מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח לתיקון רפלוקסשירלי08/09/2009
שלום,
אני אמורה לעבור ניתוח לתיקון רפלוקס ובקע סרעפתי.
רציתי בבקשה לברר: אני מעוניינת לעבור ניתוח להרמת חזה מאחר שהחזה שלי מאוד נפול.
האם ניתן לבצע את שני הניתוחים ביחד כאשר כמובן אשלם למנתח פלאסטי פרטי בנוסף?
ובמידה ולא, כמה זמן אחרי ניתוח לתיקון רפלוקס ובקע סרעפתי אפשר לבצע את ניתוח ההרמת חזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים
ד''ר אנדריי קידר08/09/2009לא מומלץ לעבור ביחד את שני הניתוחים.
ויש לכך הרבה סיבות, טכניות, לוגיסטיות, שיהפכו את הניתוח לארוך מדי, ובזה יש סיכון מצטבר.
אחרי הנתוחי עלולה להיות בעיה של איבחון של הסיבה לסיבוכים (אם יש חס וחלילה).
אני לא ממליץ,
ההפרש בין הניתוחים נקדע על ידי קצב ההחלמה - אפילו שבועיים מספיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח אפנדיציטרמי02/09/2009
שלום רב,
לפני עשרה ימים עברתי ניתוח לפרוסקופיה להסרת התוספתן.
אחד הפתחים כואב מאוד ויש מתחתיו כדורית.
בנוסף כל האזור מגרד ושורף מאוד. אין הפרשות או סימנים חיצוניים לדלקת.
יש לי ביקורת ביום ראשון אולם אני מתלבט אם לגשת לאיכילוב לפני כן.
אנא המלצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג03/09/2009ישנן מספר סיבות לתאור ובניהן זיהום בפצע
אם כואב מאוד ומפריע אז למה להתלבט? תנסה להתקשר קודם למחלקה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להישאר רגועהיעל27/08/2009
מזה כשבוע אני סובלת מכאב (לא כאבי תופת, יותר מין כאב קל אבל מטריד) בצד ימין של הבטן העליונה. המיקום שלו משתנה, מאיזור המותן, לכיוון הצלעות. בבדיקת אולטרה סאונד נמצא הכל תקין - למעט אבנים מרובות בכיס המרה. רופא המשפחה טוען שאין טעם לפנות לכירורג ולמתח מאחר ואין דלקת בכיס המרה - סימן שהכל תקין. האם הוא צודק? האם כל עוד אין דלקת בכיס המרה אין צורך לנתח? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרירה
ד''ר אנדריי קידר31/08/2009מנתחים כיס מרה - (כריתה) לא רק כאשר יש דלקתצ, אלא גם אם יש התקפים של כאב בעקבות האבנים. מה שנקרא עווית מרתי.
האבחנה נקבעת על פי קליניקהב - על פי סוג ואופי הכאב, בדיקה בעת הכאב, בדיקות מעבדה, ו US,
הכי קל לקבוע כאשר נבדקים בעת הכאב.
יש לפנות לכירורג על מנת להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת עודף משקל על ניתוחיעל23/08/2009
שלום אני בת 35. יש לי אבנים מרובות בכיס המרה וכאבים קלים מזה כשבועיים. שאלותי הן:
א. עם איזה רופא אמורים להתייעץ כדי לקבל החלטה על ניתוח?
ב. יש לי עודף משקל רב מאוד. כיצד הדבר אמור להשפיע על הניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אנדריי קידר23/08/2009יש לפנות לכירורג כללי עלמנת להחליט מה הטיפול - אולי ניתוח
בעלי עודף משקל עלולים לסבול משיעור גבוה יותר של סיבוכים בעקבות הניתוח. והניתוח מסובך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בלוטת התריסמיכל20/08/2009
שלום,
לפני מספר ימים קיבלתי תוצאות ביופסית בלוטת התריס (FNA):
דם, קולואיד ותאי אפיתל תקינים. ממצאים אלה מתאימים לקשרית קולואידית.
בנוסף, נמצאו צברים של תאים גדולים, בעלי גרעינים בהירים, עם גרענון עדין. בחלק מתאים אלה נראו שנצים לאורכם. ממצאים אלה מחשידים לקרצינומה פפילרית, שיתכן שהתפתחה על רקע הקשרית הקולואידית.
הבנתי כי עליי לעבור ניתוח.
אני מבקשת לדעת האם ניתן לנתח בטכניקה של לפרוסקופיה ואם כן כיצד אצל מי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מתמצא בתחום של בלוטת התריס.
ד''ר אנדריי קידר23/08/2009נא להפנות את השאלה לרופא אף אוזן גרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי טחולנעומית19/08/2009
אני אמורה לעבור ניתוח לפרוסקופי להוצאת ציסטה ולתיקון בקע. עקב ממצא שנחשד כהמנגיומי בטחול נשלחתי בין השאר לבדיקה עם אריטרוטציטים, מיפוי פלנרי ו - SPECT של הטחול.הממצאים היו שהודגם אזור תת קליטה באספקט אחורי אמצעי של הטחול. אזור זה לא מתמלא עם החומר (אריטרוציטים). הממצאים שוללים אתרי המנגיומה בטחול. שאלותי הן:
1. מה משמעות הממצאים?
2. אם אין המנגיומה, אז מה יש בטחול? גם סי.טי וגם אולטרסאונד הראו ממצא בגודל 2- 1.2 ס"מ.
3. האם במצב זה לא צריך לנתח ולהציא גם את מה שיש בטחול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול
ד''ר אנדריי קידר23/08/2009זה תומך בכך שיש ציסטה בטחול.
אם לא סולידי - וא אין סיבה להניח שזה משהו אחר -דורש מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושיותגילי13/08/2009
אני מודע לכך שיתכן וזה לא הפורום המתאים ביותר,
אך במידה ומי מהקוראים יודעים ומוכנים לענות אפילו על חלק מהשאלות, אשמח.
(כמובן שלא תחליף להמשך בדיקות ומעקב)
הפרטים :
בן 30, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, משקל תקין, בריא (פרט למתואר כאן),
בעקבות צרבת ממושכת של כשנה וחצי, נמצא הליקובטר,
הטיפול האנטיביוטי לא עזר, הופנתי לגסטרו, אובחן בקע היאטלי של כ 3 ס"מ,
גסטריטיס (דלקת בקיבה) ואזופגיטיס דרגה 2.
(בצקת רירית עם פלכים אדומים בשליש התחתון של הוושט - נלקחה ביופסיה)
אודם ובצקת רירית באנטרום. (בצל תריסריון ותריסריון יורד תקינים)
כמו כן נמצא הליקובקטר וקיבלתי טיפול תרופתי משולב חזק יותר (אני מניח) מהפעם הקודמת.
(KARIN, אומפרדקס, קלבטן ו Flagyl) - נאמר לי לחזור בעוד חודש לבדיקה וקבלת תשובת הביופסיה.
הקושיות :-) :
1. כיצד ניתן לדעת האם בגלל הבקע נגרמה הדלקת בוושט (הבקע אפשר את החזר תוכן הקיבה),
או בגלל חיידק ההליקובקטר ? (רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת החיידק כאשר התלוננתי על צרבת,
אך במקומות אחרים קראתי שלא באמת מצאו קשר בין החיידק לבין הצרבת)
2. האם בקע של כ 3 ס"מ נחשב לבקע קטן, בינוני, או גדול ?
3. כששאלתי את הרופא מה הסיכוי לתסמונת בארט (בעקבות הדלקת והביופסיה),
הוא אמר 50%/50%, האם אכן אלו הסיכויים בד"כ ? (לפני הבדיקה הבנתי שהם הרבה פחות),
והאם מה שהרופא רואה בעיניים במהלך הבדיקה יכול היה להשפיע על תשובתו, או שזה לא משהו שרואים בבדיקה ?
4. קראתי שהסיכון שתסמונת בארט תהפוך במרוצת בשנים לסרטן בוושט היא כ 1%-2%,
האם זה אכן אחוז הסיכון הידוע בספרות הרפואית ?
5. האם נכון שבמידה וקיימת תסמונת בארט, רק נמצאים במעקב ? במידה וכן, כל כמה זמן ?
במידה ולא, אלו דברים נוספים מבוצעים ?
6. במידה וחולים בסרטן הושט המתאים לסוג המתפתח בעקבות תסמונת בארט,
אשר מאובחן בשלב ראשוני יחסית (בשל המעקב השנתי) מהי הפרוגנוזה ?
7. במידה וקיימת תסמונת בארט, האם זה מצב הפיך ?
8. לפי תיאור סוגי הבקעים שקראתי, מדובר כנראה ב Type I, מכיוון שמעולם לא היו לי כאבים בבטן/חזה,
אלא רק צרבת, הבנתי שבד"כ לא מנתחים, אך מצד שני לא ממש יודעים מה השפעת התרופות לטווח ארוך (עשרות שנים),
במידה ולא מנתחים, וע"י שינוי הרגלי תזונה ואורח חיים (עם או בלי תרופות) הצרבת נעלמה,
האם עדיין יש סכנה לגרום לוושט נזק, מבלי שארגיש ?
(לדוגמא, מעבר תוכן מועט מהקיבה לוושט דרך הבקע שלא נותח, מבלי שארחוש בכך, הגורם נזק)
תודה תודה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושיות
ד''ר אנדריי קידר15/08/2009אתה צריך ללמוד רפואה.
בקע 3 סמ - קטן.
הסיבה לצרבת - בקע ולא החחידק
כן יש סיכוי לבארט, הוא עדיין קטן, מאבחנים את זה בביופסיה בלבד. הסיכוי שציינת - נכון. הגישה הטיפולית לבארט - שונה, ממעקב עד כריתת וושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
גילי15/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפרוסקופי והרדמהסו אלן10/08/2009
שלום רב.
רציתי לדעת, האם העובדה שניתוחים "קשים" שבעבר היו דורשים פתיחת בטן, תפירה וצלקות מכוערות, אשר נערכים כיום בזרת נקב קטן, דורשים הרדמה מלאה או שמא מקומית או טשטוש בלבד?
לצורך הדוגמה אני חולה קרוהן שעבר ניתוח סמיקולקטומי לפני כמה שנים, ניתוח "רגיל". האם הניתוח הבא, לא עלינו, ייערך בשיטה הלפרוסקופית? האם אז אאלץ להיות מורדם שוב?
ץודה על התשובות והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג11/08/2009ניתוח בטן בלפרוסקופיה מחייב ניפוח הבטן בגז פרט זה מחייב הרפייה מלאה של כל שרירי הבטן ולכן מחייב הרדמה כללית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה משוערדו10/08/2009
שלום,
מהו זמן ההחלמה המשוער מניתוח לפרסקופי מורכב, בגין חשד לאנדומטריוזיס עם מעורבות המעי ושלפוחית השתן? לציין כי אני סובלת ממחלה אוטואימונית ומקרישיות יתר, ומטופלת תרופתית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג11/08/2009באמת שקשה להאריך בעיקר שאיני מכיר את המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לקרסקופיהיעל02/08/2009
לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לקרסקופיה להורדת הריון מחוץ לרחם בקרן של הרחם
עדיין יש לי כאבים במקום הניתוח שמושכים לגב האם זה הגיוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג02/08/2009נא לפנות לגניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתיישי25/07/2009
דר' שלום ,
יש לי בקע מפשעתי דו-צדדי. האם בנתוח לפרוסקופי עצם הנחת הרשת בכל צד מהווה בעיה במקרה שבעתיד יהיה צורך בנתוח ערמונית או כל איבר אחר באזור ? במידה שכן , האם עדיף אולי נתוח בחתך..
בתודה מראש , ובכבוד רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג26/07/2009מדובר בהחלט בנושא בויכוח
לא ברור לי אם אתה שואל או עונה
קימים יתרונות לתיקון לפרוסקופי לבקע דו"צ . קימים גם חסרונות וזה אחד מהם . כמו במקרים אחרים צריך לראות מה עדיף למטופל ( למשל : מה הסיכוי שיצטרך לעבור ניתוח ערמונית פתוח?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתישירלי25/07/2009
שלום,
בהמשך לשאלתי על הניתוח לתיקון רפלוקס ובקע סרעפתי.
רציתי בבקשה גם לברר: אני הייתי במצב של BMI 32 והייתי בעצם שמנה,
מה שגם גרם להגדלת הבקע הסרפתי.
מאז ירדתי הרבה במשקל, וכיום אני במשקל תקין, אך למרות זאת, הרפלוקס המאסיבי אצלי לא השתפר עקב הירידה במשקל, ואף החמיר בזמן של שנה וחצי.
לכן, כיום אני מיועדת לניתוח המשולב לתיקון רפלוקס ובקע.
מה שרציתי לברר זה: האם ישנה אופציה שבניתוח יקטינו לי מעט את הקיבה למרות שאני במשקל תקין כיום?
הייתי מעוניינת בפרוצידורה הזאת מאחר שיש לנו נטיה גדולה להשמנה במשפחה, ולשמור על המשקל החדש מאוד קשה לי, ואני מפחדת שהעלה שוב הרבה במשקל, מה שגם יכול להצריך ניתוח חוזר או חזרה של הבקע הסרעפתי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אנדריי קידר25/07/2009לא נשמע הגיוני.
אם הית עדיין בקריטריונים לניתוח טיפול בהשמנה, היית יכולה לעבור ניתוח מעקף קיבה, שהוא ניתוח מצוין נגד מחלת ריפלוקס.
כעת זה לא בא בחשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון רפלוקס ובקע סרעפתישירלי22/07/2009
שלום,
אני אמורה לעבור ניתוח בשיטה זעיר פולשנית לתיקון בקע סרעפתי ורפלוקס(סוגר הושט)?
רציתי בבקשה לברר: כמה שעות פחות או יותר נמשך הניתוח הזה, וכמה שבועות אחרי הניתוח ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית כגון הליכה על הליכון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אנדריי קידר22/07/2009משך הניתוח כשעה שעתיים
בניתוח לפרוסקופי - פעילות ספורטיבית קלה - תוך שבועיים, מאומצת - חודש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרון+ניתוח.מיקי20/07/2009
שלום לרופא היקר !! אני קרוב ל50,סובלת ממחלת קרון,ולמרבה הפלא גם מהשמנה וסכרת. יש לציין שהבעייה קשה יותר כשאני עולה במשקל. האם אני יכולה להיות בקטגוריה של קיצור קיבה ?? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אנדריי קידר20/07/2009האינדיקציות לניתוחי "קיצור קיבה" נקבעות על פי הBMI, שהוא מחושב לפי גובה ומשקל.
צריך BMI צעל 35 אם יש לך סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה פולשנית (ביופסיה מאחת הבלוטותרות20/07/2009
כיצד ניתן לבצע בדיקה פולשני (ביופסיה מבלוטות בשער הכבד ורטרופריטונאום שנמצא אצלי עקב בדיקת סיטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
ד''ר אנדריי קידר20/07/2009אם אפשר - כדאי לעשות זאת תחת הנחייה של הדמיה- CT או US. תלוי במיקום של הבלוטה.
אם לא - ניתן לבצע זאת בניתוח פתוח או לפרוסקופי.
תלוי בנתונים - למה נעשה CT, מה התלונות, מה החשד, מיקום הבלוטה, וניסיון הכירורג.
אנו במבצעים באופן שגרתי ביופסיות מבלוטות וגושים תוך בטניים בלפרוסקופייה, וכיועצים של מחלקה המטולוגית - צברנו בזה ניסיון רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)