פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרית
    29/04/2010

היי שלום שמי חן ואני בת 17 אני סובלת מי בעייה שהתחילה להדאיג אותי לאחרונה בפתאומיות היא הופיע קימת כול לילה שאני שוכבת במיטה עולה לי מין בועה כזאת בצד הימני בבטן
    ושאני לוחצת עליה היא חוזרת שוב למקומה אני מאוד מודאגגתת מי זה זה פתאום הופיע לי

אודה לכם עם תענו לי בהקדם האפשרי
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה של בקע בדופן הבטן

ד''ר אחמד עסליה
    01/05/2010

שלום רב,
    האינפורמציה שאת נותנת היא חלקית ולא ניתן להגיע לאבחנה על פיה. ברמת העיקרון, את צריכה בדיקה גופנית על ידי כירורג על מנת לשלול או לאשר קיומו של בקע בדופן הבטן או אולי משהו אחר (גוש בטני? גוש תת-עורי? וכו')

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לבקע ורפלוקס
    יעל
    23/04/2010

שלום,

אני בת 32 ואמורה לעבור ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ורפלוקס מאחר שיש לי רפלוקס מאוד מאסיבי ובקע סרעפתי קטן.
    רציתי בבקשה לברר: כיום המצב שלי ממש חמור למרות שירדתי במשקל למשקל תקין.
    זה אומר שכל חצי דקה יש לי גרעפס ולחץ תמידי וכאבים בושט ובחזה.(צרבת אין כי לוקחת קונטרולוק במינון מאוד גבוה).
    האם הניתוח הזה יפתור לי את הבעיה לגמרי למרות שהמצב אצלי חמור?
    והאם הבעיה יכולה לחזור ואם כן, בכמה אחוזים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לבקע ורפלוקס

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ' שלמה קייזר
    28/04/2010

ניתוח לבקע סרעפתי יכול להתבצע באופן לפרוסקופי .באם עברת בירור גאסטרואנטרולוגי והומלץ לך על ניתוח סיכויי ההחלמה טובים וקיים סיכויי של כ10 אחוז לחזרה של המחלה לאחר ניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת תוספתן בשיטת לפרוסקופית.
    שי
    21/04/2010

שלום.
    אני עברתי ניתוח לפני חודש בדיוק. בשבוע וחצי האחרון יש לי התקפי כאב חזקים בצד ימין בדיוק כמו הכאבים שסבלתי מהם לפני הניתוח.כשהגעתי למיון .
    רציתי לדעת אם זה טבעי שיהיו לי כאבים כאלו. ?
    אני לא חושבת שזה באיבר אחר כמו שחלות וכאלה.כי לפני הניתוח עשו לי בדיקות במיון נשים

התיאבון שלי השתנה, אני לא מסוגלת לאכול כמו לפני הניתוח.ארוחה ביום ואני "נסתמת" .
    הכאבים לרוב מופיעים לי בערב.

תודה מראש ,שי.

הוספת תגובה

• לשי

פרופ' שלמה קייזר
    22/04/2010

כחודש לאחר ניתוח אין סיבה לכאב חזק בבטן ימנית .מאחר ועלול להיות שמדובר בסיבוך דלקתי כתוצאה מהניתוח רצויי שתיבדקי על ידי הרופא או רופאי המחלקה בה עברת ניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפנדציט
    דנה
    14/04/2010

אני רוצה לברר על ניתוח לפרסקופי במקרה של אפנדציט. רציתי לשאול האם כיום מבצעים זאת רק בשיטה לפרסקופית או שגם בשיטות אחרות? וכמובן מה עדיף ופחות מסוכן. במידה וישנן עוד שיטות אז מי קובע באיזו שיטה זה יתבצע, האם נהוג להתייעץ במטופל?

לקביעת תור
    סגירה
    אפנדציט

הוספת תגובה

• גישות ניתוחיות בכריתת התוספתן

ד''ר אחמד עסליה
    14/04/2010

כריתת התוספתן הינה נקיטה ניתוחית קלה יחסית וניתן לבצעה הן בגישה הפתוחה המסורתית והן בגישה הלפרוסקופית. לגישה הלפרוסקופית יש יתרונות מוכחים בנוגע לסיבוכי פצע למיניהם, החלמה מעט יותר מהירה ותוצאה קוסמטית עדיפה. יתרונות הגישה בולטים במיוחד באנשים שמנים ונשים בגיל הפוריות, אך לא רק. מאידך, ביצוע הניתוח ביגשה הפתוחה עדיין מקובל. ההחלטה היא משותפת של המנתח והמנותח וזאת בהתאם לניסיון ויכולת המנתח בגישה הלפרוסקופית. אין יותר סיכונים בגישה הלפרוסקופית! ההפך נכון בידיים הנכונות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין ניתוח שרוול למעקף קיבה
    אתי ק.
    08/04/2010

ל.ד"ר אחמד עסליה שלום. המליצו לי על ניתוח קיצור קיבה מעקף קיבה
    רציתי לדעת מה ההבדל בין ניתוח שרוול לניתוח קיצור קיבה. מעקף .ומה הסיכונים שבדבר
    לפני שאני מגיעה לוועדה בעוד שבוע
    אבקש תשובה בהקדם לפני ההחלטה שלי לגבי הניתוח .אני אוהבת מאוד מתוקים
    כגון עוגות ובצקים.

הוספת תגובה

• אתי

פרופ' שלמה קייזר
    12/04/2010

קיים הבדל עקרוני בין הניתוחים .בניתוח שרוול כורתים חלק מהקיבה ובמעקף קיבה עוקפים את הקיבה התריסריון וחלק מהמעי הדק רצויי שתקבעי תור למרפאה כירורגית בו את מועמדת לעבור ניתוח על מנת שתביני את צורות הניתוח . באם את בעיקר אוכלת מתוקים רצויי לבצע מעקף קיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול קיבה מול מעקף קיבה

ד''ר אחמד עסליה
    14/04/2010

שרוול קיבה מערב כריתת כ-75% מנפח הקיבה והסרתו מהגוף. ע"י כך אנו מקטינים משמעותית את קיבולת הקיבה. מצד שני, כריתת החלק העליון של הקיבה מביאה להסרת מרבית הרקמה אשר מפרישה את הורמון התיאבון: גרילין. אי לכך, מנגנון הפעולה הוא משולב, גם הקטנת נפח וגם ירידה בתיאבון.
    לעומת זאת במעקף קיבה אין כריתה. ישנה יצירה של קיבה קטנה במיוחד מהחלק העליון של הקיבה כהמשך לושט (ומפרדת לחלוטין מהקיבה משאר הקיבה) ,ואשר מחברים אותה ישירות למעי הדק. ע"י כך עוקפים את הקיבה ותחילת המעי הדק. מנגנון הפעולה הוא גם משולב: הגבלת כמות האוכל, ירידה בתיאבון ושינויים הורמונאליים. כיוון שזוהי התערבות ניתוחית בעלת היקף יותר גדול מהשרוול, היא עלולה להיות כרוכה במעט יותר סיכון ניתוחי גם לטווח הקצר וגם לארוך. כאן צריכים יותר תוספי מזון ומעקב יותר הדוק אחר בדיקות הדם. ניתן לגלוש באינטרנט ולראות איורים של הניתוחים.
    ברמת העיקרון, יש יותר ניסיון במעקפי הקיבה ברחבי העולם מאשר בשרוול והתוצאות של המעקף הן יותר מוכחות במיוחד באכלני המתוקים ובאלה שיש להם צרבות וסוכרת לא מאוזנת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקומה במעי הדק
    יואב
    05/04/2010

שלום רב,

ברצוני לדעת כמה פרטים בנוגע לאדם קרוב שאובחן עם GIST במעי הדק.

גודל הגידול: 13.5 ס"מ
    מדד מיטוטוני: 30/50 HPF

גידול הוסר באופן מלא עם שוליים נקיים.
    בדיקת PET-CT שנערכה כחודש לאחר הניתוח העלתה כי "אין קליטה של תהליך שאתי".

כעת כ-5 שבועות לאחר הניתוח החל לקחת GLIVEC 400MG פעם אחת ביום למשך שנה.

כמה זמן עליו ליטול תרופה זו? האם לכל החיים?
    ההגיון שלי אומר כי אם הוצא הגידול בשלמות וישנו טיפול מונע שיהרוג תאים בודדים אם נותרו אפשר לומר כי הוא נרפא. הלא כן? מה הסיכויים כי הוא יירפא מזה והמחלה לא תשוב?

ידוע על תוחלת חיים במצב שתיארתי?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    סרקומה במעי הדק

הוספת תגובה

• ליואב

פרופ' שלמה קייזר
    06/04/2010

אכן באם גידול הוצא בשלמות ואין בPET עדות למחלה נותרת המצב יחסית טוב . מצד שני גודל הגידול ומדד המיטוזות מצביע על מחלה אגרסיבית .כמובן הטיפול בגליבק יכול למנוע הישנות גידולית .בקשר לסיכויי הריפויי יש להתייעץ עם אונקולוג .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע דו צדדי -לפרוסקופיה
    אבי
    27/03/2010

לפני כ-5 חודשים עברתי ניתוח להסרת בקע חוזר
    בשיטת לפרוסקופיה
    מכיוון שגם הצד השמאלי שלי אובחן כחלש ,בוצע תיקון גם לצד זה
    המנתח , אחד הטובים , אם לא הטוב (לא אחשוף )
    לאחר 2-3 חודשים החלה לי צריבה בשתן , כאבים לא ברורים באשכים
    צריבה בקצה הפין
    ביצעתי בדיקות מלאות לגילוי למחלות מין , סונאר דרכי השתן והכליות
    לא נמצא שום ממצא , למעט אוראפלסמה בדרגה של +אחד
    טופלתי בדוקסילין , רוצפין
    הייתי אצל אורולוג , הוא ביקש ממני להפסיק את הטיפול ואמר
    שאין שום ממצאים וזה יכול להיות קשור לניתוח בשיטה לפרוסקופית
    ישנו עוד כיררורג שאמר , כי ישנם כל מיני תופעות של אנשים שעברו ניתוחים לפרוסקופים
    אשר מתלוננים על מיחושים שונים
    האורולוג (דיי בכיר) ביקש ממני להמתין עוד שלושה חודשים ואז לבדוק

אנא חווה דעתך בעניין , מה עליי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    בקע דו צדדי -לפרוסקופיה

הוספת תגובה

• לאבי

פרופ' שלמה קייזר
    28/03/2010

אכן תיקון בקע יכול לגרום לתופעות אשר אתה סובל מהן ובדרך כלל התלונות חולפות .באם מבחינה אורולגית אין הפרעה נראה לי שתוך מספר חודשים תלונותיך יחלפו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה וחג שמח לך

אבי
    28/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע ל-GIST
    אורן
    21/03/2010

שלום למלאכים שמנהלים את הפורום:
    רציתי לשאול שאלה ולקבל תשובה הכנה ביותר גם אם היא קשה.

מה הסיכויים של אדם עם GIST שנתוני הגידול הם 30/50 HPF והגודל 13.5 ס"מ, תחת מתן כדורי גליבק לשרוד, לאחר שהגידול הוצא בשלמות עם שוליים נקיים???

כמה פרטים נוספים שידועים:

בדיקת PET טרם נעשתה אך כנראה שתעשה בקרוב.

ידוע רק כי יש ריבוי מיטוזות 30/50 וגודל גדול 13.5 ס"מ. מה ששממקם את החולה ב HIGH RISK 90% (כך מצוין בדו"ח הפתולוגי).
    המיקום שנמצא הגידול הוא במעי הדק באיזור הג'וג'ונום.
    מדובר בניתוח שבוצע כניתוח חירום לאחר חסימת המעי וכאבים אנושים.
    כמו-כן בבדיקת ה-CT הראשונית במיון נמצאו עוד 2 נגעים באיזור הכבד בגודל של כ-0.6 ס"מ כאשר המנתח CT כתב "המנגיומות?" ליד תוצאות נגעים אלו.
    האם עלינו לחשוש שמא מדובר בגרורות??

האם ידועה התוחלת של השימוש בגליבק? כלומר מתי גליבק מפסיק לעבוד? האם תיאורטית הגוף יכול להגיב לגליבק במשך שנים ולרסן את הפוטנציאל להישנות?

מה האופציות לאחר שהגליבק מפסיק לפעול?

מדובר בחולה שהיא בת 38 בסה"כ ואנו מרגישים את החרב קרובה לצוואר!!
    האם אנו צריכים לחשוב שנותרו לנו שנה -שנתיים במחיצתו??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע ל-GIST

הוספת תגובה

• GIST של מעי דק

ד''ר אחמד עסליה
    21/03/2010

GIST של המעי הדק בגודל ובנתונים שהוזכרו, הינו בעל פוטנציאל ממאיר גבוה במיוחד. המשמעות:
    1. סיכוי גבוה לחזרה מקומית
    2. סיכוי לגרורות כבדיות.
    הנושא אינו שייך לכירורגיה אנדוסקופית. בנושא הטיפול המשלים, יש להתייעץ עם אונקולוג ולא כירורג. יתכן ותתפתח עמידות לגליבק ואז ישנה אופציה תרופתית נוספת. ברמת העיקרון, חייבים להשלים בדיקת PET אשר תשלול בסבירות גבוהה גרורות כבדיות.
    התחזית בגדול איננה טובה, אם כי יש תמיד פתח לריפוי ותקווה בגידול שהוצא בשלמות והחולה מקבל טיפול משלים בגליבק.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Blood tests and laparoscopy
    Lee
    19/03/2010

Hi,
    I am scheduled to have laparoscopy on Sunday. Just did my blood tests today and - there are some values out of the normal scale.
    I am 29, female.
    %NEUT 36.8
    %LYM 51.5
    NEUT.abs 1.8
    From what I understand these values have/may have something to do with infections.
    Do you think I can still get the surgery done??
    Another side question - My cholesterol is 209.2 (last Aug it was a perfect 167.1). I hardly eat any eggs, red meat, dairy or fatty food (I am on a special diet actually since Aug).
    Any ideas of what can be the cause for that??
    Many thanks!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    Blood tests and laparoscopy

הוספת תגובה

• biood test

פרופ' שלמה קייזר
    19/03/2010

The differential count of your leucocytes is disturb.Y ou must consult your general prctitionair sunday morming .THE reason of this disturbance can be viral infection labarotory error ,or some kind of hematologic disease.
    THERE ARE MANY REASON for elevated cholesterol level please contact your general practitionair

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפר חדש שהופיע אחרי הניתוח בשנה וחצ
    בת 27
    17/03/2010

ערב טוב ,
    קרה לי משהו מוזר לפני כשבועיים – הופיע (יצא) לי תפר ליד הטבור שחור באורך כ 3מ"מ ....
    נסיתי למשוך אותו , אבל הוא ממש תפוס פנימה ולא יוצא - - הוא כן דוקר (רוב הזמן) , אבל לפעמיים מרגישה מין כאבים סביבו שממש מקשים לי לזוז – הכאבים לפעמים קלים עד בינוניים ....
    כמובן עכשיו בא מהו הניתוח שעברתי ?!
    אוקי , אז כה לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח בשם DISTAL GASTRECTOMY + VAGOTOMY אחרי הניתוח היו סיכות והוצאו אחרי כשבועיים ...
    בנתיים קבעתי תור למרפאה כירורגית מקום שנותחתי וזה עוד שבועיים .
    אז, בבקשה אם אפשר הרגעה !
    מה התפר הזה ? ולמה יצא אחר כשנה וחצי ? האם יש אפשרות להוציא אותו ? ואם כן , אז איך ? האם כמו הוצאת תפר אחרי חתך או שזה משהו אחר ?
    שאלה אחרת שלא קשורה למצב , האם תפרים פנימיים (כמו שבניתוח שעברתי) נמסים ואם כן? אז כמה זמן לוקח להם ?
    תודה ולילה טוב

הוספת תגובה

• תפר בפצע

פרופ' שלמה קייזר
    18/03/2010

קרוב לודאי מדובר בתפר בו ניתפר דופן הבטן .באם צבע התפר שחור מדובר בתפר משי שאינו נספג לעיתים משתחרר מהרקמות ומזדהם והגוף דוחה אותו .מומלץ לגשת לכירורג במרפאה שיחתוך את התפר .יכול להיות שזה יהיה המאורע האחרון ויכול להיות שבמשך השנים יהיו מאורעות נוספים של פליטת תפרים דרך הצלקת הניתןחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח סרעפת
    ינון
    12/03/2010

לפני 5 ימים עברתי ניתוח בקע סרעפתי. קיבלתי הוראות לתזונה נוזלית ורכה. מתי הזמן לעבור לתזונה נורמלית? מה שלבי הביניים?
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח סרעפת

הוספת תגובה

• ינון

פרופ' שלמה קייזר
    14/03/2010

מומלץ במשך 1-2 ימים לצרוך כלכלה נוזלית לאחר זאת למשך שבוע כלכלה רכה לאחר זאת ניתן לצרוך כלכלה רגילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי קולונ'
    בת 26
    11/03/2010

ערב טוב ,
    אתמול ערתי בדיקת קולונ' שהפסיקו באמצע הבדיקה כי הייתה ממש כואבת ...
    אני בת 26 , סובלת מאנימיה מחוסר ברזל , מחסני הברזל כמעט אפסים , ( HB = 6.5-8.5 ) למרות קבלת מנות דם ועירויי ברזל .... זה התחיל "כחדש" רק כשנה וחצי .. גסטרו', קולו' וקפסולה תקינים לפני שנה , אבל מכיוון שבדיקת צואה לדם סמוי חיובית 6/6 ( פרוקטולוג מבחינתו אין טחורים או פיוסרה או ... ) אז החליטו לחזור על הבדיקות שוב ...
    אוקי , משחשוב לי עכשיו הבעיה הזאתי : מה עם הכאבים והדימום ? הכאבים ממוקדים בבטן תחתונה שמאלית , וגם כן יש לי יציאות עם קרישי דם וקצת חתיכות שומן בצבע צהוב - זה חדש רק אחרי הבדיקה ... אני הלכתי עד עכשיו לשני מוקדי רופאי בקהילה (בגלל הכאבים ולא הדימום) וקיבלתי זריקות לכאבים , ביקשו ממני ללכת למיון , אבל סרבתי מתוך כעס אפילו על כל ב"ח ... השאלה זה : האם זה נורמאלי הכאבים והיציאות הדמיות ? ואם כן , אז בד"כ עד מתי ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי קולונ'

הוספת תגובה

• בבקשה

בת 26
    11/03/2010

בבקשה התיחסותכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמם מדרכי העיכול

ד''ר אחמד עסליה
    12/03/2010

שלום רב,
    המקרה שלך הינו ייחודי. שכיחות דמן ממקור בלתי ידוע במע' העיכול בגילך היא נמוכה במיוחד. אם הכאב והדמם הינם יום-יומיים, את זקוקה לאשפוז ובירור במסגרת מסודרת. מחובתו של רופא המשפחה שלך לדאוג לכך. אם המצב סובל דיחוי, מציע לך לחפש גסטרואנטרולוג טוב ולתייעץ איתו לגבי הבירור שאת חייבת לעבור ובהקדם. אם שתי האופתיות לא נראות לך, תגשי למיון של בי"ח גדול בסביבה ותעמדי על כך שתאושפזי לצורך בירור דחוף.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבת 26

פרופ' שלמה קייזר
    12/03/2010

התלונות שהתפתחו אצלך לאחר קולונוסקופיה הן לא פשוטות ויכולות להצביע על סיבוך לכן אני ממליץ לך לפנות לחדר המיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה הניתוח
    תולי45
    10/03/2010

שלום,

רציתי לברר כמה זמן אחרי ניתוח טבעת אפשר לחזור לעבודה |(משרדית)

תודה

תולי

לקביעת תור
    סגירה
    החלמה הניתוח

הוספת תגובה

• לתולי

פרופ' שלמה קייזר
    10/03/2010

לאחר ניתוח טבעת ניתן לחזור לעבודה משרדית תוך כשבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כיס מרה
    יעל
    09/03/2010

האם בניתוח כיס מרה מכניסים קטטר? ואם כן מתי מוציאים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כיס מרה

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ' שלמה קייזר
    10/03/2010

בדרך כלל אין צורך בהכנסת קטטר לשתן בכריתה לפרוסקופית של כיס המרה . באם מדובר בניתוח מסובך או בסיבוך לאחר ניתוח יש לעיתים צורך בהכנסת קטטר לניטור מחן שתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן על כיפת הכבד
    אתי
    09/03/2010

שלום רב,

האם ניתן להסיר נגע שטחי שהתגלה ב-CT על כיפת הכבד בהליך לפרוסקופיה?

תודה רבה,
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן על כיפת הכבד

הוספת תגובה

• לאתי

פרופ' שלמה קייזר
    10/03/2010

כמובן שניתן להסיר הנגע בלפרוסקופיה .רצויי ליצור קשר עם מנתח כבד ולברר באם יש לן נסיון בכריתה לפרוסקופית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת נגע כבדי בלפרוסקופיה

ד''ר אחמד עסליה
    11/03/2010

ברמת העיקרון ניתן לכרות נגעים כבדיים קטנים בלפרוסקופיה. השאלה מהו המיקום המדוייק של הנגע ומה טיבו. ישנם מעט כירורגים בארץ שהם מיומנים בגישה ניתוחית זו לכבד. הייתי מציע לך לקבוע פגישה מסודרת עם כירורג העוסק בתחום זה על מנת לראות את הנתונים כולל ההדמיה ולהחליט באיזה גישה ניתוחית לנקוט, אם בכלל זה הכרחי. כי ישנם סוגים מסויימים של נגעים שלא מחייבים כריתה אלא מעקב. אינני יודע היכן את גרה, אך אם את מעוניינת, אני יכול לייעץ לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה