פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תהליך טופס מקום באדרינל ימני
    גלינה
    14/10/2010

שלום,
    ברצוני לדעת האם ניתן לנתח גוש באדרינל ימני שהגיע לגודל של 5/6 ס"מ כש מדובר בחולה סרטן ראות(אדנוקרצינומה) עם פיזור משנה. בעלי בן 56 הובחן כחולה אונקולוגי ב-05/2010.עבר ניתוח כריאטומיה ב24/05/10.לאחר מכן עבר 5 הקרנות לראש ומחודש 07/10 עובר טיפולים כימיוטרפים(ממשיך לעבור).
    אודה לתגובתכם.
    בכבוד רב,
    גלינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תהליך טופס מקום באדרינל ימני - תגובה

ד''ר ברק בר זכאי
    14/10/2010

מדבריך יש מקום להעלות חשד כי המדובר בתהליך גרורתי מהריאות לבלוטת יותרת הכליה-אדרנל
    ציינת כי לבעלך מחלה גרורתית-היכן הפיזור וכיצד הוא הוכח?
    במידה והמדובר במחלה גרורתית חוץ ריאתית נוסף על התהליך באדרנל הרי שבמקרים כאלו בדרך כלל אין אינדיקציה לנתח
    אני חייב לסייג ולאמר כי אין בידי מספיק נתונים על מנת שאוכל לחוות דעה יותר מדויקת וחד משמעית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקודמת

גלינה
    14/10/2010

תודה על תגובתך המהירה,
    ד"ר בן זכאי
    ערכת נכון שמדובר בתהליך גרורתי מהריאות לבלוטת יותרת הכליה-אדרנל,המחלה התגלתה לראשונה בראש,CT מוח הראה גרורה(כ-3 ס"מ) שהוציאו בכריאטומיה בחודש05/10 ויש עוד 3 נקודות בראש שטופלו בהקרנה,תוך כדי אשפוז עשו CT חזה/בטן שדרכו גילו מוקד בריאה שמלית(אונה עליונה),יש גם בראיה ימנית(קטן יותר),ראו פיזור גם באדרינל וגם בעצמות.לפני כשלוש שבועות עשינו CT חוזר לראש וחזה/בטן אחרי 3 טיפולים בקרבופלטין ואלימטה +ארדיה והסבירו לנו שזה גדל בעיקר באדרינל.קבעו המשך הטיפולים בTOXOFERE פעם בשבוע החל משבוע הבא.בעלי מרגיש כאבים בצד ימין בגב.חשבתי אולי הניתוח בשילוב עם כימיוטרפיה יכול לעזור,אך קיבלתי תשובה שלילית אצל הרופה המטפל.רציתי לקבל חוות דעת נוסף.
    תודה מראש
    בכבוד רב,
    גלינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקודמת - תגובה

ד''ר ברק בר זכאי
    14/10/2010

אכן סוגיה כבדת משקל העלית כשבאים לדון בשאלתך יש לקחת בחשבון סיכון מול תועלת אם מטרת הניתוח לכריתת האדרנל הינה שליטה על כאבים בלבד ולא ריפוי המחלה וחלילה אינני מזלזל בסבל אותו עובר בעלך, הרי שלעניות דעתי עדיף להשתלט על כאבי הגב בעזרת נוגדי כאבים ולהמשיך הטיפול הכמוטרפי ולא להעבירו דרך ניתוח אשר מעמיד את בעלך בסיכון כפול הן בניתוח עצמו והן בתקופה הפוסט ניתוחית-דימומים, תסחיפים וכיו"ב...
    במקרים כגון אלו כאשר מדובר במחלה גרורתית רב מוקדית לא מקובל לבצע ניתוח מסדר גודל שכזה וזאת מהנימוקים שהזכרתי לעיל.
    מקווה שעניתי על שאלתך
    בברכה ד"ר ברק בר זכאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

גלינה
    17/10/2010

תודה,
    ד"ר בר זכאי
    על תשובה מהירה וענינית.
    בברכה,
    גלינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטע
    14/10/2010

עברתי לפני כ3 שבועות ניתוח לכריתת כיס מרה.
    2 תפרים אכן נמסו מבחינה חיצונית אך עדיין נשארו 2 תפרים נוספים חיצוניים
    שלפי מה שאמרו לי אמורים להינמס.
    אני נוסעת לטיול עם חברים בכינרת מחר, האם יזיק אם אני איכנס למים למרות שעדיין
    יש לי תפרים? הגיוני שעד עכשיו הם לא נמסו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לנטע

ד''ר ברק בר זכאי
    14/10/2010

באם הפצעים התאחו לגמרי ללא סימני דלקת או זיהום אזי את יכולה להיכנס למים,
    מבחינת התפרים שנותרו זה רק ענין של זמן עד שגם הם ייעלמו ואין שום סיבה לדאגה.
    טיול נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לפרוסקופי בכבד
    מירב
    13/10/2010

שלום,
    אמי אובחנה עם סרטן שד ב08.2009.שלב III, בלוטות נגועות.
    קיבלה AC+T , עברה כריתת שד והסרת 11 בלוטות שמתוכן 6 היו נגועות, קרינה ומטופלת בטיפול הורמונלי.

כעת גילינו שיש 2 גרורות בכבד - 0.9ס"מ ו1.3 ס"מ.בסגמנטים 3 ו4.

רציתי לשאול האם יש אפשרות לנתח את הגידולים בניתוח מסוג זה, כיוון שלא נראות
    גרורות במקומות נוספים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לפרוסקופי בכבד

הוספת תגובה

• ניתוח לפרוסקופי בכבד - תגובה

ד''ר ברק בר זכאי
    13/10/2010

על פי מה שאת מתארת ובמידה ואין פיזור חוץ כבדי והגרורות ממוקמות בסגמנטים 3 ו 4 הרי שיש בהחלט מקום לנתח את שתי הגרורת הללו ולהוציאן !
    חסרים לי מספר פרטים כגון: באיזה אמצעי הדמייה אותרו הגרורות? והמיקום המדויק בסגמנט 4 - האם זה בחלק העליון (סגמנט 4A ) או בחלקו התחתון (סגמנט 4B) ?
    מבחינת אופן הניתוח הרי שקיים סיכוי טוב לבצעו בגישה לפרוסקופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רונן
    13/10/2010

שלום רב,
    אני בן 22, בריא בדר"כ.
    לפני חודשיים התחילו לי כאבים באיזור מפשעה ימין ולאחר בדיקות אלוטרא-סאונד
    גילו לי בקע מפשעתי קטן דו-צדדי.
    אצל כירורג אחד קבלתי המלצה לעבור את הניתוח בשיטה הלפרוסקופית.
    ואילו הלכתי להתייעצות אצל כירורג אחר, קיבלתי המלצה לעבר בשיטה הפתוחה.
    השיטה הלפרוסקופית מאוד מפתה ונשמעת מעולה,
    אבל השיטה הפתוחה נשמעת כעדיפה לתיקון הבקע פעם אחת ולסיים עם זה.
    שכן, הכירורג השני הסביר לי כי בשיטה הפתוחה, החתך איננו גדול כ"כ כמו שמתארים
    והראה לי עם האצבעות שלו כ3~5 ס"מ בכל צד.
    הוא הציג לי את השיטה הפתוחה כזו אשר לכל בקע שמים רשת פנימית וחיצונית ובנוסף גם פקק המחובר לרשתות! וכל זה בתפרים שמתמוססים בבטן, ללא סיכות.
    קיום 2 רשתות (פנימית וחיצונית) ופקק בחור הבקע נשמעים לי עדיפים הרבה יותר
    מאשר רשת אחת פנימית בניתוח לפרוסקופי.
    הבנתי שבניתוח לפרוסקופי ישנה אפשרות שהרשת תזוז מהמקום אליה היא מקובעת לאחר כמה שנים ואז הבקע חוזר וגם שהרשת יכולה לזוז בחלל הבטן.

אני פשוט מבולבל וכבר לא יודע איזה שיטת ניתוח כדאי...

אשמח לעזרה,
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרונן

ד''ר ברק בר זכאי
    13/10/2010

אני מבין שקשה לך לקחת החלטה לאור המידע שקיבלת, ברשותך אלך קצת לאחור ואגע בנקודה האם אתה בכלל צריך לעבור ניתוח...
    הגישה היום מעט שונה מאשר בעבר ונשמעים יותר ויותר קולות בעולם הרפואי שמטילים ספק בצורך לנתח בקעים כאלו אשר אינם נימושים בבדיקה גופנית ונראים אך ורק בסונר מפשעות, בדיקה אשר יש לה מגבלות דיוק לא מבוטלות
    לעניות דעתי הגישה של מעקב בלבד נכונה היא אלא אם כן הבקע סימפטומטי ונימוש בבדיקה גופנית
    מבחינת השיטה הניתוחית הרי שהוכח יותר מפעם אחת במחקרים רפואיים מבוקרים ששיעורי החזרה של בקעים הינם פחות או יותר זהים בשתי הגישות ולא ניתן לאמר קטגורית שלטווח ארוך השיטה הפתוחה עדיפה על השיטה הלפרוסקופית מבחינת שיעורי חזרה של הבקע...
    מבחינה קוסמטית קשה לערער על עדיפות השיטה הלפרוסקופית אם כי זה אינו השיקול העיקרי כמובן...
    מקווה שזה יעזור לך לקחת החלטה נכונה ולא יגרום לבלבול נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    04/10/2010

שלום רב אני אחרי ניתוח תוספתן 6 חודשים וסובל מהרגשת דקירות בצלקת וכאבים בשכיבה וקימה . הלכתי להיבדק והכירוג אומר שיכול להיות שיש בקע בצלקת והוא הוסיף ואמר שניתוח כזה לא תמיד מצליח ומסובך האם הדבר נכון ואם כן איזה בית חולים מתמחה בזה תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאבי

ד''ר ברק בר זכאי
    04/10/2010

אם נכון הדבר אזי אתה סובל מבקע בצלקת ניתוחית, תיקון של בקעים שכאלו ניתן לבצע בגישה פתוחה או בגישה לפרוסקופית תלוי במיקום וגודל הבקע וכמובן בניסיון של המנתח בביצוע ניתוחים אלו.
    ניתוחים אלו יכולים להיות פשוטים יחסית לביצוע אך באותה העת טומנים בחובם פוטנציאל סיבוכים לא מבוטל ויכולים להיות מורכבים ומסובכים.
    עיקר הבעיה בניתוחים אלו הינה כאשר ישנן הידבקויות קשות באיזור הצלקת במצב שכזה קיימת סכנה של פגיעה במעיים, בנוסף ייתכן מצב בו מיקום הבקע או גודל בקע לא שגרתי שלא מאפשר תיקון נאות, גורמים אחרים כגון סכרת של המטופל השמנת יתר וכיו"ב הינם גורמי סיכון יתר לזיהום באתר התיקון ולחזרה של הבקע.
    מכל האמור ניתן להבין כי יש להתייחס לניתוחים אלו בכובד ראש וכי ניתוחים אלו יכולים להיות קלים ופשוטים אבל לעיתים יכולים הם להיות קשים ומסובכים,כל מקרה לגופו...
    מבחינת בתי החולים המתמחים בניתוחים אלו הרי שלעניות דעתי בכל אחד מבתי החולים הגדולים קיימים מנתחים עם ניסיון מספק בניתוחים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, שאלה נוספת
    נטע
    23/09/2010

עברתי את הניתוח בשלישי בצהריים, האם זה הגיוני שעד עכשיו לא חשתי בצורך ללכת לשירותים למעט הטלת שתן?

הוספת תגובה

• תשובה לנטע

ד''ר ברק בר זכאי
    24/09/2010

אחת התופעות השכיחות לאחר ניתוחי בטן הינה ירידה בתנועתיות של המעי ומכאן עיכוב ביציאות
    לכן זה הגיוני שעד כה לא היו לך יציאות.
    בשלב ראשון את יכולה להשתמש בממריצים טבעיים כגון מי שזיפים, שמן פראפין בכדי לזרז את הופעת היציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת כיס מרה
    נטע
    23/09/2010

ההתאוששות שאמרו לי היא בערך שבועיים בבית
    והרופא ביצע תפרים פנימיים שאמורים להינמס בעצמם.
    כמה זמן לוקח לתפרים פנימיים כאלה להינמס?
    מותר לי לשכב על צד הבטן שבה בוצע הניתוח?
    מותר לי להתקלח ולהרטיב את איזור המקום?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כריתת כיס מרה

הוספת תגובה

• תשובה לנטע

ד''ר ברק בר זכאי
    23/09/2010

אכן מותר לך לשכב על צד הבטן שבו בוצע הניתוח
    מותר וצריך להתקלח ולשטוף את הפצעים הניתוחיים במים וסבון, בעדינות כמובן
    התפרים אמורים להיספג עצמונית תוך 3-4 שבועות לכל היותר
    יש להימנע מטראומה באיזור הבטן, וכמו כן להימנע מהרמת משאות כבדים בשבועות שלאחר הניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    16/09/2010

אני בהריון שבוע 32 עם אבחנה מכירורג של בקע במפשעה. רציתי לדעת באם קיומו של הבקע לא מאפשר ללדת לידה רגילה ומצריך ניתוח קיסרי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ד''ר ברק בר זכאי
    16/09/2010

קיום הבקע בפני עצמו אינו מצריך ניתוח קיסרי ואין שום מניעה מלידה רגילה
    לאחר הלידה כדאי להיבדק שנית על ידי כירורג ולקבל ייעוץ בדבר צורך בניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך השארת הסיכות אחרי ניתוח לפרוסקו
    אמיר
    08/09/2010

שלום,
    עברתי ניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס המרה, הרופא ביקש שאוריד את הסיכות במרפאה(רופאת המשפחה) לאחר 7-10 ימים, לפני כמה שנים היה לי ניתוח בקע טבורי, והורידו סיכות לאחר 7-8 ימים והוא נפתח שוב, השאלה האם עליי לחכות יותר מ 10 ימים?

הוספת תגובה

• לאמיר

פרופ' שלמה קייזר
    12/09/2010

אחר ומדובר בניתוח לפרוסקופי בו החתכים קטנים יותר וקרוב לודאי אין זיהום בפצע ניתן אכן להוציא את הסיכות ללא חשש לאחר שבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח להוצאת תוספתן כמה שאלות
    נעה
    03/09/2010

לפני יומיים עברתי ניתוח להסרת תוספתן ויש לי כמה שאלות בעניין
    1) כמה זמן לאחר הניתוח הגיוני לתת צואה, אני מאמינה שזה שונה מאדם לאדם אך יקל עליי לדעת מתי הטווח בו איני נותנת צואה הינו חריג

2) כיומיים לאחר הניתוח, אחיין שלי בטעות נתן לי מכה באיזור. לא הרגשתי משהו שונה במיוחד. הכאבים הרגישו די אותו דבר אבל רציתי לדעת אם יש משהו ספציפי שאני צריכה לשים אליו לב.

3) בכלל, מהם סימנים הנחשבים חריגים בעטיים עליי לגשת למיון?

אשמח לתשובה בהקדם זה מאוד ירגיע אותי.

הוספת תגובה

• תשובה לנועה

ד''ר ברק בר זכאי
    04/09/2010

ככלל לאחר ניתוח בטני כלשהוא תנועתיות המעי מואטת ולכן לא יהיה זה בלתי צפוי אם עוברים מספר ימים לאחר הניתוח ועד היציאה הראשונה, באופן פרטני הייתי מצפה לפעולת מעי כיומיים-שלושה לאחר כריתת תוספתן המבוצעת בגישה לפרוסקופית.
    אם לא מופיעה פעולת מעי כשבוע לאחר הניתוח יהיה זה חריג.
    בנוגע למכה שקיבלת קרוב לוודאי שאין לה משמעות מרחיקת לכת, צריך לשים לב לשטפי דם סביב נקודות הצלקת באם מופיעים.
    חם מעל 38, נפיחות של הבטן מלווה בבחילות הקאות חוסר מעבר גזים והיעדר יציאות, הפרשה מוגלתית מהצלקות הניתוחיות, כאבי בטן עזים ובלתי נשלטים, חולשה קיצונית כל אלו הינם סימנים חריגים בעטיים יש לגשת למיון ללא דיחוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נעה
    04/09/2010

המון תודה. זה הקל עליי. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת נקז לכליה
    אלי
    03/09/2010

שלום,
    חמי סובל מדימומים משלפוחית השתן כתוצאה מהקרנות.
    עקב אישפוזים רבים כתוצאה מאיבוד דם נוצר מצב שיש להכניס לו באופן זמני נקז לכליות על מנת לעקוף את שלפוחית השתן וכתוצאה מכך התאים החדשים בשלפוחית לא ידממו.
    נאמר לו שהנקז הינו באופן זמני ל - 3 שבועות.
    שאלתי היא.
    עד היום היינו יודעים שיש דימום בשלפוחית בעת מתן שתן - כיצד נדע שיש דימום כאשר הנקז מחובר?
    לאן יצא הדם במידה ויש דימום?
    לאן יצאו קרישי הדם?
    האם הנקז עלול לגרום לבעיות עתידיות בתפקוד הכליות?
    אודה על תשובתכם
    אלי

לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת נקז לכליה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר ברק בר זכאי
    04/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורולוגיה_ניתוחים_אורולוגים_מחלות_הערמונית' id=link]אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשירת חצוצרות
    טלי
    30/08/2010

היכן הכי כדאי לבצע?
    מה העלות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשירת חצוצרות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר ברק בר זכאי
    30/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בארט - הסרה בגלי רדיו
    מיצפטיל
    27/08/2010

מישהו שמע על הטיפול/פרוצדורה רפואית,
    שהיא בעצם סוג של גסטרוקופיה ושימוש בגלי רדיו להסרת רירית בארט ?
    במידה וכן, אשמח למעט פרטים :

1. האם יש למישהו לינק להסבר באנגלית על הפרוצדורה ? (

2. הבנתי שהנ"ל הגיע לאיכילוב, מישהו יודע מתי אמור להיות פעיל, והאם יש במקומות נוספות בארץ ?

3. האם הטיפול הנ"ל נפוץ בעולם ? כמה שנות ניסיון (בערך) יש לו בעולם ?

4. האם יש ביכונים בפרוצדורה ?
    (שמעתי על סיכון שחלק מרירית הבארט עלולה לחדור עמוק יותר, לא תראה יותר על פני השטח בבדיקות המעקב,
    אבל תמשיך להתפתח ואף עלולה להפוך לממאירה בעתיד, מבלי שניתן יהיה לזהותה)

5. האם הפרוצדורה אפשרית גם כאשר מדובר בבארט ללא דיספלזיה,
    או שללא דיספלזיה אין אינדיקציה והרופאים לא יסכימו לבצע את הפרוצדורה ?

6. האם ביטוח משלים של קופת חולים ו/או ביטוח בריאות פרטי עשויים לממן פרוצדורה כזו בארץ ו/או בחו"ל ?
    (במיוחד כאשר אין דיספלזיה, ואולי במצב כזה הניתוח נחשב אלקטיבי (?))

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    בארט - הסרה בגלי רדיו

הוספת תגובה

• למיצפיטל

פרופ' שלמה קייזר
    27/08/2010

אין אני מכיר את הטיפול המתואר .רצויי להתעניין בקשר לכך עם גאסטרואנארולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר לפרסקופיה ניתוחית
    ילנה
    23/08/2010

שלום רב!
    אני בת 30 ללא הריונות ולידה עדיין,
    ליפני 3 שבועות עברתי ניתוח לפרסקופיה כאשר החשד היה לאפנדיציט
    ולבסוף הסתבר שמדובר בזקיק דם שנישאר לאחר הוסט באיזור האגן וגרם לכאבים עזים
    השאלות שלי הן:
    איזה מעקב יש לעשות לאחר ניתוח כזה?
    האם ניתן להיכנס להריון בתקופה הסמוכה ניתוח או שיש צורך לחכות כמה חודשים / כמה מחזורים??
    לאיזה תופעת יש לשים לב ביתר ערנות??

בתודה מראש
    ילנה

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר לפרסקופיה ניתוחית

הוספת תגובה

• תשובה לילנה

ד''ר ברק בר זכאי
    24/08/2010

התופעה שאת מספרת עליה הינה תופעה שכיחה יחסית ונקראת "מיטל שמרץ" המדובר בדימום מינימלי לתוך חלל הבטן בעת ביוץ.
    מבחינת מעקב יש מקום להיבדק במחלקה המנתחת כ 10 ימים עד שבועיים לאחר הניתוח באם אין תופעות לוואי יוצאות דופן, ולאחר מכן בדיקת גניקולוג.
    מבחינת אפשרות ומועד כניסה להריון יש מקום להתייעץ עם הרופא הגניקולוג שלך
    יש לשים לב לצלקות הניתוחיות, נפיחות ותפיחות של הבטן, דימום גניקולוגי יוצא דופן ושאינו במועד...
    אם כי היות ואת כבר 3 שבועות לאחר מועד הניתוח הרי שעברת זה מכבר את תקופת הסיבוכים המידיים לאחר ניתוח
    בסופו של דבר יש מקום לדעתי להיבדק על ידי הרופא הגניקולוג שלך בכדי לקבל תשובות הנוגעות להריון עתידי ולאספקטים גניקולוגיים ומיילדותיים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניפוח חלל הבטו בעת ניתוח לפרוסקופי
    סנדרה
    20/08/2010

עברתי לפני שלושה ימים ניתוח לפרוסקופי שבו ניפחו לי את חלל הבטן כחלק משיטת הטיפול.

הבטן לא חזרה לממדיה עם סיום הניתוח.האם הנפיחות הזאת עוברת ותוך כמה זמן בערך?

תודה על תשובתכם

סנדרה

הוספת תגובה

• תשובה לסנדרה

ד''ר ברק בר זכאי
    20/08/2010

ניפוח חלל הבטן בניתוחים לפרוסקופים נעשה בעזרת CO2 אשר נספג מהבטן תוך מספר שעות,הנפיחות עליה את מתלוננת מקורה כנראה במעי שיכול להיות מעט תפוח לאחר פרוצדורות ניתוחיות כתגובה לניתוח, אם הדברים לא מסתדרים תוך יומיים שלושה יש לחזור ולהיבדק על ידי הרופא המנתח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן אחרי ניתוח תגובה

ילנה
    23/08/2010

אני עברתי ליפני שבועיים ניתוח לפרסקופיה, הבטן שלי נישארה נפוחה במשך שבוע ימים בערך
    ואחרי זה חזרה לעצמה.... כך שאין דאגה היא תרד :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה