מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאסנת13/08/2008
שלום רב, האם ניתן לטפל בהזעת יתר בניתוח לפרוסקופי? אם כן, מהו הניתוח וכיצד הוא מתבצע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג14/08/2008ניתן לטפל על ידי ניתוח טורקוסקופי ( הכנסת מכשיר ומצלמה לחזה ) בו צורבים את העצבים אשר גורמים להזעת יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבוריי. שחר10/08/2008
שלום, בערך לפני כ- 13 שנה עברתי ניתוח בקע טבורי. בשבועיים האחרונים יש לי מדיי פעם כאבים (מעין דקירות) באזור התבור, כאשר אני במצב ישיבה/ שכיבה בעיקר. לפני כשבוע עשיתי פעילות גופנית לאחר זמן ממושך שלא עשיתי זאת. האם יש קשר? ממה נובעים הכאבים והאם הם יחלפו מעצמם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג11/08/2008שלום רב
בהחלט יתכן שמדובר בהשנות של הבקע לא ניתן לשלול עד שתבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה דיברטיקולום?אתי08/08/2008
שלום, עשיתי מיפוי עצמות באיזור הגב ובממצאים כתבו "מודגמת שארית שתן קטנה אחרי התרוקנות באספקט צדדי ימני של כיס השתן. ממצא זה מעלה שאלה של דיברטיקולום" רציתי לדעת מה זה אומר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סעיף
ד''ר אנדריי קידר09/08/2008דיברטיקולום - התבלטות של דופן הכיס.
אין משמעות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר נוזלים בכיס המרהאתי08/08/2008
שלום רב, רופא כירורג שלח אותי לעשות אולטרסאונד בטני בעקבות סחרחורות חוזרות ונשנות. באולטרסאונד גילו אבנים בכיס המרה וכן חוסר בנוזלים בכיס המרה. שאלתי- מה משמעות "חוסר בנוזלים"? מה דרכי הטיפול? האם יש צורך בניתוח למרות שאין כאבים בבטן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר אנדריי קידר09/08/2008לא ברור ההגיון, אין קשר בין סחרחורת לבטן, לכן לא מבצעים (בד"כ) אולטרסאונד לבירור סחרחורת.
מה היה הניסוח המדויק בתשובת אולטרסאונד? לא נתקלתי במשפט כזה - חוסר נוזלים, לא יודע מה זה.
בכל מקרה, אם אין כאבים - אין צורך בכל פעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת כיס מרהרונית04/08/2008
מה עדיף להמתין ולראות אם הפוליפ יגדל מעבר ל-7 מ"מ ואז להחליט אם לכרות את כיס המרה , או לכרות כעת ולא לקחת סיכון . האם פוליפ שנמצא בתהליך של גדילה מצביע בברור שהינו ממאיר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו שאלת המשך?
ד''ר ניר וסרברג05/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כיס מרהטל03/08/2008
לאחר הניתוח כיס מרה, אמרו לי להימנע ממזון שומני מדי ואלכוהול. למשך כמה זמן? עברו כבר 22 ימים מהניתוח ועדיין כואב לי הצד שאני נושם וקצת הכתפיים..הגיוני?
ד''ר ניר וסרברג04/08/2008המנעות ממאכלים שומניים ואלכוהול - במסגרת המלצה כללית בלבד -הרי זה לא בריא.
כאבים ואי נוחות יכולים להיות תקופה ממושכת אך במגמה של שיפור . 22 יום - קצת הרבה אך אם כפי שצינתי המגמה חיובית אז זה סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת מעיטובה30/07/2008
אבי בן 75 לקראת ניתוח כריתת מעי גס לאחר שחולה מספר שנים בקוליטיס ובביופסיה אחרונה מצאו דיפלזיה עם DALM . הניתוח שהמליצו הוא כריתה של רוב המעי אבל את החלק של החלחולת משאירים בינתיים. לאבי 2 סייפרים בלב ובעיית חסימה קלה בריאות אבל בסה"כ הוא מתפקד רגיל וחי ברוך השם בסדר. השאלה שלי: האם על אף הנתונים הללו אפשר לבצע לו ניתוח לפרסקופי או שהתשובה שלילית?
ד''ר ניר וסרברג31/07/2008טובה שלום
אין בנתונים שהצגת התווית נגד לכריתה לפרוסקופית . יתכן שיש נתונים אחרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מתקרבאריאל27/07/2008
בבקרוב אני אמורה לעבור ניתוח (לפרסקופיה) לכריתת כיס המרה. אני מאד מודאגת מההליך וההרדמה. אשמח לשמוע כיצד הניתוח מתבצע וכמה זמן עד שחוזרים לפעילות רגילה (עבודה, נהיגה). כמו כן כמה זמן אחרי הניתוח אפשר להיכנס להריון? האם יש לניתוח השפעה על הריון בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר אנדריי קידר28/07/2008ניתוח כריתת כיס מרה מתבצע דרך 4 פתחים בשיטה הלפרוסקופית. שיעור הסיבוכים נמוך - כ0.5-1%
בדרך כלל ההחלמה היא קצרה - כשבוע. עד הפעליות המלאה (מאומצת)- כחודש.
מייד אחרי ההחלמה ניתן להיכנס להריון
אין השלכות על ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפרוסקופיסטודנטית23/07/2008
שלום.. ברצוני לדעת האם יש הבדל במחירים בין ניתוח רגיל לבין ניתוח לפרוסקופי? והאם מסוכן יותר לעשות ניתוח לפרוסקופי (כריתת רחם) לאלו שעברו השתלה בעבר או שמא ההפך הוא הנכון? תודה רבה
ד''ר ניר וסרברג24/07/20081 ספציפית לגבי כריתת רחם יש לדבר עם גניקולוגים
2. המחיר ? באיזה מסגרת? באופן כללי הוא גבוה יותר שוב תלוי איזה ניתוח ומהם ההסכמים מול חברת הביטוח
3 השתלה ? איזה? ככלל אינה הטווית נגד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה - הסבר האבחנות הבאותארי23/07/2008
שלום, הייתי מאושפזת בבה"ח והאבחנה במכתב השחרור הייתה כך : 1. upper gi bleeding - resolved 2. antrum ulcers and diffuse gastropathy per gastroscopy - 21/07/08 אודה לך אם תוכל להספיר לי מה זה אומר ? ותודה מראש
ד''ר ניר וסרברג24/07/20081 דימום מדרכי עכול עליונות שפסק
2. בגסטרוסקופיה נמצא שרירית הקיבה פריכה ומדממת בקלות ומס כיבים בחלק התחתון של הקיבה
זהו תאור הממצאים מבלי להתיחס לסיבתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ארי24/07/2008תודה לך על התרגום , אבל מה נראה לך הסיבות לכך ?!!!!!!!!!!!! והאם יש טיפול לכך אפילו ניתוחי ?!!!! כבר זה לא חדש , זה קרה לי כמה פעמים בשנה , תמיד יש שיפור ניכר ואז אח"כ המצב מדרדר עוד פעם , ... כמעט כל הבדיקות שעברתי תקינות - כולל בדיקות דם ( חוץ מההימוגלובין שנע בין 7.2-10.5למרות מנות הדם שקיבלתי שלפני הבעיה היה נע 15.7-14.2 ) , ד'מות כולל CT תקין , רמת גסטרין תקין , חיידק ההיליקופטר נשלל ( מגסטרוסקופיה ומתבחין הנשיפה ) , קולונקופיה תקינה , אפילו גידולים נשללו , וחוץ מזה אני בכלל לא לוקחת שום תרופה אפילו לכאבים לא מקבלת חוץ מלוסק 80 מ"ג ביום , תודה מראש על כל עזרה , את האמת , כבר נמאס לי , אני עדיין בחורה בת 24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר ניר וסרברג28/07/2008דוקא בגלל שנמאס לא נראה לי שזה עניין לאינטרנט כמו כן בשלב זה מתאים יותר לטיפול גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אחרי ניתוחשרון20/07/2008
לרופאים שלום רב. אני 5 חודשים אחרי ניתוח הרזיה. לפעמים יש לי כאב באזור הפורט, כמו שכואב בצד ימין אחרי שרצים....האם זה בסדר? האם זה בגלל הקור? האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אנדריי קידר21/07/2008יש להבדק,כיוון שיכולה להיות סיבה שדורשת טיפול. כמו בדק בצלקת למשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותבילי16/07/2008
האם אפשר לכרות ציסטות בשחלה בעזרת לפרוסקופיה? איפה אפשר לעשות את זה אם כן?
ד''ר ניר וסרברג17/07/2008כן, אפשר
אנא פני לגניקולוגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהחלי13/07/2008
בבדיקת אולטרה גילו לי "מסלעה" בכיס והוחלט על כריתה. אני מאוד מודאגת מהניתוח הזה דווקא בגלל שאין לי מושג קלוש לגביו. האם הוא נעשה בהרדמה מלאה ? האם הוא מלווה בכאבים? האם ישנה סכנת חיים מהניתוח? האם יש סיבוכים מסוכנים ? האם צריך ליטול תרופות כל החיים עקב הסרת הכיס ?
ד''ר אנדריי קידר13/07/2008היתוח בסה"כ פשוט. כמובן כמו בכל ניתוח יש סיכון, אבל הסיכון של הניתוח מועט לעומת הסיכונים של מחלת כיס מרה. זה אחד הניתוחים השכיחים. .
הניתוח נעשה בהרדמה כללית. יש כאבים - אבל רמתם סבירה.
הסיבוכים העיקרים הם פגיעה בדרכי מרה ודימום מכלי דם של הכבד. הסיכוי לכך הוא פחות מ1%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותהילה09/07/2008
הבנתי שהשיטה הלפרוסקופית משמשת בין היתר גם לטיפול בטחורים. האם זה נכון? אם כן, תוכלו לספר קצת על הפרוצדורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר אנדריי קידר09/07/2008לא נכון.
יתכן ואת מתכוונת לניתוח בעזרת סטיפלר, שנחשב לזעיר פולשני. במקום לכרות טחורים ידנית ולתפור ידנית - עושים את זה עם מכשיר. היעילות של השיטה כנראה משתווה לרגילה, אך אין ידוע על תוצאות ארוכות טווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר06/07/2008
בעלי נמצא לפני ניתוח קיצור קיבה וגילו בצילום שיש לו דיברטיקוס באיזור סובקרדיאלי רצוני לדעת מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
ד''ר אנדריי קידר08/07/2008השאלה לא ברור. תתני את כל הניסוח בתשובה של פיענוח.
בכל אופן צריך להתיעץ עם המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)