פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• טיפולים אלטרנטיבים לאסטמה
    אורלי ב.
    07/05/2010

אני בת 45 סובלת מאטמה 11 שנה באמצע ההריון. אמרו לי שזה על רקע אלרגי נזלת אלרגית מגיל צעיר. ניסיתי כל הטיפולים ויש לי משאפים סרטייד וסימבי קורט.
    שאלתי: שמעתי על עמותת לנשום שמציעה סדרה של תרגילי נשימה להפסקת האסטמה כמעט לאפס כך הם מצהירים. האם זה באמת יעזור באופן משמעותי?
    ובשנה הארוחנה אני עושה דיקור סיני חודשי נאמר לי אם אתמיד האסטמה תוכל לחלוף האם כדאי להמשיך לאורך זמן או לא?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טפולים אלטרנטיבים

אורלי ב.
    07/05/2010

בהמשך לשאלתי קודם נזכרתי גם בטיפול בחדר מלח ושאלתי האם זה אפקטיבי להפחתת האסטמה או רק תרגיל שיווקי?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

אסתמה אינה מחלה בעלת אפשרות של ריפוי אך קיים מגוון גדול של דרכי הטיפול, עד כדי העלמות מלאה של תסמיני המחלה (תרופות - בדרך כלל משאפים, שיטות נשימה שונות - לדוגמה, שיטת ע"ש בוטאיקו, שיטות נוספות - כגון, ניקור סיני, שיאצו וכו"). מבחינה מדעית תועלת טיפול תרופתיים הינה הגבוהה ביותר אך במקרה ספציפי רק נסיון יכול לומר מה הטיפול היעיל ביותר.
    בגלל קשר הדוק בין מניעים אלרגיים לבין החמרות של אסתמה, מניעה החשיפה לאלרגנים ידועים או הפחתת רגישות לדברים ספציפיים ע"י טיפול אלרגולוגי יכולים גם כן להועיל לחולה אסתמה ספציפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגולר
    ינון
    07/05/2010

האם כדור סינגולר עוזר למחלת COPD ברוכניטיס כרוני?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סינגולר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

סינגולייר הינה תרופה לחולי אסתמה. במקרים נדירים מאוד היא יכולה לעזור גם לחולי COPD . בדרך כלל שוקלים לתת תרופה לחולה COPD במקרים בהם קיים שילוב של אסתמה וCOPD (או שCOPD בה עם מאפיינים מזכירים את אסתמה) או חולה COPD שמקבל טיפול תרופתי מקסימלי לפי המלצות בינלאומיות ועדיין אינו מאוזן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה קבוע
    יהושע.
    07/05/2010

שלום. אני בן 26 וסובל מגיל 15 בערך מקוצר נשימה קשה וקבוע (בכל נשימה) שהחמיר במשך השנים בהדרגה והגיע למצב שאני לא יכול לעשות פעילות פיזית מינימלית ובקושי מצליח לקום מהמיטה אחרי 10 שעות שינה.. בקיצור סבל תמידי וחוסר תפקוד טוטאלי. הלכתי להיבדק לא מזמן אצל רופא מומחה הוא בדק אותי בדיקה חיצונית +בדיקת נשיפה לתוך צינור מסוים ואמר שהוא לא רואה צורך לשלוח לעוד בדיקות כי הכל נראה תקין וטען שזה פסיכוסומתי בעקבות לחץ נפשי ועם הזמן אני ארגע וזה יחלוף. השאלה שלי מה אני עושה היות ואני סובל נורא ולא חי חיים נורמליים ובנוסף שלא נשמע לי הגיוני שאני ככה נושם וזה לא משהו פיזי..אגב שכחתי לציין שזה מלווה גם בהמון ליחה שיש לי באופן קבוע. אני די חסר אונים .תודה מראש .יהושע.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה קבוע

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

במקרים בהם קיימות תלונות בולטות ובירור ראשוני (כולל תפקודי ריאות) אינו מראה כל פטולוגיה, הגיוני לחשוש על פטולוגיה לא ריאתית או בעיה פסיכוסומטית אך מומלץ בירור רלוונטי למקרה כדי לשלול פטולוגיות שיכולות להיות סמויות (כגון, אסתמה). יתכן ויש מקום לפנות לרופא המטפל כדי לקבל הפנייה למומחים רלוויטיים לתלונות המטופל. במקרים האלה חשובה מאוד התרשמות המלאה (סיפור המפציאנט, בדיקה גופנית וגם בדיקות עזר לפי שיקול דעתו של הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עוברת אותו דבר

קארין
    07/08/2010

תקופה ארוכה של כמה שנים אני עוברת אותן דבר ופעם ראשונה ששמעתי שיש עוד כמוני כי כבר חשבתי שאני....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה סרכות פלאורליות בריאות
    יגאל
    06/05/2010

בבדיקת סיטי שעשיתי לצורך הכליות, רשום בפענוח "סכרות פלאורליות בבסיסי 2 הריאות"
    הייתי שמח לקבל הסבר כללי וכן האם עלי לעשות בירור נוסף או טיפול?
    תודה,
    יגאל

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

מושג זה בדרך כלל הינו ביטוי לצלקות בתוך רקמת הריאה, דבר יכול להיות סימן של תהליך דלקתי ישן או כל השפעה חיצונית אחרת (לא תמיד תהליך זה היה גלוי בעבר). בדרך כלל ממצאים האלה אינן דורשות מעקב או בירור נוסף אך רצוי להתיעץ עם רופא שהפנה לבדיקה (היתה סיבה קלינית או רדיולוגית כלשהיא לבצע CT חזה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה סמויה וכושר ירוד
    שירן
    06/05/2010

ביצעתי השבוע בדיקת תפקודי ריאה, כאשר בה התבקשתי לרוץ - אובחן כי יש לי אסתמה סמויה לאחר מאמץ גופני. ברור לי שאיני נמצאת בכושר וכמו כן איני נוהגת לרוץ. האם בבדיקה יודעים להפריד את קוצר הנשימה הנובע מכושר ירוד לבין תפקודי הריאה?

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה סמויה וכושר ירוד

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

בדיקת תגר מאמץ היא בדיקת עזר במקרה של חשד לאסתמה בעקבות תסמינים של המטופל (לדוגמה, קשיי הנשימה במאמץ). באנשים ללא כושר גופני לא אמורה להיות ירידה בתפקודי ריאות אחרי המאמץ שהיא אבחנתית במקרים של אסתמה . דבר זה אינו 100% דיוק, לכן בדיקת תגר מאמץ עושים במקרים של חשד לאסתמה ולא כבדיקת סקרינינג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת ריאות חסימתית כרונית
    דוד
    06/05/2010

שלום רב!
    אימי הועברה מהמוסד בו היא נמצאת למיון בבית החולים וכך נכתב בקבלתה למחלקה .
    יציבה המודינמית, ללא סימני מצוקה נשימתית . טכיקרדית , טכיפנאית מעט, חום: 37
    דופק 122 לדקה בלתי סדיר סטורציה באויר החדר 93%
    צוואר : גודש ורידי צוואר + לב: קולות הלב סדירים א"ס 2/6 ב- lsb
    ריאות : קריפיטציות עפ"נ הריאות דו"צ ,, צפצופים ממקור עליון דו"צ.
    בטן: תפוחה מעט , רגישות דיפוזית ללא סימני גרוי צפקי.
    גפיים : בצקת גומתית דו"צ +1
    כמו שכתבתי בכותרת אימי סובלת מ c.o.p.d וגם אי ספיקת לב קלה בחדר
    הימיני של הלב בחודש אחד אימי נשלחה לבית חולים 3 פעמים שונות ובכל 3 הפעמים
    הבדיקה העלתה דופק לא סדיר במינון שונה שאלתי הראשונה מהו השימוש לדעתך שרופא המוסד שבו היא נמצאת עושה כאשר הוא נותן לה ונטולין , והאם הונטולין או שימוש יתר בונטולין יכול לגרום לדופק מואץ?
    בבית החולים כתבו נא להשתדל להמנע משימוש בונטולין
    עוד כתבו העלאת מינון ה dilatam ל60 מ"ג שלוש פעמים ביום .
    לאיזה שימוש נועד ה dilatam וכמובן המשך טיפול באינהלציות
    אימי בת 88 אנו יודעים שאין תרופה למחלה
    האם יש עוד אמצעים לעזור לה לנשימה יותר טובה בגילה
    המחלה עצמה אובחנה אצלה רק לפני 3 שנים היא מעולם לא עישנה אפילו סיגריה אחת בחייה ויש רופאים הטוענים ועומדים בתקיפות על כך שאם היא לא עישנה מעולם אז
    זהו איבחון שגוי , רופאת המוסד אינה מוליכה אותה כלל בגלל הפחד של נשימות כבדות
    ואי ספיקת לב בינונית שהיא סובלת ממנה,
    תודה רבה מראש על עזרתך דוד

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

לפי מחקרים אפידמיולוגיים בשנים אחרונות, כ20-30% מכלל חולי COPD לא עישנו בעבר. בחולים הסובלים ממחלה ריאתית חסימתית כרונית וגם מחלת לב המגבלה הנשימתית קשה יותר מאשר אצל החולים הסובלים מפגיעה רק באחד ממערכות האלה. שימוש במרחיבי סימפונות בטא-אגוניסטיים (ונטולין או דומים לו) יכול לגרום להפרעות קצב בחולים עם מחלת לב ונטיה לנפרעות קצב הלב. לכן במקרים האלה יש להזער משימוש בונטולין או אפילו לא להשתמש בו כלל.
    בדרך כלל חולים מבוגרים עם מספר מחלות כרוניות קשות דורשות יעוץ אצל רופא ריאות עם כל חומר רלוונטי (צילום חזה, תפקודי ריאות) כדי להחליט על טיפול האופטימלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפקודי ריאות
    שמרית
    05/05/2010

שלום דוקטור

עשיתי תפקודי ריאות כולל דיפוזיה, שיצאתי מהמרפאה

שמתי לב שרשום המישקל שלי 63 במקום 73 שזה המישקל שלי,האם כתוצאה מזה המדדים לא יצאו כמו שצריך

במיוחד הדיפוזיה וקיבולת ריאה

2--ודבר נוסף מה חשוב בדיפוזיה

ה- ref%=55

או- dlco/va=85

va /ref%=65

ותוצאה כזאת מה אומרת לגבי המצב של הדיפוזיה בריאות

תודה דוקטור

לקביעת תור
    סגירה
    תיפקודי ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

משקל הינו אחד הפקטורים שמהם מפיקים נורמות הצפויות לכל בן אדם. לכן דבר זה יכול לשנות תוצאות הבדיקה באופן מלאכותי . ממליץ לחזור למעבדת תפקודי ריאות ושם יתקנו נתוני הבדיקה (מכשירים אלה ממוחשבים וכל הפרטים קיימים בבסיס הנתונים של המחשב תפקודי ריאות), לפי זה יוציאו דו"ח חדש של תפקודי ריאות מלאים ואז יש להתייחס רק אליו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה ובדיקת רנטגן
    א
    04/05/2010

שלום רב,
    מזה 4 ימים אני סובלת מכאבים בחזה (באמצע), לפעמים מתלווים בקשיי נשימה.
    הפסקתי לעשן לפני מספר שבועות.
    בחודש האחרון אני עוברת לחץ נפשי מאוד חזק.
    להלן תוצאות רנטגן בית החזה.
    אני לא מבינה בזה כלום וחשוב לי לדעת שמבחינת הריאות אין שום דבר.
    האם כאבים בחזה יכולים להיות מתוך דחק ולחץ נפשי?
    תודה.
    LAT+ PA הבדיקה : צלום חזה
    .צל הלב תקין בגודלו ובצורתו
    .ללא ממצא ראיתי חריג
    .סינוסים קוסטופרניים חופשיים
    .צילום ע"ש גבי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה ובדיקת רנטגן

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

לפי תאור אין פטולוגיה בריאות . יש הרבה סיבות לכאבי חזה (מתוכם סיבות ריאתיות אינן שכיחות): קשורות לשרירי בית החזה ולשלד, שייכים למערכת עיכול עליונה (כיב קיבה לדוגמה), מערכת לב וכלי הדם. לחץ נפשי אינן סיבה לכאבי חזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול וריצה
    אלכס
    04/05/2010

אני בן 18, לא מעשן ודיי ספורטיבי

כבר מעל שנה אני משתעל אחרי ריצה..

צילום ריאות תקין, בדיקה לאסטמה תקינה

אילו סיבות יכולות להיות לשיעול אחרי הריצה?

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול וריצה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

שיעול אחרי מאמץ גופני יכול להיות קשור לאסתמה של מאמץ או לסיבות בדרכי אויר עליונות (כגון נזלת כרונית/אלרגית או צרבת) . קיימות עוד אפשרויות אך הן נדירות אצל צעירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני יבש
    שלומי
    04/05/2010

אני בן 35 הפסקתי לעשן לפני כשנה, לפני כ3 חודשים התחיל לי שעול יבש המלווה בכאבים כלים בריאות . בצילום לא זיהו כלום אולם השיעול לא נפסק, אומנם הוא לא קשה ולא חוזר על עצמו ואני מתאמן אבל זה מגיע כל כמה ימים בהתקפים וכאבים בריאות.
    האם זה משהוא שיעבור או כדי לנטר אותו לאורך תקופה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול כרוני יבש

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

קיימות סיבות רבות לשיעול ממושך , לכן במידה ושיעול אינו פוסק- יש לפנות לרופא המטפל . כאבים בבית החזה הם בדרך כלל לא ממקור ריאתי אך קשורים לשרירי בית החזה ולשלד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקואידוזיס : בעל אופי אסטמתי ?
    עלאא
    04/05/2010

בן 29 אובחנתי כחולה סרקואידוזיס לפני שנתיים , נמצא במעקב בלבד ללא המלצה על טיפול (מלבד בודיקורט טורבו הילר ).
    השאלה : האם סרקואידוזיס יכול להיות בעל אופי אסטמתי , ז"א אני רגיש מאוד לריחות חריפים ובשמים. ריחות מסוימים (טובים ורעים) מהווים טריגר לשיעול ולמצוקה נשימתית קלה המתבטאת בטכיפנאה קלה ואינספריום מאומץ .. התופעה חולפת תוך כ 30 דקות ללא התערבות .
    האם יכול להיות שיש לי אסטמה בנוסף(מצריך בירור נוסף) לסרקואיד , או שמא הסרקואידוזיס מתנהג כמו אסטמה בשל הלימפואדינופתיה והשינויים האינטרסטיציאליים ?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

תסמיני סרקואידוזיס ריאתית יכולים להיות דומים לאסתמה , במקרים אלה טיפול בסרקואידוזיס לא שונה מאסתמה . שתי המחלות יכולות לבהיות ביחד אך אז אסתמה בדרך כלל קיימת לפני שסרקואידוזיס מתחילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבק
    dtux
    03/05/2010

שלום-רב,
    לאחר חיפוש ממושך, הגעתי למסקנה כי זהו הפורום המתאים ביותר לשאלתי. אני מקווה שזה אכן נכון.

במקום העבודה הקודם שלי, בו עבדתי למעלה משנה, עבדתי במחסן שהיה פשוט מלא באבק, פשוט נדף ממנו ריח חזק מאוד של אבק. ניסיתי מדי פעם לאוורר את המקום על-ידי פתיחת דלתות נוספות, דבר שהקל על נשימה צחה יותר. אני יכול לומר כי לא גיליתי איזושהי השפעה שלילית לטווח הארוך על גופי כתוצאה מהאבק הזה.
    מעוניין לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בשהייה במקום סגור מלא אבק?
    והשאלה החשובה יותר - איך אוכל לדעת האם נגרם לי נזק כזה או אחר?

תודה-רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אבק

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

תגובה לתנאיי סבירה הינו דבר אישי ואינו זהה בין בני אדם שונים (שנמצאים באותם תנאים בדיוק). חשיפה לאבק רב למשך שנים יכולה להוביל להתפתחות מחלות כרוניות בדרכי אויר וברקמת הריאה . יש טעם לבדוק עניין זה בתנאיי וקיימות תלונות שייכות למערכת נשימתית (שיעול כרוני או קשיי הנשימה חוזרים). אחרת אין מקום לבצע בדיקות של מערכת נשימתית (במידה ואין זה חובה לפי דרישות של מקום עבודה ספציפי זה או אחר - במסגרת בדיקות סקר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול טורדני
    דני
    03/05/2010

שלום ,

אני בן 27 , ספורטאי, הייתי קצין בקבע ביחידה קרבית מס שנים, מתאמן ובריא, עברתי לא מזמן בדיקות מקיפות כדי להיכנס למקום עבודה במשרד רוה"מ, כולל בדיקות מאמץ, נפח ריאות, דם וכו', וגם הם לא העלו דבר.

מאז שאני מכיר עצמי , ובעיקר בשנים האחרונות, אני סובל משיעול טורדני ויבש, קולי וחזק, שיעול זה מופיע בעיקר : 1. כמעט כל ערב לפני שינה .

2. גם בצהרי היום - כאשר אני נשכב לנוח.

3. אויר מזגנים אשר מגיע ישירות לפניי( בכיתה או ברכב).

4. לפעמים אולי גם בחילופי עונות .

לפעמים מתחילה התקפת שיעול שלא עוזבת אותי למשך שעות בלילות, בזמן לימוד אישי בבית או בזמן מבחנים באוניברסיטה.

אציין כי לפעמים בסיטואציות אלו ואחרות אני סובל מצינון רב, והיתפתחות נזלת רבה .

אשמח לקבל חוות דעת על המקרה שלי על מנת לדעת איך לפעול.

תודה ,

דני

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול טורדני

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

סבירות גבוה יותר שמקור לשיעול נמאצא בדרכי אויר עליונות, לכן מומלץ להתחיל בבדיקת רופא א.א.ג . במידה ובדיקה תקינה , יש לבצע תפקודי ריאות ולפי שיקול דעתו של רופא המטפל להתיעץ עם רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטי ריאות
    שמרית
    03/05/2010

דוקטור תודה על התשובות הקודמות

ב-סיטי ריאות שבוצע החודש בעקבות סרקואידוזיס חוזר, שהיתחיל שוב לפני 9 חודשים
    בה בעקבות הפסקה של הטיפול במשך חודשיים בהוראת הרופא.

אז ב-סיטי שבוצע החודש הזה -נירשם שאין שינוי משמעותי מ-הסיטי שבוצע לפני 5 שנים
    (חוץ כמובן מתמונה אינטירצאלית קשה -דרך אגב אותה רופא מפענכת בדקה לי גם את הסיטי הראשון)

אם אתה יכול להוציא מהניסוח הזה גם דברים טובים
    כלומר למרות שהסרקואידוזיס חזר אין שינוי מיבחינת חומרת המחלה.

מה לדעתך דוקטור אתה מוציא מהניסוח הזה.
    תודה מראש
    .

לקביעת תור
    סגירה
    סיטי ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

לפי תאור הממצאים אין שינוי מבחינת היקף פגיעה של סרקואידוזיס בריאות אך לא רק הגדרות רדיולוגיות קובעות דרגת הפגיעה הריאתית מסרקואידוזיס . לצורך הערכה פיזיולוגית של מערכת נשימתית יש לבצע בדיקת תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לממצאי בדיקת C.T
    אילנה
    03/05/2010

שלום,
    שמי אילנה ואני בת 41, בריאה בד"כ.

יש לי שאלה ואשמח אם מישהו ישיב לי עליה.
    בבדיקת ה- C.T נתגלה ממצא של ליפאדנותפיה ריאתית בשער ימין בקוטר של 1.8 ס"מ,
    ופגמי מילוי בגוף של C7 וצלעות.
    שלחו אותי לבדיקת מיפוי עצמות וממוגרפיה, ואף מומחית ממרפאת ריאות בביה"ח רמב"ם שלחה אותי לבצע בדיקת ביופסיה של הריאה.
    הייתי מעוניינת לדעת למה לפי דעתכם/הידע האישי שלכם כל הבדיקות הנלוות הללו,

אודה לכם אם תענו לי בהקדם האפשרי.
    אילנה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לממצאי בדיקת C.T

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/05/2010

לפי תאור ממצאים בCT קיימות בלוטות לימפה מוגדלות במיצר (שטח בין הריאות) וממצאים לא תקינים בעצמות . לכן ברורה הפנייה למיפוי עצמות כבדיקה משלימה. לא ברור באיזה ביופסיה מדובר - בדרך כלל ביופסיה מבלוטות לימפה בתוך בית החזה עושים ביופסיה כירורגית . קיימות סיבות רבות להגדלת בלוטות לימפה במיצר , לכן לבדיקה היסטולוגית (רקמה) יש הגיון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, יש לי שאלה נוספת.

אילנה
    06/05/2010

משיחתי עם רופא המשפחה, נאמר לי כי הביופסיה המתבקשת (לקיחת דגימה מן הריאה) היא כוללת טשטוש כמובן, והייתי מעוניינת לדעת מה הקשר בין ממצאי הבדיקות בריאה לבין בדיקת הממוגרפיה שמומחית הריאות מביה"ח רמב"ם הפנתה אותי.

אשמח לתשובתך,
    ותודה רבה על התייחסותך לשאלותיי הקודמות.

אילנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

אין קשר ישיר בין ביצוע בדיקת שד (ממוגראפיה) לבין ביופסיה בתוך בית החזה, אך יכול להיות שבCT חזה הודגם ממצא לא ברור בשד, לכן הבקשה להרחבת הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה