פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להפרוסקופיה ופוריות
    יונה
    23/06/2010

מעוניינת לדעת האם בעקבות ניתוח הרניה מפשעתית בגישה להפרוסקופיה,
    ישנה אפשרות של פגיעה ביכולת להשיג הריון עתידי? חסימת חצוצרות,הידבקויות?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להפרוסקופיה ופוריות

הוספת תגובה

• יונה

פרופ' שלמה קייזר
    23/06/2010

הסבירות שניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע יגרום לסתימת חצוצרות הינה נמוכה ביותר מאחר והניתוח מבוצע בדרך כלל בגישה חוץ זיפקית כלומר ללא חדירה לחלל הבטן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי לפרוסקופיה
    אלינור
    22/06/2010

שלום רב,

אני בת 30 , ללא הריונות. לפני 6 וחצי שבועות עברת לפרוסקופיה להוצאת ציסטה שחלתית וניקןי אנדומטריוזיס- שחלות, רחם, אגן ושלפוחית. (אצל אחד המומחים הגדולים בארץ)

בערך שבועיים אחרי הניתוח (ז"א לפני חודש) החלו לי כאבים בצד ימין בבטן התחתונה במיוחד בסוף הטלת השתן. עשיתי בדיקות שתן ולהלן התוצאות:

Nitrit (U) NEGATIVE
    Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
    Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
    Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
    Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
    Protein (U) 30.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(.........*).
    Leucocytes (U) 500.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
    Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(.........*).
    Leucocytes (U)/Field 10.00 Leuco/F
    Erythrocytes (U)/Field 2.00 Ery/F
    Mucous (U) +++
    Squamous Epithelial Cell ++

לא לקחתי כלום. הכאבים קצת השתפרו אבל בשבוע האחרון החלו לי כאבים באיבר מין עצמו, סוג של דקירות שבאות לסירוגין כל הזמן באותו צד - ללא הפרשות. עשיתי שוב את הבדיקות ולהלן התוצאות:
    ========
    PH (U) 5.50 5,00 - 8,00 .(.*........).
    Nitrit (U) NEGATIVE
    Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
    Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
    Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
    Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
    Protein (U) 10.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(..*.......).
    Leucocytes (U) 100.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
    Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(.........*).

Urine Culture תרבית שלילית

הלכתי לרופא נשים שלי לבדיקה, הוא לא מצא כלום ונתן לי כדור נגד פטריה. לקחתי אותו אבל הכאבים רק החמירו. הכאב נמצא בצד ימין איפה שהיתה הציסטה ועיקר האנדומטריוזיס. פרט נוסף הוא שהיו לי כארבעה דימומים אחרי הלפרוסקופיה.

1. האם הסימפטומים יכולים להצביע על פגיעה בשלפוחית כתוצאה מהניתוח?
    2. על מה עוד הם יכולים להעיד?
    3. מה היית ממליץ לעשות? הייתי אצל רופא נשים והכאב לא עובר ואף מחמיר

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי לפרוסקופיה

הוספת תגובה

• לרות

פרופ' שלמה קייזר
    23/06/2010

כאבים לאחר ניתוח פתוח או לפרוסקופי יכולים להצביע על הפרעה באיזור הניתוח כהיווצרות שטף דם או כיס נוזלים,שיכול להמצא בסמוך לשלפוחית השתן ולכן גורם לתסמינים בזמן מתן שתן .על מת לשלול אפשרות זו ניתן לבצע CT בטן ואגן .באם סבלת אף מכאבים בבטן התחתונה הימנית לפני ניתוח בדיקה זו יכולה לשלול קיום פתולוגיה נוספת שלא זוהתה לפני הניתוח .לא נראה לי סביר שנפגעה שלפוחית השתן בזמן הניתוח כי במקרה זה מצבך היה חמור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

אלינור
    23/06/2010

המון תודה על תגובתך.

אכן הכאב בצד היו קיימים לפני הניתוח לכן נותחתי, היה חשש שהציסטה בשיזור, במהלך הלפרוסקופיה גילו את האנדומטריוזיס.

איך אפשר לשלול שטף דם ללא CT? במידה ולא מטופל - האם מסוכן?

בקשר לפתולוגיה הנוספת בצד ימין - האם ניתוח כמו לפרוסקופיה שלמעשה 'נכנס פנימה' אינו רואה הכל?

