מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בשלפוחיתמיכאל04/12/2008
אני בן 52.עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני מהשלפוחית. .עברתי 6 שטיפות.לאחר חודש הכאבים נימשכו ועברתי שוב ניתוח להסרת גידול נוסף. עברו חודשיים מהניתוח האחרון ועדיין יש לי כאבים חדים ליפרקים בשלפוחית.בבדיקת ct לא ניצפה גידול.כליות לבלב והכול מיסביב תקין. לציין שהשטיפות 6 במיספר נידחו עד לחלוף הכאבים.שאלתי.מדוע עדיין יש כאבים לאחר מעל חושיים מהניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להפנת השאלה לאורולוג
ד''ר ניר וסרברג04/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוכר בתחוםשושנה02/12/2008
אני מועמדתלניתוח שרוול בשל השמנה קימתי התיעצות עם ד"ר א.א. שוורץ 1. האם הוא מוכר ומומלץ בתחום? 2.האם כדי לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי או פרטי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושנה
ד''ר אנדריי קידר02/12/2008התפקיד שלנו לתת מידע רפואי, ולא לשמש עסקנים ללחלק ציונים לרופאים אחרים. אנו לא יכולים להדיע דעות על רופאים, טובים או לא.
לגבי ניתוח בבית חולים ציבורי או פרטי- זו החלטה שלך - בציבורי את לא יכולה לבחור מי ינתח אותך ויטפל בך, בפרטי - כן. בפרטי זה כמובן יעלה כסף. מותר גם לשאול את המנתח עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינב02/12/2008
שלום רב, האם יש מקרים בהם מתחילים ניתוח לפרוסקופי ובאמצע עוברים לניתוח פתוח? אם כן, מדוע עושים זאת, ובאילו ניתוחים מעבר זה יותר נפוץ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג02/12/2008עינב שלום
ישנם ניתוחים בהם המעבר מתוכנן למשל כאשר יש שאלה לגבי הנתיחות של המקרה ולא ניתן לקבל תשובה מספיק טובה מאמצעי הדמיה טרם הניתוח . לדוגמא בניתוח לגידול של הלבלב שנתיחותו בסימן שאלה ניתן להתחיל בלפרוסקופיה ולהעריך את המצב אם אכן נתגלה שאין המקרה נתיח ( גרורות ,מעורבות של קשריות למפה וכו) ניתן להפסיק את הניתוח ואז נחסך מהחולה חתך גדול והחלמה קשה. סוג אחר הוא בניתוח שמתוכנן לפרוסקופית ובשל קשיים ( אנטומיה קשה, חוסר הזדהות טוב וכו) המנתח מעריך שבטיחות החולה עלולה להפגע ןמחליט לעבור לפתוח . מצב זה נפוץ יותר בניתוחים חוזרים למשל כשיש הדבקיות קשות וקשה להזדהות אנטומית וקיים סכון לחולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקערמית29/11/2008
שלום שחקן כדורגל כאבים באיזור תעלת המפשעה ימין כבר חודש. בהתחלה הרופא והפיזוטרפיסט חשבו שיש קרע באדקטור לונגוס אבל לאחר שלא חל שיפור בכלל לאחר 4 שבועות של מנוחה, טיפול פיזיוטרפי אינטנסיבי ובכדורים גילו באולטראסאונד שיש לי בקע של ספורטאים. לפי מה שהבנתי הטיפול הוא אך ורק ע"י ניתוח שכן אפילו מנוחה ממושכת לא מעלימה את הכאב. שאלותיי : 1.איזה ניתוח עדיף פתוח או לפרוסקופי וכמה זמן מנוחה עד חזרה לאימונים? 2.האם להמשיך לשחק על הכאב יכול ליצור נזק גדול יותר? 3.שמעתי שיש בגרמניה מרכז רפואי ייחודי בהנהלת ד"ר אולריקה מושבק שמתמחה בניתוחי בקע בשיטה מיוחדת שבה גם חוזרים יותר מהר לפעילות וגם תוצאות הניתוח מצוינות. האם שמעת על הרופא הזו ואם כן איך אפשר להגיע אליה? תודה מראש על היחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד''ר אנדריי קידר29/11/2008לידיעתך - אולטרסאורנד מאבחן לפעמים בקע גם שאין בקע ממש.
נכון להיום לא הוחלט מה התיקון העדיף - לפרוסקופי או פתוח.
בטוח אחרי תיקון לפרוסקופי חוזרים יותר מהר לפעילות.
יש מקומות בארץ שלא מבצעים תיקון לפרוסקופי רק בצד אחד.
אם יש בקע - זה בטוח לא יעבור לבד.
אם תתעמל - זה יכול לגדול. לגבי הכאב - לא בטוח, זה יכול לעבור , אבל קיום הבקע בפני עצמו באנשים בריאים מהווה אינדיקציה לניתוח.
לא שמעתי על הרופא, תחפש את שמו באינטרנטץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפזית26/11/2008
האם ניתוחים לפרוסקופיים זה רק רק בבטן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג26/11/2008בהגדרה לפרוסקופיה מתיחסת לבטן אולם גישה זער פולשנית קמת גם לחזה ( טורקוסקופיה) למפרקים ( ארטרוסקופיה ) ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל23/11/2008
שלום. ביום ב אני עוברת כריתת רחם בלפרוסקופיה. אני נוטלת הקסקפרון מזה 10 ימים בגלל דימומים מרחם שרירני. הבנתי שבזמן הניתוח נותנים תרופות נגד קרישת דם. אינני מבינה איך מיישבים את הסתירה הזאת? מצד אחד תרופה להקרשת הדם ומצד שני לדילול הדם. אני חוששת שיווצר לי קריש דם בזמן הניתוח שיגרום למותי. אני בפניקה! מה לעשות? תודה רבה
ד''ר ניר וסרברג23/11/2008שאלה לגניקולוגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצת באיזור הבטןשימי19/11/2008
שלום, אבי בן 77 עבר סיטי עקב כאבים באיזור גב תחתון..לתדהמתנו הוזעקנו למיון עי רופא המשפחה עקב גילוי נלווה למפרצת האב העורק באיזור הבטן בקוטר 7.7 סמ...אבי מאושפז במחלקת כלי דם בסורוקה...ועובר סדרת בדיקות ...עבר רפואי: קטוע רגל (מילדות) 2 ניתוחי מעקפים שנה אחר שנה עקב כישלון הראשון (2002) משקלו כ 100 קג.... סוכרתי אנו מאוד מדאגים מאוד מאופי הניתוח הצפוי . אשמח לקבל מידע בנידון לגבי אופי הניתוח והסכנות בהתאם לנתוניו הרפואיים של אבי תודה רבה. מצפה לתשובה
ד''ר ניר וסרברג19/11/2008כדאי לשאול כירורג כלי דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות למנתחים עבור ניתוח לפרוסקופימודאגת18/11/2008
אימי (65) צריכה לעבור ניתוח לפרוסקופי להוצאת גידול שלא הצליחו להוציא ללא ניתוח. שמענו על רופאים בבי"ח השרון או באיכילוב. למישהו יש ניסיון בניתוח כזה בבתי-חולים אלה? המלצות למנתחים?
ד''ר ניר וסרברג19/11/2008אין זה מן המקובל לקבל המלצה כזו מרופאי הפורום . אשמח לענות על שאלה ספציפית רלונטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה והיסטרטסקופיהשגית13/11/2008
אני מיועדת ללפרוסקופיה אבחנתית בשל כאב שלא נמצאו פתלוגיה בבטן מצד ימין. אך, הרופאת נשים אומרת שצריך לעשות גם היסטרוסקופיה כי היא חושדת אולי יש מעבר קל בין המעי לרחם ולכן יש לי דלקת רחם חוזרת ונישנת. האם עושים את שינהם ביחד מה הסיכון של שינהם יחד?ומה ההכנות ללפרוסקופיה אבחנתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר אנדריי קידר13/11/2008ללפרוסקופיה אבחנתית לא צריך כל הכנה פרט לצום.
ניתן לבצע אותן יחד. הסיכון הוא כמו של שתיהן יחד, לא שונה.
את עצם הקיום של חיבור זה ניתן לשלול בבדיקה לא פולשנית כמו CT בטן, אבל לא ב100%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים ביכס המרהנ.12/11/2008
שלום רב! מזה כמה שנים אני סובלת מכאבים בחלק העליון של הבטן שהתגברו במשך השנים. לפני כארבעה חודשים גילו שיש לי אבן בכיס מרה בגודל 4 ס"מ ועוד מס' אבנים קטנות, שאר הבדיקות (דם, שתן וכבד, קיבה) היו תקינות. נאמר לי כי האופציה היחידה הינה הסרת כיס המרה, אך פניתי לרפואה טבעית ואני מטופלת מזה חודשיים בטיפול צמחי. לפני מספר ימים היה לי התקף כאבים נוסף שבו עלה החדש (בבדיקות דם) על עלייה בתיפקוד הכבד. האם לדעתך ישנה אופציה אחרת להתמודד עם אבן בגודל שכזה? אני מפחדת להיפרד מאיבר שיכול להיות חיוני לי בעתיד לתשובתכם אודה,
ד''ר ניר וסרברג13/11/2008הטיפול היחיד היעיל שאני מכיר הוא ניתוח ולא בגלל גודל האבן אלא מעצם העובדה שכיס המרה מיצר אבנים הגורמות לתסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרה אבניםא09/11/2008
אני סובלת מכאבים עזים ביותר עקב כיס במיון לא מצא דלקת ולכן שוחררתי הבעיה שיש לי בנוסף מחלה בשם פיברומיאלגיה כאבים כרונים וחולשה כרונית וכאבי כיס המרה פשוט מפילים אותי אני שלושה וחצי חודשים לאחר לידה וחיכינו שאני אתחזק לעבור ניתוח אבל ל אמצליחה להתחזק בגלל ההתקפים המחלה מתעוררת וזה גיהנום שאלתי איך ניתן לבקש ניתוח מהר יותר בעקבות מצבי ולא להמתין זמן ממושך מידי אני סובלת מעל לנורמה על משככים חזקים מידי הרופא שלי ממליץ על פרטי אצלו רק ש.. אני לא מכירה ומאוד פוחדת ואוהבת את בלינסון כגוף מוכר ואחראי אודה לעצה
ד''ר ניר וסרברג09/11/2008שלום
אם אין התווית נגד לניתוח והאבחנה נכונה, הרי שאת צודקת ןכדאי להנתח מהר כדי למנוע סבל.
המערכת הציבורית לפעמים איטית קצת בגלל סיבות טכניות ובגלל הצורך " להתחרות" במקרים קשים בעקר של מחלות גידוליות ו.או מקרים דחופים כמו תאונות השתלות או סיבוכים של מקרים קשים . השרות הפרטי מאפשר זרוז המקרים ובעקר בניתוח יחסית פשוט כמו כריתת כיס מרה אשר מבוצע רבות במסגרת זו. אפשרות אחרת היא מסגרת של קיצור תורים או ססיות אשר להערכתי מאפשרת כריתת כיס מרה די במהירות ( כך בבלינסון)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנמרוד06/11/2008
שלום רב, האם משתמשים בלפרוסקופיה רק לניתוחי בטן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים
ד''ר אנדריי קידר07/11/2008לפרוסקופיה זה מושג שאומר: "הסתכלות בבטן"
יש אותה שיטה בחללים :מיצר, רטרופריטונאום,חלל הפלאורה, פרקים, ואפילו חללי המוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלימור03/11/2008
שלום רב, אני אמורה לעבור לפרוסקופיה בעוד יומיים בשל ציסטה שנמצאה אצלי בשחלה. את הניתוח אני עושה באופן פרטי . שאלתי את המנתח בעל הנסיון לגבי החומר אדפט וחומרים אחרים שבאים במטרה למנוע הדבקויות. תשובתו הייתה שאין הןא משתמש בחומרים אלה כי הם יכולים לגרום לדימומים , דלקות וכו . שאלותי הן: 1. אם החומר הזה כל כך טוב למה הוא לא בשימוש אצל כל הרופאים בפרט כשזה פרטי? 2. מעבר לעלות היקרה מה לדעתך הסיבה שאין הוא משתמש בזה?האם זה קשור לטכניקה בה מבוצע הניתוח? תודה רבה
ד''ר ניר וסרברג03/11/2008שלום
אין לי ניסיון ספציפי עם החומר המדובר. עקרונית אין סיבה לא להשתמש בחומרים מונעי הידבקויות בהתחשבות בהתוויות והתויות הנגד הידועות . עקרונית תועלתם מוגבלת ועלותם גבוהה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה שפירה - המנגיומה כלי לימפהיעקב31/10/2008
שלום, גילי 62 ובריאותי תקינה. החודש נותחתי לפרוטומיה ובסיכום נכתב: " בניתוח נמצא גוש ציסטי בקוטר 4 סמ בשולי התריסריון השלישי וקידמי לווריד החלול התחתון. חתך קפוא של הנגע- ללא גידול. בוצעה כריתה שלמה של ציסטה". נאמר לי שהניתוח עבר בהצלחה, ושתוצאת הביופסיה שפירה – המנגיומה כלי לימפה. * מה משמעות ממצאי הביופסיה? * האם הציסטה מולדת או צמחה ספונטנית וכתוצאה ממה? * מה הסיכון כעת? * האם הציסטה עלולה לחזור לאחר כריתתה (בזמנו לאחר שנוקרה ב- EUS, חזרה לגודלה המקורי)? * מה הסיכון ומה עושים אם אומנם חוזרת? * מתי ובאיזו תדירות ואיך (US/CT/MRI) לעקוב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר אנדריי קידר07/11/2008יכול רק לתת מידע כללי:
זה גידול ציסטי שפיר, לא ניתן לדעת אם מולד או נרכש, ואם נכרת בשלימות - לא אמור לחזור, ברפואה זה לא כמו במטמטיקה לכן זה לא 100%.דרוש מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקז בלבלבאמנון26/10/2008
אבי בן 73 עבר נתוח להסרת גידול ממאיר לטראלי לזנב הלבלב(בעבר היו גידולים במעי גס ובכבדשהוסרו בניתוחים) .לאחר כחודש החלו הקאות יומיות ואז אבחנו הצטברות של נוזל שדחק את הקיבה.הוכנס נקז ליציאת הנוזליםשהוצא לאחר כחודשיים ואז החלה עליה בחום קיבל טיפול אנטי ביוטי והנקז הוחזר. מאז הוא עדיין עם הנקז כ-3 חודשים.בוצע אולטרהסאונד לפני שבועיים ללא ממצאים. א. האם ניתן להוריד את הנקז לאור ממצאי האולטראסאונד ,למרות שעדיין יוצאים נוזלים (לעיתים עד 35CC). ב. האם קיים טיפול תרופתי לנוזלים שהלבלב מפריש. ג. האם קיימת סטטעסטיקה למשך הזמן שנקז הותקן במקרים כאלו ? אודה לכם על תשובתכם אמנון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקז
ד''ר אנדריי קידר26/10/2008כמובן שלא ניתן להמליץ על הוצאת הנקז ללא להכיר לעומק את הבעיה.
אבל המידע הכללי הוא כזה:
זאת תופעה ידועה ושכיחה אחרי ניתוחי לבלב.
ברוב המקרים הפיסטולה (זה מה שיש לו) נסגרת, צריך סבלנות.
יש טיפול בסומטוסטטין אשר מקטין את הפרשת הלבלבל, ויכולה לסייע בסגירה.
אין לאן למהר, כדאי להישאר עם הנקז יותר מאשר פחות.
לפעמים ניתן לבצע צינטור של דרכי הלבלב על ידי ERCP, ולהכניס תומכן - סטנט במוצא של הצינור המנקז את הלבלב, וע"י כך להפחית זרימה לכיוון הפיסטולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנקז בלבלב
אמנון28/10/2008א. תודה, ברצוני להוסיף עוד 2 שאלות: 1. מתי קובעים (באיזה כמות) שניתן להוציא את הנקז או שמחכים עד שלא יוצא כלום. 2. האם שינויים בצבע מעידים על תופעה כלשהי ( הצבע משתנה לעיתים לאדום, חום מלוכלך כאשר בשגרה זה צהוב בהיר). 3.תמיד אחרי אחרי הטיפול הכימותרפי הכמות גדלה - האם זה קשור לכמות הנוזלים שניתנת בטיפול? בתודה מראש אמנון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)