פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ניתוח שרוול
    מירב
    08/11/2009

שלום,
    שמי מירב ועברתי ניתוח ב 17.809 ירדתי רק 18ק"ג עד עכשיו והמצב שלי קצת בעייתי
    ובמשך כל התקופה יש לי בעייה ב"יציאות" בחודש האחרון זה אף החריף כך שאני שבוע כבר ללא התרןקנות.נראה שיש לי חסימה או משהו כזה אני הייתי בשירותים אולי 4 פעמים החודש.נישמע תמוהה?!זה אמיתי אני סובלת מאוד מאוד מאוד.יש לי צרבות קשות ובטן נפוחה וכואבת

אני שותה הרבה מעל 8 כוסות ביום אוכלת ירקות ביניהן סלק אדום הידוע בעזרה שלו לנושא ואפילו שותה מיץ שזיפים וכלום לא עוזר.מה עושים?האם זו בעייה רפואית או מה?
    ישנה הרגשה שמשהו"סתום"בפנים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח שרוול

הוספת תגובה

• ד"ר כניראה קיבלתי תשובה של הקודם

מירב
    09/11/2009

התשובה שקיבלתי לא קשורה אליי לדעתי אלא למי ששאל קודם.אודה לך לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול

ד''ר אנדריי קידר
    10/11/2009

את יכולה לקחת טיפול לעצירות כמו בן אדם רגיל. למשל שמן פרפין, אווילק, אווקות פגלקס, כדורי לקסדין וכו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    08/11/2009

שלום רב,

אני בן 36. לפני שנה אושפזתי עקב אבצס פריאפנדיקולרי. טופלתי שמרנית ע"י צום ועירוי אנטיביוטי.

ביצעתי MRI לאחר 5 חודשים. התוספתן היה עדיין עבה וכן עלה חשד למוקוצלה בקוטר 1.1 ס"מ בקצה התוספתן.
    הרופא המליץ לא למהר לניתוח ולבצע בדיקה נוספת כעבור מספר חודשים, לראות אם הממצא עוד קיים.
    אני אמור לבצע הבדיקה השבוע ומאד חושש מהתוצאות כיוון שקראתי דברים מפחידים על המוקוצלה.
    אני מפחד שזה בכלל סרטן של התוספתן שלא איבחנו!

שאלותיי אליך: האם בזמן שחלף המוקוצלה יכולה לגדול באופן משמעותי (פי 2 למשל)? האם ההחלטה לחכות עם הניתוח היתה טעות מסוכנת בשל הפוטנציאל לממאירות של המוקוצלה?

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    09/11/2009

לגבי פוטנציאל הגדילה הרי בדיוק בגלל זה מבוצעת בדיקת המעקב
    בעבר היה מקובל לכרות תוספתן אחרי טיפול שמרני באבצס ועכשיו ההחלטה לגופו של עניין
    זה נכון שיש פוטנציאל ממאיר למוקוצלה ולאור חששותיך כדאי לכרות את התוספתן במידה שאין התווית נגד ברורוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה בולמיה והריון
    שני
    25/10/2009

אני פונה אלייך לאחר שקראתי מחצית מההודעות פה בפורום

אני מתביישת להודות אבל כן אני סובלת מבולמיה כבר 14 שנים (ומתחילה להחלים סוף כל סוף)

הכל אצלי וורוד, בעל מקסים, חיים טובים, מאושרת עד אין סוף

לפני כשנה נישאתי ואחרי כמה חודשים התחלנו לחשוב על ילדים.

לאחר כשנה כשזה לא כל כך הצליח, פניתי למומחה וזה אמר שכדאי שאעשה לפרוסקופיה

חשוב לי לציין כי המחזור שלי סדיר מגיל 12 והיום אני בת 29 כל 28 יום הוא מגיע ללא איחור

לקחתי גלולות במשך שנתיים לפני שחשבתי להכנס להריון.

אז הכל סדיר אצלי, הביוץ תקין, ההורמונים תקינים, זרע תקין.

אך יש לי שאלה אלייך, האם יש קשר לבולמיה לפרוסקופיה ולהריון?

האם עכשיו כשאני בשלבי החלמה מהמחלה הארורה הזו,
    האם זה יכול להכשיל אותי מלהכנס להריון??
    האם ניתוח הלפרוסקופיה יכול להכשל עקב המצב הזה?
    (הרופא אמר שהניתוח עבר בהצלחה ויש לי שחלה חצוצרה תקינה לחלוטין)
    בבקשה תשובה
    שני.

לקביעת תור
    סגירה
    לפרוסקופיה בולמיה והריון

הוספת תגובה

• הריון

ד''ר אנדריי קידר
    25/10/2009

את צריכה לפנות לרופא נשים. כנראה התכוונו ללפרוסקופיה לחיפוש אחרי הסיבה לבעית פוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לניתוח לתיקון רפלוקס
    יעל
    21/10/2009

שלום,
    אני אמורה לעבור בעוד כמה חודשים ניתוח לתיקון רפלוקס ובקע סרעפתי.
    רציתי בבקשה לברר: האם ישנה חשיבות כלשהי לשרירי בטן חזקים בניתוח והאם כדאי לנסות ולחזק את שרירי הבטן בחודשים שלפני הניתוח?
    ודבר נוסף, לאחר הניתוח, האם ידועים לכם אחוז המטופלים שאצלם הרפלוקס חוזר בסופו של דבר?

תודה מראש

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר אנדריי קידר
    21/10/2009

אין כל חשיבות לפיתוח שרירי דופן הבטן מבחינת תוצאות הניתוח.

הניתוח יעיל ב90-95% במהלך 5 שנים הראשונות. אחר כך יש פחותמידדע על התוצאות. יש טוענים כי היעילות יורדת, ויש חילוקי דעטת בין הכירורגים לבין גסטרואנטרולוגים על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת טחול
    גלית
    18/10/2009

שלום. אני בת 39 ומזה כ 8 חודשים אני מטופלת בהמטולוגיה בהדסה בפרדיזון בעקבות מחלת ITP.
    מאחר והגוף עדין דורש קורטיזון ההמלצה של הרופאה שלי היא להוציא את הטחול.
    בעבר עברתי ניתוח למתיחת בטן והיום אני צריכה לעשות תיקון למתיחה בגלל רפיון של עור מעל הצלקת וגם המלקת לא יפה. רציתי לדעת אם אפשר מבחינה רפואית לשלב בניתוח להסרת הטחול גם תיקון למתיחת הבטן וכן לעשות את הניתוח עם פתיחה של בטן כי גם כך ישנה צלקת. ברור לי שהצד הקוסמטי ימומן על ידי.
    אודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת טחול

הוספת תגובה

• טחול

ד''ר אנדריי קידר
    18/10/2009

שלום,

כריתת טחול עדיף לעשות בשיטה הלפרוסקופית, זה נותן החלמה מהירה יותר, הפחתה בשיעור הסיבוכים, אישפוז קצר יותר.
    לגבי שילוב עם ניתוח פלסטי: זה תלוי בהרבה גורמים: אם את על סטרואידים כעת - כדאי להמתין להפסקתן המוחלטת - ריפוי הפצע יהיה טוב יותר, זה במיוחד חשוב לפצעים עוריים, וגם יותר חשוב - מה ספירת הטסיות, אם היא נמוכה, אז בטח יש לדחות את הפלסטיקה עד שהספירה תעלה.
    בנוסף יש שיקולים הקשורים במצבך הרפואי, תרופוץת שאת נוטלת, גודל הטחול, אילו ניתוחיים כבר עברת, וכו'

מי רופא ההמטולוג שלך?
    אני מבצע כריתות טחול בהדסה עין כרם - את מוזמנת להגיע ליעוץ במרפאה לגבי שאלותיך