מה יכולה להיות הסיבה שכבר חודשיים (והתחיל אחרי הניתוח) יש לי Erythrocytes, Protein ו Leucocytes בשתן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרות

פרופ' שלמה קייזר
    24/06/2010

הדרך הטובה לזהות קיום כיס נוזל או שטף דם לאחר הניתוח היא CT בטן אולם ניתן אף לבצע סונר בטן .אוסף נוזל או שטף דם באיזור הניתוח כמובן אינו מסוכן אולם את סובלת מכאבים ורוצה לפתור בעיה זו .אכן לפרוסקופיה צריכה לראות הכל אולם צריך תמיד לחשוב שהייתה פתולוגיה שלא ניצפצה בלפרוסקופיה כי את ממשיכה לסבול מאותם כאבים למרות הטיפול הניתוחי. קיום אריארוציטים ולןיקוציטים הם הם הגורמים לקיום חלבון .מספר האריטרוציטים והלויקוציטים בשדה הוא אצלך נמוך (פחות מ10 לשדה ) ותרבית השתן שלילית. לכן לא הייתי מתייחס למימצא זה בחיפוש לאחר סיבת כאבי הבטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות המפורטות והיחס

אלינור
    24/06/2010

המקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ציפי
    21/06/2010

שלום וברכה
    הובחן אצלי בקע טבורי לפני כמספר חודשים ועליי לעבור ניתוח לתיקון הבקע
    השאלה שלי איזו שיטה הכי מומלצת ?
    והאם כדי בכלל לעשות ניתוח לבקע טבורי ? או שיש שיטה נוספת שלא מצריכה ניתוח.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לציפי

פרופ' שלמה קייזר
    22/06/2010

בקע טבורי מומלץ לנתחו על מנת למנוע מאורע של כליאת הבקע וצורך בניתוח דחוף .ניתן לנתח את הבקע בשיטה הפתוחה תוך שימוש ברשת או בשיטה הלפרוסקופית . השיטה ה לפורוסקופית מלווה באחוז נמוך יותר של חזרת הבקע על אף שמנסיוני לעיתים הכאבים לאחר הניתוח חזקים יותר עקב שימוש בסיכות לקיבוע הרשת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשירת חצוצרות
    דגנית
    16/06/2010

האם קשירת חצוצרות חוסמת כל סיכוי להריון אפשרי? חייבת לדעת.

לקביעת תור
    סגירה
    קשירת חצוצרות

הוספת תגובה

• דגנית

פרופ' שלמה קייזר
    17/06/2010

אכן באן הפעולה בוצעה כמו שצריך אין סיכויי להריון .אולם תוארו מקרים בהם לא זוהתה החצוצרה בצורה טובה ונקשר איבר אחר ולא החצוצרה או שהחצוצרה לא נסגרה בצורה טובה והחצוצרה נשארה פתוחה שהתרחש הריון אף לאחר כביכול קשירת חצוצרות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע ודליות האשך
    איש
    14/06/2010

שלופ פרופ' קייזר,
    בהמשך לתשובתך אליי מיום 21.5 הלכתי לפרופ' ידוע בתחום הכירורגיה והוא מצא לאחר בדיקה קצרה כי יש לי גם בקע במשפעה שמאלית (כפי שהראה הסונר) וגם דליות באשך שמאל. הוא ממליץ על ניתוח אחד שבו יטפל בשניהם וטוען שיעשה זו בשיטה הרגילה ולא הלפרוסקופית שפחות יעילה לדעתו.
    מה דעתך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בקע ודליות האשך

הוספת תגובה

• לבן

פרופ' שלמה קייזר
    14/06/2010

בשיטה הלפרוסקופית ניתן לטפל בבקע ובדליות באותה יעילות כמו בשיטה הפתוחה פשוט המנתח זקוק למיומנות לניתוח לפרוסקופי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי חוזר
    ל
    07/06/2010

שלום,
    בשנת 1995 (בגיל 19) עברתי ניתוח בקע מפשעתי.
    כיום (34) חזר הבקע. גובהי 182 ומשקלי 110 קג. בריא בדכ.
    איזה סוג ניתוח (לפרוסקופי או פתוח) מתאים לי יותר. מה השיקולים במקרה שלי ומה החסרונות של השיטה הלפרוסקופית?
    יתכן שיש לי בקע גם בצד השני - האם זה יגדיל את ההעדפה לשיטה הלפרוסקופית?
    תודה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי חוזר

הוספת תגובה

• לל

פרופ' שלמה קייזר
    08/06/2010

בקיום בקע חוזר אין עוררין על כך שהתיקון הלפרוסקופי הוא עדיף עם הסיכויים הקטנים ביותר לחזרה שניה של הבקע כמובן בניתוח זה ניתן ללא הוספת טראומה לתקן אף בקע בצד הנגדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אליה
    06/06/2010

אצל קרובת משפחתי נתגלו אבנים בכיס מרה בחודש השמני להריונה. עד הלידה היא אושפזה מספר פעמים וטופלה באנטיביוטיקה. שבועיים לאחר הלידה היא נותחה וכיס המרה הוצא. היא שוחררה ולאחר 24 שעות קיבלה התקף נוסף. מה יכולה להיות הסיבה וכיצד ניתן לפתור זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אליה

פרופ' שלמה קייזר
    06/06/2010

התקף כאבים נוסף יכול לנבוע מהניתוח בעצמו או מהיוותרות אבן בדכי המרה .רצויי לבצע בדיקת תיקודי כבד וסונר בטן . באם לאור בדיקות אלו תועלה אפשרות לקיום אבן בדרכי מרה רצויי לבצע בדיקת ERCP

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בתוספתן
    טלי
    30/05/2010

שלום,
    רציתי לשאול האם במקרה שבו התוספתן מתפוצץ יש צורך בניתוח מיידי או שהטיפול הנכון הוא צום ואנטיביוטיקה ונוזלים לוריד?
    נאמר לאחי שיש לו דלקת בקיבה והורו לו לצום במשך שבוע והטיפול שניתן לו היה אנטיביוטיקה ונוזלים לוריד. בנוסף, נאמר לנו שהתוספתן התפוצץ- מה ההשלכות של מצב כזה?
    לאחר שמצבו השתפר הותר לו לאכול אך יום למחרת הוא הקיא ומצבו הורע, ויש חשש שזה הגיע גם ללבלב.

אשמח להתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בתוספתן

הוספת תגובה

• לטלי

פרופ' שלמה קייזר
    30/05/2010

באם תוספתן מתפוצץ בבטו ויוצר דלקת מפושטת יש לנתח את החולה מיידית . באם תוספתן מתפוצץ ויוצר דלקת ממוקמת בבטן ימנית תחתונה ניתן לטפל באופן שמרני על ידי אנטיביוטיקה ולנתח את החולה לאחר 3 חודשים .זאת אך ורק באם החום יורד והכאבים פוחתים. באם קיים אבצס בבטן ימנית ואין רגיעה של המצב יש לנקז את האבצס או תחת הנחיית CT או בניתוח . ברור הוא שאין קשר בין דלקת התוספתן לדלקת בלבלב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ כיס מרה ילד בן 4.5 שנים
    חלי
    26/05/2010

במשך שבוע לערך הילד התלונן על כאבי בטן באזור הטבור במלך הלילה למשך שעתיים כל פעם. פנינו לרופאת הילדים שלנו והיא נתנה לנו בין בדיקות, בין היתר אולטראסאונד בטן עליונה וכליות -
    בבדיקה זו התגלה אצל בני נמצא פוליפ בכיס המרה בקוטר כ- 2 מ"מ וקשר לימפה מזנטריאלי בקוטר 8 מ"מ. אימתנו את הבדיקה בשנית במכון אולטרא סאונד אחר.
    הומלץ לנו ע"י כירורג ילדים להסיר את כיס המרה בניתוח לפרוסקופי. נאמר לנו שיש להסיר את כיס המרה מכיוון שמדובר בילד קטן ושהדבר חריג ביותר לילד בגילו.
    יש לציין שבינתיים כאבי הבטן שלו נעלמו.
    האם באמת יש לבצע ניתוח לילד כה קטן בשל מימצאים אלו? מה המשמעות של קשר לימפה מזנטריאלי?

הוספת תגובה

• לחלי

פרופ' שלמה קייזר
    27/05/2010

הקשר המזנטריאלי הוא בלוטת לימפה מוגדלת בסמוך לכלי הדם המספקים את המעי הדק .קשר לימפה זה יכול להסביר את כאבי הבטן במסגרת תמונה קלינית שנקראת MESENTERIC LYMPHADENITIS .רצויי לבצע סונר חודש בעוד חודש לואדות שקשר הלימפה המוגדל לא קיים יותר.ברור הוא שכאבי הבטן מסביב לטבור לא נגרמו על ידי הפוליפ בכיס מרה . פוליפ בכיס מרה הוא מימצא די שכיח ובמבוגרים מרחיקים אנו את כיס המרה רק כאשר הפוליפ גדול מ10 ממ או תוך מעקב בסונר גדל .הנני ממליץ בינתיים לא לבצע ניתוח להרחקת כיס מרה ולבצע סונר חוזר בעוד 3חודשים.באם הפוליפ גדל יש להרחיק את כיס המרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קילה? דליות האשך
    רון
    20/05/2010

שלום ד"ר ,
    לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבים חזקים מעל אשך שמאל. במימוש ראיתי שמדובר בגוש ובורידים נפוחים. בבדיקת US נמצא כי מרקם האשכים הומוגני, אין עדות להידרוליצה. מס' בלוטות לימפה בשתי המפשעות בגודל עד 15 מ"מ , מבנה הבלוטות שמור, נצבה בקע במשפע השמאלית. האורלוג הפנה אותי לבדיקת כירורג כללי שכתב "היתרחבות קלה של טבעת החיצונית במשפעה השמאלית ללא בקע ודאי, ללא בלוטות לימפה נמושות במפשעות, האשכים ללא ממצא פטולוגי בבדיקה". הכירורג המליץ לי להימנע ממאמץ יתר והרמת כובד ושימוש באטופן ולא המליץ על ניתוח בשלב זה.
    בימים האחרונים הכאב חוזר בעיקר בערב, ואני רואה את הבליטה גדולה מעל אשך שמאל, יחד עם ורידים מורחבים. לי מאוד ברור שמשם נובע הכאב.
    לא ברור לי מדוע לא הועלתה האפשרות של דליות האשך.
    מה זה לדעתך? לאיזה רופא כדאי עוד לפנות?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    קילה? דליות האשך

הוספת תגובה

• לבן

פרופ' שלמה קייזר
    21/05/2010

לדעתי רצויי שתיבדק שוב על ידי כירורג ואורולוג ותבוצע אף בדיקת אולטרהסאונד של המפשעה והאשך על מנת לשלול קיום בקע ודליות האשך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע
    יעל
    16/05/2010

שלום,

רציתי בבקשה לברר: האם ניתוח משולב לתיקון בקע סרעפתי ותיקון רפלוקס בעל סיכויי הצלחה גדולים יותר מבחינת העלמות התסמינים לגמרי מאשר רק ניתוח לתיקון רפלוקס מאחר שידוע שהבקע הסרעפתי יכול להיות הגורם לרפלוקס?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בקע

הוספת תגובה

• יעל

פרופ' שלמה קייזר
    18/05/2010

הגורם לרפלקס הוא הבקע הסרעפתי ולכן בכל מקרה של בקע סרעפי ורפלוקס מטפלים ניתוחית בשניהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת גוש שומן
    גל
    13/05/2010

שלום,

מתחת לבית החזה יש לי גוש שומני שגודלו 5*4*1.5 ס"מ. הומלץ לי להוציאו מחשש שיגדל בעתיד. האם יש אפשרות להוציאו בניתוח לפרוסקופי? אני מעונין בצלקת קטנה ככל האפשר. האם יש באפשרותך להמליץ על מרפאה פרטית שעורכת הליך כירוגי זה?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת גוש שומן

הוספת תגובה

• לגל

פרופ' שלמה קייזר
    14/05/2010

אכן רצויי להרחיק את גוש השומן גם על מנת להיות שמדובר בגוש שומן הנקרא ליפןמה .לפי תיאורך מדובר בגוש תתעורי לכן אין אינדיקציה ללפרוסקופיה .כל מנתח סביר או מנתח פלסטי מסוגל להוציא גוש זה תוך שאיפה לעשות זאת בחתך הכי קטן האפשרי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשירת חצוצרות
    גלי
    10/05/2010

הייתי רוצה לדעת האם ניתוח קשירת חצוצרות יכול להיות הפיך או שמדובר בהליך קבוע שלא ניתן לשנות?

לקביעת תור
    סגירה
    קשירת חצוצרות

הוספת תגובה

• קשירת חצוצרות

ד''ר אחמד עסליה
    10/05/2010

נא לפנות את השאלה לגניקולוג. זהו תחום עיסוק של רפואת נשים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגרה לאחר כריתת כיס מרה
    אבי
    06/05/2010

אני 4 ימים אחרי ניתוח כריתת כיס מרה בצורה לפרוסקופית. עד עכשיו חוץ מכאבים "רגילים" בעת הפעלת שרירי הבטן אני מרגיש בבטן תחושה של כאילו שתיתי 20 ליטר מים ועכשיו כשאני נא צד לצד (ביחוד במיטה) אני מרגיש כאילו משהו זז שמה. חוץ מחוסר נוחות זה גם כואב בתזוזה.
    לפני יומיים רופא המשפחה שלי חשש שמדובר אולי נזילה כשלהי לבטן ושלח אותי מיד לבדיקת אולטראסאונד. הבדיקה הראתה מצב תקין
    אני אמור לחזור לביקורת אצל המנתח חודש לאחר הניתוח.

האם זה נורמלי? מה זה יכול להיות? והאם עלי לעשות משהו בנדון?

תודה מראש,
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    שגרה לאחר כריתת כיס מרה

הוספת תגובה

• תחושת מלאות בבטן לאחר ניתוח כיס מרה

ד''ר אחמד עסליה
    10/05/2010

תחושת מלאות ונפיחות בבטן לאחר ניתוח בטני ולעיתים לפרוסקופי יכולה להיות נורמלית כל עוד אין תופעות נוספות כגון: בחילות, הקאות, חום גבוה וכו'. אצלך ספיציפית בוצע US אשר שלל נוכחות נוזל תוך בטיני: מרה, דימום וכו'.
    לדעתי, צריך קצת סבלנות והדבר אמור לעבור. אם לא יעבור או שיופיעו תופעות נוספות, נא לפנות למנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ממש דחופה
    בת 27
    30/04/2010

עשיתי היום צילום בטן במרפאה בגלל כאבים בבטן עליונה משמאל שמקרינים לגב בזמן נשימה , וגם כן יש דקות שיש כאבים חדים שבקושי נושמת (ומרגישה מין דקירות ) ואז אח"כ עובר ...
    המצב הוא כמובן אחרי שאיתמול בצוהרים בלעתי בטעות סיכה שאחד הקצים שלה מחט והשני פרח ...
    אחרי כשלוש שעות מהבליעה הלכתי למיון ושם עשיתי צילומי בטן ואמרו לי שכנראה שהסיכה במעי הגס והיא תצא לבד עם היציאות ...

תשובת הצילום של היום :
    צילום בטן סקירה:
    מס' סיכות מתכתיות בגודל שונה הודגמו בבטן עליונה משמאל .
    צל מתכתי באורך כ- 5.5 ס"מ (ייתכן מחט הודגם באותו איזור .
    הערה קטנה: הסיכות האחרים הם אחרי ניתוח בטן .

האם לפי תשובת הצילום נראה שהסיכה נמצאת במעי הגס ? ומה עושים במצב כזה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ממש דחופה

הוספת תגובה

• הנה הצילום

בת 27
    01/05/2010

האם לפי הצילום ף נראה לך שהסיכה נמצאת במעי הגס או לא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת גוף זר

ד''ר אחמד עסליה
    01/05/2010

הצילום ששלחת אינו מספק על מנת לקבוע בוודאות היכן נמצאת הסיכה הלא כל כך קטנה שבלעת. על פי התלונות שלך, הייתי מציע שתגשי שוב למיון לבדיקה של כירורג כולל בדיקת דם וצילום חוזר על מנת לשלול אפשרות של חדירת הסיכה למעי באיזה שהוא מקום. קשה לי להאמין שתוך 3 שעות הסיכה היתה כבר במעי הגס. יש דווקא סיכוי שהיא היתה בקיבה! כרגע קשה לדעת ועל כן דרושה בדיקה וצילום חוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 27
    01/05/2010

תודה לך ,
    הצילום ששלחתי הוא אחרי 24 שעות מהבליעה , ואני מפחדת ממנה מאוד בגלל שיש לי מעי מפןתל וגם הסיכה גדולה ואחד מהקצות שלה הוא מחט (לפי CT בטן לפני כחצי שנה) ...
    איזה צילום עלי לבצע כדי לדעת בוודאות היכן עכשיו נמצאת הסיכה

בקשר שקשה לך להאמין שתוך 3שעות הסיכה כבר הייתה במעי הגס - אבל זה משאמר לי הרופא במיון וגם כך כתב במכתב ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת גוף זר

ד''ר אחמד עסליה
    05/05/2010

נדמה לי שכבר ענינו על השאלה לפני מספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה