מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להפרוסקופיה ופוריותיונה23/06/2010
מעוניינת לדעת האם בעקבות ניתוח הרניה מפשעתית בגישה להפרוסקופיה,
ישנה אפשרות של פגיעה ביכולת להשיג הריון עתידי? חסימת חצוצרות,הידבקויות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונה
פרופ' שלמה קייזר23/06/2010הסבירות שניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע יגרום לסתימת חצוצרות הינה נמוכה ביותר מאחר והניתוח מבוצע בדרך כלל בגישה חוץ זיפקית כלומר ללא חדירה לחלל הבטן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לפרוסקופיהאלינור22/06/2010
שלום רב,
אני בת 30 , ללא הריונות. לפני 6 וחצי שבועות עברת לפרוסקופיה להוצאת ציסטה שחלתית וניקןי אנדומטריוזיס- שחלות, רחם, אגן ושלפוחית. (אצל אחד המומחים הגדולים בארץ)
בערך שבועיים אחרי הניתוח (ז"א לפני חודש) החלו לי כאבים בצד ימין בבטן התחתונה במיוחד בסוף הטלת השתן. עשיתי בדיקות שתן ולהלן התוצאות:
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
Protein (U) 30.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(.........*).
Leucocytes (U) 500.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(.........*).
Leucocytes (U)/Field 10.00 Leuco/F
Erythrocytes (U)/Field 2.00 Ery/F
Mucous (U) +++
Squamous Epithelial Cell ++
לא לקחתי כלום. הכאבים קצת השתפרו אבל בשבוע האחרון החלו לי כאבים באיבר מין עצמו, סוג של דקירות שבאות לסירוגין כל הזמן באותו צד - ללא הפרשות. עשיתי שוב את הבדיקות ולהלן התוצאות:
========
PH (U) 5.50 5,00 - 8,00 .(.*........).
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
Protein (U) 10.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(..*.......).
Leucocytes (U) 100.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(.........*).
Urine Culture תרבית שלילית
הלכתי לרופא נשים שלי לבדיקה, הוא לא מצא כלום ונתן לי כדור נגד פטריה. לקחתי אותו אבל הכאבים רק החמירו. הכאב נמצא בצד ימין איפה שהיתה הציסטה ועיקר האנדומטריוזיס. פרט נוסף הוא שהיו לי כארבעה דימומים אחרי הלפרוסקופיה.
1. האם הסימפטומים יכולים להצביע על פגיעה בשלפוחית כתוצאה מהניתוח?
2. על מה עוד הם יכולים להעיד?
3. מה היית ממליץ לעשות? הייתי אצל רופא נשים והכאב לא עובר ואף מחמיר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרות
פרופ' שלמה קייזר23/06/2010כאבים לאחר ניתוח פתוח או לפרוסקופי יכולים להצביע על הפרעה באיזור הניתוח כהיווצרות שטף דם או כיס נוזלים,שיכול להמצא בסמוך לשלפוחית השתן ולכן גורם לתסמינים בזמן מתן שתן .על מת לשלול אפשרות זו ניתן לבצע CT בטן ואגן .באם סבלת אף מכאבים בבטן התחתונה הימנית לפני ניתוח בדיקה זו יכולה לשלול קיום פתולוגיה נוספת שלא זוהתה לפני הניתוח .לא נראה לי סביר שנפגעה שלפוחית השתן בזמן הניתוח כי במקרה זה מצבך היה חמור יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
אלינור23/06/2010המון תודה על תגובתך.
אכן הכאב בצד היו קיימים לפני הניתוח לכן נותחתי, היה חשש שהציסטה בשיזור, במהלך הלפרוסקופיה גילו את האנדומטריוזיס.
איך אפשר לשלול שטף דם ללא CT? במידה ולא מטופל - האם מסוכן?
בקשר לפתולוגיה הנוספת בצד ימין - האם ניתוח כמו לפרוסקופיה שלמעשה 'נכנס פנימה' אינו רואה הכל?
מה יכולה להיות הסיבה שכבר חודשיים (והתחיל אחרי הניתוח) יש לי Erythrocytes, Protein ו Leucocytes בשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרות
פרופ' שלמה קייזר24/06/2010הדרך הטובה לזהות קיום כיס נוזל או שטף דם לאחר הניתוח היא CT בטן אולם ניתן אף לבצע סונר בטן .אוסף נוזל או שטף דם באיזור הניתוח כמובן אינו מסוכן אולם את סובלת מכאבים ורוצה לפתור בעיה זו .אכן לפרוסקופיה צריכה לראות הכל אולם צריך תמיד לחשוב שהייתה פתולוגיה שלא ניצפצה בלפרוסקופיה כי את ממשיכה לסבול מאותם כאבים למרות הטיפול הניתוחי. קיום אריארוציטים ולןיקוציטים הם הם הגורמים לקיום חלבון .מספר האריטרוציטים והלויקוציטים בשדה הוא אצלך נמוך (פחות מ10 לשדה ) ותרבית השתן שלילית. לכן לא הייתי מתייחס למימצא זה בחיפוש לאחר סיבת כאבי הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות המפורטות והיחס
אלינור24/06/2010המקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי21/06/2010
שלום וברכה
הובחן אצלי בקע טבורי לפני כמספר חודשים ועליי לעבור ניתוח לתיקון הבקע
השאלה שלי איזו שיטה הכי מומלצת ?
והאם כדי בכלל לעשות ניתוח לבקע טבורי ? או שיש שיטה נוספת שלא מצריכה ניתוח.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפי
פרופ' שלמה קייזר22/06/2010בקע טבורי מומלץ לנתחו על מנת למנוע מאורע של כליאת הבקע וצורך בניתוח דחוף .ניתן לנתח את הבקע בשיטה הפתוחה תוך שימוש ברשת או בשיטה הלפרוסקופית . השיטה ה לפורוסקופית מלווה באחוז נמוך יותר של חזרת הבקע על אף שמנסיוני לעיתים הכאבים לאחר הניתוח חזקים יותר עקב שימוש בסיכות לקיבוע הרשת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת חצוצרותדגנית16/06/2010
האם קשירת חצוצרות חוסמת כל סיכוי להריון אפשרי? חייבת לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנית
פרופ' שלמה קייזר17/06/2010אכן באן הפעולה בוצעה כמו שצריך אין סיכויי להריון .אולם תוארו מקרים בהם לא זוהתה החצוצרה בצורה טובה ונקשר איבר אחר ולא החצוצרה או שהחצוצרה לא נסגרה בצורה טובה והחצוצרה נשארה פתוחה שהתרחש הריון אף לאחר כביכול קשירת חצוצרות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע ודליות האשךאיש14/06/2010
שלופ פרופ' קייזר,
בהמשך לתשובתך אליי מיום 21.5 הלכתי לפרופ' ידוע בתחום הכירורגיה והוא מצא לאחר בדיקה קצרה כי יש לי גם בקע במשפעה שמאלית (כפי שהראה הסונר) וגם דליות באשך שמאל. הוא ממליץ על ניתוח אחד שבו יטפל בשניהם וטוען שיעשה זו בשיטה הרגילה ולא הלפרוסקופית שפחות יעילה לדעתו.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן
פרופ' שלמה קייזר14/06/2010בשיטה הלפרוסקופית ניתן לטפל בבקע ובדליות באותה יעילות כמו בשיטה הפתוחה פשוט המנתח זקוק למיומנות לניתוח לפרוסקופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי חוזרל07/06/2010
שלום,
בשנת 1995 (בגיל 19) עברתי ניתוח בקע מפשעתי.
כיום (34) חזר הבקע. גובהי 182 ומשקלי 110 קג. בריא בדכ.
איזה סוג ניתוח (לפרוסקופי או פתוח) מתאים לי יותר. מה השיקולים במקרה שלי ומה החסרונות של השיטה הלפרוסקופית?
יתכן שיש לי בקע גם בצד השני - האם זה יגדיל את ההעדפה לשיטה הלפרוסקופית?
תודה.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לל
פרופ' שלמה קייזר08/06/2010בקיום בקע חוזר אין עוררין על כך שהתיקון הלפרוסקופי הוא עדיף עם הסיכויים הקטנים ביותר לחזרה שניה של הבקע כמובן בניתוח זה ניתן ללא הוספת טראומה לתקן אף בקע בצד הנגדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה06/06/2010
אצל קרובת משפחתי נתגלו אבנים בכיס מרה בחודש השמני להריונה. עד הלידה היא אושפזה מספר פעמים וטופלה באנטיביוטיקה. שבועיים לאחר הלידה היא נותחה וכיס המרה הוצא. היא שוחררה ולאחר 24 שעות קיבלה התקף נוסף. מה יכולה להיות הסיבה וכיצד ניתן לפתור זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליה
פרופ' שלמה קייזר06/06/2010התקף כאבים נוסף יכול לנבוע מהניתוח בעצמו או מהיוותרות אבן בדכי המרה .רצויי לבצע בדיקת תיקודי כבד וסונר בטן . באם לאור בדיקות אלו תועלה אפשרות לקיום אבן בדרכי מרה רצויי לבצע בדיקת ERCP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בתוספתןטלי30/05/2010
שלום,
רציתי לשאול האם במקרה שבו התוספתן מתפוצץ יש צורך בניתוח מיידי או שהטיפול הנכון הוא צום ואנטיביוטיקה ונוזלים לוריד?
נאמר לאחי שיש לו דלקת בקיבה והורו לו לצום במשך שבוע והטיפול שניתן לו היה אנטיביוטיקה ונוזלים לוריד. בנוסף, נאמר לנו שהתוספתן התפוצץ- מה ההשלכות של מצב כזה?
לאחר שמצבו השתפר הותר לו לאכול אך יום למחרת הוא הקיא ומצבו הורע, ויש חשש שזה הגיע גם ללבלב.
אשמח להתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
פרופ' שלמה קייזר30/05/2010באם תוספתן מתפוצץ בבטו ויוצר דלקת מפושטת יש לנתח את החולה מיידית . באם תוספתן מתפוצץ ויוצר דלקת ממוקמת בבטן ימנית תחתונה ניתן לטפל באופן שמרני על ידי אנטיביוטיקה ולנתח את החולה לאחר 3 חודשים .זאת אך ורק באם החום יורד והכאבים פוחתים. באם קיים אבצס בבטן ימנית ואין רגיעה של המצב יש לנקז את האבצס או תחת הנחיית CT או בניתוח . ברור הוא שאין קשר בין דלקת התוספתן לדלקת בלבלב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ כיס מרה ילד בן 4.5 שניםחלי26/05/2010
במשך שבוע לערך הילד התלונן על כאבי בטן באזור הטבור במלך הלילה למשך שעתיים כל פעם. פנינו לרופאת הילדים שלנו והיא נתנה לנו בין בדיקות, בין היתר אולטראסאונד בטן עליונה וכליות -
בבדיקה זו התגלה אצל בני נמצא פוליפ בכיס המרה בקוטר כ- 2 מ"מ וקשר לימפה מזנטריאלי בקוטר 8 מ"מ. אימתנו את הבדיקה בשנית במכון אולטרא סאונד אחר.
הומלץ לנו ע"י כירורג ילדים להסיר את כיס המרה בניתוח לפרוסקופי. נאמר לנו שיש להסיר את כיס המרה מכיוון שמדובר בילד קטן ושהדבר חריג ביותר לילד בגילו.
יש לציין שבינתיים כאבי הבטן שלו נעלמו.
האם באמת יש לבצע ניתוח לילד כה קטן בשל מימצאים אלו? מה המשמעות של קשר לימפה מזנטריאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי
פרופ' שלמה קייזר27/05/2010הקשר המזנטריאלי הוא בלוטת לימפה מוגדלת בסמוך לכלי הדם המספקים את המעי הדק .קשר לימפה זה יכול להסביר את כאבי הבטן במסגרת תמונה קלינית שנקראת MESENTERIC LYMPHADENITIS .רצויי לבצע סונר חודש בעוד חודש לואדות שקשר הלימפה המוגדל לא קיים יותר.ברור הוא שכאבי הבטן מסביב לטבור לא נגרמו על ידי הפוליפ בכיס מרה . פוליפ בכיס מרה הוא מימצא די שכיח ובמבוגרים מרחיקים אנו את כיס המרה רק כאשר הפוליפ גדול מ10 ממ או תוך מעקב בסונר גדל .הנני ממליץ בינתיים לא לבצע ניתוח להרחקת כיס מרה ולבצע סונר חוזר בעוד 3חודשים.באם הפוליפ גדל יש להרחיק את כיס המרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילה? דליות האשךרון20/05/2010
שלום ד"ר ,
לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבים חזקים מעל אשך שמאל. במימוש ראיתי שמדובר בגוש ובורידים נפוחים. בבדיקת US נמצא כי מרקם האשכים הומוגני, אין עדות להידרוליצה. מס' בלוטות לימפה בשתי המפשעות בגודל עד 15 מ"מ , מבנה הבלוטות שמור, נצבה בקע במשפע השמאלית. האורלוג הפנה אותי לבדיקת כירורג כללי שכתב "היתרחבות קלה של טבעת החיצונית במשפעה השמאלית ללא בקע ודאי, ללא בלוטות לימפה נמושות במפשעות, האשכים ללא ממצא פטולוגי בבדיקה". הכירורג המליץ לי להימנע ממאמץ יתר והרמת כובד ושימוש באטופן ולא המליץ על ניתוח בשלב זה.
בימים האחרונים הכאב חוזר בעיקר בערב, ואני רואה את הבליטה גדולה מעל אשך שמאל, יחד עם ורידים מורחבים. לי מאוד ברור שמשם נובע הכאב.
לא ברור לי מדוע לא הועלתה האפשרות של דליות האשך.
מה זה לדעתך? לאיזה רופא כדאי עוד לפנות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן
פרופ' שלמה קייזר21/05/2010לדעתי רצויי שתיבדק שוב על ידי כירורג ואורולוג ותבוצע אף בדיקת אולטרהסאונד של המפשעה והאשך על מנת לשלול קיום בקע ודליות האשך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעיעל16/05/2010
שלום,
רציתי בבקשה לברר: האם ניתוח משולב לתיקון בקע סרעפתי ותיקון רפלוקס בעל סיכויי הצלחה גדולים יותר מבחינת העלמות התסמינים לגמרי מאשר רק ניתוח לתיקון רפלוקס מאחר שידוע שהבקע הסרעפתי יכול להיות הגורם לרפלוקס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ' שלמה קייזר18/05/2010הגורם לרפלקס הוא הבקע הסרעפתי ולכן בכל מקרה של בקע סרעפי ורפלוקס מטפלים ניתוחית בשניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת גוש שומןגל13/05/2010
שלום,
מתחת לבית החזה יש לי גוש שומני שגודלו 5*4*1.5 ס"מ. הומלץ לי להוציאו מחשש שיגדל בעתיד. האם יש אפשרות להוציאו בניתוח לפרוסקופי? אני מעונין בצלקת קטנה ככל האפשר. האם יש באפשרותך להמליץ על מרפאה פרטית שעורכת הליך כירוגי זה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
פרופ' שלמה קייזר14/05/2010אכן רצויי להרחיק את גוש השומן גם על מנת להיות שמדובר בגוש שומן הנקרא ליפןמה .לפי תיאורך מדובר בגוש תתעורי לכן אין אינדיקציה ללפרוסקופיה .כל מנתח סביר או מנתח פלסטי מסוגל להוציא גוש זה תוך שאיפה לעשות זאת בחתך הכי קטן האפשרי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת חצוצרותגלי10/05/2010
הייתי רוצה לדעת האם ניתוח קשירת חצוצרות יכול להיות הפיך או שמדובר בהליך קבוע שלא ניתן לשנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת חצוצרות
ד''ר אחמד עסליה10/05/2010נא לפנות את השאלה לגניקולוג. זהו תחום עיסוק של רפואת נשים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שגרה לאחר כריתת כיס מרהאבי06/05/2010
אני 4 ימים אחרי ניתוח כריתת כיס מרה בצורה לפרוסקופית. עד עכשיו חוץ מכאבים "רגילים" בעת הפעלת שרירי הבטן אני מרגיש בבטן תחושה של כאילו שתיתי 20 ליטר מים ועכשיו כשאני נא צד לצד (ביחוד במיטה) אני מרגיש כאילו משהו זז שמה. חוץ מחוסר נוחות זה גם כואב בתזוזה.
לפני יומיים רופא המשפחה שלי חשש שמדובר אולי נזילה כשלהי לבטן ושלח אותי מיד לבדיקת אולטראסאונד. הבדיקה הראתה מצב תקין
אני אמור לחזור לביקורת אצל המנתח חודש לאחר הניתוח.
האם זה נורמלי? מה זה יכול להיות? והאם עלי לעשות משהו בנדון?
תודה מראש,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת מלאות בבטן לאחר ניתוח כיס מרה
ד''ר אחמד עסליה10/05/2010תחושת מלאות ונפיחות בבטן לאחר ניתוח בטני ולעיתים לפרוסקופי יכולה להיות נורמלית כל עוד אין תופעות נוספות כגון: בחילות, הקאות, חום גבוה וכו'. אצלך ספיציפית בוצע US אשר שלל נוכחות נוזל תוך בטיני: מרה, דימום וכו'.
לדעתי, צריך קצת סבלנות והדבר אמור לעבור. אם לא יעבור או שיופיעו תופעות נוספות, נא לפנות למנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש דחופהבת 2730/04/2010
עשיתי היום צילום בטן במרפאה בגלל כאבים בבטן עליונה משמאל שמקרינים לגב בזמן נשימה , וגם כן יש דקות שיש כאבים חדים שבקושי נושמת (ומרגישה מין דקירות ) ואז אח"כ עובר ...
המצב הוא כמובן אחרי שאיתמול בצוהרים בלעתי בטעות סיכה שאחד הקצים שלה מחט והשני פרח ...
אחרי כשלוש שעות מהבליעה הלכתי למיון ושם עשיתי צילומי בטן ואמרו לי שכנראה שהסיכה במעי הגס והיא תצא לבד עם היציאות ...
תשובת הצילום של היום :
צילום בטן סקירה:
מס' סיכות מתכתיות בגודל שונה הודגמו בבטן עליונה משמאל .
צל מתכתי באורך כ- 5.5 ס"מ (ייתכן מחט הודגם באותו איזור .
הערה קטנה: הסיכות האחרים הם אחרי ניתוח בטן .
האם לפי תשובת הצילום נראה שהסיכה נמצאת במעי הגס ? ומה עושים במצב כזה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנה הצילום
בת 2701/05/2010האם לפי הצילום ף נראה לך שהסיכה נמצאת במעי הגס או לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליעת גוף זר
ד''ר אחמד עסליה01/05/2010הצילום ששלחת אינו מספק על מנת לקבוע בוודאות היכן נמצאת הסיכה הלא כל כך קטנה שבלעת. על פי התלונות שלך, הייתי מציע שתגשי שוב למיון לבדיקה של כירורג כולל בדיקת דם וצילום חוזר על מנת לשלול אפשרות של חדירת הסיכה למעי באיזה שהוא מקום. קשה לי להאמין שתוך 3 שעות הסיכה היתה כבר במעי הגס. יש דווקא סיכוי שהיא היתה בקיבה! כרגע קשה לדעת ועל כן דרושה בדיקה וצילום חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2701/05/2010תודה לך ,
הצילום ששלחתי הוא אחרי 24 שעות מהבליעה , ואני מפחדת ממנה מאוד בגלל שיש לי מעי מפןתל וגם הסיכה גדולה ואחד מהקצות שלה הוא מחט (לפי CT בטן לפני כחצי שנה) ...
איזה צילום עלי לבצע כדי לדעת בוודאות היכן עכשיו נמצאת הסיכה
בקשר שקשה לך להאמין שתוך 3שעות הסיכה כבר הייתה במעי הגס - אבל זה משאמר לי הרופא במיון וגם כך כתב במכתב ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליעת גוף זר
ד''ר אחמד עסליה05/05/2010נדמה לי שכבר ענינו על השאלה לפני מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)