מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהקרין07/03/2010
היי
אני בת 30 שוקלת 110 ק"ג מאוד מיואשת
שמעתי על הניתוח קיצור קיבה קראתי הרבה ורציתי לדעת
1.לו בדיקות אני צריכה לבקש מהרופא לעשות? טרום הניתוח לחץ דם כולסטרול ו...?
2.האם מנתחים טבעת גם בבית חולים מאיר?
3.באיזה בתי חולים במרכז מנתחים?
4.איזה סכנות יש בניתוח כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להשמנת יתר
ד''ר אחמד עסליה07/03/2010שלום רב,
אני מבין שהבעיה הינה השמנת יתר. קודם כל צריך לקבוע אם את עומדת בקריטריונים המקובלים לטיפול ניתוחי בהשמנת יתר, ז.א., לדעת האם את נמצאת בקטיגוריה של השמנה חולנית. אי לכך, צריך לחשב את ה-BMI שלך (משקל בק"ג חלקי גובה בריבוע במטרים). אם היחס הוא מעל ל-40 אן מעל ל-35 ביחד עם בעיות רפואיות נלוות להשמנה, אז ניתן להתחיל את ההליך של הכנה לטיפול ניתוחי. תבקשי בקופ"ח לבדוק את ה- BMI שלך.
היה ואת מתאימה לטיפול ניתוחי, את צריכה לקבוע פגישה מסודרת עם מנתח מומחה לניתוחי השמנה ולא לחפש מענה על רגל אחת דרך האינטרנט. זוהי פגישה רצינית וארוכה שבה דנים על האופציה הניתוחית, סוגיה השונים, סיכוניה הפוטנציאליים וסיכויי הצלחתה והשינוי הצפוי באורח החיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת כיס מרהאדלה25/02/2010
שלום. אני צריכה לעבור ניתוח להסרת כיס המרה. רציתי לדעת האם הניתוח הוא בהרדמה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
אדלה25/02/2010הניתוח הוא עקב אבנים בכיס המרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח כריתת כיס מרה
ד''ר אחמד עסליה27/02/2010למעשה, כל הניתוחים הלפרוסקופיים בחלל הבטן מבוצעים תחת הרדמה כללית. הדבר נחוץ לשם הרפיה מוחלטת של שרירי הבטן וזאת על מנת לאפשר ניפוח החלל והשגת מרחב לעבודה. אומנם יש דיווחים ספורדיים על ביצוע ניתוחים לפרוסקופיים בהרדמה אזורית, אך זה אינו הכלל המקובל ברחבי העולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת תוספתן בלפרוסקופיהאורטל18/02/2010
שלום!
ביום ראשון האחרון עברתי לפרוסקופיה להוצאת התוספתן. חזרתי לשגרה. מעט כאבים אוכלת וגם היציאות בסדר.. אך עם זאת הנפיחות בבטן לא יורדת. האם זה נורמלי"? הביקורת רק ביום רביעי.
חשוב לציין שאני מרגישה טוב, ללא חום וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
פרופ' שלמה קייזר19/02/2010כל ניתוח לפרוסקופי או פתוח בחלל הבטן גורם להרגשת תפיחות בחלל הבטן היכולה להמשך שבוע עד שבועיים לאחר הניתוח .כפי שאת מתארת פעילות מערכת העיכול שלך תקינה כך שנראה שמדובר בתופעה רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיצור קיבהדפי18/02/2010
שלום, רציתי לדעת כמה זמן אורכת ההחלמה לאחר ניתוח קיצור קיבה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפי
פרופ' שלמה קייזר19/02/2010השם ניתוח קיצור קיבה הוא שם כללי למספר סוגי ניתוח .החלמה לאחר ניתוח טבעת אורכת בין שבוע לשבועיים .החלמה לאחר ניתוח שרוול קיבה אורכת כשבועיים והחלמה לאחר מעקף קיבה אורכת עד כחודש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה17/02/2010
הייתי רוצה לדעת מה הקריטריונים לביצוע ניתוח להזעת יתר. אני מזיעה הרבה, איך אני יודעת שזה יותר מדי ודורש ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ' שלמה קייזר19/02/2010פיתרון ניתוחי להזעת יתר הוא רק אפשרי בהזעה בכפות הידיים .יש וניתן לבצע ניתוח כאשר ההזעה גורמת לנכות ולחוסר יכולת לבצע פעולות פשוטות .להזעה בחלקים אחרים של הגוף אין פיתרון ניתוח והיא ניתנת לפיתרון זמני בדרך כלל על ידי זריקות בוטוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת טחולאורלי09/02/2010
עלי לעבור כריתת טחול עקב ITP בשיטה הלפרוסקופית . ראיתי שבי"ח בילינסון (רבין) מתמחה בעיקר בגסטרו , ולא מוזכר כריתת טחול לפרוסקופית. האמנם???
לעומת זאת בהדסה עין-כרם ישנו ניסיון רב יותר.
בקיצור, באיזה בית-חולים כדאי ואולי המלצות למנתחים כירורגיים בתחום.....
אם תוכלו לענות באובייקטיביות כמה שאפשר. אשמח לתשובה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
פרופ' שלמה קייזר10/02/2010כריתת טחול בגישה לפרוסקופית מבוצעת כיום בכמעט כל בתי החולים .הנני מניח שלד"ר סולד בבית חולים איכילוב יש את הנסיון הרב ביותר אולם את מוזמנת אף להינתח על ידי בבית חולים לניאדו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים07/02/2010
שלום רב,
לפני 6 ימים עברתי ניתוח לפרוסקופי להוצאת כיס מרה. היום הבחנתי שהעור סביב הטבור (שם אחד מפתחי הניתוח) הצהיב. האם מדובר בשטף דם פנימי והאם זהו מצב תקין?
אציין שבמקלחת, יום אחרי הניתוח הפצע מעט דימם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בפצע לאחר ניתוח כריתת כיס מרה
ד''ר אחמד עסליה07/02/2010שלום רב,
בהנחה שאין אודם, נפיחות, הפרשה או חום מקומי, קרוב לוודאי שמדובר בשטף דם קל באזור הפצע. אתה ציינת גם שהפצע דימם קלות לאחר הניתוח. שטף הדם נספג בהדרגה והדבר כרוך בשינוי בצבע העור לגוון צהבהב-ירקרק. התופעה תחלוף תוך 2-3 שבועות. אין לזה משמעות מהבחינה הרפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקטי21/01/2010
לבעלי (39) הופיעה לפני כשנתיים בערך בלוטה בקוטר של שנים-שלושה ס"מ באיזור מרכז המצח העליון. זה רך למגע ואינו גורם לכאב כלשהו ואין שינוי בצבע העור.
בדיקת אולטרסאונד שערך לאחרונה לא הניבה ממצא כלשהו. לבסוף הוא נשלח ל-MRI.
שאלותיי הן:
- האם יש לכם השערה כלשהי למהות הבלוטה? אם כן, מהו הטיפול שניתן בד"כ?
- האם פנייה ל-MRI אכן מוצדקת לאור כמות הקרינה שהגוף יספוג?
מודה מראש לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה אינה רלבנטית לפורום זה
ד''ר ניר וסרברג24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרביב20/01/2010
אני אמור לעבור ניתוח בלוטת מגן בגלל ממצא בה וגם ניתוח סינוסים
האם אפשר לעשות את שניהם ביחד בשילוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ניר וסרברג24/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=115 id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אפנדציטצ12/01/2010
לפני יומיים עברתי ניתוח להוצאת האפנדציט הניתוח נעשה בשיטה הלפרוסקופית ולאחר הניתוח התברר לי שכשהוציאו אותו הוא נקרע לשניים ואחכ הוציאו את החתיכה שנותרה בחלל הבטן
ונתנו לי כמויות אדירות של אנטיביוטיקה האם אני עדיין אמורה לדאוג מההשלכות הנ"ל ?
אני בת 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג13/01/2010באופן עקרוני אם הוצא כל התוספתן איני רואה מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בטבורבוקי נאה10/01/2010
עברתי לפני מספר ימים ניתוח לפרסקופי לתיקון שבר בטבור. השתילו לי רשת. עם הכאבים אין לי בעיה אני מבין שזה חלק מהסיפור. יש לי נפיחות באזור הטבור במקום שבו היה השבר. האם הניתוח לא היה אמור להחזיר את הנפיחות פנימה חזרה אל מעבר לשרירי הבטן? האם הנפיחות מעידה על אי הצלחת הניתוח או חבלי ליידה של ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג11/01/2010מאוד שכיח אינו מעיד על חוסר הצלחה
סביר להניח שהצטברו נוזלים בין הרשת לעור- יספג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נרגעתי
בוקי נאה11/01/2010תודה נרגעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפרסקופיגילי07/01/2010
הייתי בבקשה רוצה להבין מה בדיוק ההבדל בין ניתוח לפרסקופי לניתוח רגיל? האם הלפרסקופי פחות מסוכן? מחלימים ממנו מהר יותר? ובאילו תחומים ניתן לעשות ניתוח לפרסקופי במקום ניתוח רגיל? בנוסף הייתי רוצה לדעת האם קופ"ח מכסה ניתוח לפרסקופי כאשר ניתן לעשות גם ניתוח רגיל? אודה על תשובה מפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג10/01/2010בניתוח לפרוסקופי מנתחים בעזרת מצלמה ומכשירים בבטן המוכנסים דרך מספר פתחים קטנים בלי צורך בחתך גדול במה שקראתה הניתוח הרגיל ניתן לבצע כל ניתוח בטני כמעט מבחינה טכנית למרות שכל מקרה נשקל לגופו . היתרונות בטווח הקרוב לאחר הניתוח הם כמובן קוסמטים וגם ההחלמה קלה יותר שוב תלוי בסוג הניתוח
מכוסה על ידי הקופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולקוס פתוח בכבדזיו29/12/2009
שלום,
רצתי לבדוק את האפשרות להיעזר בניתוח לפרסקופי במקרה של כיב כיבה פתוח. האם זה אפשרי? מה הסיכונים? האם מבצעים את זה בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג30/12/2009השאלה אינה לגמרי ברורה . עקרונית ניתן לבצע ניתוחי קיבה בשיטה לפרוסקופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח לתיקון רפלוקסיעל29/12/2009
שלום,
אני אמורה לעבור ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ורפלוקס.
רציתי בבקשה לברר: האם אחרי הניתוח צפויים כאבים יחסית חזקים באזור שבו בוצעו החתכים בניתוח? ואם כן, כמה ימים זה יכול להמשך?
פשוט עברתי לאחרונה עקירת שן בינה כירוגית. העקירה כלל לא כאבה, אבל שבועיים אחרי היו לי כאבי תופת שבגללם לא יכלתי כלל לתפקד או לישון בלילה, ותהיתי אם כאבים כאלה יכולים להיות עם בניתוח לתיקון רפלוקס ובקע סרעפתי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג30/12/2009מדובר בחתכים קטנים אשר בד"כ גורמים לכאבים לא קשים שחולפים ( לפעמים לדרגת אי נוחות מסוימת) מספר ימים אחרי הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות לאחר לפרוסקופיהרחל21/12/2009
הוציאו לי את כיס המרה בלפרוסקופיה.
כמה זמן לאחר הניתוח אוכל לחזור להתעמל ולהרים משאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג22/12/2009למרות שהתשובה היא יותר טנטיבית מאשר מבוססת יש הממליצים "להרגע" במשך כחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)