דר קידר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

גלית
    18/10/2009

שלום דר קידר
    תודה על התגובה המהירה.
    הרופאה שלי היא דר'' גליה ספקטור מהמטולוגיה במכון שרת. כרגע אני נוטלת 10 מ"ג פרדיזון והטסיות הן 28000. אני מניחה שבשביל הניתוח אני צריכה רמה גבוהה של טסיות ואולי יעלו לי את המינון בגלל הניתוח? אני לא יודעת. כרגע אני צריכה לקבל חיסונים לפני הניתוח. בכל מקרה יש ניתוחים שכן פותחים בטן בגלל גודל הטחול אז לכן חשבתי שכדאי כבר לבצע את התיקון. לא מדובר במתיחה חדשה. יש שכבת עור מעל הצלקת הקיימת שיש למתוח אותה. מי שניתח אותי הוא דר וכסלר שהוא גם רופא של הדסה ולכן חשבתי לשלב ביחד. בנוסף קראתי בהרבה תגובות של אנשים שעברו ניתוח עם פלסקופיה שסבלו תקופה ארוכה מכאבים לא מוסברים, לכן אני חושבת שעדיף עם פתיחת בטן וזאת גם משום שכבר קיימת צלקת לא יפה בבטן.
    אודה לתשובתך.
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחול,

ד''ר אנדריי קידר
    18/10/2009

אם את נוטלת פרדניזון, לדעתי לא כדאי לעשות יחד. בכל מקרה, אם ניתן לעשות בלפרוסקופיה - זה עדיף. לא בגלל הצלקות. פשוט יש פחות סיבוכי, וזה לא סיבוכים זניחים. למשל הדבקויות בבטן לכל החחים אחרי ניתוח פתוח! זה סיבוך שעלול לגרום לחסימת מעיים בעתיד, וכמעט ולא קיים בניתוח לפרוסקופי!
    לגבי הכאב - בדיוק ההיפך הוא הנכון - יש פחות כאבים.
    לא יכול לענות לך באופן ענייני לגבי כדאיות ללא בדיקה

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

גלית
    18/10/2009

שלום דר קידר
    תודה על התגובה המהירה.
    הרופאה שלי היא דר'' גליה ספקטור מהמטולוגיה במכון שרת. כרגע אני נוטלת 10 מ"ג פרדיזון והטסיות הן 28000. אני מניחה שבשביל הניתוח אני צריכה רמה גבוהה של טסיות ואולי יעלו לי את המינון בגלל הניתוח? אני לא יודעת. כרגע אני צריכה לקבל חיסונים לפני הניתוח. בכל מקרה יש ניתוחים שכן פותחים בטן בגלל גודל הטחול אז לכן חשבתי שכדאי כבר לבצע את התיקון. לא מדובר במתיחה חדשה. יש שכבת עור מעל הצלקת הקיימת שיש למתוח אותה. מי שניתח אותי הוא דר וכסלר שהוא גם רופא של הדסה ולכן חשבתי לשלב ביחד. בנוסף קראתי בהרבה תגובות של אנשים שעברו ניתוח עם פלסקופיה שסבלו תקופה ארוכה מכאבים לא מוסברים, לכן אני חושבת שעדיף עם פתיחת בטן וזאת גם משום שכבר קיימת צלקת לא יפה בבטן.
    אודה לתשובתך.
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

גלית
    18/10/2009

שלום דר קידר
    תודה על התגובה המהירה.
    אודה לתשובתך.
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה בעקבות הריון חוץ רחמי
    רלי ברהום
    12/10/2009

הי עברתי לקרוסקופיה בעקבות הריון חוץ רחמי בעקבות כך כריתת חצוצרה ימנית מספר שאלות בנושא: מה השכיחות להריון חוץ רחמי נוסף? האם בכלל ניתן להיכנס להריון תקני?
    נאמר לי ע"י אחד מהרופאים המטפלים כי כעת עליי לקחת רופא פרטי לליווי הריון בשל פחד להריון חוץ רחמי נוסף.
    האם מומלץ לנסות כעת חודש וחצי אחרי הניתוח לתכנן הריון נוסף???
    אציין שאני בת 32 נשואה +2 בנות בעבר הריונות תקניים בלי כל סיבוך
    אשמח לתגובתך המהירה
    תודה רלי

הוספת תגובה

• עליך לפנות לרופא נשים

ד''ר אנדריי קידר
    13/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בברך
    איתן
    12/10/2009

שלום רב,

אני מבקש לדעת האם לפרוסקופיה מתאמיה לכריתת ציסטה (גנגליון?) באספקט האחורי של הברך.
    אם כן, אבקש לקבל שם מומחה אליו ניתן לפנות להתייעצות.

בתודה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בברך

הוספת תגובה

• עליך לפנות לאורטופד

ד''ר אנדריי קידר
    13/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בושא בארט
    סוף על הקטינו
    07/10/2009

לאחר התייעצות עם הרופא המטפל ועם רופא פרטי לחוות דעת נוספת,
    עדיין נותרו מספר שאלות (שעבור חלקן אפילו קיבלתי תשובות סותרות),
    לפני שאגש לייעוץ פרטי נוסף (שובר שיוויון :-)), אשמח לשמוע חוות דעתכם בנושא.

לאחר צרבת תכופה שנמשכה כשנה, אובחן בארט ללא דיספלזיה (הביוספיה נלקחת מהוושט),
    בן 30, בריא, לא מעשן ומשקל תקין.
    מזה מספר חודשים אני נוטל 2 כדורי אומפרדקס ביום, ואין זכר לצרבת כלל וכלל.

1. להלן האבחנה המלאה, למיטב הבנתי האבחנה מנוסחת בזהירות ולא חד משמעיות (may be),
    האם זה הניסוח הסטנדרטי, ולמרות הזהירות, אכן יש בארט, או שהאבחנה לא חד משמעית ?
    (או במילים אחרות, האם יש מצבים שבהם כתוב שיש בארט, ולא may be consistent... ?)

mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
    may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia

2. האבחנה כללה גם בקע סרעפתי בגודל 3 מ"מ, אני חושש ממצב שבו בשל הבקע,
    ימשיך להגרם נזק לוושט, למרות שאין לי צרבת.
    האם זה נכון שחוסמי PPI לא חוסמים מרה, שעלולה לעלות ולהמשיך להזיק לוושט ?
    האם יש נוזלים נוספים, פרט למרה, שעלולים לעלות ולהזיק, למרות שלא אחוש בכך ?

3. לאור הנתונים הנ"ל, מה דעתכם לגבי ביצוע ניתוח לתיקון הבקע ו/או הסרת שכבת הרירית ?

4. האם בארט ללא דיספלזיה הפיך עם השנים ?

5. אחד הרופאים המליץ על בדיקת מנומטריה ו PH מטריה כדי להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקיף
    השני אמר שאין צורך, אבל לא ממש הבנתי מה המטרה, מישהו יכול להסביר ולומר דעתו ?

6. הבנתי שבאיכילוב יש רופא שמבצע גסטרוסקופיה עם צביעה מיוחדת של הוושט,
    שיכול לזהות שינויים ממאירים בתוך הרירית של הבארט, מישהו מכיר את הטיפול ? רלוונטי בשלב זה ? מומלץ ?

תודה רבה וחג שמח !

אגב, במידת האפשר, אשמח לקבל המלצה לרופא מומחה ובכיר בתחום, לייעוץ אישי בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בושא בארט

הוספת תגובה

• בארט

ד''ר אנדריי קידר
    07/10/2009

אני חושב לאור מספר השאלות, הפירוט הרב שלהן, וההתלבטויות שלך, ולאור כך שעל מנת לענות לך צריך פשוט להעתיק פרק בטסקטבוק של גסטרואנטרולוגיה, אתה באמת צריך להזמין תור אצל רופא, כיוון שלא ניתן לעקוב אחרי כל ההיסטוריה שלך עם ההבדיקות והאבחנות דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון רפלוקס
    יעל
    04/10/2009

שלום,

אני אמורה לעבור ניתוח זעיר פולשני לתיקון רפלוקס מאסיבי ובקע סרעפתי.
    האם זה נכון שאחרי הניתוח נפח הקיבה מעט קטן כי משתמשים בחלק מהקיבה לקשירה ולחסימת עליית החומצה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לתיקון רפלוקס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    04/10/2009

זה נכון שמשתמשים בקיבה אך ההקטנה בנפחה- זניחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון רפלוקס
    יעל
    30/09/2009

שלום,

אני אמורה לעבור ניתוח זעיר פולשני לתיקון רפלוקס מאסיבי ובקע סרעפתי.
    האם זה נכון שאחרי הניתוח נפח הקיבה מעט קטן כי משתמשים בחלק מהקיבה לקשירה ולחסימת עליית החומצה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לתיקון רפלוקס

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר ניר וסרברג
    01/10/2009

בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פונה בפעם השניה ומקווה שתענו
    חדוה
    30/09/2009

אימי כיום בת 84 מתלוננת על כאבים חזקים מאוד בקיבה המקרינים לה גם כאב חזק לגב בד"כ זה קורה אחרי הארוחות , לפני 4 שנים עברה אימי ניתוח עקב REC. DIVERTICULITIS לאחר שבממצאים נצפה דברטיקולוזיס של הסיגמה עם תגובה דלקתית .
    אימי טוענת שהכאבים הם אותם כאבים כמו שהיו לה בזמנו לפני הניתוח, האם יש מצב שחזרה לה הבעיה (הדלקת) הנושנה שוב?
    רציתי עוד לציין שאימי גם סובלת מאוסטרופורוזיס בגב האם לזה יכולה להיות השפעה על הכאבים בקיבה?
    אשמח לתשובה
    בתודה מראש
    חדוה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    04/10/2009

קימות מספר סיבות לכאבים כאלו חלקן קשורות במע העכול חלקן לא . הבירור יכול לכלול בדיקות כמו גסטרוסקופיה וסיטי וכן בדקות לעמוד השדה לפי הצורך . דיברטיקוליטיס יכול לחזור ב5-15% מהמקרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבית החזה
    שירה
    29/09/2009

שלום ,
    לפני כ- 5 חודשים בעקבות כאבים ברום הבטן ובצידי הבטן העליונה ימין ושמאל וכאבים בבית החזה ,בוצעו בדיקות דם שיצאו תקינות, ביצעתי אולטרסאונד בטן ונמצאו אבנים בכיס מרה , מאחר וכאבים של כיס מרה אינה מאופיינים ככאבים בבית החזה ובצד שמאל של הבטן ביצעו לי צילום חזה שיצא תקין ,גסטרוסקופיה שיצאה תקינה ולאחר מכן הוחלט לעשות לי CT בטן ו- CT חזה כדי לשלול מקור אחר לכאב , ה- CT יצא תקין למעט האבנים בכיס מרה , ביצעתי גם ימפוי עצם שיצא תקין + אולטרסאונד שדיים + ממוגרפיה + אולטרסאונד בית שחי שיצאו תקינים ולכן הוחלט לבצע לי ניתוח והוציאו את כיס המרה לפני 3 וחצי חודשים , גם אחרי הניתוח ועד היום אני סובלת מכאבים מפוזרים בבית החזה ובשד המקרינים לי לגב לידיים ולבית השחי וישנם כאבים בצוואר גם כן, והכאב בבטן ימין עליונה ובבטן שמאל עליונה עד היום מופיעים מידי פעם ,לאף אחד לא מובן ממה אני סובלת ואותי יותר מתסכל שאני ממשיכה לסבול ולא מובן ממה ?
    מה עוד עליי לעשות ? איזה עוד בדיקות עליי לעבור ? ועל איזה כיוון עליי ללכת ? והאם עליי לבקש לבצע MRI חזה + MRI בית החזה ??
    אודה לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבית החזה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    04/10/2009

נראה שעברת בירור די מקיף . MRI נעשה בד"כ בשאלהספציפית ולא כירייה באפלה . ניתן לנסות כווון נוירולוגי והכי חשוב לפנות לרופא קלינאי (אולי פנימאי) שישאל שוב שאלות מכוונות שחסרות בסיפורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסטולה
    נופית
    29/09/2009

אבי בן 55 חולה בסרטן המעי הגס, עבר מספר ניתוחים ובניתוח האחרון יצא עם סטומה...
    לאחרונה התגלתה אצלו פיסטולה בין המעי הדק לשלפוחית השתן ( אציין שצואה נכנסת לתוך שלפוחית השתן ויוצאת במתן שתן ודבר זה מלווה בכאבים עזים) כתוצאה מזה הוא לא אוכל והוא חי כרגע רק על נוזלים

רציתי לדעת מהם דרכי הטיפול במצב כזה?
    והאם הטיפול כרוך בסיכון?

תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    פיסטולה

הוספת תגובה

• תשןבה

ד''ר ניר וסרברג
    04/10/2009

בד"כ הטיפול הוא כירורגי קימים מצבים של מחלה מתקדמת שלא ניתנת לניתוח ואז שוקלים אופציות אחרות כמו הטיית זרם הצואה,השתן אן שניהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך לקצר המעי הגס כתוצאה מוולוולוס
    ויקי אברהם
    15/09/2009

אני בת 57, בריאה פרט לאוסטאופורוזיס, ללא שברים כלשהם. משתמשת בפוסלאן פעם בשבוע.
    השבוע שוחררתי מבי"ח לאחר אשפוז בעקבות כאבי בטן עזים ונפיחות קשה שלא עברו בשיטות הביתיות כמו שמן פראפין, חוקן וכו'.
    צילום CT מראה שאני סובלת מוולוולוס. בעבר (לפני כ- 10 שנים) אושפזתי עם אותם סימפטומים ללא CT ובקביעה של "מעיים מסובבים". סימפטומים דומים התרחשו מספר פעמים נוספים אך ללא צורך באשפוז.
    הרופאים ממליצים לי להקדים ולעבור ניתוח לקיצור המעי הגס בכ- 20 ס"מ כדי למנוע מצב של הגעה לבי"ח לניתוח חירום או מצב של נמק במעיים.
    האם יש אפשרות לבצע ניתוח כזה בשיטת לפרסקופיה? האם שיטת הניתוח נקבעת רק על ידי צוות הרופאים או שגם לרצונו של המנותח יש השפעה על ההחלטה המתקבלת, כלומר אם לנתח "רגיל" (פתיחת בטן) או בשיטה האמורה.האם שיטת לפרסקופיה נהוגה בבית החולים אסף הרופא בניתוחים מעין אלו?
    אודה לתשובה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    15/09/2009

ויקי שלום
    על פניו נשמע שיש אכן צורך בכריתה % ההשנות אחרי תסביב המעי בטיפול שמרני הוא
    40-50%
    ניתן לבצע לפרוסקופית ובודאי שיש למטופל השפעה על ההחלטה . למיטב ידיעתי מבצעים כריתות מעי לפרוסקופיות באסף הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה

ויקי אברהם
    14/10/2009

שלום רב,
    שמי ויקי אברהם, בת 57, משקל 60 ק"ג, בריאה בד"כ. ב 14.09.09, מיד לאחר ששוחררתי מבי"ח עקב וולוולוס, פניתי לפורום בשאלה הקשורה לניתוח קיצור המעי בשיטה לפרסקופית. אשפוז ראשון בשל אותה בעיה ב- 1999. בדיקת סי.טי. מ-09.09.2009 מראה על כ-20 ס"מ אורך עודף.
    קולונוסקופיה במהלך האשפוז - "הקולונוסקופ הוחדר עד לעומק 110 ס"מ. המכשיר הוחדר עד למעי הרוחבי עד שארית צואה שאינה מאפשרת המשך הבדיקה וכן נעשתה רטרופלקסיה ברקטום. נראה וולוולוס בסיגמא שנפתח בעזרת המכשיר.
    ב 2004 עברתי בדיקת קולונוסקופיה בבי"ח בלינסון. טווח הבדיקה TRANSVERSE COLON.
    ממצאים: מעי מפותל ביותר. לא ניתן להתקדם יותר בשל המבנה המסובב.
    כעת, לאחר האישפוז השני ולפני ביצוע ניתוח, נאמר לי שאני חייבת לעבור קולונוסקופיה מלאה.
    רופאה מומחית לגסטרו וקולונוסקופיה המליצה לי, בשל המעי המפותל והסיכוי הרב שגם הפעם לא יצליחו להשלים את הבדיקה, ממליצה על קול' וירטואלית.
    השאלה הגדולה שלי : 1. האם לצורך הניתוח אני חייבת לעבור את הבדיקה.
    2. האם האוויר שמוחדר בזמן הבדיקה יכול לגרום לי לנזק.

אני מודה מראש לרופאי הפורום על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    14/10/2009

רצוי להשלים את הבדיקה מאחר והולכים לניתוח כדאי לדעת מה קורה בשאר המעי . נאמר למשל שיש שם פוליפ שדורש כריתה כירורגית ? יהיה זה לא נכון להכנס לניתוח מבלי לדעת זאת . קולונוסקופיה וירטואלית בהחלט יכולה להתאים רק שצריך הכנת מעי טובה
    יש סכנה מסוימת בניפוח האויר תורו חורים במעי אך הסיכוי לכך קטן ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בארט
    oOo0oOo
    15/09/2009

שוחחתי עם הרופא המטפל, אקבע פגישה עם רופא נוסף לחוו"ד נוספת,
    אך בינתיים אודה מאוד למי שיכול לפזר מעט את הערפל,
    ולענות על השאלות הבאות (גם תשובות לחלק מהשאלות יתקבלו כמובן בברכה).
    תודה רבה !

בן 30, לא מעשן, משקל תקין, בריא, במשך כשנה סבלתי מצרבות כ 3-4 פעמים בשבוע,
    אובחן הליקובקטר, הטיפול הראשון לא הכחיד את החיידק, הופנתי לגסטרוסקופיה, התוצאות :
    דלקת בקיבה, הליקובטקר, בקע סרעפתי של 3 ס"מ, דלקת בוושט, נלקחה ביופסיה.
    בינתיים קיבלתי טיפול אנטיביוטיקות משולב ואומפרדקס.

תוצאות הביופסיה חזרו : אובחן בארט ללא דיספלזיה במקטע קטן (מספר לשוניות)
    להלן מלל האבחנה המלא :
    mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
    may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia

אודה מאוד למי שיכול להתייחס לשאלות הבאות :

1. האם מהמלל המלא באנגלית ניתן להבין משהו נוסף שלא כתבתי בעצמי בעברית ?

2. האם בבארט ללא דיספלזיה יש דרגות ?
    (הכוונה היא לא ל LGD ו HGD, שזה כבר עם דיספלזיה, אלא כאשר אין דיספלזיה,
    האם יש דרגות חומרה של "ללא דיספזיה" ?)

3. הבנתי שמדובר במקטע קטן, אבל נלקחו מספר דגימות ביופסיה והבארט נמצא בכולם,
    האם זה לא סותר את ההנחה של המקטע הקטן ? (או שמא כל הדגימות נלקחו מאותו מקטע קטן חשוד)

4. האם לא יתכן שהבארט הוא נרחב יותר, אבל לא יודעים זאת מכיוון שהביופסיה נלקחה רק באיזור ספציפי ?

5. הבנתי שהסיכון להפוך לממאירות הוא כ 1% לשנה, האם זה אומר שבגיל 50 הסיכוי לממאירות יהיה 20% ?
    כמו כן, האם 1% לשנה הוא בבארט לא מטופל (כדורים), או שהסטטיסטיקה מתייחסת לבארט שמטופל עם השנים ?

