבה וסרטייד במידה ואינו מקבל. לגבי טיפולים ניתוחיים יש לבודקו וגם לבצע CT חזה בחתכים דקים ומיפוי ריאה כמותי. לגבי טיפולים ניסיוננים בביח בילינסון נעשו טיפולים כאלו על ידי החדרת שסתומים חד כיווניים לסימפונות אך יש לברר שם האם עדיין מתבצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

קארין
    08/04/2010

תודה רבה על התשובה המהירה.
    יש לי עוד שאלה אחת, האם זה דחוף?
    האם לחכות לפיענוח הבדיקה בעוד חודשיים או שכדאי לפעול מיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/04/2010

שלום,
    כאמור הפענוח כבר נרשם. יש לחזור לרופא הריאות ולהתייעץ איתו כיצד להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נדב
    06/04/2010

שלום,
    היום התחיל לי כאב באיזור החזה-ריאות, באופן פתאומי. הכאב מתרחש כאשר אני נושם, ובהתאם לעוצמת השאיפה, כך גם עוצמת הכאב. בנוסף, הכאב מתרחש כאשר אני מתכופף. כשאני לא שואף אוויר (לאחר נשיפה) לא כואבות לי הריאות, אבל אם אני מחזיק אוויר בריאות לאחר שאני שואף אותו אז זה כואב. הכאב מוקרן גם קצת לאיזור הצוואר- קנה הנשימה.
    אני לא מרגיש קוצר נשימה, קושי נשימה או חוסר באוויר.
    חשוב להדגיש שאותו תרחיש קרה לי לפני כ-5 חודשים. רופא המשפחה שלח אותי לעשות א.ק.ג וצילום חזה. שניהם יצאו תקינים. לאחר כיומיים הכאבים חלפו.

אשמח לקבלת עזרה,
    עודד.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/04/2010

שלום,
    כאב כזה חעלול להיות ממקור של דופן החזה (שריר או עצם) וגם כתוצאה מפאנצ'ר בריאה (חזה -אויר). עלייך להבדק שוב ובמידת הצורך לחזור על צילום חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שבתאי ורסנו - שאלה

נדב
    08/04/2010

תודה ד"ר,
    אך לא מובנים לי מספר פרטים:
    1) מה הם הדברים שהזכרת- האם תוכל לפרט? והאם הם מסוכנים?
    2) "עליך להיבדק שוב" - איזה בדיקות?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/04/2010

שלום,
    חזה אוייר הכוונה היא שקורה נקב בקרום הריאה. הבדיקות הן בדיקה גופנית על ידי רופא ובמידה ויתרשם שיש צורך אז גם צילום חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני טורדני עם ליחה
    לבארי רחל
    05/04/2010

מאז חודש אוקטובר אני סובלת משיעולים טורדניים לפעמים יבשים ולפעמים עם ליחה לבנה רגילה.
    הייתי אצל רופאים: א.א.ג שטען שיש לי ריפלוקס ויתכן שזה הגורם .לוקחת "נקסיום כ-40 ממ עד פעמיים ביום לא קבוע. הייתי אצל רופא ריאות בנובמבר עשיתי צילום רנטגן לריאות -ריכוז כלי דם
    טשטוש צל הסרעפת משמאל.תפקודי ריאה תקינים כולל דיפוזיה וסטורציה.
    צילום מערות האף תקין C/T חזה ללא ממצא מיוחד.הציע להממשיך לקחת את הנקסיום.לעוד 3 חדשים.
    היה שיפור כלשהו אך לא מוחלט. לאחרונה בצעתי גסטרוסקופיה -שבסיכום התוצאה היתה תקינה.
    לא צויין ריפלוקס במיוחד. כן יכולה לציין שלאחר הבדיקה גבר השיעול בצורה יותר חריפה.
    מדי פעם מערות האף מתמלאות בנזלת שהיא לא "סמיכה"כי אם אותה הנזלת שמגיעה לגרון.
    "עייפתי מהשעול " האם אנטיביוטיקה לא תעזור לי?

אודה עבור קבלת תשובה
    רחל

הוספת תגובה

• שיעול כרוני טורדני עם ליחה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/04/2010

שלום,
    לא ציינת גיל, עישון בעבר/הווה ורקע אלרגי אישי או משפחתי. לפי סיפורך קיימת אפשרות של סינוסיטיס כרונית ונזילה אחורית כסיבה לשיעול (רצוי CT מערות פנים) וגם שיעול אסתמטי. יש לפנות למומחה לשם בירור בכיוונים אלו. שיעול כרוני לעיתים הוא משימה ממושכת לפיצוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאף מתאים ל- COPD
    רועי
    05/04/2010

שלום,

סבי כבן 90. ברקע לאחר CVA, וירידה קוגנטיבית. כמו כן סובל מפרפור עליות, יתר לח"ד (מאוזן תרופתית ע"י טרייטייס, וזודיפ).
    בשנתיים האחרונות סובל מצפצופים, קוצר נשימה במאמץ קל, שאובחן כברונכיטיס כרונית.
    בדיקת תפקודי ריאות מלפני כחצי שנה הראתה על הפרעה מעורבת חסימתית ורסטרטיבית בחומרה בינונית. FEV1 של 61%.
    קיבל בהתחלה טיפול באינהלציות של ארובנט, ונטלין ובודיקורט (פעמיים ביום). גם תחת טיפול זה המשך צפצופים וקוצ"נ. בחורף מלפני אחרון מס' ארועים של ברונכיטיס חריפה, וכן פעמיים דלקת ריאות שהצריכה טיפול אנטיביוטי (באשפוזים). על כן לפני כחצי שנה הוצע לנסות לעבור לשימוש בדיסקוס של סרטייד, להוריד את הבודיקורט, ולהשתמש באינהלציות של ארובנט, ונטולין ומובקס כ2-3 פעמים ביום עפ"י הצורך. נראה לי שהטיפול בסרטייד לא מתאים לו - היות והוא לא משתמש באופן נכון בדיסקוס, וגם כשניסיתי להסביר לו כמיטב יכולתי איך להשתמש נכון- לא ממש הועיל (לוקח שאיפה רדודה, כשהוא לא מחזיק את האוויר לכמה שניות כמו שצריך לעשות עפ"י ההוראות).
    אף עלפי כן, בין שזה קשור ובין שזה מקרי -- בחורף האחרון (בניגוד לקודם) - לא היו "התלקחויות".
    השאלה שלי:
    האם קיימת חלופה (מבחינת דרך השימוש) לשימוש בסרטייד שמתאימה לאדם במצבו? האם לדעתך עדיף במצב הנ"ל לחזור לאינהלציות המקוריות של הבודיקורט עם ונטולין וארובנט? האם יש משאף משולב כזה שיש לו ספייסר מתאים או שזה פחות טוב מאינהלציות?

לקביעת תור
    סגירה
    משאף מתאים ל- COPD

הוספת תגובה

• COPD

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/04/2010

שלום,
    במידה ויש לו קושי אמיתי לתפעל משאפים, אפילו המופעלים בשאיפה אזי ניתן להשתמש בספפיסר עם משאף תרסיס של פליקסוטייד וסרבנט (שני המרכיבים של סרטייד) או לחילופין אנהלציות עם פליקסוטייד נבולס או בודיקורט רספיולס בתוספת אירובנט. אנהלציות עשויות לעזור יותר בגילו אך ניתן לנסות את הספפיסר. במידה ובכל זאת מסוגל לשאוף ממשאף הייתי ממליץ על ספיריבה האוטוהלר פעם ביממה שהוא תכשיר יעיל במיוחד ב COPD (אין דרך לתיתו באנהלציה או בספייסר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקוידוזיס
    יהודית
    05/04/2010

אובחנתי כחולת סקוידוזיס, יש לי שלושה נגעים בזרוע אחת ,נגע נוסף קטן בזרוע השניה ונגע בגב
    מזה שלושה שבועות מטופלת במשחה דרמובט ויש שנוי גדול בגודל הנגעים ובציבעם.
    בצילום חזה שני מבטים נמצא שיש הצללות מפוזרות באונות העליונות, שערים בולטים, ללא עדות לתפליט, צל הלב אינו מוגדל.
    אין תסמינים של קוצר נשימה ,שיעולים וכו..
    כיצד מטפלים הלאה?
    האם אפשר לקחת ויטמין D וסידן? בצילום צפיפות העצם ניראה שיש ירידה בצפיפות העצם בירך והומלץ לתת כדורים אלה.
    בדיקות דם כלליות הרוב תקין ,בבדיקה אחת של תפקודי הכבד יש סטייה קלה . הומלץ לעשות אולטראסאונד .כרגע אין תשובה.
    אני לוקחת כדור אחד של 20 מ"ג נגד כולסטרול.
    תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    סקוידוזיס

הוספת תגובה

• סרקוידוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/04/2010

שלום,
    אני מניח שהכוונה היא לסרקואידוזיס. מדובר במחלה שעלולה לערב אברים שונים רבים. יש צורך להיות במעקב של רופא ריאות ולהתייחס לא רק לממצאים ריאתיים אלא לכל יתר המערכות (כליות, לב, הפרשת סידן בשתן, עיניים, תפקודי ריאה ועוד). הטיפול בסרקואידוזיס הינו נגזרת של מידת מעורבות האבר במחלה וסכנה לפגיעה בתיפקודו והוא עשוי לכלול סטרואידים בטבליות. לעיתים אין אנדקציה לטיפול אלא למעקב בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור תפקודי ריאה ירודים
    אתי
    04/04/2010

שלום
    תוצאות בדיקת תיפקודי ריאות שנעשו לחברה שלי הראו תיפקוד של 45%.
    היא מתאמנת באופן קבוע במכון כושר, כולל שיעורי אירובי, כבר מס' שנים והכושר הגופני שלה טוב מאוד.
    כיצד היא יכולה לשפר את תיפקודי הריאות שלה? האם אימון מאומץ מסוכן עבורה?
    האם יתכן שבגלל תיפקודי הריאה הירודים היא שורפת פחות קלוריות ממתאמנים אחרים?
    אשמח לתשובות ולהפניה למאמרים בנושא (גם באנגלית).
    תודה רבה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור תפקודי ריאה ירודים

הוספת תגובה

• שיפור תפקודי ריאה ירודים

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/04/2010

שלום,
    מדבריך לא ברור איזה ערך מתפקודי הריאה הוא 45%?!

בכל מקרה יש צורך לאבחן מה סיבת ההפרעה ולטפל בסיבה בהקדם !. מדבריך לא ברור כלל האם היא ידועה כסובלת ממחלת ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.להלן פרטים נוספים

אתי
    09/04/2010

יש לה allergic rhinitis, ואטופיק דרמטיטיס.

יש לה מצוקת נשימה בתקופות מסוימות (בעיקר אביב) אבל לא מטופלת לאסטמה.

בנוסף,יש לה גם גוש בריאות שעלה בבדיקות תקופתיות לעבודה ונבדק כתקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף שהיא לא מעשנת.

אתי
    09/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתי

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/04/2010

שלום,
    התלונות חשודות כאסתמה, לפחות בתקופות המעבר. יש לפנות להערכה וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/04/2010

בנוכחות מחלות אלרגיות כגון אלו שהזכרת הסיכוי כי אירועי קוצר הנשימה התקופתיים הוא על רקע אסתמה הינו גבוה יותר. עליה לעבור הערכה בתקופות האירועים כולל תפקודי ריאה וניסיון של טיפול מניעתי בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי C.T ריאות
    מיקי
    04/04/2010

שלום

לאימי, בת ה 85 עשו CT ריאות לפני כיומיים. ולהלן הפיענוח:

מודגם תסנין באונה ימנית עליונה עם איזור סמיך יותר במרכז התסנין. בשלב זה לא ברור האם מדובר בתסנין בלבד בעל הטרוגניות שונה או ישנו תהליך תופס מקום?

תסנין באונה שמאלית תחתונה עם מספר הת\צללות כתמיות עדינות באונה הימנית תחתונה. ייתכן ביטויי לזיהום . הודגמו מספר תפליטים פליאורליים בינוניים בשני הצדדים.

בטן עליונה: בקוטב עליון של הכליה הימנית מודגם ממצא בקוטר 3.4 ס"מ בעל סמיכות של ריקמה רכה. התהליך מתבלט מעבר לגבולות הכליה וחשוד לתהליך תופס מקום. מומלץ המשך בירו ע"י CT בטן עם הזרקת חומר ניגודי.

בשלב זה לא ניתן לשלול או לאשר תהליך תופס מקום .

חשד לתהליך תופס מקום בכליה הימנית.

ברקע אימי סובלת מ- COPD בדרגה שלא מאפשרת לאבחן בצילום חזה רגילובחודשים האחרונים טופלה במגוון אנטיביוטיקות כנגד דלקת ריאות אך ללא הואיל, אין שיפור בהרגשה, כמו כן מאבדת כל הזמן דם ומגיעה לאישפוזים עם המוגלובין 7-8 מידי חודש לערך, ולכן עלה החשד למחלה ממארת שנראה שגם ה- CT, אינו יודע אם לשלול.

למי מומלץ לגשת עם הפיענוח?

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי C.T ריאות

הוספת תגובה

• ממצאי C.T ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/04/2010

שלום,

אני ממליץ לגשת לנפרולוג (רופא כליות) בשל הצורך באיבחון ציטולוגי או היסטולוגי של הממצא הכלייתי החשוד כממאיר.
    במקביל , הייתי מתייעץ גם עם רופא ריאות, רצוי במידת האפשר עם צילומים קודמים ו CT קודם. הממצאים הריאתיים יתכנו כזהומיים (ודורשים טיםפול) אך גם אפשרות לתהליך גידולי גורתי או ראשוני תתכן על פי הפענוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    גלית
    04/04/2010

אני בת 39. לאחר חום של 39 מעלות במשך 4 ימים + שיעול אובחנתי כחולה בברונכיט, נאמר שהריאות נקיות. יומיים לאחר מכן, לאחר שהחום לא ירד, נבדקתי שוב בסטטוסקופ ונאמר שהריאות נקיות, ובכל זאת לאחר צילום חזה התגלתה דלקת ריאות (לראשונה בחיי). קיבלתי כטיפול אוגמנטין (875) + רוקסו + כדורי מוקוליט.
    לאחר 48 שעות של הטיפול הנ"ל, החום עדיין לא יורד מ-39 מעלות. מה עושים עכשיו? אנא עזרתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/04/2010

שלום,

אם אכן אובחנת כדלקת ריאות והוחל טיפול כנ"ל מקובל לחכות לתחילת ירידת החום תוך 48-72 שעות. במידה ולא קורה או הרגשתך מחמירה מומלץ לפנות לחדר מיון עם הצילומים הקודמים ותוצאותץ בדיקות רלבנטיות במידה ונעשו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    02/04/2010

רציתי לשאול איזה בדיקה הכי מהימנה ששוללת בודאות שאין אסתמה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/04/2010

אין בדיקה ששוללת אסתמה ב100% , במיוחד אם לוקחים בחשבן שאבחנת אסתמה היא שילוב של מספר דברים ביחד. בין בדיקות העזר הערך הניבוי השלילי הגבוה ביותר (במידה שבדיקה תקינה - אין אסתמה בסבירות גבוהה מאוד) הוא אצל בדיקת תגר מטאכולין. אין מקום לבצע בדיקה במידה ואין חשד לאסתמה על סמך תסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה