מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח לפרוסקופי בקרוהןאור11/05/2009
שלום
אני לפני החלטה לניתוח בגין פיסטולה לשלפוחית ולטבור
הקטע הבעייתי הוא בסביבות 20-30 סמ כאשר יש הידבקות לשלפוחית ולטבור מן הסתם
האם לדעתכם ניתוח לפרוסקופי יכול לעבוד פה או שחייב רגיל
האם ידוע לכם על ניתוח כזה (פיסטולה לשני המקומות) שנעשה לפרוסקופית ומה הנסיון איתו
בהנחה שעושים את זה לפרוסקופית האם יש בעיה לעשות נקב בטבור מאחר ושם נמצאת הפיסטולה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אנדריי קידר12/05/2009יש סבירות שהניתוח יכול להתבצע בלפרוסקופיה, או לפחות בחתך קטן משמעותית, אחרי ביצוע של חלקו בלפרוסקופיה. יש סיכוי שההחלטה תשתנה במהלך הניתוח אחרי ההתחלתו. תלוי בממצאים שאותם ניתן לזהות רק בניתוח עצמו.
הפיסטולה בטבור לא מפריעה - אפשר להכניס לפרוסקופ במקום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אור13/05/2009האם שמעת על ניתוח כזה בעבר שנעשה בצורה לפרוסקופית ?
האם אתה יכול להעריך בגסות את סיבוכיות הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת כיס מרהמיטל05/05/2009
שלום רב,
בת 30 צריכה לעבור ניתוח לכריתת כיס מרה. בעבר התגלה קריש דם ביד (לאחר בעיה כבדית בהריון- או כולסטאזיס או רעלת, ובעקבות הכנסת ברנולה ליד נוצר לי שם קריש).נ
נאמר לי שניתוח מעלה את הסיכון לקרישה לכן עלי ליטול מדללים לאחר הניתוח (בעבר הזרקתי קלקסן).
רציתי לשאול מדוע ניתוח מעלה סיכון לקרישה. והאם קיים סיכון ל"כיוון" ההפוך- לשטף?
כיצד מחליטים על המינון, כמה זמן ומי? (כירורג?) האם עליי לעקוב אחרי תופעות מסויימות לאחר הניתוח?
עליי לציין כי לעולם לא נמצאו בבדיקות הדם שלי בעיות בתפקודי הקרישה ו/או כמות הטסיות , גם לא בתקופה שהתגלה לי הקריש ביד.
תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג05/05/2009מיטל שלום
איני מומחה לבעיות קרישה
אם הבנתי את הסיפור נכון הרי נוצר קריש דם בוריד ביד על רקע עירוי במקום מה שאינו שם אותך בסיכון גבוה לקרישיות יתר
אם ניתוח כיס המרה הוא על רקע מחלת אבנים הרי שגם כאן אין סכון לקרישיות יתר מלבד זו הקשורה בניתוח בטן בינוני בעטייה מטפלים בנוגדי קרישה סביב הניתוח במינון מקובל. הסיבה קשורה יותר בצורך בשכיבה במיטה חוסר תנועה וכן בסטרס הניתוחי וזו אחת הסיבות להמלצה להתנייד מהר אחרי הניתוח
כל זה נכון בהנחה שאין אבחנה ליתר קרישיות ושלא טופלת טיפול ארוך טווח בנוגדי קרישה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקז בלבלב לאחר לפרוסקופיהסימון27/04/2009
לפני חודש אמי עברה ניתוח להסרה של גידול ניורואנדוקריני בלבלב. מאז יש לה נקז שיוצא מאזור הניתוח ומפריש נוזלים רבים. נאמר לך שזה ימשך מספר ימים אך עבר כבר חודש. האם זה תקין או עלול להעיד על סיבוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג27/04/2009בד"כ מוציאים נקז לאחר מספר ימים . אם המנתח החליט להשאירו יותר בודאי יש סיבה וכדאי לשאול אותו על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת כיס מרהנאוה22/04/2009
יש לי תור לניתוח להוצאת כיס המרה בעוד שבוע וחצי. החל מאתמול אני לא מרגישה בטוב (כאבי גרון וחום) היום הרופא אמר שיש לי אנגינה והוא רשם לי אנטיביוטיקה ל-10 ימים.
שאלתי האם אוכל לעבור את הניתוח או שאצטרך לדחות אותו?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג22/04/2009כדאי לראות קרוב יותר למועד הניתוח - לא בטוח שצריך לדחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נאוה28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור?אבי06/04/2009
שלום רב דר
אחרי כאבים חזקים מעל המותניים עשיתי בדיקת c.t .
ותשבה בסיכום היא.
חסירים פרטים אנמנסטיים ושאלה לרדיולוג.
איזור בכבד היכול להתאים לכבד שומני אך יש לשקול השלמת בירור ע"י
בדיקת איזוטופים או c.t עם הזרקת חומר ניגוד.
-טחול מוגדל.
-אבן בכליה ימנית , ללא הידרונפרוזיס.
יש לציין שאני מטופל ע"י החדרת קטטרזס עצמי כ5 פעמים ביום להתרקנות של השתן , וזה נגרם לי אחרי נפילה מ3 מטר על הגב והופיעו דיסקים בגב תחתון.
והאם יש קשר לשני הדברים האלה לבעיות הגב והשתן שלי.
ומודה על כול עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג06/04/2009שאלה לא רלבנטית . לפורום פנה לאורלוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לפרוסקופיהנני01/04/2009
שלום,
אני כחודשיים לאחר ניתוח לפרוסקופי עקב אנדומטריוזיס. הרופא ניקה את כל הנגעים שהיו מפוזרים במקומות שונים (שלפוחית, מסביב לרחם וכד'..).
מאז הניתוח, אני סובלת מנפיחות נוראית בבטן התחתונה, דבר שהתחיל כמזערי ופשוט הולך ומחמיר.
הרופא נתן לי אנטיביוטיקה לאחר שחשבתי שזו דלקת שהתפתחה לאחר הניתוח אך להפתעתי זה לא עזר ומצבי רק מחמיר.
האם הנפיחות הזו היא מצב טבעי לאחר הניתוח? אם כן- כמה זמן זה יימשך?
אם לא- מה יכולה להיות הסיבה לנפיחות זו?
יש לי תור לרופא רק עוד שבועיים ואני ממש סובלת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר אנדריי קידר02/04/2009את צריכה להפנות את השאלה לרופא נשים. אנו כאן כירורגים, לא רופאי נשים.,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת כיליהרחל27/03/2009
האם מבצעים בארץ הוצאת כיליה בדרך לפרסקופית, אם כן באיזה בית חולים?
תודה
רחללשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה
ד''ר אנדריי קידר28/03/2009כמעט בכל מית חולים מרכזי מבצעים זאת. וולפסון, תל השומר, הדסה, ובטוח עוד.
יש לפנות לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מבצעים ניתוח פריסקופי
רלי11/04/2009איך מבצעים ניתוח פריסקופי להוצאת הכילייה ?האם בהדסה בירושלים נערך הניתוח הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל לשם
רלי11/04/2009שלום לך רחל גם אני אצטרך לעבור ניתוח להוצאת כילייה כתורמת האם יש לך מידע על הוצאת כלייה בדרך לפירוסקופית?איפה ואיך זה נעשה האם תוכלי ליידע אותי במידע שרכשת ?תודה מראש רלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת החצוצרותברטה25/03/2009
שלום רב, לאחר צילום הרחם התגלו אצלי 2 חצוצרות סתומות. אחרי שנה התחלתי בטיפולי פוריות כאשר עשיתיפעמיים תהליך שלם(שאיבה והחזרה) ו-2 טיפולים ע"י החזרת מוקפאים, לצערי ללא הצלחה , אחרי התייעצות עם הרופא שלי הגעתי להחלטה להסיר את החצוצרות ואז לנסות שוב.
אני בת 39 נ+1 , את הילד הראשון הבאתי טבעי לעולם.
האם ישנם סיכונים בניתוח להסרת החצוצרות, ואם גדל הסיכוי להיכנס להיריון אחרי שמסירים אותן כי הם מהווים בעיה, כיומבחינה הורמונלית הכל תקין אצלי. וכל ניסיונות ההפרייה אחרי ההפרייה לא היתה צריכה להיות סיבה כדי לא להיכנס להיריון.
אודה לתשובתם בנושא.
בתודה מראש,
מברטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג25/03/2009אנא פני לגניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה בקע טבורימיה19/03/2009
אבחנו אצלי בקע טבורי בגודל 0.5 ס"מ. האם מומלץ לבקע קטן ניתוח רגיל או לפרוסקופיה?
ד''ר ניר וסרברג25/03/2009אם זה אכן הגודל - יש לתקן עם רשת הטכניקה לא חשובה מבחינת הצלחה יש תלות באורך הניתוח פשטות ומחיר
היתי ממליץ על פתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחי מחלת קרוהןגיא08/03/2009
שלום רב. שמי גיא, אני בן 32 חולה קרוהן כבר 17 שנה. בגיל 19 עברתי ניתוח לכריתת מעי חלקית, בדיוק בחיבור של המעי הדק והגס. 15 ס"מ הוציאו ממני אז. הניתוח היה קשה, כמו ההכנה הפיסית והמנטלית של חודשיים לערך ללא מזון מוצק, פתיחת הבטן וההתאוששות הארוכה והכואבת. רציתי לדעת האם כיום קיימת אופציה כירורגית שונה ויותר נוחה מאשר אותו ניתוח כואב, או שבמקרה של קרוהן עדיין מבצעים פתיחת בטן? תודה רבה על התשובה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר אנדריי קידר08/03/2009היום חלק מהניתוחים ניתנים לביצוע בלפרוסקופיה.
תלוי בניסיון הכירורג, ותלוי בבעיה , לא כל דבר אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לחולי קרוהן
קרמר עדי17/04/2009אשמח להוסיף מידע עדכני .
טל 0523350501* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקויותדרורה הרלינג25/02/2009
לפני 16 שנים עברתי כריתת רחם מלאה עם הרדמה מלאה. האם יתכן שיש לי הידבקויות? מיד לאחר הניתוח סבלתי מכאבים בבטן (ונאמר לי שזה נובע מהידבקויות). שנמשכו כמה חדשים. גם עכשיו יש לי לעיתים כאבים נקודתיים בבטן. בתודה מראש דרורה
ד''ר ניר וסרברג25/02/2009כאבי בטן בהחלט יתכנו מהדבקויות
מובן שיש סיבות אחרות ולכן יש לפנות לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בבטן לאחר נתוחיולילי23/02/2009
שלום, לפני 22 יום עברתי נתוח לפרוסקופיה להוצאת הרחם והטפולות מאז שורף לי לאורך קו הביקיני למרות שאין חתך. ברצוני לדעת אם התופעה מוכרת והאם השריפה סבירה.
ד''ר ניר וסרברג23/02/2009בבקשה לדבר עם גניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפרוסקופיה בבעיית upj stenosiשירי16/02/2009
בני בן שנתיים סובל מחסימה ומרפלוקס בדרכי השתן.הומלץ כי יעבור ניתוח להסרת החסימה בשלב ראשון,מהם היתרונות והחסרונות של ביצוע ההליך בשיטת לפרוסקופיה מול ניתוח פתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לאורולוג, ורצוי אורולוג
ד''ר אנדריי קידר16/02/2009שמבצע ניתוחים לפרוסקופיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה מניתוח כיס מרהמודאגת12/02/2009
שלום רב. בעלי עומד לעבור ניתוח להכריתת כיס מרה ביום ראשון הקרוב. ברצוני לדעת מה משך זמן ההחלמה מניתוח זה? כמה זמן אחרי הניתוח ניתן לחזור לעבודה ולשגרה? תודה
ד''ר ניר וסרברג12/02/2009בד"כ מדובר ביום אשפוז במידה ומדובר בכריתה לפרוסקופית
ההחלמה די מהירה וניתן לחזור לעבודה אחרי כשבוע 10 ימים. השגרה עצמה יכולה לקחת קצת מעבר לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשגרה לאחר כריתת כיס מרה
עופר בנסל15/02/2009אמי עברה ניתוח להסרת כיס מרה בצורה לפרוסקופית לפני כחודש. ההחלמה טובה, אך בכל פעם שהיא אוכלת ביצים יש לה תחושת בחילה ולעתים הקאות. האם זה נורמלי? כמה זמן תופעות אלו צריכות להמשך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת כליה בחתך אחדנימרוד11/02/2009
שלום. אני צריך לעבור ניתוח להוצאת כליה, האם נכון בבי"ח וולפסון מוצע הניתוח באמצעות חתך אחד בלבד דרך הטבור? אם כן למי עלי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבית חולים וולפסון
ד''ר ניר וסרברג11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)