6. אם בגסטרוסקופיה בגיל 50 עדיין הבארט יהיה ללא דיספלזיה,
    האם הסיכוי שבגיל 51 יהפול לממאירות הוא 1% או 20% ?

7. האם לאור הבארט כדאי לעבור ניתוח לתיקון הבקע, ע"מ להוריד את הסיכון לחשיפת הוושט לנזקים נוספים ?

8. מזה כחודשיים, מאז תחילת נטילת אומפרדקס (פעמיים ביום), אינני מרגיש צרבת כלל,
    אך הבנתי שיתכן שנוזלים אחרים, שאינם גורמים צרבת (מרה למשל) יעלו דרך הבקע ויפגעו בוושט,
    וזאת מבלי שאחוש בכך. האם חוסמי PPI (כגון אומפרדקס) חוסמים לחלוטין גם אפשרות זו (כגון מרה) ?

9. האם אין בעייתיות כלשהי (כגו פוליפים) בנטילת אומפרדקס פעמיים ביום למשך כל החיים ?

10. האם בארט הפיך עם השנים ? מה לגבי ניתוח להסרת שכבת הרירית, או להסרת כל המקטע בשלב זה ?

11. ללא קשר לבארט, האם אין צורך לבצע בדיקה חוזרת ע"מ לוודא שהדלקת בקיבה ובוושט נרפאו ?

12. העם עלי לעבור בדיקת מנומטריה ו PH מטריה, ע"י להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקי ?

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    בארט

הוספת תגובה

• בארט

ד''ר אנדריי קידר
    16/09/2009

תה צריך להגיע לרופא גסטרו שמתמחה בתחום של מחלת רפלוקס

בכל מקרה, כשאין דיספלזיה, לא נדרש טיפול למעט בריפלוקס. הסיכוי להפוך לסרטן הוא במחלוקת, ואני לא בטוח שזה1% בשנה כשאין דיספלזיה. אין דרגות חומרה בל דיספלזיה, אך יש מידת המעורבות של הוושט בבארט.
    זה נכון שהליך הרפלוקס ממשיך, רק הנוזל שעולה כבר לא חומצי, ויש כנראה המשכות הנזק, אבל לא ברור כמה.
    נראה לי שכן צריך להשלים בירור על ידי מנומטריה, PH מטריה - לא בטוח, כיוון שאם התרופה עוזרת לך היטב - איך סיבה להוכיח מה מידת הריפלוקס החומצי יש לך.

בטוח צריך מעקב אחרי הבארט.
    הביופסיות נעשות באותו גובה ב4 רביעים, כך שזה עדיין מקטע קטן.
    לכל בדיקה יש מידת דיוק וטעות, כך שיש סיכוי שיש יותר או פחות בארט ממה שאובחן.

יש היום טיפולים רבים לבארט לפני ניתוחים - כפי שציינת.

בשלב זה לא נרה שצריך להילחץ.

כן צריך לפנות לרופא גסטרו
    תרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ! שאלה :

oOo0oOo
    17/09/2009

1. "יש מידת המעורבות של הוושט בבארט."

מה הכוונה ? תוכל לפרט בקצרה ?

2. "זה נכון שהליך הרפלוקס ממשיך, רק הנוזל שעולה כבר לא חומצי, ויש כנראה המשכות הנזק, אבל לא ברור כמה."

כלומר, מיצי המרה, שלא נחסמים ע"י אומפרדקס, ממשיכים להזיק, אנו רק לא יודעים כיום עד כמה ?

3. "נראה לי שכן צריך להשלים בירור על ידי מנומטריה, PH מטריה - לא בטוח, כיוון שאם התרופה עוזרת לך היטב - איך סיבה להוכיח מה מידת הריפלוקס החומצי יש לך."

מה נוכל לדעת בעקבות מנומטריה, וכיצד זה ישפיע על המשך הטיפול ?

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה